--- Denne side:  Side-117-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Utskrift: 05.12. 2007        
---
             
---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34.

Dato: Torsdag 24. august 2006 – Roseblomstringens dager:

Temperaturen her ute i natt på det laveste en kort stund omkring 14, 9 plussgrader Celsius.

Formiddag klokken 8.30 med flott og fint vær, 17 plussgrader. Senere opp imot 30 plussgrader.

Den kommunale musikkskolen påbegynner igjen i dag, også for Alfredo (nu 7 år) som nu er påmeldt for fiolin og som fra før av kan navnene på alle strengene og også får til å spille litt og som liker å trene med fiolin i lag med Frøydis. Og for Stauda, Frøydis og Gudmund. Alle i Ølen, torsdag, men til ulike tidspunkt. Hvis pusle-spillet til rektor ved musikkskolen, Anne Kristine, går noenlunde i orden for vårt vedkommende.

Vi kjører dithen ved 11-tiden.

---

Hjemkommet igjen fra Ølen. Første dag på den nye terminenen for den kommunale musikkskolen, for oss. Alt klaffet ikke helt nu i begynnelsen, men ordner seg forhåpentligvis. Det gikk ikke helt i orden for Stauda og Alfredo nu i dag. Trude tar seg av å snakke med Anne Kristine m å få orden på det. De to har snaktes fra før av i det siste, for å få det hele mest mulig samlet i tid og rom for vår familie.

Vi så ingenting til Balder og Idun der i dag. Jeg frykter at de ikke engang får gjort ferdig sin videre skolering i musikken! Vel, - det får de jo egentlig ikke uansett nu, - uansett om de får mulighet til å fortsette i den kommunale musikkskolen eller ikke så blir ikke videreføringen og det hele som det bør og skal være – i og med alt som likevel vil komme til å mangle. De vil nok selv også komme til å se det i øynene, - men ikke forstå det uansett.

Heksene i Vikedal har ingen som helst kompetanse til å hjelpe de med noe som helst uansett, - og vel heller ingen som helst egentlig vilje engang. Heksedansen går fullstendig og totalt annerledes!

---

Synnøve telefonerte og snakket med Trude før vi kjørte herifra. Enda en interessant og tankevekkende telefonsamtale. Synnøve, med Maria, skulle kjøre til en hytte i Sauda i dag og også overnatte der og kjøre hjem igjen i morgen – og Synnøve spurte om Gudmund, Frøydis og Stauda kunne bli med. Trude sa at hun skal snakke med de andre her i familien om det og så telefonere tilbake til Synnøve om litt. Og at det kunne bli vanskelig på grunn av musikkskolen i dag. Synnøve foreslo at hun og Maria kunne utsette avreisen til musikkskolen var ferdig og så hente Gudmund, Frøydis og Stauda – for eksempel i Skjold.

Trude snakket litt med meg om det. Jeg sa at det passet dårlig nu, og at hun må telefonere tilbake og fortelle at barnas og familiens oppmerksomhet skal være rettet imot musikkskolen og slikt og annet i dag – og at det nu er det viktige for oss i dag. Trude var helt enig og telefonerte henne, og snakket igjen med henne. Vi for vår del trengte ikke å snakke mere om det eller å tenke mere på det nu. Trude fortalte henne at det passet dårlig nu i dag, men at hun håpet de likevel fikk en fin hyttetur hvis det gikk i orden. Synnøve spurte om hvorfor – og Trude sa at det blandt annet var på grunn av musikkskolen og derfor ikke passet, og at vi var i ferd med å gjøre oss ferdig til å kjøre dit nu. Synnøve ble streng og fast og autoritær i stemmen og sa: Er det fordi de ikke får lov, eller er det fordi det ikke passer at de kan være med? Trude gjentok at det ikke passer. Synnøve sa da: Men jeg vil gjerne vite om det er fordi de ikke får lov – eller om det er fordi det ikke passer at de får være med?! Trude tenkte seg om før hun svarte og knyttet skolissen til Mariel også, som hun sa til Synnøve. Men hun tenkte, at det vel ikke er noen forskjell på det som Synnøve spurte om, og sa igjen at det ikke passer. Synnøve sa javel, og samtalen ble snart efterpå avsluttet. Og Trude kom overrasket og forbauset til meg og fortalte hvor uhøflig og autoritært Synnøve hadde snakket til henne. Som---


---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---