-- 20090801-ifra-ESH.html  

Kopi RLH, 01.08. 2009. Erklæringen ble oversendt til advokat Brynjar Meling i dag pr. telefax, og derefter kopi pr. e-post.   Erklæring til Rune L. Hansen, fra Else Synnøve Hansen

   Jeg har kjent Trude Monica Hansen siden før hun flyttet sammen med min sønn Rune Leander Hansen for omtrent 25 år siden. Jeg har siden hatt jevnlig og god kontakt med de begge og deres barn, både på besøk i feriene og ellers og pr. telefon og brev.
   Dette ble det til min forskrekkelse slutt på da Trude bortførte barna i begynnelsen av april 2008. Mitt inntrykk er at de i det store og hele har hatt det meget bra sammen, en harmonisk familie hvor ungene har hatt det bra og aldri har vært syke. Ungene har trivdes og hatt det godt og har vært trivlige og glade med sang og musikk og så mange slags lek og aktiviteter. Ingen har vært misfornøyde, heller ikke Trude. Rune har forsørget familien og har hatt hovedansvaret for det meste, hvilket også Trude har vært godt fornøyd med. Jeg har aldri hatt inntrykk av noe annet, før etter problemet med Balder og barnevernet. Alt med familien ble totalt forandret da barnevernet i deres kommune Vindafjord blandet seg inn i familien.
   Balder og Gudmund og pappa Rune var i begynnelsen av 2005 på en lengre biltur på mere enn en måned, til Grekenland og Tyrkia. De hadde ikke noen problemer og de hadde det fint og en fin tur.
   Hva som etterpå, det vil si etter at barnevernet blandet seg inn i familien, har skjedd med Balder og Gudmund er nokså uforståelig. Det samme med hva som har skjedd med Trude. At de har begynt med løgn og lureri, det har jeg selv erfart og har jeg ifra ungene. Hun behandler ikke mere ungene bra, men dårlig, og også behandler hun Rune dårlig, og det er tydelig at ungene er redd og nervøs og misfornøyde. Det ser for meg ut som at Alfredo lider mest, men også de andre. De savner selvfølgelig pappa og det å være hjemme igjen, og meg også. Jeg har jo mistet helt kontakten med de etter at Trude bortførte de. De er jo påvirket av at de holdes bort fra alt i livet sitt, meg også. Det er slik hun oppfører seg, og jeg har aldri hørt snakk om at noen kan oppføre seg slik. Hun nekter jo alt og alle å ha kontakt med ungene. Ungene er jo som fanger. Og både jeg og andre har sett og vet at de ikke har det bra.
   At de har tatt ifra Rune alle rettigheter og behandler ham som en morder er helt uforståelig. Rune har alltid vært en snill, hensynsfull, trygg og god far og passet sine plikter med barna og kone. Ungene er veldig glad i Rune og Rune i ungene, og de har vært sammen omtrent hele tiden. Ungene og Rune har vært sammen i mye mere enn vanlige familiefedre, og Trude har mye vært sammen med de og hjulpet til.
   Jeg undrer meg over at det ikke finns bevis for noe av det de har påstått om Rune. Det er uforståelig for meg at han da kan bli behandlet slik - og ungene også. Det skrytet Rune har fått for ungene og familien før om årene, det stemmer ikke i det heletatt med den behandlingen han og ungene får nå.
   Trude har skuffet meg veldig med alt det hun nå kommer med. Også Balder.
   Det som står skrevet om at jeg holder med Trude i noe av det som har skjedd, det er ikke sant. Jeg har blitt fortalt at hun skriver til retten at jeg holder med henne i noe som har med bortføringen av ungene og saken å gjøre, men det er ikke sant. I grunnen har jeg hatt god kontakt med Trude før alt dette skjedde, men da alt dette begynte å skje ble hun helt forandret. Det er sjofelt at hun bruker meg som alle andre til løgner. Vi har hatt god kontakt før og løgner og den oppførselen hun har vist har hun ingen grunn til.
   De løgner hun kommer med til dommere og myndigheter er veldig frekke. Dommere og myndigheter burde undersøke slikt før de tror på det.
   For meg ser det ut som at barnevernet har hjernevasket henne helt.
   At jeg mister mine barnebarn er heller ikke rett og riktig. Hvert år har jeg for eksempel strikket kanskje tredve ullsokker til de hver jul og kjøpt klær ved siden av, og andre gaver, også til fødselsdager og ellers, og jeg har ellers i året hatt god kontakt med de. Nå får jeg ikke engang se eller høre de. Bare Frøydis og Stauda som nå er hjemme hos pappa.
   Og hva jeg hører Frøydis og Stauda fortelle om hva de og resten av ungene har vært og enda er utsatt for er veldig skremmende.
   Hvem er det som skal stoppe den galskapen som barnevernet i Vindafjord driver med og som barna og familien blir utsatt for?
   Noen må nå ta til vett og forstand.

   Dette ønsket jeg nå å få sagt mens jeg var her på besøk.
   Og dette står jeg inne for og underskriver jeg hermed.

   Else Synnøve Hansen,
   (+ underskrift)

   Lørdag 1. august 2009, Vikebygd.

---