--- Denne side:  Side-171-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 1 av 41:
Utskrift fra journal 18.05. 2007, Ingeborg Nyland - side 1 av 2        
---
             
 UTSKRIFT FRA JOURNAL

PersonID: 843 - Hansen, Gudmund - 100591 26135


18.05.2007 INY Samarbeidsmøte m Gudmund 16.05


Traff Gudmund på Steinerskolen. Gudmund sa han var nervøs for å treffe meg. Det var Kari Brenna fra oppfølgingstenesten som hadde sagt at han måtte snakke med meg.

Jeg spurte om han hadde flytte hjemmefra? han sa at han hadde dratt hjemmefra fredag 1l. mai. Han ønsket å gå på skolen. Nå var han bare gjest i klassen til Idun og Balder. Han syns det var kjekt men "datt av lasset" i undervisningen innimellom. Jeg spurte om han kom til å gå i 1. klasse til neste år. Da ville det villle kanskje være greit at han hospiterte i 10. klasse for å bli kjennt med de han skulle gå i klasse med neste år? han var enig i det.

Jeg snakket litt med Danielle Reistad før jeg traff Gudmund og hun sa at om Gudmund skulle gå på skolen der måtte barneverntenestan ha et samarbeid med skolen slik at Gudmund ble ivaretatt. Jeg nevnte det for Gudmund, og sa at det måtte være skikkelige rammer rundt han om han skulle få gå på skolen. Gudmund var tydelig på at han ville bo hos Balder. Jeg sa at det ikke var det vi så for oss som fremtidig løsning. Balder og Gudmund hadde så forskjellige behov og det ville være uriktig at Balder skulle ha ansvaret for broren sin. Gudmund sa at han regnet med at jeg hadde hørt rykter om Balder og at det var derfor jeg var skeptisk. Han sa at det gikk rykter om at Balder festet og Gudmund regnet med at Balder dro han med ut på dette livet. Men det stemte ikke, Balder var streng på at Gudmund ikke skulle være med ut. Gudmund sa at vennene kallte Gudmund for storebror til Balder. Balder kom seg ikke tidsnok på skolen om morgenen osv. Gudmund trodde at han kanskje kunne hjelpe Balder med dette. Balder var heller ikke flink i forhold til måltider mv.

Gudmund sa at om han ikke fikk bo hos Balder var det ikke sikkert at han ville gå på skole. Jeg sa at vi ikke skulle gjøre noe med det foreløpig men til høsten måtte bosituasjonen være avklart. Gudmund sa at i ferien kom han til å bli opptatt, han skulle til Arendal med Idun og en venninde, så til Oslo med en kompis, og så skulle han være resten av sommeren hos mormor. Til høsten flyttet Idun nordover og da ble hennes rom hos Balder ledig. Der ville han bo. Jeg sa at jeg håpet at vi kom fram tit en løsning som ble grei for alle parter. Jeg sa at det handlet om økonomi som, penger tit husleige, mat, busskort, telefon, klær, mv. Gudmund sa at han tenkte lån og stipend. Jeg sa at så lenge han var så ung kunne han kanskje få hjelp til det økonomiske.


Jeg spurte om Gudmund hadde klesskift med til Haugesund. Han sa at han ikke hadde mer enn det han hadde på seg og så hadde han lånt en joggebukse hos Idun. Klærne til Gudmund var skittne. Han var barfot i slitte sko.

Det var 17- mai feiring neste dag og jeg spurte om han hadde klær til feiring. det hadde han ikke. Jeg foreslo at vi dro på et kjøpesenter for å kjøpe klær. Det sa Gudmund at han ville. Han spurte hva det ville innebære for han om han tok imot dette. Han sa at han ønsket minst mulig hjelp da han visste dette var ugreit for foreldrene. Han sa at foreldrene var uenige i at han skulle bo i Haugesund å gå på skole, men han syns de var en naturlig reaksjon at foreldrene reagerte slik. Jeg sa at han var ung så de var nok bekymret for han. Han kunne ikke reise hjem nå å hente klær, det ville bli ugreit, han måtte dra hjem når han så at han kunne. Det var uvisst når det ble. Jeg sa at Gudmund ikke bandt seg opp til noe fra barneverntenesta om vi kjøpte klær til han. Det var hjelp til de nærmeste dagene så han hadde klær å gå i på skolen. Han fikk ta stilling til hva han ville over helgen i forhold til skole og bosted.

Vi snakket sammen med Danielle Reistad, hun sa at skolen skulle vurdere om de kom til å ta inn Gudmund. Hun sa at et av kriteriene for det var at barneverntenesta hadde et opplegg rundt bo og livs- situasjonen hans. Hun sa hun så hvilke problemer Balder og Idun slet med i forhold til skole, oppmøte og oppfølging av innleveringer, Danielle sa at hun så at Gudmund kom tit å få en stor utfordring og hadde masse jobbing forran seg om han skulle klare dette. De ville ikke ta han inn som elev om de ikke trodde han kunne klare det. Gudmund sa han forstod det. Han gledet seg til å få unnagjort de tre årene på Steinerskolen, da ville livet ligge forrann han.

Vi avtalte et møte med Gudmund, skolen og barneverntenesta v, u.t. førstkomende onsdag kl. 09-00 og sa at om han ønsket det kunne Balder og Idun og være med på møtet. Det sa Gudmund at han ville.


---


---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---