----- Denne side: db200904.html   

<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste måned ( eksternt ) ---- 


<---- saker–index.html  ( intern )   <---- Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

---- dato denne side / måned:  

---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16.
17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. ---- 
----- 
--- April 2009 - Dagboks-notater, rlh, Vinberget, Vikebygd, Vindafjord:

--01-- 
-- Dagboks-notater, onsdag 01. april 2009, Vinberget:

   Idun grytidlig på tur til Såta-fjellet, og jeg våknet da hun kom hjem før klokken 9. Overskyet vær ute og noe regn og mye fukt og væte. En svart personbil ved postkassen ser vi, som en i blå jakke går med en stang av noe slag (1 meter eller lengre) med noe hvitt i ene enden går imot ifra nede ved bekken. Står der litt med stangen før han kjører bort. Underlig.
   Takst-mannen ifra forsikringsselskapet telefonerte klokken 10. Han sa blandt annet at jeg bør telefonere forsikringsselskapets saksbehandler i eftermiddag.
   Jeg og Idun ble sittende til langt utpå natten. Leste dikt og fortalte og så forskjellig. Idun fortalte at det er på Krisesenteret på Stord ungene og Trude er. Ikke i Haugesund. Godt å vite iallfall hvor de er.
---
   Jeg telefonerte advokat Meling og snakket med hans sekretær (eller ekspedisjonen). Hun spurte om han telefonerte meg i går, jeg sa nei. Hun sa at Meling sa at han har kontroll og er oppmerksom på at fristen går ut i dag, og at han er ventet tilbake til sitt kontor i løpet av en times tid og at hun regner med at han tar kontakt med meg. Hun forstod at jeg er noe bekymret og sa at Meling jo også er gjort oppmerksom på det.
   Jeg vil jo for eksempel nødig at advokat Meling skal glemme innen fristen å fremføre krav om at retten gjør lyd-opptak av rettssaken, et understreket og forsterket krav om en annen dommer enn inhabile Helga Hågenvik, og krav eller varsel om flere dager, mere tid, for rettssaken, og om de nødvendige vitner ifra min side og nødvendige saks-dokumenter innleveres retten, og om at retten forbereder det å kunne avspille lyd-filer i wav-formatet. Etc.
   Bør eller skal advokat Meling være til stede i rettsmøtet 07.04. 2009 vedrørende Besøksforbudet? Og den noe skreddersydde Begjæringen om Besøksforbud ifra min side, for Trude, Balder og Gudmund - hvordan går det med den?
---
   Han i den blå jakken er der for å måle traseen for e-kraft-ledninger. Jeg snakket med ham da han kom tilbake en times tid efterpå.
   Idun rydder i sakene sine og forskjellig, og jeg også. Og litt ute også. Idun har ikke sovet i natt, sier hun. Skriving og lesing. Det regner ikke nu denne formiddagen og var noe stjerneklart i natt. Idun snakket litt med Jon Inge også i går kveld, kjæresten hennes ifra Sveio. Han jobber som elektriker og er nu i Stavanger.
---
   Det ankom med posten i går en bekreftelse på det politi-anmeldte forhold, raseringen, grovt tyveri, her hjemme i februar. Jeg faxet en kopi over til takst-mannen i går, og en oppdatert liste over hva borte vekke og skadet eller ødelagt her. Lensmannskontoret skal få en kopi også, samt oppdatert rekonstruksjon med data kronologisk - som nu entydig viser at det er Balder som står bak, med eller uten med-skyldige. Nokså sikkert iallfall sammen med Robert.
---
   Jeg telefonerte advokat Meling igjen klokken 12.45, og sa til hun i ekspedisjonen: - Det er Rune Hansen igjen. Jeg kan da ikke forstå at det er noe lurt å vente til fristen går ut før vi får ferdiggjort hva som skal innleveres til retten?
   Hun ba meg vente litt, og sa efterpå at hun nu har snakket med Meling og satt meg opp på telefon-møte med ham til klokken 13.30.
   Så nu regner jeg med at vi får snakket sammen og gjort ferdig det nødvendige til retten.
   Trygve Einar telefonerte rett før det og vi snakket litt og jeg luftet igjen min bekymring - for om det kunne være en april-spøk ifra motparten sin side, som altså Haugaland tingrett driver med. Men det tror jo heller ikke Trygve Einar.

---
   Jeg håper Meling ser at min bekymring er berettiget.
   Og meget så berettiget m.h.t. dommer Helga Hågenvik.
   En dommer, minst av alt skal trekke forhastede slutninger. Skal ikke være ødeleggende overfladisk og heller ikke ensporet, og ikke heller mishandlende.
---
   Klokken er 16.40 og jeg har hatt et todelt telefon-møte med advokat Meling og hans juridiske rådgiver Bjørn, på mere enn en time.
   Hva kom ut av det? Advokat Meling skal gjøre ferdig en skisse til innleveringsskrivet til retten og telefonere og la meg kommentere og eventuelt endre den, før klokken 20.30 i kveld. Så den kan bli ferdiggjort og oversendt Haugaland tingrett i dag før fristen utgår.
   Tirsdag 7. april skal rettsmøtet angående Besøksforbudet være, og da kommer advokat Meling til Haugesund og skal være med. Han ønsker også at jeg skal komme til hans kontor i Stavanger noen dager derefter, til forberedelser. Og angående anken av Fylkesnemnda skal jeg skrive et støtteskriv til anken som kan innleveres for Høyesterett før fristen 3. april.
---
   Bør min kronologiske rekonstruksjon av straffesakens tidsrom for 27. september og oktober 2008 nu innleveres politiet? Og like så postkortet ifra Balder? Alt dette viser jo hva som egentlig skjedde og at jeg er uskyldig. Og at Trude og Balder grundig og vesentlig vitner falskt. Og dessuten at politiet i Vindafjord med Arild Austrheim i spissen har forledet retten. Og at retten har gjort et meget dårlig arbeide. Og hva Trude egentlig holder på med, og hennes og Balder sin farlige mangel på troverdighet. Blandt annet.
---
   Og bør nu umiddelbart Bekymringsmeldingen (nr. 2) på Arild Austrheim ved politiet i Vindafjord innleveres? Nu i morgen?
---
   Jeg vet ikke om advokat Meling er oppmerksom på det. Advokat Hjelde har ved minst to anledninger "innrømmet" at han motarbeider (og truer) Trude (og familien). (Og egentlig arbeider for Iren K. Hebnes.) Senest i sitt Prosesskrift datert 13.10. 2008.
---
   Når nu kommer Bevisoppgave ifra begge partene? glemte jeg å spørre Meling om.
---
   Meling telefonerte klokken 20.30 og sa at han bare ringer for å si at han ikke er helt ferdig enda men ringer tilbake igjen klokken 21.
   Kjempeflott.
---
   Nokså hastig ferdiggjort, på sett og vis, på kvelden.
   Kunne vært mere flidig gjort.
   Melings strategi gikk jeg iøvrig med på.
   Han avsender i kveld til Haugaland tingrett.
   Jeg må iøvrig skrive et anke-skriv av Fylkesnemnda til Høyesterett i morgen. Meling også.
---
   Jeg telefonerte og snakket med Trygve Einar på kvelden.
--- 
*****

--02-- 
-- Dagboks-notater, torsdag 02. april 2009, Vinberget:

   Jeg og Idun lenge våken i natt, til morgenkvisten.
   Vi hørte på et lyd-opptak også.
   Jeg skrev blandt annet ferdig et brev til Politiet (kopi faxet til Meling), med flere vedlegg. Blandt annet den andre Bekymringsmeldingen på Arild Austrheim, og den kronologiske rekonstruksjonen, og kopi av postkortet ifra Balder vedlagt, og noe til.
---
   Overskyet her ute, men ikke regn.
   Jeg skal til postkontoret i Skjold og hente pakken med det mobile bredbånd-opplegget ifra Telenor.
   Telefonerte Haraldseid ved Lensmannskontoret omkring klokken 13, han gitt beskjed om å ringe tilbake.
   Jeg telefonerte straks efterpå advokat Meling, la igjen beskjed om at dommeravhøret med Stauda vel er i straffesaken, og at han må få det med likevel, ordnes vel i dag.
---
   Jeg tok turen ifra Skjold til Ølen og innom Lensmannskontoret der, for å få kunngjort om rettsmøtet tirsdag 7. april 2009. Det skal være i Haugesund, Haugaland tingrett, klokken 12, og advokat Meling kommer også.
   Samtidig fikk jeg innlevert det jeg skulle til Lensmannskontoret.
   Postkontoret i Skjold - mobilt bredbånd ifra Telenor. Fikk det ikke til å virke.
---
   Påbegynner utpå kvelden støtteskrivet til anke av Fylkesnemnda til Høyesterett.
---
*****


--03-- 
-- Dagboks-notater, fredag 03. april 2009, Vinberget:
 
   Tåkedis til langt utover dagen, men nokså tørt og fint. Sol utover dagen.
---
   Jeg og Idun tok turen bortom Bernt og Hilde. Bernt var ikke hjemme. Vi snakket bare med Hilde en stund der. Jeg spurte om Bernt vil være et vitne i retten ifra 15. april 2009.
---
   Jeg telefonerte ved 9-tiden til advokat Melings ekspedisjon. Angående det påbegynte støtteskrivet til anke av Fylkesnemnda til Høyesterett ifra min side. Og angående Staudas dommeravhør.
   Advokat Meling telefonerte utpå dagen, og som vi avtalte oversendte jeg ham derefter pr. faks min skisse så langt til
det påbegynte støtteskrivet til anke av Fylkesnemnda til Høyesterett. Fristen for innlevering utgår ved midnatt og jeg regner med å få det ferdig noen få timer før det i kveld. Jeg glemte å spørre advokat Meling om han hadde snakket med dr. Tungesvik, som han sa han skulle.
   Jeg og Idun hentet Jon Inge som ankom med buss i Skjold klokken litt efter klokken 18.
   Jeg ble ferdig med mitt støtteskriv til anken av Fylkesnemnda til Høyesterett litt før klokken 22, oversendte da en kopi til advokat Meling pr. faks. En halvtimes tid senere oversendte jeg det samme til Gulating lagmannsrett. Håper det ble klart og tydelig nok og at Høyesteretts kjæremålsutvalg ser den meget så alvorlige problem-stillingen og sakens forskrekkelige alvor.
   Trygve Einar sendte samtidig før det en e-post over til advokat Meling for meg, om at jeg forhåpentligvis eller antagligvis er ferdig med det - og oversender det til Gulating lagmannsrett for inngang til Høyesterett, hvis ikke jeg først får innsigelser ifra advokat Meling. Det gjorde jeg ikke. Godt å være ferdig med det.
---
*****
 
--04-- 
-- Dagboks-notater, lørdag 04. april 2009, Vinberget:

   Tørt og fint lett overskyet vær. Og sol også.
   Den juridiske rådgiveren til advokat Meling, Bjørn, telefonerte på formiddagen og ville ha saks-nummeret på Kjennelsen ifra Gulating lagmannsrett som avviser rettslig overprøving av Fylkesnemnda. Jeg klarte ikke å hjelpe ham med det, i og med at jeg her nu enda holder på med å ordne papirene efter det lange oppholdet i fengselet og raseringen her hjemme.
   Jeg oversendte advokat Meling pr. faks et lite brev vedrørende dette og noe.
---
   Vi var på toppen av Vinberget i dag, jeg, Idun og Jon Inge.
   Fikk kontakt med Internettet der med den bærbare pc-n her og det mobile bredbåndet ifra Telenor.
---
   Det ankom endelig i postkassen her i går et brev ifra NAV / Trygdeetaten, om å avgi blodprøve for å få sjekket farsskap i forhold til Tormod.
---
*****
 
 
--05-- 
-- Dagboks-notater, palmesøndag 05. april 2009, Vinberget:

   Skyer og gløttvis sol på formiddagen og eftermiddagen.
   Det kommer nu først forsiktig gradvis flere og flere blomster her ute.
   La heller ikke ungene gå glipp av enda en vår og en sommer, sin egen her hjemme!
---
   Jeg kjørte Idun og Jon Inge til Skjold. De skulle ta bussen derifra klokken 17.40 henimot Skogland og Sveio.
   Idun og kanskje Jon Inge kommer på tirsdag igjen.
---
   Stell i hagen og forskjellig.
---
   Gudmund skjønte ikke hvor alvorlig det Trude og kidnapper-gjengen drev med er, og da han underveis mere og bedre skjønte det var han allerede med på det og fiksert på det.
   Forskrekkelig trist.
   Også Idun ble et godt stykke på vei forledet.
   Hverken hun eller Gudmund hadde for eksempel den minste anelse om hva såkalt "samvær under tilsyn" dreide seg om eller har som konsekvenser! (Ikke Balder heller, selvfølgelig.)
   De ble bare oppfordret til å være tøffe!
   Og trodde at de da var tøffe.
---
   Hva Iren K. Hebnes har gjort og gjør med vår familie er omtrentlig det mest avskyelige noen kan gjøre med en familie og med-mennesker.
---
*****
 
--06-- 
-- Dagboks-notater, mandag 06. april 2009, Vinberget:

   Så godt som jeg sover her hjemme!
   Klokken er snart 9. Sol, men også overskyet her ute. Sol og fint vær utover dagen.
---
   Jeg telefonerte Helsestasjonen i dag ved 14-tiden, for å få snakke med Mark Amand, legen, men han er ikke til stede før efter klokken 13 i morgen.
   Jeg er ivrig efter å få unnagjort DNA-prøven fortest mulig, hoslegen, for å finne ut hvorvidt jeg er far til Tormod eller ikke.
---
   Iallfall når det er såpass fint vær så kobler jeg meg fint til Internettet via Telenors Mobile bredbånd, når jeg bare går opp til annen etasjen her, sørsiden der.
   Fikk nettopp oversendt noe pr. e-post til advokat Meling, med kopi til Trygve Einar.
---
   Sigmund telefonerte ved 15.15-tiden og vi hadde en prat.
---
   Jeg telefonerte og snakket med Trygve Einar på kvelden.
   Idun tar ikke telefonen sin når jeg ringer henne i dag.
---
   Min familie er så absolutt ikke den eneste.
   En e-post ankommet nu i disse dager ifra en annen begynner slik:
   "
Hei! / Hvordan står det til der ute? / Sikkert et dumt spørsmål, for de fleste dagene er jo ikke mye å rope hurra for når det som kalles barnevern har rasert ens familie og gjort livet til et mareritt."
---
   Er det virkelig en slags systematisk utryddelse, med alle midler, i regi av hvem, vi står overfor?
   Eller er den mere "tilfeldig", for å holde noen sine butikker i gang?
   Og hvem er alle de involverte?
   De rette spørsmålene er verdifulle!
---
   I morgen klokken 12 i Haugaland tingrett er altså rettsmøtet vedrørende såkalt Besøksforbud, og advokat Meling kommer også, heldigvis. (Meg, og ungene, er det jo ingen av de der som hører på. Ikke det minste som helst.)
   Det er omtrent for latterlig tåpelig til å være sant, men altså iscenesatt av motparten jo ikke minst for å skape rette stemningen og atmosfæren til rettssaken som begynner 15. april 2009.
   I fortsatt saklig sinnsro ser jeg galskapen og hysteriet pågå.
   Rett nok, med mine følelser og tanker, ifra min identitet.
---
   Og videre, det meste på forhånd og i utgangspunktet (Iren K. Hebnes, og bakenfor henne) omtrentlig avgjort, som i et velsmurt industrielt maskineri?
---
 
*****

--07-- 
-- Dagboks-notater, tirsdag 07. april 2009, Vinberget:

   Noe regn utover eftermiddagen og kvelden.
   Jeg skal være i rettsmøte - angående såkalt Besøksforbud - i dag klokken 12, Haugaland tingrett. Og advokat Meling kommer.
   Motparten iscenesetter hele veien, for å skape inntrykk.
---
   Herunder noe jeg kom til å lese i går.
   Arbeiderparti-ideologien står i ferd med å ville endre Barnevernloven, til det verre selvfølgelig, og i den forbindelse har dette vært ut til høringer.
   Her skal jeg gjengi noe av særlig aktuell interesse for meg og min familie akkurat nu.
   Hele kapittel 2 i en Uttalelse fra Gruppen til Familiens Selvstendige Rett (GFSR), Redd Våre Barn (RVB) og BarnasRett.no, overfor forslag til endringer i Barnevernloven. Deres uttalelse der går slik:


  "2. FORSLAG TIL REGULERING AV SENTRE FOR FORELDRE OG BARN
(MØDREHJEMMENE)
   Vi mener at det er viktig å differensiere mellom de ulike tiltak som i dag hjemles i § 4-4 som frivillig hjelpetiltak, etter grad av tvang. Plassering i sentre for foreldre og barn (mødrehjem) kan ikke falle inn under minste inngreps prinsipp, fordi inngrepet i livene til familiene det gjelder er betydelig. Det å flytte inn på et mødrehjem er sterkt begrensende i forhold til den enkeltes frihet. 
   Først og fremst bygger selve "tiltaket" på hva man må erkjenne at er frivillig tvang, da trusselen om å bli fratatt barn oftest er utslagsgivende for samtykke. Det har utviklet seg en praksis ved mødrehjemmene i retning av utredningsarbeid for barneverntjenestens som et ledd i prosess for omsorgsovertakelse. Dette må brukerne bli informert om på forhånd.
   For de fleste innebærer en mødrehjemsplassering flytting til nytt og ukjent sted, langt borte fra jobb, skole, familie og nettverk. Dette er unødvendig stressende og belastende i en kanskje fra før sårbar fase. Vi er derfor meget negative til bruken av sentre for foreldre og barn.
   Opphold i mødrehjem krenker den enkelte brukers rett til privat- og familieliv i en grad som utelukkende kan aksepteres som del av soning av fengselsstraff. Det kan videre ikke aksepteres at brukere som ikke soner fengselsstraffer blir nektet å trekke samtykket og flytte ut av institusjonen sammen med barnet sitt, slik det praktiseres i dag.
   Departementet mener at sentre for foreldre og barn har høy kompetanse og utgjør et viktig alternativ i barnevernets tiltaksapparat. Tilbudet er differensiert og fleksibelt, noe som blant annet innebærer at man kan tilpasse tilbudet til familiens behov. ( s. 11) Dette er det ingen grunn for å mene. Erfaringene våre er tvert motsatt.
   Departementet vurderer det slik at tiltakene som tilbys i sentre for foreldre og barn, ikke i vesentlig grad griper inn i foreldres eller barns rettigheter og plikter. Dette utgangspunkt bygger på at tiltaket er frivillig, og at foreldrene (og barnet) når som helst kan avslutte tiltaket ved å trekke sitt samtykke tilbake. (s. 12)
   Tvangen mot primært kvinner er fornedrende og krenkende. De får gjerne ordre fra barnevernet om å møte opp eller bli fratatt sitt/sine barn. Dette kaller man «frivillighet». Under et ekstremt psykisk press mht å prestere å være perfekte foreldre overvåkes og filmes de. Det kan ikke fungere! Alle beboere bør, på linje med andre hjelpetiltak, undertegne en skriftlig samtykke-erklæring hvor det fremgår at man står fritt til å trekke sitt samtykke tilbake. (s. 12)
   Det er utpressing. En mor kan ikke gamble med å miste sitt barn. dermed tvinges de til å skrive under. Det er ingen grunn til å tro at brukerne flytter inn på slike steder uten tvang. Hvorfor skulle de det? Hvorfor skulle vanlige folk ha tro på slike opplegg?
   Så lenge barnevernsansatte ikke må stå til ansvar for sine handlinger, så er det ingen grunn til at gode intensjoner vil fungere i praksis."

