-- 20090228-fra-TEG-til-advokat-Meling.html  

Fra: Trygve Einar Gjerde [trygjerd@c2i.net]
Sendt: 28. februar 2009 13:04
Til: Brynjar Meling (post@smco.no)
Emne: Rune saken.

Vedlegg: Brev til Rune om rasert hus.doc

Advokat Brynjar Meling.

 

En kort orientering til deg om de siste ting som har hendt!

Var inne i Runes hjem på Tindeland i går kl. 1600 for å lade batteriet på Runes bil, hente post og lete etter et viktig kort som Rune hadde fått av sin eldste sønn Balder.

Inngangsdøren var åpen da jeg kom inn og huset fullstendig rasert. Jeg ringte 112 og fikk snakke med en politimann. Politibekjent Haraldseid (inne i Rune sin sak) skulle komme kl 2100 for å sjekke. Se ellers vedlagte brev til Rune om saken!

Haraldseid kom og gikk rundt der for å sjekke opp alt. Han var forskrekket og skjønte at her hadde vært personer som kjente forholdene godt! Jeg fortalte ham at Runes datter nr. 3, Stauda var den siste som forlot huset før helgen den 22. d.m., hun var da sammen med sin mor og noen bekjente fra Skogland som kjørte dem. Stauda sier til meg i telefonen i dag at hun var sikker på at døren var ordentlig låst, hun kjente godt etter.

De som bor i en hytte rett over veien til Rune, snakket jeg med, de var der på søndag 22. da var alt OK alle dører igjen og de matet de to påfuglene. Dette ektepar var med meg nede i husene og så på hærverket og de var forskrekket over det som hadde skjedd.

Eneste jeg kunne registrer som stjålet var: TV-en (stor flatskjerm), boks for parabol, 2 motorsager og nevnte kort fra Balder fant jeg ikke.

Jeg fortalte Haraldseid at den eneste utenom, Idun, Frøydis og Stauda som hadde hatt hånd om nøkkelen til huset var Balder, han hadde nøkkelen i tre dager sammen med Gudmund og noen kamerater, den 17, 18 og 19. des.-08. Da var det også svært rotete men ikke akkurat hærverk. Haraldseid mente da at Balder kunne ha skaffet seg kopi til nøkkelen. Nøkkelen er litt spesiell så det er 1 mnd. leveringstid på den. Jeg forstod at Haraldseid hadde Balder litt under oppsikt.

Jeg fikk ryddet inn det meste av det som lå ute i terenget før jeg reiste hjem ved 23 tiden i går kveld.

 

EN ANNEN VIKTIG SAK!

 

Aud Signy Jakobsen ringte meg i dag ved 11 tiden og hun kunne fortelle at da Trude og ungene var hos henne på Gruer, så hadde Trude hatt kontakt med hennes fraskilte mann. Det skulle visstnok ha skjedd etter at Trude reiste til Lygrepodlen til Åse Kristensen, at Trude hadde ringt til Aud Signys exmann og snakket mye løgn og stygt om henne og samtidig hadde sagt til hennes exmann at Rune hadde truet med å drepe henne, derfor hadde hun tatt ungene med seg og rømt til Aud Signy. (Dette er jo ikke sant, det var ikke grunnen for rømmingen men råd fra Barnevernet og Hjelde). Aud Signys exmann hadde nå sagt til henne i telefonen at han hadde ringt politiet og anmeldt dette. Det foreligger altså så vidt jeg forstår 2 anmeldelser og to forskjellige ”trusler”, en i vår og en den 27. sept. !? Det er således både rett og galt det Trude sier i retten, at hun ikke hadde anmeldt dette, nei men hun har fått to andre til å gjøre det og i to forskjellige tidsperioder!

 

EN TREDJE VIKTIGE SAK!

Da jeg hentet posten i går på Tindeland, så lå det 2 brev fra Gulating Lagmannsrett der, disse hadde Trude tatt inn i huset men ikke sendt videre. Det ene brevet, det eldste åpnet jeg og der var det en ankefrist fra Runes side til 4. mars og det HASTER! Hvorfor gjør de dette, sender posten til Rune til Vikebygd, når de vet han er i Åna Fengsel!? Dessuten burde i alle fall Trude ha sendt det og ikke med vitende og vilje sabbotere!

 

Vennlig hilsen

Trygve Einar Gjerde.