3


---

- Ifra avisen ”Dagen” for onsdag 07.03. 2007, side 18:

(Kopi / avskrift: Rune L. og Trude Hansen pr. 07.03. 2007.)

---


Konsekvenser av misbruk og urettferdighet


Av Greta Aune Jotun


DET BESTE for samfunnet og alle er at fag-feltene som betjenes har ledere og ansatte med god og rett ferdighet.


DET ER OGSÅ naturlig at den som har spesialisert seg for et yrke, bruker disse ferdighetene rett når andre spør om tjenester eller råd. Om en pasient ber legen om resept på hoste-medisin, vil ikke en vettug lege foreskrive blåsyre. Eller om en elev spør læreren om Den pythagoriske lære-setning, blir ikke eleven særlig klokere i matematikk ved å få sitert Jante-loven.


OM DEN SOM innehar en stilling som krever presisjon og særlige retnings-linjer for godt og trygt resultat, ikke anvender disse ved utførelsen av et arbeide, eller ikke lærer andre rett, vil dette gi tragiske konsekvenser. Om en pilot lærer sin elev å navigere feil, vil det få følger både for ham og de passasjerene han skal fly. Eller om en buss-fører neglisjerer vikeplikts-regelen og kjører inn på en sterkt trafikkert motor-vei, vil mange bli skadet eller forulykke.


MAN FORVENTER at mennesker som har ansvar for andres liv, vil utøve dette ansvaret med kløkt og i henhold til instruksene.


LIKE SELVFØLGELIG bør dette være: Om et kirke-medlem spør sin prest hva Vår Far og Jesus Kristus har sagt om skilsmisse, gjengifte, homofil praksis, hor, avguds-dyrkelse, baktalelse, blasfemi og annet, bør ikke en sann prest henvise medlemmet til Trond Giske, Karita Bekkemellem, Otto Jespersen, Kim Friele eller andre sine oppfatninger og leve-regler. Presten bør heller ikke dosere ateisme når noen spør om Bibelens lære. Han / hun bør være tro mot Ordet.


NÅR BISKOPER og andre forkynnere gir vrang lærdom til sin menighet og andre, har de mistet sin åndelige hederlighet og dømmekraft. De misbruker sin ferdighet eller bruker den urett. Dette har ført – og vil føre – til tragiske konsekvenser både for dem selv og andre.


DEN HELLIGE ÅND er jo Jesu Kristi Ånd sendt til jorden for å rettlede oss til og i San-heten. Den Hellige Ånd er suveren som vei-leder. Alle som tror på Jesus Kristus får del i Ånden. Hva er det å tro på Ham? Jo, å erkjenne og bekjenne at Han er den han utga seg for å være, Frelseren, Forsoneren – og at Ordet er Sannheten.


MANGE TROR at Jesus har levd, at han tilgir synder og gir evig liv. Men vil de også tro det Han lærte? Tror de Skriftene Han så ofte henviste til? Mange med kristent livs-syn, både lærd og leg, forakter og forkaster hva Kristus forkynte om blandt annet syndene nevnt overfor. Ergo tror de ikke. De gjør Kristus til løgner. De har ikke kjærlighet til Sannheten. Og dette har i aller høyeste grad med både Sannhet og Kjærlighet å gjøre. Mange elsker begjæret, populariteten, leve-standarden, verden, høyere enn Han de bekjenner seg til. Dermed har de også tapt kontakten med Vei-lederen, Den Hellige Ånd. De har fart vill – og fører vill.


FORTAPELSEN ER ingen kristelig illusjon, diktet opp for å skremme svake sjeler til tro. Jesus Kristus forkynte klart de to utgangene av det jordiske livet: Himmelen og Helvetet.


DJEVELEN SKAL ikke ha noen autoritet eller del i Himmelen. Derfor må de som velger å leve i synd, nektes adgang. Om ikke, ville Himmelen blitt en reprise på denne verden.


JESUS KRISTUS har rettferdighet. Han vill-leder ingen. Og det er jo av kjærlighet Han advarer, foreskriver og vei-leder. Han vet hvilke gjerninger som tilhører Djevelens rike. Han vet hvilke dybder av ondskap Djevelen rår over. Derfor er det viktig å gå til Mesteren selv, til Ordet, når en ønsker rett ledelse, rett ferdighet.


DE SOM forkynner og lever etter et annet budskap, er allerede dømt, sier Bibelen. For disse tror jo ikke på Jesus Kristus. De tror på egne forestillinger. Ordet kommer med sterke advarsler til troende mot å ha felles-skap med slike som har veket fra Sannheten – og de som holder med dem. (I bl.a. Johs. 2. brev).


TROR DU PÅ Jesus Kristus? Eller bekjenner du din egen versjon av Sannheten, til undergang både for deg selv og andre?


---

***

---


ADRESSER:


-- Dagen, avisen, PB 2394, Solheimsviken, N-5824 Bergen, Norge. Tlf. Sentralbord 55 55 97 00, Nyhets-tips 55 55 97 25, telefaks 55 55 97 40, E-post: / redaksjonen@dagen.no & sjef-redaktør Odd Sverre Hove odd.sverre.hove@dagen.no & redaktør Johannes Kleppa johannes.kleppa@dagen.no & nyhetsleder John Solsvik john.solsvik@dagen.no -


---