24


--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

August 2007 /

--- Uke 31, dato: Onsdag 01. august 2007:
Reise i Hardanger.
---

Vi hjemkom sent på kvelden.

---

*****

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 31, dato: Torsdag 02. august 2007:

Temperaturen her ute om natten har på det laveste i de døgnene vi har vært borte nu vært 9, 4 pluss-grader Celsius. Og maks-temperaturen om dagen her ute i de døgnene vi har vært borte nu har vært 22, 2 pluss-grader.

Fint og bra vær her ute i dag. Fint også å være hjemkommet igjen, - selv om vi har hatt det bra i Hardanger siden vi reiste lørdagen og kom hjem igjen sent i går kveld.

---

Har i dag fått orden på vekstene vi hadde med hjem. Rotstiklinger av Hardanger-kirsebær (Frosta-kirsebær) og flere plomme-sorter. Hassel, valnøtt, piletrær og mere forskjellig.

---

Fant tre døde pinnsvin-unger rundt den store bålplassen, - antagligvis døde av alt regnværet. Mange av kyllingene her ute også døde av alt regnværet den siste ukes tid.

Mye eller kraftig regnvær dreper fort og lett kyllinger av både moskusand og høns. Antagligvis også pinnsvin-unger.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 31, dato: Fredag 03. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 11, 2 pluss-grader Celsius.

Sol og finvær ifra tidlig på dagen. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 25, 8 pluss-grader.

---

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 31, dato: Lørdag 04. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 10, 8 pluss-grader Celsius.

Noe sterk vind og røsk, overskyet, og litt regn vekslende med mye regn innimellom i været her ute. Tildels ganske så mye regn. Maks-temperaturen her ute i dag har vært x pluss-grader.

---

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 31, dato: Søndag 05. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 14, 4 pluss-grader Celsius.

Endel vind. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 24 pluss-grader.

---

Gudmund og Frøydis til arrangent i Etne – Etnedagene – i går. Jeg måtte kjøre for å hente de utpå kvelden. De fikk sitte på dit med en av naboene, Renate, men ikke hjem igjen. (Underlig, og jeg lurer på hvorfor. Hvorfor ikke hjem igjen? Var det Gudmund som gjorde et dårlig inntrykk, - den nye og annerledes Gudmund? Den forrykkede Gudmund? Annerledes enn før og tildels seg selv, - forrykket til det dårlige av det alminnelige. Slikt noe kan nu i våre forhold tenkeligvis lett skje.)

---

Bernhard telefonerte på kvelden, ifra Haukelifjell. Sa han kommer innom på besøk på vei imot Haugesund. Han telefonerte senere og sa det ble for sent og han ikke kommer likevel i kveld.

---

Trude holder dog en lav og kjær profil og har godt på vei returnert til sitt gode gamle.

Skjemmes hun av seg selv?

Skjønner hun efter hvert bedre?

Endret, returnert – og forbedret? Eller hva?

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Mandag 06. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 17, 1 pluss-grader Celsius.

Sol, vind og finvær. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 34 pluss-grader.

Deilig, varm solvind i hele dag.

---

Det er i dag 62 år siden atombomben ”Little Boy” (”Lillegutt”) ble sluppet over Hiroshima i Japan, - siden hva som kan betegnes som innledningen og begynnelsen på 3. og siste verdens-krig.

---

Ute i hagens landskaper og arbeider – og foredler og lever.

Frykter alle pinnsvin-ungene døde i og av regnværet mens vi var bortreist nu noen dager?

---

Det begynner å bli tid for å forvente et todelt svar-brev på Klagen til Helsetilsynet vedrørende det som skjedde i januar i år ...

---

Odd Sverre Hove på lederplass i avisen Dagen i dag velformulert om den norske kirke sin stadige flaue retrett overfor Arbeiderparti-ideologien. Det frie kirkefolket derimot, ”skuer nå på hver sine måter, dels mot nærmeste bedehus, dels mot andre slags hus, efter menighetsfellesskap som ikke opptrer som skremte harer i flau og pinlig retrett. Alternativet til den skyggeredde aarflotske bispekirken kan på den måten kanskje vise seg å bli frie nettverk av bedehuskirker?” – skriver han blandt annet.

Ingolf Kanestrøm, professor emeritus, skriver om den norske regjerings forslag om enkjønnet ekteskap, som er ute ”på høring”, og om ekstremitetene benevnt Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH). LLH er på sett og vis oppvokst og hjernevasket i og med Arbeiderparti-ideologien, - og representerer en av dens stjerner og videreførere. De sier på sett og vis at enhver og alle skal ha rett til å være pervers og å gjøre perversiteter. At det å være pervers derfor må likestilles med det å ikke være det, - og at foreldre som ikke ”nøytralt og saklig” opplyser og informerer barna om perversitetenes fortreffelighet, eller lar barna melde seg inn i organisasjonen og foreningen LLH, bør la ”barnets selvstendige rett” til verdighet, frihet og selvstendighet besørge at barnas foreldre straffes. Straffes som uansvarlige eller som lovstridige, - fordi ditt og fordi datt. Fordi de ikke ønsker å veilede barna til å kunne bli perverse på linje med alt annet normalt og i pakt med Arbeiderparti-ideologien! Og veilede barna til å kunne stemme på Arbeiderparti-ideologien ved de demokratiske offentlige politiske valgene, - og til å kjøpe Arbeiderparti-ideologien sine publikasjoner. Eller veilede barna til å kunne bli slave-arbeidere under og innenfor Arbeiderparti-ideologien sine næringslivs-interesser og reklame-opplegg. Eller veilede barna til splittelse med sine søsken, foreldre og familie – og sitt hjemsted, så det offentlige byråkrati i steden kan overta som foreldre og foresatte. Slike foreldre, som ikke ønsker å følge Arbeiderparti-ideologien sine oppskrifter, må i allefall bli fratatt ansvaret og foreldreretten for sine barn, i henhold til den lov og rett som Arbeiderparti-ideologien ønsker seg! Eller hva? Barnas selvstendige rettighet, skjenket de av Arbeiderparti-ideologien, til å kunne bli perverse må respekteres!

Barnas mere eller mindre selvstendige rett til å samarbeide og medarbeide med antikrist er viktig og vesentlig for Arbeiderparti-ideologien!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Tirsdag 07. august 2007 – Ved Plommetidens begynnelse:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært omkring nedtil 20 pluss-grader Celsius.

Sol og finvær ifra tidlig på dagen, senere yr og regn. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 25, 1 pluss-grader.

Sommerfugl-buskene (Buddleja) har så vidt begynt å blomstre. Sommerfugler i anmarsj!

Det er ved Plommetidens begynnelse, og kirsebærenes avslutning. Endel fine og modne tyttebær i noen av landskapene her på eiendommen nu. Og tiden for Hageblåbær har så vidt begynt. Hasselfrukter er underveis. Valnøtt-trærne her ute er unge enda, men trives godt og er fint underveis i sin utfoldelse. (Skal plante enda to eksemplarer – ifra Eilif og Tsjekkia – en av de nærmeste dagene, ifra frø tidligere i år.) Aroniabær har såvidt begynt å modne, samtidig som amelanchier og skogblåbær er på slutten med frukt-modningen.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Onsdag 08. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 13, 5 pluss-grader Celsius.

Noe regn og overskyet formiddag. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 17, 1 pluss-grader.

---

Kriminelle, om enn de støtter hverandre, også dolker hverandre.

---

Vi har vært en tur og handlet i Haugesund i dag. Bare Gudmund hjemme. Vi kom hjem noe sent på kvelden.

