-- 20111123-VG-s40-JN.html     --- BREVENEekstern ) --- Politi-anmeldelsene-Index.html ekstern ) ---  dbn.html ( ekstern ) ---

Kopi / avskrift, RLH: Et innlegg fra avisen VG 23.11. 2011, s.40, "Si det - Lesernes side for korte innlegg om aktuelle temaer. (Navn og adresse må oppgis - også når navnet ikke skal i avisen. Innlegg med angrep på privatpersoner må signeres med fullt navn. Vi forbeholder oss rett til å kutte i manuskriptene - og innsendte manuiskripter blir ikke returnert. Redaksjon: Knut Åge Hansen. E-post: sidet@vg.no. Send SMS med kodeord Sidet og din mening til 2200." Innlegget gjengitt også i mine offentlige Dagboks-notater for 29.11. 2011 ( ekstern ).


Også inn-scannet i jpg-format: 20111123-VG-s40-JN-2.jpg ( ekstern ) -


   Hvem er Barnevernet for?

   Viser til innlegg i VG "På den 3.side" (13/11) angående Barnevernet. Endelig blir det skrevet om barnevernet igjen, men skriften er for liten. En stor reportasje må til slik at alle får med seg hvordan barnevernet jobber.
   Det er på høy tid at noen tar barnevernets ødeleggelser på alvor.
   Hva slags mennesker er det som jobber i barnevernet? De vet tydeligvis ikke hva det vil si å ha familie og hvor viktig det er. De jobber faktisk mot familien. Og å miste et barn er noe av det verste som kan skje. De ødelegger mer enn de gjør godt.
   Mange er så «naive» at de ringer barnevernet og ber om hjelp. Hva skjer? Jo, barnevernet tar barna deres og sender dem i fostertijem. Hvorfor ikke komme med hjelpetiltak i hjemmet? Tilby familieråd som alle har rett på, men som alle ikke får? I tillegg kan barna være i opptil ett år i beredskapshjem. Tar jeg ikke feil er vel tre måneder det som er max i beredskapshjem. Gjør barnvernet det enklest mulig for seg selv? Jeg har hørt mange triste historier som kunne vært unngått dersom barnevernet hadde gjort jobben sin, og prioritert familien til barna. Familien er det viktigste. De er der hele livet.
   Barnevernet tar barna bort fra all familie og slekt, og jobber for at det skal være minst mulig kontakt og samvær. De splitter søsken og fratar dem retten til å vokse oppsammen. De bryter regelrett menneskerettighetene.
   Viser også til artikkelen som sto i VG for noen uker tilbake der den 3 mnd. gamle babyen som hadde vært hos sin tante, ble sendt til fosterfamilie. Med en begrunnelse som at dersom tante skulle ta seg av barnet, ville mor få anledning / mulighet til å se barnet ofte. Nå når barnet var plassert i fosterfamilie skulle mor få se barnet fire ganger i året. FIRE ganger i året! Hva er poenget med samvær i det heletatt? For barnet vil mor være en fremmed. For meg kan det virke som «domestic human trade.»
   I et annet tilfelle hvor to små brødre ble tatt fra foreldrene, sto besteforeldrene parat til å overta omsorgen. Hva skjer? Jo, besteforeldrene får beskjed av barnevernet om å velge ett av barnebarna. Den andre skal sendes i fosterhjem. Er det virkelig mulig? Jeg kjenner det stikker langt inn i hjerteroten. Hvem kan velge mellom to barnebarn? Og «hvem er barnevernet» som kan bestemme at det ene barnet ikke skal få vokse opp med sin bror og sin familie?
   Stopp den «lovlige» kidnappingen i dette landet som barnevernet driver! Familien må være førsteprioritet. Det er snakk om menneskeliv og ikke «varer.»
   Nå er det på tide at regjeringen kommer på banen og skaper et barnevern som fungerer, og som hjelper.

   J.N,
   Bergen

---