---
   Det er nok dette som foregår overfor Trude og ungene akkurat nu, der på Stord!
   Barneverntjenesten sa, sa Trude til Idun, at om noen av ungene drar hjem til Vikebygd så blir de satt i barnehjem, og om Trude flytter tilbake til Skogland vil Barneverntjenesten vurdere å sende ungene i barnehjem.
   Og advokat Hjelde, sa til Trude, sier Idun, at om noen av ungene drar hjem til Vikebygd så skal han personlig sørge for at de kommer i barnehjem.
   Galskapen er seg selv lik, og en ser - om en ser godt efter - hvorhen den kommer ifra!
   Skjønner Trude nu bedre hva hun har innlatt seg på? Eller har hun vært truet og tvunget også mere enn jeg enda har visst?
   Og nu ytterligere mere av Hebnes og Hjelde?
   Skjønner hun det nu bedre selv?
   Og vil i så fall kanskje neppe innrømme sine katastrofale feilvurderinger - og sin egoisme, frykt og grådighet?
   Har hun vært truet verre enn jeg vet?
   Eller er det vel både frykt, fikseringer, fristelser og forvirring - og dumhet og hovmot, som har drevet henne, helt inn i Rottereirets innerste gjemmer i kloakken nu?!
   Angrer hun nu?
   Skjønner hun nu?
---
   Det var nok dette og slikt noe Iren K. Hebnes hadde tenkt å gjøre i januar 2007 også!
   Og da nesten fikk til - efter først samtidig, som lyn ifra klar himmel, ubegrunnet og fullstendig uten grunn, å ha fått meg tvangsinnlagt på galehuset!
   Hun er så gal og ond som noen kan bli, Iren K. Hebnes!
---
   Vi var mange, iallfall flere, som advarte Trude, om at det var nettopp omtrentlig slik det kom til å gå.
   Men hun trodde hun skulle og kunne gjøre seg til godvenner med Iren K. Hebnes og advokat Trond Hjelde!
   Koste hva det koste ville.
   Så forskrekkelig ille dumt og psykt!
---
   Jeg kjørte herifra omkring 10-tiden, i og med at jeg ville ha god tid og ikke komme forsent.
   Advokat Meling telefonerte underveis og var allerede ankommet Haugaland tingrett og ville jeg skulle treffe ham der snarest så vi fikk snakket før rettsmøtet begynte klokken 12.
   Og vi fikk da snakket litt. Advokat Meling fikk endog - pr. teks-melding og sin mobil-telefon - innlevert en klage på det kommunale administrative vedtaket i regi av Iren K. Hebnes ifra 18.03. 2009. (Det som var så grovt løgnaktig og som jeg endog ble nektet en kopi av.)
---
   Jeg forsøkte å telefonere Idun også i dag, men hun gav knapt noe lyd ifra seg før utpå dagen og jeg fikk heller ikke da snakket med henne.
   Jeg tenkte særlig å snakke med henne om hva som fremgår av den Uttalelsen jeg kom til å lese.
   Efter rettsmøtet kjørte jeg på besøk hos Ove og Anja, hvor jeg ble en stund. Ølver og de andre ungene var også hjemme.
   Klokken 16.30 sendte Idun en tekst-melding til min mobil-telefon, med følgende tekst:
   "Hei. Batteriet var tomt på min tlf, og mobilen har vært av. Jeg e på skogland nå, drar t sveio en tur i kveld. Jeg ringer deg iallfall seinest i morra, har sikkert noe å snakke om jeg og. Men huff, ja ... Det blir litt vanskelig før jeg får litt mer ro i tankene ..."
   Jeg har en viss fornemmelse av at det kanskje er de samme tingene jeg og Idun nu, ifra hver vår innfalls-vinkel, vil få snakket med hverandre om!
   Og det er såvisst grunn til bekymring.
   Iren K. Hebnes og hennes medspillere er ganske enkelt fortsatt jo meget så farlige. Og nu muligvis verre enn noensinne.
---
   Da jeg hjemkom utpå kvelden var erklæringen ifra dr. Hans Olav Tungesvik ankommet ( ekstern ) i postkassen. Jeg faxet den over til advokat Melings kontor, og skrev den også inn på pc-n her og avsendte ham med e-post. (Med kopi til Trygve Einar og Ingrid.)
---
*****
 
--08--
-- Dagboks-notater, onsdag 08. april 2009, Vinberget:

   Formiddag med sol og kvitrende småfugler her ute. Enda noen flere påskeliljer har såvidt begynt å blomstre og mange er underveis. Biene er ute og henter seg forfriskende mat. Det er liv iallfall i to kuber, tror jeg.
   De to påfuglene forteller Trygve Einar at han så og fotograferte senest tirsdag 03. mars 2009. Senere har hverken han eller jeg eller andre jeg vet om sett de. Underlig. På den tiden fikk de godt med mat, både ifra Trygve Einar og Bernt og Hilde. Hva har skjedd med de? De har såpass mye farge i fjærene, som er tildels nokså store, at det ville antagligvis vært lagt merke til her om restene ble funnet.
---
   Rettsmøtet i går syntes advokat Meling forløp ok.
   Men heller ikke han vet hva dommeren eventuelt kan finne på å avgjøre, slik jeg forstod det.
   Et hoved-argument ifra min og Meling sin side, bortsett fra dette med at dette også er iscenesatt som føringer ifra motpartens side, er at et slikt såkalt Besøksforbud begjært ifra motparten også vil legge hindringer for løsninger i rettssaken som begynner 15. april 2009.
---
   Jeg telefonerte Idun klokken 10.30 og la igjen en beskjed på telefon-svareren hennes, om at jeg har en fornemmelse av at det er det samme vi ønsker å snakke om og å vurdere om det er noe vi kan gjøre noe med, og at hun ikke må nøle mere nu.
---
   Jeg var innom to asia-butikker i Haugesund i går for å handle noe, blandt annet edo (taro).
   Jeg fant der en ny slags tropisk frukt, som jeg ikke kjenner til fra før av, og kjøpte noen av. Salacca, Salacca wallichiana, ifra Thailand. Brunlig-røde, litt jordbær-lignende frukter, litt hårete, tilspisset i begge ender, på størrelse med hønse-egg. To nokså store ovale, brun-gule frø inni, litt mandel- og bønne-lignende, liggende med en flatere side litt innmot hverandre, begge frøene med gulhvitt, nokså søtt og godt frukt-kjøtt omkring. Det ser ut som om fruktene kommer i knipper på omtrent 12 i hvert knippe, og som at de antagligvis vokser på trær.
   Frøene ser ikke særlig spiselige ut og har jeg ikke smakt på. 
   Det var omtrent 18 frukter i den esken jeg kjøpte, for 45,- kroner. Det vil si ett knippe pluss omtrent 6 løse frukter.
   Interessant. Jeg skal sjekke opp nærmere efter hvert.
---
   Klokken litt før 11.30 telefonerte lensmann Gjerde ifra Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord, og sa han hadde en forkynnelse til meg og lurte på om jeg kunne ta turen dithen før klokken 12 i dag eller engang efter påsken. Jeg sa jeg skal forsøke å se om jeg får det til, og han sa at jeg vet iallfall nu da at den ligger der og skal forkynnes for meg. Jeg spurte for ordens skyld om det dreier seg om det såkalte Besøksforbudet, og han sa ja. Og jeg spurte om det gir påtalemyndigheten medhold i sitt krav om et slikt såkalt Besøksforbud, og han sa ja, og at det også dreier seg om at jeg hverken pr. post eller elektronisk kommunikasjon har lov til å forsøke å ta kontakt med Trude, og at det gjelder for et år fremover. Jeg sa at det vel i så måte dermed er tilrettelagt for alt annet enn gode løsninger i den såkalte barnefordelings-saken som skal til hovedforhandling i Haugaland tingrett nu fra og med 15. april. Han sa at det kan han ikke blande seg i, at han bare er pålagt dette med forkynnelsen. Jeg sa ok, at jeg forstår.
   Iscenesettelses-maskineriet ifra motparten raser til fulle fremover. Fortsatt med all verdens frekke løgner og påstander, trusler, lovbrudd og falske politi-anmeldelser.
---
   Lett, god vind her ute i solværet i dag.
---
   Dr. Hans Olav Tungesvik skriver blandt annet i sin erklæring, at:
   "Ei emosjonell avflating er vanleg ved fleire former for Schizofreni. Det har ikkje vore mogeleg å påvisa slike trekk. Tvert om er Rune Hansen kunnskapsrik, engasjert og ein vel orientert person, som har klåre oppfatningar og vurderingar av dei tema som kjem fram i samtalen."
   Og i sin konklusjon skriver han i sin helhet følgende:
   "Konklusjon:  Ut frå 3 samtalar med Rune Hansen åleine, kjem det ikkje fram openberre psykotiske symptom, verken av schizofren eller annan art. Det synest å vera grunnlag for å oppheva den tidlegare påførte schizofreni-diagnosen. Rune Hansen har derimot ei rekkje særeigne karaktertrekk som ikkje fell inn under psykoseomgrepet."
---
   Regn utover kvelden.
---
   Jeg oversendte i kveld advokat Meling følgende e-post:

   "Hei, advokat Brynjar Meling -
   Jeg fant i dag noen lyd-opptak ifra meg og Trude i begynnelsen av oktober 2008, hvor vi blandt annet snakker om Tilsvarene vi holder på å gjøre ferdig til retten.
   Pluss et interessant lyd-opptak av en telefon-samtale mellom meg og Trude kvelden 24.09. 2008 - 14,2 minutter i lydfilen: MIC-2008-09-24_18h34m07s.wav. Interessant også for retten nu i den såkalte barnefordelingssaken, i og med at lyd-opptaket blandt annet forteller hva Trude egentlig vil, og hvordan hun tenker, og også hvorfor hun har gjort som hun har gjort.
   Dette siste vel også av interesse å avspille i den såkalte barnefordelingssaken nu ifra 15. april 2009?
   Jeg ville bare straks nu fortelle om dette. 
   Hilsen igjen fra
   Rune L. Hansen 
--- ps: Trude forteller oppriktig på lyd-opptaket at det bare er på grunn av Fylkesnemndas "avgjørelse" at hun motvillig gjør som hun gjør.
  rlh"
---
--- 
   Det startet nokså i begynnelsen fra Iren K. Hebnes overfor Trude med: - Vil du ha Rune eller ungene?
   Om du vil redde ungene, fremgår ifra Iren K. Hebnes, er valget å ta Rune ifra ungene og å fjerne Rune ifra deg selv. Det kan du bare gjøre ved å si at løgnene jeg Iren K. Hebnes forteller om Rune er sanne. Det er det det vil komme til å stå på. Rune skal uansett bort vekk. Du også Trude, fort og straks hvis du ikke gjør som jeg sier!
   Det å ta avstand ifra Rune, for Iren K. Hebnes, for gjennom det å redde ungene, var mottoet i Finnskogen, som Trude fortalte om til Rolf Jakobsen og han skriver om i sitt brev 15.08. 2008. Og det å ta avstand fra Rune betydde da som nu det å lyge om Rune for å gjøre Iren K. Hebnes fornøyd.
   Det var det som Trude fortalte om til Rolf, som var så viktig å få de største ungene med på!
   Bare det kan redde ungene, sier Iren K. Hebnes. Og sier også advokat Trond Hjelde, Trude sine egne protester til tross.
   Og nu er Iren K. Hebnes igjen til fulle inne i bildet, - og sier forsterket det samme: Vil du ha Rune eller ungene, Trude? Og til ungene: - Vil dere ha pappa eller i SOS Barnebyer? Pappa kan dere uansett ikke få, bare mamma, iallfall foreløbig og hvis dere ingenting som helst har med pappa å gjøre!
   Iren K. Hebnes forsterket truer og fangeholder nu både Trude og ungene. Og sier entydig og klart: - Hvis noen av dere har det minste som helst med Rune å gjøre så settes ungene straks i barnehjem, SOS Barnebyer eller fosterhjem!
   Og slikt noe skal kunne foregå i rettsstaten Norge?!
   Det er fullstendig avskyelig. Og har ganske enkelt ingenting som helst med lov og rett å gjøre.
---
   Jeg forsøkte flere ganger også i dag å telefonere Idun. Men hun hverken tar telefonen eller ringer.
   Muligvis for at det enten har skjedd noe, hvilket hennes tekst-melding kan tyde på, eller for at hun forsterket har fått beskjed om ikke å ha noenting med Rune å gjøre. For ellers vil hun ikke engang kunne treffe Trude eller ungene! Eller verre!
   Slik tror jeg det kan være.
---
*****

--09--
-- Dagboks-notater, skjærtorsdag 09. april 2009, Vinberget:

   Det regnet og var meget fuktig og overskyet utover kvelden her i distriktet i går.
   Formiddag i dag nokså overskyet, men og sol. Godt vær og sol utover dagen.
   Noen få sorter salix-trær har nu i det siste begynt å blomstre her ute. Og jo flere påskeliljer og vårblomster.
   Og gullbuskene har nettopp såvidt begynt å blomstre, i gyldent gult.
   Mye småfugler som kvitrer og synger her ute. Hærlig.
---
   Kanskje tror Idun hun vet hva jeg vil snakke med henne om?
   Og kanskje vet hun det? Eller ikke?
   Eller skremmes hun med at hun går mitt ærend overfor ungene og Trude hvis hun har noe som helst mere med meg å gjøre? For at hun da samtidig ikke kan ha noe som helst med ungene eller Trude å gjøre!
   Hypotetisk ifra min side.
   Lensmann Gjerde sa jo noe nokså lignende i dag formiddag.
   Alt skal jo ifra Iren K. Hebnes - og dermed derfor Trude, metoden tro - være hemmelig! Mørkets u-gjerninger.
   Seg selv lik.
   Galskapen og det kriminelle seg selv lik.
   En kjenner lusa på ganglaget, heter det med et folkelig uttrykk.
   Disse mine ord bekrefter seg, eller avkrefter seg.
   Tar jeg feil? Eller har jeg rett?
   Hva ville en skarp detektiv med rette ha sagt?
   Total kontroll med at Rune ikke skal ha noen som helst kontakt med de kjære og flotte verdens beste ungene sine!
   Eller ungene med sin kjære pappa Rune!
   Og hva er begrunnelsen?
   Bare Iren K. Hebnes?
   Hvem sin galskap?
   Galskapen har pågått lenge og særdeles grovt nu. Forskrekkelig forskrekkelig lenge og grovt.
   Jeg vil nødig tro at noe som er i nærheten av en slik sinnssykdom og simpel groveste sort uanstendighet, for å si det mildt, er representativ for den norske befolknings hjertelag, vesen, sinn eller identitet. Så absolutt tvert om!
---
   Den der tingrettsdommer Helga Hågenvik skrev i et brev fra Haugaland tingrett ( ekstern ) noe sånt som at denne saken, den såkalte sivile saken, barnefordeling, med hovedforhandling nu ifra 15. april 2009, ikke trenger særlig med vitner på grunn av at det jo hadde vært mange vitner i Fylkesnemnda, og at den heller ikke trenger særlig mange dager i retten fordi den var blitt behandlet i fem dager i Fylkenemnda, osv. Dette skrev hun ufortrødent til tross for hva jeg på forhånd hadde gjort oppmerksom på i så måte. Og fullstendig til tross for at saken jo skal behandles på selvstendig grunnlag. Hva nyttet det vel med mange vitner i Fylkesnemnda i Rogaland, når ingen av vitnene i det heletatt ble estimert (bortsett kanskje fra Gudmund)!? Og ungene i det heletatt ikke hørt, og beviser og dokumentasjon fullstendig sett bort fra. Og hva nyttet det vel med flere dager der når ingenting som fremkom i det heletatt ble estimert, bortsett alene for Iren K. Hebnes og såkalt sakkyndig Kirsten Westly som hadde gjort avskrift av Iren K. Hebnes og aldri noensinne snakket hverken med meg eller Trude eller noen av de angjeldende ungene!?
   Og når tingrettsdommer Helga Hågenvik i sitt brev skriver at hun ikke trenger å høre eller se ungene fordi det ikke spiller noen som helst rolle for henne eller saken og ikke forandrer noe som helst!?
   Og når den samme Helga Hågenvik konsekvent henviser til hva Fylkesnemnda skrev i sitt forskrekkelige skriv med fattet vedtak - og begrunner alt hun selv sier med hva Fylkesnemnda har sagt!
   Som altså heller ikke skal la seg gjøre å anke!
   Minst av alt skulle vel en dommer oppføre seg slik!
   Minst av alt skulle vel nettopp en dommer trekke forhastede slutninger med store konsekvenser eller være overfladisk og forutinntatt!
   Anstendige folk flest ville ikke ha gjort slik!
   Minst av alt en anstendig og redelig dommer!
---
   Lyd-opptakene fra her hjemme i oktober 2008 viser og beviser med nokså stor tydelighet at Trude har gitt en løgnaktig fremstilling av hva som skjedde og om forholdene i oktober 2008 overfor politiet. Jeg vil og må vel derfor innlevere disse lyd-opptakene i den såkalte straffesaken både til politiet og til retten. Sammen med minst et annet lyd-opptak - som også viser og beviser noe av forholdene og hva som skjedde. For eksempel lyd-opptaket av telefon-samtalen med Trude 24.09. 2008. Som iøvrig på flere vis er interessant og tankevekkende.
   Først nu, efter hjemkommet ifra fengselet, har jeg begynt å få anledning til å finne frem disse lyd-opptakene.
   Disse lyd-opptakene viser og beviser også med nokså stor tydelighet at hva jeg har fortalt til både politiet og til dr. Hans Olav Tungesvik er sant og riktig.
   De sier og beviser også mye om forholdet Trude har hatt og har til sin advokat Trond Hjelde. Med hensyn til hvor motsatt det har vært, og hvor motsatte interesser de så tydelig og utvetydig nok har hatt.
   Retten har satt frist til å innlevere beviser og slikt i den saken til 20. april 2009! Så også det må gjøres nu fort.
   Jeg har heldigvis et motto og en innstilling som jeg iblandt bruker å si også til ungene: Hvorfor utsette til i morgen hva en med fordel kan gjøre i dag? Gjør en det i dag så har morgendagen også sine andre gjøremål.
   Ærlighet og kjærlighet varer lengst!
   Ikke løgn, lureri og falske vitnemål, kjærlighet til penger eller egoisme eller kjærlighet på pinne! Men kjærlighet til Gud og neste-kjærlighet. Som Jesus Krist i den store folkebevegelse, undervisning og opplysning har gitt oss solid kunnskap om.
---
   De løgnene og påstandene som Iren K. Hebnes matet Fylkesnemnda i Rogaland med, Hekseboken 2008 ( ekstern ), og som Fylkesnemnda fullstendig ukritisk tok til seg og videreførte (hvitvasket), bruker Iren K. Hebnes nu som begrunnelse for videre aktivitet - samtidig som hun henviser til Fylkesnemnda, som om det var Fylkesnemnda det kom fra! Når det i virkeligheten er henne selv det kommer fra.
   Hva skal en kalle slikt noe?
---
   Det ble en lengre telefon-samtale med Trygve Einar i formiddag, en åndelig oppdatering og utveksling av tidens tegn. Barak Obama, abort og barnedrap, etc. Straks efterpå telefonerte Ivar B. Løne som varslet om at han er i rute, med syvmils-støvlene nu ifra Telemark og ankommer hithen 2. påskedag - dvs. mandag 13. april 2009.
---
   Har advokat Meling fått orden på å innkalle vitnene, etc.?
   Jeg forventer å høre fra ham pr. e-post i kveld, når jeg forsøker å koble meg til Internettet. 
---
   Farmor blir stadig mere og mere forskrekket når hun hører hva som nu skjer.
   Og mest av alt syns hun synd på ungene.
   Jeg snakket med henne i eftermiddag pr. telefon.
---
   Idun telefonerte og jeg snakket med henne en stund, men uten at hun hadde særlig meget å si. Hun ville mest høre hva jeg hadde å si. Tydelig nok instruert i så måte av Trude, tror jeg. Og jeg sa Idun noen ord om det. Samtalen ble brutt efter hvert og jeg håper å høre fra henne igjen. Hun sa at ungene og Trude var kommet til Skogland da Idun ankom dit herifra, og at hun da ikke hadde sett de på 17 dager, og at de skulle reise til Åse Kristensen i Lygrepollen i Fusa kommune mandagen, men at Alfredo da hadde nektet å bli med og de derfor kom for sent til bussen og at da de skulle ta bussen dagen efter hadde Frøydis nektet og de da også kom for sent til bussen. Men at de hadde dratt dit på onsdagen, og at Trude, seg selv lik, ikke ville at jeg skulle vite noe som helst. Idun er nu i Sveio, sa hun.
   Jeg spurte Idun: - Vil du jeg skal si mest mulig og du minst mulig, fordi Trude har sagt at det er sånn du må gjøre det?
   Idun svarte: - Ikke bare derfor. Jeg kan si ting selv likevel også.
---
   Trygve Einar telefonerte på kvelden.
   Han foreslo blandt annet å efterspørre eller eftersøke påfuglene i lokalavisen her, Grannar.
   Hvis jeg rekker det så kan jeg jo forsøke, om avisen velger å bistå.
---
   Kommer Idun til å bli fornøyd hvis Trude blir fornøyd med utfallet av rettssaken?
   Hva konkret kommer Trude til å bli fornøyd med?
   Og hva kommer jeg til å akseptere - og ikke akseptere? Iallfall ikke krenkelser. Hverken på vegne av meg selv eller ungene.
   Og hvis Trude nu trygt hadde kunnet trekke tilbake rettssaken, ville hun da ha gjort det?
   Er det felles mål med advokat Hjelde Trude har? Og i så fall hvorfor?
   Og er hennes svar godt, sant og velbegrunnet?
   Er Iren K. Hebnes og den såkalte barneverntjenesten fortsatt en fare - hvis Trude frafaller saken?
   Fremfå hva som er hennes egentlige og sanne hensikt, - og hvorfor!?
   Vet hun det selv?
   Forvirring, taushet og det hele som en lek, den metode som advokat Hjelde skisserte for henne som en metode i forhold til kidnappingen og Fylkesnemnda? (Jeg henviser til hennes håndskrevne notat om dette ( ekstern ), ifra før kidnappingen.) Det underveis nu også, hele veien?
   Det kan på så mange måter se slik ut.
   Og blir hun fornøyd hvis jeg og ungene blir misfornøyd?
   Og er det det som er hennes tanke?
---
   Jeg spurte Idun om hun tror det er noen stor fare for ungene nu - i forhold til Iren K. Hebnes og det såkalte barnevernet? Idun sa at hun tror ikke de kommer til å tørre å ta ungene. Og hvorfor ikke det, spurte jeg. For da er det så mange som vil reagere, sa Idun. Og jeg sa: Du tror vel ikke Hebnes eller det såkalte barnevernet bryr seg det minste som helst om både Åse Kristensen, Per Schnabel, Ødegård og Balder og Gudmund og flere til reagerer?! Iren K. Hebnes bryr seg ikke, og trenger ikke å bry seg det minste som helst om det! Idun sa: Tror du ikke det? Jeg sa: Det vet jeg, det er dessverre omtrent slik. Men det at Steinerskolen nu efter hvert har blitt kjent med ungene og har sett hvor flotte og fine unger det er, - det betyr mere og iallfall noe, antagligvis, i og med at de også nu på sett og vis er inne i bildet.
   Iøvrig reprise alt det der.
   Reprise på naivitet og mangel på kunnskap og oversikt, osv.
   Idun sa også, at hun ikke vet hvem hun skal tro på, av meg eller sin mor. Med hensyn til hva? spurte jeg.
   De der påstandene om mord-trusler, sa hun.
   Jeg sa: Det er lett å se at din mamma, og også særlig Balder, har løyet grovt og meget for politiet, og det vet du er alvorlig ulovlig og ille. (Idun sa ja.) Men om din mamma hadde hatt rett i dette med påstandene om mord-trusler, så er det dog ikke det det nu dreier seg om, og har det forsåvidt sånn sett liten betydning - fordi det forteller mere om henne enn om meg, om hun hadde politi-anmeldt det, og om hun hadde frem-provosert slikt noe!
   Idun sa tenksomt ikke noe til dette.
   Jeg spurte om Idun forstod hva jeg sa.
   Idun sa, at hun tror det.
   Tankevekkende.
---
   Viktig for advokat Meling å forstå hvor fast omklamrende kjerne Iren K. Hebnes ifra begynnelsen har vært og fortsatt er i hele dette saks-komplekset!
   Viktigheten av å få Iren K. Hebnes sin makt, sine løgner (også de hvitvaskede), fullstendig ut av bildet.
---
   Den der tingrettsdommer Helga Hågenvik er det ikke vanskelig å vite hva vil, endog hva straks ville da hun satt der og hånet sammen med advokat Hjelde, og med den midlertidige Kjennelse hun gjorde, pluss en til, og med hva hun har skrevet underveis!
   At slikt noe skal være dommer virker uforståelig for meg.
   Men mine protester har antagligvis ikke ført frem, og jeg må vel belage meg på å gjøre det beste ut av det og på at hennes kommende antagligvis også perverse avgjørelse (og ord) må ankes inn for lagmannsretten.
   Ikke slik å forstå at jeg har tenkt å lufte mine antipatier. Det er det ingen som helst vits i, men jeg forutser bekymret og fryktsomt med letthet noe allerede nu. Tar jeg feil i så måte vil det overraske meg meget.
   Noe av det verste med det, rent bortsett fra selve avgjørelsen, dommen, er at Trude (og visse andre) igjen vil komme til å si, til ungene og andre, at: Nu ser dere selv hva den norske retten, som vi må respektere, har sagt og vil og hva vi må rette oss efter. Det har sine gode grunner at retten har bestemt som den har bestemt, og det at Rune vil anke det og ikke vil rette seg efter det som retten bestemmer det er hans problem. Vi må bare uansett rette oss efter det.
   Omtrent slik er det altså? Eller hva?
   Litt av et makabert menneske-mishandlende narrespill!
   Eller tar jeg feil?
   Det beste er jo om jeg tar feil i så måte.
   Men gjør jeg det?
   Jeg er ikke redd for å ta feil. Men jeg gjør iallfall mitt beste for ikke å ta feil eller å trekke forhastede slutninger.
   Det tror jeg ikke kan sies om den der dommeren.
   Og hva med de andre der?
   Og hva de har gjort, og gjør?
---
   Det er vel vågsomt av meg å slenge ifra meg såvidt mye dagboks-notater, hver dag underveis og innimellom?
   Såvidt spontant og direkte?
   Jeg håper og tenker det har sin verdi.
   Også det.
---
   Ryddet både ute og inne i dag. Ingen graving i dag. Og ingen saging, iallfall ikke med motorsagene. Alle de tre motorsagene er jo borte vekke. Blandt annet mine barbersaker også.
---
   Fikk advokat Meling noen reaksjon tilbake ifra Iren K. Hebnes på den klagen han innsendte på det kommunale administrative Haste-vedtaket datert 18.03. 2009?
   Antagligvis vel ikke?!
   Som vanlig ifra Iren K. Hebnes sin side.
   Hun har det ikke med å bry seg om lov og rett.
   For å si det mildt.
---
*****
 
