-- 20090613-stauda-advokat.html     --- BREVENE ( intern ) --- dbn-rlh ( intern ) --- Barnets-rettigheter-Index.html ---

RLH: Et brev datert 13.06. 2009 som ble avsendt samme dag.Til advokat Lill Hege Furulund Høimyr
Fra Stauda Sofie Hansen, 12 år, søster til Frøydis

   Jeg også vil ha advokat. Pappa sier at dommeren antagligvis ikke skjønte at jeg og ungene bor hjemme i Vikebygd. Og at det er det vi vil. Det er der vi bor og hvis mamma vil bo et annet sted så kan hun gjøre det, og da kan vi være på besøk til henne. Eller hun komme på besøk til oss. Men vi bor selvfølgelig hjemme i Vikebygd, og det er selvfølgelig det alle ungene vil. Vi vil helst at mamma skal komme hjem og bo sammen med oss også, men det bestemmer hun selv.
   Jeg trenger kanskje advokat for å at dommeren og retten skal bry seg om og ta hensyn til hva alle ungene vil.
   Mamma har ikke latt oss få reise hjem. Hun har sagt at barnevernet da kommer og tar oss. Pappa sier at mamma har løyet om dette. Jeg syns mamma har vært veldig slem imot pappa og ungene. Særlig fordi hun har hindret oss å reise hjem. Og både hun og Balder, men kanskje også Gudmund, har sagt mye slemt og usant.
   Alle ungene har hele tiden bare villet hjem igjen, og vil det også enda. Fordi det er her de bor og her de har pappaen sin og trivselen sin og skolen sin og alt. At mamma har skremt ungene og nektet ungene og det sier pappa at har vært og er ulovlig. Ungene kan ikke bare sette seg på bussen og ta bussen hjem igjen heller, for det kan være vanskelig eller umulig for ungene. 
   Alle ungene må få komme hjem igjen. Det er det som er det viktige. Og helst mamma også, men får hun velge selv. Vi kan være halvparten til mamma, men vi vil bo sammen med pappa hjemme i Vikebygd.
   Det er det som er det viktige, for oss alle sammen, unntatt for Trude, Balder og Gudmund. De lyger og lurer og skremmer for at mamma skal ta ifra oss alt.
   Politiet har lurt oss og løyet for oss og det har barnevernet også. Og barnevernet sa til og med at hvis vi drar hjem til Vikebygd så blir vi straks satt i barnehjem. Sa de mange ganger.
   Det må være sånn at bare unger som har lyst til å komme i barnehjem kommer i barnehjem.
   Vi skal fylle ut skjemaet i kveld, om at du er advokaten til Frøydis. Jeg også fylle ut et. Pappa hjelper oss med å fylle ut skjemaet. Etterpå sender vi det med posten.
   Pappa sier at Barnekonvensjonen i Menneskerettsloven også handler om barn som kan trenge advokat. Han sier Barnekonvensjonens Art 9 og 12.

   Jeg skal hilse fra Frøydis.
   Vi kan kanskje begge ha deg som vår advokat, håper jeg.

   Hilsen Stauda Sofie Hansen,
   adresse: Tindeland, 5568 Vikebygd. Tlf. 53 76 76 87 og mobil 47 70 31 98.

---