----- Denne side: db201306.html   

<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste måned ( eksternt ) ---- 

<----  Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

---- dato denne side / måned:  
---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16. -
17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. -  ---- 
----- 
---  Juni 2013 - Dagboks-notater, rlh, Vinberget, Vikebygd, Vindafjord:


--24--
-- Dagboks-notater, St. Hans - mandag 24. juni 2013, Vinberget:  

   Regn og omkring 13 pluss-grader Celsius her ute i natt. Overskyet med tildels vedvarende regn og nokså mørk himmel og oppmot 16 pluss-grader frem mot klokken 14. Derefter videre endel regn og omkring 12 pluss-grader. Klokken 21 på kvelden har Bruno og de to hvalpene enda ikke kommet hjem. Facebook og Internettet tar jeg litt pause fra nu, til fordel for divere annet arbeide i og med saks-komplekset. Mye regn også utover kvelden og mot midnatt med 11 pluss-grader, tildels også plask-regn i dag. Hørte hele tre fly i fart over sky-dekket her i dag. Bruno og de to hvalpene enda ikke kommet hjem. Nokså meget rart egentlig.

   Bruno forsvant i går med Ulla og Solid, to av hvalpene. Altså hermende efter Bamse, som gjorde det samme dagen før med alle hvalpene - og Bruno efter en stund efterpå. En nabo kom da, omkring midnatt, og varslet meg hvor de var og kjørte meg dit for å hente de, i Årvik, et par km herfra. (Da vi kom dit sprang Bruno hjem av seg selv, de andre gikk sammen med meg.) Nu har jeg fortsatt ingen mulighet for å bruke bilen for å kunne lete eller rope efter de og Bruno, Ulla og Solid har enda ikke kommet hjem. Jeg antar de har gjemt seg for regnet noe sted, for det har regnet nokså kontinuerlig. Hunder flest er lite glad i å være ute med mye regn. Hvalpene har nu blitt 4 måneder gamle og dette, forårsaket av Bamse sin noe sterke tendens til å stikke av til nabolaget, er meget uheldig og ille. Fordi Bruno også altså har begynt å herme efter henne. Og hvalpene er meget lekne og lett å lure med seg. Her leker de fritt og mye, både ute og inne. Bruno klarte likevel bare å lure med seg to av de. Ille nok, men livet er jo levende for mange. Så nu håper jeg de snart dukker opp og vil forsikre meg bedre om at også ikke Bruno får mulighet til å kunne stikke av. Det er veldig mye forskjellig negativt og ødeleggende for meg også det å ikke kunne bruke bilen og det å "leve" fangeholdt og i eksil, selv om jeg iallfall er hjemme, om enn fortsatt under terror, tortur og utplyndring.
   
---
---
*****

--25--
-- Dagboks-notater, tirsdag 25. juni 2013, Vinberget:

   Regn, disig og omkring 10 pluss-grader her ute i natt og frem mot klokken 09 og videre. Fra omkring 15-tiden gradvis tildels mindre overskyet og mindre og uten regn med oppmot omkring 20 pluss-grader i sol-gløttene. Alle hundene nu kommet hjem. Solid og Ulla nu sist, og Ulla særlig meget våt og pjuskete og som et gjennom-vått ull-plagg. Jeg skal tenne opp i ovnen så hun blir tørr og varm. Mere overskyet igjen fra omkring 17-tiden. Nokså jevnt overskyet med 16 pluss-grader klokken 18 og 13 klokken 21. Jeg skulle i dag egentlig bare en snar-tur innom Facebook, men det ble mere. Grånende og 9 pluss-grader mot midnatt.

   Jeg avsendte omkring 9-tiden i dag et nytt, kortere brev til politi-anmeldelen ( ekstern ).
---
---

   Hans Ove Skau, 24.06. 2013:

   Jeg synes det er alvorlig at en ikke kan forvente noen seriøs fra statens side i de mest inngripende saker for ens livssituasjon. Det er lille nazi-Norge en møter.

   *

   Magne Leonard Karlsen:
   Det er det. Men nå, etter mange års forkommenhet for min del, føler jeg meg rimelig sikker på at lille Nazi-Norge har tillatt politiet å snuble i sine egne skolisser én gang for mye.

   
---

---

   Irene Hov, 25.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/606961295989811/

   Galskapen fortsetter.... her er tallene fra 2012.

   "I 2012 hadde tallet økt til 17.195, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det er en økning på 3.743 flere som ikke får bo hjemme. Det vil si at barnevernet hentet 14 flere barn ukentlig i femårsperioden."

   14 barn MER pr uke ift tallene fra 2008. Det blir 56 barn MER pr mnd, to hele skoleklasser..... Vanvittig!

   Rekordmange barn hentet av barnevernet
   http://www.vl.no/samfunn/rekordmange-barn-hentet-av-barnevernet/
   www.vl.no
   17.195 barn fikk i fjor ikke bo hjemme. I løpet av de siste fem årene har barnevernet plassert 3.743 flere unge i fosterfamilier og institusjoner. For Ruzzel Abueg ble dette redningen.

   *

   Scott Johansen:
   Det er derfor vi må handle NÅ....

   Rune Fardal:
   Hadde alle disse fått prøvd ut mulige hjepetiltak i hjemmet?? Neppe!

   Hans Bauge:
   Nei og grunnen er at bv-tjenesten bare får en liten overföroing pr. barn ved slike lovbestemte pålegg. D.v.s. at familier som har problemer, skal kommunene hjelpe der barna bor, men situasjonen i dag er mer delikat, fordi til og med familier som ikke har problemer, er bv. med på å skape problemer.

   Scott Johansen:
   Hjelpetiltak er bare på papiret. Det gås konsekvent for paragraf 4-6 og 4-12. Alt i sosialismen/kommunismens navn hvor staten skal kontrollere landets barn og voksne. Nåde den som våger å tenke selv og ikke vil være en middelmåldig innbygger.

   Nina Knudsen:
   Ja. Sliter nå az..

   Hans Bauge:
   Og det Scott Johansen er kriminelt. Jeg sier kriminelt fordi ett hvert lovbriudd av slik karakter er krimiinalitet.

   Nina Knudsen:
   Altså. Hadde ikke jeg vært den jeg er og veldig enig med dere, kunne jeg sagt ting som ingen vil høre men alle gidder si. Helvete altså! 8 Barn og lusutbrudd fra barnehagen. Prøv det den som vil, er ikke så enkelt, he he

   Irene Hov:
   Akuttvedtak går under kategorien "hjelpetiltak".... for de som mener det er en slags hjelp.....

   Lisbeth J. Halvorsen:
   Har ikke ord...

   Hans Bauge:
   Akuttvedtak har ikke noe med hjelp å gjöre. Det eneste det hjelper er at bv. får mer penger fra staten.

   Nina Knudsen:
   Helsikken altså. For et jævla mas det er på dere egentlig.

   Irene Hov:
   Hans Bauge, akuttvedtak ligger under "hjelpetiltak" i SSB sine statistikker!

   Hans Bauge:
   Ja,. de bruker det som hjelpetiltak. Det skulle også være så, men det misbrukes.

   Nina Langfeldt:
   Det som er håpløst, er jo at fosterforeldre ikke utredes utfra samme kriterier som biologiske foreldre og at d ikke foretas noen reell vurdering av om fosterforeldrene er bedre egnet som foreldre for barnet enn de biologiske foreldrene. Burde vært et skjema med pro- og cons- ihvertfall...

   Rune L. Hansen:
   "Ja, kidnapping og fangehold av barn, inklusivt tortur, terror, etc., har blitt alminnelig i dagens Norge. Via både falske politikere, falske dommere, det falske såkalte "barnevern", falske såkalte "alene-foreldre" og mere til.
   Mere enn 25 % av alle norske barn har nu falske "alene-mødre". En stor andel norske barn er ulovlig og straffbart fratatt sin ene eller begge foreldre. Og altså foreldre fratatt sine barn. (...)
   Men tortur og sadisme, utplyndring, terror, tilintet-gjørelse, osv. i offentlig regi, overfor barn, foreldre og familie er populært i dagens Norge, i regi av den politiske mafiaen. Hele virksomheten er på kryss og tvers ulovlig og straffbar. Og det er det mange som ser seg tjent med å bagatellisere, og å fortie. Men det er allerede hundre-tusener fortellinger og dokumentasjoner av den politiske mafiaens groteske grov-kriminelle på kryss og tvers mishandling og ødeleggelse av uskyldige mennesker!
   Men det står i loven at barn og foreldre har en likeverdig foreldre-rett, samlivs-rett og familie-rett. Og at ingen skal diskrimineres.
   Og de kidnapper, fangeholder, terroriserer, trakasserer, isolerer, truer og torturerer barna til barna ikke har noe annet valg enn å forkaste sin egen identitet, familie, integritet, verdier og alt av tillit til voksen-verden. Og selv når barna også, som eneste valg, prøver det nye de blir fortalt, truet, torturert og premiert til å "tro på" som det rette blir de uten alt hva de fra før av hadde.(...)
   Det er ikke bare en skam av Norge! Det er en grov-kriminell mishandling av Norge! Og forbrytelse mot menneskeverdet og menneskeheten. Og mere til! Forbrytelse både mot Norge og mot verden! Både i henhold til Straffeloven, Menneskerettsloven og Norges Grunnlov.
   Og blir likevel gjort - og som blandt annet organisert kriminalitet. Da nytter det lite eller ingenting å forvente noe annet fra de kriminelle sin side, - som f. eks. jo heller ikke ønsker å bli straffe-forfulgt.

   Både fylkesnemndene og det såkalte "barnevernet" og "alminnelig rettspraksis" i dagens Norge krenker EMK, Menneskerettsloven og iøvrig lov og rett og er ulovlig og straffbar virksomhet."

   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/BREVER-2013/20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH.html 
   20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH
   hunwww.net

   Rune L. Hansen:
   "Å akseptere eller å forsvare f.eks. det såkalte "barnevernet" eller fylkesnemndene eller falske og ulovlige dommere eller dommer eller rettssaker er å gi aksept og forsvar til grov-kriminell virksomhet.
   At "barnevernet" blandt annet kidnapper og fangeholder barn er hvordan en enn snur og vender på det grovt ulovlig og straffbart.
   Også om de selv eller andre berettiget eller uberettiget påstår at det var eller er gode grunner for det.

   Ja, kidnapping og fangehold av barn, inklusivt tortur, terror, etc., har blitt alminnelig i dagens Norge. Via både falske politikere, falske dommere, det falske såkalte "barnevern", falske såkalte "alene-foreldre" og mere til. (...)

   Det er interessant i et terror-regime å se og å høre og å studere de som forsvarer kriminalitet sin argumentasjon, selv om den oftest er taushet, repetisjon og bagatellisering så er den ikke alltid eller bare det. Mange er nærsagt uansett hva som skjer så selv-opptatte, likegyldige og sløve at de vet meget lite om hva som skjer, før det altfor direkte rammer seg selv. (...)

   Det er ikke bare en skam av Norge! Det er en grov-kriminell mishandling av Norge! Og forbrytelse mot menneskeverdet og menneskeheten. Og mere til! Forbrytelse både mot Norge og mot verden! Både i henhold til Straffeloven, Menneskerettsloven og Norges Grunnlov.
   Og blir likevel gjort - og som blandt annet organisert kriminalitet. Da nytter det lite eller ingenting å forvente noe annet fra de kriminelle sin side, - som f. eks. jo heller ikke ønsker å bli straffe-forfulgt."

   Rune L. Hansen:
   "At de involverte og skyldige i de forbrytelser min politi-anmeldelse omfatter er mange gjør det ikke mindre viktig fort, lovlig og effektivt å få stoppet og straffe-forfulgt disse kriminelle og deres kriminalitet. Tvert om.
   En slags nevne-verdig påpekning mht. antall, er f.eks. det at i Norge med sine omkring 3 millioner borgere efter 2. verdenskrig ble nær 100 000 - hundre tusen - mennesker dømt for landsforræderi. Iøvrig var anslagsvis iallfall kanskje omkring en halvpart eller flere i befolkningen i Norge utrolig nok Hitler-vennlige."

   Anne Lise Rognerud:
   helt for jævlig.

   Rune L. Hansen:
   De Hitler-regjerings-vennlige både i Tyskland og Norge og andre steder syntes ikke det var for jævlig. Tvert om. Syntes ikke engang det var det minste som helst særlig kriminelt.

   Rune L. Hansen:
   Og hva har vel synsing med lov og rett og forbrytelser å gjøre?

   Mary-Ann Nilsen:
   Det er viktig å huske på at barnevernet i hovedsak yter hjelp som ikke innebærer flytting. Barnvernet undersøker alltid godt og grundig før vi bestemmer at flytting er det beste tiltaket. I tillegg blir mange barn plassert hos annen slekt og i sin egen bekjentskapskrets, sier Trommald.

   Nina Langfeldt:
   Bra du oppgir kilde, Mary-Ann. Stoler mer på å la bukken passe havresekken, enn på påstander fra Trommald.

   Rune L. Hansen:
   Det er også ikke mindre viktig å huske på at Hitler-regjeringen ikke forfulgte, torturerte, utplyndret og drepte alle mennesker. Ikke engang alle jøder. Og at de til og med ofte fikk være sammen med sine egne familier.

   Anne Sunde:
   Du lever i Utopia, Mary-Ann Nilsen, jeg kan garantere deg at det du sier her bare unntaksvis gjennomføres.

   
---
---

   Rune Fardal, 25.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:

   Barnets kontakt med far er avgjørende for dets psykiske utvikling!
   Dette bør snarest oppfattes av BLD.

   forskning.no > Viktig pappakontakt
   http://www.forskning.no/artikler/2012/juli/328338
   www.forskning.no
   Uheldig barneoppførsel er assosiert med en rekke langsiktige problemer, som kriminalitet, avvisning fra jevnaldrende, dårlig psykisk og fysisk helse og ufullstendig skolegang.

   *

   Ingunn Victoria Lausund:
   det kommer nok an på. mitt barn har hatt begrenset kontakt og er blitt lynende intelligent, og det er ikke hans fortjeneste. jeg frykter, nå som barnet er plassert hos far, en tilbakegang på utvikligen, både psykisk og på andre måter. men så er jo jeg bare en mor, ingen vits i å bry seg om min mening

   Einar Jan Larsen:
   Det er ikke hva du har mellom beina som avgjör hvor barnet vil få den beste utvikling, men mellom örene!

   Rune L. Hansen:
   Det er ikke hva du har mellom ørene som avgjør hvor barnet vil få den beste utviklng, men at barnet likeverdig har sin far og mor - og far og mor sitt barn. Uten begge sine Guds vinger er barnet alvorlig skadet og ødelagt.

   Rune L. Hansen:
   BLD tilhører den politiske mafiaen og vet meget så godt hva de holder på med.

   
---
---

   Fortsettelse fra 21.06. 2013:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/604861062866501/

   Rune L. Hansen:
   Her f.eks. noe å tenke på også:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/603556832996924/
   Barnevernsaksjonen.no - Belyser overtramp, menneskerett og barnets beste
   Av Wendy Koch, USA TODAY - Updated 7/3/2007 6:55 AM Barn hvis familier blir etterforsket for overgrep eller omsorgssvikt er sannsynlig å gjøre det bedre i livet hvis de bor hos sine familier enn hvis de går inn i fosterhjem, ifølge en banebrytende undersøkelse....

   Mary-Ann Nilsen:
   Det ordner seg ikke!! For alt kommer ikke på bordet... Hva skulle komme!? Bv sine løgner?! Det er aldri sannheten som kommer fram desverre:(

   Stephan Daniel Borgund:
   det er som leve i en film der politi er korrupte og dekker over alle sine spor og får deg til virke som en løyner når det egentlig er du som sier sannheten

   Mina Amina Kaykush:
   Lykke til:-)

   Siv Ørnvall:
   En jobb innen barnevernet søker man på. Man søker selv på stillingen med makt til å hjelpe, men også å knuse. Jeg tror ikke at barnevernsansatte står opp om morgenen, sikler svovel mens de gleder seg til å røske unger ut av hendene på gode foreldre.
Men ettersom barnevernet ikke leverer særlig gode resultater (målt i godt/dårlig liv som voksen for barn under barnevernets omsorg) gjør de jo ting galt.
   Ett problem er klart lav kompetanse og utdannelse. Ett annet er innsynsnekt. Det er ingen som ettergår barnevernet i kortene. De får dermed ikke korrigert kursen de har. Akkurat nå ser det ut som om de har en faglig rett kurs blinket ut av ei morrablind høne.
   Ett barnevern skal være på barnas side. Ikke etatens side. Eller foreldrenes side. Men barnets side. Det krever ydmykhet.

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Feil, Siv: Jeg vet om en nyansatt på barnevernskontoret som kom på jobb 1. dag og utbrøt at "nå gleder jeg meg til å TA dem"!! Det sier ganske mye om holdningen og den manglende respekter for andre menneskers liv.

   Siv Ørnvall:
   Tror ikke det er en generell holdning og jeg håper det betyr en iver etter å ta feks seksuelle overgripere. (De gleder jeg meg til å hudflette også, bare så det er sagt.)
   Men en generell holdningsendring, ydmykhet overfor jobben og bedre kompetanse tror jeg er viktig.

   Rune L. Hansen:
   "En jobb innen barnevernet søker man på. Man søker selv på stillingen" ...

   Inger Abelseth:
   For ca 10 år siden satt jeg på venterommet til barnveret og sosialen (dem hadde felles venterom), og inn kom en helt gråtkvalt pappa og banket på luka. Han krevde å få vite hvor barna hans var, for da han skulle hente dem i barnehagen, hadde bv allerede hentet dem; ( Han var helt knust. Jeg var vitne til at dem bare dro forbi gardina i den glassluka, og deretter hørte jeg og den fortvilte faren latter der inne fra barnevernet. Dem frydet seg. Jeg har aldri hørt makan til rå latter.

   Siv Ørnvall:
   Fullstendig mangel på ydmykhet i forhold til jobben sin.
   Det blir hevdet at man skal kunne kreve mer av politikere enn resten av befolkningen fordi de selv søker makten. Jeg ser ingen forskjell til de som er ansatt i barnevernet. Krevende jobb krever kompetanse. Rett og slett.

   Rune L. Hansen:
   De søker seg ikke hen til en grov-kriminell virksomhet for å være engler.

   Rune L. Hansen:
   Og hvem av de der vil vel ha engler?

   Siv Ørnvall:
   Vet ikke om man skal være engel for å jobbe i barnevernet. Det spørs jo om vi har samme definisjon på engel da.

   Rune L. Hansen:
   Det såkalte "barnevernet" og dets omkringliggende og dirgerende instanser er et eldorado for allslags psykopater og perverser. Hverken mere eller mindre.

   Rune L. Hansen:
   Den rå latteren er det mange som hører. Fra diverse forskjellige kanter. Den er ikke fra engler. Mildt sagt.

   Siv Ørnvall:
   Jeg vil ha barnevern. Mange saker som beviser at vi skal ha ett. Barn trenger beskyttelse mot voksne rett som det er. Men jeg har et utopisk ønske om ett barnevern som tar de rette avgjørelsene uten å lage de sårene i barnesinn de gjør endel av i dag.

   Siv Ørnvall:
   Nei rå latter hører ikke hjemme i slike situasjoner overhodet og er svært hjerteskjærende å lese om. Det bør få skamrødmen til å lyse i endel ansikter.

   Rune L. Hansen:
   Både barna og foreldrene hører den rå latteren.
   Du vil ha "barnevern". Som altså er det motsatte av barnevern, og det motsatte av menneskevern. Barn har sin beskyttelse i både Straffeloven, Menneskerettsloven og Norges Grunnlov - og hos sine foreldre, sin familie og slekt. Politiet og rettsvesenet skal sørge for at det er slik. Men du vil altså ha enda et politi og enda en lov i tillegg?

   Stephan Daniel Borgund:
   ja barnevernet den dag i dag har jo et eget lovverk som heter barnevernsloven den overgår ikke barneloven og andre lover, men barnevernet bruker den til å overkjøre alle andre likevel.. why?

   Rune L. Hansen:
   Den såkalte "barneloven" er ikke bedre eller mindre ulovlig enn den såkalte "barnevernloven", til orientering. Men det såkalte barnevernet og den politiske mafiaen manipulerer med ulovlige lover og hva som helst for å begå kriminalitet. Så som å kidnappe og fangeholde barn, falsk familie-stand, tortur, terror, likvidere mennesker og familier, osv.

   Rune L. Hansen:
   Den og de som ikke hører den rå latteren har vel ikke lyttet særlig?

   Rune L. Hansen:
   Ord-blinde og analfabeter har vanskelig for å lese, og døve har vanskelig for å høre, og den som ikke ser har vanskelig for å se. Og den som ikke er interessert har andre interesser.

   Siv Ørnvall:
   Det har vært en del riktig grove og stygge saker i media hvor voksne har totalsviktet barn, så ja, jeg vil ha ett barnevern. Men rå latter feks ønsker ingen. Og når det skjer, bør det få konsekvenser.
   Feil innen barnevernet burde få konsekvenser som det får alle andre steder.

   Rune L. Hansen:
   Det har hendt seg at barn har druknet i bade-kar også. Derfor bør vi ha en offentlig barnevern-tjeneste med rett til å stå ved siden av når barn skal bade. De bør ha rett til å utrede familien også, og til å lage rapporter om alle omstendigheter som kan oversendes til en jury-nemnd som kan ta avgjørelser om eventuell omsorgs-overtagelse. Bading av barn og foreldres kompetanse og foreldre-evne bør være et offentlig anliggende. Fosterhjem og beredskapshjem for ukvalifiserte foreldre sine barn bør være en tvangs-messig rettighet.

   Rune L. Hansen:
   Kanskje badevern-tjenesten (puh: barnevern-tjenesten) blir en suksess?

   Siv Ørnvall:
   Man kan selvfølgelig velge å vri alle ting i alle retninger om man ønsker det. Men tviler på at det kommer mye matnyttig ut av det.

   Rune L. Hansen:
   Og bare badevern-tjenesten skal ha rett til (og plikt til?) å drukne barn. Helst også foreldrene først.

   Rune L. Hansen:
   Vi kan ha en Fylkesmann pluss tingretten til å eventuelt kritisere badevern-tjenesten for barn de drukner? Og til å motta klager på - og fra - ukompetente foreldre. Seriøst.

   Rune L. Hansen:
   Politikerne kan pålegge poltiet å ta seg av vriene foreldre, og barn som forsøker å gjemme seg eller stikke av fra badevern-tjenesten. Jeg tror dette kanskje kan bli meget vellykket. Tenk på at det finns barn som drukner!

   
---
---

   Marius Reikerås, 25.06. 2013:

   Å pålegge telefonrestriksjoner mellom biologiske foreldre og barn etter omsorgsovertakelse, er definert som tvang.

   Når et barn plasseres etter vedtak om omsorgsovertakelse går omsorgen over på barneverntjenesten, jf. barnevernloven § 4-18.

   Det å eventuelt pålegge foreldrene telefonrestriksjoner var tidligere ansett som spørsmål som gjelder den nærmere gjennomføringen og den praktiske tilretteleggingen av fylkesnemndas vedtak om omsorgsovertakelse og/eller samvær.

   Denne tolkningen kunne imidlertid ikke opprettholdes etter at Høyesteretts kjæremålsutvalg i august 2007 avsa to kjennelser vedrørende spørsmålet om regulering av telefonkontakt etter omsorgsovertakelse. Kjæremålsutvalget la her som kjent til grunn at en begrensning av telefonkontakten etter en omsorgsovertakelse, innebærer et vedtak om tvang som må besluttes av dosmtolene. I kjennelsen av 16. august 2007, uttalte kjæremålsutvalget utrykkelig at fylkesnemndas utgangspunkt i den konkrete saken – at det hører under barneverntjenesten å regulere adgangen til telefonkontakt – ikke kunne opprettholdes.

   Utvalget la til grunn at utgangspunktet må være at så lenge domstolene ikke har satt begrensninger i adgangen til telefonkontakt, er det adgang til slik kontakt.

   Hovedregelen etter barnevernloven er at barn og foreldre har rett til samvær med hverandre når barnet er plassert utenfor hjemmet. Etter FNs barnekonvensjon artikkel 9 nummer 3 skal partene respektere den rett et barn som er atskilt fra en eller begge foreldre har til å opprettholde forbindelse og direkte kontakt med begge foreldrene regelmessig. Etter konvensjonens artikkel 16 skal ingen barn utsettes for vilkårlig eller ulovlig innblanding i sitt privatliv, sin familie, sitt hjem eller sin korrespondanse. Også i følge Den europeiske menneskerettskonvensjon artikkel 8 nr. 1 har enhver rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin korrespondanse.

   Høyesteretts kjæremålsutvalgs tolkning med hensyn til at begrensninger i telefonkontakten mellom foreldre og barn etter en omsorgsovertakelse må anses som tvang, betyr at det er domstolene som har kompetanse til å ta stilling til dette og ikke barneverntjenesten.

   *

   Nina Mittet:
   Takk for info! Dette bør BV tjenesten få i hende!

   Ingunn Kristiansen:
   dette vet bv.. men at dette følges.. er noe annet. husk dem sitter ennå på sin høye hvite hest! men da er det bra at alle vet dt..

   Elisabeth Meze:
   i 2008 og 2009 fikk vi forbud aa ringe datteren vaares, med untatt en gang i uken naar beredskapsmoren var til stedet. og jeg, som snakker tysk til taglig, fikk ikke lov aa snakke morsmaal med min datter. det endte med at vi smugglet henne en mobiltelefon slik at hun kunne ringe til oss hver dag paa skoleveien eller spasereturer (og hun gjorde det i timesvis hver dag) og til slutt kidnappet vi henne ut av landet. baade nekting av mobiltelefon og tvang til aa bruke norsk som samtalespraak naar det ikke er felles morsmaal er nok et brutalt overgrep (ved siden aa tvangsfjerne et barn som egentlig burde har värt paa sykehus pga depresjon etter dödsfall og ikke i barnevernsinstitusjon!!!)

   Liv Irene Kristiansen:
   Alle bør klage, som vet at det har blitt brutt artikkeler i barnekonvensjonen. Det gjelder de fleste! Det er bare å melde seg inn i "Rettferd for taperne" og sende dem saken, så skaffer de den informasjonen som trengs. Det tar litt tid, men det er det verdt! Jo flere saker BV får imot seg, jo bedre er det! Vi er jo dødsslitne etter å ha slåss mot de i årevis, men jeg tror det er viktig å stille de til ansvar for å klare å bli ferdig med det selv!

   Ann-Kristin Abbedissen Banken:
   BV ødelegger barn og familier. Derfor må vi stå sammen og kjempe for barn og barnebarn. Barna er forsvarsløse og prisgitt den de bor hos, som følger instruksene gitt av BV. Helt uforståelig at de ikke kan ringe mamma når de vil. Umenneskelig kaller jeg det.

   Klara Torunn Schei:
   Mye int. lesning.

   Jyri Mankinen:
   Hva vis barn er bare tre år?

   Klara Torunn Schei:
   Poenget, og dette er det gjort forskning på, - er at så mye som 96 % av alle omsorgsovertagelser skulle aldri ha funnet sted. Barneverntjenesten har nå økt antall barn de fjerner fra sine biologiske familier, med 14. Barn mere enn de pleier i uken. Hvor lenge skal de få holde på, er mitt spørsmål ?!

   Elisabeth Ditter:
   Meget viktig å lese og tilegne seg kunnskap om Lover. takk Marius!

   Kari Marthinsen:
   Stopp galskapen NÅ!

   Bjørn Inge Sund:
   Nå må barnevernet begynne å gå inn i seg selv og se kva de holder på med. De som jobber innen for barnevernet bør se dette at det er barna som lider og dette gjelder også familien. Kva gjør barnevernansatte og den dagen de sitter selv i retten å forsvare seg innunder straffeprosessloven. Oppfordre alle foreldre som har barn og få deres advokat til å opprette en felles fullmakt som går innunder denne delen at barnet får fullstendig innsynsrett i alle dokumenter. Dette vil si følgende at rektor, lærere, PPT sakkyndige også videre må skrive under på den fullmakten at det barnet skal ha innsynsrett i alle dokumenter. Innen for denne delen så bør taushetsbelagte opplysninger skal ikke brukes i NAV systemet i det heile tatt.

   Per Johan Loe:
   De rødgrønne og barnevernet er en alen av samme slag. Det er ikke bare barna det går utover. De skal jo helst også styre over oss voksne.

   Berit Olafsen:
   det er ikke mulig ?????? stopp galskapen ja

   Mette Lund Hoff:
   TAKK for hjelpen, Marius

   Rune L. Hansen:
   Men et barn som er kidnappet eller fratatt sin ene eller begge foreldre og sin integritet og eventuelt hjemsted er jo allerede fratatt sitt privat-liv og familie-liv! Og sin trivsel og sine interesser. Og sin retts-beskyttelse.

   
---
---

   Martin-Andre Egeland, 20.06. 2012 via Barnevernet og Ap-familien:
   https://www.facebook.com/groups/147024521994211/577889988907660/

   Hvordan e denne gruppa? Er det en HAT gruppe mot barnevernet?

   *

   Rune L. Hansen:
   Hvem vet? Eller hvem trenger å vite det? Eller hvem klarer å finne ut av det? Den er kanskje hva du og andre gjør den til?

   Martin-Andre Egeland:
   Godt sakt det der må jeg si, jepp men siden de ødelegger livet mitt er jeg en positiv hater mot de

   Martin-Andre Egeland:
   Vil ikke påvirke noen andre til de med mindre de provoserer meg

   Rune L. Hansen:
   Straffeloven, Menneskerettsloven og Norges Grunnlov sier overveldende på kryss og tvers at de er en uhyre grotesk grov-kriminell, pervers mafia-virksomhet fra øverst til nederst gjennom-syrende den offentlige (inklusivt juridiske) forvaltningen.
   Du trenger ikke bekymre deg i så måte iallfall.

   Martin-Andre Egeland:
   Kan du forklare det litt nærmere?

   Rune L. Hansen:
   Henviser deg til nevnte lover gjeldende i og for Norge (versjon pr. før 10.05. 2012).

   Gudny Lervåg Hauge:
   De lovene blir tolket på forskjellige måter.

   Rune L. Hansen:
   I mangel av forståelse er det mange som tyr til fortolkninger. Hensikten, sin egen, er viktigere for mange enn forståelsen. De lytter ikke så meget efter forståelsen?

   Rune L. Hansen:
   Motsatt lov og rett er jo en populær fortolkning - blandt kriminelle.

   
---
---

   Arild Holta, 02.02. 2013 via Barnevernet og Ap-familien:

   Høyre er FOR SÅKALT barnevern. Ikke bedre enn Ap…

   Med flere viktige lenker til Høyres uttalelser.
   http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=33129#p33129
   FORUMET REDD VÅRE BARN - STOPP barnevernet! • View topic - Uvitende Unge Høyre på jordet - og tause
   forum.r-b-v.net
   Belysning av barnevernets overgrep og familiens manglende rettssikkerhet.

   *

   Rune L. Hansen:
   I Ap-familien de også ja.

   
---
---

   Anne-Britt Egeland, 13.02. 2013 via Barnevernet og Ap-familien:

   Skal vi i det hele tatt kalle det "barnevern"?
   I det hele tatt..... hvem verner barna?
   Noen som har noen gode svar?

   *

   Arild Holta:
   Det er selvsagt ikke noe man skal kalle barnevern når det bevisligen er mer skadelig for barn enn bra. Slik situasjonen nå er så ville man vernet mange flere barn enn antallet som ble skadelidende, om man bare fjernet hele dritten. Derfor skriver jeg nesten systematisk "det såkalte barnevernet". Fordi det ER et SÅKALT barnevern.
   February 13 at 11:47pm · 

   Trygve Einar Gjerde:
   Jeg pleier å si: "barnekvern", synes at det er passende!
   February 14 at 8:49pm ·

   Anne-Britt Egeland:
   Ja det var et godt navn på etaten.... barnekvern!
   February 14 at 10:03pm · 

   Anne-Britt Egeland:
   Har vert i og sett saker som ikke ligner en drit! Barn blir misshandlet og barn under barnevern blir til "drog-dealere" mm Hvordan skal dette ende. Og hva med "mørketallene"?
   Dette er en etat som i mange tilfeller ikke fungerer, men så er det vel slik at svært få etater innenfor kommune og stat fungerer! DESSVERRE! Pinlig egentlig synes jeg
   February 14 at 10:06pm · 

   Thomas Fossdahl:
   Jeg har alltid kalt dem for BarneFjerne, jeg da. Vokste opp med dritten jeg.
   February 16 at 11:02am via mobile · 

   Anne-Britt Egeland:
   Trist å høre Thomas : ( Det er mange slike saker og barn som opplever BV som mer skadende enn hjelpende! Og i så fall... Hvem er det de hjelper?
   February 18 at 10:20am · 

   Rune L. Hansen:
   Ikke det minste rart det, det er på kryss og tvers en grov-kriminell virksomhet. Politisk organisert kriminalitet. Og hele virksomheten en grov forbrytelse mot menneskeverdet og menneskeheten. Av verst tenkelige slags. Eksempler på noe verre finnes knapt i verdens-historien.
   May 4 at 4:37pm ·

   
---
---

   Elisabeth Bettan Kjelstad, 25.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/607013845984556/

   Det fødes årlig ca 60000 barn i Norge. Når bv i fjor plasserte 17000 barn i fosterhjem/institusjoner, bør snart befolkningen begynne å tenke litt, for SÅ dårlige foreldre er ikke nordmenn flest!

   *

   Nina Thorsby:
   delt

   Nina Solstråle:
   Det er et tankekors ja, folk får begynne og innse realiteten snart, for jeg frykter det vil bli borgerkrig om forandringer ikke skjer, for dem som har fått nok vil tilslutt gjøre opprør.

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Godt sagt, Elisabeth ! Jeg deler !!

   Lykkelige Alanna Kingsrød:
   Det er ikke rart det mangler fosterhjem. Snart må vi bare omrokkere på alle barna - du tar mine så tar jeg dine, og så er alle forvirret! For en fantastisk framtid. *mumle*

   Hanne Judith Jahren Jacobsen:
   det er iallefall ikke bv som skal ha æra for all den fine ungdommen vi har i dette landet, som ,går på skole, og jobber ved siden av, og er med i idrett, musikk, og mye mer. så utifra alt vi foreldere gjør for våre håpefulle hver dag, for at de skal komme seg frem i livet, kan vi neppe være så dårlige som dem vil ha det til. de skal ikke ta ære for noe som helst når det gjelder omsorg. den offentlige omsorgen er heller som en tragedie å regne ...

   Bjørn Røkeness:
   veldig godt poeng !! takk :o) deler

   Karen Aanonsen:
   Her er det noe som ikke stemmer. Skulle tro bv fikk bonus på hvert barn de tar

   Stig Birkeland:
   ja de får stjerner i boken

   Stig Birkeland:
   når de har samlet nokk stjerner blir de flyttet inn i buf etat

   Rune L. Hansen:
   En kriminell løpebane, som ikke lett lar seg snu.

   Leif Arne Heimro:
   Det vil si at 28% av foreldrene blir stemplet som uskikket  

   Rune L. Hansen:
   Og øker viltert jevnt og trutt. Eneste trygghet er vel aktivt medlemskap i en av Stortingspartiene?

   Ellen Beate Bottolfs Johansen:
   Jeg blir så dårlig av dette, at det er ikke ord å sette på det.

   
---
---

   Gunn Osvold Slater, 25.06. 2013:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/606990939320180/

   Hei alle sammen. Vil bare si at jeg føler med dere. Min datter sitter i samme situasjon med sine to sønner på 10 og 11 år.

   Disse kom på fosterhjem for 3 år siden, da min datter var ung og fikk psykiske problemer, hun gav dem selv ifra seg, for å hindre at gutten ikke skulle lide under hennes problemer.. Etter at hun ble bedre har hun kjempet innherdig for å få de tilbake, men uten hell, da BV har en høyere rett enn rettsystemet våres.. Disse to guttene har alti bodd med hverandre siden de var fødte. Har vært i rettsak, hvor dommeren har påpekt at de ikke kan flyttes til et annet fosterhjem, men skal da flyttes til moren. I dag kom dommen fra BV at den elsdte gutten skal flyttes til er beredskapshjem i påvent av et nytt fosterhjem, men han på 10 blir værende hos fosterforeldrene..Og disse guttene har bodd i sammen i 11 år.
   Hjerte mitt gråter på hva som kommer til å skje videre med han på 10, han er en innesluttet gutt og sier ikke så mye fra før av.. Mens den elsdte er mer utatvendt av seg. Det er da jeg ser hvor kalde folkene i BV er, og hvor galt Norges rettsystem er....