Vi traff Idun der hvor vi stoppet bilen i Haugesund, - på den store parkeringsplassen til Amanda-senteret. Trude og noen av ungene snakket litt med henne.

Det virker som at Idun har begynt å lete efter noe. Noe eller også noen - andre steder i det ukjente enn hjemme. Men likevel som hjemme. En tilsynelatende nødvendig, men for henne uten familien bortimot umulig oppgave. Fordi hennes krav, ønsker og drømmer er de verdifulle, gledelige og særegne som de er. Hun har således en meget så vanskelig tid nu. Hvor hun av omgivelsene i meget stort monn reduseres til å være som en søppel-container i en gjørmete, sykdomsbefengt sølepytt.

Tar jeg feil? Eller hva?

---

Malaki 1, 6:

En sønn ærer sin far og tjener sin herre. Er nå jeg far, hvor er da min ære? Og er jeg herre, hvor er da frykten for meg? sier Herren, hærskarenes Gud til dere prester - dere som forakter mitt navn. Men dere sier: Hvordan har vi vist forakt for ditt navn?

[2M 20: 12. 5M 32: 6.]

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Torsdag 09. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 11, 7 pluss-grader Celsius.

Maks-temperaturen her ute i dag har vært 24, 3 pluss-grader.

Trude fødselsdag i dag, 39 år.

---

Malaki 3, 16 – 4, 6:

Da talte de med hverandre, de som frykter Herren. Og Herren lyttet og hørte det. For hans åsyn ble det skrevet en minnebok for dem som frykter Herren og høyakter hans navn.

3, 17 De skal være mine, sier Herren, hærskarenes Gud, min eiendom, den dag jeg gjør mitt verk. Og jeg vil være mild mot dem, likesom en mann er mild mot sin sønn som tjener ham.

3, 18 Da skal dere igjen se forskjell mellom den rettferdige og den ugudelige, mellom den som tjener Gud og den som ikke tjener ham.

4, 1 For se, dagen kommer! Den brenner som en ovn. Da skal alle overmodige og hver den som gjør ondt, være som halm, og dagen som kommer skal sette dem i brann, sier Herren, hærskarenes Gud, så den ikke levner dem rot eller gren.

4, 2 Men for dere som frykter mitt navn, skal rettferdighetens sol gå opp med legedom under sine vinger. Og dere skal gå ut og springe som kalver når de slipper ut fra fjøset.

4, 3 Da skal dere tråkke ned de ugudelige. De skal være som aske under fotsålene deres på den dag jeg skaper, sier Herren, hærskarenes Gud.

4, 4 Kom i hu Mose lov, min tjeners lov, den jeg gav ham på Horeb for hele Israel, både lover og bud!

4, 5 Se, jeg sender dere Elias, profeten, før Herrens dag kommer, den store og forferdelige.

4, 6 Han skal vende fedrenes hjerte til barna, og barnas hjerte til deres fedre, så jeg ikke skal komme og slå landet med bann.

---

Angående profeten Malaki og de aller siste ordene i Bibelens GT, som jeg flere ganger tidligere har omtalt i disse Dagboks-notatene. Om Elias - og fedre og barn. Det er vel bare en eneste måte eller forutsetning som gjør at denne Malaki sin profeti om fedrene og barna kan gå i oppfyllelse på? Eller hva?

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Fredag 10. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 11, 6 pluss-grader Celsius.

Bra og fint vær. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 33 pluss-grader.

---

Det er forskrekkelig forunderlig. Mye av det som Gudmund tidligere visste og som var selvfølgelig for ham før, for ikke mange ukene siden, er nu temmelig borte vekke. Han ble – eller gjorde seg – influert dyptgripende av visse andre, - til ny slags stil og nye måter og nye og andre fokuser. Som nokså brått ble det viktige, reelle og basiske for ham. Han har sanset brått tidsånden og formens ånder på en annerledes og dårlig og forfusket måte. Via Balder og Pål, via deres sin erkjennelse av verden, som han åpnet seg for. (Sammenlignbart med en jomfru som blir en hore.) Og tidsånden og formens ånder fylte ham brått på en annerledes måte. Hans erkjennelse av sine små foreldre og av sine store foreldre, av sin lille og sin store far og av sin lille og sin store mor, endret seg brått. Han ble brått besatt av noe. Av tidsånden og formens ånder, annerledes porsjonert enn til vanlig. Av forvirringens Fanden selv og av hans tøs, skjøgen Babylon – ”mor til all styggedom i verden”. Disse ble brått på sett og vis hans nye store og små foreldre, - egentlig bare fordi han troskyldig hermet når han absolutt skulle ha vært forskånet! Hans egentlige foreldre kjenner ham mindre og mindre eller ikke mere igjen med hensyn til det mentale og det bevissthets-messige!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Lørdag 11. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 14, 5 pluss-grader Celsius.

Maks-temperaturen her ute i dag har vært 18, 9 pluss-grader.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 32, dato: Søndag 12. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 14, 5 pluss-grader Celsius.

Tørt og fint vær. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 19, 8 pluss-grader. Klokken 22.30 er temperaturen her ute 14 pluss-grader.

---

Endel planting og prikling, - og kvisting. Vi holder særlig på å rydde kvist og kvast her ute i de nærmeste landskapene her på eiendommen nu om dagene. (Vi var forresten en tur til toppen på Vinberget i går, og plantet også der.) Kvister, grener, busker og små trær som vi både klipper og sager unna, - og som fortløpende blir kostelige rede-materialer, nærsagt. Kostelig kvist og kvast som kjærtegner landskapets indre liv og muld. Alkjemisk jord, alkjemisk hage-stell, landskaps-stell, hagebruk, plante-stell, matøkt, hvile og bevegelse, osv. Frodigheten av oppkomne kvister av bjørk, rogn, selje og slikt noe er stor, og det blir mye fin kvist og kvast ut av det! Tiden og dagene nu passer godt og fint til slikt stell og arbeide.

---

Gudmund til Pål utpå dagen og utover kvelden.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Mandag 13. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 12, 2 pluss-grader Celsius.

En hel del regn i dag. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 22 pluss-grader.

---

Den norske åndspersonlighet Christopher Bruun (1839 – 1920), en av front-figurene innen norsk folke-opplysning, sier i sin flotte, næringsrike, stadig aktuelle (særlig for norsk selv-erkjennelse) bok ”Folkelige grunntanker” (4. opplag, Bergen, Lunde & Co-s Forlag) etsteds (s. 74 – 75) blandt annet litt om et av De 10 budene ifra Moses og bibelen. Jeg skal gjengi de ordene hans jeg sikter til. De går slik:


