-- 20110109-barnevern-FN-Norge-Stellander.html     --- BREVENE ( ekstern ) --- Barnets-rettigheter-Index.html ( intern ) --- 



---
---

   Stig Ivar Stellander, 09.01. 2011:

   Det vises til demonstrasjonen som fant sted under julelunsjen utenfor stortinget den 13/12.10, hvor en rekke fortvilte mennesker møtte opp for å demonstrere mot et destruktivt barnevern som bryter stort sett alle lover og konvensjoner det er mulig å bryte.

   Rettsikkerheten i disse sakene er under enhver kritikk. De finnes så og si ikke.
   Barn og foreldre tvinges fra hverandre under tvang, og på feil grunnlag i svært mange saker.
   Istedet å hjelpe disse familiene, så øker barnevernet på et finurligvis konfliktene mellom foreldrene og seg selv, og hevder samtidig at det eneste de vil er å ha et godt samarbeid, og spør om hvordan man kan få til det.
   Dette blir senere brukt som dokumentasjon både i fylkesnemda og i rettsaker.
   Dette er et spill for galleriet. Og veldig mange "biter desverre på".

   Politikere idag, må ta ansvar, og ta dette på alvor, da det er så uetisk og umoralsk at ikke engang jeg har n sterke nok ord for å beskrive det.
   Jeg er så opprørt over ukulturen og ulovelighetene som råder i barnevernsetatene i Norge, at jeg har lovet meg selv at jeg aldri skal gi opp kampen for å bedre på de destruktive tilstandene som råder der.
   Og jeg ber dere om å nøye granske både barnvern, fylkesnemnd i forhold til ulovligheter.
   Dette er intet mindre enn en skamplett i Norges historie!
   Jeg ønsker et snarlig svar på hva stortinget tenker om disse skandaløse forholdene rundt barnevernet, og deres aktører. Og hva stortinget akter å gjøre for å rette opp i dette.
   Det kan ikke forsette slik!!!

   FN har gjentatte ganger kritisert Norge for ikke å følge myndighetens forpliktelser i henhold til de mest utsatte barna. Norge har i flere år fått krass kritikk fra FN for å ikke følge konvensjonens forpliktelser overfor sårbare grupper barn i en tung, vankelig situasjon: asyl- og barnevernsbarn. I enhver handling som berører barn generelt skal det tas hensyn til hva som er barnets beste (art. 3). Barneverntjenesten (i all hovedsak / praksis kommunen) har i likhet med samtlige offentlige og private på alle nivå plikt til å vurdere og vektlegge grundig hva som er det beste for det enkelte barn, før det fattes en avgjørelse som berører barn.. FN har stilt spørsmål om man i kommunal forvaltning i det hele tatt gjør denne vurderingen?
Her er det viktig også å understreke barns rett til å si sin mening i enhver rettslig og administrativ sammenheng som angår barnet (art. 12) og gir alle barn, uavhengig av alder, rett på egen uavhengig, fri advokatbistand.
   En praksis som i Norge er så godt som ikke-eksisterende.

   Vernet om barn og familie generelt står sentralt i barnekonvensjonen. Barnets rettigheter er slått fast i flere av konvensjonens artikler på forskjellig vis: jfr art. 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 23, 25, 26.: ”Partene skal sikre at et barn ikke blir skilt fra sine foreldre mot deres vilje…”(art. 9) ..Barnet har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller slike angrep” (art. 16). Partene skal bestrebe seg på å sikre.. at.. foreldre har ansvar for barnets oppdragelse og utvikling (art.18)

   FN kritiserer fortsatt norske myndigheters vedvarende og økende praksis med permanent tvangsplassering av barn, inkludert såkalt ”frivillig plassering”, slik FN har gjort siden konvensjonen ble ratifisert og senere inkorporert i norsk lov i 2003.
   Fosterhjemsplasseringer øker årlig og plasserer Norge på ”verdenstoppen.” Norge er dermed fortsatt på kollisjonskurs med FN, vedvarende domspraksis i Strasbourg og samtlige konvensjoner der vern om- og rett til familieliv generelt står spesielt sterkt – og som nasjonalt lovverk og praksis, altså ikke følger.
 

   Mvh Stig-Ivar Stellander.

*

   Stig Ivar Stellander:
   Denne er sendt til Dagbladet nå.

   Isadora Dee:
   Flott!

   Bente Vik:
   Så dyktig du er! :o)) Ja, la oss inderlig håpe at de tar inn innlegget og lager en sak ut av det! Det er i såfall ikke et sekund for sent!!!

   Bente Vik:
   For tidlig skulle det stå! *Blush*

   Isadora Dee:
   Kanskje sende en til og fortelle om fb gruppene (i tilfelle de ikke vet om dem?)

   Stig Ivar Stellander:
   Din e-post til debatt@adresseavisen.no er mottatt.
   Med vennlig hilsen
   redaksjonen
   Adresseavisen AS. Nå venter jeg fra VG og Dagbladet.

   
---
---
   

---

Denne side: 20110109-barnevern-FN-Norge-Stellander.html ( intern )

---