--10--
-- Dagboks-notater, langfredag 10. april 2009, Vinberget:

   Fint, lett vær.
   Flere og flere påskeliljer begynner så smått å blomstre.
---
   Klokken er 14.30. Jeg fant i formiddag enda et lyd-opptak av stor interesse for saken - og for hele saks-komplekset. Dette lyd-opptaket er en lengre telefon-samtale jeg og Trude hadde natt til 24.09. 2008: trude-rlh-tlf-MIC-2008-09-24_01h40m41s.wav (2t45m43s).
   Vi snakker i dette lyd-opptaket mest om Tilsvarene og om skrivet med fattet vedtak ifra Fylkesnemnda, som vi gjennomgår i sin helhet, setning for setning. Lyd-opptaket viser hva vi er enige om og hva vi er uenige om og vår holdning til det hele og våre bestrebelser på løsning. Vi snakker blandt annet også om problemet advokat Hjelde.
   Dette lyd-opptaket bør så absolutt frem i rettssaken som begynner nu 15. april 2009, men også i den såkalte straffesaken!
---
   Det var ikke mye jeg hørte fra Idun i går. Hadde håpet hun og Jon Inge hørte fra seg, eller Idun, som hun sa, også nu for at jeg så gjerne vil hun skal kunne høre disse lyd-opptakene ifra 24.09. 2008, så trenger hun ikke være i tvil om hva sin mor sa da.
   Jeg ser ikke bort fra at Idun ønsket å spionere for Trude, hvilket ville være et nokså typisk trekk ifra Trude, å forsøke å få Idun med på, slikt noe. Idun har i verste fall noen av de negative trekkene til Trude. Men jeg velger å tro at det ikke er slik, og å ha tillit til Idun og å være helt åpenhjertet og direkte overfor henne, uten å tro at hun farer med falskhet eller ondt i sinne.
   Det er jo dog noe merkverdig ved Iduns oppførsel også nu i disse dager. For eksempel også med hensyn til hva hun sa i går. Men det vil jo vise seg videre. Det er vel på så mange sett og vis Avsløringenes tid og Selv-avsløringenes tid.
   Følg med! Følg med! (Jeg også.)
   Ikke misforstå: Jeg er ikke ute efter at noen som helst skal avsløre dårlige sider ved seg selv! Tvert om: jeg håper og ønsker enhver å avsløre gode sider ved seg selv.
---
   Jeg holder på med å forsøke å formulere forslag til spørsmål til vitnene.
   Noen av bevisene i form av lyd-opptak er det kanskje klokest å fremføre i begynnelsen av rettssaken, for dermed slik å kunne gå mere rett på sak og mindre omveier? Jeg tenker da særlig på de to lyd-opptakene ifra 24.09. 2008, som jeg fant først nu jo. (Forhåpentligvis ikke for sent?)
   De to lyd-opptakene (som politiet eller retten enda ikke har):
   trude-rlh-tlf-MIC-2008-09-24_18h34m07s.wav (0t14m2s) og:

   trude-rlh-tlf-MIC-2008-09-24_01h40m41s.wav (2t45m43s).
---
   Jeg skal forsøke å oversende advokat Meling disse to lyd-opptakene, pr. e-post. Jeg får det antagligvis ikke gjort før i morgen. Som viktige og vektige bevis til Haugaland tingrett, i den såkalte sivile saken, hvor fra ifjor er innlevert diverse andre lyd-opptak og dokumenter som bevis.
   Og de samme to, pluss de ifra oktober 2008, til Gulating lagmannsrett - som viktige og vektige bevis, i den såkalte straffesaken. (Frist senest 20. april 2009.) Både til politiet også vel, og til retten?
   Og også vel, om det ikke er for sent, Høyesterett i anken av Fylkesnemnda!
---
   Klokken er 22 og jeg har nettopp snakket med Trygve Einar. 
   Idun tok ikke telefonen og jeg har vasket ferdig gulvene på første etasje.
   Det kom sterk vind her ute for litt siden i kveld.
---
   Jeg ser av det nylig ankomne skrivet med Sluttinnlegg datert 30.03. 2009 ifra advokat Trond Hjelde at Trude kun skal føre to vitner: Balder og Åse Kristensen. Hun har altså - for å virke troverdig overfor ungene? - likevel til slutt fått fjernet Iren K. Hebnes fra vitnelisten. Men, isteden skal hun, eller advokat Hjelde, fremlegge som dokumentbevis Iren K. Hebnes via Fylkesnemnda sitt skriv med vedtaket, samt såkalt sakkyndig Kirsten Westly sin rapport. Begge altså en "hvitvasket" utgave av Iren K. Hebnes.
   Så lavt ned har Trude nu sunket. At hun skal bruke Hebnes og Westly som sine vitner, - de to menneskene, forskrekkelig løgnaktige og farlige, som hun sikkert nok mest av alt hater her i verden!
---
   Iøvrig: At advokat Trond Hjelde både skremmer, truer og lurer og også lyger for Trude er noe flere enn meg vet. Det synes ganske enkelt å være Iren K. Hebnes han egentlig arbeider for. Hvilket iøvrig også passer inn i bildet med at han får utskrevet falske Meklingsattester ifra Familievernkontorets leder i Haugesund. Det der såkalte Familievernkontoret har iøvrig et nært og tett samarbeide med de kommunale barneverntjenester, sikkert nok også Iren K. Hebnes i Vindafjord.
---
   Enhver dommer med et minstemål med forstand vil lett kunne se at advokat Trond Hjelde og også Trude (og Balder) har operert med særdeles frekke og grove løgner hele veien underveis!
   Pluss Iren K. Hebnes og Kirsten Westly!
   Og disse alle, Trude inkludert, har på det groveste skremt og truet ungene med at hvis de har kontakt med Rune så plasseres de i barnehjem!
---
   Og Trudes grovt frekke og barnefiendtlige krav er fortsatt, via advokat Trond Hjelde, at hun alene vil ha foreldreansvaret og omsorgen for ungene! At jeg skal være fratatt dette.
   Og hvorfor det? kan en jo spørre seg. Fortsatt bare for at hun og advokat Hjelde på det viset vil redde ungene ifra Iren K. Hebnes? Eller kan eller må det sies å være andre grunner?
   Så som at hun i frekkhetens, egoismens og falskhetens navn vil frata barna deres far? Hvilket jo nettopp meget uansett tyder på! Og kun derfor?
   Også i så måte er lyd-opptakene ifra september og oktober 2008 særdeles interessante og utvetydige, med hensyn til hva hun tilsynelatende helhjertet gir uttrykk for både overfor meg og ungene, og tydelig nok hele veien har gitt klart og utvetydig uttrykk for overfor ungene og andre.
   I løgnaktighetens og falskhetens navn, ganske enkelt?
   Særdeles meget interessant.
   Og det hele startet med og fortsatte frem til efter kidnappingen med at hun var livende redd for at jeg skulle forsøke å tilrane meg hva hun selv forsøker å tilrane seg! Til tross for mine forsikringer om det motsatte.
   Underlig forskrudd det hele!
   Mildt sagt.
---
*****
 
--11--
-- Dagboks-notater, lørdag - påskeaften, 11. april 2009, Vinberget:

   Småfugler kvitret og sang her ute i natt. Vind med vindkast i også.
   Det ble overskyet og noe regn her utover dagen.
---
   Iren K. Hebnes og medspillere: det er slik de perverse har det moro.
---
   Kan en med en slik dommer gjøre seg håp om noen som helst bevisføring, eller reell bevisføring, eller vil alt og det hele fortsatt gå på enøyde påstander og frekkheter?
   Og hvordan skal vitnene Frøydis og Stauda kunne innkalles som vitner, når de jo fortsatt blir holdt som fanger?!
   Og hva skal vitsen være med å fortelle til en slik dommer om ungene og vår familie og vårt hjerte og levevis, som kanskje forakter slikt og oss og vårt levevis?! Og som har oppført seg slik som hun har! Alt annet enn som noen dommer! Jeg kommer likevel til å gjøre det - det er det rette å gjøre, og godt ment og forstått ifra advokat Meling sin side. Men nytten i det overfor henne? Og det å la et menneske som har oppført seg slik vondt overfor oss få være vår dommer, er ikke det bortimot likså dumt og meningsløst som å ville en Per Schnabel, Åse Kristensen, Trond Giske, Anikken Huitfeldt eller Berit Molbosæter være vår dommer?!
   Jeg er i så måte alvorlig bekymret. Hvilken interesse eller forståelse har vel den der dommeren for slikt noe, eller for visdom, ekte kjærlighet, omsorg og ansvarlighet?
   Hun har vel mere interesse for iscenesettelsene og de frekke og virkelighetsfjerne løgnene til advokat Hjelde, Hebnes, Trude og deres medspillere!
   Og hvor meget vondt hadde ungene vært spart for om dommer Helga Hågenvik hadde spart seg for krenkelsene og de forhastede og enøyde slutningene sine?!
   Aldri noensinne har noen vært misfornøyd med eller klaget på vår familie sin hjemmeundervisning, så meget tvert om! Før Iren K. Hebnes, null peiling på noe som helst, med løgn lett å avsløre forsøkte å få det til å se annerledes ut og vil for sin del, som om hun var far eller mor for ungene, for at hun vil ha ungene våre i en offentlig skole, og bort vekk ifra sin far! Og dette bruker den samme dommer Helga Hågenvik som argumentet for å frata meg foreldreansvaret for ungene!
   Er det i det heletatt rart jeg er mildt sagt bekymret for en slik dommer?!
   En dommer som iøvrig rett ut sier at det spiller ingen som helst rolle eller betydning hva hverken jeg eller ungene sier eller har å fortelle! (Les hva hun skriver!) Hun vil ikke engang høre det.
---
   Klokken er litt over 18 og Trygve Einar har vært her på besøk i dag og kjørte nettopp.
   Han fortalte at det regnet veldig meget tett og med tåke hele veien ifra Bømlo til Skjold. Det var bedre vær henimot hit, sa han. Og at det i Værmeldingene var meldt helt annerledes, varmt og sol.
   Trygve Einar syns det er underlig og mistenkelig at påfuglene enda er borte vekke. Og jeg også.
   Mye småfugler kvitrer og synger her ute, og biene har begynt å bli aktive (de som er igjen) og nokså mange påskeliljer og gullbusker og kirsebær-korneller og annet tidlig vårlig, så som også blåveis og lungeurt, og pestilens, har nu begynt å blomstre her ute. Og de spesielle småfruktede plommetrærne i Skjeljavika har nu begynt å blomstre så jeg, like så et par-tre av småplomme-sortene her. (Jeg var en tur i Skjold i dag formiddag.) Og her ute bortved ande-dammen blomstrer nu en helt nydelig frøplante ifra Rhodonendron decora, selvsådd fra frø i arboreet Minde i Bergen. En av fire jeg fikk med derfra for få år siden, og nu står den ene meterhøy full med nydelige store hvitrosa litt nedoverbøyde klokkeblomster i knipper! Så den lyser og pynter opp hærlig på lang avstand.
   Det digitale foto-kameraet er leit nok borte vekke også det. Frastjålet, nokså sikkert i februar av Balder og hans dårlige nye venner.
---
   Jeg har ved noen anledninger underveis sagt til Trude at hun er heldig i det at jeg tåler og holder ut i så meget og sånn sett er så sterk og robust langt mere enn de fleste.
   Også Trygve Einar bet seg merke i at Trude i det ene politi-avhøret sa noe om at Rune trenger hjelp, for at han og ungene har vært så lenge og så forskrekkelig borte ifra hverandre. Det viser som også Trygve Einar skjønner det at dette er noe som uansett også Trude forstår og skjønner, at det går veldig veldig meget dypt, og det gjør det. Både for ungene og meg. Og det vet jo også Trude, men det at hun vil innrømme det og innrømme at hun vet det og ser det, det overrasker meg noe. Og tar jeg dog hos henne som et godt og kjærlig tegn. Når jeg tenker meg om så har hun vel forresten innrømmet det og uttrykt det dypt ifra sitt hjerte noen flere ganger!
   Dette har vært og er så sannelig prøvelsenes tider, av verste sort.
   Trude begriper det kanskje bare stundom, og ville selv ikke ha klart lange stykket på vei tilsvarende, uten å bryte fullstendig sammen.
   Det er dog dette at hun skader og ødelegger andre, og er såvidt egoistisk, som bekymrer meg mest i så henseende.
   Hun tåler dog lite, og er ingen martyr - som hun ved noen anledninger har sagt det. Hennes styrker ligger på andre områder. Men i sine styrker går hun dessverre også panikkens og villskapens forskrekkelige veier, før hun må ha hjelp og trenger å vende tilbake igjen.
---
   På grunn av den forskrekkelige fengslingen og raseringen av huset og alt det andre av angrep, hysteri og galskap har det vært vanskelig å forholde seg på en forsvarlig måte til overtrampende tidsfrister og slikt noe. Jeg gjorde alt i utgangspunktet oppmerksom på det til de som burde vise ansvarlighet, men de ville jo nettopp overtrampe og forurette og gjorde det endog mye verre enn de antagligvis kan være oppmerksom på.
   At de suverent har lagt an til og videre legger an til et særdeles grovt uhyggelig og umenneskelig justismord kan det ikke være noen som helst tvil om. Og hvem av de gjorde det i uskyld?
   Og hva videre?
   Enda mye mere galskap, kriminelle ugjerninger og hysteri?
   Ifra Iren K. Hebnes og hennes medvirkende.
   Inklusivt også Trude, Balder, Åse.
   For å nevne noen.
---
   Både Trude, Balder og Åse skremmer antagligvis fortsatt og mere intenst nu ungene med at hvis de kommer til pappa, selv hvis retten er dum nok til å bestemme det, så kommer Iren K. Hebnes og hennes såkalte barneverntjeneste og tar de til SOS Barnebyer!
   Det fremgår vel tydelig nok også av Iren K. Hebnes sitt frekke, fullstendige løgnaktige administrative kommunale vedtak ifra 18.03. 2009!
   Og av hva advokat Trond Hjelde sier til Trude!
   Det er ikke rart ungene er livredde! Og vi foreldrene også!
   Her kommer noen og sier de skal ta ifra de deres foreldre og hjemsted! Ikke "bare" for en liten stund, ikke bare for en dag eller to, men for hele livet!
   Og ikke bare det, men ta ifra de absolutt alt de har! Foreldre, hjemsted, fortid, identitet, trygghet, gleden og absolutt alt! For å gi de som kasteballer og gjenstander til andre mennesker!
   Det er så groteskt og sykt og galt som noe bare kan bli!
   Og det er så fullstendig og absolutt stridende imot alt og ethvert av moral, fortellinger, poesi, verdens-litteratur, visdom, film og eventyr og virkelighet som ungene i vår familie har vokst opp med og levd sitt liv i!
   Så ganske enkelt makabert, skremmende og sinnssykt som noe bare kan bli!
   Hvem er det vel som i noe som helst alvor kan ta slikt noe på alvor?!
   Trude? Balder? Åse Kristensen?
   Hva er det som feiler de?!
---
   Ankom e-post ifra advokat Meling i dag, med diverse spørsmål han tenker på å stille meg i retten.
---
   Advokat Meling må også og definitivt vel uansett sterkt nok og nødvendig imøtegå påstandene ifra motparten: om underkuelse, voldsbruk, galskap, isolasjon og forakt for myndigheter, etc.! (Som helt vanlig er i slike saker.)
   Det er jo alt dette advokat Trond Hjelde, Trude, Åse og Balder forsøker å alliere seg med og å "hvitvaske", liksom for "å redde ungene"! For å redde ungene ifra Iren K. Hebnes!
   Uten at disse og slike påstander blir imøtegått og motbevist godt og klart og tydelig nok kan iallfall rettssaken gå galt - og videreføre og videreutvikle enda mere galskap, mishandling, skade og ødeleggelse. Særlig for ungene sin del, og for hele familien - og for hele samfunnet.
---
   Jeg håper advokat Meling får med seg hva som er innholdet i den lengre telefon-samtalen mellom meg og Trude 24.09. 2008!
   Bare det lyd-opptaket er også nok til å få meg frifunnet i lange baner i den såkalte straffesaken! Og oppklarer samtidig det meste i den såkalte sivile saken! Samt mht. Fylkesnemnda, Hebnes, Balder, Hjelde, Trude og meg og mere til! Og om hva som har skjedd - og skjer! Antagligvis vel det viktigste av alle lyd-opptakene?
   Og det er meget viktig i og for hele dette saks-komplekset!
   Han må få det med i denne rettssaken!
   Strategisk best antagligvis henimot slutten av rettssaken. Men på andre måter vel heller i begynnelsen? Best antagligvis imot slutten?
   Trygve Einar skulle forsøke å oversende ham det pr. e-post i kveld.
---
   Hva er det Trude egentlig vil? Bare å lure og narre enhver så hun på det viset får det som hun, og ikke de andre, vil?
   Eller er det både og?
---
*****
 
