--- Denne side:  Side-217-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 27 av 41:
------        
<---
             
 

faren og Balder gikk på laftekurs , og at de har liggende mye tømmer som er klar til bruk, men som nå etter hvert begynner å råtne.

Rune Hansen er motstander av innlagt vann og kloakk , og vil ikke betale avgifter til det offentlige.


Hjemme hos familien Scnabel er det først og fremst Gudmund og Balder som har vært på besøk. Ogsd Idun har vært der, og hun hjalp bl.a. til med muring, og var både sterk og arbeidsom. Når de har vært på besøk stiller de få spørsmål. De har kommentert at de synes der er fint hjemme hos Schnabel, men har aldri beklaget seg over forholdene hjemme hos seg selv.


Resyme fra samtale med Balder og Gudmund 31.08.07:

Efter mange forsøk- på å få kontakt med dem for evt. Å få gjort en avtale lyktes det efter hvert.

Jag møtte dem i Haugesund en fredag eftermiddag. Vi hadde først avtalt at vi skulle dra hjem til Schnabel i Vikebygd for å kunne ha en samtale på et skjermet sted, men da jag ankom Haugesund , ba Balder og at samtalen skulle foregå der fordi han hadde det travelt i forbindelse med at han skulle flytte ut fra leiligheten.

Vi fant da en kafe hvor vi kunne sitte i et kjellerrom hvor der ikke var andre gjester. Begge var vennlige og imøtekommende, men noe reserverte i starten av samtalen. Det gikk bare kort tid før tid ble mer pratsomme og åpne.

Etter at vi avsluttet denne samtalen ble Balder værende i Haugesund mens jeg kjørte Gudmund hjem. I løpet av kjøreturen formidlet han mange av sine tanker og refleksjoner.

Om faren forklarer de at han har en overordnet ide om at familien skal utgjøre en slags klan og at han skal være klanens overordnede. Han har vyer om at de skal drive med "selvberging", og i sommer var også familien på en ”selvbergingsleir” på Vegårdshei.

Faren har vokst opp i Trondheim. Har har vært i jobb ved laboratorium, men ble syk. Han har forklart at han da henvendte seg til en kristen lege og ba om en diagnose slik at han fikk uføretrygd. Hans skal ah fått diagnosen paranoid schizofreni.


De har plantet hundrevis av frukttrær og bærbusker på eiendommen, men disse har ennå ikke begynt å produsere frukt/bær i utstrakt grad, og de selger foreløpig ikke noe av dette.

Begge av guttene har hjulpet til hjemme med å plante. For øvrig har de høns, ender og påfugler samt katt og hund.


Etter at Balder dro til Haugesund for å gå på skole , har faren avvist ham. Balder for ikke komme hjem. Faren vil at han skal angre på det han har gjort.

Idun har nå reist til Aurland i Sogn for å gå på økologisk jordbruksskole som en del av den Videregående utdanningen. Heller ikke hunn er velkommen hjem.


Ved en anledning for ca. 2 mndr. siden ringte moren til Balder og Gudmund og ba dem komme hjem. Det var fordi hun følte seg redd. Da hadde Idun vært der tidligere på dagen , og da hun dro derfra ble moren utrygg. Da de kom ble faren sint og aggressiv overfor Balder , dro han i skjorta og dyttet ham. Han fektet også med en stokk og satte fram trusler overfor Balder.

Balder-ringte til politiet som først kom dit efter et par timer. Overfor politiet lovet faren at dette ikke skulle skje igjen.


27.


---> 

---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---