--- Denne side:  Side-220-Hekseboken-2008.html  

<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->   

Saksframlegg til Fylkesnemnda for sosiale saker i Rogaland ---> Side 30 av 41:
------        
<---
             
 

Runes bror er nå uføretrygdet grunnet en skade i nakken. Han har ingen spesiell utdanning. Søsteren er utdannet lærer.


Rune hadde mange venner som barn, og noen av disse var "ganske spesielle".


I motsetning til broren var Rune aldri interessert i sport.


Rune flyttet hjemmefra ganske tidlig. Han flyttet da til en hybel i samme gate som resten av familien, og noe senere til en annen hybel. Han fikk seg jobb, og var bl.a. til sjøs. Der fikk han eksem , "oljeeksem", og var ganske sterkt plaget av dette. Han hadde også en jobb der han passet dyr og bl.a. ga dyrene medisiner. Hun husker at han skulle passe disse dyrene for en professor som skulle være et år i USA. Rune var veldig interessert i denne jobben. Hun vet at denne professoren mente at Rune burde ta mer utdanning fordi han oppfattet ham som evnerik.

Han har også drevet en bruktbilhandel i Trondheim.


Mens han bodde på hybel ble han kjent med Trude som da var ganske ung. De flyttet vekk fra Trondheim, men hun husker ikke helt hvor.


Før han møtte Trude hadde han også en annen kjærest som han også fikk barn med. Denne datteren hans er nå 35 år, og hun har hatt lite kontakt med sin far, dette visstnok etter morens ønske. Else S. Hansen har imidlertid kontakt med dette barnebarnet som for øvrig har en sønn på 13 år.


Det er mange år siden Rune og familien har vært på besøk i Trondheim. Selv besøkte hun dem sommeren -06. Hun hadde telefonkontakt med dem i julen -06. Da snakket Rune nesten utelukkende om Gud og om at man skal hedre sin far og sin mor. Moren sa da til han hva hun mente om dette , og han ville da ikke snakke mer med henne.


Med årene har Rune blitt mer og mer opptatt av kristendom, og moren har bedt ham om å holde henne utenfor dette. Hun vet ikke helt når dette startet. Ingen andre i familien er religiøse. Hun kan huske at Rune tidligere har tegnet religiøse motiver.


Hva gjelder hjemmeundervisningen som barna har fått, har hun forstått at dette har vært lovlig. Hun har mange ganger tenkt at Runes motstand mot den offentlige skolen kan ha sammenheng med hans egne negative opplevelser fra skolen.


Hun har reagert på alle barna som Rune og Trude har fått, og sagt at det bør bli en stopp. Da har de begge flirt det bort, og hun har fått inntrykk av at de vil ta imot de barna som kommer.


Selv har hun ikke reagert noe særlig på de kummerlige boforholdene som Rune og familien har hatt; dette fordi hun selv har vært dårlig vant gjennom, sin egen oppvekst. Hun har imidlertid rådet dem til å få seg en ny bolig, men de har sagt at de ikke har råd til det. Hun har sagt at der finner rimelige lån, men dette synes de ikke i tro henne på. Der de har bodd tidligere har boligstandarden vært bedre enn nå.


Hun har sett at Rune har gitt Balder en ørefik. Dette var hjemme hos henne og mannen. Da ga både hun og Balders farfar beskjed om dette ikke måtte skje.


30.


---> 

---


<----- Forrige side ( ekstern ) ----- Index-Hekseboken-2008.html ( ekstern ) ----- Neste side: ( ekstern ): ----->  

---