--12--
-- Dagboks-notater, søndag - påskedag, 12. april 2009, Vinberget:

   Noe regn her ute sent i natt, og dog småfuglers kvitring og toner. Overskyet og noe regn her i dag på formiddagen også.
---
   Jeg bakte sjokolade-kake både i går og i dag. Her ingen engang til å slikke skjeier og boller.
   Og barnas eventyrverden og virkelighet venter fortsatt på de!
---
   Klokken er mere enn 14, jeg har vært ute og gravd og plantet. Men det regner betraktelig.
---
   Jeg telefonerte og snakket litt med min mor i kveld.
   Hun har mest vært sammen med Lise og Leander i dag. I såkalt Lekeland, etc.
   Hun vil gjerne vitne pr. telefon i rettssaken nu om noen dager, syns hun har visse viktige ting å si, og jeg sier jeg skal forsøke å si ifra til advokat Meling om det, hvilket jeg sier at hun også selv kan forsøke.
   Jeg sier det blir vanskelig å få med så mange vitner som ønskelig, og at Trude sin advokat helst ikke ønsker vitner, og at retten kanskje uansett ikke hører på eller estimerer hva noen av vitnene sier (som i Fylkesnemnda) og at de kanskje bare veldig fort blir bedt om å gå ut igjen uten å få ha sagt hva de ønsket (som i rettssaken 15.01. 2009), og at det er trist at det har vist seg å være slik.
   Jeg sier til henne at det kanskje også særlig er viktig å påpeke der hvor hennes advokat i sine skriv til retten lyger frekt og grovt. Som for eksempel når han skrev at Trude har alle ungene med seg imot Rune! Og når han skrev at Trude påberoper seg min mor som vitne på at hun ble forurettet da hun ble holdt fast av de som var hos Aud Signy Jakobsen.
   Min mor nevner også hvor grovt Trude og Per Schnabel løy da de kom dit til Finnskogen i juni 2008 og sa at de hadde mitt samtykke til å hente ungene! (Det var vel da Per Schnabel sa at de måtte "hoste opp" ungene?)
   Min mor har telefon: 72 56 17 87 og mobil-tlf.: 41 65 61 29.
   Idun har jeg enda ikke hørt mere ifra.
   Merkelig.
---
   Noen er i ferd med å forsøke å ta ifra meg mine egne barn, og å ta ifra barna deres far! Deriblandt min egen kone.
   Og hvorfor? Fordi en frekk og løgnaktig ung dame ved navn Iren K. Hebnes, gitt stor makt i det offentlige byråkrati, synes det er det rette å gjøre og forsøker å få andre til å tro det, med alle kriminelle midler, antagligvis fordi jeg offentliggjorde noe vedrørende hennes misbruk av sin makt som hun ikke ønsket offentliggjort.
   Det er så sykt som noe sykt kan bli!
---
*****
 
--13--
-- Dagboks-notater, mandag - 2. påskedag, 13. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær, blå himmel.
---
   Ivar telefonerte ved 10-tiden for bare kort å si at han forbereder seg til bussen.
---
   Jeg arbeider fortsatt iherdig med forberedelsene til rettsaken og de øvrige tidsfrister i saks-komplekset.
   Travelt i så måte.
---
   En av kjære Per Roalds vekkende aforismer går slik:
   Mørket er innvevet i vår makt som skyggene i dagen, og lyset i vår avmakt som stjernene i natten.
---
   En tekst-melding innkommet ifra advokat Brynjar Meling til min mobil-telefon, innkommet datert i dag klokken 16.45:
   "Ok, tingretten gav politiet medhold. Det må åpenbart være uriktig. Du må påanke når du vedtar forkynnelsen."
   Jeg svarte kort "ok rlh" tilbake.
---
   Det overrasker og forskrekker meg hvor mange overfladiske, ensporede og forhastede slutninger som så lettvint utgår ifra det norske rettsvesenet.
---
   Ivar kom imot kvelden og nu er det straks midnatt og han har nettopp gått til sengs.
   Jeg tenker dog på vitnene, rettssaken, etc. Når er det vitnene skal komme og møte frem? Torsdag 16. april?
   Har advokat Meling orden på alt? Osv.
   Og Idun har enda ikke latt høre mere fra seg.
---
*****
 
--14--
-- Dagboks-notater, tirsdag 14. april 2009, Vinberget:

   Fint og godt vær hele dagen.
---
   Ivar og jeg har snakket om så forskjellig og holdt på med så forskjellig, også ute.
   Klokken er nu 16.20 og Ivar har begynt å lage til greier med nyplukket kvann, brennesle, jordskokk og forskjellig, ifra her ute.
---
   Jeg telefonerte Idun på kvelden. Hun tok telefonen og hadde vært syk, forkjølet, sa hun. Hun og Jon Inge hadde også vært der til Åse Kristensen, men bare en dag, sa hun, og Jon Inge hadde kjørt. Trude med ungene var kommet tilbake derifra og til Skogland søndagen og Idun samtadig da ankommet der i Skogland.
   Jeg gjorde Idun oppmerksom på at det antagligvis er torsdag 16. april mellom klokken 9 og 12 hun skal komme til Haugaland tingrett for å vitne, og spurte samtidig om jeg kan få snakke med Frøydis for å fortelle henne at hun og Stauda også da samtidig skal komme dithen for å vitne. Og det fortalte jeg Frøydis.
   Både barnevernet, Trude og Balder hadde tatt ifra henne telefonen og iøvrig truet med verste sort verste sort, om og om igjen. Og Gudmund har bare blitt mere og mere lik Balder, sa Frøydis. Vent med alt det der og hva du har å fortelle til du kommer i retten og skal vitne torsdagen, sa jeg.
   Frøydis skal forsøke på noe vis å telefonere meg i løpet av de nærmeste dagene. Og Idun regner jeg med å få kontakt med igjen i morgen efter Haugaland tingrett.
   Det virket som det meste har vært som jeg trodde. Men jeg ba som sagt Frøydis om heller å fortelle om hva som har skjedd i tingretten i overmorgen.
---
   Det er nu snart midnatt og ingen flere e-poster eller telefoner ifra advokat Meling enda.
   Jeg har oversendt pr. e-post til ham forslag til spørsmål, etc.
   Jeg håper og tror det er i morgen klokken 9 vi skal møte der i Haugaland tingrett.
---
*****
 
--15--
-- Dagboks-notater, onsdag 15. april 2009, Vinberget:

   Jeg kjørte herfra ved 7.30-tiden og slapp å stresse for å komme frem noe før klokken 9.
   Ivar ble igjen her hjemme og skal være med først i morgen. Også da begynner det klokken 9.
   Det viste seg heldigvis å være en annen dommer enn Helga Hågenvik. Jeg tror hun het Granberg.
   Det ble noe sent før jeg kom hjem i kveld, og Ivar undret nok hvorfor det ble så sent. Men han har hatt det fint og har både arbeidet i hagen og mere til. Min mor telefonerte og de to har snakket sammen også.
   Rettssaken varte noe lenge i dag, tror jeg. Og jeg og advokat Meling gikk ut av rettssal 13 omtrent et minutt efter de andre, og ble dermed utrolig nok stengt inn i Haugaland tingrett. Advokat Meling telefonerte politiet som litt efterpå kjørte forbi og viste med skuldrene og hendene at de ikke kunne hjelpe, at de ikke hadde nøkler. Advokat Meling telefonerte også sin kone. Kanskje det var hun som fikk kontaktet noen. Jeg hørte advokat Meling snakke om at sorenskriveren burde gripe inn. Jeg og advokat Meling hadde planlagt et møte på en times tid efter rettsforhandlingene i dag, og tok dermed vårt møte der i Haugsaland tingrett, ved trappen der inne. Advokat Meling hadde lett for klaustrofobi, sa han, men roet seg nok ned da vi satte oss og fikk snakket. En times tid med videre møte på en benk på den åpne plassen der i front av bygningen fikk vi også efterpå. Men hvordan kom vi oss ut ifra Haugaland tingrett?
   Efter en times tid kom en dommer i tøflene med et smil og låste oss ut, dommer Arne Vikse. Melings kone eller politiet hadde kanskje fått tak i ham. Han sa at jeg var vel den første og eneste som hadde sittet med en røyk ved bordet der inne.
   Jeg kjørte ikke straks hjem efterpå, men handlet først i en butikk og kjørte derefter innom til Ove og Anja. Der var bare Eivind Johannes og Einar Johan hjemme. Men jeg ble sittende å snakke med de en times tid, og da Ove og Anja med flere av ungene og noen naboer og andre kom efterpå hadde de med tre store pizzaer, og serverte kaffe og annen drikke og tilbehør til, og jeg ble der vel en stund utover kvelden og fikk også snakket med de om mitt ærend. Advokat Meling og jeg ville gi siste bekreftelse og varsel og tidspunkt til våre oppførte vitner. Deriblandt Anja. Advokat Meling sa over telefon det var ok at hun kommer i morgen klokken 10.30. Jeg fikk også varslet Idun, som kommer omtrent ved 9-tiden. Meling avtalte med Trygve Einar som også kommer ved 9-tiden. Trude fikk beskjed av dommeren om å sørge for at Frøydis blir tilgjengelig og informert og antagligvis må møte som vitne imot eftermiddagen i morgen. Men både advokat Hjelde og Trude forsøkte iherdig å hindre dette, blandt annet ved å si at Frøydis hadde bedt om å slippe å møte der i tingretten. Jo løgnaktig, som så meget av deres uhorvelig mange overdådig frekke påstander og krav.
   Jeg skal komme tilbake til disse forholdene, men nu har det blitt så sent at jeg nøyes med dette her nu.
   Trude sitt vitne Balder var det eneste vitnet som ble hørt i dag. Hun har enda et vitne, Åse Kristensen, som blir hørt i morgen.
   Advokat Meling var godt fornøyd med det hele alt i dag.
---
*****
 
--16--
-- Dagboks-notater, torsdag 16. april 2009, Vinberget:

   Hvordan været har vært i dag vet jeg ikke særlig om, bortsett fra at det imot kvelden hjemme hos Ove og Anja var både overskyet og sol.
---
   Vitnene i retten i dag fra klokken 9, og advokatene til slutt.
   Trygve Einar, Ivar B. Løne, Anja, Idun og i en samtale med dommeren Frøydis. Dessuten for Trude Åse Kristensen. Balder vitnet i går.
   Idun fortalte at både Trude og Balder helt vilt også i dag tidlig hadde forsøkt å hindre Frøydis i å vitne. Jeg vet ikke om dommeren som snakket med Frøydis gav Frøydis noen mulighet for å fortelle om alt hva som har skjedd.
   Jeg, Idun og Ivar B. Løne kjørte Anja hjem efterpå. Anja var i Haugesund først sammen med Frøydis og Idun. Frøydis tok bussen til Skogland. Jeg, Idun og Ivar ble hos Ove og Anja utover kvelden til noe sent.
---
   Rettssaken altså nu over, og advokat Brynjar Meling gjorde iallfall en redelig og god jobb. Jeg kunne ikke høre han sa noe som helst som ikke var sant og rett og riktig. Mens Trudes advokat, Trond Hjelde hadde ikke annet enn de samme frekke og grove, men lett gjennomskuelige løgnene om og om igjen. Og Trude støttet opp om ham, og Balder.
   Det var en ung kvinnelig juss-student til stede under hele rettssaken. (Begge partene aksepterte det.)
   Trude løy så grovt og mye hun våget og kunne, og overlot det meste i så måte til sin advokat Trond Hjelde, som ganske enkelt var grotesk.
   De forsøkte seg innledningsvis i går med at jeg skulle forlate rettssalen mens Trude vitnet, men de fikk ikke umiddelbart medhold i et slikt ønske. Jeg sa til advokat Meling at Trude nok var redd for at jeg skulle kunne fortelle ungene hva hun sa og ønsket og krevde med sin egen munn der i rettssalen. Dessuten var det jo forsøk på mere iscenesetteri.
   Og ganske riktig, Trude sa selv der i retten at hva hun ønsket var noe som i praksis ville ha fratatt ungene og meg enhver kontakt med hverandre. Og hvorfor? Ikke for annet, enn at det er slik hun er?!
   Hun er redd for at ungene fortsatt skal synes bedre om meg og hjemme enn om henne. Og hennes redsel og egoisme i så måte overstyrer fullstendig hensynet til ungene og deres ve og vel.
   Dette med penger og hennes ønske om såkalt Overgangsstønad etc. var hennes advokat Hjelde også inne på, og fortalte at Trude hadde snakket mye med ham om og han hadde forsøkt å hjelpe henne med, overfor NAV / Trygdeetaten, etc.
   Trude ble på så forskjellig vis, for den som fulgte godt med, avkledd med hensyn til hva som har styrt henne.
   Ungene nevnte de nærsagt ikke! Selvfølgelig nok. De vil jo så absolutt ikke at ungene og deres ve og vel skal bli hørt eller komme til uttrykk. Tvert om.
   Både Trude og advokat Hjelde (og Balder) avslørte seg således på så forskjellig vis grovt og mangfoldig.
   Og ethvert av vitnene og alt bare understreket dette.
   Alle løgnene om meg ble det lite igjen av. De fordunstet som dogg for solen.
   Og alt dette til tross for at både advokat Meling og jeg konsekvent var særdeles meget tilbakeholdne, milde og snille overfor den ondsinnede motparten. Vi tilbakeholdt endog de fleste, nesten alle, forslagene til spørsmål jeg hadde utarbeidet.
   Lyd-opptak av rettssaken fikk vi innledningsvis første dagen av dommeren fortalt at retten ikke hadde teknisk utstyr til. Hvilket høres for dumt ut, men som kanskje har sine politiske grunner?
   Retten kunne gjerne ha fått låne en av mine lyd-opptagere. Eller jeg kunne lett og fort nok på dagen ha kjøpt en eller flere til retten!
   Jeg tror dog nærsagt umulig det kan gå annet enn godt efter denne rettssaken. Jeg kunne iallfall ikke høre eller se noe som helst som tydet på at denne dommeren ønsket å gjøre vondt.
   Dommen kommer innen tre uker, sa dommeren.
---
*****
 
--17-- 
-- Dagboks-notater, fredag 17. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær. Tåkedis tidlig i dag da jeg kjørte Ivar til bussen. Han skal videre til Bergen, først treffe Haakon Aase der. Hos Fylkeskonservatoren.
---
   Idun fikk i dag en telefon ifra Alice (ifra Sveio), med spørsmål om Idun vil ha jobb i Etne for noen dager. Servering.
   Idun har i de siste dager tenkt på muligheten for småjobber, så det passet akkurat midt i blinken. Og jeg sa til henne at det kan være en fin sjangse som det kanskje også kan komme noe mere ut av.
   Alice kom senere på dagen med bil her og hentet henne, til Etne.
   Jeg er i dag for det meste ute og graver og steller og nyter det fine været, fredfullheten og småfuglenes sang. Og i dag Idun også koste seg med slikt.
   Stjernemagnolia-treet sør for fjøset begynte å blomstre i dag, med hærlig duft!
   Det er artig det der, sier jeg til Idun, at vi dufter og nyter blomstene og blomstene kikker på oss, observerer oss, forholder seg til oss og endog hermer efter oss. Så som for eksempel mange orkide-lignende planter kikker på humler, bier og andre insekter, og hermer så tydelig og synlig efter de.
   Noen flere plommetrær i blomst nu. Gyldne gule tulipaner i blomst også. Alle de påskegule blomstene var i påsken her ute, og enda, også ispedd gode blålige nyanser hist og pist.
---
   Jeg tror ganske sikkert nu at ungene snart er hjemme igjen!
---
   Det var gledeligvis en nokså rolig, men dog spennende rettssak.
   Mest spennende, tankevekkende og artig i forgår i forbindelse med at også Balders besøk her hjemme tirsdag 14. oktober 2008 ble omhandlet, og også postkortet. Balder fikk problem i så måte, og forsøkte stakkato efter evne å ro seg i land. Trude resignerte forlegent og måtte smile og le og så på meg med brått kjærlige øyne og glemte sitt skuespilleri. Både hun og Balder ble brått og plutselig tatt i groveste sort kriminelle løgner. Avslørt og gjennomskuet, så til de grader.
   Verre tok hun det ikke.
---
   Problemet nu er antagligvis "bare" at hun i enda opptil tre uker fangeholder ungene, inntil dommen foreligger. Og at hun kanskje endog vil forsøke å unndra seg dommen, så lenge og mye som hun kan. Og at hun kanskje, om hun ikke snur helt om, igjen når som helst vil kunne komme til å kidnappe ungene. (Men med en rettskraftig dom hun ikke retter seg efter vil hun dog ikke i så måte komme langt? Vel ikke med advokat Hjelde heller?)
   Eller skjønner hun at hun dermed i så fall avslører seg selv enda mere og tydeligere? Overfor ungene og alle andre.
   Vil hun bry seg noe som helst om det?
---
   Endel av problemet ligger vel kanskje fortsatt i Åse Kristensen, som forsøker å innprente Trude at hun er en annen, moden og selvstendig Trude nu, som Åse da hun vitnet i retten sa minst to ganger torsdagen.
   Og som Balder jo suger til seg som den rette og eneste lære. Og derigjennom Gudmund.
   Som om det er Trude det gjelder!
   Det gjelder bare Trude i den grad og på det vis hun gjør seg gjeldende.
   Hvilket tilsynelatende er uforståelig for Åse.
---
   Ser Trude nu mon tro i hvilken retning det går? Eller er hun enda for grådig dum?
   Eller er det jeg som er for dum igjen?
   Og ser og forstår hun nu i det minste, om hun ikke har gjort det før, (men det har hun vel), at saken og dens problematikk og løsninger ikke er sånn som hun så iherdig har forsøkt å innbille ungene og vel alle andre?!
   Og hvordan vil hun komme til å kunne takle det?
---
   Eller måtte det så meget mere galskap til?
   For ytterligere å få avslørt de og det kriminelle, og for å komme oss bort vekk i redning ifra det?
   Jeg i og som Lysets gjerninger og hun i og som Mørkets gjerninger. (Jeg brukte uttrykket i en sammensetning også for et års tid siden, som tekst under bilder av oss ( ekstern ).
---
   Stjerneklart ute og straks midnatt.
   Jeg hadde en prat med Trygve Einar for litt siden.
   Håper Ivar kom vel frem til Bergen. Og Idun til Etne.
   Og at ungene nu snart blir veldig glade.
   Ivar sa i retten at vi første gang treftes for fire års tid siden. Det var vel dog heller på Sjølberger-seminaret hos Åse Kristensen i Lygrepollen i august 2002. 
   Jeg brente bål på den store bålplassen vår her ute sent i kveld.
   Det blir tildels bare noen korte noe tilfeldige notater her nu. 
---
*****
 
--18--
-- Dagboks-notater, lørdag 18. april 2009, Vinberget:

