--- Denne side:  Side-119-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Utskrift: 05.12. 2007        
---
             
---

å være bra nok – og at hun la meget alvor i dette. Og at det fremkom ifra det skjulte mest fordi hun følte seg provosert. Hun sa blandt annet at hun ikke kan skjønne hvorfor jeg som tar det 5. av De 10 budene så seriøst og høytidlig ikke respekterer og tar det 4. av De 10 budene på alvor. Jeg sa blandt annet at alle De 10 budene jo er nokså lette å forstå og kort og godt formulerte, som for eksempel det om at en ikke skal lyge eller vitne falskt, og likeså det 4. om at en skal helligholde hviledagen. At de samtlige alle er viktige og vesentlige og skal overholdes og taes på alvor, og æres og hedres. Og at det er det vi og jeg også gjør. Som noe meget så selvfølgelig. Hun ble enda mere provosert og ”sint” over å høre dette. Hun fortalte blandt annet at hviledagen er en ganske så bestemt dag, nemlig lørdag – og ikke søndag som så mange tror, og at dette er bokstavelig og ikke kan forståes annerledes enn at man ikke skal arbeide på lørdagen. Men at hun selv ikke forstår det slik at hun ikke kan klippe gressplenen og forskjellig på lørdager. At hun ikke er så dum. Jeg forsøkte å fortelle henne at jeg for mitt vedkommende heller ikke er så dum. Og at den kalenderen og tidsregningen vi nu i dag bruker også har vært gjenstand for endringer i tidens løp. Og at det er viktig hva Jesus sier om at bokstaven slår ihjel, men ånden levendegjør. At vi ikke må forstå tingene så firkatet av vi ter oss som molboer og analfabeter.

   Hva sa Jesus til de skriftlærde og fariseerne da de kom for å finne på noe som helst å anklage ham for, og ville anklage ham for ikke å helligholde budet om hviledagen? Han sa blandt annet at de var hyklere.

   Lukas-evangeliet 13, 15:

   "Hyklere," svarte Herren, "løser ikke hver eneste en av dere oksen sin eller eselet fra båsen også på sabbaten, og leier dem ut for å la dem få drikke?”

   Synnøve anklaget og klandret oss provosert også på sparket med ord ifra Jesaja om syv kvinner, - som ble vridd om til å bety bortimot det motsatte av hva Jesaja sier! Hun fremstilte det tydelig nok som å bety at de syv kvinnene var så opptatt av sjølberging og det å være selvhjulpen og selvstendig at de ikke ville ha Guds mat og klær, men bare sine egne og derfor ble fordømt!

   Og det første hun sa da hun sist kom her på besøk: Enda mere klandring, nedsettelser, hovmod, forhastede slutninger og mistenkeliggjøring!

   Hun begynte straks og umiddelbart med å snakke om rosene, - spurte hvilken sort noen av de med rosa blomster her i skråningen er. Jeg sa og pekte at de der og de der er en sort som heter Astrid Lindgren. De ligner ikke på det, jeg tror ikke det er Astrid Lindgren, sa hun. Jeg har selv Astrid Lindgren, sa hun – og gjødsler og steller de godt, og det er veldig fine roser. Disse er Astrid Lindgren, sa jeg. Riktig så fine roser ja, men de er plantet dypt og hos oss enda i etableringsfasen, forhåpentligvis – hvis de klarer seg godt. Dette er enda en ung hage, vi har bodd her i bare fire år enda. Det er mulig jeg kommer til å flytte de eller fjerne de hvis de ikke trives godt efter hvert, - men de er som sagt plantet nokså dypt, som vi bevisst pleier å gjøre det med podede roser – og da kan det i noen tilfeller ta lengre tid før de etablerer og roter seg godt. For oss er det nokså viktig at vi får rosene til å trives godt i landskapet uten at de ifra vår side kan forvente for mye stell og underholdning. At vi enda viktigere finner rette steder for de i landskapene, hvor de kan kunne klare seg godt på egen hånd. Vi har utplantet omkring 300 forskjellige sorter roser, ( ekstern ), mest av alt landskapsroser – buskroser, og har et nokså bevisst forhold til hva og hvordan og hvorhen vi utplanter. Da sa hun: Tre hundre sorter. Hvor er de hen da? Hun kikket seg omkring, som for å se om hun så de og for å vise sin skuffelse og ekspertise. Jeg sa at dette er en ung hage og en stor hage, omkring 150 dekar stor, og at de er utplantet mange forskjellige steder i landskapene her. Og – som jeg også har fortalt henne før, – at vi foreløbig har utplantet mere enn to tusen forskjellige slags vekster, ifra forskjellige slags områder av verden, og at nesten alt er omhyggelig nedskrevet i en egen loggbok ( ekstern ) – med datoer for når det er utplantet, hvorfra det er kjøpt eller anskaffet, hvordan det går med deres---


---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---