   *

   Siv Ørnvall:
   har de overhodet noen faglige formeninger om hvorfor de ikke skal følge dommen?

   Elisabeth Stenvard:
   Herregud for et nazi system... men det skal SNU!!!!

   Gunn Osvold Slater:
   De sier bare at den elsdte er lett funksjonshemma, men egentlig er det bare utreagering på at han ikke får ha kontakt med sin mamma, de har allerede på 2 år gitt ham 3 forskjellige diagnoser. Derfor dømmer de moren neden om og ut. Men de har aldri prøvd ut mor og barn mer enn noen få lusne timer som er 6 timer 6 ganger i året.Disse 6 er takke være dommeren som ikke ville fire seg på hva BV ville. BV ville bare at moren skulle ha samvær med guttene 3 timer 2 ganger i året.

   Rune L. Hansen:
   Perverse mennesker, er bare for-bokstavene.

   Anne Sunde:
   Jeg begynte min kamp mot dette systemet på 80-tallet, men ingen ville hverken høre eller se, det var ikke interessant nok. Mannlige politikere jeg kjenner til, syntes unger var noe for ungdomspolitikerne og oss damer å ta oss av, for dem var det storpolitikken som var viktig og den hadde de selvsagt løsningen på alle sammen. Det nyttet ikke å snakke til folk flest heller for makthavernes propaganda var godt sukret og lett spiselig så folk slukte heller den enn det tungt fordøyelige stoffet jeg kom med. Mange av dem kjente tilfeller der unger burde fått hjelp, men de unnskyldte seg med at det var så vanskelig å sette igang noe, det var lettere å gå inn til seg selv, lukke døren og late som man ikke så.

   Jeg har prøvd på ulike måter å vekke folk så de skal se hva som foregår, men forgjeves. Nå får jeg høre at jeg er både hissig og kampklar. Kampklar er jeg og til tider hissig også for jeg er så inderlig lei av å høre på alle disse unnskyldningene fra de som hevder de ikke visste. Vi er mange som har informert, men det har vært mer bekvemt å stenge det ute... ingen er så døv som en som ikke VIL høre.
   Ca 30 år med kamp for disse barna BV ødelegger på en eller annen måte uten å bli hørt eller tatt på alvor..... er det rart tålmodigheten min er slutt og at jeg til tider er fly forbanna når jeg kommenterer?? Jeg synes ikke det. Ja, det er et nazi-system og de bruker Gestapo-metoder og tiden er overmoden for å få slutt på det og få stoppet den mafiaen som styrer dette landet for det er nemlig de som lager rammebetingelsene for BV

   Jane Kile:
   Har de noen grunn til å skille disse , eller er det slik at dette er standard nå.... at søsken skal skilles???

   Elisabeth Stenvard:
   Det er så full av virus hele systemet! Her må opprydning til så det holder!!!! De snakker om at fosterforeldre må ha barna masse for å gjøre dem trygge...og så går de imot sine egne ord ved å bedømme et møte på noen timer....?????? Ingenting av det de gjør henger jo på greip! Og så påstår de at de er der for ungene???? Hvordan kan de sitte der og tro at de hjelper barna når de gir blaffen i barna og tviholder på sitt??? Jeg vet om fler som har jobbet i barnevernet men som sluttet fordi systemet går imot hva de følte var riktig å gjøre for barna og foreldrene...ja de syntes faktisk foreldrene også var verdt å hjelpe, men sånn fungerer ikke systemet! Klipp bort mamma og pappa om de sliter, så blir barna sååååååååå lykkelige...hos fremmede mennesker... VELDIG NATURLIG!!!!! NOT!!!!

   Gunn Osvold Slater:
   Ja jeg begynner å erfare mye av det som blir sagt her. Jeg setter stor pris på det dere deler og forteller meg Nei Jane Kile der er ingen grunn for å skille disse to brødrene, annet enn at fosterforeldrene ikke klarer å håndtere den elsdte... Og disse to guttene er veldig knyttet til hverandre, støtter og hjelper hverandre så godt de kan.. De har i dag sagt til BV at de vil hjem til sin mamma... I stedenfor sier BV at du skal på et beredskapshjem for så å flytte til et nytt fosterhjem. Dette ser de knuse hjertene til de to små guttene, og prøver dermed å rette litt av feilen med å si... Mammaen deres likte ikke dette og hun gjør alt i sin makt for å få dere hjem... Hva slags mennesker kan gjør slikt mot to små uskyldige gutter!!!!! BV pr i dag behandler små barn som sitt leketøy og gjør hva som passer de, og de ser ikke barnas behov....

   Daniel Paulsen:
   Det er viktig og prøve ut og tømme norges rettsystem, om ingenting fungerer, kan du sende klage til menneskerettighetsdomstolen..!! Gi gass!!

   Gunn Osvold Slater:
   Takk for infoen Daniel Paulsen : )

   
---
---

   Daniel Paulsen, 25.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/607116219307652/

   En liten sak jeg syns alle burde bli informert om: Fra den dag den høyeste kompetente domstol eller annen myndighet i den berørte Stat har truffet sin avgjørelse i Deres sak, har De en frist på 6 måneder for å rette en henvendelse til Menneskerettighetsdomstolen.
   Denne frist regnes normalt fra den dag den siste avgjørelsen i den ordinære anke- eller klageprosess er forkynt for Dem eller Deres advokat. Det tas ikke hensyn til avgjørelser angående gjenopptagelse- eller benådningssøknader. Dersom fristen på 6 måneder er utløpt kan ikke Menneskerettighetsdomstolen ta saken

   *

   Heidi Jensen:
   takk, min venn.

   Daniel Paulsen:
   All post til Domstolen som omhandler klagen skal adresseres Menneskerettighetsdomstolens justissekretær på følgende adresse:
   The Registrar
   European Court of Human Rights
   Council of Europe
   F–67075 STRASBOURG CEDEX

   Heidi Jensen:
   Tusen takk. notert.

   Rune L. Hansen:
   Om prosessen i Norge tar urimelig lang tid eller forventes å ta urimelig lang tid - og det gjør den sikkert nok - så kan EMD likevel tidligere behandle saken, med en slik begrunnelse. En skulle kunne tro at også andre begrunnelser for tidligere saks-behandling kan være aktuelle. Og iallfall bør prøves. Som f.eks. det faktum at både det såkalte "barnevernet" og fylkesnemndene er grov-kriminelle virksomheter, og iøvrig konvensjons-krenkende. Det samme også med den grov-kriminelle "rettspraksis" i dagens norske rettsvesen (inklusivt påtale-myndigheter), både i forhold til såkalte "barnevern-saker" og såkalte "barnefordeling-saker". Imidlertid er dessverre sjangsen også tilstede for at den og de som mottar saks-papirene i EMD er delaktige i den samme eller lignende politiske mafia-virksomhet.

   Rune L. Hansen:
   Og husk: Ha dobbel kopi av alle relevante saks-dokumenter. EMD returnerer ingenting.

   Rune L. Hansen:
   Saken bør eventuelt også merkes med Urgent 39 (= regelen om haste-sak).

   Daniel Paulsen:
   Masse goe tips her, fortsett med det, og gjerne om noen har erfaringer med domstolen!

   
---
---

   Nina Jåhansen, 24.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:

   Takk til den som rådet meg til å alltid ta opptak av møter, samtaler osv m bv ansatte og andre offentlige instanser.

   Heretter blir hørt ord dokumentert. Noen jeg kan sende d til, som kan se til at løgnene til bv skulle bli offentliggjort om det skulle være behov for det?
   Man må beskytte seg sier jeg bare. Har de problemer m at d blir tatt opptak er d tegn på at de har not å skjule som ikke tåler dagens lys;-)

   *

   Silje Helene Kvandal:
   Bv her vet at eg tar opp alt tror eg  eller hver gang eg nevner de på slutten av møte blir de helt paff og sier noe annet:p og formulerer det bedre osv. Er så glad jeg alltid tar opp tlf samtaler og av møter. For i tingretten eg kommer no. Blir de sjokka. De får ikke lov og sitte og lyge. Da viser eg retten opptakene. Advokaten skal få høre gjennom alt før rettsaken. Han vet at de vrir og vender og lyger om alt. Han som sa jeg skulle ta opp alt:) bv har ingenting og si på at eg skal ha datteren min. De er ikke holdbart det hrunnlaget de kom med. Sier alle. De straffer meg for noe som skjedde meg når eg bare var ei 12 år gammel jente:( som ikke var min feil engang:( Så håper på rettferdighet og sannhet i tingretten. Føler at når man er i fylkesnemnda da taper man uansett. Tingretten har man bedre sjans? Alke venninene mine som har mista ungene sine har tapt i fylkesnemnd : (

   June Rode:
   Kjempebra! Ta opp alt! : )

   Nina Jåhansen:
   Jeg er vel ikke alltid så flink til å si fra hver gang men de er ikke så flinke att d gjør no de heller- hvertfall ikke til å være ærlige. Eneste muligheten vi har d til å bevise galskapen. Også viktig å aldri ta noe muntlig med dem ene eller andre veien. Man må alltid be om å få d skriftlig.

   Silje Helene Kvandal:
   Er ikke alltid eg sier ifra heller. Bare når eg merker de lyger. Og telefon samtalene eg tar opp vet de ikke alltid. Så gleder meg til og se de bli sjokkert i rettsaken  de har ikke noe på meg. Ikke rus. Ikke vold. Ikke noe omsorgssvikt. De ble sur når eg ble sammen med en jeg har kjent i over 5 år no. Han har en bakgrunn. Så de prøver og få meg til og velge og slt det der. Men skjer ikke. De er bare tull. De kan ikke si noe på noen av oss. Eg er så sint på bv. Og eg har sjøl vert i det systemet siden eg var 12. Og eg har gått glipp av 3 år med skole til sammen og de flyttet meg rundt 9 ganger. Det er så masse. Så etter eg er ferdig med saken min og fått jenta mi hjem så kommer eg til og saksøke florø bv! : ) Mormoren min begynnte men ble kraftig syk av kreft:/ så hun fikk ikke fullført det. Så det skal jeg fullføre for hun:) for min del og familien min. Mormor gikk desverre bort for 1 år siden no snart:/ så no er det hevn og gå mot de. De har ødelagt nok for meg!:( og broren min som enda er i det systemet. De ødelegger han:( no er det nok. Game on sier eg;)

   Nina Jåhansen:
   Men noen som vet hvordan man tar opp telefonsamtaler? Både på iPhone og android? Send mg gjerne pm:-)

   Silje Helene Kvandal:
   Eg har iphone 5:) eg bruker bare og ha de på høytaler så tar eg opp. Får ikke til og ta opp med mobilen. Så har eg alt lagra på en annen mobil som eg har

   Nina Jåhansen:
   I see:-) men har bare en telefon dessverre. Mulig d er lurt å skaffe seg en til da, som tar opp høytalende samtale:-) takk skal du ha Silje Helene Silje Helene Kvandal : )

   Silje Helene Kvandal:
   Ja greit og ha en tlf ekstra : ) du kan jo og evt kjøpe deg en Diktafon:) det tror eg at eg og skal kjøpe meg : )

   Silje Helene Kvandal:
   Ingen problem 
: )  Masse lykke til  : ) 

   Nina Jåhansen:
   Diktafon var også god ide:-) takk takk

   Silje Helene Kvandal:
   : )

   Hilde Strisland:
   
 ♥ 

   Lizbeth Anita Lamey:
   Diktafon er tingen, den kan du ha i lommen og de trenger ikke se den. Den tar bort all støy og samtalene blir klar som blå himmel. Du har lov å ta opp alt med BV, som har med DEG å gjøre og det kan de ikke nekte deg heller. En god diktafon med støyfilter, får du for 499,- og 599,-. Verd å kjøpe. Vi tar opp ALLE samtalene med Nav, men det er en annen historie. : )

   Lizbeth Anita Lamey:
   Den starter du FØR du går inn og den har en spilletid på mange herrens timer. Den spiller bare, når noen snakker og er det pauser, så sier føleren, at nå trenger den ikke å spille av. Den spiller kun av, det som blir sagt. Da sparer du bånd. : )

   Wenche Kleivane Henriksen:
   Vet at datra mi har lastet ned en app til androyd som tar opp telefonsamtaler. Kan se om jeg kan finne ut hva den heter

   Monika Holmberg:
   For dere som har behov for å ta opp samtalen med bv kan laste ned noe som heter sleep talk. Den er kjapp og enkel å sette på. Og den er veldig sensitiv for all lyd.

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Sleep Talk overfører bare lyd, den lagrer ikke lyd, får jeg beskjed om.

   Monika Holmberg:
   Den skjønte jeg ikke Rigmor. Jeg er ikke noe inni det. Jeg har bare den selv på min tlf og jeg er kjempe fornøyd. Den fanger opp den minste lyd og er klar

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Men blir opptaket lagret, eller hører du lydene bare i nåtid ?

   Monika Holmberg:
   Den blir lagret på tlf helt til jeg sletter den selv. Det blir klar og fin lyd. Den er så sensitiv at sen fanger opp all lyd, så når du bruker den burde den ligge på bordet

   Nina Jåhansen:
   Takk for alle gode tips:-)

   Nina Jåhansen:
   Skal sjekke ut diktafon jeg:-) link til noen gode diktafoner?

   Rigmor E. Bjørgvik:  
   Ok, Monika. : )

   
---
---

   Kjetil Dreyer, 25.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/607136059305668/

   Ja, slik behandler en ordfører folkets tale! SKAM DEG Gunnar Lysholm, folket har rett til å tale sin sak. Over 5000 signaturer er samlet inn allerede, dette er nok til å starte et politisk parti. Klart han har lyst til å rive istykker underskriftene, dette har faktisk en endringskraft og gjør at stortinget MÅ opprette en sak rundt dette.

   Ordfører ville kaste underskriftslister i søpla
   http://www.avisa-st.no/distriktet/orkdal/article6661735.ece
   www.avisa-st.no
   Orkdalsordfører Gunnar H. Lysholm ba mandag om at underskriftslister for et bedre barnevern ble revet i stykker.

   *

   Marius Teigen:
   Destruktiv mann!!

   Fazila Saber:
   Veldig destruktiv ,er det mulig, hvorfor gjør han slik ... hvem er det som IKKE vil ha bedre barenvern a .. se hvor galt det har gått hittil ... og det går utover barna .. vil han ikke at barna skal ha det bra

   Heidi Jensen:
   ja, han skulle vert avsatt og absolutt skamme seg over sin oppførsel. slike mennesker har vi ikke bruk for.fysj.

   Fazila Saber:
   Helt enig med deg

   Elisabeth Vervik:
   slike trenger vi ikke

   Hans Garseth:
   Han burde hive seg selv i søpla!!!

   Helga Tuppeline Brennelien:
   tullebukk - gammeldags sådan !

   Elisabeth Vervik:
   hva hdde han sagt hvis det var hans barn det var snakk om tro`?

   Elisabeth Vervik:
   hadde

   Inger Camilla Fiskebekk:
   off off off

   Fazila Saber:
   ha ha , ja Hans om det var mulig

   Stein-Ove Rønning Berg:
   Enig med deg Kjetil.

   Rune L. Hansen:
   Et veloverveid triks for enda bedre og mere å få folk til å akseptere den grov-kriminelle virksomheten.

   Rune L. Hansen:
   Folk flest lar seg dønn lure av slikt.

   Fazila Saber:
   og at det er mulig

   Elisabeth Stenvard:
   Ja, dakar barnehvernet... Det er jo barnevernet som har det vanskelig... Ungene er jo bare ubetydelige her... FOR EN IDIOT!!!!!

   Rune L. Hansen:
   Det er ikke han som idiot. Bortsett fra kriminell idiot. Men alle de som lar seg lure av slikt. Og det er veldig mange fra før av.

   Martha Aftret:
   Denne karen har IKKE forstått hva det dreier seg om:; se seg i speilet og ta sin hatt og gå !!!!

   Rune L. Hansen:
   Han forstår mye bedre hva det dreier seg om enn samtlige over her.

   Marius Teigen:
   Han er nok kanskje ikke årsak, men kun satt i effekt..

   John Hansen:
   Kanskje bruke en lurere taktikk ..?

   Rune L. Hansen:
   Straffe-rammen for forbrytelser mot menneskeheten og organisert kriminalitet er meget så langt fra at noen bare får sparken.

   Rune L. Hansen:
   Han bagatelliserer og vifter bort - og forventer at andre gjør det samme. Og i det minste mest mulig tilnærmet.

   Cecilie Vetting Wahl:
   Hjelpes! Dette blir jo bare værre og værre : (

   Rune L. Hansen:
   Det er inntil 30 år fengsel-straff for de forbrytelser han er delaktig i.

   Fazila Saber:
   Dette er ganske så seriøst

   Rune L. Hansen:
   Ja. Opplagt.

   Magnar Gjertsen:
   Delt : )

   Daniel Paulsen:
   Bring him to me..!! I have a place for him in my garbage!!

   Marit Nordbø:
   Håper dere har KOPI av den lista da, for han ville jeg ikke stole på.

   Tor-Harry Lind:
   Alle oppfordres herved til å dele..... fy fy n

   Siv Ragne Mørk:
   det er klart! det er toppene som sørger for at det fins folk i bv som ofrer barn for de voksnes skyld. det burde jo ha gått opp et lys for dem for lengst spør du meg

   Nina Solstråle:
   Dette gjelder ikke bare Orkedal skjønt det har foregått mye faenskap der, men herr ordfører er et skrekk eksempel på hvordan ordførere i andre kommuner kan oppføre seg, og derfor må Bv som er en felles etat forandres/nedlegges i alle kommuner, da det ikke holder mål, her i kommunen jeg bor i er det 28 barn som har blitt tatt ut av hjemmet på et halvt år! Og det er mange barn det, snakket med menneskerettsjurist Gro Hillestad Thune og hun var utslitt og oppgitt av dagens Bv, hun kalte dem maniske og det sier sitt, hun bekreftet også at de gode gamle BV ansatte som var der for og hjelpe, var blitt byttet ut med uvitende og unge ansatte uten kompetanse og forståelse. Nei så nedlegg hele dritten sier jeg og opprett et nytt velfungerende Bv som er der for HELE FAMILIEN!

   Rune L. Hansen:
   Det kommer på ingen som helst måte til å skje, før de blir stoppet og straffe-forfulgt og dømt i henhold til reell lov og rett. Sier seg jo selv det.

   Daniel Paulsen:
   Synes du er meget negativ Rune L. Hansen. Har du under ingen omstendighet litt viking i deg til og hjelpe til og kjempe for det som er rett. Vill ikke høre at det ikke kommer til å skje, d SKAL skje!!

   Rune L. Hansen:
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/BREVER-2013/20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH.html
   20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH
   hunwww.net

   Rune L. Hansen:
   Jeg sier så langt ifra at det ikke skal skje.

   Rune L. Hansen:
   Jeg arbeider kontinuerlig døgnet rundt uten pause for at det skal skje. Har gjort det meget lenge nu. Jeg har ikke noe annet "liv".

   
---
---

   Ferat Korkmaz, 25.06. 2013 via MinPappa.nu:
   https://www.facebook.com/groups/122127634874/permalink/10151676720129875/

   Helt obegripligt att man måste kriga för att få vara förälder och att ha umgänge sitt eget barn?

   *

   DJ-Jerry Stenqvist:
   : ( Håller med..  

   
---
---

   Aina Viola Larsen, 25.06. 2013 via Norgespartiet:
   https://www.facebook.com/groups/norgesp/permalink/554160781310757/ 

   Nesten 4000 kroner i bompenger for hver bil
   http://bil.aftenposten.no/bil/Nesten-4000-kroner-i-bompenger-for-hver-bil-46530.html
   bil.aftenposten.no
   – Vi ser at flere og flere aksepterer bompenger som finansieringsform.

   *

   Esther Elise Seglem Sunde:
   + Veiavgift

   Geir Rudolfsen:
   og reg avg +++++

   Sølvi Opsahl:
   +++bensin og diesel avgift.

   Jane Øvertungset:
   Norske bilister betaler 62 milliarder kroner i året i bilrelaterte avgifter. Tilbake får vi veier for 17 milliarder (Tall fra 2009)

   Geir Rudolfsen:
   Og snart er det valg  

   Esther Elise Seglem Sunde:
   Melkekuer for Staten er oss det

   Sølvi Opsahl:
   Av alt vi tjener, så går 80% bort i direkte og indirekte skatter og avgifter.

   Geir Rudolfsen:
   = Vi har maks 20% igjen til.... spare kontoen.. til våre barn

   Sølvi Opsahl:
   Vi burde alle handle mindre. Dette vil staten merke. En fin protest. Hvis vi også reduserer bilbruken vil staten merke det ennå mer.

   Geir Rudolfsen:
   Ja.. Slutte og drikke, røyke og pule . He he. Bare være oss sjøl og sult og tørst ihjel i ensomhet. Nei. Bruke stemmen med fornuftighet og vit at du stemmer riktig..ift ... ikke bare deg selv

   Odd Arild Johansen:
   Ikke bare bare å redusere bilbruken, hos de fleste blir ikke bilen brukt mer enn nødvendig. Til og fra jobb og til innkjøp etc.

   Rune L. Hansen:
   Innkreving av skatter og avgifter for hver time og hvert skritt som skal "leves".

   Sølvi Opsahl:
   Ingen er villig til å gjøre endringer hos seg selv. For å oppnå endring må man begynne med seg selv.

   Rune L. Hansen:
   For å få rettferdighet, trivsel, fred og ro må reell lov og rett bli tatt på alvor.

   Rune L. Hansen:
   I sin helhet, uten ulovlige lover og avgjørelser. Og ta på alvor også f.eks. denne:
   Straffelovens § 111:
   "Fordrer en offentlig Tjenestemand enten for sig selv eller en anden Tjenestemand eller for det offentlige en ulovlig Skat, Afgift eller Godtgjørelse for Tjenestehandling eller modtager han, hvad der af Vildfarelse tilbydes ham som saaledes skyldigt, straffes han med Fængsel indtil 5 Aar.
   Beholder han det i god Tro oppebaarne efter at være bleven opmerksom paa Feilen, straffes han med Bøder, Tjenestens Tab eller med Fængsel indtil 3 Maaneder."

   Rune L. Hansen:
   Uten er det kriminelle og utplyndring som smittsomt rår, og vinner frem. Ikke minst slike som byr på valg-flesk.

   Rune L. Hansen:
   De vil ta seg betalt også for å utplyndre, trakassere og all annen kriminell urettferdighet og grådighet.

   
---

---
*****

--26--
-- Dagboks-notater, onsdag 26. juni 2013, Vinberget:

   Omkring 8 pluss-grader Celsius her ute i natt. Noe luftig og mønstret overskyet og 10 klokken 08. Mere overskyet med spredt noe blålig og 12 klokken 09.30. Derefter nokså helt grålig og hvitlig overskyet med oppmot 14 og 16 pluss-grader frem mot klokken 14 og derefter. Grålig, dunkelt lyst med 11 pluss-grader mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 26.06. 2013:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10200377875464230

   Respekt for lov og rett?

   De fleste i dagens Norge vil ha bare sin "lov og rett", ikke den som er felles for enhver og alle.
   De fleste nu vil ha bare litt "rettferdighet", den som gavner seg selv mest.

   Veldig mange nu ser seg tjent med forskjellig av uretten og vil bare ha fjernet den uretten de selv ikke har fortjeneste i eller ser fortjeneste i, pluss hva som er urett i forhold til sin politikk og sine meninger.
   De fleste nu vet ikke engang HVA som er lov og rett, fordi så mye ulovlig lov og rett har blitt utbredt!
   
   *

   
---
---

   Fortsettelse fra i går, 25.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/607136059305668/

   Rune L. Hansen:
   Jeg arbeider kontinuerlig døgnet rundt uten pause for at det skal skje. Har gjort det meget lenge nu. Jeg har ikke noe annet "liv".

   Terje Wiik:
   Stå på Rune L. Hansen. Støtte har du i folket.............

   Ann Elisabeth Eivindsen:
   Hm skal tro om ikke andre som ordføreren er arbeidsgiver for er blitt trakassert av BV, hvor var han da. Han har vel ansvar for alle kommunalt ansatte?

   Aksel Sletten:
   Sånne ordførere er en skam for Norge !!!

   Rune L. Hansen:
   Ja, nettopp, Ann Elisabeth Eivindsen. Denne ordføreren kan kvitte seg med nesten hvem han vil. Og også mot betaling. Og kan også la andre kvitte seg med nesten hvem han vil. Både kvitte seg med de, og også selge de. Både barna og foreldrene. Og du kan være sikker på at han har gjort det og gjør det alt efter som han finner det for godt. 30 år fengsel-straff er kanskje passende for en slk en. Efter Straffeloven (2005) 16. kapittel.

   Rune L. Hansen:
   Det er sånne ordførere, nøkkel-personer og nyttige "idioter" den politiske mafiaen helst vil ha, og også utplasserer i alle nøkkel-posisjoner.

   Fazila Saber:
   Noen er kjøpt og betalt - korrupte og haram

   Fazila Saber:
   Og lystløgnere som faen

   Rune L. Hansen:
   Perversiteter avler perversiteter.
   Under og omkring dagens norske regjering er ikke folk flest mindre onde enn folk flest under og omkring f.eks. Hitler-regjeringen i Tyskland. Og mange dengang som nu, der som her, ikke mindre glade for å bo i "verdens beste og mest rettferdige land". Og ordførere, dommere og politi med mere lydige, falske og frekke til hva som helst.
   Perversiteter smittsomt avler perversiteter. Lov og rett bagatellseres og vries til det motsatte.
   Hvem som helst kan si og gjøre hva som helst som ikke stoppes.
   Og denne ordføreren vil jo på sitt vis beskytte den politiske mafiaen. Med politi om nødvendig.
   Hvem tror vel at de er kriminelle?
   Og hvem vet vel hva som egentlig er lov og rett?
   Kriminelle? Ord-blinde og analfabeter?
   Og det er vel kriminelle som skal dømme? Ikke loven?
   Og ulovlige lover? Og ikke de lovlige?
   Og hvem vet vel forskjell?
   Kriminelle? Ord-blinde og analfabeter? Og deres med-spillere?

   Kathrine Falck-Berg:
   Herregud for en maktsyk, forvirret mann! Og han er fortsatt ordfører fordi....?

   Rune L. Hansen:
   Blandt annet fordi han og hans med-spillere kan kvitte seg med omktrent hvem de vil, f.eks. også med mennesker som på noe vis protesterer eller kritiserer. De vil ikke kunne nå frem, annet enn til en mildt sagt ublid skjebne. De vil da ikke kunne bli hverken hørt eller sett.

   Rune L. Hansen:
   Det er mange i og omkring kommune-administrasjoner som benytter seg av samme metode. Ikke bare ordførere.

   Elena Bakanova:
   Jeg tror han åpenbart har psykiske problemer med argession . Han trenger en utredning fra psykolog , jeg håper at han får hjelp.

   Britt Countryjinta Rendal:
   ORKDAL komune har hatt for mye dokumentforfalskninger og trusler og hot mot foreldre, og de har og saksbehandlere me barnløse venner som de gir våre barn til... så det er vel på tide det skjer noe me barnevernet over hele NORGE!!! ikke bare for Orkanger, men det er flere komuner de har under seg på barnevernside....

   Rune L. Hansen:
   Falskt "barnevern", politi, dommere, etc. er nyttig til så mangt.
   Hele den poltiske mafiaen.

   Britt Countryjinta Rendal:
   finnes advokater som er kjøpt og betalt som sitter høgt oppe i systemet i dag, og miljøarbeidere som sitter i STORE stillinger i dag som egentlig Hater barn,, så jeg er ikke skremt av dette nei

   Britt Countryjinta Rendal:
   det finnes leger og helsepersonell som lar seg KUE av barnevernet og gjør alt va de sier viss di vil ha Ditt barn

   Tove Kristin Opgård Solberg:
   Hurra : ) vi skal fortsette å stemme fram slike ordførere. 
: ) de representerer virkelig barnas beste : )

   Rune L. Hansen:
   Å ha venner blandt slike er også veldig nyttig for mange.

   Britt Countryjinta Rendal:
   og det finnes og miljøarbeidere som er i slekt me en eller anna i fosterhjemmet, og er egentlig innhabil men det driter saksbehandler og advokat i for de skal BARE knekke mor slik at de får ungen... og så trenere og trusle mor at viss du prøver deg skal vi skape trøbbel for deg......... ikke bra ,, men jeg vil bare at det skal bli satt søkelys på slikt, for det er såå vondt, når en hører slike historier fra flere rundt meg,,, og de lurer på hva skal vi gjøre vi er jo maktesløse når barnevernet missbruker sin makt mot oss : (

   Rune L. Hansen:
   Det er blandt annet slik det fungerer i dagens Norge.

   Tove Kristin Opgård Solberg:
   Ja jøss , de vet vel å sleike hverandre oppetter ryggen.... : ( blææææhhhh : (

   Martine Hettervik:
   Det der e jo fra 2012?

   Shannon Johansen:
   14.juni 2013, offentliggjøring i Orkdaling, s.9, denne ordføreren, Gunnar Lysholm, er en av 8 medlemmer, og leder av "et politiråd i Orkdal". Andre medlemmer er Ellen Wahlmann, helsesjef/ tidligere enhetsleder hos barnevernet ( ? media antyder dokument forfalskning påkrevd av hun i referat saken ), rådmannen Grethe Metliaas, der hun og hennes følge har truet samtlige "varslere" angående enten lovbrudd eller manglende kompetanse hos barnevernet ( jeg og Bjørn blant disse 5 varslere ), Karin Røttereng, tidligere leder hos barnevernet, mao, 4 av 8 av dette "politirådet i Orkdal" består av de som ikke har respekt for Folkets lovfestet rett til ytringsfrihet eller lovlig demokratiske prosesser, de som driver med dokument forfalskning og trusler mot de som "varsler" mot lovbrudd eller manglende kompetanse hos offentlig sektor. Jeg skal ikke uttale meg om Lensmannens "dømmekraft" i denne saken, har skrevet til Fylkesmannen, lei av å snakke med nesten samtlige av de overnevnte om lovbrudd.

   Shannon Johansen:
   Foresten, Elisabeth Bettan Kjelstad fikk nå informert ordfører Gunnar Lyshom i person om antall underskrifter som Kjetil Dreyer referer til i innlegget på tur ut døra fra folkemøtet i Orkdal kommune, 12. juni 2013, etter å ha hørt rådmannens "eventyr " om hvor godt barn blir behandlet av Orkdal kommune ( dette etter 8 mnd med negativ omtale i media ang. "barnevernssakene" i Orkdal ).

   Cleo Manlapat:
   Nordli KJEMPE BRA SHANNON...

   Elisabeth Bettan Kjelstad:
   ; )

   Elisabeth Bettan Kjelstad:
   hAN vet AT VI SITTER PÅ gullgruva :d

   Shannon Johansen:
   : )

   Elisabeth Bettan Kjelstad:
   : )

   Rune L. Hansen:
   Gullgruva?

   Shannon Johansen:
   Gullgruva er sikkert nok underskrifter til å "kreve gransking av barnevernet" hos Stortinget, og at underskrifter er tatt godt vare på så slike som overnevnt ordfører ikke kan kreve at den blir tatt ned og revet i stykker slik som skjedde med forrige underskriftskampanjen. Men den "samme ordfører" også svarte at "det er meningsløst å be folk å skrive under noe som de ikke har bred nok kunnskap om" ( sitat ordfører Gunnar Hoff Lysholm ). Noe han tydeligvis tok feil i siden det er nok underskrifter til å ta med til Stortinget, det er denne underskriftskampanje som Kjetil Dreyer referer til med over 5000 underskrifter.

   Elisabeth Bettan Kjelstad:
   Ja, gullgruve ble det etter 3 Mai 2013 demostrasjonen Rune L.Hansen : )

   
---
---

   Også fortsettelse fra i går, 25.06. 2013:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/606961295989811/

   Rune L. Hansen:
   Det er også ikke mindre viktig å huske på at Hitler-regjeringen ikke forfulgte, torturerte, utplyndret og drepte alle mennesker. Ikke engang alle jøder. Og at de til og med ofte fikk være sammen med sine egne familier.

   Irene Hov:
   Rune, du har mye rett i det du skriver, men du bruker flere spaltekilometer på å si det samme...? At myndighetene er både grov-kriminelle og sadistiske, og utplyndrer og torturerer, kidnapper og fangeholder, og det som verre er, og alle som følger reglene er medskyldige og kan bare ha det så godt. Det hjelper ikke folk at man får bekreftelse på bekreftelse på hva de er utsatt for..? Det er et skrikende behov for løsninger..., ikke bekreftelser på hvor galt dette er. DET vet vi

   Irene Hov:
   Forøvrig enig med Nina Langfeldt ang vurdering av fosterforeldre. Så lenge bv plasserer barn i fosterhjem der de VET at en av "foreldrene" er dømt for seksuelle overgrep, er grunnlag for å ansvarliggjøre bv for selve overgrepene. De grelle eksemplene er å finne her....
   http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/52-barnevernsbarn-utsatt-for-grove-overgrep-6716101.html
   52 barnevernsbarn utsatt for grove overgrep
   www.aftenposten.no
   Fra år 2000 frem til i dag er 42 offentlig oppnevnte omsorgspersoner dømt for overgrep.

   Hans Bauge:
   Irene, du er en dame med få ord. Jeg vil si dette at Rune rett og slett setter lovbestemmelser til det kriminelle og at han gjentar tingene det skyldes at det er mange som har vanskeligheter med å få med seg tingene når det kommer en gang, og det pröver Rune å rette opp i.

   Rune L. Hansen:
   Jeg skriver om det som folke-opplysning og fakta i forhold til lov og rett, fordi det trengs. De rette reaksjoner på det hele alt, for enhver og alle. Ikke å gå seg bort i protester på kun alle de grov-kriminelle "småtteriene", som det er en overflod av et mangfold av.

   Mary-Ann Nilsen:
   Kidnapping på høyt nivå!! Det jeg mente er vel at dette overhode ikke skjer!! "Hjelpen" de såkalt yter, ender med omsorgsovertakelse uansett!!

   Rune L. Hansen:
   Ja, Hans Bauge, og det at mangfoldet av ofte perspektiv- og saklighets-manglende fikseringer gjør det nødvendig.

   Rune L. Hansen:
   Uten sammenhengen med reell lov og rett er protester meget svake eller fullstendig uten hjelp.
   Det er jo og skal jo være reell lov og rett gjeldende i og for Norge som er det betydningsfulle, og ikke Synseloven.

   Rune L. Hansen:
   Ja, kidnapping, fangehold, tortur, trakassering, terror, falsk dokumentasjon, utplyndring, etc. på høyt nivå, i regi av den politiske mafiaen via nøkkel-personer og nyttige "idoter". Bevisst og villet uhyre grov kriminalitet.

   Rune L. Hansen:
   Meget godt organisert og fin-justert, på kryss og tvers. Mildt sagt. Det er det det er.

   Audar Solberg:
   100% enig med deg Rune. At noen orker å belyse all galskapen som foregår er beundringsverdig. Får håpe at det er noen av våre "nye landsmenn" som ikke gidder lære seg norsk, som må tørke denne regjeringen i baken når di havner på gamlehjem.

   Hans Bauge:
   Den var litt morsom, men jeg tror bestemt at de vil si takk for hjelpen. Nå må dere klare dere selv. for vi har overtatt Norge og oljefondet.

   Irene Hov:
   Helt enig med deg Rune, men det blir liksom mer "klagemur" enn konstruktiv hjelp med konkrete forslag, som jeg opplever at mange her etterlyser. Det er hevet over enhver tvil at du er slave av systemet slik det er i dag, og din beskrivelse av "systemet" er helt korrekt. Slik om som jeg ser det - er foreldrenes eneste mulighet, er å utnytte deres egne regler mot dem. Enn så lenge. Frem til noe klarer å endre systemet.

   Audar Solberg:
   Det må nok et statskupp til for å endre systemet Irene.

   Irene Hov:
   he he.... ja - også var det hvordan mobilisere folk til statskupp på grunn av barnevernet..? Forholdene må vel kanskje bli på nivå med de landene som er nesten konkurs, før folk reagerer. Vi er vel ikke akkurat kjent for å være solidariske her i landet...