   Sol her ifra klokken 08. Det blir iallfall en fin og solfull dag, og småfuglene kvitrer og synger med så hærlig slags vårlig iver og vårlige sysler. Blodrips påbegynner antagligvis i dag sin blomstring, og annet.
   Og ungene har nu vært kidnappet og fangeholdt i omtrent et år!
---
   Fristen for innlevering
til Gulating lagmannsrett av beviser og vitne-fortegnelse etc. i straffesaken utgår mandag 20. april 2009, altså i overmorgen. Det må jeg altså også få gjort unna nu nokså fort.
   Advokat Meling fikk kopier, på dvd-plater, av de lyd-opptakene jeg foreløbig har funnet frem. To ifra 24. september 2008 og noen ifra oktober 2008. En kopi til politiet eller påtalemyndigheten, og en til Gulating lagmannsrett. Og en til seg selv. Han skulle høre på de, sa han. Og jeg gjorde ham igjen særlig oppmerksom på det ene der, det lengste, ifra 24. september 2008.
   Advokat Meling sa at han ordner med at disse jo meget så viktige bevisene innleveres nu til rett tid og på rett måte til politiet / påtalemyndigheten og Gulating lagmannsrett. Og at vi fort og nødvendig snakkes igjen for videre forberedelser.
   Både Trude og Balder kan risikere å bli dømt og fengslet for falske forklaringer til både politiet og retten.
   Og hva politioverbetjent Arild Austrheim ved Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord risikerer og fortjener for sin forskrekkelige håndtering av hele saks-komplekset gjenstår enda å se.
   Og Iren K. Hebnes!
---
   Guds kvern maler stundom langsomt. Det er slik det er.
   Hva om hele familien nu kunne ha blitt gjenforent!
   Det var det som skulle til å skje i fjor. Endog for og med den så langt bortkomne Balder! Så spolerte Trude det enda en gang! Og for hva?!
   For sin grådige troløshet?
   For sitt dumme hovmot?
   For troløse lyster og begjær?
   For sin dumhet og sitt hovmot?
   For sin simpelhet?
   I og av frykt, troløshet og dumhet?
   Hvordan nærmere forklare alt dette?
   Og har jeg noe skyld i det?
   Det var iallfall grovt forskrekkelig ille hva hun gjorde!
   Og hva visse andre gjorde imot henne, og imot oss!
   Også i dumhetens navn.
   Og i ondskapens navn.
---
   Trudes reaksjoner nu fremefter blir et interessant fenomen!
   Finner hun tilbake til det beste i seg selv igjen?
   Eller har hun definitivt forlatt det?
---
   Og hvor ille medfarne er ungene?
   Hva trengs nu for å kunne reparere, bote, bedre og lege?
   For å gjenvinne den inderlige og solide trygghet, tillit og trivsel?
   For å kunne redusere ødeleggelsene og skadene mest og best mulig? 
   Iallfall vårt gode hjerte!
   I gjenforening!
---
   Klokken er snart 18.30 og jeg kom nettopp inn. Jeg fikk gjort ferdig bålplassen.
   Ivar har ryddet kraftige tak noen steder ute mens han var her, ser jeg.
   Og Idun også i går.
   Det har de funnet på selv, hver for seg. For enda trivligere ute i den store hagen vår.
   Hærlig å være ute også i dag.
   Tar det ganske roligere nu med denne så veldig viktige rettssaken overstått.
   Pust i bakken.
   Det er fortsatt mange baller i luften!
---
   Hvem skal Frøydis og Stauda, og resten av ungene, snakke med om sine opplevelser og problemer?
   Og hvordan skal de få dokumentert de?
   Et problem.
   Det er de som vil at det skal være et problem.
---
   Omtrent ett år særdeles ufrivillig borte vekke ifra sin far! Det er grøsselig mye det.
   Og under slike forhold!
   Slikt noe gjør veldig stor skade. Meget så mildt sagt!
---
   Alt som ble fremført og fremkom i rettssaken nu 15. og 16. april 2009, inklusive ifra motparten, var, slik jeg bedømmer det, en solid og entydig verifisering og bekreftelse på sannheten og riktigheten av hva jeg har fortalt i mine Prosesskriv i saken og iøvrig.
   Motparten, inklusive Iren K. Hebnes og Kirsten Westly, ble på alle vis avslørt - og avslørte seg selv - som løgnere og storforbrytere. Deres løgnaktige påstander ble det ingenting igjen av.
---
   Spørsmålet er hvorvidt Iren K. Hebnes i den kommunale barneverntjenesten er underlagt lov og rettt eller ikke? Eller om lov og rett altså er underlagt henne? Derav Trude sin frykt via advokat Hjelde, som altså "pisker" og truer henne på det groveste!
   Jeg sier imidlertid at Iren K. Hebnes i den såkalte barneverntjenesten også er og skal være
enkelt og greit nok underlagt lov og rett! Til tross for at vi har sett at både politiet og Fylkesnemnda og flere til, så som advokat Trond Hjelde, på sett og vis hundre prosent er underlagt henne - og ikke omvendt. Sykelig nok! Det norske rettsvesenet skal og må dog uansett ikke være underlagt og underdanig Iren K. Hebnes i den såkalte barneverntjenesten!
   Skulle det norske rettsvesenet være underlagt og underdanig Iren K. Hebnes i den såkalte barneverntjenesten, da har det groteske og perverse nådd sitt topp-punkt! Slikt noe må ikke forekomme i noe samfunn!
   Iren K. Hebnes og den såkalte barneverntjenesten bør og må snarere i større grad enn andre være underlagt lov og rett.
---
   Har advokat Meling nu mon tro fått tak i en kopi av det grovt løgnaktige kommunale administrative Hastevedtaket til Iren K. Hebnes (efter politi-anmeldelse ifra Trude og Balder) datert 18.03. 2009? (Jeg ble ifra Iren K. Hebnes nektet kopi av det.)
   Eller har han fått noe svar eller tilbakemelding på klagen han innleverte på det?
   Iren K. Hebnes har hittil underveis ifra begynnelsen konsekvent nektet både meg og Trude og våre advokater innsyn eller kopi i saks-dokumentene. Endog sitt vedtak om begjæring til Fylkesnemnda, som vi enda ikke har sett. Og annet. Så som for eksempel i kommunikasjonen som har funnet sted mellom henne og Skaun kommune. Hun sier pr. telefon (ved noen anledninger, jeg henviser til lyd-opptakene) at det har vi rett til og skal vi tilsendes, og gjør det likevel ikke.
   Småting? Vel, alle hennes grovt kriminelle lovbrudd er særdeles mange i saks-komplekset. Hennes forakt for lov og rett og anstendighet og fellesmenneskelige verdier er så grov og kriminell at hun er langt verre enn de fleste storforbrytere.
---
   Det er mildt sagt ganske så utrolig sinnssykt alt som har skjedd, hele saks-komplekset!
---
*****
 
--19-- 
-- Dagboks-notater, søndag 19. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær.
---
   Iren K. Hebnes og den såkalte barneverntjenesten er ikke bare Barnas skrekk, men også Menneskets og Familiens skrekk.
   Og slikt noe kunne vårt samfunn la skje! Og når og hvordan skal vi ta til oss nødvendig lærdom av det? Uten å få mere eller annet av samme ulla! Det haster mere enn nærsagt noe som helst annet.
   Og det må videre grundig sjekkes opp nærmere av mange, og videre! Til og for enhver og alles tilfredshet.
---
   Ankommet typisk (i mange år) e-post, til meg i HUN (Hjemme Undervisningen Norge):

Fra: Kristina Fleming <kristinafleming@earthlink.net>
Dato: 14. april 2009 03:26
Til: hunwww@online.no <hunwww@online.no>
Emne: Hjemme Undervisningen i Norge
 
Hei!

Jeg fant nettopp web siden deres! Interessant! Saa det er altsaa lovlig med
"home school" i Norge?! Flott!
Jeg er fra Norge, men flyttet for 10 aar siden til USA. Vi har naa to barn,
og den eldste skal begynne "home school Kindergarten" til hosten! Vi er
veldig spente! Det er jo veldig vanlig med hjemme undervisning her i USA,
saa folk (flest) ser liksom ikke rart paa meg naar jeg sier at det er det vi
tror er best for vaare barn. Jeg ville bare skrive noen ord fordi jeg er
VELDIG interessert i aa laere mere om hjemmeundervisningen i Norge! Hvordan
er det? Jeg har nesten "gitt opp" Norge... alt jeg horer og leser er saa
liberalt at jeg blir helt daarlig. Hele familien min bor der fremdeles, saa
vi kommer hjem en gang i aaret. Foreldrene mine er konservative Kristne, og
de respekterer oss for hjemme undervisning - men ellers tror jeg folk hjemme
i Norge tror jeg er GAL naar jeg nevner det! Jeg trodde faktisk ikke at det
var noen i Norge som gjorde det! Jeg er KJEMPEGLAD for aa hore det! :o) GOOD
FOR YOU!! Jeg holder paa aa undersoke angaaende laereboker for 5
aaringer/Kindergarten naa. Siden jeg ogsaa vil fortsette aa laere barna
vaare norsk, hadde det vaert supert og hatt noen laereboker paa norsk! Maa
dere bruke de samme laerebokene som de vanlige skolene i Norge?? Er det ei
web side som har gode, Kristne laereboker???? Jeg er veldig interessert i
dette - og ogsaa interessert i hvordan det er aa bo i Norge naar en har
hjemme undervisning - og hvor mange som gjor det der?? osv. osv.
(Jeg skal titte litt mere paa web siden deres, kanskje jeg finner svar paa
noen av sporsmaalene mine der... men jeg haaper paa svar!!)

STAA PAA!!! :o) Og maa Gud velsigne dere!!
Vennlig hilsen,
Kristina

***
---
   Jeg sender henne følgende svar:


   Hei Kristina Fleming -
   Takk for henvendelsen pr. e-post 14.04. 2009.
   Hjemmeskole / hjemme-undervisning har vært og er fullt ut lovlig i Norge, så absolutt. Men er dog alt annet enn akseptert av den enda forskrekkelig nok rådende Arbeiderparti-ideologien og dens medspillere. Som derfor sier både det ene og det annet og så forskjellig efter forgodtbefinnende. Likesom med hensyn til kristendom.
   Norge har nu siden 1999 endog fått inkorporert flere internasjonale menneskeretts-konvensjoner i en Lov om menneskerettigheter, som enda bedre stadfester og viderefører dette. Dette positive til tross, gjør Arbeiderparti-ideologien ved hjelp av omfattende indoktrinering og selv-opprettholdende mekanismer hjemmeskole (og mangt annet) til utrolig livstruende risiko-fulle muligheter.
   Den og de som våger seg på det eller som ikke ønsker mishandlingen av sine barn i de offentlige eller halv-offentlige skole-anstalter, eller som finner kvaliteten der for dårlig (pedagogisk, sosialt, fagmessig, moralsk, trivsels-messig, helse-messig, etc.) etc., stiller seg derfor lagelig til for dens hugg. Hugg som kan komme varierende fort og med varierende intensitet, og som har barnerov, splittelse, hysteri og galskap i sin intensjon og konsekvens. Det går som oftest galt, for noen fort og for andre efter flere år. Den offentlige kriminelle Arbeiderparti-ideologien tar på så forskjellig vis, bak kulissene, i bruk sine mekanismer og nøkkelpersoner for at så skal skje.
   Nok om dette forferdelige faktum.
   Vi som i Norge har hjemmeskole for våre barn må ikke bruke de samme lærebøker som de offentlige skoler. Det er dog selvfølgelig foreldrenes og familiens valg. Det er jo ikke metoden som teller, men resultatet. På fruktene skal treet kjennes.
   Den beste hjemmeskole eller undervisning er, spør du meg, den som er mest mulig usynlig. Og stimulerer det iboende og utfoldende i trivsel og glede. Barna har i utgangspunktet, hvis de ikke mister seg selv eller frarøves seg selv og sitt, vårens krefter, entusiasme, integritet, nysgjerrighet og glede i seg! Himmel-krefter ifra Fader vår og moder jord, som i uskyld vil utfolde seg i Ordet, derfor i naturens skjønnhet og sannhet. For integritet, familie, kultur og samfunn.
   Det er dog viktig og riktig å være forsiktig. Særlig enda her i og med hensyn til Norge.
   Guds glede og trivsel ønskes for deg og dine av godt hjerte, i Guds vilje!
   Med beste hilsen fra
   Rune L. Hansen, 19.04. 2009, Norge.

PS: Har du mulighet for pr. e-post å sende Daniela Misiunas <rolandaniela@gmx.de> noen av mine ord om dette? Så vil det være fint. Nokså travelt her nu. RLH
   Hennes e-post går slik:
---

Fra: Daniela Misiunas <rolandaniela@gmx.de>
Dato: 31. mars 2009 14:35
Til: hunwww@online.no <hunwww@online.no>
Emne: homeschooling

Dear people,
I would like to find out more about the rules and regulations of homeschooling in Norway...
Can you please send some informations to me!
I am a German citizen living in Norway and I consider to homeschool my children. Are there any rules in what language I have to homeschool?
Thank you for help!
Best regards, Daniela Misiunas
-- 
---
   Jeg håper inderlig at ikke Frøydis og Stauda og resten av ungene lar seg lure og skremme av de massive angrepene og uhyre grove truslene ifra den såkalte barneverntjenesten og Trude, Balder og deres medspillere!
   Det skal selvfølgelig veldig meget til for å stå imot slikt noe.
   De har holdt ut meget lenge nu.
   Deres sammenbrudd i så måte kan ha så mange slags konsekvenser.
---
   Hebnes, Austrheim, Hjelde og Trude har forsøkt å få det til å se ut som jeg er den gale, dårlige og kriminelle.
   Iscenesatt, mens det hele er motsatt.
   Dette også nokså godt belyst i og med rettssaken.
---
   Det er et forskrekkelig skremselsbilde de har forsøkt å fremstille meg med! Mildt sagt.
   Altså også overfor ungene.
   Mye mere om dette var ikke direkte fremme i rettssaken.
---
   Kamp for og om barna skulle ha hatt ingen som helst økonomiske fordeler! Takke seg heller enn slik kamp til fattigdom eller et sparsommelig liv!
   En ordning lar seg vel ordne hvis forståelsen for problemet og vilje imot løsninger kommer på banen.
   Slik som det er nu i denne skilsmisse-tid så kan for eksempel den ene av foreldrene bli premiert for kidnapping, falskhet og løgnaktige påstander, mens den andre blir mere eller mindre ruinert, nedbrutt og ødelagt, som far eller mor og som menneske!
   Det er fullstendig allehånde sykt. Mye annet bør rettes opp også.
   Arbeiderparti-ideologiens indre sinnsforvirring og makt-posisjon gjenspeiler seg i samfunnet.
---
   Det er ikke bare også påfuglene som er borte vekke, men også kompost-kvernen.
   Kanskje også annet som jeg enda ikke har lagt merke til eller tenkt på.
---
   Idun telefonerte ifra Etne og ville hentes i Ølensvåg efter klokken 17, men må jobbe noe lengre likevel. Servering av pizza og annen mat og drikke, nystartet spisested i Etne, for to ukers tid siden. Hun telefonerer igjen senere i kveld, når hun blir ferdig. Alice, som skal på besøk til noen, kjører henne til Ølensvåg.
---
   Idun telefonerte ved 22-tiden og ville bli hentet i Ølen. Jeg kjørte og hentet henne og vi var hjemme igjen klokken 23.30. Vi prater nu om jobben hun har vært på i Etne, og forskjellig.
---
*****
 
--20--
-- Dagboks-notater, mandag 20. april 2009, Vinberget:

   Noe overskyet formiddag, litt lett regn også.
---
   Småfuglene her ute i vår-tiden leter og finner på formiddagen, og finner mere og mere omkring middags-tiden, og har funnet så forskjellig på eftermiddagen. De er glade, nysgjerrige og yre før de roer seg imot kvelden. Når natten kommer er de glade, mette og fornøyde og sover godt. Og har gode krefter til neste dag, da stiger solen forsiktig frem og stryker ømt, varmt og kjærlig landskapet så natte-fuktens overskudd fordunster og det igjen blir tørrere, lysere og varmere, med dufter, sødme, frodighet og farger.
   Ingenting er de særlig redd for her ute nu. Da ville jeg vel ha hørt det? De er bare glade, ivrige og fornøyde og har mangt og meget de holder på med. Det kan fortere og lettere bli annerledes når redet er ferdig og eggene lagt og kjærlighets kyllinger er underveis. Da må det kanskje voktes med større forsiktighet. Et ekorn er kanskje ute på matauk og røver-tokt, eller en mink eller mår, eller en hauk, kråke eller ørn. Så mangt som har livnet og livner. Da kan det kanskje bli annerledes, og også som jeg har skrevet om i diktet: "Stakkars den, en fugle-historie." Uff da. Det er viktig og riktig å være forsiktig. Somme tider og stunder mere enn andre tider og stunder.
   Men nu er de altså, her iallfall, vårlig glade og synger, svinser og svanser i kjærlig og fredfull sødme.
---
   Jeg bruker for det meste pc-programmet Audacity (1.3.4-beta Unicode), et gratis digitalt lyd-redigeringsprogram, når jeg hører på lyd-opptakene. De gangene det er litt svak lyd hjelper det med en regulering i venstre hjørne, under knappene "demp" og "solo". Det står et minus- og pluss-tegn ved den reguleringen
(for spor-volum) og når jeg med pc-musen drar reguleringen imot pluss-tegnet blir det lettere å høre hva som ellers kan være noe svakt. 
---
   Er det jeg eller advokat Brynjar Meling som skal oversende Gulating lagmannsrett bevisene i form av lyd-opptak, dokumentasjon og vitne-fortegnelse?
   Jeg har oversendt ham så godt jeg formår, og må få snakket nærmere med ham om dette.
---
   Det er et gjennomgangs-tema, om og om igjen, med visse bestemte sider når Trude er ute på kidnapping av ungene:
   Hun tror seg å være alene-mor, at det er sine unger. (Til tross for - eller på grunn av - at ungene heller vil det motsatte.) Hun fangeholder ungene og forsøker å bryte enhver kontakt mellom meg og ungene, og hun forholder seg taus overfor de fleste, men pisker opp hysteri med løgner og falskhet blandt de hun får med seg på galskapen. Hun forsøker også å bryte ungenes kontakt med deres slekt, venner og nettverk - og å hindre at ungene får snakke ut med andre eller å bli hørt. (Hun er med rette, sett ifra seg selv, redd for hva de sier til andre.)
   Under kidnappingen og fangeholdet av ungene ifra 3. april 2008 ser en gang på gang at hun på så forskjellig vis og med alle metoder forsøker via andre, så som politiet, å få til såkalt Besøksforbud for meg i forhold til ungene. At det er det hun, med løgn, falskhet og lureri, om og om igjen er ute efter.
   Ikke for annet enn at hun forsøker å tilrane seg rangen og stillingen som alene-mor.
   Og dette forsøker hun å finne andre som vil være med seg på.
---
   Jeg avsender i dag følgende e-post til advokat Brynjar Meling (med kopi til Trygve Einar):

STRAFFESAK-GL.zip

Hei adv. Brynjar Meling -
   Se vedlegg mht. hvor meget orden og oversikt jeg for min del oppdatert pr. nu har rukket å få på hva som vel i dag når fristen utgår må innleveres Gulating lagmannsrett i straffesaken.
   Mappene med lyd-opptakene lar jeg i denne zip-pakken nu være tomme.
   Skal du oversende greiene til Gulating lagmannsrett?
   Skal vi evt. bearbeide greiene eller annet først?
   Har du fått svar på klagen ifra Iren K. Hebnes / barneverntjenesten på Haste-vedtaket datert 18.03. 2009? Har du fått tilgang til noen kopi av Hastevedtaket? Eller annen tilbakemelding eller noe?
   Har du hørt på de to lyd-opptakene ifra 24. oktober 2008? (Som vel sier det meste.)
   Vet ikke om jeg har glemt noe?
   Beste hilsen fra
   Rune L. Hansen
---
---
   Jeg har enda ikke rukket å gå gjennom eller lese all post ankommet til meg mens jeg satt de fem måneders tid i fengselet.
   En e-post til meg ifra Jørgen Lollike, sendt til meg for fire måneders tid siden:

Fra:  Jørgen Lollike <jorgen@lollike.no>
Dato:  27. desember 2008 01:14
Til:  Rune L. Hansen <hunwww@online.no>
Emne:  Forsinket julehilsen

Kjære Rune!

Du er heldig som har så mange venner. Det er ikke alle forunt som sitter eller har sittet i varetektsfengsel med slike anklager. Jeg reagerte med vanntro da jeg hørte at du var satt i fengsel med slike anklager – du som ikke er i stand til å gjøre en kat fortred.

Det komplott som står bak hele denne affære bør dømmes til å betale en skikkelig oppreisning. Du trenger startkapital til husbygging for deg og familien din. Jeg har skrevet til din advokat om dette.

Din sak vil bli en oppsiktsvekkende sak i Norsk rettshistorie.

Vel har du utseendet imot deg når du ikke har klippet deg og latt skjegget stå noen dager. Ikke tap motet Rune, men prøv å gled deg for hver dag du sitter inne for jo større oppreisning vil du få.

Ønsker deg og dine en fortsatt god jul og et velsignet nyttår.

