-- Denne side:  20080815-Skriv-fra-Rolf-Jakobsen.html   

<---- brevene-index.html  ( ekstern )  <---- dbn.html  ( ekstern )  

RLH: Angående dette brevet henviser jeg til mine Dagboks-notater for 27. august 2008, ( ekstern ), da det ankom meg ifra Aud Signy Jakobsen.
KOPI / AVSKRIFT, RLH 28.08. 2008: 
Side 1 av 9

Aud Signy ringte meg på mobilen i dag 12.08.08. kl. 11.34.
Eg sa at det var bedre om hun ringte meg på hustelefonen. Hun ringte den og vi pratet til 11.57.

Hun sa at hun ikke visste om det var noen vits å ringe til meg, men gjorde det allikevel. Det det gjaldt var at hun var så bekymret for ungene til Trude og Rune. Hun var red for at eg hadde misforstått situasjonen og var helt sikker på at barnevernet ville lure Trude trill rundt. Signy hadde ingen tillit til dem.
Hun hadde bare gjort det beste for Trudes barn. Aud Signy hadde ingen som helst planer om å få Trudes/Runes barn som fosterbarn og ville ikke hindre Trude/Rune kontakt med barna. (sa hun).
(flere personer har fortalt meg at dette var Aud Signys plan)

Eg fortalte det eg har sagt til involverte samt. Trude/Rune bla. At om ikke barna var blitt hentet fra Storberget så ville etter en tid verken Rune eller Trude få ha kontakt med barna. Og at dette var selvopplevd. Og at det var eg som arrangerte, kjørte / hentet Trude og barna + betalte utgiftene.

Hun lurte på hvor mye kontakt eg hadde med dem og om eg valgte å tro på deres versjon?
Eg svarte at eg ikke ønsket å involvere meg for mye, men hadde kontakt med dem innimellom. Og ja, Eg oppfatter Trude, Åse, Barna og de andre rundt henne som troverdige. Eg ser jo likhetstrekene fra "vår" fortsatt uoppklarte sak. Eg viste og til skriv / dokument som eg fikk fra Åse (der Trude og barna er nå). ( ekstern ). Der Åse dokumenterer usannheter som du (aud Signy) fremførte i retten for å få Trude til å fremstå som en usjiket / udugelig mor for sine egne barn.

Du anbefalte henne og ikke møte i Fylkesnemnda og "kutte ut" advokaten, ikke møte til mekling, hindret henne å prate i tlf. med talsperson for barnevern. Du skulle være hennes representant for barnevernet, ellers kunne du ikke støtte henne ... eller hun kunne ikke bli hos deg. Du sa at da ville dommere og myndighetene bli redde for dere.

Side 2 av 9

Trude hadde ikke hus eller boplass til barna. Dere (Aud Signy, Marit, Unni, Nina med flere, håna og latterliggjorde henne for at hun ville møte i Fylkesnemnda for å si sannheten.
Ideen din var at barna skulle bo hos deg. Trude skulle bo et sted i nærheten med lille Tormod.
Og så når Trude gjennomfører sin plan (mot din vilje) og reiser i Fylkesnemnda, så er du også på banen i Fylkesnemnda og prøver og "sverte" henne som dårlig mor. Alt dere sa om at hun ikke ville takle å prate i Fylkesnemnda, ikke ville takle å treffe Rune. Dere hadde feil, feil og feil. Hun taklet det og VANT. Balder ringte henne og oppmuntret henne til det. Dere prøvde å holdt henne nede. Men klarte det bare nesten.
Dere sendte henne vekk ifra barna, mot hennes vilje til Åse, med påskudd at hun var på sammen bruddets rand og ikke kunne reise aleine, og at Trude måtte av sted med en eneste gang. Dette benektes av både Åse og Trude m flere.... Hun var så absolutt ikke utslitt. Åse møte henne på ferja og hun bekreftet at Trude ikke var utslitt. (Tvert imot møte hun en oppegående smilende Trude med Tormod på armen. Det var ikke bare Åse som ble lurt, men det ble også Arne og Liv Grethe Ødegaard og Trudes venninne Inger Elise Ness i Stavanger og flere med disse, men de har nå gjennomskuet Aud Signy sier Trude. Runes mor var vitne til hvordan Trude ble behandlet også ved henting av barna...og når Fylkesnemnda hadde vært der...( Husk det er Trude som er mor til disse barna) Hvordan hadde du Aud Signy følt deg i en slik situasjon?
   Trude ville i det minste være i nærheten av barna, men nei. Billig bilet var kjøpt inn...og Trude måtte ut på en times varsel. Ikke fikk hun ringe til Åse og ikke hente nødvendige klær. Trude mener dette var planlagt av Aud Signy og Marit. De ønsket ikke Trude tilbake til Storberget, (bare barna, de ville de beholde).