   Rune L. Hansen:
   Stats-kuppet har allerede skjedd. Det er den politiske mafiaens som har overtatt stats-forvaltningen.
   I sammenheng med dette kan også Straffeloven (2005) § 19 være aktuell. Den går slik:
   "§ 19. Selvtekt
   En handling som ellers ville være straffbar, er lovlig når den som har retten, handler for å gjenopprette en ulovlig endret tilstand, og det ville være urimelig å måtte vente på myndighetenes bistand. Makt mot en person kan bare brukes når rettskrenkelsen er åpenbar, og må ikke gå lenger enn forsvarlig.
   Ikke ikr., men gjelder for forbrytelsene i kapittel 16, se § 411."

   Men vil kanskje ikke ha betydning uten inter-nasjonal støtte.
   Uansett her sagt som informasjon.

   Rune L. Hansen:
   Det såkalte "barnevernet" er ikke bare en instans, som mange tror. De er mange i et bredt spekter av instanser som strekker seg ned fra den politiske mafiaen til grasrota og fot-soldatene.
   Nøkkel-personene i departementene og i rettsvesenet, inklusivt påtale-myndighetene og fylkesnemnder med mere er langt mere blandt annet det såkalte "barnevernet" - som veldig mange enda ser seg blind på. De ser bare en eller noen av klørne til monsteret.

   Irene Hov:
   jada.... men bringer det saken videre? Dersom "alle" visste at hele offentlig sektor og politikere fra midten av 30 tallet var og er kriminelle, hjelper det meg i min sak? Hva skal den enkelte, som har forstått rekkevidden av lovbrudd fra myndighetene, bruke ytterligere opplysninger om de samme lovbruddene til? Annet enn å bli utrolig motløs og maktesløs?

   Hans Bauge:
   Det vil hjelpe på sikt, men hvor langt har du kommet med din sak?

   Rune L. Hansen:
   De fleste nu vil bare ha sin private "lov og rett" og vet ikke engang hva som er reell lov og rett, fordi så mye ulovlig lov og rett har blitt utbredt!
   Hvordan kunne samles om og arbeide for lov og rett hvis en ikke engang vet HVA som er lov og rett?!
   Og kanskje ikke engang ønsker lov og rett?!

   Irene Hov:
   Det er forskjell på lov og rett jfr lovens bokstav og gjeldende rettspraksis. Jeg vil påstå at rettspraksis, uansett hvor ulovlig det måtte være, er det man har mest nytte av å vite, dersom du står med begge bena i en sak i dag. Det er stor forskjell på å ha rett, og få rett.

   Irene Hov:
   Jeg har ingen sak Hans Bauge, bv var ferdig med meg og mine for lenge siden, men jeg er ikke helt ferdig med de enda... Rett skal være rett, de kan ikke bare herje med folk i flere år uten konsekvenser. Men hevn nytes best kaldt : )

   
---

---

   Marius Reikerås, 26.06. 2013:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10151447508446875

   Dette er en av grunnene til at jeg mener at Fylkesnemnda er et konvensjonsstridig oragan:

   Staten har altså trukket den slutning at EMK ikke krever oppfyllelse av artikkel 6(1) for et førstelinjeorgan som fylkesnemnda, fordi avgjørelsene er undergitt full overprøving ved ordinære domstoler som oppfyller konvensjonens krav.

   Det er imidlertid svært tvilsomt om statens standpunkt får anvendelse på fylkesnemnda. I andre avgjørelser for Den europeiske menneskerettsdomstol, har dette forgjeves vært påberopt fra statenes side, idet EMD har krevet artikkel 6(1) oppfylt også i førsteinstansbehandlingen, altså for fylkesnemnda.

   En særlig grundig drøftelse av problemstillingen finnes i De Cubber, Series A no. 86 para 31-33. Saken, som var mot Belgia, gjaldt i korthet spørsmål om artikkel 6(1) var krenket i en straffesak der undersøkelsesdommeren i saken senere deltok som dommer under pådømmelsen i første instans. EMD konkluderte med krenkelse fordi domstolen ikke hadde vært uavhengig og upartisk. Spørsmålet var dernest om dette var reparert ved ankebehandlingen, som De Cubber ikke hadde noe å innvende mot. Dette ble besvart benektende, idet EMD i denne saken krevet at artikkel 6(1) måtte oppfylles også ved førsteinstansbehandlingen med følgende bærende begrunnelse:
«Article 6 para. 1 (art. 6-1) concerns primarily courts of first instance;

   Synspunktene fra De Cubber i 1984 er fulgt opp i senere saker, blant annet i rekken av dommer i de engelske krigsrettssakene hvorav den første var Findlay, Reports 1997-I no. 30.

   Dommene tilsier at domstolsbetegnelsen forplikter. Når man befinner seg på kjerneområdet for dømmende virksomhet i artikkel 6(1), løsning av privatrettslige tvister og pådømmelse av straffesaker, har partene krav på en behandling ved den domstol som stilles til rådighet som den ordinære førsteinstans som fullt ut må oppfylle kravene i artikkel 6(1). Vesentlige svikt på dette punkt vil ikke kunne rettes opp ved ankebehandling.

   *

   Nina Jåhansen:
   Jaja. Vet det. Men er ikke noe handling i denne heller og du har fortsatt ikke tatt utfordringen min Marius. Bare svarer m nye emker og bortforklaringer.

   Lars H. Widding:
   Tja.... hvorfor ikke gjøre en lang historie kort?
   - Inngripen i retten til et familieliv, kan KUN skje ved en Domstol, og denne skal være satt iht lov, og da er det bare å dimmitere hele Fylkesnemden, de er ikke en Domstol, og kan derfor ikke avsi kjennelser som gjør inngripen i retten til et familieliv.

   Lars H. Widding:
   Art 8. Right to respect for private and family life
   1. Everyone has the right to respect for his private and family life, his home and his correspondence.
   2. There shall be no interference by a public authority with the exercise of this right except such as is in accordance with the law and is necessary in a democratic society in the interests of national security, public safety or the economic well-being of the country, for the prevention of disorder or crime, for the protection of health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others.

   Marius Reikerås:
   Dette sitatet fra Menneskerettsdomstolen i Strasbourg i saken mellom RICHERT v. POLAND av 25/01/2012, viser at det er svært problematisk å forstette ordningene med politiske oppnevnte "domstoler" som fylkesnemnda:

   42. The object of the term “established by law” in Article 6 of the Convention is to ensure that the judicial organisation in a democratic society does not depend on the discretion of the executive, but that it is regulated by law emanating from parliament (see Coëme and Others, cited above, § 98, and Gurov v. Moldova, no. 36455/02, § 34, 11 July 2006).

   Irene Hov:
   Det som her vises til er straffesaker. Spørsmålet er vel heller om omsorgsovertagelse er å regne som "straff"...? I så fall skal politiet inn i etterforskningen av omsorgssvikt, i ytterste konsekvens.

   Lars H. Widding:
   Omsorgsovertagelse kan kun begrunnes i "Barnets beste", men retten til et Familieliv er også en rettighet barnet har, og som derfor ikke kan settes til sides uten dom.
   - Det jeg savner, er dokumentasjon for at overtagelser som BV gjør, rent faktisk er til barnets beste. Så langt er det vist unntakene dette gjelder, mens volumet har motsatt virkning.

   Irene Hov:
   Det finnes ikke forskning på om tiltak fra barnevernet hjelper. Dette er et stort gapende hull i samfunnsdebatten om barnevern eller ikke.

   Lars H. Widding:
   ... og da er det ikke bare bare å påstå at inngrepet er ritig og viktig, samt at det vil være til barnets beste. Det er jo "alternativene" som skal veies mot hverandre her, og har IKKE BV noe å vise til, har de egentlig en veldig dårlig sak, for den som vil utfordre dette slik man bør.

   Rune L. Hansen:
   " Alle og enhver av menneske-rettighetene skal være respektert og sikret. Som det f.eks. blir sagt i FNs Retningslinjer om implementering av Barnekonvensjon (Menneskerettsloven V7&8), om "barnets beste", følgende:
   "Judgment of a child’s best interests cannot override the obligation to respect all the child’s rights under the Convention."
   ("Avgjørelser om et barns beste interesser kan ikke overstyre forpliktelsen til å respektere barnets alle rettigheter i Konvensjonen.")
   Konvensjonen legger lik vekt på alle rettighetene til barn. Det finnes ikke noe slikt som en "liten" rett og ingen hierarki av menneskerettighetene. Disse rettighetene er udelelige og innbyrdes, med fokus på barnet som helhet. Ved å ha krenket en av rettighetene til barn så vil man også være skyldig i å ha svekket alle rettightene da helheten da nektes barna.
   Dommerne i dagens Norge og den politiske mafiaen og deres med-spillere ulovlig og straffbart nekter imidlertid konsekvent å respektere mange av både norske barns og enhvers menneske-rettigheter. Ingen har f.eks. ganske enkelt noen som helst lovlig rett til å manipulere med eller å fjerne foreldres og barns likeverdige foreldre-rett eller samlivs-rett, omsorgs-rett og familie-rett. Likevel er det det disse kriminelle i sin alminnelighet gjør.
   Den politiske mafiaen og dens terror-brigader og leie-mordere bryr seg hverken om Straffeloven, Menneskerettsloven eller Norges Grunnlov."

  http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/BREVER-2013/20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH.html 
   20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH
   hunwww.net

   Irene Hov:
   Jeg tror tankefeilen ligger i det å kalle det barnets beste, i steden for "barnets rettigheter". Bytter man om disse begrepene, vil mye komme annerledes ut.

   Rune L. Hansen:
   Ja, men hvem kunne forestille seg at noen til og med kom til å misbruke en slik selvfølgelighet?!!!

   Rune L. Hansen:
   Og det til og med for å mishandle barn, foreldre og familie og samfunn!

   Rune L. Hansen:
   Mange har vanskelig for å forestille seg grov-kriminelle ansatt i stats-forvaltningen og i den offentlige forvaltningen. Normalt skal jo slike bli straffe-forfulgt og dømt, enda mere viktig enn i forhold til all annen slags kriminalitet. Men i Norge og flere andre visse steder har altså det fullstendig motsatte skjedd!

   Rune L. Hansen:
   Mildt sagt!

   
---
---

   Marius Reikerås, 26.06. 2013:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10151447647096875

   Dette sitatet fra Menneskerettsdomstolen i Strasbourg i saken mellom RICHERT v. POLAND av 25/01/2012, viser at det er svært problematisk å forstette ordningene med politiske oppnevnte "domstoler" som fylkesnemnda:

   42. The object of the term “established by law” in Article 6 of the Convention is to ensure that the judicial organisation in a democratic society does not depend on the discretion of the executive, but that it is regulated by law emanating from parliament (see Coëme and Others, cited above, § 98, and Gurov v. Moldova, no. 36455/02, § 34, 11 July 2006).

   *

   Sverre Skimmeland:
   Hva med politisk oppnevnte domstoler som forliksråd da?

   Ingjerd Lund Ardouane:
   Hva med "dømmende" organer som UDI og UNE?

   Rune L. Hansen:
   Oversatt:
   Hensikten med begrepet "opprettet ved lov" i artikkel 6 i konvensjonen er å sikre at den dømmende organisasjon i et demokratisk samfunn ikke er avhengig av skjønn av den utøvende, men at den er lovregulert utgående fra parlament (se Coëme and andre, sitert ovenfor, § 98, og Gurov v. Moldova, no. 36455/02, 34, § 11 juli 2006).

   
---
---

   Ole-John Saga, 26.06. 2013:
   https://www.facebook.com/olejohn.saga/posts/4830336647310

   Utrolig hvor mye penger politikerne plutselig har og som de vil dele ut til alle og enhver når det er valg . Hvis du eller jeg går rundt å forteller det samme som dem hva skjer da ? Hvorfor er det greit at våre folkevalgte kan vifte med monopolpenger uten at det får konsekvenser for dem ?

   *

   Bjørg Brennan:
   Vi må se på Island ?

   Rune L. Hansen:
   Valg-flesk som appelerer til individuell og organisert egosme.

   Rune Gaasodden:
   http://youtu.be/fwOtxDnThoQ
   Erik Bye om politikere
   www.youtube.com
   Klipp fra 'Giganten' - dokumentaren om Erik Bye fra 2005.

   Rune Gaasodden:
   Ops, måtte innpå med et lite ord fra Erik Bye om det derre der..., ha en fin fin dag! Peace, love & respekt!

   
---
---

   Fortsettelse fra 22.06. 2013:
   https://www.facebook.com/groups/376728652377815/permalink/571030709614274/
   
   Rune L. Hansen:
   Mere enn 25 % av alle norske barn har falske "alene-mødre".

   Rune L. Hansen:
   Kvinner flest vil at dette skal være tabu å snakke om. Forståelig nok.

   Rune L. Hansen:
   Trinn 1:
   Barnet må først kidnappes og fangeholdes.

   Rune L. Hansen:
   Dette er det viktigste.

   Rune L. Hansen:
   Fars beviser fremført for myndighetene, hvor enn solide de er og vitner og hva som helst estimeres ikke, teller ikke og regnes i det heletatt ikke med. Selvfølgelig.

   Rune L. Hansen:
   Far er skyldig - og mor uskyldig. Inntil det motsatte er bevist. Og uansett. Og bevis skal ikke forekomme.

   Bjørn Erik Bjorbekkmo:
   Lykke til til denne moren og hennes barn . . .man kan jo altids ringe "noen"

   Rune L. Hansen:
   Mange som stiller opp når det er påstander om noe som er ute og går.

   Rune L. Hansen:
   Og om hun ringer til noen, jo flere dess bedre, så er jo disse vitner til hva som har skjedd, selv om de selv sier at de ikke har sett eller hørt noenting annet enn hva hun fortalte?
   Og kanskje noen av de hun ringer til også kan oppskriften?

   Rune L. Hansen:
   Pålitelige vitner. Ikke sant?
   Pålitelige og troverdige.

   Rune L. Hansen:
   Og barnets far altså derfor en kriminell, som blir dømt til fengsel. Mens hun og hennes støtte-spillere ordner med papirene for at hun kan bli "alene-forelder" og betales og premieres for det.
   Far er jo farlig. Og hun må ha "besøks- og kontakt-forbud" når og hvis han slipper ut av fengselet! Han kan jo ellers forsøke å oppsøke sitt barn, og kanskje også henne.

   Rune L. Hansen:
   Og hvis barnet springer hjem til sin far, må mor jo ha politi-hjelp med hunder og hånd-jern for å hente barnet, selvfølgelig.
   Selvfølgelig?

   Rune L. Hansen:
   Far er jo ikke lenger forelder eller pappa, bare en fremmed og ukjent som ikke hører hjem i virkelighetens verden. Hun har jo blitt "alene-mor"!

   Rune L. Hansen:
   Oppskriften er veldig enkel og effektiv. Og har også mange fine variabler og krydderier.

   Rune L. Hansen:
   Sier hun at hun har hatt eller har et blåmerke blir den desto mere effektiv.

   Rune L. Hansen:
   Og penge-premiene strømmer inn. Forskudds-utbetalinger, overgangs-stønad, underholdnings-bidrag, barne-trygd + for ett usynlig barn, hjemme-hjelp, bostøtte, osv. fra og via barnets "tidligere far" og NAV, "voldsoffer-erstatning" fra far tvunget via Kontoret for voldsoffererstatning, skatte-reduksjon fra Skatteetaten, osv.
   "Alene-mor" premieres - og "tidligere far" alt det motsatte for ikke eller vanskelig å kunne leve eller overleve.

   Rune L. Hansen:
   Kranglet med far til barnet, eller uenig om noe? Kidnapp og fangehold barnet så blir du kvitt mannen for godt! Hverken Straffeloven, Menneskerettsloven eller Norges Grunnlov gjelder eller er gyldig da mere!
   Smart!

   
---

---

   Ruby Harrold-Claesson, 26.06. 2013 via NKMR - Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter:
   https://www.facebook.com/groups/126288523784/permalink/10151520779123785/

   För någon vecka sedan fick jag ett e-mail från Gothia fortbildning med erbjudande om "Kurser för dig som möter våld i ditt arbete"

   Jag svarade på mailet:
   "Hej!
   Jag möter våld i mitt arbete - mycket rått våld - det våld som utövas av socialtjänstemän som utför brutala tvångsomhändertaganden och fosterhemsplaceringar av barn, och som skadar barnen och deras förälder med skador som aldrig läker sig. Åtskilliga tusentals barn har dött i fosterhemmen på grund av vanvård eller andra orsaker t ex självmord.

   När tänker Gothia fortbildning ge kurser om våldet som förövas av myndighetsbrottslingarna?

   Med vänlig hälsning

   Ruby Harrold-Claesson
   Jur kand., ordf. i NKMR.org
   Vunnit mål mot Sverige i Europadomstolen"

   Gothia fortbildning har inte besvarat mitt mail!

   Erbjudande - tre kurser om våld till rabatterat pris!
   http://www.epostservice.se/aspnet/v3/page/read.ashx?issueid=185666&userid=32844680&readid=ACADD187FABE
   www.epostservice.se
   Skapa och vårda relationer med hjälp av nyhetsbrev.

   *

   Mariyka Tomova-Kallmyr:
   Bra gjort, adv Ruby Harrold-Claesson!!!! Häng gärna deras svar om det kommer ngt
   !

   Anette Mattisson:
   Jättebra svar, jag ser fram emot deras "svar" om det blir något.....

   Kerstin Eriksson:
     

   Anna V Prtenjaca-Klaric:
   Givetvis svarar de inte på mejlet eftersom deras okunskap kring myndighetsbrottsligar är lika med NOLL.

   
---
---

   Hans Ove Skau, 25.06. 2013:
   https://www.facebook.com/hans.skau/posts/10200570484681359
   
   Jeg er skeptisk til en riksadvokat og statsråder som aksepterer rasisme og utstøtelse slik Ku Klux Klan og nazistene drev på i sin storhetstid. Er dette demokrati ?

   *

   Cecilie Bedsvaag:
   Kan du være litt mer konkret? Hvorfor er du alltid så kryptisk?

   Rune L. Hansen:
   Mere enn skepsis er berettiget.

   Hans Ove Skau:
   FN har faktisk også poengtert at problemet i nåtiden er 'utstøtelse' av borgere i samfunnet. Og hvorfor skjer 'utstøtelse' ? En av grunnene er rasisme. Og Riksadvokaten godtar hele opplegget. Sammenligningen med KKK og SS-folkene synes jeg setter mer preg på fremstillingen. Konkrete saker er det i hopetall i media, ca. 500 selvmord pr år, mishandling i institusjoner, misbruk av statlig myndighet etc. Det meste fungerer vel egentlig ikke for den fattige mann ihvertfall.

   
---
---

   Annina Karlsson, 26.06. 2013 via NKMR / Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter:

   Den här bilden får mej att tänka på det märkliga att Donia blev färdig att köras in till förvaring numrerad. och när hon var utrullad till förvaringen av den ensamma polisen.
   Dödsförklaringen var inte färdig skriven. Polisen var en resa till hos läkaren för att få dödsförkaringen? Verkar lite bakvänt? Läkaren skrev att döden skulle polisanmälas med utropstecken i sina anteckningar, som jag har sett.

    Timeline Photos

    994142_613049878714024_1980975659_n.jpg
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=613049878714024&set=a.174002252618791.39029.173511562667860

    I säsongspremiären av ”Blod på brottsplatsen” i kväll lär vi oss mycket om deoxyribonukleinsyra, eller som vissa säger livets kod. De allra flesta kallar det dock för DNA.
    By: TV4 Fakta - Verkligheten berättar

   *

   Ruby Harrold-Claesson:
   Det måste bli en brottsutredning kring Donias död. Allt annat vore en mörkläggning.
   Jag frågade dig om Donia blev kremerad eller om hon fick en jordbegravning, men du har inte svarat på min fråga.

   
---

---
*****

--27--
-- Dagboks-notater, torsdag 27. juni 2013, Vinberget:

   Noe lett regn og 10 pluss-grader Celsius efter midnatt. Lett regn, yr og omtrent 10 pluss-grader her ute også videre i natt. Gradvis hvitlig og grålig overskyet frem mot klokken 11 og 16 pluss-grader med antydninger til regn i luften. 30 pluss-grader i sol-gløttene utover eftermddagen. 18 pluss-grader klokken 20. Grålig lyst og 15 pluss-grader klokken 22. Grålig dunkelt, tildels noe mørk himmel og 14 pluss-grader mot midnatt.

   Mere penge-krav og trusler ankommet i et brev datert 20.06. 2013 fra Kontoret for voldsoffererstatning via Statens Innkrevingssentral ( ekstern ). Fullstendig ikke estimerende mine brever og min politi-anmeldelse. Vanlig praksis fra den politiske mafiaen sin side, også det. De knuser, utplyndrer og ødelegger mennesker som om mennesker er fluer og slakt. Pluss tortur og terror, og mere.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 27.06. 2013:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10200383705329973

   For hovmodige og egoister er det mange mindre-verdige og verdiløse mennesker?

   *

   Tori Einarsdottir:
   Javisst. Men desverre kan man fort bli oppfattet som arrogant fordi man ikke syns synd på alle og enhver.

   Rune L. Hansen:
   Det har da vel kun med lov og rett å gjøre, og ikke med Synseloven. Å forveksle eller sammenblande de to er og blir kriminelt.

   Rune L. Hansen:
   Privat liv og private forhold, tanker og følelser er privat liv.

   
---
---

   Andreas Åkerlund, 27.06. 2013 via MinPappa.nu:
   https://www.facebook.com/groups/122127634874/10151680064514875/

   Nu kom tingsrättens slutgiltiga beslut. Jag fick ensam vårdnad och boende. Och barnena mamma får träffa barnen en helg i månaden med umgänges stödjare. Äntligen är det här över.

   *

   T C Adnan Turkoglu:
   GRATTIS skönt att få läsa sådant här glädjande saker. ; )

   Ewa-Marie Dahlgren:
   GRATTIS!!!!!!!!!!!!

   Caroline Ullegård Gandhi Fagerström:
   Vad härligt. Grattis, krama dina barn och bara njut att det är över : )

   Pekka Tranberg:
   grattis

   Prinsessan Österholm:
   Grattis
: )

   Linda Brorsson:
   Grattis
: )

   Rille Korkiasaari:
   stort grattis
: )

   Lina Löfgren:
   Grattis!!

   Robert Zengovski:
   Grattis!!!
: )

   Johanna Berglund:
   Grattis 
: ) Ha en skön sommar nu !!!

   Anna Ring:
   Åhhhh va skönt för dig och barnen .. Grattis

   Andreas Andersson:
   Varför får barnen bara träffa sin mamma 1 helg i månaden? Ja har ingen aning vad som hänt. Men tycker det låter lite för länge o vara utan sin mamma i en månad.

   Madeleine Lundqvist Född Dahlqvist:
   Vi vill lika med gubbens yngsta men varannan lördag med stöd för bio mamma

   Andreas Andersson:
   Varför inte varannan vecka? Barnen behöver väll båda sina föräldrar lika mycket.

   Christer Odebrand:
   Ursäkta... men hur kan någonsin enskild vårdnad vara lika med Grattis? ... det är väl egentligen en förlust för barnen oavsett VEM som får/har enskild vårdnad... vi föräldrar borde väl kunna komma överens om vårdnad, boende och umgänge... nu VET jag att det inte fungerar så i praktiken... men att Gratulera någon till Enskild vårdnad anser jag vara ett hån... mot barnen... oavsett om det är mamman eller pappan som är "vinnaren"... just saying...

   Prinsessan Österholm:
   Du har helt rätt Barnen behöver ju oss Lika mycket och att man kan komma överens så barnen får växa upp tryggt

   Anna Jansson:
   Grattis

   Stefan Pettersson:
   Den mamman är våldsam. Det är därför. Det är för att skydda barnen och pappan. Alla mammor är inte friska

   Georges Josef Budak:
   Grattis

   Barbro Markström:
   För en del barn kan det betyda grattis ,, att få ett hem där det finns lugn o ro,,, ett hem utan missbruk,, ett hem utan kränkningar,, ett hem utan misshandel alla föräldrar är inte bra för sina barn, tyvärr  : (

   Rune L. Hansen:
   Diskriminering og mangel på likeverd er ulovlig og straffbart.
   Grovt kriminelt. Kidnapping og fangehold av barn også.
   Absolutt ingenting å gratulere for. Er mammaen voldsom skal hun straffe-forfølges og evt. fengsles. Ingen har ellers noen rett til å påstå noe som helst om henne.

   Christer Odebrand:
   Jag hävdar med bestämdhet att det ALDRIG kan vara bra för något barn att mista en förälder... däremot ska alla föräldrar, som icke föräldrar som lider av sjukdom, missbruk mm. få vård... samt all hjälp de kan få för att bli friska och i vissa extrema fall (som detta kanske) kan det vara befogat med enskild vårdnad. Men är det något att Gratulera?... inte i min värld... det är tragiskt och beklagligt... för såväl barn, föräldrar som släkt och vänner.

   Eva Strömberg:
   Jag har oxå ensam vårdnad onde är nog en räddning för mina barn. Pappan går intr att nå o man blir ganska låst. Mina barn hade inte kunnat byta skola/fritids endel remisser hade inte kunnats skickas osv. Så ibland passar de att säga grattis. De ät extremt svårt at gå ensam vårdad o i de flesta fall är de nog befogat.

   Andreas Åkerlund:
   Det finns mycket som har hänt när barnen har varit hos sin mamma. Och tingsrätten vill att barnen ska ha ett stabilt boende. Och det är hos mig. Hon har även anvät barnen till att pressa mig på pengar. Så fins många anledningar till beslutet. Tingsrätten har sätt till barnens bästa!

   Rune L. Hansen:
   Barnets beste er å ivareta barnets rettigheter og lov og rett. Ikke motsatt!

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Mamman är tydligen sjuk eller behov av behandling. Det är inte bra för barnen eller mamman. Nu fråntas hon ansvaret och kan inte gömma sig bakom det utan får hu en chans att ta hand om sig själv. Att ha enskild vårdnad kan bero på att beslut kring barnen kan tas utan mammans godkännande. Mamman kan ju ha förhindrar bra saker för barnen pga sin oförmåga. Vet inte vad fallet handlar om men visst är det ett grattis om det innebär en positiv förändring för alla på längre sikt

   Rune L. Hansen:
   Og å frata en mor hennes menneske-rettigheter er ingenting annet enn ulovlig og straffbart.

   Yvonne Johansson:
   Christer Odebrand tycker du har så rätt i va du skriver

   Rune L. Hansen:
   Synseloven og andre ulovlige (synlige eller usynlige) lover er ikke lov og rett!

   Eva Strömberg:
   Även om en förälder får ensam vårdnad så är den ju fortfarande en förälder. Om den cör rätt för sig har den ju möjlighet att umgås med sina barn.

   Rune L. Hansen:
   Både menneske- og kjønns-dskriminering er ulovlig og straffbart! Kidnapping og fangehold av barn også! Ulovlige lover også!

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Rune L. Hansen; Hänger inte med. Vad pratar du om?

   Niklas Smaddi Andersson:
   Grattis hoppas allt kommer att gå bra.

   Sofie Starborg:
   Grattis :)

   Rune L. Hansen:
   Å gratulere grov kriminalitet er galskap.
   Barnet er sikkert heller ikke glad for slikt noe!
   Hverken barnet, mammaen eller menneskeheten.

   Happy Svensson:
   Christer Odebrand: Om man har kommit så långt i den process som slutar med att det blir enskild vårdnad för den ena eller andra föräldern, så har man ju förmodligen gått igenom en väldig massa steg under åratal innan, man har med största sannolikhet gått igenom en massa samarbetssamtal osv, och att det äntligen ordnar upp sig för ett barn på det juridiska planet med vårdnadsfrågan, det är verkligen ett stort grattis för både barn och båda föräldrarna. Man hamnar ju inte i den situationen att man ansöker om enskild vårdnad utan att det finns skäl till det... Och myten om att gemensam vårdnad alltid är att föredra är en myt, alla människor kan för det första inte samarbeta på ett konstruktivt och moget sätt för sina barn och dessutom ökar rättssäkerheten tack vare enskild vårdnad visavi gemensam vårdnad för samtliga inblandade. Och att en av föräldrarna får enskild vårdnad behöver faktiskt inte innebära att förhållandet mellan barnet och den andre föräldern blir sämre per automatik, allt beror på hur man förhåller sig till dom faktiska omständigheterna. Så grattis till er som förhoppningsvis fått er situation ordnad i och med detta beslut!

   Rune L. Hansen:
   Mange som ønsker sin egen private lov og rett. Kjønns-krig som borger-krig også. Offentlige myndigheter har absolutt ingenting å gjøre i eller med privat- og familie-liv. Det er ulovlig og straffbart også det.

   Rune L. Hansen:
   Og enhver dommer skal ha og har kun kompetanse i lov og rett. Ikke i privat- og familie-liv!

   Annelie Olsson:
   härligt, Hoppas barnen nu får lugn och ro och en glad pappa, samt på sikt att relationen med mamman blir bra.

   David Diaz:
   wow lyckades du?? grattis...

   Patrik Bohman:
   Jag fattar inte vad Rune dillar om.
   Strunt i alla negativa kommentarer.
   Grattis till barnen.
   Detta kommer ge mamman en chans att ordna till sitt liv och på sikt då hon är kapabel få träffa barnen mera.
   Troligen så var det ganska stora problem eftersom pappan fick EV. Inte så vanligt och jag tvekar inte en sekund på att beslutet var korrekt och riktigt.

   Rune L. Hansen:
   Har mammaen gjort noe ulovlig og straffbart skal hun straffe-forfølges for det. Og ikke uten. Og heller ikke barnet.

   Stefan Wallqvist:
   Grattis till en bra advokat någon du kan tippsa

   Andreas Åkerlund:
   Det viktigaste är att barnen får det bra. Och det har gjorts en utredning på 6 månader med massor av hem besök och dagis besök m.m jag hoppas att i framtiden att jag och barnens mamma ska kunna vara vänner och kunna fatt beslut tillsammans. Men i dagsläget kan vi inte de.

   Rune L. Hansen:
   Krigen og kampen kan snu, beroende på hvem en har på sin side og våpnene og metodene som blir brukt.

   Lars Sundström:
   Grattis!!!

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Rune L. Hansen: Tror att du är på helt fel spår här. De handlar inte om att förstöra. Det handlar om att barnet får den omvårdnad den förtjänar och att umgänget med mamman finns under rätta former - och förhoppningsvis kan utökas. Kan ju vara en morot för mamman att komma i form. Eller känner du till historien och kanske vet mer än vi andra?

   Andreas Åkerlund:
   Han känner inte till något om de. Vet inte riktigt vad han är ute efter?

   Rune L. Hansen:
   Det er vel lov og rett og menneske-rettighetene som er på feil spor da? Men barnet og enhver fortjener å få ivaretatt lov og rett og sine felles-menneskelige menneske-rettigheter. Jeg grafser ikke i andres privat- og familie-liv. Hvem gjør vel det? Og hvem er vel dommerne som stiller seg over og utenfor lov og rett?

   Helen Andersson:
   Skönt för barnen att de får ett tryggt boende nu och kan träffa sin mamma under kontrollerade besök. Detta gör att mamman kan koncentrera sig på bara sig själv och förhoppningsvis få/ta emot vård som hon behöver.

   Rune L. Hansen:
   Og barnet blir uten sine ene vinge og kilde for livet?

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Rune L. Hansen: Nej, i fallet här handlar det ju om att få TILLBAKA sin mamma men en fungerande mamma. Det handlar om rätten till omvårdnad OCH sina föräldrar.


   Rune L. Hansen:
   Hvorfor ikke også fjerne all bil-trafikk og alt som er farlig for barnet?

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Rune L. Hansen: så du menar att ett barn ska bo kvar hos någon som inte kan ge det som det förtjänar , kanske inte ens mat för dagen eller skola? (I detta fall har jag som sagt ingen aning om bakgrunden men det verkar inte du heller veta Rune

   Rune L. Hansen:
   I henhold til hvilken lov-paragraf, som opphever alt annet av lov-paragrafer og menneske-rettigheter?

   Rune L. Hansen:
   Det er ulovlig og straffbart å mishandle et barn, Ewa-Marie Dahlgren.

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Du har intressanta tankar men kanske ska starta en separat diskussion om detta där diskussionen kan föras framåt om lag och rätt och mänskliga rättigheter där du tydligare för fram vad du är ute efter. Det är nog inte många här som hänger med riktigt. Jag ser ingenstans att barnet är misshandlat?!

   Rune L. Hansen:
   Å frata et barn, og en mor, deres menneske-rettigheter og lov og rett er både ulovlig og straffbart - og mishandling.

   Barbro Markström:
   Rune,, då får du väl ta upp det med rätten som beslutat då,, för att tjata här om det hjälper knappast varesig barn eller förälder...!!!

   Ewa-Marie Dahlgren:
   Rune L. Hansen: så ser jag inte på saken här. Barnet har fått det den ska ha. Ett tryggt boende och stabil tillvaro att växa och må bra. Mamman får det stöd hon behöver och kanske kommer till insikt att detta är det bästa i längden. Även om man inte förstår det nu så kommer hon ju förstå det sen förhoppningsvis. Man har ju försökt att GE rätten till att leva och ha en sund relation.

   Andreas Åkerlund:
   Snälla rune kan du sluta skriva dina kommentarer. Skriv ett eget inlägg om dina åsikter!

   Rune L. Hansen:
   Den politiske mafiaen sin alminnelige praksis er motsatt lov og rett.

   Rune L. Hansen:
   Hvorfor så opptatt av meg?

   (...)
   Andreas Dj-Teq Fahlander:
   Kan nån spärra den där parasiten?

   (...)
   Rune L. Hansen:
   Ja, det er viktig å kjempe og å konkurere? Og å være best og mere verdt.

   (...)
   Trollet Lund:
   Rune L. Hansen här handlar det om barn som är under 5 år där deras miljö och omsorg hos motparten var under all kritik och blev inte bättre oavsett vilken hjälp motparten fick. Det går alltid en gräns vad en förälder är för sitt barn. I mina ögon är en föräldern den som ser till så barn är friska, mätta , rena blöjor och har en trevlig/säker hem miljö och detta kunde inte motparten tillgodose även med hjälp.. gränsen för hur ett barn ska bo och må måste man dra någonstans .

   Christian Eskengren:
   Grattis Andreas bra jobbat

   Rune L. Hansen:
   Om det finnes en slik grense andre enn de som er fra før av, så må den grensen lovlig lov-bestemmes - samt ikke være i strid med reell lov og rett. Det er ikke en eller annen dommer - eller flere - som skal bestemme loven, men loven.

   Rune L. Hansen:
   Og loven skal være klar og tydelig og presis. Det er slik det skal være og må være i et samfunn med lov og rett.

   
---
---

   Kai Rudi Schantz, 27.06. 2013 via Folkeaksjonen mot Norsk rettssystems neglisjering av barnets rettigheter:
   https://www.facebook.com/groups/541910902493986/permalink/611803335504742/

   Ekte mødre ønsker sine barn å ha to likeverdige foreldre.

   Timeline Photos
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=594187653946210&set=a.488979781133665.110041.302287333136245
   Ekte mødre ønsker sine barn å ha to likeverdige foreldre.
   By: Barneloven

   *

   Elin Dufinneringenmaken Brygmann:
   Nettopp...

   Vegard Tilrem:
   Ja, intelligente kvinner ser sine liv i perspektiv, og innser at de ikke forblir 25 år hele livet.
   De ser mao at dagens politiske paradigme med Apartheid (adskillelse), og enfamiliedogme i dagens barne og familiepolitikk, ganske så snart rammer egne voksne guttebarn, og etterhvert seg selv ettersom bestemoralderen nermer seg:
   Mister voksne guttebarn kontakt med egne barn (som de nå gjør i stort mon under denne politikken), mister også Bestemor kontakt med egne barnebarn (for noen lusne kr. En stakket stund i unge år).

   Vegard Tilrem:
   FELLES DAGLIG OMSORG ER MAO. REN KVINNEPOLITIKK NÅR DET KOMMER TIL STYKKET !

   Kjetil Thue:
   Et poeng jeg deler, Vegard!

   Vegard Tilrem:
   Ja, slik er det bare.....
   Miste kontakt med barnebarna, og se egne voksne guttebarn i økonomisk ruin (les ødelagte liv) etter samlivsbrudd og skillsmisse...