”Du skal hædre din fader og din moder, at det kan gaa dig vel, og du maa længe leve i landet.” Saa lyder et af de gamle grundbud, som er menneskeheden givne til at kaste lys over dens liv. / Det er ikke saa vanskeligt at skjønne for den, som vil tænke efter, at opfyldelsen af dette bud er det, som stærkest raader over de enkelte menneskers og de enkelte slegters lykke og kraft. Jeg saa engang som gjest paa en bondegaard, at manden paa gaarden, den dyktige og hædrede mand, leiede sin ældgamle, affældige, blinde fader op i høisædet ved middagsbordet. Og jeg saa paa en anden gaard manden blæse ad den mening, hans fader udtalte: py, han far da! Og da syntes jeg, at jeg med det samme havde set ind i den hemmelige aarsag til, at slegten paa den ene gaard er bygdens første, mens den paa den anden staar i fare for at gaa fra gaard og grund. Og den samme lov, som raader over en enkeltmands og en slegts lykke, den har ogsaa magten over et folks. Det folk, hvor forældrenes myndighed er stærl, og hvor huslivet derfor er godt, det er ogsaa stærkt i sædelighed, i arbeidskraft og i krigersk evne. Det har vilkaarene for et stort aandeligt opsving. / Men ærbødigheden mod forældrene udstrækker sig af sig selv til forfædrene i fjernere led. Netop for de ædleste blandt slegterne er det eiendommeligt at kjende sine forfædre langt tilbake, og at sætte pris paa mindet om dem og det, de har udrettet. Og endda mere gjælder dette om alle de ædle folkefærd paa jorden. / At et folk i sandhed er af adel, viser sig bedst paa dets ihukommelse af sine fædre. Et folks kraft og storhed afhænger dybt af, at det ved at hædre sine forfædres minde, der hvor det er hæder værd. Saaledes er det indrettet af Ham, som har grundlagt de store love for vort væsen: Fædrenes minde er den stærkeste spore for efterkommerne til bedrift. Hvor skulde vi ogsaa lære at beundre og elske historiens store skikkelser, hvis vi ikke skjønte paa vore egne forfædre? Det er dog vel dem, vi maa have lettest for at tiltales af og faa lyst til at efterligne. Skal der blive noget af et folk, saa maa det lære at tænke paa sine forfædre med glæde og stolthed, naar det med sandhed kan tænke saaledes paa dem. / Nu har vore fædre efterladt os et bogværk, som vi har fuld ret til at være glade og stolte af, og som netop nu holder paa at trække Europas opmerksomhed til sig. Jeg for min del tvivler slet ikke paa, at i verdens litteraturhistorie vil Snorres værk med tiden faa rang høit over Livius`s. Men faar det end ikke dette for andre folkefærd, for os maa det faa høiere værd, om det skal gaa Norge godt.”


Christopher Bruun forteller og sier så mye vesentlig og viktig i denne sin bok, at det er fristende å gjengi hele boken her: - Men jeg anbefaler den heller gjerne.

Et annet sted i boken (s. 158 – 159) sier han følgende, angående familie og skole, som jeg her også vil referere:


”En bonde kan ikke gaa 5 – 6 aar paa en lærd skole og saa ligge 4 – 5 aar ved universitetet. En og anden af dem kan lade sin søn gjøre det. Men den bondegut, som har gjort denne reise, er for det aller meste ikke længere bonde. Han vilde ikke lettelig være skikket til at overtage sin faders gaard.”


Og om lov og rett skriver han (s. 164) blandt annet følgende:


”Endda vigtigere vilde det være for vort folkelivs udvikling og styrkelse, om vi kunde faa en lovbog, som ikke var altfor vanskelig at skjønne. Loven bør være et af de fornemste ked i et folks opdragelse. Lovbogen burde, næst efter bibelen og historien, være en af de vigtigste og mest udbredte bøger. Enhver nogenlunde dygtig og oplyst mand burde kunne føre sin egen sag for retten, naar den ikke var usædvalig indviklet.”


Og, side 211 – 212:


”Det, som grækeren kalder ideal, kalder jøden lov. / Men naar jeg siger, at det menneskelige hører med til loven, saa ved jeg, at dette vil undre mange. Loven staar for dem som noget tungt og mørkt og trældomsaktigt. Og det menneskelige staar som frigjørelse og lykke og glæde. / Men man har ikke de rette tanker om loven, naar man bare paa dens forbandelse og dens trældom. Atter maa jeg sige: læs det Gamle Testamente. Der vil De se, at loven var for den ægte israelit hans lyst og glæde, hans dyreste eie. Aldrig har en græker talt mere begeistret om idealerne, end israeliten taler om loven. Det var hans høieste, kjæreste syssel at grunde paa den guddommelige lov dag og nat. Den var lyset i hans liv. Den var ”sødere end honning” i hans mund, ædlere end det fineste guld. Og jeg vil tillade mig i al underdanighed at sige noget lignende. Jeg har visselig langt fra med David tænkt over loven ved dag og nat. Men lidt har jeg dog tænkt paa Mose lov, saa vidt at jeg tror, jeg har faaet en liden smag af, hvad den er for noget. Blandt annet kan jeg sige, at der er langt mere at tænke over ved den, end de fleste falder paa. Jeg skjønner, at den kunne give en israelit nok at tænke over hans liv igjennem. Jeg ved ikke af, at jeg i mine dage har staat overfor nogen saadan tankebygning som den. Den er et underfuldt system af guddommeligt sanddrue tanker, som omfatter hele et menneskes og et helt folks tilværelse. Den er et tempel i den reneste, strengeste stil, som hvælver sig over dette stakkars jordliv som dets uopnaaelige forbillede. Det var dette tempel, den Evige viste Moses, da han var oppe paa berget inde i mørket, alene i fortrolighed med Gud. / Naar jeg siger, at det menneskelige er en del af loven, saa er det derfor slet ikke at røve det noget af dets skjønhed. Tvert imod. Det er at optage det som led i den ædleste kjærlighed, det høieste ideal, som nogensinde har straalet for et menneskes øie, før Han kom, den Høie, som bragte lovens glans til at blegne.”


Her skulle jeg gjerne også ha gjengitt hans ord om forholdene mellom mann og kvinne, fra side 169 til og med side 178 i min utgave av boken. Får se hva jeg får til i så måte ...

Han skriver vedrørende ekteskapet om kvinnen som medarbeider, følger, støtter og forstår – og trofast i kjærlighet elsker – mannen. Om det kristne ekteskapet. Og om behovet for dette og slikt i samfunnet, - og om hvordan det ellers kanskje kan komme til å gå! Med åndelig erkjennelsesmessig næringsrike, veloverveide, hensynsfulle og velvalgte ord.

---

Det folk som ikke har poesien og Ordet i hjertet og på tungespissen og som ledestjerne er fattig, sykt og dårlig orientert. Mangler noe særdeles vesentlig og viktig.

---

Matt. 18, 3 – 7:

Sannelig sier jeg dere: Uten at dere omvender dere og blir som barn, kommer dere slett ikke inn i himlenes rike. [19: 14.] 4 Den som gjør seg liten som dette barn, han er den største i himlenes rike. [1PET 5: 6.] 5 Og den som tar imot ett slikt lite barn for mitt navns skyld, tar imot meg. [10: 40. 25: 40. Mark 9: 37, 42 ff. Luk 9: 48.] 6 Men den som forfører én av disse små som tror på meg, for ham var det bedre om en kvernstein ble hengt om halsen på ham og han ble senket i havets dyp. [Mark 9: 42. Luk 17: 1, 2.] 7 Ve verden for forførelser! For forførelser må komme, men ve det menneske som forførelsen kommer ved!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Tirsdag 14. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 11, 6 pluss-grader Celsius, med lyn og torden.

Regn utover dagen. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 26, 4 pluss-grader.

---

Jeg og Gudmund til Haugesund. Gudmund datarommet Slakteriet Allaktivitetshus.

---

Nokså rolige dager. Forsøker bevisst å ta det ganske så rolig. Rolige og familiære ting som prioriteres ekstra. Action på andre plan. Men det gjelder nok enda om å holde skrivingen og det vi får til i beredskap, - saken pågår enda, og vi er absolutt enda i faresonen. De som ønsker oss vondt, damene i Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune og Arbeiderparti-ideologien, og deres allianser, - de svikefulle, dumme og korrupte, står og går enda klare og beredt for kriminelle ugjerninger. Også ytre action og dramatikk eller diverse kan når som helst inntreffe!

Hva da for eksempel? Og når?

Dagenes munn vil fortelle oss, - også om videre kriminelle ugjerninger her i nærheten?

Hva blir det neste?

