-- Runes-krav-Norge-2011.html      --- BREVENE ( ekstern ) --- Barnets-rettigheter-Index.html  ( intern ) ---   dbn.html ( ekstern ) ---

RLH, pr. 16.08. 2011:



   Rune L. Hansen:
   Følgende er de viktigste hoved-krav jeg forut for 16.08. 2011 har gjort gjeldende overfor Menneskerettsdomstolen i Strasborg og våre myndigheter:

   På vegne av det norske folk i og med lov og rett og det ansvar jeg kjenner meg forpliktet til og med basis i min politi-anmeldelse og den dokumentasjon jeg har gjort fremsette følgende krav for Norges befolkning av enkelt-mennesker iøvrig:

   1. Kidnapping, fangehold og knebling av barn opphører. Barna og deres begge foreldre fristilles, i og for likeverd. Ingen skal mere kunne tjene penger eller urett på kidnapping, fangehold og knebling av barn eller adskillelse av barn og foreldre. Iøvrig gjenopprettelse og erstatning og hva dette innebærer.

   2. Full nedleggelse og full granskning av den offentlige barneverntjenesten og fylkesnemndene. Begge disse sin virksomhet og praksis er ulovlig.

   3. En effektiv lav-terskel Justismord-kommisjon opprettes. Det er så veldig mange sivil- og strafferettslige justismord i Norge, at det snarest bør etableres en uavhengig, lav-terskel justismord-kommisjon. Denne må være så effektiv at de som utsettes for justismord, har et reelt sted å henvende seg. I dag er det ofte umulig å reparere et justismord.

   4. En norsk Menneskerettsdomstol opprettes. Åpen, lav-terskel, uavhengig og upartisk, likestilt med Høyesterett, som er forpliktet til å prosessere alle saker forelagt.

   5. En norsk Sannhets- og Forsonings-kommisjon opprettes. Åpen, lav-terskel, uavhengig og upartisk, som og er forpliktet til å prosessere alle saker forelagt.

   6. Økonomisk rettferdighet for enhver i henhold til loven.

   7. At opprettes en slags lav-terskel hjelpe-instans for å politi-anmelde og få straffe-forfulgt kriminelle og rettighets-brudd i den offentlige forvaltningen.

   8. Opprettelse av et offentlig Familievern. Dette erstatter det offentlige såkalte "barnevernet" og "fylkesnemndene" som nedlegges fullstendig, med full granskning, etc. Hjelp er ikke det motsatte av hjelp. Og barnets beste er ikke og skal ikke være barnets, foreldrenes, familiens og samfunnets verste. Og skal heller ikke være det motsatte av lov og rett, Og hjelp skal ikke være en trussel eller mulig kriminell forbrytelse. Familievernet skal hverken være en anklagende, dømmende, lovgivende eller straffende instans. Og skal hverken kunne drive med kidnapping, fangehold, knebling, indoktrinering eller utplyndring av barn eller foreldre. Foreldre som mishandler eller misbruker sine barn skal straffes i normal rettegang og fengsles for det. Et familievern har vært og er et savn i Norge. Familievernet kan ha oppgaver som foreldreveiledning, gi råd, husmorhjelp, støttekontakter og diverse. Det må andre instanser og kontakter inn som behjelpelige.
   Det må inn andre kompetanser når det gjelder rus, og andre når det gjelder vold, og andre når det gjelder utredninger av diverse, osv. Dette kan ikke samles i en og samme etat, det fører bare til mange ansatte uten nok kompetanse på områdene for å kunne hjelpe familiene og barna, til barnas, foreldrenes og familiens beste. Disse etatene skal ikke samarbeide på samme måte som det såkalte barnevern, NAV, BUF, barnehjem- og fosterhjem-industrien, etc. gjør i dag. Det må finnes og brukes andre og bedre måter å hjelpe på og som på alle måter er i samsvar med barnets, foreldrenes og familiens beste og lov og rett sin hensikt.
   F.eks om et barn blir utredet og gies en diagnose, f.eks. diagnosen ADHD, så kan evt. ADHD-foreningen få i oppgave å sørge for "undervisning" eller rådgivning til foreldrene, og gå inn i skolen for å vise til hvilkne tilretteleggelser som trengst for akkurat dette barnet. Barn med diagnosen ADHD er like forskjellige og unike som hvilkne som helst andre barn. Det er ingen med diagnose ADHD som er akkurat like eller har samme behov. Og foreldrene og barnet må bli trodd og hjelp skje og gies på deres premisser.
   Såkalt "psykologsakskyndige" må bort. Og eventuelle psykologsakskyndige skal ikke ha tilgang til folk sine journaler eller dokumenter før de skriver om familien, uten eventuelt at familien selv ønsker det. For at familien best skal kunne ha mulighet for hjelp i form av eventuell vurdering vurdert med nye øyne. Og det må finnes og være mulighet for flere uavhengige objektive folk som går inn for å hjelpe, eller dobbeltsjekker, om familien klager på eller er misfornøyd med hva som blir skrevet. Her også uten at disse folk gies eller har tilgang til tidligere skriv eller vurderinger om familien.

   

---
---