   Rune L. Hansen:
   Apart-hate (adskillelse & hat) er jo ingenting annet enn kriminell galskap.

   Kai Rudi Schantz:
   Foreldrene sitt ulikeverd i forhold til barnet deres skaper en grobunn for konflikt og hindrer samarbeid da den egenmektige foreldre trenger ikke å bry seg med hva lavkasten samværfedre skulle mene i siste instans alikevel ! Likeverdighet er en forutsetning for harmoni mellom mennesker som skal samarbeide. (Dette er så elementært at man kan undres i at dette ikke nevnes av pyskolog ekspertene som konfliktdrivende faktor)

   Elin Dufinneringenmaken Brygmann:
   Det jeg ikke skjønner er hvorfor omsorgen omtrent automatisk tilfaller mor ved samlivsbrudd. ... jeg ville mer enn gjerne delt likt om vi hadde bodd nærmere hverandre... det er slitsomt å skulle følge opp og gjøre alt selv... skal nevnes at jentungen har Type1 Diabetes som gjør at det tilkommer litt mer oppfølging enn vanlig.... men... poenget mitt er.... Nei til at mor alltid skal ha retten på sin side. ..

   Kai Rudi Schantz:
   :Barneloven Svikter Totalt: Det ligger en stor sikkerhet for barnet å ha begge foreldrene i sitt liv, om en skulle svikte, om barnet da er isolert hos den ene som med egemektighet har gjort seg til alene foreldre og denne foreldre svikter (som ikke er usanynelig, da å ta den ene foreldre fra barnet med egenmakt tyder på personlighets brister og omsorgsvikt som resultat er allerede bevvist og blitt påført med dette! Et slik barn isolert hos denne foreldre uten omsorg og beskyttelse fra sin normale foreldre så går dette ofte galt .. både langsiktig skader påført til alvorlige akutte

   Elin Dufinneringenmaken Brygmann:
   Ingen grunn til at verken den ene eller andre skal kreve barnet så lenge begge er skikka... fysj og fy..

   Anne Gerd Notland:
   Å hvem skal gi barna omsorg, mat, trøst.... osv. hvis barnet har kun en omsorgsperson, og denne personen blir syk? Da vil barna gå for «lut og kaldt vatn». Som er det vi nå kaller omsorgsvikt.

   Rune L. Hansen:
   Det er uansett ingen som kan erstatte de eller som er bedre skikka.

   
---
--- 

   Lae Guerrilla Republik, 27.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/607727259246548/

   ......... Da tapte vi fylkesnemda for 2 gang, den 1 gangen var anngående en akuttplassering de gjorde på basis av mine utenlandsreiser, de mente det var fare for at jeg skulle kidnappe min sønn, derfor kom de helt uten forvarsel med politi på min dør og bærte min sønn ut, og flyttet han på hemmelig adresse i ett nødtiltak i januar.

   Grunnlaget for nødtiltaket og plasseringen (bortsett fra at jeg er oppvokst i barnevernet selv) var at siden jeg kom tilbake til norge i mai 2012 etter ett lengre opphold i statene med sønnen min, flyttet NAV oss fra sted til sted i 5 mnd til jeg endelig fikk en stabil bolig i oct, Nav hadde sendt en bekymringsmelding til BV tidligere på grunn av en av dedårligeboligene DE plasserte oss i... Da jeg kom til min nye leilighet søkte jeg på barnehageplass uten resultat. Saksbehandler møtte meg 3 ganger i min nye leilighet, uten og tilby meg noe som helst HJELP i form av tilsynsfører, avlastning, råd og veiledning ect ect, før de plutselig en dag kom på døra og tok han... Dette innrømte saksbehandler også i retten, at INGEN hjelp var tilbudt meg før plasseringen skjedde...

   Jeg har i 5 mnd dratt strekningen oslo-sarpsborg 2 ganger i uken til ett senter for barn og unge hvor jeg fikk se min 5 år gamle gutt i to timer på ett innestengt lite rom, uten muligheter til å leke ute, kjøpe is i butikken, ect, og under strengt tilsyn... Min sønn får ikke snakke med sin far som er utenlands via tlf, eller noen andre i familien våres for den saks skyld... Etter rettsaken er nå resultatet at jeg skal få 12 timer i året med sønnen min, 2 timer hver 2 mnd med tilsyn, til tross for at barnepsykologen i juryen var sterkt kritisk til dette..

   Mammahjertet mitt er revet i filler... :'(
   Jeg elsker deg over alt på jord min sønn og jeg skal kjempe sålenge det fins pust igjen i lungene mine for å få deg tilbake... ♥

      1044989_10201667917398964_1298826454_n.jpg


   *

   Lae Guerrilla Republik:
   Spesielt takk til deg Armin Bahrami som kjempet tappert for oss i retten... Takk min venn...

   Armin Bahrami:
   : ( dette har vært for jævlig å se på kloss hold Lae. De vant kampen, men ikke krigen.

   Tone Duracell Aasen:
   ♡fortsett å kjempe. jeg ser gutta mine 4 timer to ganger i året på

   Lae Guerrilla Republik:
   Jeg skal dra det til høyeste rett og om igjen, de hadde ikke grunnlag til å gjøre dette. Hva gjør vondest er at min gutt har sluttet å smile som han gjorde i dette bildet.. </3

   Armin Bahrami:
   viktig at du sier at mamma er på utenlandsoppdrag eller noe sånn at han ikke danner et fiendebilde av deg, til du , vi, og flere tropper opp sammen og barrikaderer barnevernets hovedkontor med lenke-fast til hverandre aksjoner.

   Lae Guerrilla Republik:
   han er fult klar over hva som skjer, på samvær spør han meg rett ut "når skal barnevernet la meg komme hjem til deg, mamma?"

   Line Marie Hagen:
   Så trist!! og så urettferdig!! : ( Barnevernet er en stor stor vits!! stå på for gogutten din! lykke til


   Mina Amina Kaykush:
   Lykke til Lae vi er i samme båt dessverre grusomt hva som skjer i Norge:(

   Lae Guerrilla Republik:
   Takk det samme til dere...

   Iris Brekke:
   "Fare for att mor skal kidnappe sitt eget barn"
   Va nok å lese bare de... Det er jo dem som kidnapper her!! Dere var jo på En kjent adr. dem gjemte din sønn på en hemmelig adr !!! Ha ej vert barnet ha ej vertfall følt mej mer kidnappet av FREMMEDE folk en å reise på tur ilag me mamma uansett!
   " beste for barna" for en stor vits! Går jo rett på barna! Vi leve jo i tross alt i år 2013. Bruke hode litt. F.eks få passe til gutten din, han kommer se ikkje til utlande uten pass. Eller kreve ditt for ei periode slik dem får utføre en undersøkelse Eller noe slik. De er jo så mange andre muligheter en å skade et barn som alltid uansett kommer til å vere gla i mor si!
   Sta på lae. skaff deg en kjent høysterettsadvokat å Dra dem til høysterett.. Du får en større mulighet der vil jeg tro..
   Gå Offentlig me det kansje:-D krysse alt for gutten din kommer hjem til mammaen sin igjen<3<3 lykke til<3

   Daniel Paulsen:
   Litt sent nu, men gi aldri slipp på ditt barn SELVOM di dukker opp med politi, kommer di kommet hit og skal ha min sønn har jeg alltid sakt at da må di brette opp arman..!!

   Lae Guerrilla Republik:
   Jeg reagerte aggressivt da de kom for og ta gutten min, noe jeg trodde var en naturlig reaksjon for enhver mor som blir fratatt sitt barn, dette ble selvfølgelig brukt mot meg i retten fordi jeg ikke gjemte følelsene mine foran min sønn..

   Daniel Paulsen:
   Støtter deg fullt ut der, ALLE og kver som er glad i sitt barn ville nokk reagert med sinne og aggresjon. Helt sykt at di ikke fatter og tar hensyn til att agresjon BLIR og oppstå under en slik situasjon. Dette beviser bare enda mer hvor lite kompetanse di egentlig har.

   Lae Guerrilla Republik:
   Neida, hvis man ikke reagerer i det hele tatt og oppfører seg kaldt, er jo det egentlig enda mere bekymringsverdig....

   Daniel Paulsen:
   Di leter og finner det negative uansett, det er kun det negative som føres opp bak bv murer!

   Iris Brekke:
   Forsvarsmekanisme vi mødre har.. Vi vil værne over de dyreste vi har. Beskyttelse masken.. mor kan se ho er tapt før angripet startet.. ei mor som er i form og er glad i barna sine gir aldri opp uansett. Ha blitt. Bekymret jeg viss jeg angrep å fått passiv respons:-/.
   Ikke la dem komme innpå dg me d negative dm har komt med. virke som dm har bestemt seg fra dag 1. Så da går dem på psyka di.. heng deg ikke mye opp i de negative. Da blir de brukt mer mot deg for det er det som plage deg ser dem.
   Gutten din er heldig som har deg! 

   Synd dei jobbe slik på dn måten. "handle og sikre seg først om att dei vinner rettsakene.. Plassere bort gutten din først.. Så lete etter "feil" .. En dag gir dem nok opp..
   Daniel: man treng ikke mer en to i karakter for å kun jobb i barneverntenesta.. husket ej fekk kjæft med foreldrene mine når jeg fekk en toer..
   Å til latterliggjort av klassen...

   Janne Distre Hansen:
    Vet hvordan du har d:/ jeg hadde et sammenbrudd ifjor å sendte min sønn til sin bestefar da jeg var redd bv sku ta han.. men d gjorde de likevel. han er nå tvangsplassert der, jeg får ikke ta kontakt me han eller faren min.. å min stemor er på lag me bv å vil ikke la mikkel møte oss..vi skal i tingretten nå i august men bv har brått fått for seg å flytte han til fosterhjem nå, ikke nok me at han må være borte fra oss men nå skal han bli en kasteball i barnevernets system.. ikke gi opp!! å ha trua på deg selv


   Else Rønning Lae:
   du må ha en god advokat åsså anke du rett til tingretten. I fylkesnemda tape man heile tia der e det ikke sjangs. Peis på få saka for tingretten

   Iris Brekke:
   off;( for en barndom barna våres får... ;( dem får jo ikkje vokse opp fritt liksom...
   håreisende å leese .. ;(;(

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Dette er så hjerteskjærende ondt ! : (

   Tuva Klarsynt:
   uff - varm klem ikke gi opp....

   Beate Helen Aslaksen:
   Ufff jeg er så gråtkvalt og ord blir så fattig...

   Jane Kile:
   barnet er et gissel. for en tid tilbake satt voksne menn og deres familie på tv og gråt fordi de opplevde å bli tatt som gisler..... hvordan oppleves ikke en slik situasjon for et barn??? et barn som i sin tid med sine foreldre plutselig opplever at nå svikter også disse, for et barn forstår ikke at de voksne står helt maktesløse i denne kampen... og dette kan oppleves som et svik fra barnets synspunkt, et svik som kanskje aldri kan leges, og dette gjør faktisk barnevernets mishandling av barn. De lærer barna at de ikke lenger kan ha tillit til sine foreldre, og de føler seg grovt sviktet. vi må stoppe denne typen behandling. Det ødelegger barn. det ødelegger barndommen deres, og dessverre kan også fosterfengslene mishandle barna som de selv vil i lange tider før dette kommer fram fordi de kan beskytte seg bak at barnets reaskjoner skyldes oppvekst hos egne foreldre... hjelp disse barna til å bli hørt!!!

   Jane Kile:
   Det er vel ikke rart at gutten din ikke lenger smiler, for hva har han å smile for??? en sorg over adsskillelsen fra sin kjæreste mor....? stå på!!! barna skal hjem der de hører til.

   
---
---

   Annina Karlsson, 27.06. 2013 via NKMR - Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter:
   https://www.facebook.com/groups/126288523784/10151521237018785/
   
   Barnmålen blir skenrättegångar
   http://www.nkmr.org/barnmalen_blir_skenrattegangar.htm
   www.nkmr.org
   I barnmålen i Strasbourg har jag med förvåning konstaterat att föräldrarnas ombud agerat i syfte att underblåsa motsättningarna mellan föräldrarna och de sociala myndigheterna, skrev ambassadör Hans Corell, UD, på DN Debatt 26/4. Jur. kand. Siv Westerberg, ombud för föräldrarna i det nyligen avgjord...

   *

   Rune L. Hansen:
   Om EMD og Sverige.

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat:
   "Det rättegångssystem som ambassadör Corell ser fram emot innehåller alltså att utgångspunkten är att en statlig eller kommunal myndighet och av denna myndighet anlitade och godkända personer (läs i detta fall socialmyndigheten och av dem utsedda och rikligt betalade fosterföräldrar) förutsättes aldrig kunna begå ett fel eller göra sig skyldiga till en felbedömning. (...)
   Grundat på allmänt hållna påståenden om olämplighet utfärdas yrkesförbud. Från statens synpunkt har denna metod den stora fördelen att den samtidigt brukar avskräcka 99,9 procent av den före detta yrkesutövarens kolleger från att ens komma på tanken att använda sin yttrandefrihet till att kritisera myndigheters agerande. (...)
   Ambassadör Corell vill nu genom en ny lag se till att inga jurister eller advokater som är kritiska mot socialmyndigheterna tillåtes uppträda som ombud för biologiska föräldrar som får sina barn kidnappade av svenska socialmyndigheter. (...)
   I stället för att komma med nya lagförslag i syfte att göra Sverige till en totalitär stat borde ambassadör Corell intressera sig för hur hans regering agerar efter domen i Olssonmålet i Europadomstolen. Sanningen är nämligen den att svenska staten fortsätter att hålla de två yngsta barnen Olsson kvar med tvång i fosterhem under precis samma omständigheter som Europadomstolen i sin dom förklarat utgöra en kränkning av de mänskliga rättigheterna.
   Barnen är fortfarande kvar i två olika fosterhem, sextio mil från föräldrarna och tio mil från varandra. Barnen förbjuds fortfarande att ens besöka sitt eget föräldrahem. Socialmyndigheten har därtill efter Europadomstolens dom öppet förklarat att socialmyndigheten inte alls har för avsikt att ändra på de här förhållandena. För någon månad sedan (e f t e r Europadomstolens dom) förbjöd socialmyndigheten till och med barnen att närvara vid sin egen farmors begravning.
   Hur skulle det vara om ambassadör Corell i stället använde sin tid till att försöka förmå den regering som han är ombud för i Europadomstolen i Strasbourg att sluta upp med att kränka familjen Olssons mänskliga rättigheter. Sverige har faktiskt förbundit sig att rätta sig efter domstolens utslag (artikel 53 i Europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna).
   Om inte svenska regeringen har klart för sig detta, är det hög tid att ambassadör Corell i sin egenskap av chef för UD:s rättsavdelning upplyser regeringen om detta."

   Rune L. Hansen:
   Mere på linken.
   Les også denne:
   http://www.nkmr.org/fallet_frank_i_lerum.htm

   Oriana Cottard:
   Man undrar verkligen vart världen är på väg med allt detta vanvett som har inplanterat sig lite överallt här o där nu???? Verkligen oroande. Lika bra att kassera det hela o låta anarking ta över, såsom det redan är nu???

   Rune L. Hansen:
   Det ville neppe bli verre. Men at ansatte i den offentlige (inklusivt politiske og juridiske) forvaltningen slik som det er nu forakter reell lov og rett er grovt kriminelt. Og er ofte og i alminnelighet også organisert kriminalitet.

   Rune L. Hansen:
   Og når politikere, dommere og påtale-myndighet nu i alminnelighet forakter lov og rett og mennesker er det så ille som noe kan bli.

   Rune L. Hansen:
   Aldri noensinne noe sted i verden har forholdene vært så kriminelle som når disse offentlig ansatte begynte å hærje med sivil-befolkningen! Meget så mildt sagt.

   Oriana Cottard:
   Og tyvärr så lär det fortsätta är jag rädd för, Rune : ( Jag undrar varje dag, vad som skall hända härnäst? Vad skall vi göra???

   
---
---

   Rune L. Hansen, 27.06. 2013 via Gjenopprettelse og erstatning:
   https://www.facebook.com/groups/149653501746263/593047570740185/

   Grete Faremo kreves for 17 milliarder
   http://www.na24.no/article3641475.ece
   www.na24.no
   Kan få historiens største søksmål i fanget.

   *

   Trygve Einar Gjerde:
   Ja det blir åpenbart at juksemakerne, svindlerne, bedragerne og forførerne sitter i regjeringskvartalet! Når så disse har ansvar for lov og rett i landet vårt så kan enhver selv tenke seg resultatet! Håper den ansvarlige må betale de 17 milliardene selv!

   Rune L. Hansen:
   Det har hun og de andre neppe mulighet for å klare. Men kriminalitet koster dyrt.

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat:
   "Utlendingsdirektoratet (UDI) som er underlagt Justisdepartementet og justisminister Grete Faremo, kan vente seg et kraftig søksmål etter påstander om lisensmisbruk.
   UDI kjøpte en lisens av det nederlandske selskapet Keesing om bruk av autentisitetsløsningen DocumentChecker, som er verdens største database for identitetspapirer.
   Lisensen UDI kjøpte omfattet maksimalt seks brukere, men UDI la tilgangen til databasen ut på sitt intranett, noe som gjorde at 1.400 ansatte kunne få tilgang. I tillegg åpnet de opp for eksterne brukere som ansatte i politiet, i Kripos og i UNE. (...)
   UDI betalte Keesing rundt 300 euro for en lisens med seks brukere i 2006.
   Skylder 2.187.430.336 euro
   Nå har Keesing regnet ut at det UDI skylder dem er hele 2.187.430.336 euro, eller tilsvarende vel 17 milliarder kroner.
   Årsaken til det elleville beløpet, er at de krever straffegebyr på 5.000 euro ukentlig for hver ekstra lisens fra og med 2008. Med 1.400 som har hatt tilgang blir det fort mye penger. I tillegg er det lagt rentersrente på dette beløp. (...)
   - UDI har fortalt oss skriftlig at 1.400 personer har fått tilgang til en årlig lisens på 369,85 euro. Jeg tror ikke de forstår hva de har gjort, sier Suess."

   
---
---

   Sicilie Sørum, 27.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/608160802536527/

   En mor tapte i fylkesnemda i Januar, anket avgjørelsen inn til Tingretten. Hun har i tiden frem til Tingretten levd i skjul. Slik jeg har forstått det så er Fylkesnemda et forvaltningsorgan og avsier ingen dom men et vedtak. BV fikk forlenget fristen for vedtaket men fikk aldri fatt i barnet.
   Nå er det tatt ut siktelse for kidnapping av eget barn. Hvordan kan det være mulig når det IKKE foreligger noen rettskraftig dom i saken? Har mor egentlig gjort noe ulovlig? Det er IKKE avsagt noen dom i Tingretten i forhold til omsorgsovertakelse.

   *

   Rune L. Hansen:
   En mafia-virksomhet som bare følger motsatt lov og rett. Det er det som kjennetegner kriminelle. Også de i påtale-myndighetene. De regner vel også med at den poltiske mafiaen i rettsvesenet både hvitvasker det hele og i det heletatt følger opp med mere motsatt lov og rett.

   Agnes Eli Engan:
   Foreldrene er avhengige av å ta skrittet med å anke. Hvis man ikke anker eller anker for seint, blir nemndas avgjørelse stående til barnet er 18 år.

   Rune L. Hansen:
   Fylkesnemnders avgjørelser eller vedtak er uansett hverken lovlige eller gyldige. Men det driter den politiske mafiaen i!

   Rune L. Hansen:
   Og hvis noen av de sier de trodde den var lovlig og gyldig så er de mildt sagt ord-blinde og analfabeter i forhold til menneske-rettighetene og lov og rett!

   Savn Sørgelig:
   uansett om dette er lovlig eller ikke, så får jo BV med seg politi til å arrestere vedkommende mor : (

   Rune L. Hansen:
   Politet er nesten alltid lydige en politisk mafia-virksomhet, om det er aldri så ulovlig, straffbart og perverst, i ethvert terror-regime.

   
---
---

   Photos of Folkeaksjonen mot Norsk rettssystems neglisjering av barnets rettigheter, 27.06. 2013:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=477006875717456&set=gm.611990878819321


     988604_477006875717456_1360266784_n.jpg


    Vegard Tilrem, 27.06. 2013 via Folkeaksjonen mot Norsk rettssystems neglisjering av barnets rettigheter:

    TORTUR ?
    FN,s menneskerettighetsartikkel:

    Ingen må utsettes for umenneskelig, grusom eller nedverdigende straff eller behandling.

    *

   Rune L. Hansen:
   "Nedverdigende straff eller behandling", hva betyr det da mon tro? Og umenneskelig? Og grusom?

   
---
---

   Eva Skaugen, 27.06. 2013 via Staten Norge:
   https://www.facebook.com/groups/briantempel/permalink/617503278274312/

   ABSOLUTT NOE OG TENKE PÅ JA !!

   NOE Å TENKE PÅ.

   Det var et viktig arbeid
   som skulle gjøres, og ALLE
   var sikker på at NOEN skulle
   gjøre det.

   ENHVER kunne ha gjort det,
   men INGEN gjorde det!

   NOEN ble sinte på grunn av dette,
   for det var ALLES jobb.

   ALLE trodde ENHVER kunne utføre det,
   men INGEN forsto at
   ALLE ikke ville gjøre det.

   Det endte med at
   ALLE bebreidet NOEN
   da INGEN gjorde hva ENHVER kunne
   ha gjort!!!!

   via Erling Skrede)
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150448803689545&set=a.166816584544.114889.613599544
   
   *

   
---
---

   Tore Svendsen, 27.06. 2013:
   https://www.facebook.com/tore.svendsen.7/posts/392179177559141

   Jeg mener det er imot loven å utsette en rettslig avgjørelse på grunn av ferie. Det går under psykisk terror.

   *

   Tone Adamsson Daoud:
   sant

   Camilla Nergård:
   Enig..

   Eva Mari Mikaelsen:
   enig!!!. er det noen som vet om hvis det er rettsak og det er offentlig rettsak betyr det da at folk flest kan gå i den rettsaken og se og høre på de som er annklaget og eventuelt avis og vanlige folk?

   Rune L. Hansen:
   Alle og enhver skal jo ha interesse av at menneske-rettighetene og lov og rett blir ivaretatt. Det kan jo ikke skje bak lukkede dører og i hemmelighet. Ikke heller om rettsvesenets representanter er av den oppfatning at å ivareta menneske-rettighetene er så uviktig at det kan utsettes.
   Og uansett viktig at flest mulig hører og ser hva som foregår (og hva som ikke foregår). Og dokumenterer det. Ord og ting som skjer bare muntlig kan være flyktig som vinden ...

   
---
---

   Annina Karlsson, 27.06. 2013:
   https://www.facebook.com/annina.karlsson/posts/614394768573756

   Det regnade och var stormar ute dag efter dag medan man väntade på våren 2012. Jag väntade ivrigare på hur min äldsta dotter skulle uppleva mötet med sin lilla syster som hon inte träffat på de 5 år som vi varit i landsflykt.
   Nu skulle Cecilia fylla 18 år och vi tyckte det inte skulle vara någon fara om hon besökte sin syster lite innan. Lilla syster Donia var jätte glad men skrev till Cecilias mobil efter att ha frågat socialen. Att Helena Andersson på Simrishamns social inte var villig att vara behjälplig med att något möte skulle bli av. Orsaken skrev hon var att Cecilia rymt från dem. Det gjorde Cecilia trotts hot om att bli inlåst på ungdomsvårdskola. Jag tvekade inte att fly och lämna allt när jag hörde en pojke berätta vad som hände i dessa platser. Donia kunde jag inte få med mej den dagen vi for iväg. Nu var vi envisa och skickade mail till Helena. Det var behjärtansvärt att man önskade ett möte blev svaret denna gången. Så starta man med att bolla runt Cecilia varje dag mellan fostermor, Helena och en konsulent från Attendo Care. Teater .

   Socialsekreteraren agera hanfallet som om hon inte viste hur det skulle kunna ordnas men Cecilia själv skulle lösa det med fostermodern. Fostermodern sa sej inte ha någon besluts rättighet och var inte anträffbar om dagarna. Attendo Cares representant var den som beslutade hur det ska vara med besök sa de. Den representanten skulle Cecilia absolut inte ringa enligt Helena.
   Dessa vuxna personer skickade hela ansvaret på Cecilia att reda ut detta virrvarr. Hon skulle jaga fostermodern som aldrig var hemma för att avtala och så blev detta omöjligt för det var Attendo Care som var hövding.

   Det anmärkningsvärda är att det endast var en timme som var tillåtet att ordna enligt Attendo Care sa fostermodern och Helena på socialen. och det andra som är märkligt är att varken Attendo Care eller Helena huvudansvarig på soc hade kontakt med Donia så de såg hur hennes hälsa var under hela denna tid som hon var sjuk. Fostermodern tala med både Cecilia och en väninna till mej att hon aldrig sett någon så sjuk, att Donia hade sådanna magsmärtor att det var risk för att mjälten spricker. De var väldigt upptagna med sjukresor. Därför var det svårt att ordna denna timmes besök. Jag börja ana ugglor i det hela när de sa till Cecilia att hon kunde komma till sommaren istället. Att Donia inte kunde ta emot besök fören hon var pigg och glad måste ha varit väldigt ledsen över detta helt klart.
   Trots obefintlig kontakt med Donia har tydligen socialen och Attendo Care rätten att driva med anhöriga på detta viset
.
   Det är inte olagligt för en fostermor att ljuga om sjukbesök.

   Hon sa sej ha varit på många efter Donias död vilket inte var sant. jag förstår inte varför Attendo Care var inkopplad för de var inte heller och såg min dotter i det hemmet. Så hela gänget får ljuga. Det har kriminalpolis Anne Lidvall förklarat för mej.

   För detta förstärkta hem har skattebetalarna betalat stora summor. Jag har skrivit till många politiker i rikstagen och ingen ger mej tabellen på summorna staten betalar för den här typen av verksamhet. Konstigt nog har inte Socialstyrelsen lämnat vidare den långa listan med kritik till åklagare som de har skrivit. Polisen sa att det var deras skyldighet att polisanmäla och jag skulle inte ha den rätten.
   Det verkar inte vara i statens intresse att gå till botten med det här när åklagare efter åklagare varken vill ha papper fån Socialstyrelsen eller anser det finns anledning att utesluta brott.
   Sjukhusjournaler får gå upp i rök. Barn får flyttas utan att det är nämndens beslut. Social , konsulter från privata bolag får lämna barn utan tillsyn i månadsvis och skylla på varandrär ingen synat om hemmet är lämpligt. Kommun ordförande Stefan Lamme ensam besluta vistelsen där.
   Där satt Donia en massa timmar ensam på sitt rum när hästar och ridskola skulle skötas för att det inte skulle bli ´´Syskonbråk´´.

   *

   Annina Karlsson:
   När hon var död och den ensamma polisen rullade in henne numrerad och klar i bårhuset åkte han därifrån för dödsbeviset var inte färdigt. Det skulle hämtas senare. Dagen efter i ett krismöte beslutades att Donia lovades bli dödförklarad av naturlig sjukdom av samma polis Johan. Han jobbade alltid ensam. Han var med i detta krismöte och även Attendo Cares konsulent. Konsulenten var på plats efter att Donia hittats död och hjälpte till att städa och kasta bort saker ur Donias rum. I detta krismöte beslutades det även att alla andra fosterbarn får stanna. Media har aldrig intreserat sej för att en normal brottsutredning aldrig blivit av. Eller att journaler är borta. Sådant är inte av allmänt intresse i Sverige. OInget som staten anser ska brottsutredas. Klart jag kan börja själv. Liksom betala begravningen själv. Men det ligger egentligen på statens bord.

   Tore Svendsen:
   Jeg har nevnt for deg før at dette er ikke noe naturlig dødsfall etter noen naturlig sykdom. Men det nytter det jo ikke si til deg...

   Annina Karlsson:
   Hela agerandet är onaturligt och därför fatta jag att hon skulle dö. Cecilia skulle aldrig hinna dit.

   Annina Karlsson:
   Fosterfadern barn ner henne till undervåning och upp igen till golvet och höll på med upplivningsförsök. Sen lär brandkåren kommit och fortsatt med upplivning när hon redan var likstel med likfläckar? I bårhuset var det väldiga märken på bröstkorgen som de sa var från elmaskinen när de försöker med hjärtstartare.

   Annina Karlsson:
   Enlig dem.

   Annina Karlsson:
   Jag fotografera hela kroppen och de sa det inte gick att vända henne för det skulle rinna vatten ur henne.

   Annina Karlsson:
   Jag skriver om detta för jag vill det ska vara allmänt känt hur det får lov att vara.

   Christine Andersson:
   


   Annina Karlsson:
   <tore Tore Svendsen Jag håller helt och fullt med dej så därför tar jag upp detta gång på gång och blir glad om de som läser delar.

   Marit Iren Gordon Heggen:
   


   Tore Svendsen:
   Anmeld dem. Å fortsett å anmeld dem. Hver uke om du må. Til dem er så lei deg at det startes en grundig undersøkning. Å hvis ikke den heller er tilfredstillende for deg å Donia, så anmeld dem igjen å igjen å igjen. Det går fint å anmelde via epost. Send til mange instanser samtidig. Så alle instanser ser hvilke instanser som er blitt involvert. Jeg skal igang med det samme i min sak. Anmelde hver eneste jævel hver for seg å en stor anmeldelse sammen. Må bare vente til jeg får kjøpt meg en bedre pc så jeg kan skrive anmeldelsen uten å være redd for at pcn skal ta kvelden for godt.

   Monica Engström:
  
Kram

   Annina Karlsson:
   Staten skiter i att ta ansvar för sin smutstvätt. De som har sina barn kvar skiter i hur det är. för det mesta. Jag ska göra det jag orkar.

   Annina Karlsson:
   Men skriver och får inga svar. Det är som de är hanhundar och varje gång som de inte kan sätta sej på mej, pissar de på mej. Så känns arrogansen.

   Tore Svendsen:
   Det er bare å kopiere det du har skrevet her, sette Anmeldelse som overskrift å sende det i vei. Hver gang du skriver noe, send det samtidig inn som anmeldelse. Detaljene får dem finne sjøl i papirene. For hvis det er antall anmeldelser som skal til.... så lag antall anmeldelser...

   Tore Svendsen:
   å man skal ikke trenge å være utdanna advokat for å sende inn anmeldelser

   Rune L. Hansen:
   Dette, Annina, er en kopi fra Faceebook-chatten vi hadde før din datter Donia ble drept:

April 23, 2012

4:13pm
Annina Karlsson
Kan du vara snäll och trycka gilla po min dotter Donia Hassans wall. Jag skrev där och vill folk ska se. De lovar min dotter att se sin syster en timma. Men svarar inte i telefonen.

4:20pm
Rune L. Hansen
Det er ingen gilla-mulighet der. Sendte derfor en venne-forespørsel.

4:27pm
Annina Karlsson
Hela hennes sida är tydligen blokerad för andra att se
Nu har soc lovart att storasyster ska fo träffa henne och de lova skicka resepenghar
Men de säger att de inte kan fo tag i fosterföräldrarna och en konsult??? säger att cecilia bara for träffa sin syster en timma.

4:31pm
Rune L. Hansen
Slike grov-kriminelle perverser sier og gjør omtrent absolutt hva som helst, men ingenting bra eller godt.

4:32pm
Annina Karlsson
Soc sa till min dotter att de är i konflikt med fosterhemmet och har pratat med en konsult som berättar vad fosterhemmet säger vad är det för konsult? verkar vara skumt ?
Har alldrig hört att de har mellanhänder som är konsulter?

4:34pm
Rune L. Hansen
Jeg kan bare gjenta:
Slike grov-kriminelle perverser sier og gjør omtrent absolutt hva som helst, men ingenting bra eller godt.

4:35pm
Annina Karlsson
Okej du har inte hört att de har konsulter?
Kan du se texten po hennes wall?

4:37pm
Rune L. Hansen
Ser antagligvis alt som står der, men ingen like-knapp etc. Skal sjekke igjen senere.

4:38pm
Annina Karlsson
Du ser det som är skrivet om att vi försöker ringa henne?

4:39pm
Rune L. Hansen
Ja.

4:41pm
Annina Karlsson
kan du vara snäll och kopiera det för jag ver inte hur man gör?
Och sätta det po min wall
vem är inte hemma?
sjuklingen?
Oj skrev detta po fel wall skulle vara till min större dotter

4:46pm
Rune L. Hansen
Tenk noe bedre først. Ok?
Derefter sier du hvordan jeg gjør.

4:47pm
Annina Karlsson
Nu fattar jag inte?
Det var dej jag froga om du kunde kopiera texten men min dotter ringer och tydligen är sjuklingen inte hemma. och den meningen var egentligen för min dotter

4:51pm
Rune L. Hansen
Enkelt og greit å kopiere teksten, men presis hvilken tekst - og hva derefter presis gjøre med den?

4:54pm
Annina Karlsson
Den där jag berättar att de lovar storasyster att komma en timme. Hela den och sätt den po min wall
Allas komentarer

5:00pm
Rune L. Hansen
Ok. Done.

5:27pm
Annina Karlsson
tack nu skickar de min dotter runt för att ringa till en massa personer so hon ska bli förvirrad
Stort tack

5:28pm
Rune L. Hansen
hmm

5:28pm
Annina Karlsson
Men de har lovat via mail att de betalar hennes resa och att hon har en timme med sin syster.
Och nu blir de spaka när hon är beredd att göra det
och vet inte hur de ska göra
men det finns skrifftligt

5:29pm
Rune L. Hansen
hmm

5:31pm
Annina Karlsson
nu vill de ha ringa runt karussell med henne och hänvisar henne runt för att de ska ordnas sjuss fron toget till huset som tar 5 minuter

5:42pm
Rune L. Hansen
hmm
April 24, 2012

3:02am
Annina Karlsson
hej jag undrar om du hört talas om konsulenten som stor emellan socialen och fosterföräldrar?
När det gäller min stulna dotter skyller dessa parter po att en konsulent säger dittan och dattan.

3:06am
Rune L. Hansen
De sier og gjør hva som helst.

3:06am
Annina Karlsson
Har du hört talas om konsulenten?

3:07am
Rune L. Hansen
Nei, bare det du har sagt meg.

3:07am
Annina Karlsson
Min stulna dotter är jättesjuk och har tappat rösten och är ute 4 timmar varje dag och promenerar men är inte i skolan
och hennes läppar är jättespruckna sa hon till sin syster

3:08am
Rune L. Hansen
De torturerer og dreper, Annina. Du vet det. Det er slik det er.

3:08am
Annina Karlsson
och fosterföräldraarna säger att hon stinker
Min dotter sa att hon ber till gud att hon lever till po mondag
hon tyckte hon lät gammal
och fostermor säger att hennes rum stinker
ändo sa hon att denna kvinna är snäll?
men storasyster ska dit po fredag och hälsa po hon blir 18 den 7 maj och törs ta sej dit
Varför dräper de sakta är det för det är försökskaniner?
Hon är ute och promenerar i 4 timmar per dag säger hon?

3:15am
Rune L. Hansen
Lettere å ikke bli avslørt når de dreper sakte.
Og mere penger og forskjellig fortjeneste.

3:16am
Annina Karlsson
kanske den älsta dottern kommer lite för tidigt när hon kommer nogon vecka innan hon är 18
so hon inte hunnit dö?
ja de är ju vinst om de lever till de är 18
Men de har inte räknat med storasysters besök

3:31am
Rune L. Hansen
En konsulent som står mellom socialen og fosterforeldrene, kan være hvem og hva som helst.

3:32am
Annina Karlsson
kanske läkare för forskning?

3:33am
Rune L. Hansen
Hvem og hva som helst.

3:33am
Annina Karlsson
Hon är so sjuk so hon sover mest hela tiden och är i alla fall ute och promenerar 4 timmar om dagen?
Men detta vad som helst kan de ha tagit över det lagstadgade ansvaret som är polagda dem själva?
De har inte kunnat ta beslut hur länge storasysters besök for vara?
och boda hänvisar henne till konsulenten

3:36am
Rune L. Hansen
De anser seg selv for fullstendig uansvarlige samme hva de gjør.