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Onsdag 15. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært omkring 14 pluss-grader Celsius, tror jeg.

Mye regn i dag tidlig og endel av dagen og kvelden. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 26, 4 pluss-grader.

Modne nyper nok så vidt her ute nu til årets første glass med nype-saft og nype-marmelade.

Daglig nu den siste ukes tid her ute for oss smaksprøver på noen forskjellige plomme-sorter som modner. Bra med modne og fine tyttebær her oppe i noen skråninger. Krekling og mikkelsbær også noen steder. Men mikkelsbærene er vel ikke nettopp så særlig gode. De siste par uker også modne bringebær og taybær. Og noen epler.

---

Jeg og Trude så en meget bra og spennende film i går kveld! Ifra Spania. ”El Laberinto del Fauno” ifra 2006, regi: Guillermo Del Toro. ”Faunens Labyrint” direkte oversatt, men lansert her til lands under tittelen ”Pan`s Labyrint”. En meget vellaget og eventyrlig film, hvor mottoet interessant nok på en måte er at uskyldens makt er sterkere enn all ondskap. Og da er det ikke uskyld i juridisk forstand jeg sikter til. En eventyrlig film, men også rå og brutal voldelig i og med oppførselen til de onde i handlingen. Handlingens omgivelser i filmen er interessant og virkelighetsnært nok Spania straks efter den borgerkrigen der som bragte seierherren Franco til regjering. En borgerkrig som altså fikk et forskrekkelig utfall i Spania den gangen – og flere tiår fremover. Skurkene i filmen er medhjelperne og regimet til Franco, og den umenneskelighet og terror de satte Spania inn i den gangen er meget realistisk og godt skildret. Enda mere og bedre takket være det eventyrlige i filmen, som ingenting annet er enn åndelige og jordiske realiteter – og en sprogbruk som inderliggjør, utdyper og anskueliggjør handlingen, miljøet, mentaliteten, naturen og stemningen. (Det er ikke noe som ikke er sant i filmen! Men hva med våre øyne og vår forstand? Hva og hvordan i det som skjer begriper vi? Dypsindig - eller overfladisk?)

En flott film, men rå og brutal og ikke egnet for små barn – og også for vanskelig å forstå for barna. Uten at dette kan sies å være en feil med filmen. Det som har skjedd og skjer i virkelighetens verden kan være en smule komplisert! Slike filmer bearbeider, foredler og forenkler – også visse sjokkartede opplevelser og begivenheter. Som særlig har med korrupsjon kontra uskyld og samfunn – i det her tilfellet, - i forhold til menneske-verdet og menneske-vernet. Anbefales. Kvalitet. Dypsindig. Mesterlig.

---

Og i kveld så vi enda en meget bra film, en filmatisering (extended eller utvidet versjon: 2 timer og 47 minutter) av Dan Brown sin bok (og bestselger) ”The Da Vinci Code / Da Vinci-koden”, i regi av Ron Howard, 2006.

Jeg har ikke lest boken (bare om den), men det lar seg lett og med rette skjønne at boken ble en oppsiktsvekkende bestselger, i store deler av verden. Filmen, handlingen og det hele er meget bra – og boken er antagligvis kanskje heller bedre.

Sentralt i handlingen er grals-mysteriet og dets tradisjoner og rykter – tradisjoner og rykter som dreier seg om Jesus Kristus ifra Nazaret i Israel. Og om visse ting som kanskje skjedde slik eller annerledes slik i tiden efter at han ble korsfestet og drept. Filmen gir godt og spennende fortalt en mulig og kanskje plausibel oppklaring, forklaring og løsning på disse tradisjoner og rykter, i form av en drivende kriminal-fortelling. Eller stimulerer og oppfordrer til videre undersøkelser, dokumentasjon og fakta, - angående hva som egentlig skjedde med hensyn til visse ting den gangen Jesus Kristus levde og efterpå - og betydningen av det. Forhold som absolutt fortjener oppmerksomhet, og som på interessant vis angår Bibelens NT og kristendom. Uen at den kan sies å være noe forsøk på å forvrenge Bibelens NT. Den forsøker vel heller å belyse og å undersøke – og å stille plausible og gode spørsmål.

Anbefales.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Torsdag 16. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 12, 3 pluss-grader Celsius.

Endel regn i dag også. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 22, 6 pluss-grader.

---

Nytt nr. av tidsskriftet Sjølbergaren (nr. 29, nr. 2 for 2007) ankom med posten i dag. Bilder av oss og flere ifra treffet i bladet også, - ifra Sjølberger-treffet i år. Ellers stoff om Mattilsynet, fugleinfluensa, Peru og forskjellig.

Det virker som at det forskrekkelige Mattilsynet nu presser Eilif og familie i eksil, til Peru.

---

Vi så en film også i kveld, jeg og Trude. En interessant og tankevekkende foreldre-film, ”The Beach / Stranden”, regi Danny Boyle, (ifra 1999?)

Mange mennesker, særlig ungdom, i vår tid har drømmer og lengsler om en lykkelig tilværelse, et lykkelig liv, som – uten at de klarer å forutse det – hvis lar seg realisere innebærer, mildt sagt, flere og mere problemer og bekymringer enn de kanskje fra før av har!

Dette er blandt annet filmen et eksempel på.

En basic menneskelig virkelighet inneholder landskaper, vekster, dyr, medmenesker – og materielle og stofflige ingredienser. Osv. Samt indre og ytre tid eller bevegelse, - og rom.

Det at menneskene og hovedpersonen i filmen lærte ingenting av begivenhetene og konkluderer med sin uforstand betyr ikke at den som ser filmen trenger å være like dum. Eller blir like dum? Den som ser filmen bør forsøke å heve seg over slikt noe!

Vi trenger film, litteratur og kunst som behandler og reiser slike filosofiske spørsmål, men det bør gjøres på anstendig vis – og det gjør ikke denne filmen.

---

Veldig mange filmer og manuskripter ifra nyere tid har med en viss porsjon uanstendighet, særlig i forhold til det erotiske og seksuelle, - fordi den eller de som har laget filmen sånn sett regner med å tøffe seg overfor publikum og seg selv. Slikt noe er imidlertid en ond spiral og sirkel som virker imot ekte gode hensikter og ødelegger for nestekjærlighetens forhold og vilkår!

Uanstendig eller fjottete humor har også en sterk ødeleggende virkning!

---

Endel politikere, forfattere og kunstnere legger an på å skildre og å beskrive ”virkeligheten slik som den nu engang er eller var”, også med hensyn til uanstendigheter, - uten å skjønne hva virkeligheten dermed mister – og tilføres!

Det er trist og forskrekkelig å se eller å oppleve slikt noe!

---

Land som for eksempel Kina i nyere tid har på forskjellig vis kjempet for å ivareta og beskytte vesentlige områder av sin og menneskets høyeste og dypeste anstendighet og integritet, - også med sensur og lov-bestemmelser, - og har visse problemer i så måte.

Viktigheten av at moral, filosofi og bevissthet er godt befestet og stimulert i befolkningen er meget vesentlig. Uten blir kultur til ukultur og korrupsjon!

Frihet er en byttehandel, - som en må forholde seg forsiktig og veloverveid til.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Fredag 17. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 12 pluss-grader Celsius.

Regn ifra tidlig på dagen. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 13, 6 pluss-grader?

Alfredo Ao 8 årsdag i dag.

---

En fra Helgevold Elektro A/S var her idag ved 10-tiden og kikket på ledningene som skal skiftes ut. Han, ellernoen derfra, kommer igjen om en ukes tid eller to.

Jeg skal til tannlegen i Ølen i dag, være der klokken 13.30.