Du sa at du var glad for at ungane var heime i denne tiden og kunne gå god for at din versjon av dette er den rette. Eg sa at det har du sikkert ingen problemer med å få til, men eg nevnte at det var også andre tilstede å så og hørte det som foregikk på Storberget i den tiden.

Side 3 av 9

(eg nevnte noen navn, men ikke alle). Jeg spurte om de ikke var troverdige?
Dette svarte du ikke på.
Eg tror de er bedre og mer i stand til å vurdere Trudes "omsorgsevne" som er vokst opp med henne, enn du som var sammen med henne noen uker under fødsel og forestående rettssak + noen tidligere telefonsamtaler.

Eg fortalte deg også at Trude hadde blitt fortalt av mormor (Marit Bergheim) at hun (Trude) ikke måtte sette seg opp imot deg (Aud-Signy) for at "du hadde Kraften og du var Veien", Trude reagerte svært negativt på dette.
Dette avviste du også og sa at det var løgn.
(Eg tror det stemmer som Trude sa).
Det var mormor sine beskrivelse av deg. Selv begrenset du deg til å si at Trude MÅTTE stole på din intuisjon.
Jeg sitter med en følelse at den har svikta deg nok nå til at du burde begynne å bruke hjertet noe mer og intuisjonen noe mindre???
Dette står i sterk kontrast til det du sa til meg i telefonen at du oppfordra henne til å ta sine egne valg ut fra sin egen overbevisning.

Hører også at dere har vært "fysisk" hardhendt mot Trude ved to anledninger og hun måtte rive seg løs, Beskyldes for utakknemlighet, for høyt vannforbruk, hvor mye hun hadde kostet i kr,- og at "besøket" gikk ut over / prega ditt familieliv negativt og skrive under på uttak fra Trudes konto. Ellers var det kritikk og klandring for at Trude ikke gjorde i et og alt som du sa...??? Hva med de 16.00,- Trude betalte for Gudmunds hybel? Skulle de etter din mening brukes til å pusse opp ditt hus??? Var ditt forslag? Så barnevernet skulle betale for hybelen? Pratet du negativt om henne også når andre venninner var på besøk, om klærne og svettelukt, kledde ungene i feil farger, begynte å bruke de samme ordvalgene som barnevernet hadde brukt i negativ vending, ammet Tormod for mye osv??? Hun påstår du og Rune er svært manipulerende og kverulante av rang.

Side 4 av 9

Eg spurte hva som måtte til for at eg kunne få treffe / ha samvær med mine barn. Da sa du (Aud Signy) at eg måte "rydde opp i de usannhetene som stod i barnevernspapirer og rettspapirer. For det hadde eg jo allerede innrømt skriftlig at ikke stemte.
Hører du hva du selv sier her Aud Signy?
Ja det stemmer at eg ettervert ba om unnskyldning for både det ene og det andre for å få kontakt med mine barn. (Ja. det var det du forlangte for at eg skulle få samvær med mine barn).
Og jeg i min "desperasjon" gikk med på å ta "alt" skyld på meg for å få til samvær. Dette ser jeg i ettertid at var galt av meg, men jeg så ingen andre muligheter der og da.
Men hva skjedde så Aud Signy?
Jo, du brukte det for det det var verdt, og sa at : der ser dere jo hvordan pappa er...og da ville du i hvert fall ikke at barna skulle ha noe med meg å gjøre.
(dette har jeg fått bekreftet at var din plan). Du lykkes med den, gratulerer.

Og nå prøver du å si det samme igjen til meg????