3:38am
Annina Karlsson
verkar ju sjukt att hon ska ut och promenera när hon äter värkmedicin och har tappat rösten 4 timmar om dagen?
och läpparna är helt trasiga?
storasyster skrev mail efter mail för jag sa hon skulle fo allt skriftligt
men de böna om telefonsamtal
Men nu finns en del mail

   
---
---
*****


--28--
-- Dagboks-notater, fredag 28. juni 2013, Vinberget:  

   Nokså mørk himmel og dunkelt mørkt og 13 pluss-grader Celsius her ute klokken 02 i natt. 12 og grålig overskyet klokken 05. Klokken 05.30 varsler Bruno og Mikka her ute høylydt at det er noe galt. Og ganske riktig, Bamse har igjen stukket av, nu med en tykk reim på ca. to meter hengende på og alle de små hvalpene springende efter, i retning lengre nord i Tindeland. Jeg fikk straks Mikka til å springe efter for å forsøke å stoppe de og håper nu hun klarer det. Et svakt punkt Bamse meget midlertidig var festet til, som jeg ikke rakk å få ordnet fort nok. Og hun er utrolig fandenivoldsk utpekulert og snar til å lure med seg andre. Men dette må bli absolutt siste gang. Det som er ekstra ille er at hun også er så ille smart at hun bevisst forsøker å springe til steder hvor jeg når jeg roper ikke kan bli hørt. Nokså overskyet og 15 pluss-grader og litt solgløtt klokken 08. Derefter svakt noe regn. Overskyet og oppmot 16 pluss-grader frem mot klokken 12. Alle hvalpene, nokså en efter en, og Bamse hjemkommet fra 9-tiden til 12-tiden. Omtrent de som kom først hadde minst flått, og de som kom sist flest. Nu nettopp har jeg brent i ovnen kanskje oppmot hundre flåtter, de fleste nokså små. Regn noen minutter klokken 12.10. Grålig overskyet, en bris og omkring 13 pluss-grader videre utover dagen. Kaldere bris efter hvert. Noen snar-turer innom Facebook også i dag. Tildels nokså mørk himmel, dunkelt og 11 pluss-grader mot midnatt.
   
---
---

   Anne Grete Axelsson, 28.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/608318899187384/

   Tidsskrift for Norsk Psykologforening - Tilknytning mellom fosterbarn og fosterforeldre: et...
   http://www.psykologtidsskriftet.no/index.php?seks_id=31738&a=2
   www.psykologtidsskriftet.no
   Mange barn i fosterhjem har tidligere opplevd omsorgssvikt og mishandling. Hvordan kan man bygge opp trygg tilknytning mellom barnet og fosterforeldrene?

   *

   Rune L. Hansen:
   De lyger. Det er nokså sjelden at barn som blir tatt har opplevd omsorgssvikt eller mishandling. Før de ble tatt.

   Anne Grete Axelsson:
   Ja er enig med deg i dette. Men hva skal vi gjøre for å få gjennomslag i vår kamp ?

   Rune L. Hansen:
   Efter at de blir tatt er både det og grov mishandling, mildt sagt, helt alminnelig praksis.

   Anne Grete Axelsson:
   D er helt vanvittig. Les en kronikk som sto i avisen Adressa fra Trondheim i dag. Om en fostermors fortvilelse over at IKKE reglene er lettere for å få adoptere.

   Rune L. Hansen:
   Stå sammen samlet for reell lov og rett og menneske-rettighetene. Hvis ikke det kan samle er det splittelse og ingen reell eller god samling.

   Rune L. Hansen:
   Det er ikke "fosterforeldre" eller "adobsjon" eller mye annet som er det store problemet, men de som har gitt og gir sin aksept til kidnapping og fangehold eller adskillelse av barn og foreldre, og til menneske-diskriminering. Eller som tror og tenker at det er lovlig. Og som ikke krever de medvrkende og delaktige straffe-forfulgt og dømt slik som er bestemt i loven.

   Rune L. Hansen:
   Bare i full pakt med reell lov og rett og menneskerettighetene kan vår styrke bli stor og samlet i kraft både nasjonalt og internasjonalt - og mere enn kortsiktig, forvirret, splittet og vaklende!

   Rune L. Hansen:
   Småtterier, kortsiktighet, forvirring og splittelse samler ikke front mot de grov-kriminelle!

   Rune L. Hansen:
   Og hvor mye enn samling uten alt dette inkludert blir resultatet utilfredsstillende. Og står en svakt og usolid.

   Rune L. Hansen:
   Barn som blir kidnappet har det ikke bra. Men det er mange forskjellige som av forskjellige grunner har fortjeneste på kidnapping og fangehold av barn. Og mange har så forskjellige interesser og meninger om kidnapping og fangehold av barn, at den Synseloven de bærer på eller er besmittet av stilles foran og over lov og rett. De kan være veldig overbevist om, eller ha sterkt ønske om, at den Synseloven de er forankret i står over lov og rett - og skal være eller må være lov og rett. Det at reell lov og rett sier det motsatte enten bagatelliserer de eller fortier de.

   Fazila Saber:
   hvordan kan barnevernet ha tillatelse til å kidnappe ett barn , Jens Stoltenberg?

   Rune L. Hansen:
   De har selvfølgelig hverken lovlig tillatelse eller lovlig lov-hjemmel til kidnapping eller fangehold av barn. Skal et barn lovlig kunne kidnappes og fangeholdes må det helt ekstreme og fullstendig andre unntak til, og fangeholdet også skje fullstendig annerledes. Det er hva som fremgår av reell lov og rett!

   Rune L. Hansen:
   Og da blandt annet er det en sak for og mellom familien, politiet, rettsvesenet og offentligheten - og ikke fremmede eller andre. Og minst av alt et terror-politi eller kvasi-politi!

   Rune L. Hansen:
   Og enda minst av alt en mafia-virksomhet!

   Hilde Strisland:
   lol

   Jane Kile:
   Du har rett i at det er et stort misbruk av denne diagnosen rett og slett for å ha en legitim grunn for omsorgsovertakelse, men det er også et snev av sannhet her omkring hvilke trygghet og hvilke bånd som knyttes mellom barn og deres foreldre, men jeg vet at mye av den såkalte omsorgssvikten foregår i "hjelpernes" hoder.
   og det er jo da når barnet får problemer i sitt fosterhjem at reaksjoner oppstår, for uansett om det en såkalt utrygg tilknytning til foreldre eller foreldre kan ha vært ambivalente, så er det allerede en tilknytning, og barnet lærer seg å kompensere i og med at barn har et overlevelsesinstinkt.

   å skylde på tilknytningsforstyrrelse etter at barnet har blitt revet ut av sitt vante hjem er jo helt vanlig, og spesiellt når barnet viser tegn til mistilpasshet, så er faktisk dette da en hvilepute som er livsfarlig, for her er det dersom ikke disse fosterforeldrene blir tett fulgt opp og overvåket faktisk mulig å mishandle barn uten at bv reagerer, fordi de er mest opptatt av å legge skylden på foreldrenes "omsorgssvikt" og dette går jo igjen i alle saker, og til og med når barna viser reaksjoner i forbindelse med samvær så er det snakk om denne såkalte "omsorgssvikten" så denne diagnosen misbrukes sterkt for å kunne brukes som en unskyldning for at barnet ikke ønsker å være i fosterhjem, og diagnosen er bestillt på forhånd

   Rune L. Hansen:
   Å kidnappe, fangeholde, torturere og utplyndre et barn, bort vekk fra sin ene eller begge foreldre, bort vekk fra sin integritet og identitet og sitt livs naturlige kilder og naturgitte bånd og tilknytninger gir selvfølgelig ødeleggende og groteske konsekvenser. "Ofte med alvorlige og omfattende problemer", skriver med rette artikkel-forfatteren.
   Det skulle bare mangle! Hverken barn eller voksne har godt av å bli kidnappet og fangeholdt! Hvor dårlige foreldre og familie-forhold de enn har! Er forholdene kriminelle så er den og de kriminelle en sak for poltiet og rettsvesenet! Og å hjelpe vil ikke si å kidnappe og fangeholde eller torturere eller utplyndre et barn. Å hjelpe vil ikke si å begå eventuelt nye eller andre forbrytelser overfor barnet! Om enn motivet er meget så "hellig" eller empatisk!

   Rune L. Hansen:
   Den stygge ande-ungen i H.C. Andersen's eventyr, som var en svane, var heldig og "overlevde" og hevet seg høyt over ande-flokken, men hvorfra og hvorhen den fløy har ande-flokken ingen interesse eller forståelse for ...

   
---
---

   Anne Grete Axelsson, 28.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/608346795851261/

   Mistet sønnen min på sykehuset

   Posted: 26 Jun 2013 03:06 AM PDT

   Noen timer etter fødsel kom barnevernet inn på rommet vi hadde. Da lå han i senga mi siden jeg viste at de kom for å ta han. Rett etter dem hadde satt seg ned så spurte mamma dem "kommer dere for og ta ungen?". JA, sa barnevernet. Jeg kjente jeg ble helt knekt, tårene begynte og renne og jeg tenkte bare "skal de ta ungen min?!?". Hun fra barnevernet sa jeg fikk 10 minutter med han. Grunnen som barnevernet sa at de tok han for var at de trodde ikke jeg ville amme han, de mente det var helseskadelig hvis han ble med meg hjem fra sykehuset og at jeg ikke viste omsorg og kjærlighet.

   *

   Bjørn-øyvind Høiberg:
   Ikke gi opp!!!!!

   Hans-Christian Staum:
   For et møkkaland vi bor i med djevlene i bv. Stå på å få det ut i tv 2

   Ann Elisabeth Eivindsen:
   Stakkars deg! De er grusomme skulle 10 minutt erstatte et liv. ?

   Roger Solberg:
   Hallo??? Hva med hjelpetiltak for å legge forholdene til rette? Loven har dette som utgangspunkt med mindre det er akutt fare for liv og helse til barnet. Dette skal du overhodet ikke godta men ta kampen opp med disse tyrannene fra en annen verden. Koble inn alt av stjerneadvokater media mm. I krig og kjærlighet er alt tilatt sies det, javel da så start en krig. Si ifra om jeg kan hjelpe deg på noen som helst måte. Kjenner jeg ble kraftig provosert her nå. Lykke til!!!

   Janne Distre Hansen:
   Herregud, hva me de som ikke får melk? d gjorde ikke jeg nå me sistemann å d er vel faktisk d eneste bv ikke klager på. d er ikke farlig å ikke amme, man får fint gitt barna nok kjærlighet å omsorg uten pupp. fader å forbanna jeg blir!! dette er mediamat!!

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Håper virkelig du forteller til tv 2... kjempettist at du ble offer for dem, men husk, du er alltid barnets mamma. men sykt at dem gjør sånn i 2013....

   Ann Karina Holtan:
   Stå på ! Ikke gi opp denne kampen her. Det er slik barnevernet holder på.... Kontakt en advokat og det litt fort !

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Er det mulig ?! "Trodde at du ikke ville amme han" ? Men hvordan i helv... skal du kunne få amme han når de tar ham bort fra deg ?! Syke mennesker !! SYKE !!! : (

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Eneste grunnen til at gutten ble fjernet var vel fordi han ikke skulle få anledning til å knytte enda sterkere bånd med mor gjennom ammingen !! Fy fader, hvor ondskapsfull går det an å bli ?!?!

   Børge Eliassen:
   Eller lå det mer bak enn kun amming?

   Mette Solberg:
   Men kjære deg, har det rablet for de.. ikke amme??? Det var vel et noe tynt grunnlag. Før de vet at du ikke kan vise kjærlighet,må du jo få sjansen til å bevise/motbevise det da. Syns de blir værre og værre jeg. De må vekk før de ødelegger hele samfunnet!!

   Ida Marie Daugstad:
   Unnskyld meg men her må det ligge mer bak. De sier at du ikke viste nok omsorg og kjærlighet , nøkkelen må ligge litt dypere enn det . Uansett så mener jeg at alle bør få lov å vise at de KAN. . Ved hjelp av mødrehjem ell lignende . Håper du får hjelp av en god adv og kan finne ut av det .

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Det er nettopp den holdningen du viser her Ida, som gjør at barnevernet har fått holde på som de gjør i alle år. Folk blir mistenkeliggjort pga barnevernets taushetsplikt og folk fordommer og da blir vi handlingslammet. Alle som selv har født barn, vet at dette gjør noe med en. I det øyeblikket man blir mor for første gang er man plutselig ikke alene i verden lenger, men har ansvaret for et nytt lite menneske. Nettopp derfor er det så umenneskelig og brutalt å frata mor og barn denne muligheten til å utvikle forholdet dem imellom og skape den sterke tilknytningen som amming medfører.

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Det hjelper ikke om man har vært aldri så umoden forut for dette. De fleste takler den nye morsrollen eksemplarisk. Da er det ikke riktig og dømme dem på forhånd !

   Janne Distre Hansen:
   Å ikke bare d Rigmor E. Bjørgvik men d å ta et barn fra sykehuse bare rimer etter fødsel?d er horibelt,vet mange har begynt å dra fra stkehuse timer etter fødsel å komme tilbake for føltest å nyfødt screening, men de to døgns burde nesten vert pålagt å være på sykehuse for å se at barnet er frisk osv, ikke alltid sånt ses de første timene.. dette viser jo bare at bv setter barnets helse nederst på prioriterings listen!

   Ida Marie Daugstad:
   Rigmor : har selv stått i samme situasjon i fam og vet i vårt tilfelle hvor jævlig det er . Og selv om det føltes urettferdig så forstår jeg i det lange løp hva de mente selv om jeg IKKE var enig ! Så ikke kom med den holdnings attituden der .

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Jeg er bare så dritt lei av å høre at "det må ligge noe mer bak". Barnevernet STJELER BARNA VÅRE UTEN GRUNN !!

   Rigmor E. Bjørgvik:
   De konstruerer problemer og negative påstander om både barnet, foreldrene og familien og gjemmer seg bak taushetsplikten for at ingen skal kunne avsløre løgnene deres !

   Ida Marie Daugstad:
   Jeg mener i slike tilfeller så må de få lov å vise at de KAN og gjør de ikke det så mener jeg at en har familie i nettverk en kan bruke .
   Jeg er ikke enig i at Bv alltid stjeler barna uten GRUNN .
   Mange ser det bare ikke selv og mange kunne ha fått hjelp til å hatt barna med seg ved tiltak ! I alle Bv saker ligger det noe mer bak , på en ell annen måte ! Har født 7 barn og aldri hatt med de og gjøre annet ved den personen jeg snakker om . Og det var ganske nært i livet vårt . Jeg er glad for at Bv finnes men at mye i fremgangsmåten de har burde vært ENDRET .

   Monica Leite:
   Det er nok dessverre ofte at ikke alt i en slik sak kommer frem. Og ofte ligge der nok mer bak og. Men at der må en endring til i det systemet er der ikke tvil om!!!
   Håper alt ordner seg og babyen komme hjem til sin mor igjen!!! 
♥  Stå på 

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Jeg har født og oppdratt 3 barn selv, og de er trygge og harmoniske voksne nå i dag, så jeg vil ha meg frabedt at jeg "ikke ser det selv". Jeg er fullstendig oppegående nok til å se at her er gjort urett. Ingen er perfekte, ei heller jeg eller min familie, men det er ikke noen grunn til å ta barna fra foreldrene. Selv om barnevernet i enkelte tilfeller gjør rett i å ta barn ut fra heimer, kan ikke dette forsvare at de stjeler de barna som IKKE trenger nye hjem !

   Ida Marie Daugstad:
   Sa ikke at det var deg Rigmor, men at andre ser det ikke selv . Tror vi er ganske enig men at det er uten grunn med alle det vet du vel like godt som meg at det ikke stemmer. Mange barn kunne ha vært i hjemmene sine ved enkle hjelpevedtak og det er det som er saken her. Og det finnes foreldre som ikke kan ha barn Pga at de ikke kan tenke langsiktig og omsorgsdekkende.

   Janne-Elisabeth Solberg Nordnes:
   Enten det er riktig eller ikke så SKAL bv forklare HVORFOR... det at de ikke tror en person kommer til å amme er ikke en gyldig grunn, i det tilfellet har de nok en eller annen grunn (enten det er sant eller oppspinn), men det plikter de å opplyse om

   Janne Distre Hansen:
   Og bv kan heller ikke si at mor ikke kan vise kjærlighet og omsorg da de ikke vet.de må jo evt se d først!!

   Eva Alise Andersen:
   L-o Ida Marie Daugstad, du har hatt flaks. Hvis bv har kommet hjem til deg og "observert" litt så har de helt sikkert kunnet opprette en sak på deg. Og hvis de ikke har likt deg så har du lagt tynt an. Desverre er det slik bv jobber.

   Eva Alise Andersen:
   L-o Bv er en etat som gjør mange feil, og synes ikke det blir riktig å si "det ligger sikkert noe bak" Alle etater kan forbedres og skal samfunnet bli bedre så må vi være kritiske. Legger ut en link her fra en annen etat. Er det noen her som sier "det må ligge noe bak"?
   http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/kelly-37-ble-mishandlet-til-doede-av-politiet-3777521.html

   Ida Marie Daugstad:
   Jeg har ikke flaks . Jeg gjør det som er riktig for mine barn. En må få lov å være kritisk i holdninger som at Bv stjeler barn uten grunn. Er jo derfor alle er her for å få endret systemet til det bedre .

   Eva Alise Andersen:
   L-o Ikke misforstå Ida Marie Daugstad. Jeg tror at du er en god mor når du sier det : ) Men det kommer an på øyet som ser, det er det jeg mener.

   Ida Marie Daugstad:
   Jeg misforsto ikke Eva Alise ,skjønner hvor du vil : ) jeg har hatt de i huset i 2 år og har sett hvordan de opererer så jeg skjønner hva som er "problemet" selv om jeg er enig i vedtaket deres så er jeg ikke enig at barnet skulle settes vekk til ukjente når vi har så stort nettverk . Hadde også forstått det om mor var narkoman ,vanskelig når at en plassering i nettverk hadde vært vanskelig . Men det jeg IKKE forstår og er uenig med er at dette er en sak som går på umodenhet og barnet kunne vokst opp med familie og med sin mor på en normal måte i nærheten. I stedet står hele familien tilbake og all biologisk bånd er borte Pga at de plasserte barnet hos fremmede og en får se barnet 4 ganger i året . For det skjønner jeg ikke.

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Uansett alles meninger så er det veldig stygt at barnevern tar barn fra mor når mor er mest sliten og utmattet etter verdens største påkjenning fysisk og psykisk som en fødsel er både følelsesmessig og på andre måter.... det er rett og slett det samme som å slå noen som allerede ligger nede.....

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Jeg synes at alle dom kommenterer denn statusen nå burde kommentere utfra det som dette handler om og vise omtanke for den som er åpen om noe som er egentlig inderlig sårt og vondt for henne.... hun trenger bli minnet på at hun er en mamma som andre har inntatt livet hennes på en stygg måte som svir også når barnet vokser til uten sin mammas gode omsorg.... la oss alle nå konsentrere oss om hun som skrev dette vonde som får mitt indre til å gråte.....

   Nina Solstråle:
   Kjenner meg så alt for godt igjen selv, vi jobber inntens her selv med og få vår lille Tobias hjem, de tok han rett etter fødsel og vi fikk bare ha han sammenlagt i 18 min, hadde ikke fått mulighet til og amme han i det heletatt. Mammahjertet mitt blør, men jeg har ikke gitt opp og det må ikke hun gjøre heller!

   Anne Berit Kennelenglefjes Sveen:
   når jeg leser dette så er det noe som slår meg.... hvordan vet bv at mor ikke har den evnen til omsorg for sitt nyfødte barn? har hun vært i bv tidligere,har hun fler barn? har det i så fall hendt noe tidligere med de/det barnet evnt? har hun vist omsorgssvikt før? det må jo være en grunn ,jeg har aldri hatt noe problem med bv men jeg lurer bare på om det ikke er flere årsaker her, for det virker rart at bv bare kommer inn til en fremmed person og tar barnet. De kan jo ikke det... nei hyr deg advokat jente og stå på for retten din til å være mamma til den lille og ikke mist motet, samarbeid om en løsning som er for barnets beste : ) lykke til med den vesle

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Anne Berit, spekulasjonene dine sier mere om at du ikke vet så mye om hva noen kan bli utsatt for enn om all verdens årsaker...hva med å ta utgangspunkt i det du leser i innlegget og skrive utfra hva hun trenger høre av oss akkurat nå?

   Bjørn Hjelmerud:
   Uten tidligere historikk så virker bv's frykt for at hun ikke skal amme eller vise omsorg ulogisk og uten grunn. Det MÅ altså ligge mer bak dette. Dette er ikke mistenkeliggjøring, men vesentlige deler av historien mangler åpenbart!

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Mye er ulogisk Bjørn, selv om mange ikke innser det... mange ganger er barnevernets inngripen bygget på hevn fra andre eller barnevernets hevn eller synsinger ,så enhver som ikke har prøvet dette som denna mammaen nå skriver om, den burde egentlig enten lytte og forstå eller holde tankene for seg selv av respekt for henne det gjelder...

   Christine Bjørkmo Beck:
   DET ER faktisk slik at BV tar barn helt uten grunn!! Det trenger overhodet ikke ligge mer bak!! Hva er det man lærer som BV-pedagog?? Skjønner ikke hvordan disse folken blir lært opp!! Har selv mistet mine barn fordi bv's leder FØLER at min virkelighetsoppfatning ikke går overens med det å ha barn, ordrett sitert!!!! Og bv har aldri vært hjemme hos meg, ikke sett meg med mine barn. Ikke spurt meg om noe. Jeg har kjærebedt dem om å utrede meg.. å jada det skulle dem. Men det skjer ingenting! De har insinuert at jeg kan ha ett rusproblem !! Noe som overhodet ikke er sant! Jeg ba dem ta prøver av meg! Jada, det skulle de gjørr... men det skjedde ikke.. jeg måtte ordne det selv.. hver uke, 500 kr hver gang! Men jeg må det, slik at jeg kan motbevise den påstanden i retten i November ( over ett år etter mine barn ble kidnappa av bv) min datter på DA ett år ble plassert hos min far, heldigvis.. 11 april sto bv på døren hos min far, plukket lillemor ut av mine armer og plasserte henne i ett fremmed fosterhjem. Etter 7 mnd i trygge omgivelser, hos famile. Grunnen bv ga: nå skulle pappa og stemor passe på meg, trøste meg!!! WHAT?? Har hørt så mange løgner at jeg vet ikke hvor jeg skal starte...
   Det provoserer meg når folk sier at det må være noe mer bak... men jeg tenkte sånn selv før bv stjal mitt liv..
   Jeg føler med deg. Herregud! Det er ubeskrivelig grusomt..
   Hva skjer nå lurer jeg på!! Vil du fortelle mer?
   Vær sterk! Vær solid!!

   Bjørn Hjelmerud:
   Har vært borti bv mange ganger pga en svigermor med vrangforestillinger og div andre idioter. Har aldri vært noe problem fordi det aldri har vært noe grunnlag for å gjøre noe.

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Christine, takk for din åpenhet og det bare understreker så uendelig mye ....

   Nina Solstråle:
   Anne Berit kennelengelfjes sveen ja alt har sin årsak, men selv om det har sine årsaker, så alle krav på og få bevise sin evne til og ivareta sine barn uansett bakgrunn og når ikke det blir gjort slik i lovens rette forstand er, og den ikke blir fulgt opp, ja da blir det mye overtramp og maktmisbruk, her har du jo min historie,
   http://www.knut.com/2013/05/var-nyfodte-tobias-tatt-ved-barsel/

   Bjørn Hjelmerud:
   Hvis de frykter at hun ikke skal gi barnet omsorg så må de begrunne denne frykten med noe. de tar ikke bare tilfeldige barn fra mødrene sine. Det MÅ finnes mer bak! Du må gjerne bli provosert, men hvorfor er bv intressert i denne moren i utgangspunktet?

   Jane Kile:
   dette er neppe ulogisk. så banalt kan ting sies, og så kan man ta et barn på akuttvedtak og observere ting ved evt samvær for å bygge opp nok dokumentasjon for en omsorgsovetakles i ettertid.... dette høres nok utrolig ut for utenforstående, men en mor får aldri noen konkret grunn for hva hun gjør feil... for i såfall kan man rette opp disse feilene, men grunnene er beskrivelser som Bv da klarer å lirke av seg i en fylkesnemd eller en rettssal hvo retorikken er lagt opp slik at man skal se på all beskrivelse av foreldrene som noe negativt. dette er en kunst, og etorikk er et eget fag på universitetet, og det handler om hvordan man skal få folk til å tro på det man sier... noe disse prusiluskene får øve seg opp til fra de begynner å jobbe i etaten, for en god barnevernspedagog skal faktisk kunne ta barna fra hvemsomhelst

   Carina Brenden:
   Der gikk de igjen alt for langt. Føler man at man ikke klarer eller vil amme så er det frivillig.

   Christine Bjørkmo Beck:
   Jeg skjønner at det er vanskelig å forstå.. Når man ikke har opplevd galskapen.. Jeg hadde 23 vitner i fylkesnemna, 1 av dem var privatperson. Ellers var det lærere, helsesøster,psykolog,rektor. Osv!! Samtlige stilte seg uforstående til dette! Beskrev meg som en opprgående god mor.. bv gikk til angrep på skolen, de sa de var glade deres barn og barnebarn gikk på den skolen med disse innkompente lærerne.. Det var ett sirkus uten like.. Vi kom i bv søkelys fordi vi ba om hjelp til min 13 år gamle stesønn,som var utagerende. Stjal røyk rundt omkring, stjal på butikken,(sammen med 11 andre) brøt seg inn på ett støperi ( sammen med 6 andre) hans mor er/var narkoman.. oh vært borte fra hans liv i 7-8 år.. så vi ville ha hjelp! Det dummeste vi har gjort! ALDRI be bv om hjelp!!
   BV har tidligere utredet oss som familie, sammen med BUP fordi mine to stesønner og min minste søn ble utredet der. Hvorpå den ene stesønnen min fikk AD/HD diagnose.. BV beskrev oss som en velfungerende familie, og rapportenn var en flott beskrivelse av oss.
   Samme bv folk stjal mine barn.. vi har 5 barn.
   Barna er nå spredt for alle vinder...

   Christine Bjørkmo Beck:
   Beklager skrivefeil!!

   Abby Pettersen:
   Jeg trodde denne gruppa var for alle oss som ønsker en endring innen BV. Ett rettferdig barnevern, uten løgner og uten overivrige BV`s ansatte. Ett barnevern som vil verne om familien, som støtter og setter i gang tiltak i hjemmet der det er mulig. Det er faktisk lov å si man føler seg urettferdig behandlet, og mange blir behandlet som møkk av BV. Men vi kommer ingen vei ved å gå løs på hverandre!

   Helga Nygård:
   Hadde dei fostermor ståande klar til å amme? Det er så dumt at eg blir kvalm, Stå på, du er mora og det beste ditt barn kan få. No er det på tide med forandring, bv er barnemishandlig betalt av våre skattepenger.

   Torill Hjertesaker Erdal:
   Bjørn, for deg har det aldri vært noe problem og ikke meg heller, men så er du kanskje ikke den som tier heller ..... du er mann og du er trygg,,,, en mor som nettopp har født er sårbar og lett å psyke ut.... prøv å forstå da Bjørn... ikke alle opplever akkurat det du gjør....

   Bjørn Hjelmerud:
   "Jeg trodde denne gruppa var for alle oss som ønsker en endring innen BV. Ett rettferdig barnevern, uten løgner og uten overivrige BV`s ansatte. Ett barnevern som vil verne om familien, som støtter og setter i gang tiltak i hjemmet der det er mulig."
   Ja, da er det kanskje ikke riktig å si at bv ALLTID har feil, spesielt når man får en så kort beskrivelse av situasjonen at man ikke vet noe som helst om hvorfor de har siktet seg inn på akkurat denne mammaen. Jeg vet om mange tilfeller der bv måtte gripe inn for at ikke barnet skulle ta skade. Det finnes faktisk folk som ikke burde hatt unger.

   Abby Pettersen:
   Ja, det finnes folk som ikke burde ha unger, det er jo nettopp derfor det er så viktig at barnevernet fungerer skikkelig!

   Christine Bjørkmo Beck:
   Ja du har rett.. bv gjør ikke alltid feil.. og det finnes folk som aldri skulle hatt barn.
   Skulle ønske at BV konsentrerte seg om dem.. og ikke oppegående velfungerende foreldre.. Enig med deg Abby!! Vi trenger et BV som fungerer!!

   Anne Lise Rognerud:
   herregud, om man ammer eller ikke du har da kjærlighet for det..

   Elisabeth Velle Andersen:
   Dette er nok desverre vanligere en folk flest tror.. Og, Bv trenger ikke ha annet grunnlag enn at moren er enslig, og har økonomiske eller medisinske problemer ( Også hvis hun har fysiske, ikke bare psykologiske ) Hun søker da som den ansvarlige mor hun er, den hjelpen som hun vet om, og som hun får anbefalt som et støtteaparat, men i stedet for hjelp, så er agendaen klar fra hun tar kontakt. De vil ta barnet fra henne.. Bv tjener store summer på å stjele barn som foreldre aldri får lov til å bevise at de kan ta godt vare på. Hvis man er uheldig å blir anbefalt på en av helsesjekkene under graviditeten at det finnes et hjelpeaparat hvis du feks. er enslig.. Så kan dette være grunnlag nok til at Bv stjeler ungen din før du får sjangsen til å være forelder... I stedet for å gi de hjelpetiltakene de reklamerer med, så bruker de heller tid og ressurser på å finne feil, og unskyldninger for omsorgsovertakelse. Barnevernet trenger ikke flere ressurser, de trenger kraftig omstrukturering!! Intill da, aldri be Barnevernet om hjelp! Og aldri gå med på å bo på et mødrehjem! En vanlig helsestasjon vil og burde være i stand til å se om det er tegn på omsorgssvikt! Barn og mødre på mødrehjem får aldri sjangsen til å ha kontakt med en vanlig helsestasjon, barselgruppe, eller annet nettverk som ville være naturlig, de isoleres fulstendig fra resten av verden, og blir frarøvet muligheten til å finne sine naturlige rutiner, og å finne ut av matbehov, her skal man være A4, og leve etter et skjema fra dag en, uansett hvem du er! Du kan aldri ha et slitent, eller dårlig øyeblikk, og i alle fall ikke en dårlig dag! Du må gå på nåler, og slike omstendigheter må kunne regnes på lik linje med å bo i hus med en kontrollfreak og psykopat.. Det du gjør vil aldri være godt nok, og de blir aldri fornøyde, uansett. Dette er et overgrep både ovenfor barnet og moren. De får aldri kost seg sammen, eller hatt den naturlige avslappede sammhandlingen som alle familier burde hatt rett på i "fredelige" Norge... Disse barna kunne like gjerne ha hvert født i en krigssone, der det å gråte kan føre til at man blir oppdaget og skutt...

   Ann Elisabeth Eivindsen:
   Ja sånn er det, jeg var knallsikker på at. BV. Var en trygg hjelpe instans helt til vi fikk se noe helt annet

   Anne Grete Axelsson:
   Flott at flere engasjerer seg i dette. Både de som har god tro på BV og de som vet at de IKKE gjør en god jobb.

   Nina Solstråle:
   Bjørn Hjelmerud Dessverre er det mer og mer sjeldent at BV gjør riktige valg, barn har blitt et pengesekk og når de tar barn på så små grunnlag er det noe alvorlig galt, har nevnt dette i en annen sammenheng, men når menneskerettsjurist Gro Hillestad Thune kaller dagens BV maniske så sier det sitt, hun sa også at de gode gamle som jobbet i BV som hadde forståelse og gjorde jobben sin på riktig måte, har sluttet og byttet ut med unge uvitende og lite kompetente ansatte og hun var både oppgitt og sliten av det hele, og orket ikke mer, hun blir nedringt av fortvilte foreldre som søker hennes bistand, men hun hadde gitt seg hu orket ikke mer sa hu. Og vår nåværende advokat kunne også bekrefte at BV er tildels mye verre enn før. Og BV generelt svikter på alle plan, det er foreldre som aldri skulle hatt barn, men der ser man at barna fortsatt går for lut og kaldt vann, hvor er så begrepet barnets beste? Nei barnets beste er bare blitt et skjold for og verne ansatte i etaten sin stilling uten at dette begrepet blir brukt slik det skulle og intensjonen var. Jeg får helt sjokk over hvor mange overgrep og maktmisbruk som har skjedd, og da stiller jeg meg undrende hvorfor reagerer ikke befolkningen? Hvorfor går man ikke til motangrep som en enhet og stopper dette en gang for alle? Ikke rart mennesker i andre land får viljen sin tilslutt, og det er ingen hemmelighet eller en oppskrift, men viljestyrke og kunsten er og kunne ofre seg selv for dem man elsker høyest og har sitt hjerte nær, og det er våre barn. Jeg kommer aldri til og gi meg og jeg får bar ny styrke da jeg ser at jeg ikke er alene om dette og at vi alle er i samme båt. Men dem som sover sin tornerosesøvn bør våkne for virkelighetens BV er mye verre enn man skulle tro!

   Cathrine Woldstad:
   Orker ikke lese alle innleggene. Og jeg skjønner at det jævligste mest uutholdelige man kan oppleve her i livet må være å bli fratatt banet sitt. Jeg kjenner ikke historien til trådstarter, jeg har heller ingen personlig erfaring med barnevernet. Men jeg NEKTER å tro at bv tropper opp på døra til folk og henter barn uten at det er en eller annen grunn til det. La meg leve med den oppfattelsen til det motsatte blir meg erfart. Det er mange her inne som stiller seg totalt uforstående til at barna deres ble fratatt dem, men hvis det ikke finnes grunner annet enn at bv ønsker seg barn for plassering hos andre, så er det en safe sak. Er den ikke safe, så vil jeg påstå det ligger noe i bak. Før dere henger meg skal jeg bare hente plaster;-)

   Nina Solstråle:
   Cathrine woldstad det er akkurat slike mennesker som dere som må innse, ikke erfare, det er det som er problemet så lenge det ikke rammer en selv så bidrar dere ikke til noe forandring, og det er det som er trist når dere har en slik oppfatning. Dere må nesten kjenne det på kroppen før dere innser at dagens BV bør endres, og det er trist at man har den tanken der, da bør man heller se seg rundt og høre på proffesjonelle altså advokater, psykologer osv, enn og høre på oss foreldre. Ja mulig det er så utrolig at man ikke tror på det, men den gang ei sa tordenskjold virkeligheten er brutal og hjerterå. Og synd at folk må erfare dette på egen kropp før dem agerer, jeg hadde ikke ønsket min verste fiende engang og få denne skjebnen.

   Rune L. Hansen:
   De ødelegger familier og tar barn av lignende grunner som Gestapo under Hitler-regjeringen tok jøder. Noen ønsker et menneske eller familien ødelagt eller ønsker eller trenger barn og "barnevernet" utfører bestillingen. Ikke alltid, men ofte, og oftere og oftere. Det har omtrent aldri det minste som helst med familiens "omsorgsevner", kompetanse eller mishandling, rus eller vold å gjøre (bortsett fra at de skriver alt slkt uansett). Det kan være hvem som helst i eller omkring den politiske mafiaen som ønsker et menneske eller en familie ødelagt eller som er misunnelge eller irriterte eller som ønsker å handle med barn, og "barnevernet" utfører bestillngen, samstemt med resten av den poltiske mafiaen. Og oppskriften de bruker er enkel og finjustert, med basis i trakassering, terror og falsk dokumentasjon.

   Rune L. Hansen:
   Med lisens til å torturere, kdnappe, fangeholde og drepe.

   Christine Bjørkmo:
   Beck Rune L. Hansen, du skriver så rett.. samme med deg solstrålen.. Chatrine Woldstad, jeg tenkte slik som deg.. det angikk ikke meg.. å måtte være enn grunn om slikt skjedd noen. Om barn har blitt KIDNAPPET av BV.
   Min egen datter er kidnappet på bestilling til en fosterfamilie..
   Jeg vet om ei som mista ungene sine, 4 stk, fordi bv ikke hadde råd og gi hjelpetiltak i hjemmet..
   Moren hadde ikke styrke til å kjempe imot.
   Jeg VET altfor godt hvordan noen av bv-mafian opererer..

   Rune L. Hansen:
   Det er en katastrofe at det er slik, men mange har enda vanskelig for å tro det og å for å forstå at det virkelig kan være slik, fordi propaganda, naivitet og dumhet gjør sitt.
   Men politisk organisert uhyre grov og omfattende kriminalitet er hva det er, med nøkkel-personer og nyttige idioter som nu nokså fullstendig gjennom-syrer den offentlige forvaltningen og videre rundt omkring.