---

Jeg og Trude kjørte til Ølen litt før klokken 13 og kom hjem igjen efter klokken 18 eller 19.

Stauda fortalte da vi kom hjem at Ingeborg Nyland hadde telefonert og spurt efter Trude. Stauda sa hun ikke var hjemme og Ingeborg Nyland sa da at hun skulle telefonere efter Trude en annen dag. Hun hadde ikke spurt efter meg.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Lørdag 18. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 12, 2 pluss-grader Celsius.

Sol og finvær ifra tidlig på dagen. Tildels også overskyet. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 17 pluss-grader.

---

Hvis noen kommer og sier til deg at de pålegger deg at dine barn skal være nødt til å sitte og kikke på en spesiell bestemt form for barne-tv omtrent 5 timer hver dag 5 dager i uken, fordi disse noen ønsker å bestemme dette over deg og din familie, - da reagerer du fordi det er uakseptabelt selvfølgelig med å si nei. Eller gjør du ikke?

Enten den barne-tv jeg sikter til er tegnefilmer med Tom & Jerry eller annet, så bør det sies at det er uakseptabelt og urett.

Poenget er at den offentlige skolen nokså treffende er å sammenligne med en eller annen slik konstant og upedagogisk tegnefilm og barne-tv!

Betenk dette, - og hva bør du så si?

---

Jeg for min del – i likhet med mange andre - lærte i de omkring 10 årene jeg var plassert i den offentlige skolen absolutt ingenting som helst godt, nyttig eller bra. Og med hensyn til å bli et gavnlig menneske i og for hjem og samfunn, - også absolutt ingenting som helst. Jeg fikk ikke engang være et gavnlig menneske i og for hjem og samfunn! Tvert om! Jeg ble iherdig forsøkt opplært til å være og å bli det motsatte!

Dette er en av de mange grunnene til at jeg undrer på om kanskje barna – eller iallfall mange av de – og familiene og samfunnet ville hatt det bedre og fått det bedre, kanskje også mye bedre, om de ikke hadde blitt plassert i noen som helst skole ... Jeg tror det er godt mulig at det er slik!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 33, dato: Søndag 19. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 11, 5 pluss-grader Celsius.

Maks-temperaturen her ute i dag har vært 16, 6 pluss-grader.

---

Bernhard telefonerte i dag og snakket med Trude. Jeg var ute og arbeidet i landskapet, med planting og slikt, til 22-tiden. Bernhard tenker ta seg en tur hithen på besøk lørdagen.

---

Gudmund har forandret seg markant i visse henseender i den siste tiden. Også for eksempel når det gjelder sang og musikk. Periodisk, eller mere i sitt vesen? Han bruker nu å høre på mest bråkete og dårlig musikk – på høyt lydnivå. Og hans bevissthet og vesen har iøvrig sunket nokså dypt ned i søppel. En nokså plutselig og krass bevegelse inn på villveien. Den harmonisk fremadskridende modningen hans har tilsynelatende kollidert eller kollapset.

---

Vi forventer respekt for vår måte å gjøre det på, - ikke at vi skal måtte gjøre det på andre sin måte!

---

Eiendommen vår her er egentlig på sett og vis større enn de 144 dekar den står på, - kanskje heller omtrent dobbelt så stor, - fordi Vinberget vårt her er som det er og utgjør så mange og fine og kronglete høyde-forskjeller som brer seg ut over hele eiendommen.

---

Trude telefonerte og snakket med Eilif forleden dag. Var det i går mon tro?

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Mandag 20. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 14 pluss-grader Celsius.

Overskyet. Litt vind og regn. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 20, 9 pluss-grader.

---

Jeg telefonerte Arne J. Borgemyr i Vindafjord kommune i dag ved 13.20-tiden. Angående brevet fra ham, datert 03.08. 2007, vedrørende kommunalt tilsyn for hjemme-undervisning. Telefonen der var opptatt da. Men jeg forsøkte igjen noen ganger, og fikk snakke med ham ved 15-tiden, en halvtimes tid.

Han fortalte iøvrig i den samtalen vi hadde at Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune hadde spurt efter og fått kopi av tilsyns-rapportene ifra Marta Straume.

---

Gudmund og Balder telefonerte. Gudmund først. De snakket litt med Trude. Gudmund sa at han ikke hadde rukket bussen hjem ifra Haugesund i dag, og derfor blir hos Balder og Idun og kommer hjem i morgen.

Jeg visste ikke engang at Gudmund dro til Haugesund i dag tidlig. Trude visste dette, men unnlot å si noe som helst til meg om det. Hun sa efterpå i dag at Gudmund i dag begynte på Steinerskolen i Haugesund, og at det var derfor han dro til Haugesund i dag tidlig – og at han antaglig kommer hjem igjen i morgen efter skoletid.

Merkverdige greier.

---

Mormor har i den siste måneds tid eller mere telefonert oss mye mindre enn det som har vært vanlig. Det virker som hun kanskje nu foretrekker å ha kontakt med Balder og Idun?

---

Det å fjerne foreldreretten er en effektiv måte å fjerne nestekjærligheten på.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Tirsdag 21. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 14, 3 pluss-grader Celsius.

Sol og finvær i hele dag. Mange sitron-sommerfugler her ute i dag på sommerfugl-buskenes blomster. Sommerfugl-buskene har nu riktig påbegynt sin nydelige blomstring. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 28 pluss-grader.

---

Jeg kjørte utpå dagen til Haugesund for å handle. Gudmund var enda ikke kommet hjem – ikke da jeg kom hjem ved 21-tiden heller. Han hadde telefonert og snakket med en av ungene her og sagt at han snart kommer hjem. Trude telefonerte til hans mobil-telefon (som mormor kjøpte og betaler for ham) ved 22-tiden og spurte hvor han er og sa han må komme hjem. Han var da hos Pål og hadde vært der en stund. Han kom hjem nærmere midnatt eller der omkring.

---

Da Gudmund ikke kom hjem i mai sier Trude at det var fordi han da fikk penger fra Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune, - endog penger for å kjøpe seg klær så han skulle slippe å dra hjem for å skifte klær!

---

Jeg spør meg selv om vi er interessert i et familie-liv av den type som damene i Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune har forsøkt å få til for oss?

Svaret er vel, at det har vi aldri vært og er vi overhode ikke. Langt derifra!

---

De stats-autoriserte skole-anstaltene for barn og ungdom her i Norge er hverken en nødvendighet eller et behov for oss som familie. Tvert om!

---

En forskrekkelig alvorlig, umenneskelig korrupsjons-kulur gjør seg i det skjulte sterkt og markant gjeldende i Norge. Særskilt med sete i visse få avdelinger innen offentlig administrasjon, - spesielt og særlig så som den kommunale offentlige Barnevern-tjenesten.

Og iøvrig særskilt under Arbeiderparti-ideologiens store, mørke, tunge vinger!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Onsdag 22. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 13, 5 pluss-grader Celsius.

Flott og fint vær. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 28, 6 pluss-grader.

---

Helgevold Elektro AS telefonerte i formiddag og avtalte med oss å komme i morgen tidlig.

---

Jeg og Trude hagearbeid østsiden Vinberget og tur bort til naustet og rundt vannet efterpå. På hjemveien traff vi tannlegen på sykkeltur bortved fossen, og vi kom hjem ved 22-tiden eller før. Frøydis og Stauda hadde imens vi var borte blandt annet laget til bløtkake.

---

Gudmund dro med bussen til Haugesund i dag tidlig og kom hjem igjen utpå dagen. Steinerskolen der.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Torsdag 23. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 13, 3 pluss-grader Celsius.

