-- Denne side:  20080621-Brev-fra-AAse-Kristensen-til-adv-Trond-Hjelde.html   

<---- brevene-index.html  ( ekstern )  <---- dbn.html  ( ekstern )  

RLH: Håndskrevet brev, av Aase Kristensen. Angående dette brevet henviser jeg til mine Dagboks-notater for 27. august 2008, ( ekstern ), da det ankom meg ifra Aud Signy Jakobsen. Jeg henviser også til Aase Kristensen sitt brev datert 19.05. 2008 til Iren K. Hebnes / barnevernet. ( ekstern ). Denne Aase Kristensen, en forskrudd dame i Lygrepollen i Nordtveitgrend i Fusa kommune, planla kidnappingen av barna sammen med Trude Monica Hansen.

KOPI / AVSKRIFT: RLH, 28.08. 2008. ///Fra:

Aase Marie Kristensen,
Lygre,
5646 Nordtveitgrend

Lygre, 21/06-08                 
Til adv. Trond Hjelde
  -  i all hast

   Vet ikke om det er noen vits i dette her, men jeg forsøker. Det var trist jeg ikke visste at Aud Signy Jakobsen kom til å vitne. Uten å vite hva hun sa kan jeg antakelig tilbakevise flere av hennes påstander, fordi jeg har hørt dem før.
   1. "Trude har mast om å få komme til Finnskogen."
   Som Trond Hjelde vet hadde og har Trude stående tilbud om å komme til Lygre med barna.
   Aud Signy (A.S.) overbeviste både Trude og meg om at det var bedre å komme til Grue. Hun telefonerte flere ganger hit (56584156) for å

Side 2 av 7:

fortelle meg, hvor mye bedre det ville være hos henne, og at både barna hennes, hun selv og mora (Marit Bergheim) inderligt håpet, at de ville komme dit.
   2. Vedr. bekymringsmelding til barnevernet i Grue: Trude skal angiveligt ha ventet uforsvarligt lenge med å gå til legen med Tormod.
   Min versjon: Jeg snakket tilfeldigvis med Trude, da gutten var syk. Det var jeg som ringte opp, men husker ikke datoen. Trude var bekymret, for barnet drakk så lite, var tett i nesen og virket slappt. Hun ville kontakte lege, men A.S. mente det var unødvendigt, barnet hadde ikke feber - det var nok bare psykisk. Ettersom Trude var avhengig av A.S. for å komme de 10 - 12 km til legen, likte hun ikke å mase om det. På

Side 3 av 7:

det tidspunkt var det allerede temmelig anstrengt mellom de to.
   Jeg husker ikke om det var ved samme anledning eller litt senere Trude fortalte at nå ville A.S. at hun og gutten skulle flytte for seg selv ganske langt unna A.S., og at denne ville ta ansvaret for de andre barna. Trude var nå ganske fortvilet og følte seg hjelpesløs. Hele tiden ble hun irettesatt og fikk vite at A.S. bare kunne hjelpe henne hvis hun fikk sin vilje.
   Jeg ble skikkelig bekymret og skrev brev til Trude, at nå måtte hun bruke all sin forstand og diplomati.
   Var det et nytt "maktmenneske" hun var kommet til?
   3. A.S. påstår at Trude har reist fra barna og overlatt til henne å passe dem.

Side 4 av 7: 

   Min versjon: A.S. ringte til meg - jeg tror det var søndag d. 8/6 - og fortalte, at nå var det rett før Trude fikk et sammenbrudd. Hun trengte å komme vekk en stund. Jeg syntes det var en god ide, at hun kom til Lygre for å slappe av. Mit forslag var, at hun tok Haukeliekspressen, for det var enklest for oss. A.S. påstod, at det var hun ikke istand til. Jeg visste at Trude ikke hadde lyst å reise med fly, så mit andre forslag var toget. Men det var Trude heller ikke istand til. Venninnen hennes, TOVE i Oslo fikk billige fly-billetter og kunne følge Trude helt til Bergen med flybussen og få henne inn på rett buss videre. Merkelig nok ble Trude

Side 5 av 7:

selv betrodd å ta rett ferje fra Halhjem til Våge, hvor jeg hentet henne kl. 23. Jeg ble overrasket og glad over å møte en helt vanlig og rolig Trude. Men hun var så skamfull - fortalte hun senere. Hun hadde ikke fått lov å ringe til oss på forhånd - og hun ville helst ikke ha vært så langt vekk fra barna.
   Jeg må også fortelle at A.S. ringte flere ganger til oss i Lygre, uten å spørre til Trudes tilstand. Hun måtte bare vite hva vi hadde tenkt videre - - og Trude fikk ikke lov å komme tilbake, sa hun flere ganger til meg.
   Jeg hørte også at Trude 2 ganger ringte til A.S. og spurte om hun ville passe barna sammen med Idun til retssaken var

Side 6 av 7:

over. A.S. svarte at det gjorde hun gjerne for barnas skyld. Likeledes skrev Trude et kort brev til barnevernet i Grue og fortalte at A.S. passet barna sammen med Idun i denne tid.
   Jeg kan fortelle mer, men brevet må avsted.
   For meg har brikkene falt på plass: Aud Signy Jakobsen har 11 barn. Det er bare 4 igjen hjemme, som hun får barnetrygd for og hun er ikke i lønnet arbeid. Hun håpet på status som fostermor for Trudes barn og økonomisk hjelp til å ruste opp huset sit til så mange barn. Da Trude ikke lot seg manipulere, gikk hun til psykologisk krigføring og forsøkte - som Rune -

Side 7 av 7:

psyke hun fullstendigt ned. A.S. - intelligent og sjarmerende - overbeviste alle - inkludert meg - om at Trude ikke var istand til å takle en retssak, og at hun ikke kunne ta vare på barna sine.
   Nå må jeg få brevet avsted. Vet ikke om det er nytteløst, måtte bare forsøke.

                         Vennlig hilsen
                                  Aase Kristensen.
PS.  Jeg tror du er en god advokat. Du fikk meg til å yte det jeg var i stand til - først med dit inntrengende budskap pr. telefon - og så ved å få meg til å slappe av i retssalen.  TAKK!