   Anita Filipsen:
   har ikke ord!!!!! satan er snill i forhold! må de brenne i H.......

   Bjørn Hjelmerud:
   Enig i at man ikke burde be bv om hjelp, har erfaring med at de tar over livet ditt.

   Christine Bjørkmo Beck:
   Det er ikke meningen å bruke statusoppdateringen til en stakkars dame som diskusjonsforum.. men håper å høre mer fra deg.. om hvordan det går... vær solid!!
   Kjemp for barnet ditt ♡

   Rune L. Hansen:
   De ikke bare tar over ens liv, men de ødelegger det og fjerner det. Diskusjonsforum? At det snakkes og kommuniseres ... og reageres, informeres og opplyses ... Det er som det skal være og bør være.

   Christine Bjørkmo Beck:
   Joda.. du har rett  : )

   
---
---

   Anne Grete Axelsson, 28.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/608319989187275/

   Hva er barns deltakelse ifølge konvensjonen?

   Artikkel 12 i konvensjonen om barns rettigheter lyder slik:
   1.1 Partene skal garantere et barn som er i stand til å danne seg egne synspunkter, retten til fritt å gi uttrykk for disse synspunktene i alle forhold som vedrører barnet, og gi barnets synspunkter behørig vekt i samsvar med dets alder og modenhet.
   2.2 For disse formål skal barnet særlig gis anledning til å bli hørt i enhver rettslig og administrativ saksbehandling som angår barnet, enten direkte eller ved en representant eller et egnet myndighetsorgan og på en måte som samsvarer med vedkommende lands saksbehandlingsregler.

   FNs konvensjon for barns rettigheter av 20. november 1989.

   *

   Rune L. Hansen:
   Og det skal vel leses som Fanden leser Bibelen?

   
---
---

   Fortsettelse fra i går, 27.06. 2013:
   https://www.facebook.com/groups/541910902493986/611990878819321/

   Rune L. Hansen:
   "Nedverdigende straff eller behandling", hva betyr det da mon tro? Og umenneskelig? Og grusom?

   Vegard Tilrem:
   Det betyr MENNESKEFORRAKT !

   Vegard Tilrem:
   Og direkte ONDSKAP....

   Rune L. Hansen:
   Og har en høy straffe-ramme.

   Rune L. Hansen:
   Men bruker vi slike ord i Norge da?

   Rune L. Hansen:
   Slike ord er vel omskrevet i Norge? Til blandt annet "barnets beste". Høres så mye finere og mindre kriminelt ut da.

   Vegard Tilrem:
   Ja, men FN, og Amnesty bruker slike ord om "livets ukrenkelighet"
   Ja, en oppfordrer til å "sette ord på det"

   Vegard Tilrem:
   Hva som skjer, og hva det "kvalifiserer under"

   Rune L. Hansen:
   Men de ordene loven bruker er vel lite populære i masse-mediaen og i den offentlige forvaltningen? Og selv om Synseloven egentlig ikke er noen lovlig lov, så har jo den finere ord for det?

   Rune L. Hansen:
   De orntlige lovene, Menneskerettsloven og Straffeloven, er nokså ubekvemme for mange.

   
---
---

   Lars Rønbeck, 28.06. 2013 via Norgespartiet:
   https://www.facebook.com/groups/norgesp/permalink/555642794495889/

   Arbeid eller brød
   – historien bak NAV-reformen

   "Målet om full sysselsetting er oppgitt, og retten til arbeid eller trygd er avløst av plikt til å søke arbeid, uten rett til å få arbeid. Trygd er ikke lenger en kompensasjon til dem som fratas retten til arbeid for å gi dem en viss økonomisk trygghet. Nå er trygd en stønad som bør være så dårlig som mulig for ikke å ødelegge arbeidsmoralen."

   http://www.ebbawergeland.no/artikler/arbeid_eller_brod.html
   Arbeid eller brød – historien bak NAV-reformen (Ebba Wergeland)
   www.ebbawergeland.no
   NAV-reformen er siste fase i den sosialpolitiske snuoperasjonen som i Norge har gitt oss «arbeidslinja». Nesten uten debatt har Norges politiske ledelse tatt farvel med etterkrigstidens sosialpolitikk og gått tilbake til modeller som vi trodde hørte historien til.

   *

   Aina Viola Larsen:
   http://www.dn.no/arkiv/article33978.ece
   En helvetes jobb - DN.no
   www.dn.no
   Milliontap, omorganiseringer og rot har ført Aetat inn i en kollektiv depresjon. Drapstruslene har haglet og ansatte har gått. Hvem får ryddejobben? Den som blir ny arbeidsdirektør i høst bør ha sans for bratte bakker og balansekunst.

   Håkon Andresen:
   Ja, politikerne er veldig flinke til å snu tingene på hodet

   Aina Viola Larsen:
   Før i tiden var det lettere å komme igjennom nåløyet hos da Arbeidskontoret som det da hete. Vi som vokste opp da på den tiden hadde ingen problemer å få jobb da, og på den tiden var det da også Arbeidskontoret som ordnet jobb til deg . En saksbehandler tok en telefon til en arbeidsgiver som de viste trengte arbeidskraft, og de kunne ordne arbeid til deg, og da kunne du stille på jobb dagen etter.

   Håkon Andresen:
   Aina Viola Larsen jeg skjønner ikke hvor moralen ligger hos politikerne ..... tar fra de mindre fattige og gir til de mest fattige, mens de rike blir rikere. Pålegger folk å arbeide når det ikke finnes et arbeid de kan leve fullverdig av. Tar i fra pensjonistene pensjonen når de pensjonerer seg lovlig ved fylte 62 år for å presse dem til å jobbe til de er 67 år ..... Det nye budskapet er at du kan hvis du vil, hvis de bare truer med å kutte ytelsene. De som ikke klarer full jobb til 67 år straffer Pensjonsreformen dem hardt økonomisk. Den nye sosialpolitikken bygger på at det er den individuelle viljen det må gjøres noe med, ikke mulighetene i arbeidsmarkedet. Sosialpolitikk skal gi økonomisk trygghet, ikke tvinge folk til å godta underbetalt eller dårlig arbeid. Sikring mot inntektstap skal gi folk nødvendig trygghet til å si nei takk til dårlige arbeidsvilkår ..... En stor takk til Ebba Wergeland for denne velformulerte artikkelen .... godt skrevet

   Aina Viola Larsen:
   http://www.nav.no/Om+NAV/NAV/Etablering+av+NAV/Historie/Aetats+historie.1073751267.cms
   Aetats historie - Historie - Etablering av NAV - NAV
   www.nav.no
   Ett av de viktigste argumentene for å opprette arbeidskontorer var å avverge nøden blant de arbeidsløse. I innstillingen om å opprette arbeidskontoret i Kristiania het det bl.a.:

   Aina Viola Larsen:
   politikerne våres er Nazister mer eller mindre hentet fra et Gufs fra Hitler sin storhetstid, og det kan man jo lese fra den her artikkeln Aetats historie.

   Håkon Andresen:
   Demokrati, fra demos som betyr folk og kratein som betyr herske. Styreformen demokrati betyr folkestyre, folkets herredømme. Diktatur blir i våre dager brukt som et uttrykk for visse statsformer som motsetning til demokratiet. Det blir også brukt som synonym til enevelde eller autoritært styre. Det som kjennetegner diktaturet som styreform er at makten er sterkt konsentrert blant en gruppe få personer, eller en mann, da kalt enmannsdiktatur (Mussolini i Italia og Hitlers i Tyskland). Diktatur brukes også om den styreformen som ble etablert i de østeuropeiske landene i tiden etter den annen verdenskrig, da makten egentlig lå i det hos ledelsen i det kommunistiske parti. På grunn av dette må man før det skapes demokrati, ha et grunnlag som almen opplysning, rettssikkerhet, toleranse og samfunnssolidaritet. Det store spørsmålet er hvor langt demokratiet skal tolerere intoleranse .....

   Håkon Andresen:
   Diktatur og demokrati går ikke om hverandre. Men er heller ikke så lett å bytte ut med hverandre heller, uten å få relativt store konsekvenser .... Ap-partiet har et snev av diktatorstyre ....

   Rune L. Hansen:
   Langt mere enn et snev. Utplyndringene av Norge og sivil-befolkningen har mange navn og metoder. Som også fremgår av artikkelen, men også enda langt flere. Og alle de mange som blir helt ødelagt og drept av metodene hverken høres eller sees. De begraves med falske døds-attester og blir stille som graven og brent aske.

   Rune L. Hansen:
   Det er sadisme som styrer og rår.

   Aina Viola Larsen:
   De er djevelen i forkledning. Deres ondskap kommer en dag til å slå tilbake til de selv som er tvers igjennom ond.

   
---
---

   Fru Borge, 28.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/608487569170517/

   Barnevernet har laget bekymringsmelding på oss hver 6 måned i 4 år, dette startet rett etter at min mann gikk ut i avisa og fortalt hvordan barneværnet nektet og la han få innsyn i papirene sine fra han var liten og hva som skjedde når han var liten.

   Han fikk til slutt en erstatning og munnkurv om aldri å forfølge saken igjen, da startet vår kamp om våre barn mot barneværnet. alle bekymringsmeldingene ble henlagt men En mandag i april kom ikke sønnen min på 9 år hjem med skole bussen kl 14 som han pleier, jeg prøvde å ringe skolen, kontakt lærer og asistent lærer men ingen tokk tlf ettersom klokken gikk ble jeg og min mann mer redde og kjørte rundt og ringte alle men ingen hadde sett han, klokken ble 16 og min stedatter kom heller ikke hjem og hun tokk ikke tlf. Jeg dro i barnehagen og hentet di 2 minste barna mine og leitet videre etter di to store. Jeg var så utrolig redd og kl 18 ringte vi politiet og først da fikk vi vite noe, di sa at di viste noe om saken men at di ville snakke med mann min før di fortalte noe.. Di kom hjem til oss og lekte med 4 åringen min og tullet å tøyset mens vi ventet på atmann min skulle komme hjem for han var fortsatt ute å letet etter barne. Når han kom hjem så aresterte di mann min forrann 4 åringen som hylte og grein. Da fikk jeg vite at barneværnet hadde tatt di storebarna på akuttsak og at mann min var siktet for vold mot ungene. Mann min ble hos politiet til dagen etter, jeg måtte i møte med bv kl 12 dagen etter uten mann min men hadde med meg advokat, bv fortalte at di hadde vært på skolen og pratet med barna og at hun største hadde fortalt at han hadde tatt kvelertak på henne på påskeaften og at min sønn på 9 fortalte at han kjeftet mye så han var siktet for psykisk og fysisk vold mot unga, og at jeg var underkuet av mann min så barna kunne ikke være hos meg. Men jeg måtte flytte fra mann min for å beholde di minste to. Di lot min sønnbegynne på skolen igjen ( skolen ligger på samme sted som barnehagen di minste går i ) min sønn sto mange dager ved bilen min og hylte og skrek og jeg ringte bv og sa at di ødelegger sønn min, men fikk beskjed om at da fikk jeg passe på at jeg leverte når han var inne til time og at skolen og barehagen måtte passe på at han og di minste ikke traff hverandre selvom det er kunn et lite gjerde som skiller det. Jeg klaget på akkutplaseringen og vant i nemda:) men di krevde fortsatt at mann min ikke fikk komme hjem..det ble dommeravhør av di store og min sønn fortalte at han ikke var redd min mann som barneværnet sa men at han ble redd fordi at hun største hadde sagt at han kom til å lete etter dem og ta dem når di satt på barneværnsvaktet alene for di bv var ute for å hente mat. For hvert møte vi hadde med bv ble saken dem tynnere og min manns, min og min sønns advokat jobbet mot dem og til slutt så kom kuratoren hjem til oss og beklaget at di hadde gjort så mye og ikke undersøkt noe først og henla saken! Nå sitter jeg med en sønn så må gå hos psykolog fordi han er livredd for og bli hentet igjen, han er redd for å dra til skolen for der hentet di han og han våkner av mareritt om natten osv min datter på 4 er blitt redd politiet og på grunn av at vi ringte alle den dagen bv tokk barna så vet hele nærmiljøet hva som skjedde, eller ryktene har gått så di tror de vet det. Så barna får ikke lov til å være med noen hjem eller ha med noen hjem lenger.. Mange feil ble gjort i denne saken og advokatene våres jobber med feilene nå for dette er ikke greit!! Alt startet fordi mann min gikk ut offentlig mot bv men alle gangene måtte di hendlegge, denne siste gangen så hadde man. Min kranglet med 14 åringen og tatt fra hun tlf, dette fikk di vridd på og gjort til myyyye mer!

   *

   Janne Distre Hansen:
   Ja de eier ikke grenser!

   Toril Olsen:
   typisk bv

   Linn Storkås:
   ja bv trenger ikke store grunner. er barn/ungdom i den alderen sinna på foreldrene kan de si det verste. det har jeg opplevd selv. ille ja. men barna blir trodd når bv tror og mener ting. og mange ganger pga gamle papirer de ikke vet bakgrunnen av

   Monica Gjerden Røvik:
   gå til sak mot de når dere har fått krefter tilbake , jeg turte ikke var redd for at de skulle begynne herje med oss på nytt, men no er ungene blitt voksne og de velger om de vil gjøre det selv  , erstatning er på sin plass når de ødelegger familier ,og driver på i åresvis ,før de henlegger og man ikke får mye som en unnskyldning etter alt barna og voksne har opplevd,man lever under psykisk press,man får fabrikerte løgner mot seg,man blir stilt til veggs og blir truet ,i perioder begynner man nesten tvile på seg selv som foreldre , hadde man gjort slike ting mot en nabo hadde man ent opp i fengsel for utpressing og trusler. de som opplever at bv henlegger etter å ha holdt på lik bør ha krav på en erstatning for tort og svie.........

   Jane Kile:
   for en historie..... Erstatning for å holde munn, ja... nei, den erstatningen er ikke mye verdt, og da er det godt du kan fortelle. og en dag kan kanskje også dine barn fortelle, for slike ting MÅ fortelles. vi må la folk se hvordan tingenes tilstand er i dette systemet.

   Monica Gjerden Røvik:
   det er for å få rem slike ting i lyset, erstatningen er ikke verdt noe når man tenker på hva de har ødelagt, men slike saker får det frem i lyset at bv gang på gang utsetter familier for slike ting, og at de ofte ikke har grunnlag nok for å gjøre det

   Maria Cecilia Hammergren:
   Vil nå heller si at det var en bestikkelse og ikke en erstatning!! har vært borti noe av det samme vi også, men gudskjelov er barnevernet her vi bor nå, fullt oppegående, så de støttet oss fullt ut når vi flyttet hit. skulle så ønske de var så ålreite og flinke resten av bv i norge!! hadde vi ikke flyttet, hadde vi mistet barna pga løgner og fabrikerte historier. bv i kr.sand er ikke gode en plass!!

   Aina Holdahl:
   For en tragisk historie. Galskap..

   Lise Adriansen:
   Trist ;(

   Astri Devold:
   takk for at du deler din vanvittige utrolige urettferdige historie, galskapen som foregår i dagens verden , Norge, må komme til syne for å synliggjøre denne galskapen, slik at vi kan kjempe fem en rettferdig verden!!!,

   Rune L. Hansen:
   Typisk nok alt og det hele ja. Og om noen av de "sympatisk nok" henlegger en gang, eller flere, så anser de det i neste omgang (når enn, og hva enn) for bevis for at en har vært i deres søkelys tidligere og dermed som bevis godt nok for hva som helst.

   Fru Borge:
   Takk for god støtt og mange gode ord:) har advokat på saken og gir meg ikke!!

   Lykkelige Alanna Kingsrød:
   Vi opplevde noe liknende i forhold til voldsanklager. Samboeren min er mine eldste sønners stefar. Han er snill, omsorgsfull, engasjert og forutsigbar. Han er dog mer konsekvent enn meg i forhold til oppdragelsen av barna. Barna mine ble frustrert fordi de synes han var så streng og hadde altså fortalt på skolen at de ikke likte ham på grunn av dette. Dette ble vurdert som bekymring om vold og BV bestemte seg for at joda - dette måtte være vold. De observerte min mann med barna en hel ettermiddag. Det gikk så fint at de mente det hele var spill for galleriet. Det var ikke mulig at vi hadde det så fredelig og fint som det virket som under observasjonen. Det måtte være stefar som "gjorde seg til". De tok ikke fra oss barna - men jeg ble presset til å gi fra meg omsorgen for de eldste barna til deres far som bor en helt annen plass i landet. Jeg og biologisk far har hele tiden hatt en fint forhold, men vi opplevde at BV prøvde å sverte oss i forhold til far og sette han opp mot oss. Heldigvis har han vært på jevnlig besøk hos oss så han visste jo hvordan forholdene egentlig var og stod på vår side hele veien. Likevel torde vi ikke la det hele gå til nemda - vi overførte derfor omsorgen. Nå sitter vi og biter negler og hyperventilerer i påvente av hva de kan finne på i forhold til vår yngste sønn - han er min og min manns felles barn. Det blir ikke så "enkelt" som å overføre omsorgen med ham! BV har sagt vi skal få beholde ham, men de har også sagt at de kun har lagt saken hans på is...noe som betyr at de jo tenker ta den opp igjen!

   Rune L. Hansen:
   Det er på det nærmeste ingen advokater i dagens Norge som våger eller ønsker å ta slikt og den politiske mafiaen på alvor.

   
---
---

   Fortsettelse fra i går, 27.06. 2013:
   https://www.facebook.com/groups/541910902493986/permalink/611803335504742/ 

   Rune L. Hansen:
   Det er uansett ingen som kan erstatte de eller som er bedre skikka.

   Marita Windsland:
   Ingen kan erstatte pappa... og ingen kan erstatte mamma ... Uansett

   Vegard Tilrem:
   Nei, østeogenet og testosteronet er komplementært (i den store oppgave med å føre slekten videre : )

   Rune L. Hansen:
   Henrettelse av fedre og mødre og barn skjer sofistikert i Norge. Men er like fullt groteskt.

   Vegard Tilrem:
   "STATENS BARN"

   Rune L. Hansen:
   Barnemat for den politske mafiaen.

   Rune L. Hansen:
   Mange av de som har noen barn, far eller mor de vil kvitte seg med?

   
---
---
*****

--29--
-- Dagboks-notater, lørdag 29. juni 2013, Vinberget: 

   Regn efter midnatt, gradvis mere og disig med 8 pluss-grader Celsius klokken 06 og 9 klokken 08. Tildels regn utover formiddagen og efter hvert mindre overskyet uten regn, med 15 pluss-grader frem mot klokken 13.30. Og 10 pluss-grader frem mot klokken 20, og 8 klokken 22. Grålig og 7 mot midnatt.
   
---
---

   Rune l. Hansen, 29.06. 2013
via NKMR / Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter:
   https://www.facebook.com/groups/126288523784/permalink/10151524749288785/ 

   Når offentlige myndigheter blir kriminelle blir landet et terror-regime. Politikere, politi, påtale-myndigheter, dommere, etc. har blitt det motsatte av hva de skal være.

   De enkelte angjeldende av de har misbrukt den makt og myndighet de skal ha og representerer motsatt lov og rett og ulovlige lover.

   De angjeldende av de representerer ikke mere lov og rett og landets myndighet, men et stats-kupp og lands-forrædere og politisk organisert kriminalitet og et terror-regime som har okkupert landet.

   *

   Ola Eriksson:
   De myndigheter som kidnappas och säljer medborgares barn river ned vad som är byggt upp under 1000 år av civilisation. Vad konsekvensen av detta blir, är att de skyldiga besegras genom att de kan utsättas för den lag som fanns för 1000 år sedan. Idag står civilisationerna inför sitt sammanbrott såväl moraliskt som ekonomiskt. Kulturellt utövar islam ett tryck på kristna värderingar, makten har övergivit försvaret an nationalstaten, makten har alltmer börjat definiera folket som huvudfiende, och ledare från hela världen sluter sig samman för att konspirera mot sina egna folk.
   När flertalet människor inser att konspirationen är total, kommer de inte att spara på metoderna mot landsförrädarna.

   Rune L. Hansen:
   Ingenting i verden er farligere og mere smittsomt enn politisk organisert kriminalitet som ikke blir stoppet.

   
---

   https://www.facebook.com/groups/grunnlovsvenn/678454022180451/
   Torstein Viddal:
   Det kan dessverre virke sånn, Hansen. Her er min kronikk av natten. Noen burde virkelig prøve disse hårreisende nye lovene opp mot Grunnloven! -->
   http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1038/thread278296/
   Dypstaten og Tanketerrorloven
   www.dagsavisen.no
   Vi som følger litt med på det som skjer i det store utland — les: USA — noterer oss at de har akkurat de samme sleipe myndighetene som gir seg selv rett til å overvåke oss — med akkurat de samme sleipe metodene og triksene.

   Elin Pettersen:
   Skriv om dette dere journalister /presse / media, har dere fått total MUNNKURV ???

   Torstein Viddal:
   Jeg nevte dette kuppet Hansen var inne på over her, på Dagsavisens nettsider i går kveld. Nå er hele den tråden slettet, sensurert.

   Rune L. Hansen:
   Gradvis fortere og fortere med ulovlige lover ja, og videre også med ulovlige utrolige endringer av Grunnloven og Straffeloven. Ulovlig og straffbart - politisk mafia-virsomhet. Pluss ulovlig og straffbar oppløsning av nasjonen og overdragelse til et slags drømmen om Europas Forente Stater ala USA. Motsatt både lov og rett og folkets vilje til og med i folkeavstemninger. Samtidig også som omtrentlig alt av masse-mediaen videre og ytterligere monopoliseres for den politiske mafiaen og dens propaganda.

   Torstein Viddal:
   Ja, det var derfor den slettede kommentaren min snakket om lovløs tilstand og borgerkrig.

   Rune L. Hansen:
   Mere og mere utspekulert og groteskt sletter og utsletter de i det heletatt mennesker. Og videre-utvikler og fin-justerer metodene.

   Rune L. Hansen:
   En politisk mafia og nepotisme som tar seg til rette villere og villere.

   Torstein Viddal:
   Det lettere ironiske er at det nå er oss anarkister som kjemper for demokratiets sak og for at lover og regler skal respekteres av makten.

   Rune L. Hansen:
   Forhåpentligvis også anarkister, og alle og enhver andre. Hva enn de kaller seg selv eller blir kalt. Grov-kriminell virksomhet er ødeleggende for både mennesker og samfunn. Og er mildt sagt katastrofal når den gjennom-syrer den offentlige forvaltningen.

   Torstein Viddal:
   Den siste terrorloven som bakes inn i straffeloven skiller seg radikalt fra all tidligere anstendig lovtekst - ved det at den også gjør det straffbart å IKKE gjøre noe galt.

   Torstein Viddal:
   Nå holder det å tenke kritiske tanker om myndighetene for å få 35 år i fengsel.

   Torstein Viddal:
   Loven ble gjeldende på Slottet på fredag 21. med umiddelbar virkning. Den gjelder med andre ord også for denne tråden, her og nå.

   Rune L. Hansen:
   Ulovlige lover og ulovlig lov og rett har aldri vært noe annet enn ulovlig. Mange som både glemmer det og som ikke forstår det.

   Øyvind Anarkiellerkaos Selseng:
   Det lettere ironiske er at det var dette dikteren og anarkisten Arne Garborg og hans anarkistiske venn presten Ivar Egnund Mortensson advarte så strekt mor da det representative partistyret kapret det gryende folkestyret. Ivar Egnund Mortenssen sa at sosialdemokratiet er et trugsmål mot fridomen og at ei dyr og mannsterk regjering ville administrere bort og øydelegge dei beste sakene.

   Torstein Viddal:
   Og nå er Arne Garborgs plass lagt under tunnel, som attpåtil kalles Ibsen...

   Øyvind Anarkiellerkaos Selseng:
   Egnund var også opptatt av flertallets overkjøring av mindretallet, og antydet at i mange tilfeller må den personlige friheten gå foran flertallets ønske om likhet. Dette er ord som er verdt å merke seg i disse utilitaristiske tider, hvor nyttefilosofien er blitt en politisk religion...

   Rune L. Hansen:
   Sant nok, og har jo allerede skjedd. Men om "terror-loven" også representerer det samme er kanskje ikke så sikkert? Det er vel flere enn meg som enda ikke har sett hverken lov-teksten eller dens konkrete forslag. Noen har kanskje en link til den? Jeg søkte kjapt nu på Internettet uten å finne noe. Straffeloven (2005) kapittel 16 inneholder jo fra før av gode lov-bestemmelser i forhold til terror, - kanskje også den nye "terror-lov" det snakkes om gjør det samme? Kanskje tilmed de som ønsker den lager mere "ris til sin egen bak"? Eller, forhåpentligvis er den lovlig og god?

   Torstein Viddal:
   Sanksjon av Stortingets vedtak 20. juni 2013 til lov om endringer i straffeloven 1902 og straffeloven 2005 mv. (forberedelse av terror m.m.)
   Lovvedtak 104 (2012-2013). Lov nr. 85
   Loven trer i kraft straks.

   Torstein Viddal:
   http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-20130621-0687.html
   Norsk Lovtidend /d: FOR-2013-06-21-687 :d/ /k: Ikrafts. av lov 2013:85, endr i straffelovene. :k/
   www.lovdata.no
   Hjemmel: Fastsatt ved kgl.res. 21. juni 2013 med hjemmel i lov 21. juni 2013 nr. 85 om endringer i straffeloven 1902 og straffeloven 2005 mv. (forberedelse av terror m.m.) del VII nr. 1. Fremmet av Justis- og beredskapsdepartementet.

   Torstein Viddal:
   Her er lovinnstillingen, der alt står samlet og ikke blandet med gamle deler av loven helt tilbake til 1902.... -->
   http://www.stortinget.no/Global/pdf/Innstillinger/Stortinget/2012-2013/Inns-201213-442.pdf

   Rune L. Hansen:
   Takk. Jeg har såvidt begynt å lese den.
   Ser de innledningsvis skriver blandt annet, at: "Gjeldende rett må utformes i samsvar med våre internasjonale forpliktelser. I den forbindelse står menneskerettighetene sentralt."
   Og det er jo sant, og meget bra at blir forstått. Det er jo ulovlig og straffbart, også i sine konsekvenser, om det de som er delaktige i gjennomføringen av en lov eller lov-bestemmelse gjennomfører er ulovlig.
   De skriver riktig nok blandt annet også, at: "I krig og i væpnede konflikter kan ellers straffbare handlinger være lovlige som krigshandlinger."
   Jeg har bare lest begynnelsen og vet enda ikke om de forstår at i henhold til Straffeloven (2005) §§ 17, 18 og 19 også "handlinger som ellers ville vært straffbare er lovlige" i henhold til bestemmelsene i nødrett (§ 17) og i nødverge (§ 18) og i selvtekt (§ 19).
   Forskrudd og mistenkelig er det uansett at slike ord og ord om terror fremføres i regi av mange grov-kriminelle politikere og andre stats-ansatte som har som praksis grovt å forbryte seg mot menneske-rettighetene og lov og rett - og uhyre grovt foruretter enkelt-mennesket og samfunnet!
   Kanskje er det er en lovlig lov, som god gjerning, forkledning eller falkskhet, etc.? Eller?

   Torstein Viddal:
   Det er forståelig at du og de fleste andre ikke har fått med seg loven før nå. Det er pressens feil. Vågå-ordførerens feil (han får vel snart en pris av PST?). Hovedsakelig er det en lov PST ville ha for å kunne overvåke hvem de vil når de vil. Økningen av straffenivået til 35 år for å ikke engang handle / gjøre noe, men bare tenke «farlige tanker», bringer straffenivået for «forbrytelsen» — muligheten for at de kan komme til å tenke noe — så høyt opp at det automatisk blir lovlig for PST å overvåke dem for å finne ut om de tenker dette. Med andre ord en fascistlov.

   Rune L. Hansen:
   Allslags kriminelle gjør mange slags gode gjerninger og har mye forskjellig slags valg-flesk. Å avsløre de og å straffe-forfølge de kan være vanskelig eller lett. Jeg antar uansett at det du forteller om det, Torstein Viddal, kan være sant. Og det overrasker vel ikke mange i så tilfelle. Selv vil jeg uansett lese teksten, for å kunne bedømme.
   Jeg så advokat Christian Elden i Oslo i en artikkel nu i forbindelse med dette ironisk foreslå at likså godt med det samme å inn-skyte en micro-chip i alle nyfødte barn og i hele sivil-befolkningen.
   Meget skremmende politisk utvikling ja, Og det blir i så fall helt som det "dyrets merke" for anti-krist som Johannes i den siste boken i Bibelen forteller om. Og sannhet og klarsyn i også de hans ord.

   Rune L. Hansen:
   Ikke overraskende heller at den politiske mafiaen smittsomt brer om seg også globalt, men uhyre skremmende og livs-ødeleggende.

   Torstein Viddal:
   Veldig bra om du leser det hele, Hansen, det er endel uker siden jeg selv gjorde det. Oppsummeringen over går mer på hva PST ønsker å få ut av denne loven, og hvilket triks de bruker. PST ba om loven den 18. april 2011 — 3 måneder før terroren — men de prøver nå å få fjernet gamle nyhetsartikler som viser dette. Noen er enda i Googles cache.

   Rune L. Hansen:
   hmm

   Torstein Viddal:
   Har skrevet litt om fjerningen her — siste snakkeboble i dialogen: http://glohug.no/dialoger/
   Dialoger hos Glohug
   glohug.no
   Forfattersamtale mellom Torstein Viddal («Politisporet») og Amos Keppler («At the End of the Rainbow»).

   Rune L. Hansen:
   Mye på en gang, men jeg puster iallfall enda.

   
---


   https://www.facebook.com/hannej.jahren/posts/620841434595703?notif_t=story_reshare
   Hanne Judith Jahren Jacobsen:
   Denne støtter jeg !!!

   Hanne Judith Jahren Jacobsen:
   avisene skrev for endel år tilbake at norge ble invadert av kriminelle, er kansje ikke så rart at vi ble et fristed, staten er jo gjennomsyret av korupsjon og kameraderi.... og like barn tiltrekker hverandre .... : (

   

---

   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10200392463548923
   Lasse Pehrson:
   Pirater

   Rune L. Hansen:
   Pirater av verste slags. Ikke uvanlig i historisk og global sammenheng. Skremmende, livs-farlig, ødeleggende og katastrofalt for sivil-befolkningen og verden.

   Marie Johansen:
   Magtmisbrug korruption Pengemaskiner

   Hanne Judith Jahren Jacobsen:
   Kunne ikke vært sagt bedre, da har vi MANGE landsforædere!

   Tom Helgesen:
   Joggesko....

   Rune L. Hansen:
   Mange landsforrædere, torturister, utplyndrere, terrorister og mordere - ansatt i den offentlige (inklusivt politiske og juridiske) forvaltningen.

   Rune L. Hansen:
   (Det er mange, ikke bare meg, som ikke har mulighet for å kjøpe seg joggesko, Tom Helgesen.)

   
---
---

   Fortsettelse fra i går, 28.06. 2013:
   
https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/608346795851261/ 

   Rune L. Hansen:
   De ikke bare tar over ens liv, men de ødelegger det og fjerner det. Diskusjonsforum? At det snakkes og kommuniseres ... og reageres, informeres og opplyses ... Det er som det skal være og bør være.

   Christine Bjørkmo Beck:
   Joda.. du har rett

   Lillian Pedersen:
   Barnevernet har for mye makt. De gjør en elendig jobb i mange saker. De har ikke erfaring nok disse saksbehandlerene som for øvrig bare har 3 år på skolebenken... og det er helt utrolig at de får lov å ta de beslutningene de gjør med såpass lav utdannelse?????

   Astri Devold:
   Stort sett enkle folk med 3 års utdannelse etter vg og med bestått ex så har de fått for store sko og de snubler hele tiden i sin uvitenhet!!!!!! KATASTROFE !!!!!!!

   Lillian Pedersen:
   Så og si alle kan ta en slik utdannelse da? Burde det ikke settes litt høyere krav til personlighet også? Pappskaller er det NOK AV i Barnevernet!

   Nina Solstråle:
   De kommer sikkert fra en forstyrret barndom selv og derfor vil hevne seg på samfunnet pga de ikke føler de har fått den hjelpen de trengte da, og derfor har disse dysosiale og psykisk psyke ustabile folka fått en fot innenfor og da er det gjort, de er som en pandemi, de sprer seg til alle vinder, alle vi som har blitt utsatt av dem hadde vært mer skikket enn dem til og kunne være ansatte i en etat, denne kreftbyllen som er nå består av hat, misunnelse og makt. Den tåler ikke at de sunne og gode skal ha det godt, finnes mange som er hevngjerrig på samfunnet, de føler seg tilsidesatt og dårlig behandlet, men da bør dem heller skaffe seg en psykolog og gå til behandling.

   Rune L. Hansen:
   Mennesker som aksepterer en slik form for virksomhet, hvem enn som driver den, er ikke bedre.

   Tove Kristin Opgård Solberg:
   Huff jeg finner ikke ord for ondskapen

   Lillian Pedersen:
   Har vært utfor en sak hvor saksbehandler spiste middag på hjemmebesøk hos den familien hun var saksbehandler for. Saksbehandler tok senere parti med barnefaren i en barnefordelingssak og hun blandet to saker sammen og spurte deres felles barn navnet på noe saksbehandler trodde var morens nye kjæreste som var navn på annen klients kjærest. Dette beklaget hun i brevsform senere. Likevel får hun fungere som barnets saksbehandler?????

   Nina Solstråle:
   Fy F...! Sier nå jeg da snakker man om utspekulerte amøber ass, nei Nok er Nok azz få denne søpla ut av etaten, de passer ikke inn i miljøet. Og hva skal man med slike som dem? Regjeringa har jo mesteparten sv skylda som lar et slikt regime fortsette i det uendelige, nei vi må aksjonere snart ellers vil det aldri bli forandringer, og jeg synes det er meget trist at enkelte vegrer seg for og se sannheten i øya, og ønsker heller og erfare det på kroppen, de hører ikke på sunn fornuft og velger heller og gå i den "gode" tro at det alltid finnes en grunn, det provoserer meg veldig. Jeg fatter bare ikke at samtlige ikke ser alvorlighetsgraden i dette som skjer. Til dere som synes så godt om BV se og FÅ OPP ØYNENE DERES!!!! Dette er ikke en dans på roser og velger dere og overse den problemstillingen vi har nå i dagens samfunn, da er dere svikere. Sorry ass, men det er min mening, men for all del ønsk dere et helvete, men dere tro meg dette helvete dere da vil møte vil ramme dere for resten av livet. Og dere er advart.

   Cathrine Woldstad:
   Det er da ingen som ønsker seg et helvete Nina Solstråle. Og selv om jeg er skeptisk til den ensidige vinklingen fra enkelte her inne, betyr ikke det at jeg er fornøyd med og støtter barnevernet slik det er i dag. Det betyr heller ikke at jeg ønsker å oppleve urettferdig behandling fra bv.Det betyr bare at jeg ikke klarer å tro at bv jobber på en slik måte at de henter barn uten grunnlag. Mener dere at det like gjerne kan skje meg, at de plutselig en dag ringer på døra her og tar med seg guttene mine uten noen som helst grunn? Klarer du/dere ikke å forstå at det er vanskelig å tro noe slikt når man ikke har erfart det?

   Cathrine Woldstad:
   Derimot har jeg erfart at bv har fått bekymringsmeldinger gjentatte ganger uten å ta barna ut. I noen av disse sakene har det vært direkte ødeleggende for barna at bv ikke har grepet inn. Jeg forsvarer ikke bv, men den etaten trengs. At de kunne jobbet annerledes og gått inn med mer hjelp fremfor å frata barna familien sin er jeg helt enig i. Men jeg tror fortsatt at bv har grunner for å ta barna ut.