Din venn

 Jørgen Lollike

Daglig leder

Plant Et Tre

Mobil: 922 25 123

E-post: post@plant-et-tre.no

***
---
   Nu først kan jeg besvare denne hans e-post. Slik:

Re: forsinket julehilsen

 
Hjertlig takk, Jørgen Lollike!
   Din e-post kom frem efter noen måneder, men nu, siden 12. mars 2009, er jeg i det minste ute av fengselet, efter nær fem måneder grovt forurettet og uskyldig i fengselet, med alt det meget forskrekkelige det innebar. I Norges kanskje verste og strengeste fengsel.
   Og motpartens iscenesettelser fortsetter i vill vei, for å fremføre et monster-bilde av meg. Også ikke minst overfor ungene.
   Det hele så utrolig, frekt, kriminelt og umenneskelig at det overgår det meste!
   15. og 16. april 2009 var det en rettssak i Haugaland tingrett i den forbindelse som det vil komme en viktig dom ifra innen 7. mai 2009. Min advokat Brynjar Meling (i Stavanger) gjorde en anstendig og god jobb så langt, og jeg håper inderlig det ikke blir nødvendig å anke dommen.
   Bare dette fra meg her nu. Beste ønsker for deg og dine og Plant Et Tre,
   ifra Rune L. Hansen!
---

***
---
   Farmor (altså min mor) telefonerte ved 21.30-tiden og både Idun og jeg hadde en prat med henne.
   Farmor jo meget nysgjerrig på hvordan det går med saken. Og jo enda bekymret.
   Jeg mest ute her i dag, brant opp gammelt treverk på den store bålplassen og bålet ble stort og brant lenge.
   Iøvrig diverse hagearbeide og forskjellig.
   Jeg har ikke rukket å høre gjennom flere lyd-opptak.
   Stille og rolig dag.
---
*****
 
--21--
-- Dagboks-notater, tirsdag 21. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær, hele dagen.
---
   Jeg ser at salacca-frukten også kan være tre-delt inni, på en ekstra stor frukt jeg nu spiser av. Altså ikke bare to-delt.
---
   Regninger betalt pr. såkalt "tele-giro" og litt økonomisk og lignende opprydding for Idun.
   Betalte ubetalte regninger fra Telenor til Trude, kr. 659,-
   Idun og Frøydis ville ellers ha fått det problemet.
   Jeg plukket her ute blandt annet to store kurver med myk brennesle i dag.
---
   Jon Inge kom ved 18-tiden. Jon Inge og Idun kjørte herifra sent på kvelden. Han skal til Sveio og på jobb tidlig i morgen. Idun satt på med ham og skal til Skogland. Hun tok med mobil-telefonen til Stauda. Idun kommer igjen torsdag, og skal fredag være med til Skånevik når jeg skal til Tungesvik der. Idun ønsker også å få timer hos ham, hvis det lar seg ordne. Jeg skrev en e-post til dr. Tungesvik om det i dag.
   Idun og Jon Inge tente bål på bålplassen i kveld. De ville vi skulle grille pølser, men det ble litt kort tid til det.
   Bålet ble fint der.
   Jeg gravde forleden et stort, rundt hull og fylte oppi en halvmeter med små og større steiner, og kranset derefter med større steiner rundt. Gjorde slik blandt annet for at ikke jorden skal kunne ta til å brenne på tørre dager, og for å få godt med luft (Torre) til glørne. (Det blir ekstra varmt og glødende også på det viset.)
---
   Forventningens dager. Både for meg, ungene, farmor og mange flere.
   Tankene går til mangt og mye av all den ufattelig mengde og grovhet i galskapen som har skjedd, og skjer.
   Og på alle de forkvaklede sinn.
   Og på det maskineriet og de mekanismer som tilstreber slikt.
   Det er lett å forstå at verden i så stort monn er i spetakkel!
   Jeg tenker og på alle de enkelte som ble meg kjær i fengselet.
   Og som jeg håper på en god forløsning for de.
   Og jeg tenker på det at jeg vet hvor vondt de har det. Hver enkelt av de. Noen mere og verre enn det er lett å tenke seg til.
   Og på de som ikke bryr seg.
   Og på de som bryr seg som best de kan.
   Og så mangt.
---
   Jeg har enda ikke hørt mere ifra advokat Meling.
   Håper og regner med han har orden mht. fristen 20.04. 2009 til Gulating lagmannsrett.
   Kort e-post-svar med beste ønsker ifra Jørgen Lollike i dag.
   Idun fortalte at Frøydis ikke har vært mere på Steinerskolen siden hun var her hjemme og igjen ble bortført av kidnapper-gjengen.
---
*****
 
 
--22--
-- Dagboks-notater, onsdag 22. april 2009, Vinberget:

   Sove? Nei, det har de mindre og mindre tid til nu når også natten blir mere og mere sødmefull og overvunnet av dagen og dens magi, åpenbaringer og overraskelser!
   De kvitrer og synger hele natten nu, mange av de, når natten er rolig nok og dagen jo snart tilbake igjen.
   Som et hærlig orkester, med magiske stemninger og åpenbaringer i hver krink og krok, for den lyttende.
   Og den som ikke lytter er kanskje opptatt av annet og viktigere, eller mere nødvendig?
   Og går dermed glipp av dette ifra småfuglene, i deres yre vårlighet.
   Jeg vil så nødig gå glipp av det.
   Det er ifra Guds munn det velder frem.
   Med angst også for mørket og alt det farlige.
   Men det blir sagt. Og er tilstedeværende.
   Og noen synger og danser med.
   De er lyttende.
   De hører, som meg. Noen får med seg mere eller mindre enn andre.
   Den hensynsfulle er ydmyk. Den hensynsfulle er forsiktig.
   Hva er viktig, og hva er riktig?
   Stemning av trivsel, fred og ro iallfall.
   Og kjærlige, gode forløsninger. Ifra himmelens og verdens indre kilder.
   De kvitret og sang i hele natt.
---
   En hærlig deilig dag nu, med sol og et svalt lite vindpust.
---
   3.  april 2008 var 3. gangen Trude kidnapper og fangeholder ungene, efter impuls ifra andre alle gangene.

   Dette at Trude forsøker å tilrane seg rangen og stillingen som alene-mor har sin bakgrunn i ting som skjedde da Trude var 24 år gammel, altså for snart 18 års tid siden, i Skaun kommune (i Sør-Trøndelag) i 1992 hvor vi eide og bodde på småbruket Poesihaugen (Nordlandshaugen), samt også i hennes mor.

   Trudes mor tenkte i visse for oss forskrekkelig underlige tankebaner. Det gjorde også et kvinne-menneske vi kjente som het Conny.
   Det var en dag i september 1992 vi ventet besøk av Olav Høstad, sjef for sosial- og barnevern-tjenesten i Skaun kommune, i et ikke særlig alvorlig anliggende. Trude ble redd for dette besøk, og benyttet urolig dagen før uten at jeg visste det anledningen til overilet å flykte hjemmenfra, med ungene (Balder, Idun og Gudmund)! Hun telefonerte samboerparet Hans Jakop og Conny og snakket med Conny.
   Hans Jakop var en særlig god venn av meg, som efter at han ble samboer med Conny og fikk barn med henne ble mere og mere truet og underkuet av henne. Hun arbeidet på Krisesenteret for kvinner i Trondhjem og hadde mye av Arbeiderparti-ideologiens feministiske tankegods.
   Det var denne Conny Trude telefonerte og snakket med. Trude fortalte at vi ventet besøk av nevnte Olav Høstad dagen efter og at hun urolig og efter en episode med Rune (altså meg) derfor hadde stukket av. Conny gjorde seg tydeligvis (efter hvert) mange forhastede slutninger og sa hun og Hans Jakop skulle kjøre forbi på vei fra Trondhjem til Surnadal, og at de kunne stoppe og hente Trude og ungene. Det gjorde de, uten at Rune visste noe som helst om det.
   Da Olav Høstad dagen efter kom på besøk fortalte Rune hva som var skjedd og at Trude plutselig var blitt borte med ungene og enda ikke hjemkommet.
   Rune igangsatte en lete-aksjon efter Trude og ungene, men det tok mange dager før han fant ut noe og kom i kontakt med Trude. (Det hele beskrevet i mine dagboks-notater for tidsrommet.) Rune var i mellomtiden blitt lurt og vill-ledet av både Olav Høstad, mormor Unn og Hans Jakop og Conny.
   Trude fikk umiddelbart til sin undring og forskrekkelse ifra begynnelsen en slags leksjon av Conny og Olav Høstad, i kidnapping og fangehold av barn - og i kunsten å lynkjapt gjøre seg til såkalt alene-mor! Med tilbehør, så som et nytt og annerledes liv, uavhengighet, selvstendighet og frihet til nye elskere, nytt hjemsted og premie og penger ifra det offentlige såkalte hjelpe-apparatet!
   Da Trude mere og mere forskrekket skjønte mere og mere av hva som var i ferd med å skje og hva de ville med henne, og at de ikke forstod det minste av hva hun tenkte og følte og ville, satte Trude seg i kontakt med Rune og ville hjem igjen snarest!
   Både hennes mor og Hans Jakop og Conny og Olav Høstad hadde misforstått fullstendig, og gav et groteskt og uhyggelig bilde av noe av livet bak kulissene i Norge.
   De samme forhastede slutninger eller den samme misforståelsen gjorde Iren K. Hebnes og de under hennes ledelse på hennes kontor for sosial- og barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune, samt Trudes mor Unn (mormor), seg skyld i ved neste lignende hendelse, 13 års tid senere, imot juletider i desember 2006! Og mye av det samme skjedde.
   Trude har både underveis og i efterhånd fortalt mye om disse hendelsene. Jeg henviser i så måte til våre dagboks-notater og lyd-opptak for tiden. Og Trude lærte mye forskrudd av disse hendelsene. Som endel andre også har lært på sine forskjellige vis. Særlig endel spesielle kvinner i Norge har kjennskap til slikt noe, samt sosial- og barnevern-tjenesten, politi, påtalemyndigheten, fylkesnemndene og rettsvesenet.
   Hvordan slikt noe og lignende håndteres. Felles-trekkene, oppskriften, etc.
   Makabert.
   Hva det meget så fort og lett kan resultere i enda ukjent for mange borgere i Norge.
   De færreste kan tro slikt noe er sant og faktisk finner sted, når de blir fortalt om det.
   Det er for utrolig makabert til å kunne være sant.
   Det er dog sant, og realitet!
   Jeg gjengir her derfor nedenstående:


-- dbn-tms-fom-19920914.html  

(Kopi / avskrift: RLH, ifra håndskrift.)

   RLH: Følgende er gjengitt fra Trudes håndskrevne dagboksnotater 14., 27., 28. og 29. september 1992, og 01.oktober 1992, og 06.02. 1993.

 
Dagboksnotater for
Trude Monica Skjærvik

***

Mandag 14. september 1992:

   Snakket med Rune i kveld i telefonen.
   Gud fader Vår og Moder Jord hjelp oss.
   Han var (rlh, overstrøket: overlykkelig) glad for å høre meg.
   For att det var meg som ringte.
   Nå har vi mye mot oss, Olav Høstad m. flere.
   Han hadde ryddet på loftet og vasket klær og greier.
   Han var veldig glad i meg.
   Ville att jeg skulle komme hjem igjen.
   Han spurte meg. Trude vil du ikke kom hjem igjen til meg.

   I morra er Helen og Birger på Kløvertun.

   Kan ringe da hvis Jeppe er ute å fisker.

   Men da kommer Astrid. Kanskje
   "Jeg kan sitte på med Birger og Helen til Kløvertun og så gå eller ta Buss derifra, til Inger og Alfred, i morra.
   Si til Rune.
   Så snakkes vi der pr. telefon.

   Du må spørre Langbakk (rlh: advokat) om man må søke morstrygd i den kommunen som man er registrert i folkeregisteret?

   Familie kontor
   Mot
   Min mor.
   Olav Høstad m/ Skaun Sos. kontor.
   Nansy -
   Conny m/ Hans Jacop.
   Lensmannen, Skaun.


   Trude Skrive lapp om vekking.

   Om jeg får morstrygd.

   Så bruke dem pengene til å fixe huset.

   Ærlig
   Hvis barnevernet skulle komme må de ha noe å sette fingeren på.
   Ordne det så dem ikke har det.
   Spørre Langbakk om hva dem setter fingrene på.

   Att vi ikke har Bad att det er skittente etc. Hønseskit rundt huset?

--- (rlh: tegnet hjerte) ---
   Nå skal det bli bedre Trude, fra nå av ska`n Rune bli ett nytt og bedre menneske.
--- v ---

   Skrev hva Rune sa til meg. Synes så tydelig å huske det også. Men han sa det vistnok ikke etter som jeg FÅRSTÅR.

---


Dagboksnotat
(Tror) det er søndag 27. sept. (rlh: 1992)

   Rune har sagt til meg att han elsker meg. Han har svart ja til att han elsker meg. Vi skal gifte oss om ett par år. Hannes forslag.
   Håper til å att han vil / skal undervise meg.
   Finne ett egnet sted.
   Endelig! Er vi blitt sammen, efter mange tunge stunder.
   Men problemet, først og fremst Olav Høstad, er ennå ikke ferdig.

   Venter på ham Rune, håper han kommer snart. Han er hær vell om en times tid. Han er og leverer tilbake noen skilt efter att vi fraktet en gammel camping vogn hit som vi fikk av Runes foreldre.
   Inna Kuldvere + Arnold kommer vel hit på onsdag 1/2 9, i Børsa skal Rune hente dem. Huske å rydde bilen til dag.
   Vi skal møte hos Olav Høstad også i nærmeste fremtid.
   Et anonymt mystisk brev var kommet til ham. Hvilke motiver / hensikter skulle kunne vel personen som har sent brevet ha?
   Advokat Tor Langbakk skal også være til stede på møtet + ei dame som er psykolog på huset - Rådhuset i Børsa også. Antagelig.

   Jeg elsker Rune. Han elsker meg og barna!

   Poesihaugen.

   Lå over hos Jo-jo den første natta.
   Morgen efter kom Conny på formiddagen og hentet oss. Til Storslette.
   Hans Jacop, Conny og Ingrid og jeg snakket ute.
   Ungene lekte seg var glade, ante fred og ingen fare.

   Conny fåreslo att vi, meg + henne, skulle dra til Skei på trygdekontoret, sosialkontoret og lensmannskontoret og postkontoret og efterpå til kafe, hun skulle spandere.
   - Jeg ville vente får jeg syntes jeg så så utskreket ut.
   Hadde med meg Runes skjærf.
   Hun mente det var best å dra med samme dagen. Får og få igang papirmølla, med søknaden og hele greiene.
   Og at jeg ville komme til å trenge penger. Jeg sa jeg hadde lånt 1000 kr. av en veninde, hu i Buvika, att jeg antageligen ikke trengte noen penger enda da.

   Conny sa jeg kunne få lånt noen klær av henne og att hun skulle bort i kurs noen dager og att hun skulle være med meg å hjelpe meg.

   Hans Jakop og Ingrid skulle ta seg av og passe ungene i mens.
   Det var greit for ungene også, dem hadde det artig.
   Conny følte meg med opp hunn fant fram genser og ullgenser til meg, på soverommet demmes.
   Da kunne jeg ikke holde meg lengre og begynte og gråte.
   Hun trøstet meg med att - det er klart jeg har hjemme lengsel, att jeg tenker tilbake til gjeitene og dyrene som jeg har stelt og plassen og stedet og huset, men ikke glem han har betraktet deg som en ting, sin eiendel. Tenk deg selv hvist huset hadde fått føtter og gå på og du så huset springe av gårde forran deg. Hun lo og jeg lo også bare får att herme efter henne, for det ga en slags trygghet. Da jeg dro var jeg bra modig, nå paranoid.
   
   Rune fær sikkert å leite ætter mæ.

   På tur til Skei fortælte jeg om dagen jeg trodde alt skulle bli bra! Som ble ett helvete syntes jeg. Røykte for je ville ikke gråte når jeg skulle på kontorene.
   Først gikk vi til Sosialkontoret i Surnadal kommune. Fikk vente litt så kanskje vi skulle få snakkt med en kurator der.
   Imens vi ventet gikk vi på trygdekontoret. Han sa vi skulle gå på sosialkontoret. Det hadde hun regnet med han kom til å si på trygdekontoret sa Conny.
   Vi fikk søknadsskjema. Var så og ordnet med å få ny legetimasjon. Surnadal - lensmannskontor måtte i sakens anledning få tak i fødselsatest i Skaun komune tror jeg i allefall ringte dem og greier, men jeg synes det gikk fort å få ordnet det, dem fikk tak i fødselsattest fra
   Legemintasjonen kom i posten noen dager seinere. Hadde også da altså omadresert posten min fra Nordlandshaugen og til Storslette gård.
   Ellers var vi på kafe. Conny fortalte hun skulle på det kurset i markedsføring og att hun skulle ligge på hotell.
   Hun ville att jeg og Ingrid og Jojo skulle møte henne på hotell baren der en kveld.
   Det gjorde vi også en kveld.
   Ingrid betrodde seg til meg med forskjellig. Jo-jo var sjåfør. Mannen til Jo-jo var ganske temmelig full.
   Hans Jakop passet 6 unger og koste seg. Jeg hadde på følelsen att jeg bare var med, men røykte så mye att jeg dagen efter hadde vondt i lungene.

   Ikke akkurat så viktig dette men, Olav Høstad ringde dagen efter att jeg og Conny hadde vært på sosial kontoret, han sa dem i fra Surnadal komune hadde ringt ham. Han sa att han hadde vært på hjemme besøk hos oss og da hadde jeg vært dratt. Rune hadde fortalt hva som hadde skjedd, att han hadde bekket komoden og greier. Han sa att han hadde ringt min mor for hun trodde jeg hadde dratt hjem sa han ("hjem?")
   Jeg spurte, har du ringt til henne også. Han sa han måtte gjøre det, og att jeg måtte ringe henne for hun var meget bekymret for meg. Og att hun heller ikke likte Rune så godt eftersom han hadde forstått det. Og han snakket om morstrygd og leilighet. Jeg sa jeg ville finne meg en plass selv og att jeg ville att jeg og Rune skulle bare være borte fra hverandre en stund og att vi skulle flytte sammens igjenn efter det.
   Han sa att hvist jeg flyttet tilbake på Nordlandshaugen igjenn ville det bli barneverns sak utav det og barna kanskje tatt fra oss. Og att det var opp til oss meg og Rune hva hvordan vi ville holde på, men dem måtte tenke på barna og deres beste, også sa han att jeg måtte huske og ringe min mor og att jeg bare måtte ringe vist det var noe jeg ville spørre om eller noe.

   Ringte min mor efter dette. Hun ble glad får å høre meg, også min far ble meget glad.
   Hun sa hun ikke ville vite hvor jeg var henne. Men att jeg hadde det bra.
   Og att dem ville støtte meg og att Olav Høstad også stod på min side. Er det noen sin side da, syns jeg svakt å erindre att jeg sa. Og hun sa ja, ja du skjønner jo hva jeg mener.
   Så fortalte jeg hva Olav Høstad hadde sakt. Hun syntes att det var fint også att han ville hjelpe meg og skaffe bo plass - leilighet, men jeg sa jeg ville finne meg selv et sted.
   Hun syntes det var bra også. Jeg fikk jo selvfølgelig bestemme alt selv.
   Hun sa att Rune hadde vært

---
   Jeg var egentlig ikke redd ham, Rune, men redd meg selv det jeg hadde gjort.
---
   Har egentlig Tor Langbakk forstått saken?
   Begynner å lure, han hadde ringt Olav Høstad og bett han om å gi meg beskjed om å ta meg advokat.
   Bare tull og tøys.
---
   Rune har blitt og ble bra i fingrene sine som ved / med ett mirakel da vi kom hjem.
   Gud gi att det er sant + takk for att du har skapt han sjønn til meg som får nyte ham. O takk Moder Jord og Fader Vår!
---
   Nye visjoner vekkes til live, og inspirasjon strømmer fra gode Moder og Faders rene kilde inn i mitt hjerte, så mine følelser nærer min hjerte rot. Gud fader hjelp meg til å bli snill! Hellige moder hjelp meg å avle jorden og leve i ett med naturen inni meg og rundt meg.
   La meg gå den rette vegen, i kjærlighet til alt, med kjærlighet i alt.
   Jeg vil ikke kun bli en fjert men jeg vil bli poesi!

   Jeg elsker Rune og ungene!

   Trude.
---

Mandag 28. september (rlh: 1992)

   Ringte Surnadal sosialkontor. Snakket med Knut Hamnes, om søknaden jeg hadde der. Den vart blitt invilget med 2850 kr for 3 uker.
   Pengene hadde Cornelia Jawansky (Conny) fått for mitt opphold hos dem.
   Før jeg ringte Surnadal sosialkontor

   --- Åse Hernes ringte og sa att Jan Robert Hernes døde i dag ---

Tirsdag 29. september 1992.

Torsdag 1. oktober 1992

   Inna og Arnold Kuldvere var her den 29. sept.

---
(...)
---

Kvelden lørdag 6. feb. 1993

   Som fjellene ruver i naturen så ruver bagatellene i hjemmet.
   Leste litt i "Om sunnhet & sykdom" Rudolf Steiner.
   Vil dele livet med Rune.
   Hvet ikke riktig hva jeg skal skrive, det har skjedd noe helt forferdelig imellom oss. Meg er opphavet til det han føler att "å være i Beirut" vi kikket på en film derifra det som er like ille som det er et samliv med Trude. Hvor ble godjenta av spør jeg meg selv. Jeg meget ulykkelig, har kommet meg igjen, jeg må komme meg.
   Er meget, meget utslitt, men det går vel, vil gjærne oppføre meg orntlig nå, som Rune rådet meg til.
   Det er vel ikke sant att jeg ikke er god får noe som jeg virkelig trodde i dag. Jeg er ikke noen bloddryppende type, om jeg skulle ta livet mitt en dag en gang noe jeg ser på som helt fjærnt ville jeg ikke begynne å skyte meg eller skjære over pulsåra, da ville jeg bare begi meg ut til skogen en fin plass og legge meg ned og fryse ihjel, først kanskje gå så langt jeg orker, fint å være i skogen i kveld, måtte bare ut da Rune sa til meg att han var blitt hatet før han. Jeg oppfører meg som om jeg hater ham.
   Jeg er så uhyggelig forfærderlig, dette kan ikke være meg, gode snille Trude. Som jeg var nå er jeg værre en noen gang, det er bare helt får jævlig. Jo det er meg det må jeg forstå, jeg elsker jo Rune. Hvorfår? om dette bare ikke hadde hent. 5 månder siden jeg - vi kom hjem nå.
   Skal vi vel ha det sånn, Gud vet da att jeg elsker ham. Meget mye forverring kanskje, usammenhengende om noen skulle lese dette
   Du f.eks. Rune.
   Om det er noe jeg vil si deg. Dette er bare en dagbok, til litt skriving om dagene. Som en forlengelse av hodet og hjertet mitt.
   Jeg må skape noe.
   Det er viktig, skapende. Jeg må finne nøyere ut hva jeg vil.
   Rune er jo så snill.
   Han fortjener meg snill.
   Jeg vil være snill mot Rune på min måte.
   Meg selv skriver jeg til Meg selv. Meg selv meg SELV.