Sol og finvær. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 33 pluss-grader.

---

Helgevold Elektro AS kom her i dag og fikk gjort ferdig alt som skulle gjøres i dag.

---

Trude har vært kvalm den siste ukes tid, og vi undres ... Det kan ha skjedd noe i denne måneden. Den 12. august uteble ...

---

Det ankom et brev ifra Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune ved Ingeborg Nyland i dag.

---

Mye stoff om angrepene på ekteskap og familie-liv og grunnloven etc. i Dagen-avisen særlig i den siste tid. Trengs særdeles meget!

---

Mange mere eller mindre kristne i disse dager som snakker og skriver om ”det okkulte” glemmer eller ser bort fra at Bibelen er et mesterverk av et okkult bokverk.

---

Foreldre-møte for alle i og med den kommunale kultur-skolen og musikk-skolen i dag klokken 18, i Ølen. Jeg og Trude rakk akkurat å komme oss dithen.

Traff Blåbær-kongen på veien dithen, som gikk tur med hunden, og rakk såvidt noen ord med ham.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Fredag 24. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 11, 4 pluss-grader Celsius.

Sol og finvær. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 25, 9 pluss-grader.

---

Store skogbranner hærjer i store deler av Grekenland! Særlig sør og vest i landet.

Meget alvorlige saker og landet har bedt om hjelp ifra andre land.

---

Jeg så en meget bra foreldre-film i natt. ”Legends Of The Fall”, regi Edward Zwick, 1994. (Den norske tittelen: ”Lidenskapens pris”.) En spennende film om familie-liv, sterke følelser, konflikter og litt av hvert. Også om hjemme-undervisning, - som noe helt selvfølgelig. Handlingen ifra Nord-Amerika i tiden omkring 1. verdenskrig. En god mann og far og hans familie og hjemsted som sentrum for handlingen i filmen.

Barn som havner i ”trass-alderen”, hår som blir hvitt over natten, og mangt og meget forskjellig.

---

Hjeltnes Planteskole telefonerte i dag i anledning av ting de også muligvis hadde stående. Spesialiteter og slikt, uavhentede bestillinger ifra folk. Jeg hører fra de igjen.

Jeg telefonerte og snakket med Eirik efterpå. De kommer antagligvis på besøk efter hvert med det første.

---

Frøydis og Stauda fant i går en stor nettopp død ål på engen bortved veien vår her. Antagligvis Sørhus sin traktor som har kjørt på den. Kokes i dag først til mat for dyrene. Vi rakk ikke det i går.

---

Vi høstet endel pile-kvister i forgårs, som tilberedes. Ser ut til at vi får et godt og rikelig utvalg i mange sorter. Kommende våren blir spennende i så måte.

---

Telefoneringer, unnskyldninger, bortforklaringer, kverulering, osv., ifra Gudmund overfor Trude, - til både hun og han går lei av det og gir opp. Men ikke i opparbeidet tillit.

Gudmund for sent til bussen, osv., mere og mere som i nokså full fart utarter nokså fullstendig. Jeg sier det til Trude, at det er lett å skjønne at det går slik. Hun sier hun ikke tror det. Jeg sier at vent så får hun se, at det er noe temmelig så sikkert og uunngåelig. Nærsagt for enhver familie, fordi forholdene i samfunnet er slik som de er. Slikt noe er lett å forutse. Men altså ikke for Trude. Ikke for de som ikke har viet slikt noe oppmerksomhet.

Sviket innarbeides.

Vår familie svekkes og ødelegges merkbart, gradvis, - og stadig mere og mere.

Det er meget trist å måtte erkjenne det: De ødeleggende innflytelsene ifra Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune gjør seg stadig og videre og dypere mere og mere gjeldende, og vil efter hvert også virke mere og mere ugunstig inn på de andre barna våre.

Jeg ser og hører det også på Trude, at også hun bekymres, og erfarer og merker det mere og mere. Men at hun i bekymringen håper på at det hele skal kunne gå bedre eller bra likevel. Hadde hun visst det jeg vet om hvordan det slik nokså meget uunngåelig kommer til å gå så ville hun ha vært enda langt mere fortvilet, skuffet og trist. Og sint!

Trudes besettelse er svekklet mere og mere underveis i det som har utfoldet seg i den siste tid, - og hun har langt på vei kommet til seg selv igjen.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Lørdag 25. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 12, 2 pluss-grader Celsius.

Det regnet i natt. Overskyet og endel lett regn utover dagen også. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 21, 1 pluss-grader.

---

Kjell og Tore kom på besøk i dag.

Pål også.

---

Mistenksom av meg – jeg? De er vel langt mere mistenksomme av seg de som snakker om det.

Forsiktighet er ikke det samme som mistenksomhet.

Det å ikke ta virkeligheten og realitetene til efteretning er både dumt og uforsiktig.

Hvem vet vel for eksempel ikke hvor flust med politiske ”frimurere” det er, også i Norge?

Den offentlige Dyrevern-tjenesten og Næringsmiddel-tilsynet inngikk for få år siden i Mattilsynet, - ble slått sammen i Mattilsynet.

---

Advokaten som hjalp meg ut ifra galehuset i Haugesund er i følge avisene kandidat for å bli ordfører i Etne kommune, representerende det politiske partiet Høyre.

---

Bernhard kommer i steden i morgen. Vi snakket sammen i dag på telefonen.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34, dato: Søndag 26. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært omkring 11 eller 12 pluss-grader Celsius.

Regn og overskyet det meste av dagen. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 21, 1 pluss-grader.

---

Verdens litteratur, kultur, moral, tradisjoner, historie, natur og kunst har alltid siden min tidlige ungdom interessert meg meget. Fordi slikt noe er viktig. Og jeg har i fred og ro og begeistring nærsagt alltid i frihet kunne pleie slike interesser.

For mange mennesker har det vært viktig å dele eller å formidle sin livserfaring og sin visdom og sine kunnskaper og sine evner med andre. Det beste og det viktigste de har ønske om å viderebringe. Dog er vel mere enn 99 prosent av det som lages og offentliggjøres av slikt noe elendig og dårlig, - oftest fordi motivene har vært andre, så som for eksempel penger og karriære.

Jeg har underveis opparbeidet bedre og bedre teft for å finne frem til kvalitet. Ikke så mange kan gjøre seg nok tid og flid med hensyn til slikt noe.

---

Den som er for eksempel 16 år har ikke nok erfaring, kunnskap og visdom, - har for eksempel ikke lest nok bøker – til å ha stort mye å sammenligne med. Har ikke levd lenge nok enda. Slik forholder det seg med og i forhold til mye forskjellig annet også for unge mennesker.

---

Hva er vel farligere enn dumme mennesker med makt?

De dummeste er som bekjent ofte de som tror seg klokest og er mest blinde. Den slags klokskap og hovmod er forbigående, forholdsvis kortvarig og innskrenket.

---

Det er en ond sirkel, det at folk flest i Norge og beslektede land blir forsøkt lurt til å tro at fotball, lotto, skole og slikt noe er uttrykk for høy og viktig kultur!

---

Vinneren er taperen, i et dårlig samfunn. Dette er en sannhet som dessuten er paradoksal.

---

Jeg så en meget bra film i natt, - som jeg har sett før også, for noen år siden. Filmen ”The Insider” ifra 1999, regi: Michael Mann. Som handler om ting som virkelig har skjedd – og skjer. Storstilt korrupsjon og meget mektige kapitalistiske og politiske krefter.

Veldig mye i filmen har likhet med hva jeg og min familie har opplevd og erfart siden tidlig i fjor. Men den store, stygge ”ulven” i vårt tilfelle – den offentlige Barnevern-tjenesten - har dog faktisk vært og er en enda meget alvorligere, større og verre ødelegger og fare for menneskeheten enn den i filmen!