   Jane Kile:
   jeg klarer å forstå det, Cathrine Woldstad. jeg skjønner jo at folk tenker ingen røk uten ild, men det er jo naturlig at man faktisk blir skeptisk når man ikke kjenner saken fra innsiden, men når jeg faktisk har sett og opplevd slike ting selv, så kan man jo enten si at man er for dum til å forstå at en omsorgsovertakelse er til barnets beste eller at man lyver......
   Og dette er en degradering av offere som opplever noe slikt i sitt liv, og det er også en form for latterliggjøring man opplever når man kommer inn i dette systemet.
   latterliggjøring er jo en hersketeknikk, og det å si at det må jo være andre grunner er faktisk å si at en person lyver.
   Jeg kan fortelle deg at den dagen man kommer i retten, så er det faktisk bagateller som er grunnen, og du skal vite at enhver observasjon som har blitt gjort av foreldre kan bli beskrevet som omsorgssvikt, så her er det faktisk ingen grunn til annet enn å si at vær du glad så lenge BV ikke har bestemt seg for å ta dine barn, for en god barnevernspedagog skal nemlig kunne ta ungene fra hvemsomhelst.... men dessverre er det mange som ikke tror det før de opplever det selv....

   Jane Kile:
   en mor sa til meg at jeg trodde de tok unger fra mødre som hadde sprøyta i den ene armen og ungen i den andre...... Eller folk som var voldelige eller andre former for mishandling.....

   Jane Kile:
   hvor mange er det ikke som har følt seg trygge på at BV skal undersøke hos oss, men når de finner ut sannheten, så går dette bra, eller folk som har kommet til fylkesnemd og retten og tenkt at når bare sannheten kommer fram, så går dette bra..... og som så faktisk har mistet omsorgen pga synsinger og løgner......

   Nina Solstråle:
   Det kan skje den beste Cathrine Woldstad Og det kan skje til og med deg, før du minst venter det, så kan du møte på folk som for eks, ikke liker deg og det er nok til at de sender en beskymringsmelding om deg og dine barn og da kommer BV med en gang og da står man der utenforstående og lurer på i all verden hva dem har kommet på banen for de gir deg ingen konkret svar på det, enkelte ganger blir man innkalt men i andre tilfeller ikke. Og da står dem plutselig på døra di med et vedtak i hånda og politiet som sine lakeier for og få det slik som dem vil. Og da vil du få sjokk når dem står der og leser svada om deg som du overhode ikke kjenner deg igjen i. De kommer sjelden alene når de fatter et akuttvedtak om og ta dine barn så forferdelig kyllinger er de psykisk, derfor mener jeg de ikke evner og vise empati eller forståelse, de går ikke etter og hjelpe, men tvert i mot stjele/kidnappe og bedra. Ja du nevner en problemstilling som er ganske kjent hvor BV bør agere og ikke gjør noe, men det er ikke alt, de SVIKTER i alle omtåder! Det er problemet og skal vi ha et BV som fungerer så kan vi ikke ha en slik holdning fra dem. Hvor i det ene øyeblikket ikke gjør noe og i det neste tar barn uten kjennskap til faktiske forhold med kun synsing og tror de vet bedre.

   Lillian Pedersen:
   Tro meg Cathrine Woldstad De (BV) styrer sakene akkurat dit hen de vil, for ikke å tape ansikt med dårlig saksbehandling i en rett. Du aner ikke hvor langt de kan gå, tro det eller ei, men jeg har beviser som skal inn for retten med en kvinne nå i august. Du hadde blitt overbevist. det finnes så mange arrogante saksbehandlere der ute som har latt makta ta styringen over dem. Det går prestisje i saker for dem.

   Cassandra Pacino:
   Bv er på papiret veldig fint fordi på strå. MEN de har aldri måtte kjempe for noe i sitt i liv. Ingen motgang fra noen som helst. Og bv vil liksom være en hjelpeetat. hvordan vil foreldere se på bv som hjepeetat når de truer med å ta dems barn!! nav og bv er hjelpe mildler... HA HA. DE ER PÅ PAPIRET. de mennesker som har gått den veien VET at det kan være annerledes enn hva de står. og DET ER DET SOM GJØR MEG SÅ FORBANNA! hvorfor skal dommere og sånne psykologer si ting etter papieret. DE VET!! ting er annerledes. de leser aviser, de ser nyheter på nettet,de og facebook. så hva er dette for noe? de tar del i forsking. Dette er til å bli SINT av! Når man leser om bv og alt de gjør MOT familier . BARNETS BESTE MEG I RÆVA SOM MIN MOR VILLE HA SAGT . (må du hvile i fred mamma.)

   Anne Grete Axelsson:
   Dette er ikke snakk om mitt barn altså. Jeg er bare tante til ett barn i BV klør.

   Christine Bjørkmo Beck:
   Lillian og frøken solstråle.. Dere skriver som om det var min sak!!!
   Utrolig!!!

   Rune L. Hansen:
   Og at de ikke gjør noe "der hvor de burde gjøre noe" kan en heller i det minste være glad for. Fordi de heller ikke der er i stand til å hjelpe hverken barn, foreldre eller familie, annet enn å gjøre vondt verre for enhver og alle!
   Som i det heletatt overfor enhver og alle og samfunnet og verden. De er en politisk organisert uhyre grov-kriminell virksomhet, som det i det heletatt ikke er annet enn fanskap, perversiteter, diskriminering, splittelse, trakassering, terror, utplyndring og tortur med.

   Marte Selnes:
   "Kidnappet på bestilling av en fosterfamilie"??????

   Therese Sætre:
   Semmingsen håper på det beste at det går din vei her. får helt tårer i øynene av å lese dette : ( helt utrolig at de kan gjøre noe sånt.. de skulle skammet seg.

   Roger Solberg:
   Cathrine Woldstad: Du sier "jeg nekter å tro att barnevernet fungerer slik før jeg erfarer selv", gud forby og jeg håper av hele mitt hjerte att du slipper det, men hjelper vel ikke stort da sikkert ikke tror på han heller før du ser han. Jeg skulle så inderlig vel håpet att du kunne få åpnet øynene og forstått denne galskapen som desverre rammer fler og fler i vårt langstrakte land. Iflg en nylig publisert artikkel så omhendertok barnevernet 17000 barn i 2012 som av en aller annen grunn ikke kan bli boende hjemme i biologisk hjem. Så da antar jeg att det kun er ett tidsspørsmål før de kaster sitt blikk din vei. Å ja de følger med på aktiviteten her inne. Håper du med fler får øynene opp for dete før det er for sent.

   Anne Grete Axelsson:
   Steinkjerfestival i går. Barn ca 9-10 år ute med sine "drikkende" foreldre kl 22.30

   Tove Kristin Opgård Solberg:
   Hvor er så Steinkjer barnevern nå da

   Anne Grete Axelsson:
   Ja d kan du spørre om. Poltiet passerte utestedet to - tre ganger.

   Cathrine Woldstad:
   Hvordan ble dette en kampanje for å åpne mine øyne? "Så da antar jeg att det kun er ett tidsspørsmål før de kaster sitt blikk din vei". Hva mener du? Ække noe galt med foreldreskapet mitt. Ikke røyker jeg, ikke drikker jeg, ikke ruser jeg meg, ikke slår jeg ungene, ikke forsømmer jeg de på noe vis, ikke forgriper jeg meg, ikke neglisjerer jeg dem. På hvilket grunnlag skulle bv kaste sitt blikk mot meg? Ja, hvem som helst kan få bekymringsmelding rettet mot seg, men bv tar ikke barn etter en bekymringsmelding om de ikke avdekker at det er hold i den. Og ikke bland inn GUD i dette, da går det seriøst ikke an å diskutere.
   "Å ja de følger med på aktiviteten her inne". I så fall om dette stemmer, så burde enkelte her kanskje moderere seg litt i deling av private opplevelser. Jeg vil anta det ikke styrker målet med å få barna hjem at man blåser så mye privat på en offentlig fbside.
   Dette var et svar til deg Roger Solberg.

   Cathrine Woldstad:
   Nå syns jeg i utgangspunktet ikke det er en barnevernssak at 9-10 åringer er med foreldre på festival kl.22.30 på en sommerkveld, men selvfølgelig har mengden alkoholkonsum noe å si. Var foreldrene ravende fulle? Da er det seff ikke greit. Men vi kan ikke begynne å rope på bv fordi barn får være lenge oppe om kveldene.

   Anne Grete Axelsson:
   Det var IKKE ravende fulle foreldre, men som vi sei i Trøndelag - GODT på`n. Men det var fullt av andre ravende fulle folk. Og barn har ingenting på en pub å gjøre. Så dette handlet IKKE om ett barn ute på trivelig kveldstur i byen på en sommerkveld kl 22.30.

   Lillian Pedersen:
   OK! Dere som ikke er i Barnevernets "klør" og en rettsak mot dem, kan pakke sammen kommentarene!! Dere aner ikke hva som skjer med dette "systemet dere kaller "Barnevern" F.eks kan en falsk bekymringsmelding eller en kommentar fra en "besservisser", medføre, hvist de kommer til en "tjukk i hue saksbehandler" en ren katastrofe, ergo blir dette plutselig et "pappa vern" eller "mammavern"!!!!. Gjentatte ganger ser vi at saksbehandlere utnevner seg selv som dommere i saker. Det er også feil at en dommer sitter å dømmer etter hva en "inkompetent" saksbehandler eller kjøpte sakkyndige mener. Dette systemet er pill rottent! Her må det fagfolk inn i Barnevernet. Så lei av å lese om de som sitter her inne å tror de vet bedre! Velkommen til min verden!

   Lillian Pedersen:
   9/10 åring på "festival og alkoholservering" hører IKKE sammen! Dette er 18 års grense! Come on!

   Cathrine Woldstad:
   Anne: Steinkjerfestival på en pub? I så fall er jeg enig i at barn ikke har noe der å gjøre sammen med fulle folk.

   Cathrine Woldstad:
   Lillian Pedersen, jeg tror ikke jeg vet bedre. Jeg vet bare ikke bedre, fordi jeg ikke har erfart det dere forteller. Og derfor virker det usannsynlig. Jeg beklager. Jeg forstår at dere sitter på andre erfaringer enn meg. Derfor forstår dere ikke at jeg ikke kan tro det, og derfor forstår ikke jeg at bv kan handle på så tynt grunnlag. Uansett håper jeg sakene deres løser seg til det beste for BARNA.

   Anne Grete Axelsson:
   Ja Cathrine Woldstad D var festival overalt, noe i telt og overalt i byen.

   Lillian Pedersen:
   Takk Cathrine Woldstad. Respekterer ditt syn. Personlig har jeg erfart at Barnevernet har brutt loven i flere saker, videre at de forsøker å dekke over dette, videre beklager seg. Jeg kan ikke annet enn å si at du burde fått innsyn i min sak, så hadde du forstått. jeg har heldigvis råd til advokater, slik at de kan ordne opp.

   Nina Solstråle:
   Men Cathrine Woldstad hva med alt som blir skrevet i media om BV? Ref til Orkedal saken. Rart dere ikke ser fakta i øynene som media skriver. Nei jeg håper for all del at du aldri kommer borti dem, men kom ikke tilbake etterpå og si beklager men dere hadde rett. Uansett en advarsel sier
   mer enn 1000 ord så hold deg langt unna BV generelt det er det beste!

   Rune L. Hansen:
   Inntil den politiske mafiaen og blandt annet og særlig dens falske "barnevern" blir fullstendig stoppet og straffe-forfulgt er det livs-farlig å være barne-familie i Norge.

   Rune L. Hansen:
   Også for Cathrine Woldstad og hennes familie.

   Nina Hagen Fattnes:
   fy faen kjenner jeg koker over, forhånds døme foreldre uten at dem kjenner foreldrene, nei nå det være slutt !!!

   Nina Hagen Fattnes:
   fyll og fest passer ikke sammen med barn.

   Kenneth Thon:
   De som har erfaring med å reise rundt om kring i verden så er Norge et land man ler av alle, hvorfor vi har verdens mestere med fasiten, hva er rett og galt? det er nettopp dette som er problemet, Nordmenn tror de vet hva som fasiten i alt, jeg skulle gjerne tatt med barnevernet til Thailand, der er barna oppdratt med sovende fulle foreldre i hagen, barna bringer seg selv til skolen fra 3 års alder, og de lager sin egen mat og ler og har det gøy selv med mor og far sovende i hagen, de kjøer 5 stk barn på en moped, biler uten dører med barna hengende utenfor og alle smiler og er glade, de har ikke penger til noe de eier ikke noe, ingen toalett ikke do papir ikke tv, regner det å fint jeg fikk dusjet, men de er glade, kommer du som turist alle roper etter og få gi deg mat og alkohol gest frihet barna har frihet, foreldrene frihet, barna tenner bål fra de er 3 år for og lage en fisk de nettopp fanget i elva med hendene for og få seg litt mat, hadde folk sett hvor glade de er ville alle forstått at alt dreier seg om frihet, har du den trenger du ikke penger, klage på fb for foreldre som gjør det du ikke liker og et barnevern som er styrt av mafia og inkompitente idioter som fratar barn bare du sier fitte eller faen.

   Rune L. Hansen:
   Eller hva med f.eks. Grekenland? Jeg var der for noen år siden, gjennom store deler av landet. Ingen fyll eller uanstendighet der. Men rolige, sindige og glade mennesker og familier - et lite land og landlig, med noe flere mennesker enn i Sverige (som har dobbelt så mange som Norges 5 millioner). Athen som nesten den eneste store byen, med en halvpart av landets befolkning. Overalt kunne jeg og andre rundt omkring gå ifra både penge-pung og andre verdier på en benk eller hvor som helst uten å bli bestjålet eller miste eller mangle noe. (Alt fullstendig motsatt i f.eks. Tyrkia - og Norge.) Å slippe løs såkalt "barnevern" der ville ha ødelagt landet på kort tid.
   Et av verdens minste land, Grekenland. Og samtidig det landet i verden som har hatt størst positiv innflytelse på resten av verden.

   
---
---

   Lasse Moen, 29.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/609006659118608/

   Arild Holta
   Innlegg: 78
   Kommentarer: 2632
   FN fratar Norge status som menneskerettighetsnasjon

   Publisert 2 desember 2012 - 2795 visninger Innlegg
   Som ventet tar norsk media lett på at Norge har dummet seg ut for hele verden. Jeg kan ikke tolke den årelange ignoransen vi finner i media på annen måte enn at media er FOR Norges brudd på menneskerettighetene.

   Det er en politikk media har tro på, og velger formidle til det norske folk, framfor å informere.

   En av flere årsaker til FNs handling er det såkalte barnevernet. En annen årsak er psykiatriens muligheter for maktmisbruk og -overgrep.

   Hans Bauge kommenterer i en av de ytterst få og gjerne små aviser som aktivt kritiserer Norges menneskerettighetsbrudd.

   Endelig har FN oppdaget at Norge har i lengre tid skjult for dem at Norge driver samme sporten (menneskerettighetsbrudd.  Undertegnedes kom.) selv, til og med tortur regelen bryter Norge mot. Altså EMK Art. 3. Barn blir fratatt foreldrene, kun fordi de ikke har nok penger, uforskyldt.

   http://sfm.no/Arkiv-2012/Art-Des-2012/011212.FN-med-en-fortjent-nesestyver-til-Norge.htm
   sfm.no
   Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Samfunnsmagasinet Samfunnsmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Portalansvarlig: Inter Media Research Postboks 1118, 1787, Berg i Østfold, NorgeAnsvarlig redaktør: Jan Hansen. Medlem av Norsk Journalistlag (NJ/Fril...

   *

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat:
   "Hva så med de to store riksdekkende TV kanalene? I TV 2 kommer det enkelte få episoder om hvor vanskelig enkelte har det til jul, men det bryr ikke regjeringen seg noe om. Man har jo Frelsesarmeen og fattighuset i Oslo, så regjeringen behøver ikke å bruke noe særlig penger på de som lite eller ingenting har i Norge. Da er det jo greit å bryte menneskerettigheten på dette området også. Om den før omtalte Art. 3 står det at ingen skal bli utsatt for tortur eller annen nedverdigende behandling. Det å måtte tigge for å brødfø seg selv og sin familie, er en slik nedverdigende behandling.

   Jeg vil i forbifarten nevne at namsfogden i Oslo har tatt 2 store jafs av min trygd som følge av en gjeld, der den norske stat nektet å dekke, når det nettopp var den norske stat som ved sin handlemåte ved å ta fra meg mitt levebrød, som følge av en ny lov. Det betyr at selv i Sverige kan man ikke klare seg med å leve for 2000 kr, men det mener altså namsmannen at man kan. Det er også en ting som dekkes av Art. 3. I skjerpende retning er at de mener at 2 personer skal leve av dette. Dette er ett spesielt grovt brudd på Art. 3, men ettersom de med sin handlemåte separerer min hustru og meg, bryter dette også mot Art. 8."

   
---
---

   Arbeid er ubehagelig! Ja til 4 timers arbeidsdag
   by Ole-John Saga (Notes) on Saturday, June 29, 2013 at 8:42pm
   https://www.facebook.com/notes/ole-john-saga/arbeid-er-ubehagelig-ja-til-4-timers-arbeidsdag/537779932946513

   Hva er arbeid ? Det er to slags arbeid: det første er å endre posisjonene til visse stoffmengder i forhold til andre stoffmengder på eller nær jordoverflaten. det andre er å fortelle folk at de skal gjøre det. Det første slaget er ubehagelig og dårlig lønnet; det andre er behagelig og høyt lønnet. Det andre slaget kan utvides i det uendelige: det finnes ikke bare dem som gir ordre, men det er også dem som gir råd om hvilke ordrer som bør gis. Vanligvis  blir det gitt to motsatte slags råd samtidig av to organiserte grupper av menn: det er det vi kaller politikk, Den dyktighet som kreves for dette slags arbeid, er ikke kjennskap tol de emner en gir råd om, men kjennskap til kunsten å få folk på sin side ved tale eller skrift, dvs propagandakunsten. Overalt i Europa, skjønt ikke i Amerika, er det en tredje klasse av menn som respekteres mer enn noen av disse to klassene av arbeidere. Det er menn som gjennom eiendomsrett til land kan la andre betale for den ære å få lov til å leve å arbeide . Godseierne gjør ikke noe arbeid , og en kunne derfor vente at jeg ville berømme dem. Men uheldigvis er deres lediggang bare mulig ved andres flid; i virkeligheten er deres krav på behagelig lediggang den historiske kilde til hele arbeidets evangelium. Den siste ting de noen gang ville ønske, var at andre skulle følge deres eksempel. Fra kulturens tidligste tider til den industrielle revolusjonen kunne en mann i regelen ikke ved hardt arbeid fremstille stort mer enn det som krevdes til opphold for ham selv og hans familie, trass i at hans kone arbeidet minst like hardt som han selv, og at også hans barn hjalp til det de kunne så snart de var gamle nok. Det lille overskuddet over det nødvendigste ble ikke overlatt til dem som skaffet det men ble overtatt av prester og krigere. I hungerår var det ikke noe overskudd, men prestene og krigerne sikret seg likevel like mye som ellers, med den følge at mange av arbeiderne sultet ihjel. Dette systemet holdt seg i Russland til 1917. I England holdt det seg trass i den industrielle revolusjonen gjennom Napoleons krigene og inntil for hundre år siden, da den nye fabrikkeierklassen fikk makten (Husk dette er skrevet i 1935). I Amerika ble det slutt på systemet ved revolusjonen, unntatt i sørstatene, er holdt det seg til borgerkrigen. Et system som varte så lenge og endte så nylig, har naturlig nok satt dyptgående spor i menneskenes tanker og meninger. Mye av det vi tar for gitt når det gjelder arbeidets moralske verdi, er hentet fra dette systemet, er før-industrielt og derfor ikke tilpasset vår tid. Moderne teknikk har gjort det mulig at fritiden innen visse grenser ikke lenger trenger være en rettighet for små priviligerte klasser, men kan fordeles jevnt over samfunnet. Arbeidsmoralen er en slavemoral, og vår verden trenger ikke slaver. Det er innlysende at i primitive samfunn ville bønder som var overlatt til seg selv, ikke skille seg med det magre overskudd som prestene og krigerne levde av, men ville enten produsere mindre eller konsumere mer. Til å begynne med var det rå makt som tvang dem til å produsere og gi fra seg overskuddet. Men litt etter litt fant en det mulig å overtale mange av dem til å godta en etikk som hevdet at det var deres plikt å arbeide hardt, trass i at en del av deres arbeid gikk med til å støtte andre som bare dovnet seg. På denne måten trengtes det mindre tvang, og utgiftene til å styre samfunnet minsket. Den dag i dag ville 99 prosent av britiske lønnsarbeidere bli oppriktig sjokkert om en foreslo at Kongen ikke skulle ha større inntekt enn en arbeidsmann (igjen, husk at dette er skrevet i 1935). Pliktens ide har historisk sett vært et middel brukt av makthaverne til å få andre til å leve for sine herrers interesser mer enn for sine egne. Selvsagt skjuler makthaverne denne kjensgjerningen for seg selv ved at de får seg til å tro at deres interesser faller sammen med menneskehetens  videre interesser. Iblant kan dette være sant; atenske slaveholdere, for eksempel, brukte en del av sin fritid til å gi vår kultur varige bidrag som ville vært utenkelig under et rettferdig økonomisk system. Fritiden er grunnleggende for kulturen, og i eldre tid ble fritid for de få bare gjort mulig ved slit for de mange. Men deres slit var verdifullt, ikke fordi arbeid er et gode, men fordi fritid er et gode. Og ved moderne teknikk ville det være mulig å fordele fritiden rettferdig uten å skade kulturen. Moderne teknikk har gjort det mulig å minske i umåtelig grad den arbeidsmengde som kreves for å sikre det livsnødvendige for alle. Dette ble helt klart under verdenskrigen (1.verdenskrig). I de årene var alle menn i de væpnede styrkene, alle menn og kvinner i rustningsindustrien, alle menn og kvinner i spionasjen krigspropagandaen eller i statens krigsadministrasjon, trukket bort fra produktivt arbeid. Trass i dette var det alminnelige nivå av fysisk velvære blant ulærte lønnsarbeidere på alliert side høyere enn noen gang før eller senere. Betydningen av dette ble holdt skjult av finansen: lånetransaksjoner ga det skinn av at fremtiden holdt liv i nåtiden. Men det ville selvsagt vært umulig: en mann kan ikke spise av et brød som ennå ikke er bakt. Krigen viste med all ønskelig tydelighet at det ved vitenskaplig organisasjon av produksjonen er mulig å holde befolkningen på en høy levestandard selv med en liten del av verdens samlede arbeidskapasitet. Om en ved krigens slutt hadde opprettholdt den vitenskaplige organisasjon som var blitt skapt for å frigjøre folk for fronttjeneste og rustningsarbeid, ville alt ha gått bra. I stedet ble det gamle kaos gjennomført; de som trengtes måtte arbeide overtid, mens de øvrige ble overlatt til å sulte ihjel som arbeidsløse. Hvorfor ? Fordi arbeid er en dyd, og en mann ikke skal få lønn i forhold til det han lager, men i forhold til sin dyd slik den viser seg ved hans flid. Dette er slavestatens moral, gjennomført under forhold som er fullstendig ulike dem den oppsto under. Ikke noe under at resultatet er blitt katastrofalt. La oss ta et eksempel. Sett at et visst antall arbeidere i et gitt øyeblikk er sysselsatt med å produsere spiker. De lager så mange spikre som verden trenger ved for eksempel åtte timers arbeid om dagen. En eller annen gjør en oppfinnelse som fører til at det samme antall kan lage dobbelt så mange spikre, og spikrene er dessuten allerede så billige at at neppe noen flere vil bli kjøpt til lavere pris. I en fornuftig verden ville alle som drev med spikerproduksjon, ta til å arbeide fire timer i stedet for åtte, og alt annet ville gå som før. Men i verden som den er i dag, ville en synes dette var demoraliserende. Mennene arbeider stadig åtte timer. Det blir for mye spiker. Noen arbeidsgivere går konkurs, og halvparten av dem som før drev og laget spiker, får sparken. Når alt kommer til alt blir det like mye fritid som etter den andre planen, men halvparten av mennene går bare og slenger, mens den andre halvparten fremdeles er overarbeidet. På den måten sikrer en seg at fritiden, som ikke kan unngås, blir opphavet til ulykke og elendighet alle steder i stedet for å være en almen kilde til lykke. Kan en tenke seg noe mer vanvittig ? Den tanke at de fattige bør ha fritid har alltid sjokkert de rike. I England var den vanlige arbeidstid helt til først på 1800-tallet femten timer om dagen. Barn hadde av og til like lang arbeidsdag, og svært vanlig var tolv timer om dagen. Da noen brysomme forståsegpåere kom i fare for å antyde at denne arbeidstiden var i lengste laget, fikk de høre at arbeidet holdt de voksne borte drukkenskapen og barna fra å gjøre ugagn. Da jeg var liten, fikk alle arbeiderne i byen stemmerett, og en del offentlige fridager ble fastsatt ved lov. Det vakte stor indignasjon i de høyere klasser. Jeg husker jeg hørte en gammel hertuginne si. "hva skal de fattige med fridager ? De burde arbeide." Folk nå for tiden er mindre oppriktige, men innstillingen holder seg og gir opphav til en stor del av forvirringen på det økonomiske området. La oss for et øyeblikk granske arbeidets etikk helt åpent, uten å la oss binde av gammel overtro. Ethvert menneske konsumerer nødvendigvis i løpet av sitt liv en viss del av det samlede produkt av menneskelig arbeid. Går vi ut fra, og det har en vel lov til, at arbeid for det meste er ubehagelig, er det urettferdig at en mann skal konsumere mer enn han produserer. Selvsagt kan det være at han skaffer tjenester i stedet for varer, som en lege for eksempel, men han bør skaffe noe til vederlag for hus og mat. Så lang t må en godta plikten til arbeid, men ikke lenger. Jeg vil ikke dvele ved det forhold at det i alle moderne samfunn utenfor USSR, er mange mennesker som slipper unna tilmed dette lavmålet av arbeid, nemlig alle de som arver eller gifter seg til penger. Jeg tror ikke at det at disse menneskene lov får til å dovne seg, er på langt nær så farlig som dette at lønnsarbeidere enten skal arbeide mer enn de har godt av eller gå og sulte. Om den vanlige lønnsmottaker hadde fire timers dag, ville det bli nok for alle og ingen arbeidsløshet. Jeg tar da for gitt et visst lite minimum av fornuftig organisasjon. Denne tanken sjokkerer de rike, fordi de er overbevist om at de fattige ikke ville vite hva de skulle bruke så mye fritid til. I Amerika er det mange som tar lange arbeidsdager selv etterat de er blitt velstående. Slike menn blir naturlig nok indignert ved tanken på fritid  for lønnsmottakere, untatt som en streng straff i form av arbeidsløshet. Underlig nok sier de ingenting  om at deres koner og døtre ikke har noe å ta seg til, enda det setter alt inn på at deres sønner skal arbeide så hardt at de ikke får noen tid til å bli kultiverte. Den snobbete beundringen for det unyttige, som i et aristokratisk samfunn strekker seg til begge kjønn, er i et plutokrati begrenset til kvinnene, men dette bringer ikke mer i samsvar med sunn fornuft.Vi må innrømme at klok utnytting av fritiden er et produkt av kultur og oppdragelse. En mann som har hatt en lang arbeidsdag hele sitt liv, vil kjede seg om han med ett ikke har noe å ta seg til. Men uten en betydelig mengde fritid blir et menneske avskåret fra mange av de beste ting i livet. Det er ikke lenger noen grunn til at mesteparten av folket ennå skal lide under dette savnet. Bare en narraktig asketisk innstilling, som vi vanligvis hevder strengere mot andre enn mot oss selv, får oss til å fortsette med å gå inn for arbeid i overdrevne mengder nå da behovet ikke lenger er der.I den nye tro (kommunismen) som besjeler styret i Russland , er det mange ting som er svært ulik den tradisjonelle forkynnelse i Vesten, men det er visse ting som er helt uforandret. Den holdning som de herskende klasser og særlig de som driver opplysningspropaganda, inntar til arbeidets verdighet, er nesten nøyaktig den samme som verdens herskende klasse alltid har prekt for dem de kalte "ærlige fattigfolk". Flid, edrulighet, villighet ja til å ta lang arbeidstid for framtidige fordeler, ja tilmed lydighet mot myndighetene, alle disse tingene går igjen. Dessuten representerer myndighetene stadig verdensherskerens vilje. Men han har nå fått et nytt navn: Dialektisk Materialisme.Proletariatets seier i Russland har visse punkter til felles med kvinnesakens seier i en del andre land. Gjennom århundrer hadde mennene villig innrømt at kvinnene var frommere enn de selv, og hadde trøstet kvinnene i deres slave liv med at fromhet er mer verdt enn makt. Til slutt besluttet kvinnesakskvinnene at de ville ha begge deler, ettersom pionerene blant dem trodde alt mennene hadde fortalt dem om dydens verd, men ikke det de hadde fortalt dem om det verdiløse ved politisk makt. Noe liknende har hendt i Russland når det gjelder kroppsarbeid. Gjennom århundrer hadde de rike og deres snyltere skrevet lovsanger for det "ærlige slit", hadde prist det enkle liv og hadde forkynt en religion som lærer at de fattige har større sjanser til å komme til himmelen enn de rike. De hadde i det hele tatt prøvd å få kroppsarbeidere til å tro at det var noe særskilt edelt ved dette å endre stoffmengders posisjoner i rommet, akkurat som mennene prøvde å få kvinnene til å tro det var noe særskilt edelt ved deres seksuelle slaveri. I Russland har en tatt for alvor all denne forkynnelsen av kroppsarbeidet som det høyeste i livet, med den følge at kroppsarbeideren holdes i større ære enn noen annen. Håndens arbeid er det ideal som holdes opp for ungdommen og er grunnlaget for all etisk forkynnelse. For øyeblikket er kansje alt dette bare til det gode. Et veldig land med store naturrikdommer ligger og venter på å bli utviklet og må utvikles med svært liten bruk av kreditter. Under slike vilkår er hardt arbeid nødvendig og vil trolig kaste svært mye av seg. Men hva vil hende når en har nådd det punkt da alle kunne leve bra uten å måtte ha lang arbeidsdag ?I Vesten har en prøvd forskjellige metoder å for å greie opp med dette problemet. Vi gjør ikke noe forsøk på å skape økonomisk rettferdighet, så en stor del av totalproduksjonen går til et lite mindretall av befolkningen, og mange av dem arbeider ikke i det hele tatt. Det er ingen sentral kontroll av produksjonen, så det produseres massevis av ting vi ikke trenger. Vi lar en stor prosent av arbeidsbefolkningen gå ledig, fordi vi kan greie oss uten deres arbeid ved å la andre arbeide overtid. Når alle disse metodene ikke viser seg å føre fram, lager vi krig. Så lar vi noen produsere sprengstoffer og andre sprenge dem i luften, som om vi var barn som nettopp hadde oppdaget noe som het fyrverkeri. Ved en kombinasjon av alle disse metodene greier vi, skjønt ikke uten vansker, å holde liv i oppfatningen at en hel del hardt kroppsarbeid må være meningmanns lodd. I Russland finnes det en større økonomisk rettferdighet og sentralredigering av produksjonen, så problemet vil der måtte løses på en annen måte. Den rasjonelle løsning ville være å skjære ned arbeidstiden gradvis så snart alle nødvendige behov og de enkleste former for komfort kan sikres, men likevel slik at en på hvert trinn avgjør ved folkeavstemning om en vil foretrekke mer fritid eller flere varer. Men ettersom det stadig er forkynt at den høyeste moralske verdi ligger i hard arbeid, Kan en vanskelig se hvordan myndighetene kan ta sikte på et paradis der det vil være mye fritid og lite arbeid. Det er mer trolig at de til stadighet vil komme med nye planer som vil medføre at fritid i øyeblikket må ofres for større produksjon i framtiden. En sinnrik plan satt fram av russiske ingeniører går ut på å varme opp Hvitehavet og nordkysten av Sibir ved å føre en demning over Karasjøen. Et beundringsverdig prosjekt, men egnet til å utsette proletariets velvære ennå et slektsledd, mens slitets adelskap får utfolde seg mellom isfjellene og snøstormene i Ishavet. Slike ting vil være følgen av å se hardt arbeid som en egenverdi mer enn som et middel til å nå en tilstand der det ikke lenger trengs.Selv om det til en viss grad er nødvendig å bevege materien hit eller dit for at vi kan leve, er dette absolutt ikke et av målene for menneskelivet. Om det var det skulle vi anse en hvilken som helst anleggsslusk som Shakespeares overmann. Vi er blitt ført på avveier i denne saken av to grunner. Den ene er nødvendigheten av å unngå misnøye blant de fattige. Den har fått de rike til gjennom årtusener å preke om arbeidets verdighet, mens de selv har passet på å forbli uverdige på dette punktet. Den andre grunnen er vår tids glede ved maskiner og mekanismer, som får oss til å fryde oss over de forbausende sinnrike endringer vi kan få i stand på jordoverflaten. Ingen av disse motivene gjør noe særlig inntrykk på arbeideren selv. Om en spør ham hva han synes er det beste ved livet, er det små sjanser for at han vil si: "Jeg har glede av grovt arbeid fordi det får meg til å føle at jeg fullbyrder menneskets ypperste oppgaver, og fordi jeg liker å tenke på hvor mye mennesket kan omforme kloden vår. Det er sant nok at kroppen min krever hvilepauser, som jeg da må fylle så godt jeg kan, men jeg er aldri så lykkelig som når det blir morgen, og jeg kan vende tilbake til alt det slitet som gir meg gleder i livet." Jeg har aldri hørt noen arbeidsmann si noe i den dur. De ser på arbeidet slik en bør se på det, som et nødvendig middel til livets opphold, og det er fra de timene de er fri at de henter den andel i lykken som måtte bli forunt dem. En vil innvende at selv om litt fritid kunne være hyggelig, ville ikke folk vite hvordan de skulle gi sine dager innhold om de bare hadde fire av fire og syv timer til å arbeide i. Så langt dette er sant for vår tid, er det en fordømmelse av vår kultur. Det ville ikke vært sant for noe tidligere tidsrom. Tidligere hadde menneskene en evne til å skape glede, en evne til lek, som i vår tid til en viss grad er blitt lammet av en sykelig effektivitetskultus. Det moderne mennesket tror alt bør gjøres for noe annets skyld, aldri for sakens egen skyld. Alvorsfylte mennesker fordømmer for eksempel til stadighet dette at folk går på kino, og forteller oss at det fører de unge inn på forbryterbanen. Men alt det arbeid som går med på å bygge kinoer og lage filmer, regnes for respektabelt fordi det er arbeid, og fordi det gir fortjeneste. Den oppfatningen at de virksomheter som gir profitt er de verdifulle, har snudd allting opp ned. Slakteren som skaffer oss kjøtt og bakeren som skaffer oss brød fortjener ros fordi de tjener penger; men når vi har glede av maten de skaffer oss, er vi ikke annet en lettsindige om vi da ikke spiser bare for å styrke oss for vårt arbeid. For å si det enkelt: Synet er at det å tjene penger er et gode, mens det å bruke penger er et onde. Men ettersom det å tjene penger og å bruke er to sider av samme prosess, er dette ren meningsløst. En kunne jo like godt si at nøkler er goder, men nøkkelhull er onder. ne og alene den fordel vi kan ha ved å forbruke dem, gjør det verdifullt å fremstille varer. I vårt samfunn arbeider den enkelte for fortjenesten; men det sosiale formålet for arbeidet hans ligger i forbruket av det han lager. Det er denne skilsmissen mellom den enkeltes og samfunnets formål med produksjonen som gjør det så vanskelig for folk å tenke klart i en verden der profitten er sporen til all flid. Vi tenker for mye å produksjonen og for lite på konsumpsjonen. En av følgene er at vi legger for liten vekt på hygge og enkel lykke, og at vi ikke dømmer produksjonen etter den glede den gir forbrukeren. Når jeg foreslår at arbeidstiden burde skjæres ned til fire timer, vil jeg ikke dermed ha sagt at all den tid som da blir til overs, skal leves hen i lettsinn og tomhet. Jeg mener at fire timer om dagen burde gi en mann rett til alt han trengte til livets opphold og til de enkleste former for velvære, og at resten av hans tid burde stå til hans rådighet. Slik han måtte finne det riktigst. Det er et kjernevilkår for ethvert slikt samfunnssystem at oppdragelsen føres videre enn det i dag vanligvis er tilfelle, og at den delvis burde ha som mål å skape interesser som vil sette en mann i stand til å fylle sin fritid på en intelligent måte. Jeg tenker ikke først og fremst på ting som en ville regne for typisk intellektuelle. Folkedansene er dødd ut de fleste steder, bare i bortgjemte bygder kan en finne dem, men de impulsene som gjorde at de ble dyrket, må ennå være til stede i menneskenaturen. Byfolks gleder er for det meste blitt passive: gå på kino, se fotballkamper, lytte på radio, osv. Dette kommer av at hele deres aktive energi blir fullt oppbrukt under arbeidet; om de fikk mer fritid, ville de igjen ha glede av ting de kunne ta aktivt  del i. Før i tiden var det en liten samfunnsklasse som hadde fritid, og en stor klasse som arbeidet. Overklassen nøt fordeler som det ikke var noe grunnlag for i sosial rettferdighet. Dette gjorde den nødvendigvis tyrannisk, satte grenser for dens medkjensle og fikk den til å finne opp teorier som kunne rettferdiggjøre dens privilegier. Disse forholdene gjorde mye til å minske dens overlegenhet, men det hindret ikke at denne klassen la grunnen for nesten alt det vi kaller kultur. den dyrket kunstene og oppdaget vitenskapene. Den skrev bøker, oppfant filosofiene og forfinet omgangsformene. Selv frigjøringen av de undertrykte er vanligvis blitt satt i gang ovenfra. Uten en overklasse med fritid ville menneskeheten aldri ha reist seg av barbariet. Men denne ordningen med en arvelig overklasse uten plikter førte til et uvanlig stort spill av energi. Ingen av dem som hørte til klassen, var blitt lært opp til å være flittig, og klassen som helhet var ikke uvanlig intelligent. Klassen kunne kansje gi opphav til en Darwin, men opp mot ham måtte en sette titusener av godsherrer som aldri tenkte på noe mer intelligent enn å jakte på rev og å straffe krypskyttere. I våre dager antas universitetene å innebære en mer systematisk  metode til å skaffe det som overklassen skaffet rent tilfeldig og som et biprodukt. Dette er en stor forbedring, men det har sine ulemper. Universitetslivet er så ulikt livet i verden ellers at menn som lever i et akademisk miljø, gjerne taper av syne det som opptar vanlige menn og kvinner. Dessuten er deres måte å uttrykke seg på slik at den fratar deres meninger den innflytelse de burde hatt på det store publikum. En annen ulempe er at i universitetene er studiene fast organisert, og en mann som går inn for en eller annen selvstendig forskerlinje, vil gjerne miste motet fordi han ikke får noen støtte. Om de enn er nyttige, er de akademiske institusjonene ingen fullgode garantier for kulturens interesser i en verden der alle utenfor deres murer har det for travelt til å bry seg om noe de ikke har direkte nytte av. I en verden der ingen er nødt til å arbeide mer enn fire timer om dagen, kan alle fritt nytte fritiden slik de vil. Unge menn med glødende vitebegjær kan gå inn for sin vitenskap, malere kan male uten å være nødt til å sulte selv om bildene er aldri så gode. Unge forfattere trenger ikke tiltrekke seg oppmerksomhet ved hastverksarbeider som er ment å gi dem den økonomiske uavhengighet de må ha for å skape  mer verdifulle verker, som de kansje vil ha tapt lyst og evne til når tiden omsider er inne. Menn som gjennom sitt yrke er blitt interessert i en eller annen side av økonomien eller politikken, vil kunne utvikle sine ideer uten den akademiske livsfjernhet som ofte preger universitetsøkonomene. Leger vil få tid til å sette seg inn i det siste i medisinens utvikling, og lærerne vil ikke fortvilt streve med å gi rutinemessig opplæring i ting de lærte i sin ungdom, men som kansje i mellomtiden har vist seg ikke  å holde stikk. Framfor alt vil det bli livsglede og lykke i stedet for slitte nerver, tretthet og dårlig fordøyelse. Det arbeid som kreves, vil være nok til å gjøre fritiden til en fryd, men ikke nok til å gjøre en mann sliten.Siden folk ikke vil være trette i den tid de har til overs, vil de ikke bare kreve passive og flaue fornøyelser. Minst èn prosent vil kansje ofre den tid de ikke bruker til sitt yrke, til virksomheter av en viss betydning for hele samfunnet, og siden de ikke vil være avhengige av disse virksomhetene for livets opphold, vil deres orginalitet være uhemmet, og de vil ikke behøve å rette seg etter regler som gamle grinebitere har satt opp. Men det er ikke bare i disse unntakstilfellene at fordelene ved større fritid vil tre fram. Vanlige menn og kvinner får høve til å leve et lykkelig liv og vil bli vennligere og mer forsonlig og mindre tilbøylige til å se på andre med mistanke. Lysten til krig vil dø ut, dels av nevnte grunn, dels fordi krig ville innebære langt og hardt arbeid for alle. Godlynne er av alle moralske egenskaper det som verden trenger mest av, og godlynne er en følge av ro og trygghet, ikke av et liv i slitsom kamp. De moderne produksjonsmetoder har gitt oss høve til å gjøre livet lett og trygt for alle; i stedet har vi valgt å la noen arbeide overtid og andre sulte. Hittil har vi fortsatt å være like energiske som før vi fikk maskinene. I dette har vi vært dumme, men det er ingen grunn til å drive på å være dumme for evig.