   Fullmåne er det vist også.
   Lå en fin plass og hørte på bekken og stillheten i kveld. Fint ute med mye vinter og sne.

   Rune vil antaglig ikke snakke med meg. Han kikker på film. Han hentet en skrive bok og en penn i sted.
   Hva drømmer han om.
   Meg er det det? og oss og Poesihaugen og ungene og alt det vi har sammens.
   Att han skulle vært sammens noen andre hær kan jeg ikke fårestille meg, om jeg skulle bare fortsette å være sånn så kan jeg ikke la meg selv få være hær, selvmord er uaktuelt, men fraflyttning hærifra, hærregud, det ville være selvmord. Og ungene da? Er jeg så ille att dem hadde hatt det bedre uten meg, det kan da umulig være sant. Ville Rune da begynne å tenke på andre jenter, det finnes vel andre flotte greie voksne jenter. Men dem ville ikke være meg. Men kanskje mye mere sympatiske? Som han kunne stole på og som får til ting på egent inisativ, som han forstår og som er snill og søt og intligent og hjelpsom og sterk. Får mye tull å bruke dagboka til dette + tankene.

   Jeg vil, hvorfår, hvordan.

   Jeg vil derfår det står så mye på spill.
   Kjærligheten og livet får mennesker små og store og største. + en hel verden kosterlige skatter og gaver verdier og lærdom og glede.
   Livet eller døden
   Kjærligheten og hvordan med kjærligheter.
   Jeg vil ta det med ro og kose meg og elske alt levende, leve med.
   Har ingen grunn til å føle meg "under" om jeg selv ikke gjør meg det.
   I Runes øyne er jeg det jeg gjør meg til om jeg ikke gjør meg til noe, jeg vil bare være meg selv og kose meg, være kreativ. Skapende, overaske meg selv. Ta det med ro og være flink.
   Saklighet behøves.
   Seriøs behøver jeg meg selv, jeg behøver Trude. Utålmodig må jeg ikke være.
   Lykkelig, knips. Ekte ærlig lykke?

   Fårsøk på å beskrive deg Trude. Jeg er glad i deg. Tro ikke annet tross alt. Har jeg ikke gitt helt faen med deg.
   Alt er så lett. Kos deg og lev. Beskrivelsen ja prøve å få den posetiv.
   Mild er du, følsom, glad veldig glad, lærenemm, lyttende, flink til husarbeide, (gode med ungene).

   Jeg vil att dem og det som lever sammens med meg skal ha det godt.

   Dårlig samvittighet med det med ungene men håper det vil komme seg

   Husarbeide det kan jeg, det er ett lite spørsmål om selvdisiplin.

   Mitt store ønske og håp får fremtiden er å komme i kjærlig harmoni med Rune igjen, uten denne grunnleggende kjennsgjærning vil andre ønsker og håp være kun halvhjerta, sånn er det får meg bare.
   Skal nå være meg selv og se hvordan det går.
   Være den gode meg, ikke bedre enn meg da blir jeg bare skuffa. Jeg er hværken dikter eller tøffing eller intligent.
   Er jeg bare meg forsiktige lille milde meg som er så naturlig får meg og være. Vill jeg kunne få en god alderdom.
   No skall jo alle dø en gang. Jeg må være mere flinkere å passe meg selv - så kanskje jeg lever litt lengre også, livet kan jo være så bra, selv om værden er helt redselsfull.

   Jeg vil att dem og det som lever og er sammens med meg skal trives og leve godt.
   Andres trivsel er egen trivsel.

---


***

---
   Jeg tilsendte overstående om kidnappingene i en e-post til advokat Meling.
   Trygve Einar telefonerte og hadde en lengre samtale med meg. Idun telefonerte også.
   Hvilkne forventninger har mon tro Trude i disse dager?
---
*****
 
--23--
-- Dagboks-notater, torsdag 23. april 2009, Vinberget:

   Klokken er 08.00. Sol og finvær her ute. Og hærlig med småfuglene.
---
   Jeg telefonerte saksbehandleren hos forsikringsselskapet i dag ved 12-tiden. De har for en ukes tid siden bedt politiet om saks-dokumentasjon etc.
   Jeg telefonerte og snakket med Frøydis omkring 13-tiden. Første gang jeg snakker med henne efter siste dagen av rettssaken. Frøydis er også forventningsfull. Men Trude sier ingenting om slikt noe til Frøydis eller Stauda, bare til Balder og fru Ødegård, sier Frøydis.
   Idun snakket jeg med i formiddag. Hun kommer med bussen i eftermiddag imot kvelden.
---
  Og Idun kom.
  Før hun kom telefonerte Stauda og jeg snakket også med henne. For første gang siden det som skjedde utenfor Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord. Og hun hadde som vanlig veldig mye å fortelle. Og nu også om alt det enda mere forskrekkelige. Og da særlig om hva som skjedde efter at vi parkerte utenfor Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord, og flere ifra politiet der kom og sa at de kunne komme inn på Lensmannskontoret og vente heller enn å sitte i bilen. Og at de der ble oppholdt til Iren K. Hebnes kom og agerte som hun liksom kjente Frøydis og Stauda og snakket verre enn verst med galskap og løgn, mens også politiet hørte på. Hun sa blandt annet at hun skulle få de bragt i barnehjem og til fosterforeldre, Stauda til Karmøy og Frøydis til Stord. Fordi de hadde vært sammen med sin far. Og at deres far er sinnssyk gal - bare at han ikke vet det selv. Og at han har slått Trude både gul og blå, og at det er det beviser for. Osv.! De måtte bli lenge der i Lensmannskontoret, og ble derefter kjørt til Foreldre og barn-senteret i Haugesund, hvor Trude og mormor hadde kommet. Derfra hadde de likevel ikke blitt bragt til barnehjem / fosterhjem, fordi Haugesunds kommunale barnevern-tjeneste brått overtok noe av styringen. Der var de også blitt truet verre enn verst, med hva som kom til å skje umiddelbart, straks og helt sikkert hvis de hadde noe som helst mere med sin far å gjøre. Telefonen ble de også fratatt.
   Det ble for mye for meg å høre på en gang, og jeg måtte be Stauda om å fortelle mere efter hvert.
   Alle ungene er tydelig og entydig utsatt for et enormt stort og alvorlig press, ifra Trude, Balder og Gudmund via Iren K. Hebnes og advokat Trond Hjelde og deres medspillere.
---
*****
 
--24--
-- Dagboks-notater, fredag 24. april 2009, Vinberget:

   Nydelig fuglesang, hele orkesteret, hele natten. Og hele den solfulle dagen, her hjemme iallfall!
   Men vi var borte det meste av dagen, jeg og Idun.
---
   Det ankom med posten en brev-konvolutt ifra advokat Meling i går, med Kjennelse (og rettsbok) datert 07. april 2009 ifra Haugaland tingrett ved dommerfullmektig Ben Einar Grindheim vedrørende "Begjæring om tingrettens kjennelse om fortsatt besøksforbud", siktet Rune L. Hansen. ( ekstern ).
   Så absolutt ikke snakk om at en er uskyldig inntil det motsatte er bevist. De samme nu efter hvert så velkjente iscenesettelser av skremselsbilder, overfor barna - og overfor andre, så som også overfor retten. Med Iren K. Hebnes, advokat Hjelde, politioverbetjent Arild Austrheim og Trude som bakmenn.
   Så absolutt heller ikke snakk om mangel på løgn og forhastede slutninger.
   Og stadig dette at løgner på sett og vis "hvitvaskes" og videreføres, for så igjen videre å "hvitvaskes" og videreføres.
   Lov og rett burde holde seg for god til denslags. Til det å spre ondskap, konflikt og urett.
---
   Jeg tenker jeg kommer vel til å skrive noen ord til advokat Brynjar Meling om denne Kjennelsen og hvordan også den jo blandt annet kan komme til å virke inn i skremselsbildet overfor ungene. Og overfor andre.
---
   Stauda fortalte meg i går at Trude forteller til andre at Trude ikke skjønner vitsen med rettssaken, fordi Iren K. Hebnes har jo bestemt hvordan det skal være. Og at da må det jo være slik som Iren K. Hebnes har bestemt. Efter Trudes nye oppfatning - inspirert og dirigert av advokat Trond Hjelde. Da blir vel, skulle en kunne tro, Trude enda mere fornøyd med hva retten bestemmer i sin dom? Hva enn retten bestemmer? Er det slik vi skal kunne forstå Trude? Og advokat Hjelde?
   Jeg vet at det dessverre heller ikke er ment slik ifra Trude sin side. Hun har vært falsk og skuespiller og har løyet om det meste - i sin ustabilitet, og i sin svikefullhet. Det er trist å måtte si det. Og jeg er dog likevel likså glad i henne. I det lengste. Jeg kjenner henne godt nok, mildt sagt, til å vite at hun trenger meg. Hun velger seg bort vekk ifra kjærlighet og lov og rett. Hun velger seg eventuelt også bort vekk ifra meg.

   Nestekjærlighetens bud. Kontra det å leve seg bort ifra Gud.
   Det er viktig at vi mennesker er glad i hverandre.
Det nestekjærlighetens bud som blandt annet og særlig er kjernen i det kristne. Og så mangt i menneskers sosiale liv og kultur. Det er viktig at vi mennesker er glad i hverandre. Men ikke for Iren K. Hebnes. Gjennom henne ble det heller ikke viktig for Balder, og dernest heller ikke for Trude. Jeg og Idun så i går filmen "Grace is Gone" (ifra 2007). En trist og rolig voksen-film, som handler om sorgen efter at Grace døde. Sorgen for hennes ektemann og for deres to døtre, 8 og 12 år. Slikt noe i de felles-menneskelige verdier - fremmedartet for Iren K. Hebnes og hennes medspillere. Filmer og litteratur ifra hele verden og alle tider handler om slikt noe. Dog fremmedartet for Iren K. Hebnes og hennes medspillere. Det ble det også for Trude og Balder, og flere av deres medspillere. Trude har sett lite film og lest lite litteratur og bøker. Kanskje har det vel noe med det å gjøre også? At mennesker mister det å være glad i hverandre. At de lar seg forlede, til villveier som Iren K. Hebnes. Mister og tar avstand ifra nestekjærlighetens bud. Det er forskrekkelig trist og leit, og u-menneskelig og ondt. Eller hva?
   Krasse ord ifra min side? Eller hva? Det er viktig å forsøke å sette riktige ord på slikt noe, og det er mange av oss som forsøker. Nu også - som tidligere. Her og der også - som i resten av verden.
   Og hva med de stakkars som har vanskeligere for å ordlegge seg enn meg?
---
   Det er, for å si det slik, mye som tyder på at Trude er i ferd med å kvitte seg med ikke bare meg, men også Frøydis og resten av ungene.
   På at det ikke er det og slikt hun bryr seg om eller estimerer.
   Og hun var det som klaget på og kriget for at Balder flyttet hjemmenfra!
   Og nu er hun tusen ganger verre enn slik som hun med urette påstod jeg var! For å si det mildt.
   Tankevekkende interessant.
---
   Jeg og Idun kjører altså til Skånevik i Etne kommune i dag. Til dr. Tungesvik der. Jeg skal være der klokken 11.
   Samtidig skal jeg og få ordnet med innlevering av blodprøve for DNA-test, for å kunne finne ut av hvorvidt jeg er far til Tormod eller ikke. Helsestasjonen, legekontoret der, enten i Etne eller i Vindafjord.
   Jeg er, som sagt, likså forskrekket om det viser seg at jeg er far til Tormod som hvis ikke!
   Samtidig også innom Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord for at de der skal kunne forkynne for meg Kjennelsen om Besøksforbud, som jeg samtidig anker.
---
   Hjemme igjen sent på eftermiddagen. Vi kjørte hjemmenfra ved 9.30-tiden, til Skånevik, nord i Etne kommune.
   Idun fikk også en time med dr. Tungesvik, efter meg og efter at vi begge snakket med ham sammen først.
   Bare trivlig og godt. Vi skal tilbake til ham igjen fredag 15.05. 2009 klokken 10, estimert.
   På hjemveien kjørte vi innom Arne Ivar, som er en av de mange jeg traff i fengselet. Vi fant greit nok frem til ham og han var hjemme. Vi ble der ikke så altfor lenge, men han hadde en fin og trivlig plass med god utsikt og historiske røtter iallfall bortimot tusen år tilbake til Norges første konger, i området ved Stødle kirke.
   Derefter var jeg innom Helsestasjonen i Ølen, for DNA-testen, men fikk beskjed om at jeg må komme tilbake igjen over helgen og i god tid før klokken 14, fordi blodprøven må være fersk og ellers ikke kunne bli innlevert tidsnok.
   Derefter innom Lensmannskontoret i Ølen, omtrent klokken 15, hvor jeg snakket med Løkken og fikk forkynt for meg det såkalte Besøksforbudet. Det må innleveres anke innen 14 dager, altså innen 8. mai. Til retten. Lensmannskontoret kunne ikke motta noen anke-erklæring, gav bare beskjed om dette. Jeg sa det vil bli innlevert anke til retten innen tidsfristen, av advokat Meling.
   Samtidig innleverte jeg Lensmannskontoret, til Løkken, en dvd-plate med Bevis. Med lyd-opptakene ifra 24. september og oktober 2008, med beskjed om at det med hensyn til disse vil komme nærmere beskjed ifra advokat Meling. Jeg sa også at disse lyd-opptakene mere enn 100 prosent perfekt beviser min uskyld og hva som egentlig skjedde og det at Trude grovt har forklart seg usant i politi-avhørene.
   Jeg innleverte i tillegg en oppdatert liste over hva som er borte vekke her efter raseringen og tyveriene her hjemme i tiden før jeg kom ut ifra fengselet. Hvor jeg blandt annet har føyd til noe om kompost-kvernen og om påfuglene.
   Idun fikk sitte i fred i bilen mens jeg var på Lensmannskontoret. Ingen kom og bortførte henne. (Vi spøkte med at vi ikke våget å kjøpe en pizza!)
   Ingen Iren K. Hebnes i nærheten.
---
   Jon Inge kom efter hvert, og hadde med seg Frøydis og Stauda. Hvilket jo var en stor glede.
   Trusselen ifra Iren K. Hebnes, som enda og nu mere enn noensinne er reell, gjør at vi alle er enige om at de nu ikke blir her lenge og vi tålmodig avventer dommen ifra Haugaland tingrett i håp om lov og rett. Og det er jo enda verre for de mindre barna, for Alfredo, Mariel, Urda og Solborg. Og Tormod.
   De kjørte igjen utpå kvelden, med Idun også. De skulle på besøk innom Balder i Skjold før Skogland.
   Både gledelig og trist for oss alle, på samme tid.
---
 
*****
 
--25--
-- Dagboks-notater, lørdag 25. april 2009, Vinberget:

   Sol, fuglesang og finvær.
   Stauda telefonerte ved 10.20-tiden, men batteriet i hennes mobil-telefon ble tomt så vi fikk ikke snakket særlig meget.
---
   Jeg steller for det meste i hagen i dag, samt baker rosin-boller og steller og rydder inne også.
   Litt telefonering og forskjellig annet også.
   Endog en liten telefon-prat med Alfredo, i Frøydis sin telefon!
---
   Både før og efter de fem måneders tid i fengselet var det et refreng og en klage hos ungene at Trude ikke snakker med de, men bare med Balder og Ødegård.
   Trude snakker omtrent i det heletatt ikke med de, bare klagende eller kommanderende til de, unntatt intetsigende og uinteressant mere eller mindre bortvendt tull og vås.
   De gangene hun prøver å snakke med noen av de er det oftest ikke særlig vellykket.
   Disse forhold er en ofte gjentatt klage og indignasjon ifra ungene.
   Og mye lignende i samme retninger. Også med hensyn til hennes taushet, hemmelighold og usannheter.
   Våre barn, - særlig våre barn, er så absolutt ikke vant med slikt noe.
   Og blir det forhåpentligvis aldri heller!

   Hun gir de på ingen som helst måte den beste omsorg eller det beste stell eller den beste medisin.
   Hvis det skal være det det kommer an på.
   Og det vet hun godt også.

   Apropo: Mens jeg snakket med Stauda i telefonen var Trude på baderommet med Mariel, sa Stauda. Der gikk Mariel på noe og skar seg under foten, - og sa straks til Trude at pappa må ta på medisin.
---
   Døren vidåpen hele dagen til langt på kvelden nu i disse hærlige vårdager.
   Det er nu omtrent et år og tre uker siden ungene ble bortført 03. april 2008 av Trude!
   Og nu mere enn tre år siden Iren K. Hebnes påbegynte sine angrep på vår familie!
---
*****
 
--26--
-- Dagboks-notater, søndag 26. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær, fred og ro og det hærlige småfuglenes orkester.
---
   Barn av lesbiske blir født med en alvorlig mangel, sier Nina Karin Monsen, som nettopp har fått Fritt Ord-prisen, på radio-nyhetene i dag. Det henvises til kunstig befruktning som en slags rase-hygienisk motivasjon, i forhold til mannen. Ledende lesbiske legger ikke skjul på dette, sier Nina Karin Monsen. - Barn av lesbiske blir født med en alvorlig mangel. De mangler en far.
   Noe for slike som Iren K. Hebnes, Trude og Åse Kristensen å tenke på.
   Arbeiderparti-ideologien har fjernet mange vesentligheter og selvfølgeligheter.
   Deres barne-mishandling blir under deres terror-styre mere og mere akseptert, - det er det verste!
---
   Jeg telefonerte Frøydis i dag klokken 12, og snakket noen ord med henne.
   Spurte henne om Alfredo sa noe om at jeg snakket med ham i går. Han ble veldig glad efterpå, sa Frøydis.
   Jeg spurte henne også om Trude visste at jeg og Frøydis snakket med hverandre i telefonen i går. Ja, hun visste det, sa Frøydis, og at Trude gikk nysgjerrig efter for å finne ut hvem som telefonerte. Hva sa hun til at vi snakket sammen? spurte jeg. Nei, hun syntes ikke det var bra det, sa Frøydis.
   Og slikt noe har altså deres mor blitt til!
   Det er sinnssykt.

   Trude har samtidig med meg, efter mine i det siste års tid mange henvendelser til NAV / Trygdeetaten og forskjellig om dette, fått beskjed ifra NAV / Trygdeetaten om å innlevere DNA-test, for å klargjøre hvorvidt jeg er far til Tormod eller ikke.
   Frøydis forteller at Trude nokså sikkert ikke har innlevert slikt ennu. Jeg forstod det som at Frøydis hadde hørt Trude og Åse eller fru Ødegård snakke om noe slikt. Og at Trude ikke har tenkt å innlevere heller.
   Da får hun vel penge-bøter å betale i steden, sier Frøydis og jeg.

