--- Denne side:  Side-123-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Utskrift: 05.12. 2007        
---
             
---
og at Balder også ønsket å treffe mamma. Så hadde Gudmund på kvelden i går sagt til mamma at han og hun kunne gå en tur med barnevognen og nybeibien, og der hvor Gudmund hadde avtalt å treffe Balder hadde de truffet Balder – og gått videre til et sted for å snakke sammen.

Hva skjedde eller ble videre fortalt eller sagt her hjemme? Ikke så veldig mye, - men svært så omtrentlig skal jeg forsøke å gjengi noe av det.

Gudmund sa også: Jeg, Balder og Idun holder sammen, det har vi alltid gjort, vi er et trekløver. Jeg kommer også til å gjøre det samme som Balder og Idun, efter hvert. Vi har ikke tillit til deg mere. Ikke jeg heller.

Jeg sa: Skjønner du, Gudmund, at det som Balder gjorde ble i innskjerpelsen av De 10 budene i Bibelen, ble i Moses-loven sin store fortvilelse og nødvendighet regnet som en meget alvorlig dødssynd! De skulle ta med vedkommende til byportene og stene ham til døde! Og hvorfor, tror du? Særlig fordi en slik handling og ugjerning i strid med det 5. av De 10 budene er så smittsom, - og lukker igjen døren for Herrens rette vei og åpner den for skjøgen Babylon!

Og hva er det Jesus sier om dette samme, så tydelig i Markus-evangeliet (7, 6 – 13) og som jeg refererte i Dagboksnotatene forleden dag?

Og hva er det våre forbilder og vår kulturskatt og vår arv sier om dette? Profetene og vismennenene, filosofene, forfatterne og de høyest, inderligst og entydigst respekterte, hedrede og ærede forfedrene våre – i alle land til alle tider (som har hatt vismenn)?! Hva er det de sier om dette og slikt?

Gudmund sa: Jeg vet ikke. Jeg har ikke selv undersøkt hva de sier, - bare litt enda.

Jeg sa: Og du ikke engang tror meg. Du tror og tenker at jeg kanskje lyger. Og med hvilket motiv?! Annet enn kjærlighet og omsorg? Det er for latterlig dumt!

Gudmund sa: Det er bare slik. Jeg vet ikke hvorfor.

Og jeg sa: Og hva om det skulle være slik som Balder sier og tror, og som Berit Molbosæter og Arbeiderparti-ideologien sier og tror? Hva da?! Hva ville for eksempel konsekvensene være – og bli? At for eksempel foreldre i store deler av verden ikke mere giddet å investere kjærlighet og omsorg i sine egne barn, - i visshet om at utakk er verdens lønn!? Hvilken forferdelig ond sirkel ville det vel ikke bevirke? Visshet om at det en høster blir noe makabert annet enn det en sår og steller og pleier!? At det i beste fall blir et lotto! At barna tingliggjøres og blir en salgsvare, - med en så redusert verdi at mest Mammon giddet å bry seg?! Er det dette og slikt du skal gjøre deg til et talerør for? Er det dette og slikt som er ditt budskap til verden? At barn ikke er noe å samle på, annet enn av eventuell forfengelighet og mote-luner? At de ikke er noe å samle på, for når de kommer i ungdommen og begynner å tenke mere selvstendig, så er det mere eller mindre brått Babylon og hennes horebukk Fanden sine fristelser, feller og blendverk de tenker på – og med?! Og som de selger sine foreldre og sin familie for, - om de ikke er solgt fra før av?

Gudmund sa: Jeg vet ikke. Det er bare slik. Det er på en måte instinktivt.

Jeg sa: Jeg har før snakket om at den store Merlin så megetsigende sa, - at hver løgn ødelegger et stykke av verden. Og at Merlin er den samme som Gandalf i Tolkien sine flotte og fine bøker om Ringenes herre, som du alle har lest. Er det Merlin, Moses og Jesus som har rett? Eller er det Trude, Synnøve og Berit Molbosæter? Tenk deg om, prøv å finne ut av slike forhold. Og hvor du har og skal ha din tillit og fortrolighet hen.

Og: Se på Veslefrikk Alfredo her nu, som sitter så glad og fornøyd og pusler med fiolinen sin. Hundre prosent glad og fornøyd og uten løgn, og tillitsfull og trygg og uskyldig. Er det ikke slik vi skal ha det da? Og må vi ikke være som barn for å være i Guds rike? Må vi vel miste barnets uskyld, tillit og trygghet i oss, for å vokse og utfolde oss?

Alfredo sprang veldig glad, fornøyd og frydefull til kjøkkenet for å hente noe til fiolinen. De andre barna lekte glade og satt her også, bortsett fra Frøydis som var oppe og leste. De alle,
---


---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---