Den i filmen er ille og farlig nok, ingen tvil om det. Tobakk, nikotin – og i tillegg tilsetningsstoffer. Og tobakk-industrien, - som tjener grovt på å forurense og ødelegge mennesker og samfunn!

---

Bernhard kom på besøk i dag. Han kjørte til Stord efterpå. Han begynner å komme seg nu efter sin mors død tidligere i år.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 35, dato: Mandag 27. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 10 pluss-grader Celsius.

Regn i natt og tidlig i dag. Derefter sol og bra vær resten av dagen i dag. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 20 pluss-grader.

---

Jeg så en interessant, tankevekkende og nokså fin film også i natt. Filmen ”Gomgashtei Der Aragh / Strandet i Irak” ifra Iran, 2002, manus og regi: Bahman Ghobadi.

Handlingen ifra Kurdistan, Iran og Irak i tiden rett efter Gulfkrigen - mens diktatoren Saddam Hussein hærjer som verst.

---

Jeg, Frøydis og Stauda kjørte til Haugesund utpå dagen i dag. Avsendte samtidig et svarbrev (datert i går) fra oss angående det kommunale tilsynet med hjemme-undervisningen.

Leverte mitt digitale foto-apparat til reperasjon, Obs-Bygg. Fikk låne et annet imens.

Vi kom hjem igjen noe sent på kvelden. Trude hadde telefonert og snakket med Trygve Einar Gjerde, og også med advokat Sverre Kvilhaug.

Eirik hadde også telefonert hit, og kommer i lag med Birk på besøk her i morgen.

Trygve Einar Gjerde sa han flere ganger har forsøkt å telefonere oss, men ikke har kommet frem. Trude sier han blandt annet sa han har lest endel på hva jeg har skrevet, og tenkte å spørre meg om å kunne få bruke noe av det.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 35, dato: Tirsdag 28. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 7 pluss-grader Celsius.

Overskyet først på dagen, men klarnet derefter opp. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 16, 5 pluss-grader.

---

Jeg telefonerte og snakket med Eirik i formiddag ved 11.30-tiden. Han og Birk kjører efterpå hithen, men innom Hjeltnes Planteskole på veien. Jeg telefonerte efterpå og snakket med hun der. Jeg kjørte efterpå Frøydis til musikk-skole i Ølen. Alfredo ble også med.

---

Jeg så i natt filmen ”300”, ifra 2007, regi: Zack Snyder.

Rå og brutal foreldre-film, men absolutt også bra og interessant! Handlingen ifra det gamle Grekenland. Følgende står å lese på coveret: ”Filmen gjenforteller den eldgamle historien om slaget ved Thermopylae, og tegner et livaktig bilde av det voldsomme sammenstøtet hvor kong Leonidas og 300 spartanere ofret livet i kampen mot Xerxes og hans massive persiske arme.”

---

Jeg har i dag ganske vondt i munnen, høyre side, øverst. Kommet gradvis de siste døgn og med ising siden tannlegen sist. Jeg skal heldigvis til tannlegen igjen torsdagen og håper han kan være til hjelp.

---

Eirik og Birk kom henimot kvelden. Gudmund også.

---

Politikerne og det offentlige byråkrati i Norge betvinger og plager stadig mere og mere mennesker, samfunn og hverdagsliv, - til å måtte komme, skrive, telefonere eller gå hist og pist. Til nødvendigheten av stress, jag og press. Det skal kommes, spørres, søkes, undersøkes, møtes, betales, kurses, skoleres, jobbes, sertifiseres, stemples og godkjennes, etc., stadig mere og mere! Og folk flest finner seg enda i det, ikke fordi de liker eller egentlig ønsker det, - men bare fordi de tror det er slik det skal og må være – og tror at det er prisen hver enkelt av menneskene bare må betale for retten eller medlem-skapet og legitimasjonen til å kunne leve!

Uten å vite eller å ville det gjør de mere og mere stats-systemet og byråkratiet til en snål slags far og mor for seg, - som liksom, men egentlig ikke, vil deres og statens beste!

Menneskeverdet blir på det viset en kostbar pris å betale for i et viss monn å ha gyldighet.

En dyrt kjøpt ubrukelig gevinst som virker mot sin positive hensikt!

En slags nødvendighetenes lagervare som blir dyr å kjøpe – og stadig verre og verre i sin plagsomhet for menneske-verdet og menneske-vernet! Slikt noe er langfra hverken å foredle eller å forenkle eller å frigjøre eller å respektere eller å tjene eller å være hensyns-full!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 35, dato: Onsdag 29. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 6, 3 pluss-grader Celsius.

Endel overskyet og også regn og sol. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 19, 6 pluss-grader.

---

Gudmund dro til Haugesund i dag tidlig, med bussen. Han skulle gi Vahan og Danielle ved Steinerskolen beskjed om at møtet i dag må utsettes på grunn av at jeg nu er syk.

Vi har vært hjemme i dag, jeg med calendula og kamille i munnen.

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 35, dato: Torsdag 30. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 6, 1 pluss-grader Celsius.

Overskyet formiddag. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 22, 3 pluss-grader.

---

”Foreldre er altfor redde for å gjøre feil” – heter et dobbelt-sidig oppslag av Kari Fure i avisen Dagen for i dag, side 12 og 13. Begynnelsen går slik:


”- For å være en god forelder, må du vite hva du vil, sier Annlaug Madland, forfatter av boken ”Foreldre med et smil?” / For noen år siden reiste Annlaug Madland rundt i Rogaland og holdt foredrag i barnehager for foreldre og ansatte. Temaet folk bestilte, var nesten alltid grensesetting. / Inntrykket hun satt igjen med etter foredragskveldene var at foreldrenes hovedproblem med å ”sette grenser” ofte handler om manglende vilje eller evne til å være foreldre. Være voksne, rett og slett. / - For å kunne si ”ja” og ”nei” må man vite hva man vil. Man må kjenne sine egne grenser, understreker Madland. / Hun tror foreldre i vår tid er veldig redde for å handle galt, samtidig er hun overbevist om at de virkelige ekspertene når det gjelder barneoppdragelse, er de som har barn selv – altså foreldrene.”

---

At mennesker og familier som lever i land med i praksis lignende instanser som den offentlige norske Barnevern-tjenesten ikke er selvstendige og stødige av seg, er lett å forstå.

Og at de er redde for å kunne si ja eller nei, og for å handle galt, og for å sette grenser.

De er selv som avskårne blomster, rotløse – fremmedgjorte, sviktede, svindlede, - og oppfordres eller skremmes og trues av den sterke, omfattende, dumme og brutale Arbeiderparti-ideologien ifra omgivelsene til selv å svikte og å svindle barna og hverandre.

De frykter med rette hva den offentlige Barnevern-tjenesten i det skjulte representerer av korrupsjon, synsing, løgn, løvløshet, hemmelighets-kremmeri, umyndig-gjøring, trusler og straffer! Og frykter og adlyder dens tydelige motto: Splitt og hersk – i egoismens navn!

Selvstendighet, integritet, trygghet, trivsel og stødighet er meget så innskrenkede og kortfattede greier i og for Arbeiderparti-ideologien!

---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 35, dato: Fredag 31. august 2007:

Temperaturen her ute i natt har på det laveste vært 8 pluss-grader Celsius.

Både overskyet og sol i dag. Maks-temperaturen her ute i dag har vært 22, 4 pluss-grader.

