-- 20090507-dbn-RLH.html                 --- BREVENE ( ekstern ) ---  dbn.html ( ekstern ) ---

RLH: Herunder Rune L. Hansens Dagboks-notater for torsdag 07.05. 2009.


-- Dagboks-notater, torsdag 07. mai 2009, Vinberget:

   Vindkast iblandet regn og fukt her ute i natt.
   Utover dagen i dag, efter middagstid, halvt om halvt overskyet og sol.
---
   Frøydis telefonerte litt efter klokken 10. Vi snakket om frukt-trærne og forskjellig. Samtalen ble brutt to ganger, av Trude som igjen gikk til angrep på telefonen!
   Trude truer iøvrig Frøydis med så forskjellig for å hindre henne i å snakke med meg pr. telefon. Med fosterhjem, med ikke å kjøpe klær til henne, etc.
   Frøydis forteller henne at hun ikke har lov til å nekte henne å telefonere, heller ikke til sin far. - Det bryr jeg meg ikke noe om, svarer Trude henne.
   Frøydis lar seg ikke stoppe av Trudes alle trusler, løgner og påfunn.
   Vi håper at dommen kommer nu i dag, og at den ikke er enda et terror-angrep.
---
   Omtrent klokken 11 kom det plutselig nokså stridt regn, tildels nesten hagl, fallende loddrett ned ifra nokså grå overskyet himmel. Omtrent strømmende efter hvert, en halvtimes tid senere. Mye nedbør på en gang i form av regn! Antagligvis drivende sør-vest-fra.
   Klokken 12 opphold igjen, i blandt med sol og solstreif ifra åpninger i skydekket.
---
   Stauda telefonerte efter klokken 17. Forteller at Trude har bekket med sykkel, falt av med ansiktet ned i asfalten og forslått seg ganske grundig og trenger hjelp og medisin. Jeg sier til Stauda at jeg jo er glad i Trude og så gjerne og kjærlig skulle ha hjulpet til, men at Trude har gjort det nærmest umulig. Og at hun nokså sikkert heller ikke vil ha min hjelp, med mindre hun meget så alvorlig har kommet i skade. Eller at dommen først har kommet og løser opp i konflikten. Trude vil antaglig ikke hverken anke eller protestere på dommen om den blir slik jeg og ungene ønsker den, for ikke å gjøre det verre for seg selv. Men da ville hun trolig fort og lett ha blitt en helt annen i sitt sinn og hjerte, nokså muligvis.
   Slik det enda nu er er det lite jeg kan hjelpe med.
   Hvilket Stauda også skjønner.
---
   Jeg og Stauda snakket igjen omkring 19-tiden. Hun sa blandt annet at Trude sier at hun vil flytte tilbake til Vikebygd igjen om tre år, hvis jeg har forbedret meg. Jeg hørte både Trude og Gudmund nokså nært i bakgrunnen da Stauda sa det, så også de hørte hva hun sa, så Stauda har nok ikke misforstått noe sånn sett. Da ville Trude ha reagert på hva og hvordan Stauda sa det.
   Det er i likhet med så mye annet bare noe tull og tøv Trude sier, for liksom å berolige ungene og andre. I håp om at vi i falske forhåpninger og feilfiksert fokus desto mindre skal bry oss om uretten hun holder på med. Og om det så hadde vært sant ment, tror hun virkelig det er akseptabelt at hun fortsetter bare den grove barne-mishandlingen det vil være å la meg og ungene være borte fra hverandre i tre år! Er hun virkelig så dum?! Hun vil ha oss til å tro på det, og vente på det, som selveste løsningen!
   Og hvem er det som trenger til å forbedre seg?!
   Og hva er det jeg skal forbedre meg med?! Hva som helst hun måtte finne på?! Slikt noe sier hun for desto mere snikende å hjernevaske ungene til å tro at det er meg det er noe i veien med og for å dekke over de ugjerningene hun holder på med!
   Som om hun er interessert i at jeg skal forbedre meg med noe som helst! Annet enn å bli yngre og dummere! Forbedre meg med uspesifisert hva, som hun ikke har ord for?
   Tror hun virkelig jeg er så dum?
   Er hun så gal som slikt noe jo kan tyde på?
   Eller er det bare den samme gamle, utspekulerte falskheten?
   Eller et forsøk på å mildne sine ugjerninger?
   Taktikken - om en så kan kalle ordene - er iøvrig velkjent kvinnelig ifra mange sammenhenger og lignende saker. Mange er og har vært dumme nok til å ta den på alvor. Ikke jeg, - ikke det minste som helst fnugg heller. Trude er på ingen som helst vis berettiget til noen som helst slike ord og formuleringer overfor meg. Så langt derifra. Men hun har de nok ifra andres konflikter og forklaringer.
   Er hun i det heletatt ikke i stand til å se eller skjønne hva hun driver med?
   Er det slikt noe hun vil ha andre til å tro?
   Eller er det hele bare det samme spillet?
   Spill - og ut-agering? Simpelt og u-menneskelig uansett.
---
   Ungene, og også Frøydid og Stauda, kjenner meg de, tusener ganger bedre enn Iren K. Hebnes, og godt nok til å vite hvor de har det godt, og det er jo derfor de så meget vil hjem igjen!
   Og meget godt nok til å vite hvem som trenger å forbedre seg.
   Og meget godt nok til å vite hva som er sant og hva som ikke er sant om meg, som de hører ifra visse hold.
   De har kjent meg hele sitt liv. Hver dag i hele sitt liv!
   Sin mor også.
---
   Hva om jeg skulle oppføre meg slik imot Trude, som hun og hennes advokat gjør og har gjort? Hun burde kikke litt nærmere på hva Jesus sier hos Matteus 7, 12: "Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene i en sum." Og litt forut for det, i Matteus 7, 9 - 10, sier Jesus: "Eller er det noen av dere som vil gi sin sønn en stein når han ber om brød, (10:) eller gi ham en orm når han ber om en fisk?"
---
   Klokken er snart 21 og jeg snakket nettopp med Frøydis. Frøydis sier at Trude sa blandt annet det samme i Finnskogen også. Nu skal jeg telefonere for en liten prat med Idun.
---
   Jeg pratet både med Idun og med Trygve, og med farmor også.
---
   Trude sier noe interessant på minst et par av lyd-opptakene. (Det ene ifra morgenen 22. januar 2008, tror jeg.) Som hun fikk ifra en slags drøm hun hadde. At hun skal ikke være, er ikke, så redd for å gå seg bort ifra Kristus, for Kristus slipper ikke henne, altså selv om hun slipper Kristus.
   Det blir selvfølgelig underlig forskrudd slags "kristendom", liv, sannhet og kjærlighet ut av slikt noe!
---
   På nyhetene i dag om en lege som heller vil slutte jobben sin enn å bistå lesbiske og homoseksuelle med anskaffelse av barn noe så sykt som tenkt vokse opp med en kvinnelig far eller mannlig mor. Altså vokse opp uten en riktig far eller riktig mor.
   Både Frøydis og Trygve fortalte meg i dag om dette, som de hadde hørt på radioen.
   Iren K. Hebnes og Trude lukker nok ørene når de hører Nina Karin Monsen og denne legen si slikt noe.
   Si slike selvfølgeligheter.
   Trude ble i dette saks-komplekset i det heletatt motsatt seg selv.
   Hva hun kjempet imot kjemper hun nu innbitt for! På så mange forskrudde vis. Men i egoisme. Hun har dessuten også definitivt nokså helt dratt også Gudmund med seg i det.
   Tankevekkende interessant.
---
***