-- 20090302-brev-til-politiet-Haraldseid-fra-TEG.html    --- BREVENE ( intern ) --- Politi-anmeldelsene-Index.html ( intern ) ---


For oversikt se særlig: Straffesak-fengslingen-av-RLH-21-10-2008.html  ( ekstern ) -

                                                                                                Mosterhamn, 02/03-09

Vindafjord lensmannskontor,

v/Politibetjent Haraldseid.

 

Sak: Rasering av Rune L. Hansen sin eiendom på Tindeland, Vikebygd.

 

Først av alt, tusen takk for at De kom og hjalp meg på fredags kvelden den 27/02.

Jeg har gjort en del undersøkelser vedrørende denne sak og vil gjerne få gi de opplysninger jeg har tilveiebrakt så langt videre til Dem.

Rune L. Hansen’s datter Stauda ringte meg lørdag 28/02 kl 09.35. Hun var forskrekket over det hun hadde fått høre fra søsteren Frøydis og ville gjerne snakke litt med meg. Hun fortalte at hun var den siste som forlot huset da hun og moren, Trude, og noen naboer av dem besøkte Tindeland før helgen den 22/02. Hun låste døren og forsikret seg om at døren var skikkelig låst, så det var hun helt sikker på. Stauda er en veldig fornuftig og gløgg jente og flink med praktiske ting. Hun er vel den av jentene som hjelper Rune mest i hagen og slikt. Hun kunne også fortelle at den stor Tv-en (flatskjerm) (vet ikke merke) stod på kommoden da de var der!

De ting som vi til nå har kartlagt er forsvunnet er: En TV (flatskjerm ukjent merke), et modem for parabolantenne og to stk. motorsager også ukjent merke.

Så snart jeg har fått snakket med Rune så vil jeg komme tilbake med mer opplysninger om dette. Runes mor, Else Hansen, mente at Rune hadde Tv-en på leieavtale.

Jeg la merke til at det var ca 2 cm vann i det verktøyskrinet som stod utenfor kårhuset. Etter det som stod på Internett så regnet det mellom 20 og 30 mm mandag og tirsdag 23 – 24/02. Senere i uken var det ikke nedbør av betydning. Jeg vil anta at denne rasering av huset og tyveriet må ha skjedd søndag kveld eller natt til mandag (merk alle lommelyktene som lå rundt omkring!!). Naboene i den røde hytten som var med og så på raseringen, var og matet påfuglene søndag ettermiddag i 16.00 tiden og da var alle dører igjen og alt OK!

Det kan opplyses og som jeg nevnte for deg, at den eneste som har hatt nøkkel utenom meg er Idun, Runes eldste datter, i tidsrommet 2/12-08 til 17/12-08. Balder, Runes eldste sønn lånte da nøkkelen av Idun og hadde den til 19/12-08. Jeg mener Idun så hadde nøkkelen frem til 09/01-09. Da fikk jeg den igjen da Rune ikke ville at hun skulle ha nøkkel lenger. Så fikk Frøydis nøkkel den 03/02-09 i forbindelse med at hun den dag fikk Benedicte Storhaug som sin advokat. (Det er visstnok slutt nå?). Frøydis har nøkkelen fortsatt. Lås og nøkkel er av svensk fabrikat FAS, sender deg bilde om jeg får det til!

Det kan ellers opplyses at Trude tok Runes post inn i huset, den var urørt! Det lå to brev fra Gulating Lagmannsrett der. Rune skulle ha gitt tilsvar på det ene den 26/02-09. Men Trude lot det bare ligge!!! Jeg sendte det på Fax til Åna Fengsel, men det er jo for sent!

Det bør sjekkes om Balder var på skolen 23/02, det kan jeg gjøre ganske diskret da jeg har et søskenbarn som er lærer der på Ølen Videregående, Ole Dag Østhus. Det bør sjekkes om Balder har en nøkkel med samme profil, som den jeg sender bilde av. Det kan opplyses at det var 1 måneds leveringstid på disse nøkler så jeg fikk 2 stk nøkkelemner og filte dem selv da det var bare en ukes leveringstid på emner.

Regner med at Rune vil sende inn en anmeldelse på dette på tirsdag, eller kanskje allerede i dag om posten kommer ham i hende!

EN TING TIL!

Aud Signy Jakobsen, fra Gruer i Finnskogen, hun som Trude rømte til med de kidnappede barna! Hun ringte meg lørdag og gav meg noen opplysninger om saken til Rune som jeg ikke har hørt før. Kanskje hun og hennes exmann burde avhøres om det? Kort fortalt så hadde Trude etter at hun forlot Gruer (mai?) og kom til Lygrepolden ringt Aud Signys exmann og kommet med mange løgner om Aud Signy. Men hun hadde også sagt at årsaken til at hun tok barna med seg og dro til Gruer var at Rune hadde truet med å drepe henne!? Aud Signys exmann meldte så dette til politiet!

Dette har verken Rune eller jeg ikke hørt om før, da hun hele tiden har sagt at hun måtte ta ungene og reise bort fra Rune for at barnevernet ikke skulle ta dem. Så hun har altså minst to ganger løyet om dette at Rune ville drepe henne, først til Aud Signy Jakobsens exmann i mai? Så til Åse Kristensen i oktober og der har hun tidfestet det til 27 sept. Den morgenen hadde visstnok hun og Rune helt andre ting å stelle med i henhold til Runes dagboksnotater, og som hun også vedstod seg i retten?

Dette er en underlig sak! Som jeg for Rune og barnas del håper snart har en ende!

 

Vennlig hilsen

Trygve Einar Gjerde, Leder for Kristenfolkets Nasjonale Støttefond

5440 Mosterhamn.

Tlf. 53 42 62 06   Mobil 93030803

 
---