--- Denne side:  Side-122-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Utskrift: 05.12. 2007        
---
             
---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 34.

Dato: Søndag 27. august 2006 – Roseblomstringens dager:

Temperaturen her ute i natt på det laveste 15 plussgrader Celsius. Dagtemperaturen i går på det meste omkring 30 plussgrader. Litt regn utpå dagen i dag og litt mere imot kvelden ved 18-tiden, samtidig som himmelen ble gråere og gråere.

---

Et aspekt av den saken som vi så ufrivillig ble involvert i og tvunget til å forholde oss til på grunn av Barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune, er også noe som absolutt bør nevnes og omtales:

Hvor mye reduserer dette engasjement min helse og mitt liv? Det er lett nok for meg og Trude å skjønne og å forstå at det gjør så. At min fysiske helse forfaller og min livslengde reduseres på grunn av nødvendigheten av nu igjen å måtte forholde meg på best mulig måte til slikt!

Det er ifra min side et offer og en gave som ikke er til å unngå!

Denne gaven og dette offeret koster betraktelig alvorlig meget! For meg og min familie.

Nu igjen!

---

Hovmodet er Babylons form for selvstendighet.

---

Trude med barnevogn og beibi ble nokså plutselig borte vekke i går kveld, lenge – og Gudmund også. Ungene merket det best og undret seg. De kom hjem da det var begynt å bli nokså mørkt ute. Vi spurte hvor de hadde vært. De sa at de hadde gått en tur med barnevognen bare – og hadde stoppet og snakket litt. Dette var bare løgn, og det lille de iøvrig fortalte var også bare løgn. Jeg syntes straks det hørtes løgnaktig ut, men sa bare til Trude at hun ikke bør bære på løgn.

I dag tidlig formiddag sa jeg aller først i forbifarten meget kort noe til Trude som nokså straks fikk henne til å forstå at hun og Gudmund var avslørt. Jeg hadde nemlig en nokså sterk fornemmelse av hva som nokså presist hadde skjedd, - hvilket viste seg å stemme. Ikke mange minuttene efterpå gikk hun hastig opp trappen i entreen til Gudmund, og sa til ham (fikk jeg efterpå høre) at han må gå ned til pappa og fortelle at han hadde løyet. Gudmuns så gjorde: Fortalte meg at han hadde løyet til meg i går da han sa at de ikke hadde snakket med noen, de hadde truffet Balder og snakket en hel del med ham. Trude sa at Gudmund og hun hadde blitt enige om å ikke lyge til meg hvis de ble spurt om noe. Likevel så løy dere altså begge, sa jeg. Trude sa: Ikke jeg, bare Gudmund. Og nu lyger han ikke mere. Jeg løy ikke, bare unnlot å si sannheten. Dere løy begge, sa jeg, du også, både direkte og indirekte - og når du skjønte at dere var avslørt så gikk du ganske så snart og fort opp til Gudmund og ba ham si til meg at han løy. Samtidig som du selv nu lyger enda mere ved å si at du for ditt vedkommende ikke løy, og kverulerer. Du også løy, både direkte og ved å unnlate å si sannheten. Trude sa igjen at hun bare unnlot å si sannheten, - og at det ikke er hva hun forstår med å lyge. Jeg sa: Du løy både direkte og indirekte – og du lyger nu igjen. Så sant det var eller er noe du helt selvfølgelig burde fortelle, men likevel skjuler og unnlater å fortelle – så lyger du, og det gjorde du. Du må heller unnlate å forsøke å dekke over løgn med mere løgn. En kan også spørre seg: Hvorfor du og dere løy? Er det eller var det noen som helst grunn for det? Nei, ikke det heller – annet enn tåpelig og dum og ille frykt for et eller annet. Og dere løy begge, og det enda du også forteller at dere var blitt enige om ikke å lyge, hvis dere ble spurt, - og så løy dere likevel begge, og du nu enda for å forsøke å dekke over at du løy.

Gudmund fortalte at han hadde fått ideen om å telefonere Balder ifra Paul, og at han gjorde det og avtalte i telefonsamtalen at Balder skulle komme hit i nærheten og treffe Gudmund –
---


---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---