--- Denne side:  Side-144-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Dagboks-notater, ifra onsdag 20. desember 2006, ( ekstern ) Rune L. Hansen        
---
             
--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 51.

Dato: Onsdag 20. desember 2006:

   Temperaturen her ute i natt og i dag omkring 10 plussgrader Celsius. Det er mildt, og dog vinter. Og det er mørketid.

---

   I de siste ukene har det pågått vei-arbeide på hoved-veien nærmest her forbi, ifra Bjoa og til Vikebygd, som jeg særlig har lagt merke til. Veien utbedres, blir bredere, rettere og finere – i lang strekning. Folk med gravemaskiner, lastebiler, etc. Og det trengtes virkelig også! De jobber fort og fint.

---

   Det er mere og mere ødeleggende for kroppen og helsen min med all denne skrivingen og kummerlige sittingen bøyd fremfor datamaskinens skjerm og tastatur. Jeg tilstreber dog å prioritere best mulig og å makte nødvendighetens pris.

   Det stunder imot julehøytiden og nytt år!

   Beredskapen her er også forhåpentligvis bra og god nok, - om noe mere ifra Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune nu efter hvert vil komme til å skje.

   Bilen er også i god stand, og beredt.

   Men hva er det Trude nu holder på med?!

---

   Jeg leste i dag tidlig en meget gledelig nyhet i avisen ”Norge i dag” for fredag 15.12. 2006! Det er nettopp nylig utkommet en storfilm, ifra Hollywood, om Jesu fødsel. Avisen sier blandt annet, at: ”Den kristne storfilmen om Jesu fødsel, ”Veien til Betlehem”, er den største kristne film-satsingen siden Mel Gibsons ”The Passion of the Christ”. Filmen er produsert av selskapet bak storfilmen ”Ringenes Herre”.”

   Forhåpentligvis er det en flott og fin film også særlig for barna! Det er jo omtrent flaut hvor få filmer som i det heletatt er laget til og utkommet med historiene og det hele forskjellige ifra Bibelen! Men hvem kunne vel ønske seg bedre manuskripter!

   Vi har her hjemme en samling med slike filmer, på anslagsvis kanskje 30 eller 40 filmer. Nu efter hvert oppbevart i en passelig eske for seg selv. Jeg har aktivt og ivrig samlet slike filmer i mere enn 30 år, - alt jeg har klart å få tak i. Og har ofte tenkt på at det burde vært så mye mere. Ofte og lett kan slike filmer bli farvet av tolkninger og holdninger til grunnteksten, - men likevel! Og ikke mindre viktig med slike filmer av den grunn! Mange! Og gode og fine! Og forsøk og bestrebelser!

---

   Klokken er blitt 13.00 nu. Jeg har sovet noe lenge, og Gudmund og Frøydis tror jeg kanskje sover enda. Mariel og Urda har vært våken nokså lenge, i nærheten av min seng. Og nu har vi spist litt og forskjellig annet. Trude har enda ikke kommet eller latt høre mere ifra seg. Mariel og Urda fortalte i sted at Idun og Balder og en julenisse, noen i forkledning som en julenisse, var kommet hit i går. Og at de hadde med en hvit sekk med gaver.

   Urda spurte hvor Trude er. Jeg sa hun er ute, og vel kommer igjen efter hvert.

   Jeg har sovet på det som skjedde. Tenker nu at hun antagligvis kanskje har blitt med Idun og Balder, og snakker med de. Og at hun har funnet på og finner på dumheter igjen. Og at dette virker som særdeles dumt og ubesindig gjort av henne. Men slik kan hun altså være, tidvis og ofte! Hadde hun ikke vært så hissig, fresende og bister i går så ville jeg nu kanskje ha trodd at hun nu sitter og forsøker å snakke Idun og Balder til rette.

   Jeg får vel bare avvente hva hun videre finner på, - og håpe at hun tenker seg en smule om.

--- 


 --->  
 

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---