Du spurte hva jeg syntes om dommen som du tapte så grundig? Der du ble fradømt den daglige omsorgen for barna og samvær kun under tilsyn. (som i dag ikke er rettskraftig) Den som du bekrefter at dere satt og lo av når dere hørte på opptakene til Rune Hansen. Husk bare at den var rettskraftig en god stund etter dommen. Du anket den. Og eg fulgte ikke opp anken.
Jeg fulgte ikke opp anken for å spare barna for videre vonde påkjenninger.
Jeg viste at du hadde lagt planer med media tilstede ved henting (fikk beskjed av Politi i Kirkenær om det)
Du hadde videre lagt planer om at de store barna skulle reise til Åmli og hente de små om de bodde her hos meg. (dette er også bekreftet av 2 personer).
Det er forresten to rettssaker du har tapt. (den første trekte du deg fra pga. vitner som ikke ville støtte deg)

Side 5 av 9

Men det viktigste av alt som eg sa til deg i telefonen, det svarte du ikke på. Eg sa følgende : Det hadde overhode ikke vært nødvendig med noe som helst rettssak eller barnevernsak for deg eller oss, om du bare hadde kunnet jenke deg på to punkt.

      1. Samarbeidet om samvær med meg, far.
      2. Samarbeid med tilsyn ang. hjemmeundervisningen.

Punkt 2 nevnte eg ikke for deg i tlf. Men det er svar på det du sa at me hadde problemer med barnevernet her i Åmli før du flyttet fra Åmli til Storberget.

Jeg satt i "brunahuset" og sa til deg at om du ikke la meg få treffe mine barn så er jeg nødt til å gå til rettssak for å få det. Alle de "store" barna våre var tilstede å hørte dette.

Men som sagt så svarte du ikke på dette. (det var nok litt for "enkelt" for deg).

Eg svarte også at sett i lys av de åra før og etter rettssaken så burde den kanskje blitt gjennomført, med visse endringer, så kunne du (Aud Signy) fått samvær. (det hadde ikke vært vanskelig for meg)
Men eg ser også at det ikke er godt å være bombastisk og skråsikker i en slik sak, ingen kan si med sikkerhet at det ville blitt det optimale...? Og jeg er selvfølgelig glad og stolt over at det ser ut til at det går bra med barna.
Men en ting er jeg 100% sikker på. Barnas rett til samvær med far, den er ugjenkallelig, retten til å bli kjent med meg og jeg fått vært med på deres vei gjennom barndom, ungdom til voksen, det har du frarøvet dem og meg. Jeg tror ærlig talt at jeg kunne bidratt med noe positivt i deres liv. Og jeg er utrolig takknemlig for den tiden jeg har hatt sammen med dem, hjemme her i Åmli, i Haugesund, turer vi hadde sammen, bading, salgsmesser og ferier.

Side 6 av 9

Dette lever jeg på og gleder meg over. Mange foreldre har ikke opplevd halvparten av det jeg har opplevd med minne barn, men jeg ville bare opplevd sååå mye mer sammen med dem. Alle 11.


Du viste videre til at barna bodde hos meg i 1 år og at Glenn og Marius bodde der i 5 år......vet ikke helt hvor du ville hen med det utsagnet?
Men ok de bodde her ja... i mange år sammen med meg, og de var fortsatt svært glad i sin mor, deg Aud Signy, de ønsket kontakt og nærhet til deg og de savnet deg.
Hos deg Aud Signy hadde de bare vært noen dager før de ikke ville ha noe med meg (pappa) å gjøre.
Det er overhode ikke noe bragd det du gjør Aud Signy. Det er enkelt men simpelt ovenfor barna, meg og deg selv.

Trude bekrefter dette med at hun fikk kjeft av deg (Aud Signy) pga at hun ikke en gang kunne klare å få barna sine til å si at de ikke ville ha noe med pappa (Rune) å gjøre.
Du sa at det var avgjørende å få alle barna til å si at de ikke ville være sammen med pappa.
Dette sier Trude dere hadde mange "snakkemøter" på dette. Du mente hun var dårlig til å snakk med barna sine og hadde lite fortrolighet med de ettersom hun ikke klarte dette.
Du sa det var helt avgjørende at også de største barna- Balder, Gudmund og Idun tok helt avstand fra sin far. Du sa at alle måtte bidra med sitt, om det ikke var så mye. Så "månna" det.
Det var helt avgjørende at dere sto sammen om dette.
Trude måtte iallfall få de største til å innse dette.
(Dette ser ut til å være oppskriften du bruker ovenfor våre barn Aud Signy. Spørsmålet mitt blir da : hvordan får du sove om natten? Hvordan klarer du å se meg i øynene å si at det er ungene våre som ikke vil ha noe med meg å gjøre og at du ikke påvirker dem, at de tar helt frie valg ut fra sin egen overbevisning. Hvor er den sannheten henne som du pratet så varmt om, den som skulle sette oss fri?