---

Stauda telefonerte Eirik og Hege i dag for å høre hvordan det på hjemturen gikk med kattungen de fikk fra oss. Jeg og Trude snakket også med Eirik.

De glemte av eple-boken jeg hadde lånt. Boken “Äppel i Norr – Pomologisk handbok” av Leif Blomqvist, adr.: Bodövägen 210, SF-68530 Lepplax, Finland. Tlf. (0)6-7669815, fax. – 7669814, e-post blomquist(krøllalfa)multi.fi ISBN: 952-91-8268-6. Flott og fin bok.

Pomologiske oppslagsbøker og slikt noe er det meget så tynt og lite av i Norge og i resten av Norden. Interessen for noe så matnyttig og trivselsmessig som å dyrke epler har aldri vært særlig stor eller prioritert blandt folk i Norge. Arbeiderparti-ideologien har også på dette området – som på så mange andre - sterkt hemmende og ødeleggende gjort seg gjeldende. Babylon vil typisk nok ikke vite av slikt noe, - annet enn i industriell menneske-fiendtlig økonomisk forstand! De trivsels-faktorene som er eller kunne og burde vært varig gratis blir i steden fortiet og blir det i steden gjort rovdrift på, til fordel for ødeleggelser og forvirring iblandet kortsiktige gevinster.

Sorts-utvalget når det gjelder eple-sorter i handelen i Norge er svært så meget begrenset og dårlig. Finland er vel det landet i Norden som nu sånn sett ligger best an? I Finland har de – når det gjelder sorts-utvalget – hatt et tilfang både ifra Vest og ifra Øst. De mulighetene og den frodigheten dette gjør for Finland med hensyn til eple-sorter med forskjellige gledelige egenskaper er nokså unik – og for Norge og Sverige ekstra særdeles interessant og viktig å kunne få være i! Resultatene også av norske engasjement og interesser i så måte kunne vise seg å få en viss stor betydning, - for en viss type elementære forutsetninger for glede og trivsel. Et frodig og godt utvalg eple-trær av god kvalitet er et vesentlig samfunns-gode. Uten blir vi som de fem uforstandige jomfruer som Jesus forteller om i sin lignelse i NT, i Matteus-evangeliet 25, 1 – 13!

Leif Blomqvist, forfatteren, skriver blandt annet følgende i begynnelsen av boken:

”I Finland finns det en otrolig mångfald av vinterhärdiga äppelsorter som saknar motstycke i andra länder. Hun kommer det sig at just vi har det så bra ställt med vinterhärdiga sorter? Till det finns det fler än en förklaring. / På 1700-talet var våra sorter närmast desamma som i Sverige. Det vill säga sorter som hade sitt ursprung i Mellaneuropa. Dessa sorter var, för det mesta, illa lämpade för vårt klimat. / Under de ca. 100 år som Finland hörde till Ryssland började det strömma in sorter från öster. Dessa sorter var oftast mera vinterhärdiga än de sorter som kommit från Mellaneuropa via Sverige. Många av de sorter som då kom till vårt land kom via Regels plantskola i Viborg. De här plantskolan har haft en stor betydelse för fruktodlingen i Finland och för sortrikedomen. Plantskolan var verksam i slutet av 1800-talet, och hade sin glansperiod runt 1880 – 1890. ”


---

Interessant artikkel under tittelen ”Profetane i det gamle Israel” i avisen Dagen for i dag, av Kjell Helland ifra Balestrand. Den går i sin helhet slik:

---

Profetane i det gamle Israel


DEN PROFETISKE aktiviteten i det gamle Israel var spesielt omfattande frå slutten av kong Salomo si regjeringstid på 900-talet og fram til bortføringa av Nordriket i 722 og Sørriket 605 – 586 f. Kr. I det følgjande skal me finna ut litt om korleis desse menn vart behandla, som kom med bodskapar frå det høge.


FOR DET FØRSTE kunne ein sann profet verta rekna som undermåls; umogen og barnsleg. Esaias fekk spørsmål om det var småborn han ville undervisa. Bodskapen hans var gnag og gnål, fekk han vita, og passa best for speborn.


FOR DET ANDRE kunne ein sann profet verta rekna som sinnsforvirra. I Hosea 9 er profeten dåre og åndsmannen vitlaus, og i Jer. 29 les me om ein falsk profet som sette seg sjølv til prest og tilsynsmann over alle som ”var frå vitet og dreiv og spådde”, så han kunne setja dei i stokk og halsjarn. Adressa var dei sanne profetane i Israel. ”Kvifor har du ikkje refst Jeremias?” spurde Gud ironisk gjennom Jeremias sjølv.


FOR DET TREDJE kunne ein sann profet rekna med falske klagemål frå åndelege leiarar. Amos vart skulda for å stå bak ei samansverjing mot kongehuset. Denne klaga kom frå det teologiske toppskiktet ved hoffet i Betel.


FOR DET FJERDE kunne ein sann profet verta tillagt vonde motiv for forkynninga si. I Jer. 38 les me om at profeten gjorde folket motlaust. Den sanne, ekte, gudsendte profet tok motet frå folk. Han fekk og vita at han ikkje ville folket vel, men vondt. Her ser me at profeten vart skulda for å ha baktankar med forkynninga si. Hans eigentlege mål var å skada folket!


FOR DET FEMTE kunne ein sann profet verta nekta å forkynna. Mika fekk klar beskjed: ”Hald opp med denne preikinga. Det er då ikkje måte på skjellsord.” Her prøvde dei å stansa profeten ved å nedlegja yrkesforbod. Dei høyrde berre skjenn, og fornam ikkje Guds kallande røyst.


FOR DET SJETTE kunne ein sann profet risikera forvisning. Amos vart nekta å halde fram med profetgjerninga i Betel, for der var kongeleg heilagdom og rikstempel. Skulle profeten halda fram med ”gnålet” sitt, fekk han sjå å koma seg vekk frå den kongelege sfæren og heller reisa ut til den gemene hop og preika der.


FOR DET SJUANDE kunne ein sann profet rekna med drapstruslar. Ein av dei som opplevde dette, var Jeremias. I kap. 26 les me om at han formante folket i Jerusalem til å lytta etter Guds røyst og lyda han. Dersom dei ikkje på denne måten ville venda om, ville domen koma over byen. Men så klar tale vart for hard kost. Dei tok han for seg, både prestane, dei falske profetane og folket, og sa han skulle døy. Profetar har fått oppleva det og: ”Jerusalem, Jerusalem, du som slår i hel profetane og steinar dei som er sende til deg ... (Matt. 23:37)”.


KVIFOR VART dei sanne profetane tekne imot på denne måten? Årsaka ligg nok gøymt i svaret Samuel fekk, då folket kravde ein konge: ”Det er ikkje deg dei har vanda; det er meg dei har vanda og ikkje vil ha til konge over seg (1. Sam. 8;7)”. Det er ikkje bagatellar det dreiar seg om, men om å vraka, forkasta sjølve Gud.


FOLKET SINE TANKAR vert openberra for Esaias: ”... De skal ikkje skoda for oss det som er rett; tala smeikjande til oss, skod synkvervingar ...” Her kjem det fram kva folket ville ha. Og akkurat dette – smiger og luftspeglingar – var det dei falske profetane i Israel gav folket. Difor vart dei og så populære.


DESSE KORTE glimta er nok til å visa kva kår dei sanne profetane i det gamle Israel levde under. Gud tykte synd i folket og sende profetar for å åtvara om komande dom, dersom dei ikkje vende om. Men dei ville ikkje høyra, og domen kom.


PÅ SAME MÅTE som det gamle Israel er vårt eige land i djup krise. Vil me velja ein klokare veg?


---

*****

---


---


---