--- Denne side:  Side-125-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Utskrift: 05.12. 2007        
---
             
---

--- Dagboksnotater, Rune L. Hansen, N-5568 Vikebygd, Norge:

--- Uke 35.

Dato: Mandag 28. august 2006 – Roseblomstringens dager:

Temperaturen her ute i natt på det laveste 13, 7 plussgrader Celsius. Dagtemperaturen her ute i går omkring 20 plussgrader.

Nu en ny dag, tåkete, skyfull og grå der oppe – og jevnt og lett med pøsende regn! Det ser ut til å bli en skikkelig rot-blaute. Dag-temperaturen her ute nu i dag er bare ca. 14 plussgrader.

Joda, regnet pøser ned jevnt og trutt og det flommer og skummer mange steder i landskapene! Ser ut til at det er mye som nu skal renses og vaskes bort!

---

Jeg, Gudmund og Stauda var ved naustet vårt ved sjøen fra ved middagstid i går, på flo sjø, for å trekke båten på utlegget inn i naustet. Da vi hadde båten nesten halvveis inn i naustet så vi bedre at det ikke ville være så lurt, at den ville ta ganske så stor plass der inne – og også bli noe vanskelig å få ut igjen. Vi bestemte oss derfor for å heller ta den ut igjen og å dra den på land ved siden av naustet, for å se om det går bra. Det tenkte vi gjøre ved middagstid og flo sjø i dag. Men det regner så mye at jeg tenker vi heller utsetter det.

Båten var betraktelig skadet av ikke å ha blitt stelt og smurt inn enda i år. Den var fra før av, da vi kjøpte den i fjor, innsmurt med Babylon-greier – som nu tydelig nok viser seg å være av dårlig kvalitet. Båten var vasstrukken, og da vi festet tau i kjølfestet på den for å dra den inn gikk den vasstrukne kjølen i stykker. Hele båten er nu ikke stort mye å samle på for oss. Påhengsmotoren på den, oppdaget vi efter hvert efter at vi kjøpte den, var meget dårlig og ustabil – og det var jo skuffende. Men nu er den altså enda mere en skuffelse, og vi har knapt enda brukt den! Ti tusen kroner, og regelmessig eftersyn frem imot vårparten, i rent tap for oss. Vi får forsøke å ta lærdom av alt dette. Den viste seg også å være alt for stor for oss – og for forholdene ved naustet. For stor og tung til at vi i det heletatt får flyttet den særlig! Den båt-tilhengeren vi fikk med på kjøpet gikk istykker da vi med bilen fraktet den ifra Etne hvor vi kjøpte den i fjor. Vi måtte da ha hjelp av Falken Redningsservice for å få den til sjøen.

Vi kan dessverre alle gjøre tabber og feil og bli lurt!

---

Mange døde pinnsvin på bilveiene i de siste uker!

---

Når det gjelder å lære, så er det veldig mye som for barn og ungdom dreier seg om det å herme, å skue, beskue, studere, undersøke, i det (og de) til enhver tid (og enhver stund) selvvalgte fokus, - og tillit, trygghet og trivsel!

Derfor er også omgivelsene og innflytelsene og impulsene så veldig viktige! At disse i beste fall optimalt er kjærlige, kvalitative og velvalgte.

---

Nabo Kjetil Skartland telefonerte på kvelden ved 22-tiden og spurte om det kan være av interesse og passe at Gudmund kommer bort til ham i morgen og jobber for ham ca. fra klokken 9.30 til 14.30. Jeg sa at det kan det trolig og at jeg skal snakke med Gudmund om det, så Gudmund kan telefonere tilbake og eventuelt si ok. Jeg snakket med Gudmund om det og spurte om han har lyst, hvilket han sa ja til. Og han telefonerte Kjetil Skartland og sa ok, at han kommer i morgen.

Jeg sa og til Gudmund at han bare får lov til dette hvis han i det heletatt ikke gjør det for penger. At all betaling han eventuelt får for å jobbe for Skartland skal gå direkte inn på min bankkonto. Sånn at Gudmunds motiv på ingen som helst måte skal være penger og egoisme. Jeg spurte Gudmund om han syntes dette hørtes helt ok ut, og det sa han enkelt og greit ja til.

---

---


---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---