-- Heaven-and-Hell-Akira-Kurosawa-rlh-20150701.html

-- film-omtaler-rlh-index.html ( intern ) -


---
---

   Rune L. Hansen, 01.07. 2015:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10205094461855942:0

   Litt om "Himmel og helvete" av Akira Kurosawa fra 1963.

   Endelig fikk jeg tak i japanske Akira Kurosawa sin film "Heaven and Hell (Tengoku to jigoku)" fra 1963, 144 minutter. Og nu har jeg sett den.
   Når en av verdens fremste film-skapere lager en film om kidnapping, som han og verden med rette anser som en av verdens verste og mest grusomme forbrytelser, da er det interessant. Og det gjorde han i 1963, i sitt hjemland Japan.

   Ja, det overrasker ikke meg at filmen er vel laget og spennende. De beste av hans filmer er anerkjente mesterverker. Og denne er også bra nok. Og både var og er dessuten viktig og nødvendig innledende elementær dokumentasjon. Hvordan og hvorfor skal jeg her si noen ord om.

   Et barn blir kidnappet. Foreldrene og samfunnet er sjokkerte og vil gjøre alt hva de kan for å få barnet bragt hjem igjen og kidnapperne grundig straffet. Hele politi-styrken blir umiddelbart satt på saken og arbeider intenst og iherdig for å få barnet bragt hjem igjen. Avis- og nyhets-oppslag forteller med både store overskrifter og detaljer om hva som har skjedd og hva som skjer. Forskrekket over at noen kan finne på å gjøre en så grusom og umenneskelig forbrytelse.

   Slik begynner filmen. Hva som skjer videre skal jeg ikke spolere spenningen med å fortelle her. Men bare også få fortalt at det viser seg snart at kidnapperne (hvis det da er flere) forlanger penger, meget mye penger, for å la barnet vende hjem igjen.

   Foreldrene er selvfølgelig villige til å gjøre alt hva de kan for å få barnet hjem igjen.
   Mitt spørsmål her er, hva vil konsekvensene komme til å være hvis foreldrene oppfyller kidnapperne sine krav? En smittsom bølge av nye og flere kidnappere som forlanger penger?

   Ja, det viste seg - efter at filmen ble ferdig og publisert i 1963 - at nettopp det skjedde! En bølge av kidnappere i Japan, som forlangte penger for å løslate de kidnappede. Altså blandt annet en slags menneskehandel.

   Og hva har siden skjedd? Og hvilken betydning og relevans har dette og filmen for verden og for Norge?

   Det har skjedd mye utrolig siden dengang angående slikt. Mildt sagt!
   I visse og smittsomt stadig flere land kidnappes nu barn i politisk offentlig regi! For makt, karriære, penger og egoisme! Til tross for både nasjonale og inter-nasjonale Straffelover og Barnekonvensjonen og mere til med total-forbud mot kidnapping av barn!
   I flere visse land, deriblandt i Norge og Norden, skjer nu slike kidnappinger i et meget stort omfang, med selvfølgelig katastrofale konsekvenser for barna, foreldrene, sivil-befolkningen, menneskeverdet og verden!

   Kidnapping av barn i politisk offentlig regi i Kafka-prosesser for barna og foreldrene glorifiseres. 
   Offentlige inkvisisjoner i privat- og familie-liv har blitt et alminnelig fenomen. Med Stasi-lignende kontroll og arkiver over sivil-befolkningen - og angiveri, falsk dokumentasjon, karriærer og propaganda satt i system. Og terror-aksjoner, tortur, utplyndring og degradering.
   Verden i disse landene er snudd opp ned! Inklusivt til det motsatte av lov og rett!

   Den politiske og offentlige kidnapper-mafiaen og dens medspillere i Norge og disse landene vil helt sikkert mislike denne Akira Kurosawa sin film fra 1963. Men for verden og alle andre er den viktig og nødvendig og spennende dokumentasjon!
   Anbefales!

         Heaven-and-Hell.jpg

   *

   
---
---