  Bertrand Russell 1935

   *

   
---
---

   Rune L. Hansen, 21.03. 2013 shared Wakeup and resist n.w.o!!! We are change.'s photo via Anurup Bhattacharya:
   
   935376_612173252127385_673244605_n.jpg
   
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=612173252127385&set=a.171676676177047.40824.151046088240106&type=1
    >> Wakeup and resist n.w.o!!! We are change.

   *

   Rune L. Hansen:
   "I have travelled across the length and breadth of India and I have not seen one person who is a beggar, who is a thief such high wealth I have seen in this country, such high moral values, people of such caliber, that I do not think we woul ever conquer this country, unless we break the very backbone of this nation, which is her spiritual and cultural heritage and therefore, I propose that we replace her old and ancient education system, her culture, for if the Indians think that all that is foreign and English is good and greater than their own, they will lose their selfesteem, their native culture and they will become what we want them, a truly dominated nation."
   Lord Macaulay's Adress to the British Parliament on 2nd Feb 1835.

   Rune L. Hansen:
   Oversatt til norsk:
   "Jeg har reist over hele lengden og bredden av India, og jeg har ikke sett en person som er en tigger, som er en tyv så høy velstand jeg har sett i dette landet, så høye moralske verdier, folk av slikt kaliber, at jeg tror vi aldri noen gang kan erobre dette landet, unntatt hvis vi bryter selve ryggraden i denne nasjonen, som er hennes åndelige og kulturelle arv, og derfor foreslår jeg at vi erstatter hennes gamle og antikke utdannings-system, hennes kultur, for hvis indierne tror at alt som er fremmed og engelsk er bra og bedre enn sitt eget, vil de miste sin selvfølelse, sin egen kultur, og de vil da bli det vi vil ha dem til å bli, en virkelig dominert nasjon."
   Lord Macaulay adressert til det britiske parlamentet 2. februar 1835.

   
---
---

   Jan Fordal, 29.06. 2013 via Grunnlovens Venner:
   https://www.facebook.com/groups/grunnlovsvenn/678823292143524/

   Europabevegelsens ulovlige stortingsgruppe, strider imot Grunnlovens §1 og 112, og hele dens ånd...
   http://bmonline.no/html/eu_69.html
   bmonline.no
   Europabevegelsen

   *

   
---
---

   Anna V Prtenjaca-Klaric, 29.06. 2013 via NKMR / Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter:
   https://www.facebook.com/groups/126288523784/permalink/10151525831653785/

   Detta är REKORD. t o m norrmännen "ligger efter" i sina kidnappningar av barn. Detta är vanvett att barnarov får lov att förekomma så öppet utan att EN ENDA ansvarig vuxen REAGERAR.

   25 000 barn placerade 2010 - Unga människor - punktinsatser.com
   http://www.punktinsatser.com/se/unga_maenniskor/195/25-000-barn-placerade-2010
   www.punktinsatser.com
   Nästan 25 000 barn och unga var placerade eller omhändertagna utanför det egna hemmet någon gång under 2010. Det motsvarar drygt en procent av alla i åldersgruppen 0-20 år.

   *

   Rune L. Hansen:
   Ingenting i verden er farligere og mere smittsomt enn politisk organisert kriminalitet som ikke blir stoppet.

   
---

---
*****

--30--
-- Dagboks-notater, søndag 30. juni 2013, Vinberget: 

   5 pluss-grader Celsius og avtagende måne i øst her ute klokken 02.30 i natt. Gradvis mønstret, sirlig og derefter hvitlig og grålig overskyet og 11 pluss-grader frem mot klokken 9. Mere luftig overskyet ispedd blålig og 15 pluss-grader frem mot klokken 12.30. Derefter oppmot 19, sol og nokså lite skyer frem mot klokken 14.30. Efter en stund igjen gradvis helt overskyet. Grålig himmel, grånende og i underkant av 12 pluss-grader mot midnatt.
   
---
---

   Tarjei Straume, 30.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/609098805776060/

   "Nå trengst det at verdenssamfunnet forholder seg til at adskillelse foreldre og barn er grusom tortur for barn og foreldre. I milliardlandet India har f.eks mange skjønt det. Da kan man få forståelse for at mennesker (individer som må ansvarliggjøres!) i Norge torturerer andre mennesker - barn og voksne."

   FN fratar Norge status som menneskerettighetsnasjon
   http://www.verdidebatt.no/debatt/cat19/subcat20/thread340428/
   www.verdidebatt.no
   Som ventet tar norsk media lett på at Norge har dummet seg ut for hele verden. Jeg kan ikke tolke den årelange ignoransen vi finner i media på annen måte enn at media er FOR Norges brudd på menneskerettighetene.

   *

   Rune L. Hansen:
   Å ta lov og rett, menneskeverdet og samfunn på alvor passer seg dårlig for en politisk mafia og dens grov-kriminelle!

   Aleksander Teigen:
   Norge har sine mangler, man trenger ikke en kriminell organisasjon som FN til å fortelle oss det.

   Rune L. Hansen:
   Hvem som helst som har noe astendighet kan fortelle deg det!

   Rune L. Hansen:
   Dessuten så er kriminelle alltid enkelt-mennesker.

   Tarjei Straume:
   Barnevernet er ekstremt korrupt. Familier knuses og barn selges. Foreldrene får falske, oppdiktede psykiatriske diagnoser av mektige mennesker bak lukkede dører som selv ikke er sakkyndige. Aleneforeldre og folk med lave inntekter er de vanligste ofrene. Maktmisbruket er skremmende. Advokater som har utfordret dem har måttet rømme fra landet. Det er minst to fb-grupper som fokuserer på kamp mot Barnevernet. Dokumenter blir ulovlig makulert. Å klage på budbringeren (FN) er det samme som når den amerikanske regjeringen klager på sine whistleblowers fordi de avslører krigsforbrytelser og grove overtramp mot borgerrettigheter verden over. "Har sine mangler" -- hva er det for slags hvitvask? Norge er bl.a. med på USAs krigerske herjinger i fremmede land, plyndring av naturresurser i utsultede områder (bl.a. olje), våpeneksport og mye mer.

   Hilde Flobergseter:
   Jeg synes faktisk FN forsøker å gjøre en god jobb innenfor mange felt. Blant annet menneskerettigheter og barns rettigheter, men at myndighetene i forskjellige land deriblant Norge, ikke forsøker å etterleve dette er et stort problem for alle mennesker uansett hvor de måtte bo og leve.

   Fazila Saber:
   Forstår godt at de gjør det

   Aleksander Teigen:
   Det jeg prøvde å si før pms utbruddet ditt, var at jeg er klar over den norske stats overgrep. Alt du nevner er gammelt nytt for enhver som ikke lever med hodet i rævva.

   Hilde Flobergseter:
   Var ikke helt sikker på om jeg skulle gidde å svare på innlegget ditt Aleksander Teigen fordi jeg syntes det var smakløst. Å kalle noens innlegg for PMS utbrudd er det jeg vil kalle et lavmål i en seriøs meningsutveksling. Siden du brukte et slikt uttrykk som faktisk er plagsomt for de som sliter med det, så legger jeg det i kurven for ubetenksomhet. Jeg velger å ikke se på det som et tegn på dine holdninger overfor de som måtte ha PMS symptomer (kvinner)

   Aleksander Teigen:
   Bruk heller tiden din på å overanalysere noe annet du. Når noen beskylder meg for å hvitvaske den norskestats overtramp globalt og nasjonalt, kommer trønderen fram i meg, da tar jeg ikke oversensetive menneskers følelser til etterrettning.

   Tarjei Straume:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151755499420996
   Timeline Photos
   Do you feel your feelings?
   Feeling plays a very important role in our being and because we are hardly conscious of the process of feeling we hardly understand it. We could say that our ability to feel is in a dream-like state within us. To get a better picture of what feelings are, think of insects who have shells, which means that they have their skeletons on the outside, and feelers which allow them to sense and touch in their search for food. This gives us some idea of what feelings do within us. They sense and touch to determine what is good and what is bad. Here lies the trap.
   If we remain unconscious of their activity, we are thrown to and fro between what we love and what we hate. This is like being in a small boat on a rough ocean. Until we become aware of this, we won’t do anything to change it. Feeling is at the core of all the unrest in the world today. Feeling which is not guided by thinking is a dangerous thing – it can become a less-than-human instinct. This is not animal instinct, animals can be far more dignified.
   First we must become consciously aware of our feelings and then see how they are changed by certain thoughts – we could say that we have to feel our feelings consciously. When we do we find that we can guide them in other directions like the course of a stream is changed if we place a rock in it. Try it out; everyday gives us a million opportunities to do so.
   My book I AM exercises has many exercises to increase awareness of our feeling activity.
   The Mysterious Boat by Odilon Redon
   By: The Esoteric Connection

   Rune L. Hansen:
   Norge eller staten har gjort ditt eller datt ... Når ble vi andre som ikke gjorde det utvist fra Norge og staten?!?
   Om Jonas Gahr Støre ansatt i den politiske offentlige forvaltningen overskrider sin myndighet og pr. telefon beordrer en krig mot nasjonen Libya så var det hverken oss andre eller Norge eller staten eller norske mydigheter som gjorde, men en som overskred den myndighet han var ansatt til å forvalte, altså en forbryter - en kriminell.
   Det er som sagt enkelt-mennesker som er kriminelle. Med eventuelle delaktige og med-skyldige. Og altså evt. virksomheter i kraft av enkelt-mennesker og i forhold til den lov og rett de er underlagt.
   Norge er ingen kriminell virksomhet underlagt ulovlige lover. Ikke FN heller. Men det er kriminelle både i Norge og i FN.
   I det såkalte "barnevernet" også, men det såkalte barnevernet er i tillegg en kriminell, ulovlig og straffbar virksomhet underlagt ulovlige lover. Underlagt og følgende ulovlige lover, og også fantasi-lover.

   Elin Urdshals:
   VI er Staten! Vi har valgt inn de menneskene som sitter og avgjør og bestemmer..lenge siden de hørte på oss,men vi er likevel ansvarlige... enten vi liker å høre det eller ikke.Vi finner oss i alt de bestemmer, kun i ekstreme tilfeller protesterer vi..ellers bare mumler vi i hånden..og GODTAR!

   Rune L. Hansen:
   Nei, det er i Straffeloven og Grunnloven bestemt hvem som er ansvarlige, medvirkende, delaktige og skyldige. Det er hver enkelt som er ansatt i og under og omkring stats-forvaltningen og den offentlige forvaltningen som er delaktige eller medvirkende og skyldige. Inklusivt også ved unnlatelse.
   Vi er enhver staten og Norge, men ikke kriminelle. Men vi har et med-ansvar for å straffe-forfølge og å stoppe de og det kriminelle og for at ofrene optimalt og snarlig får gjenopprettelse og erstatning.

   Rune L. Hansen:
   De har enhver lovens forbud mot de enkelte forbrytelser. Inklusivt lovens straffe-ansvar.

   Tarjei Straume:
   Når det gjelder straffeforfølgelse, er det ikke plass i fengslene til forbrytere i offentlig sektor, for de er overfylt av hasjrøykere. Det er der prioriteringen ligger. Man kan selvsagt mangedoble antall fengsler slik at halve befolkningen blir sittende bak lås og slå mens den andre halvparten rasler med nøkler. Når jeg ser det høye nivået av straffelyst og skrik etter flere lover, er det nok der vi havner, dersom man ikke kommer til fornuft ved å innse at den enkleste måten å bekjempe makt og maktmisbruk på er å fjerne, nedlegge, mektige institusjoner og stillinger. Det holder lenge med å gi dem sparken. Og for ordens skyld: Jeg har aldri vært hverken noen stat eller noe land. Det blir det samme som å si at vi er alle mafiaen. Mafiaen krever beskyttelsespenger fordi du bor på territoriet deres, og det straffer seg å stritte mot. Den eneste forskjellen mellom stat og mafia er at mafiaen har et mer effektift, forutsigbart og rettferdig system.

   Rune L. Hansen:
   Tull og tøv, Tarjei Straume. Det er i loven, dvs. i de lovlige lover, bestemt hvem som er de kriminelle - og hva. Og ingen kan eller har lov til å finne på eller å endre lover efter forgodtbefinnende. Og loven har heller ikke tilbakevirkende kraft. Og i og for loven er det prinsippet lex superior som gjelder. Dvs. at enhver lov og lov-bestemmelse eller avgjørelse må og skal være i pakt med over-ordnet reell lov og rett for å være lovlig og gyldig.
   Dessuten er problemet med fengsler i forhold til straffene et lite problem i forhold til viktigheten av å straffe-forfølge lovlig og riktig i henhold til loven.
   Straffe-lyst og skrik efter flere lover som du omtaler er forvirrede eller hysteriske uttrykk for Synseloven og andre ulovlige eller unødvendige lover.
   Vi er ikke alle mafiaen eller organisert kriminalitet eller kriminelle.
   Men å misbruke vårt med-ansvar kan også være ulovlig og straffbart.

   Tarjei Straume:
   Å innbille seg at man selv er staten, dvs. å identifisere seg med undertrykkerne, heter bl.a. Stockholm-syndromet. Knepet går ut på å få folk tilå tro at de er med på å bestemme ved å gå til valg en gang iblant. Walter Lippmann (1889-1974) var en toneangivende ledende liberaler -- Wilson-Roosevelt-Kennedy-liberalist. Han var ganske oppriktig om demokratisk teori. Han sa at i et demokrati har befolkningen én funksjon. Dens funksjon er å være tilskuere, ikke deltagere. Han kalte det ikke for befolkningen. Han kalte det for uvitende og brysomme outsidere. De uvitende og brysomme outsiderne har en funksjon, nemlig å se på hva som foregår. Og å trykke på en knapp en gang iblant og så gå hjem. Men deltagerne er oss, de privilegerte, smarte karene. Så hvis du er en av disse priviligerte, smarte karene, respekterer jeg det. Men påstanden om at hele befolkningen tilhører denne eliten faller på sin åpenbare urimelighet. Under okkupasjonen, var det nazismen som var loven. Nasjonal Samling. På Sicillia har det vært mafiaen. Idag er det G-20 og multinasjonale konserner.

   Rune L. Hansen:
   Staten og Norge er en konstitusjon, opprettet med og av Norges Grunnlov. For demokrati, lov og rett. Uten reell lov og rett er demokrati umulig. Misbrukes eller forfeiles lov og rett misbrukes og forfeiles også demokratiet. Ulovlige lover eller avgjørelser er ikke reell lov og rett.
   Synseloven, hvem enn sin, er ikke reell lov og rett.

   Tarjei Straume:
   http://vimeo.com/48834336
   Matt Damon reads from Howard Zinn's speech "The Problem is Civil Obedience" (November 1970)
   vimeo.com
   Matt Damon, a lifelong friend of Howard Zinn and his family, read excerpts from a speech Howard Zinn gave in 1970 as part of a debate on civil disobedience. This…

   Tarjei Straume:
   "The rule of law has regularized and maximized the injustice that existed before the rule of law. That is what the rule of law has done."
   Professor Howard Zinn [1922-2010] er bl.a. forfatteren av "A People's History of the United States". Anbefaler også Noam Chomskys "Failed States: The Abuse of Power and the Assault on Democracy".

   Rune L. Hansen:
   Et av grunn-prinsippene og nødvendighetene for lov og rett er å ikke ha henholdsvis unødvendige eller ulovlige lover. Det blir lett mye urett og kriminalitet om dette misforståes.

   Tarjei Straume:
   En lov er en lov. Når den er vedtatt av makthaverne og i kraft, hjelper det ikke å si at loven er ulovlig; det blir en selvmotsigelse. Zinns poeng er at lov og rett er den moderne sivilisasjonens primære undertrykkelsesverktøy:
   "When In all the nations of the world, the rule of law is the darling of the leaders and the plague of the people, we ought to begin to recognize this. We have to transcend these national boundaries in our thinking."
   Og for å hjemliggjøre hans videre argument kan vi trygt si:
   Stoltenberg og Putin har mye mer til felles enn vi har med Stoltenberg. Grete Faremo har langt mer til felles med sjefen for Kinas hemmelige politi enn hun har med oss.
   "It's the international dedication to law and order that binds the leaders of all countries in a comradely bond. That's why we're always so surprised when they get together. They smile, they shake hands, they smoke cigars. They really like one another no matter what they say."

   Rune L. Hansen:
   Loven inneholder forbud mot ulovlige lover og avgjørelser, Tarjei Straume.

   (...)
   Jasmine Magdalena Welo:
   EN DAG BLIR BARNEVERNET AVSLØRT Og da kan jeg for første gang i mitt liv bli Lykkelig 


   (...)
   Rune L. Hansen:
   De er grundig både avslørt og politi-anmeldt, Jasmine Magdalena Welo.
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/BREVER-2013/20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH.html
   20130625-til-Politi-anmeldelsen-og-NAV-fra-RLH
   hunwww.net

   Rune L. Hansen:
   Verdens hittil mest omfattende, viktige og alvorlige politi-anmeldelse.

   Jasmine Magdalena Welo:
   Likner på min ; ) Bare min sak faktisk er enda verre : ( og har pågått i 33 ÅR!! Men det spiller ingen rolle... BRA at du gjør dette... Er stolt av jobben du har gjort... Og at det finnes slike som deg.. Kommer ut med Bok om saken min, sier i fra her når den er ute, men det kommer og på Nyhetene osv... NÅ SKAL BV SLITE I HELE NORGE... Her kan beviser på 400 A4 ark legges frem.. samt vitner og troverdighet, NOKK ER NOKK.. Nå skal de tas!!! Fortelle oss hvordan det går videre for deg? Klem fra Jasmine.

   Rune L. Hansen:
   Din sak er ikke verre, men din sak inngår i og er inkludert i min sak, Jasmine Magdalena Welo.

   Her er en oversikt over bestand-delene i politi-anmeldelsen:
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/Politi-anmeldelsene-Index.html
   Politi-anmeldelsene-Index
   hunwww.net

   Rune L. Hansen:
   Alle svar og henvendelser og annet fra representanter for norske myndigheter inkludert.

   Ingar Marheim:
   Det må vel ta slutt en gang

   Rune L. Hansen:
   Grov-kriminelle bruker ikke gi seg frivillig eller før de har avsluttet det de holder på med.

   Magnar Gjertsen:
   Rune L. Hansen; takk for at du deler, det er et formidabelt stykke arbeid du har urført. ... : )

   
---
---

   Rune L. Hansen, 30.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/609263255759615/

   "Bohman & Sigvardsson fulgte gjennom mange år ca 600 barn fra før de var fylt ett år. Det var fosterbarn med maksimal stabilitet. Ikke den skadelige flyttingen mellom fosterfamilier og institusjoner som er vanlig. 168 av barna ble til og med adoptert. Prognosene var imidlertid bedre for barna i familiene de ble hentet fra. De dogmatiske har mange underlige forklaringer.
   I 2011 studerte danske forskere over 6000 barnevernsbarn. Barn i tilsvarende situasjon som disse, men uten omsorgsovertakelse, gikk det bedre med.
   Forskerne bak begge disse undersøkelsene sliter med å bortforklare de uønskede resultatene."

   http://www.sfm.no/Arkiv-2012/Art-Mar-2012/180312.Tragedier-tabu-og-tro.htm
   www.sfm.no

   *

   
---
---

   Jasmine Magdalena Welo, 30.06. 2013 via Barnevernsaksjonen.no:
   https://www.facebook.com/groups/551862654833009/permalink/609396165746324/

   (FAREN VED FEIL DIAGNOTISERING AV USKYLDIGE GODE MENNESKER OG FORELDRE)

   Sannheten om blant annet Sakkyndige i Norge og hvor alvorlige konsekvenser dette kan få for GODE foreldre om Barne"vernet" får ett lite innblikk i en trygg og god hverdag for Foreldre og Barn...

   Dette er og noe mange mister Barna sine for dessverre.. Får du noen Diagnose i din Fortid? Blir du i BVs øyne.. ALDRI frisk, du er DØMT for LIVET. Og mange mister gode og trygge barn som Bor hos Fantastiske Foreldre.. Ved at BV kun tar dem pga Diagnoser, og uten å avdekke.. eller Dokumentere Symptomer på disse Diagnosene flere år senere, ei heller noen form for bekymring i forhold til Barna, annet enn normale reaksjoner som i forhold til blant annet stygge Skilsmisser og Barnefordeling saker.

   Har f.eks ikke BV grepet inn i din oppvekst slik de burde åpenlyst ha gjort? Og du da får en Diagnose eller to i løpet av Livet som følge av Lege besøk, eller en tur hos Psykologen? Eller også sak mot BV for ikke å ha grepet inn da du selv var et uskyldig lite barn?

   Så bruker de Den dårlige oppveksten de ikke redda deg i fra, til å ta dine friske og flotte barn i fra deg.. Uavhengig om de kan bevise dette eller ikke...
   Jeg er selv vitne til slike saker og SAK!!

   Her skriver jeg utdrag fra enkelte psykologers uttalelser i media ang Diagnotisering av det Norske folk, hvilke følger det kan få for resten av pasientens liv.. Bare så dere alle her forstår å alvorlig det er å bli feil diagnotisert, og at det forekommer med mange mennesker, og de det sannsynligvis rammer mest, er de som står i Barnefordeling saker hvor Barnevernet tar Ulovlig PARTI med Parten som ikke har Diagnoser.

   Så PASS PÅ... Ikke gå til Lege - Psykolog - Sakkyndige - Barne "MAFIAEN" Eller noen instans og få Diagnoser eller be om hjelp for Psykiske Lidelser eller noen form for sorg eller angst eller en trist prosess du går igjennom i livet hvis du har Barn, eller har tenkt å få barn? Også Fødsels depresjon er grunnlag for Barne " Mafiaen" til å ta i fra deg Barnet ditt ved Fødselen!

   Både antall Diagnoser og antall personer som får diagnoser er i eksplosiv vekst. Blir vi sykere og sykere til sinns - eller er det psykiatrien som er i ferd med å løpe løpsk??

   40 - 50% av befolkningen får en eller annen psykisk lidelse i løpet av livet (40-50 PROSENT) Da kan jo det omhandle mange vi ikke vet om? Og mange flere kan ha blitt feil diagnotisert i en periode i livet som ikke lenger er gjeldene.

   Dette er opplysninger hentet av Folkehelseinstitituttet. En av Fem har til ENNHVER tid en Psykisk lidelse i Norge.

   I følge rådet for Psykisk Helse. I 2008 var årsaken til 20% av alle sykemeldinger her til lands grunnet alvorlige psykiske lidelser. i følge verdens helseorganisasjon vil depresjon være den globalt sett største årsaken til uførhet innen 2020. Psykiaterne får stadig flere Diagnoser som de kan forklare psykisk sykdom med,og stadig flere får behandling for psykisk sykdom. Men? Blir vi faktisk sykere og sykere til sinns? Eller er vår mentale helse omtrent som før??

   Mens behandlings apparatet er blitt flinkere til å fange opp de som trenger hjelp?? Eller kan det være slik at de som ble regnet som en variant innenfor spekteret av det normale, nå i økende grad blir sykeliggjort??

   Psykiater SVEIN HAUGSGJERD, overlege på Aker Sykehus og Professor ved universitetet i Oslo,praktiserer også som psykoanalytiker,og synes den biologiske forklaringsmodellen i Psykiatrien har gått altfor langt. Jeg føler litt at jeg driver dobbelt bokholderi når jeg kaller det "depresjon" og vet at pasienten har hatt skikkelig motgang i livet, og når jeg skriver "angstlidelse" og vet at vedkommende har arbeidet i en bransje som var i skvis under finanskrisen.

   INGEN lever et liv uten å bli hardt rammet, sier Haugsjerd og spør: Hva blir resultatet av den Diagnosen jeg i all uskyldigheter setter?? i NAV og i hele det offentlige systemet? Diagnosen følger med Pasienten, og jeg vet ikke hvor den havner til slutt.

   Haugsgjerd frykter at når de nye DSM 5 - diagnosene kommer neste år i 2013, får vi enda flere Diagnoser, og dermed enda lavere terskel for hva som blir regnet som NORMALT!!

   "Frirommet" for å være sjenert, ha en sorg reaksjon, være dyster til sinns, være tilbakeholden eller sint - uten å få en Diagnose på at du har en psykisk lidelse - vil snevre inn enda mer.

   EINAR KRINGLEN, som er Professor i klinisk psykologi og forfatter av en lang rekke fag - og lære bøker, bruker sterke ord om utviklingen, han tror millioner av mennesker som i dag ses på som friske, vil få en diagnose når den amerikanske psykiatri foreningen kommer med nye retningslinjer i 2013.

   - Sannsynligvis vil DSM- 5 en ulykke med introduksjon av nye diagnoser som vil sette normale mennesker på unødvendige og kanskje skadelige medisiner, sier Kringlen.

   Det er HELT UMULIG å ikke en eller annen gang i livet kvalifiserer for en eller annen diagnose, sier også Psykiater SVENN TORGERSEN, Som er Professor ved Universitetet i Oslo og som ble kåret til årets forsker i 1999. - Vi opplever ALLE - i varierende grad - angst, depresjon eller uro, dette gjelder også helt klart velfungerende mennesker. 30% av befolkningen vil kvalifisere til en eller annen form for PERSNONLIGHET FORSTYRRELSE... en eller annen gang i livet..

   30 PROSENT.(Så hvis en Personlighets Forstyrrelse skal tegne deg som Forelder Og person? Da får Barne "vernet" MANGE Barn å ta i fra mange foreldre i løpet av 2013. Og den Diagnosen slipper du aldri unna, uansett å frisk du er i dag.

   Torgersen, som var en av de som gikk i mot den første Sakkyndig uttalelsen i Breivik saken, synes det er påfallende at Diagnoser svinger så voldsomt i popularitet. Akkurat nå er ADHD, Tourettes, Bipolar og Asperger "populære diagnoser". Legene finner stadig flere tilfeller,og pasientene synes disse merkelappene gir mening.
   Disse diagnosene plasserer ansvaret et annet sted enn hos pasienten selv. De psykiske problemene skyldes arv.
   Andre "pop -diagnoser" for tiden er Post traumatiske stress forstyrrelser og tilpasning forstyrrelser, hvor pasienten er preget av traumatiske livshendelser i fortiden.

   Populære diagnoser er slike som folk føler de ikke har ansvaret for selv, enten fordi de mener det er sterkt genetisk bestemt, eller at de kommer av miljøpåvirkning som man ikke har utsatt seg for selv. De Diagnosene ingen vil ha, er de som man ser på som ansvarlig for sykdommen, Diagnoser som gjerne knyttes til det handlende, villende jeg. Eksempler er Alkoholisme, spiseforstyrrelser, psykopati eller anti-sosial, dyssosial eller narsistisk personlighetsforstyrrelse.

   Legene går sjeldent utenom den type behandling som diagnosen foreskriver, forklarer Mette Ellingsdalen (37). Diagnosen bestemmer hvilke medikamenter du får Og den er inngangsporten til trygd og sosiale ytelser. Hun minner om at langt de fleste som har fått en psykiatrisk diagnose er tilregnelige, og at meget få er voldelige. I psykiatrien går en diagnose direkte på en persons personlighet og moralske karakter. En behandling i Psykisk helsevern kan oppleves som STERKT IDENTITETS KRENKENDE!!!!!

   Før Hun selv fikk diagnosen Bipolar, tidligere kalt manisk depressiv lidelse, Fikk hun PÅKLISTRET merkelappen ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline). Diagnosene Angst og Depresjon har hun også fått. Hele tiden opplevde hun at legene var mer intresert i å dempe symptomene med medikamenter enn å finne ut hvorfor hun var syk.

   Det er alltid en grunn til psykiske lidelser. Hvis du har angst, skriver psykiateren for eksempel "angstlidelse", men kanskje du blir mobbet???? Det kan være god nok grunn. Får du først en Diagnose, så er det ingen som prøver å finne ut hva som har skjedd med deg, diagnosen forklarer alle lidelser med at noe er galt, inni deg, og Diagnosen stempler deg - kanskje for livet... Som er tilfelle i mange saker dessverre, selv om du er i nåtid er helt frisk og fin fra det du kanskje følte for flere år siden.

   Det kan for mange være umulig å få ny Diagnose test, og står du f.eks da i en Barnefordeling sak med en ex som bare vil deg vondt? Og eventuelt har fått ny partner og vil flytte langt bort med barna dine? Ligger du tynt ann. Har du noen i livet som ikke liker deg? Eller Familie og annet som vil hevne seg på deg? Er det så enkelt som at de som da ikke har noen Diagnose, kan ringe Barne "vernet" og levere falske bekymring meldinger og beskrive deg etter en Diagnose, hvor så det ender med at du kan miste barna dine, uansett å god Mor eller Far du faktisk er.

   Du blir dømt av Sakkyndige som sjekker begge foreldre i saken, men deg har han allerede lest om og bruker kanskje en time, ofte ikke sammen med barna dine en gang, til å finne ut at du ikke er egnet til å ha daglig omsorg for dine egne barn, og parten som får Den daglige omsorgen? Kan faktisk være den barna eller barnet ALDRI burde bodd hos. Den personen er jo "Frisk" Han/Hun har ikke blitt Diagnotisert.

   Dette er alvorlig og det er farlig, og det har ødelagt og enda ødelegger mange uskyldige barn Mentalt ved å bli fratatt fra GODE Foreldre.
   Noe blant annet Det Norske Barne "Vern" støtter opp om.

   Å få merkelappen "uhelbredelig syk" Gir store utslag på menneskers selvfølelse. For unge mennesker som er i ferd med å skaffe seg en identitet, kan det være særdeles skadelig. Har du fått en Psykiatrisk diagnose? slutter mange å se på deg som Individ, I andres øyner BLIR du den "syke"!! Hvis du tar det innover deg, Og begynner å se på deg selv som syk? kan det bli selvforsterkende, mange unge med Diagnoser, gir opp før de får prøvd seg i livet, og ender med uføretrygd.

   En Diagnose kan også hemme originalitet og kreativitet.

   ALT MAN SIER OG GJØR BLIR TOLKET INN I DIAGNOSEN:

   Hvis jeg f.eks liker å danse i regnet og føle meg i pakt med naturen, men hvis du da er psykisk syk?? BLIR DU SETT PÅ SOM GAL!!!
   Hvis andre friske mennesker danser i regnet, blir de sett på som frie og livsglade.

   Dette er svært alvorlig og trist for de uheldige som var så "Dumme" at de ba om hjelp i et land de trodde var godt å bo i..
   Men som dessverre har vist seg å være en LØGN på flere måter for mange av oss...

   NORGE er IKKE nødvendigvis et GODT og TRYGT Land å bo i for alle...

   Har du f.eks på urett vis mistet dine barn i din hverdag? Lever du med konstante indre smerter som tynger deg 24 Timer i Døgnet, og du har en bekymring for barna 24 Timer i døgnet, du har et savn som ingen kan forstå, du blir dømt av de som ikke kjenner deg,du har sorger ingen kan trøste..
   Og en kamp ingen kan kjempe for deg. Du er alene...

   Å miste et barn du vet hadde det 100% GODT hos deg? Er som å leve i et brennende smerte helvete på Jord ♥

   Jasmine Magdalena Welo 30 Juni 2013.

   *

   Marie Eikeland:
   Helt sant!!!!! og skremmende at slik er det faktisk og det akselerer..................

   Rune L. Hansen:
   Og ikke godt eller nyttig for noe som helst, annet enn kriminell galskap i offentlig regi!

   
---
---
*****


<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste månedeksternt ) ---- 

<----  Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

 ---- dato denne side / måned:  
---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16.17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. -   --- 
----- 
-----  Øverst denne side
---
--- qqq