Side 7 av 9

Sannheten er at du vikler deg bare mer og mer inn i selvmotsigelser og løgner.

(Hun var ikke enig med deg, og det fikk katastrofale føler. Det forutsa eg på den CD en som du fikk av Rune)
Jeg hører forresten at du har klart det med andres barn også.
Gratulerer igjen.
Det er ikke så vanskelig å finne feil hos andre, det er helt menneskelig, både hos menn og kviner. Det som er av det gode er å prøve å "overse" svakheter å feil og heller framelske det gode hos hverandre.
Det står en plass at : Ha inderlig kjærlighet til hverandre for Kjærligheten overser en et mangfold av synder...Det står også at den er langmodig, er velvillig. Den bærer ikke avvind, den brammer ikke og oppblåses ikke.
Det er dette vi skal strebe etter,(ja jeg også) det er dette som virkelig viser om vi ønsker det gode iblant oss.
Det å finne feil hos en person og bruke dette for å sette barn opp mot far eller mor (eller andre for den saks skyld) er det enkleste og simpleste en kan gjøre mot hverandre. Det er overhode ikke vanskelig, men det er reinspika vondskap.

Jeg legger ved skrivet fra Åse Kristiansen på Lygre. ( ekstern ).
Det forteller det jeg ikke klarer å få sagt i dette brevet.

Når du spurte meg på slutten av samtalen i går om jeg trodde på deg eller dem, så svarte jeg at jeg har 0,00 tillit til deg. Og dette er "noe" av forklaringen på hvorfor.
Men jeg tror fortsatt på at kjærligheten skjuler og glemmer en mangfoldighet av synder, så jeg er alltid berett til å samarbeide med deg om barna våre. De er hjertelig velkommen til Åmli.

Det er ikke for seint å snu Aud Signy.
Og du kan gjerne svare meg på dette brevet. Du har ikke svart på noen av de andre brevene eg har sendt til deg, så eg hadde blitt positivt overaska om du tok deg bryet med å svare meg nå.

Side 8 av 9

Du kan legge til de andre brevene eg har sendt til deg og kanskje svare på noen av dem også.

Jeg har lest igjennom brevet igjen og igjen nå, og tenker med meg selv at det er ikke rart at barna ikke har "villet" prate med meg aleine...når de allerede kjenner til mye/noe av dette som står i dette brevet.
Men kanskje det er tid nå for å sette seg ned å være ærlige med hverandre å fortelle hvordan vi virkelig ønsker å ha det med hverandre.

Som dere allerede vet så hadde jeg selv nesten ikke kontakt med noen i min familie eller venner i ca 5 år. Heller ikke Aud Signy sin familie. (etter at vi flyttet til Åmli). Og de nye kontaktene/vennene vi fikk, ble stort sett bare korte bekjentskaper. (Aud Signy kunne ikke godkjenne dem).
Dette var absolutt ikke bra, det var rett og slett tragisk. Så jeg vett noe om situasjonen dere barn står i, om dere vil ut av den og bryte med det tragiske "mønsteret" som mamma har laget for dere.
Jeg tar og på meg noe av skylda for at jeg ikke klarte å bryte med mamma tidligere, så hadde hun "kanskje" våknet, og innsett hvor tragisk feil det har vært å bryte så tvert med familie og venner. Og tro meg, de er alle glade i dere og vil dere bare godt.

Det å finne feil og skavanker med alle og enhver, det er ikke vanskelig. Men å bruke dette for ikke å ha kontakt med dem, det er simpelt.
Hvordan skulle familier fungere om en ikke skulle tilgi hverandre og bære over med hverandres skrøpeligheter og feil. Om alle barna til mødre og fedre som blir skilt, bare skulle ha kontakt med den ene av foreldrene som "presterte" å prate nok "dritt" om den andre, så barna "ikke ville" ha kontakt med han eller henne? (eller skremme dem med at de må på skole om de vil til pappa, hørtes det kjent ut)?

Side 9 av 9

Ja ja. Jeg skriver og skriver men jeg må begrense meg å slutte nå,
Grunnen til at eg skriver dette er ikke for noe annet en at eg elsker minne barn over alt på denne jord, og ønsker dere bare det beste her i verden.
For å si det også, så ønsker jeg deg Aud Signy også alt vel i livet fremover og håper fortsatt på at vi en gang kan samarbeide om de velsignede (barna) Gud har gitt oss.


Hilsen Pappa
Rolf Terje Jakobsen  (+ underskrift)
15.08.08