2


---

Ifra avisen ”Dagen” for lørdag 14.04. 2007, side 3:

(Kopi / avskrift: Rune L. og Trude Hansen pr. 14.04. 2007.)

---


Sosialklientene får det verre


Av Stig Rusten,

leder i Aleneforeldre-foreningen


SSB HAR KOMMET med nye tall for sosialhjelps-satsene for 2006. Konklusjonen er entydig; sosialklientene har ikke fått mer å rutte med under den rød-grønne regjeringen. Dette er stikk i strid med løftene om bekjempelse av fattigdom som regjeringspartiene gikk til valg på.


TALLENE FORTELLER først og fremst om stadig økende forskjeller, og politisk uvilje til å gjøre noe for de fattigste. Norge går så det suser, og den private rikdommen øker forhvert år. Men en gruppe får ikke delta i velferds-økningen og dansen rundt gullkalven. Fra 1993 har normal-lønningene, regulert for pris-vekst, gått opp med 48 prosent. I samme periode har sosialhjelps-satsene gått ned med 6 prosent. Med andre ord et vanvittig inntekts-gap mellom flertallet i befolkningen og sosialhjelps-mottakerne.


ALENEFORELDRE-FORENINGEN har over flere år fulgt utviklingen i sosialhjelpen fordi vi har vært spesielt bekymret for denne gruppen. Barn i familier som mottar sosialhjelp er svært utsatt for tilleggs-problemer som følge av dårlig økonomi. Å øke de økonomiske forskjellene mellom sosialhjelps-mottakere og det store flertallet av befolkningen, vil gjøre oppvekst-vilkårene stadig verre for de barna som i utgangspunktet er mest utsatt.


REGJERINGEN mangler troverdighet i fattigdoms-bekjempelsen når de fører en politikk som skaper stadig økte forskjeller mellom de som har minst og det store flertallet.


---


***

ADRESSER:


-- Dagen, avisen, PB 2394, Solheimsviken, N-5824 Bergen, Norge. Tlf. Sentralbord 55 55 97 00, Nyhets-tips 55 55 97 25, telefaks 55 55 97 40, E-post: / redaksjonen@dagen.no & sjef-redaktør Odd Sverre Hove odd.sverre.hove@dagen.no & redaktør Johannes Kleppa johannes.kleppa@dagen.no & nyhetsleder John Solsvik john.solsvik@dagen.no -


---