   Jeg håper og tror at nettet nu omfattende på så forskjellig vis er i ferd med å stramme seg tettere og tettere omkring både Iren K. Hebnes og Trude og deres medspillere og deres allehånde kriminelle og u-menneskelige u-gjerninger.
---
   Litt efterpå telefonerte Ivar B. Løne, enda i Voss, men reiser i dag til Telemark.
   Ivar er samboer med Sigrid. Sigrid er også mannshater, slik som Åse, og de to er beste-venninner.
   Ivar sier at Åse er så innyndende begeistret for den såkalte barnevern-tjenesten fordi barnevern-tjenesten tidligere har hjulpet henne å kvitte seg med to mannfolk.
   Ivar hadde det litt travelt i dag nu, for å gjøre seg klar til turen til Telemark.
---
   Det er et interessant fenomen dette at så mange ifra den offentlige forvaltningen i hele dette saks-komplekset ikke estimerer eller hører på hva vitnene og ungene sier, og heller ikke bryr seg det minste om fakta, men i ett og alt bare hører på Iren K. Hebnes og den og de som gjentar hennes ord, selv om de ikke det minste som helst tror på Iren K. Hebnes sine ord! Og selv om de vet at de er grovt usanne.
   Samtalen med overlege Eikeset er sånn sett et interessant eksempel som omhandler fenomenet.
   Det er absolutt som om ingen våger å sette seg opp imot Iren K. Hebnes sine ord, eller å sette spørsmålstegn eller tvil ved de!
   Er det karriæren, jobben og levebrødet de er redd for å miste?
   Eller hva?
---
   Den ene part skal premieres, ofte for sin løgn-aktighet, sin mangel på anstendighet og samvittighet.
   Mens den annen part skal ruineres og ødelegges, ikke bare økonomisk, men også psykisk og sosialt.
   Det er slikt norske myndigheter leker seg med!
   Det er slik menneske-mishandling og barne-mishandling norske myndigheter morer seg med!
   Med en borger-krig som pågår bak kulissene, mellom kjønnene!
   Hvor det er, og stimuleres til at det skal være, jungelens og frekkhetens og grådighetens og byråkratiets u-lov som skal råde.
---
   Klokken er 16.40 og jeg snakket nettopp med Frøydis, en lengre telefon-samtale.
   Det virker som at Trude omsider har skjønt at hun ikke kan nekte eller hindre Frøydis å telefonere. At hun endelig har skjønt ikke kan nekte eller hindre det, og at det er lovstridig å nekte eller hindre Frøydis det og også å ta ifra henne telefonen.
   Men Frøydis forteller at trusselen overfor henne og ungene om at hvis de drar hjem til Vikebygd så vil de straks bli sendt til barnehjem fortsatt er intens og stadig blir gjentatt. Altså blandt annet til tross for at samtlige av ungene stadig ingenting mere vil enn hjem igjen, og at ingen noensinne har vært i tvil om det!
   Og til tross for - og vel også ikke minst på grunn av - at Trude og hennes medspillere fortsatt stadig later som at alt nu har vært og er som det skal være!
   Ungene vet hva de har og hva de ikke vil miste.
   De største ungene, Balder, Idun og Gudmund, er mest utsatt for bevissthetsmessige forstyrrelser. De yngre og mindre ungene vet med sine følelser og sin vilje, med sitt hjerte og sine øyne, mindre forstyrret av dumme tanker og ord, hva de har og hvor de har sin kjærlighet, lengsel og trivsel.
   Det har vært og er deres hjerte og deres øyne som er deres sterkeste immun-forsvar.
   Hva trenger de vel å bry seg om løgner, påstander og tull og tøys når de vet så mye bedre, og vet sannheten og virkeligheten, med hele sitt hjerte og sin inderlighet og med de øyne de har levd med!
   De er da ikke så lett-lurte.
   De vet bedre enn de liksom kloke hoder.
   Det er deri de hele veien i saks-komplekset har hatt og har sin trygghet.
   I sin aldri svikefulle pappa, full tillit i sin alltid snille og helt hundre prosent pålitelige pappa.
   Sin soliditet.
---
   Våre unger er særdeles sterke, friske og robuste, men trenger mere og mere sårt til rekreasjon og tilbakeføring til trygghet og glede. Hvilket i utgangspunktet bare jeg kan makte.
   Det blir vårt viktigste nu fremefter. Efter at saks-komplekset skikkelig begynner å snu.
---
   Klokken har blitt mere enn 18, og jeg har snakket med Stauda også, som er med Idun på jobb i Etne, kafe Rodin.
   Vi snakket blandt annet om hvem av ungene det er verst for og skader mest det som nu enda skjer og at de enda ikke har fått komme hjem. Vi er vel alle enige om at det antagligvis eller kanskje er Alfredo og Mariel, som det iallfall er tydeligst og mest og lett merkbart på. Og hvordan Mariel enda mere enn Alfredo mangler mulighet for å bli hørt og for å kunne uttrykke sin smerte, lengsel og forskrekkelse og den meget så alvorlige skade hun påføres.
   Som de enda påføres ved enda ikke å kunne komme hjem til pappa og sitt hjemsted og sine leker og tinger og sin verden. Og ved å være borte vekke, til fremmede mennesker og borte vekke fra sin vante omsorg og kjærlighet.
   Men det at Urda og Solborg har enda vanskeligere for å bli hørt og for å kunne uttrykke seg betyr så langt ifra ikke at de ikke alvorlig skades og smertes de også! En bare ikke så fort ser det så tydelig så lett. Og en ser, hører det og merker det mere på andre slags forskrekkelige vis.
   Jo mere jeg tenker på det og ser de for meg dess mere inderlig dypt smertes mitt hjerte og hele meg!
   Det ble så vidt jeg husker av noen i retten sagt noe sånt som at jeg har veldig sterke fars-instinkter. Jeg skjemmes på ingen som helst måte av det faktum, - tvert om. Og jeg tviler ikke på at det er sant. Jeg er modigere og mere helstøpt og dypere av natur enn de fleste. De fleste har mistet seg selv mere grunnleggende underveis, allerede tidlig. Mistet seg selv, og overlevd på det viset. Og solgt seg selv. Og mange strever samtidig med å finne og å gjenfinne seg selv.
   Det er det ene.
   Noe annet er, som jeg vel tidligere - og for lenge siden har fortalt om, at hjemme hos oss har det vist seg, har vi erfart, at ungene, som iøvrig får godt monn med morsmelk til de er bortimot to år, er fortrinnsvis mamma-unger til de er omtrent to år, da, når de er omtrent to år, blir de fort mest pappa-unger.
   De er så absolutt pappa-unger før de er to år også, og mamma-unger også efter at de er to år, men der ved to-årsalderen går et nokså markant skille. Efter at de begynner å bli bortimot to år blir de mere og mere og helt tydelig fortrinnsvis pappa-unger. Først når de blir omtrent fire år jevner det seg mere ut.
   Jeg ville bare nevne og kort omtale også dette, også disse forhold, her.
   Det er mye mere jeg ønsker å si og å få sagt om alt dette, men jeg nøyes her nu så langt.
   Solborgs meget sterke og inderlige pappa-binding nu var særdeles gripende og gledelig å oppleve i fjor sommer!
   Egentlig helt som forventet for mitt vedkommende, ved eftertanke særlig, men dog sterkt overraskende likevel.
---
   Stauda og Urda er vel kanskje de to av ungene som mest tydeligst har sterke likheter med meg. Mest tydeligst og lettest å umiddelbart få øye på. Hos Frøydis er det også egentlig veldig tydelig, for den som kjenner oss godt nok. For Solborg er det noe vanskeligere å se og å legge merke til for de som ikke kjenner oss godt. Også - men bare tilsynelatende - når det gjelder Alfredo, som vel på gode vis kanskje og antagligvis har det sterkeste avhengighets-forholdet til pappa, sammen med Mariel. At særlig deres inderlighet, trygghet og trivsel i så måte er meget sterkt pappa-avhengig er på alle måter veldig veldig tydelig og entydig.
   Hos våre barn er iøvrig pappa-dominansen langt mere tydelig på en sterk måte enn mamma-dominansen.
   I betydningen sterke markante likhetstrekk, tendenser og personlighet.
   På så mange måter naturlig og selvfølgelig. Og jo selvfølgelig på så forskjellig vis, og så forskjellig unikt.
   Trude har ikke i så sterkt grad, har i langt mindre grad, preget og særpreget deres personlighet, utfoldelse og verden.
   Hva gjelder Gudmund, Idun og Balder skal jeg heller forsøke å komme tilbake til også dette.
---
   Klokken er nu straks 20, og både Stauda og farmor telefonerte omtrent samtidig.
   Og endel annet jeg må skynde meg å ordne opp i. Det ble litt travelt akkurat nu.
---
   Hjemme igjen. Det er straks midnatt. Stauda telefonerte og ville jeg skulle komme og hente henne og Idun i Etne, og det gjorde jeg. Vi gjorde også noen ærender på hjemveien. Idun og Stauda gikk nettopp og la seg.
   Det regnet noe i området Ølen. Her har det ikke regnet det minste.
   Vi regner med å nyte dagen i morgen, og også å få gjort enkelte ting som skal gjøres unna, pluss hva vi ellers måtte finne på eller ha lyst til.
---
*****
 
--27--
-- Dagboks-notater, mandag 27. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær. Klokken er 10 og døren til ut står åpen og småfuglene kvitrer og synger.
   Flere søtmispler, Amalanchier, har nu begynt å blomstre!
   (PS: Hva jeg trodde var hundre Amalanchier langsmed elven i hagen utenfor kontoret til dr. Tungesvik i Skånevik viste seg, når nu det var kommet blader, å være Crataegus. Frukter på disse også, fine røde, men ikke gode som hos Amalanchier. Jeg burde ha sett bedre efter, med briller på, på barken, formen, knoppene, etc.)
---
   Idun dro til jobben i Etne utpå eftermiddagen.
   Imot kvelden begynte det å regne litt her. Dagen ble dermed nokså annerledes.
   Både jeg og Stauda snakket i telefonen med farmor og Trygve Einar. Jeg også med Frøydis på kvelden.
   Frøydis meget så ivrig på å få tilbake livet sitt igjen. På å få hjem igjen.
   Som jo resten av ungene også.

   Både Frøydis og Stauda forteller at den damen ifra barnevern-tjenesten i Haugesund som så ofte bruker å komme hjem til Trude der i Skogland er masete særlig overfor Frøydis. Om at Frøydis må begynne på Steinerskolen igjen eller finne seg en jobb, osv. Og at de reagerer på at hun kommer hjem dit tidlig på morgenen og forsøker å vekke på Alfredo. Som om hun skulle være en slags pappa i familien. Og i tillegg at det nu snakkes om at den samme damen skal få fast jobb der i huset som en slags hushjelp for Trude.
   På at det er sykt også dette, men at Trude forsøker å fremstille alt slikt som normalt og bra.
   Som den hjelpeløse stakkar hun er.
---
   Altså videre fremmedgjøring og forflatning av våre barn.
   En videre fratagelse og ødeleggelse av alt det beste i de.
   Uten at Trude bryr seg eller skjønner det plukk.
   Minst av alt om ungene.
   Gleden i de, i og for det meste, og tryggheten og trivselen, borte vekke!
   Mere og mere også identiteten, integriteten, utfoldelsen og personligheten.
   På sett og vis i regi av deres egen mor!
   Trude er ganske enkelt for dum, også til å skjønne seg på slikt noe.
   Hun er en dum, feig, falsk og ynkelig vimse.
   Fordi hun ikke fikk være noe annet og bedre.
   Det ble for vanskelig for henne å være og å bli hva hun ønsket.
   Hun gav opp, i håp om å finne en annen vei for seg selv.
   En fullstendig annen vei.
   I håp om efter hvert å kunne gjenfinne seg selv noe sted.
---
*****

 
--28--
-- Dagboks-notater, tirsdag 28. april 2009, Vinberget:

   Skodde i natten, og småfuglenes sang. Derefter i dag mere sol og finvær.
   Stadig flere plomme-trær i full blomst, samt brudespirea, amelanchier og annet i hvitt. I hvite broderier, som lette broderier forgyldt i sol. Som lette, vårlige skyer av skjønnhet.
   Og noen flere rhododendron og jo annet.
---
   Jeg og Stauda kjørte i går kveld og hentet Idun i Ølensvåg.
   Idun tok bussen ifra Vikebygd til Haugesund sammen med Stauda i dag tidlig.
   Stauda skal direkte til Steinerskolen. Idun tar turen bort til Skogland i dag.
   Jeg kjørte de til Vikebygd.
   Idun skal være på jobben i Etne igjen i dag klokken 17.
   Hun er godt likt og takler jobben helt suverent bra.
---
   Idun forteller at hun har hørt Gudmund har snakket om at han vil oppsøke en psykolog eller psykiater.
   Idun at hun trolig vil foreslå eller anbefale dr. Tungesvik for ham.
---
   Da ungene spurte Iren K. Hebnes om hvorfor de ikke kan få hjem, hadde hun også sagt at det hender seg at unger ikke vet sitt eget beste og at voksne da må bestemme for de.
   Og at de ikke kan få være sammen med pappa uten efter avtale.
   Men altså med mamma uten efter efter avtale? Frøydis og Stauda ble forskrekket over så mye av hva hun sa, og måten hun sa det på.
   Iren K. Hebnes hadde ankommet Lensmannskontoret et kvarters tid efter at Frøydis og Stauda gikk inn dit, hvor det ble sagt at de kunne vente på pappa. De ble der i en til to timer, og da de ville gå ut til pappas bil igjen hadde Iren K. Hebnes sagt at pappa var kjørt. Det kom tre til ifra den kommunale barnevern-tjenesten, deriblandt en mann, og kjørte Frøydis og Stauda til kontoret til barnevern-tjenesten i Haugesund, hvor de skulle få treffe Trude som kom ilag med mormor før de skulle bli kjørt til barnehjem. Men det var da, slik de og jeg forstod det og Trude ble forstått, at Haugesunds kommunale barnevern-tjeneste hadde overtatt. Der ble Frøydis og Stauda også i en times tid eller to, og Frøydis ble fratatt sin telefon og de ble truet og skremt grovt. Det ble da bestemt av noen, sammen med Trude (slik Frøydis og Stauda forstod det), at de for "sikkerhets skyld" skulle fraktes til Krisesenteret i Stord. Det ble sagt, for at de fryktet hvordan jeg kom til å reagere på at Frøydis og Stauda ble borte vekke igjen.
   Der ble de og kjedet seg frem til torsdag 2. april. Derefter var ungene blitt dratt med til Åse Kristensen i Lygrepollen i Fusa kommune. Fordi Trude ville snakke med henne, slik Frøydis og Stauda forstod det.
   Trude fortalte i retten at hun hadde politi-anmeldt meg (enda en gang) for kidnapping av Frøydis og Stauda. Og at hun også samtidig i den forbindelse hadde tatt kontakt med den såkalte barnevern-tjenesten.
---
   Da Stauda hørte hva Trude sa i retten nu sist om samvær ble hun forskrekket, og sa at mamma jo derfor heller kan få ha det slik, eftersom hun selv sier slik. Men at hun først kan få være uten kontakt med ungene et års tid, så hun bedre skjønner hva hun selv har holdt på med.
   Jeg sier til Stauda at vi ikke kan oppføre oss likså usselt.
   Og at det vil det bare bli mere spetakkel og ufred ut av.

   Trude sa i retten nu sist noe helt annet enn noensinne tidligere. At hun kan tenke seg at hun alene har foreldre-ansvaret og omsorgen for alle ungene, og at jeg kan få ha samvær med de under tilsyn i fire eller fem timer en gang pr. måned.
   Hun ymtet også noe om at hun jo ikke kan foreslå noe bedre, for da vil Iren K. Hebnes protestere.
   Som om hun skal snakke med Iren K. Hebnes sin munn i retten!
   Som om hun skal være Iren K. Hebnes sin tals-person!
   Som om det er Iren K. Hebnes som skal bestemme over retten! Og ikke omvendt.
   Som om Trude ikke selv skal, eller ønsker, å snakke i retten!
   Eller som om det er slik hun egentlig helst vil det?
   Og det er det vel egentlig? (Når hun tror at ikke ungene og andre hører hva hun sier!)
   Det er vel det og verre enn som så hun så egentlig og i og med løgner og falskhet hele veien egentlig om og om igjen har forsøkt å få til?
   Eller hva?
   Hva er vel det rette svaret på dette spørsmålet?

   Og hvor hovmodig og selvsikker hun nu kjenner seg! Klint inntil lårene på advokat Hjelde og Iren K. Hebnes!
   Fullstendig så absolutt sykt!

   Frøydis sier at hun ikke tror Trude kommer til å bruke advokat Trond Hjelde som sin advokat mere.
   Det kan vel stemme. Hun skulle bare bruke ham til å ødelegge vår familie mest mulig.
---
   Klokken er 12.10, jeg kom nettopp hjem ifra Ølen. Var hos legen der og fikk tatt DNA-testen.
   Jeg måtte legitimere meg, med fører-kortet for bil. - "En litt yngre utgave av deg", sa legen da han kikket på fotografiet der av meg. Jeg sa: - "Ja, det går fortere i unna-bakker."
   Fører-kortet er ifra desember 2001, bildet antagligvis også. Og jeg ble vel særlig fort eldre i fengselet. Men også allerede først i 2006 efter angrepene ifra Iren K. Hebnes, Trude og Balder. Jeg merket det på Trude, som antagligvis først og fremst derfor ønsket å kvitte seg med meg og distanserte seg ifra meg, til over imot Balder og hva hun anså som ungdommen, genialitet og frisk og fersk klokskap.
   Jeg ble på grunn av arbeidet med forsvaret av familien og ungene fortere eldre og mindre velformet i kroppen. Da igjen. I hva som egentlig var nødvendig rekreasjons-tid for både meg og Trude.
   Og i fengselet nu enda mye mere.
   Trude har mange ganger i årenes løp kjærlig og alvorlig sagt at hun vil elske meg bare mere og mere jo eldre jeg blir.
---
   Jeg og Frøydis, og jeg og Stauda også, har bestemt oss for å telefonere og snakke med hverandre minst en gang hver dag. Ikke minst for å illustrere hvor gal galskapen til Iren K. Hebnes og Trude er.
---
   Også det meningsløse i og galskapen i det såkalte Besøksforbudet iscenesatt for Trude for falskt og grunnløst å fremføre et monsterbilde av meg illustreres også sånn sett bedre.
   Jeg har efter at jeg kom ut ifra fengselet vært og er fortløpende orientert om hva Trude holder på med og hvor hun er og hvor hun har tenkt seg hen, både ifra Idun, Frøydis og Stauda. De forteller jo også om slikt. Hadde jeg ønsket eller villet Trude vondt så betyr et slikt Besøksforbud ingenting som helst. Hverken jeg eller Trude har ønsket å snakke direkte med hverandre efter at jeg kom ut ifra fengselet. Antagligvis aller minst meg!
   (Dog sa jeg i pausen i korridoren i Haugaland tingrett til Trude at hun bør betale telefon-regningene som Idun fikk innkasso-varsel om ifra Telenor. I og med at det var Trude som efter klar og tydelig avtale med Frøydis og Idun skulle betale de. Det hadde hun likevel ikke gjort. Trude så da på meg med halvt et smil i øynene og sa uten ord, at slikt noe kan Rune være opptatt av nu når så mye viktigere foregår - og særlig i rettssalen. Dumme, snille, ryddige Rune.)
   At det er dem som likevel ønsker å ha et slikt Besøksforbud er en annen sak. Det dreier seg for det første om monster-bildet de til stadighet forsøker å gi av meg. I realiteten er det jeg som faktisk trenger et såkalt Besøksforbud for å forhindre mere og videre selvtekt og tyverier ifra Trude, Balder og Gudmund, og også for at ikke noen av de skal gjøre alvor av de trusler om vold og annet som både er fremsatt og antydet overfor meg. (Jeg henviser i så måte til Gjesteboken på Internettet, hunwww.net, ( ekstern ), og telefon-truslene innlevert politiet som lyd-opptak, og Trudes dagboks-notater om å drepe meg og også hennes falske politi-anmeldelser samt hennes falske forklaringer i politi-avhør. Og også hennes løgnaktige fremstilling av meg overfor retten via sin advokat.)
   To ganger i sommer var Trude og hennes medhjelpere her og ødela på huset for ved selvtekt å bortføre ungene. Bortføre ungene hjemmentifra imot deres og min vilje gjorde hun dessuten også 03. april 2008.
   Bortføre ungene imot deres og min og Aud Signy sin vilje gjorde hun ved selvtekt og grove løgner dessuten også i Finnskogen, sammen med Per Schnabel.
   Opprettholde og videreføre bortføringen av ungene har hun dessuten med sin advokat Trond Hjelde også gjort ved kjappe, frekke og grove løgner overfor Haugaland tingrett!
   Det av de iscenesatte såkalte Besøksforbudet er heller et direkte-virkende dialog-forbud eller påvirknings-forbud, eller samtale-forbud. For å hindre fremtidige muligheter for samtale og dialog. For å forsøke hindre at hva som har skjedd skal fremkomme, og for å minimalisere muligheter for forklaringer og gjenforening.
   Dog pålegger både jeg meg og Trude seg nu uansett, av vidt forskjellige grunner, samtale-forbud.
   Direkte samtale nu og inntil videre mellom oss er for oss begge for risikabelt.
   Hun risikerer å ytterligere bli avslørt - og å angre. Jeg risikerer å bli utsatt for flere påstander og beskyldninger.
   Politiet, Hebnes, Hjelde, påtalemyndigheten og retten risikerer å få saken og de faktiske forhold bedre belyst. Samt mere påstander og konflikter.
---
   Det er jo endel galskapens komikk i dette at Iren K. Hebnes og Trude ikke i det lange løp, ikke mere nu, kan nekte eller hindre meg og Frøydis eller Stauda å snakke sammen eller å treffes hvis vi ønsker det! Endog mange 7-åringer har nu for tiden sin egen mobil-telefon. Og i det at til og med Trude nu synes som å ha funnet ut såpass!
   Også antagligvis var det skuffende med bare å klare å holde meg fengslet i fem måneders tid!
   Og bare i noe tilsvarende kort tid klare å holde de største ungene fullstendig i fangenskap!
   Men var det vel nok til å hjernevaske og skremme de tilstrekkelig?
   Hverken Iren K. Hebnes eller Trude kan heller nekte eller hindre meg og Idun å snakke sammen. Hverken nekte meg, Stauda, Frøydis eller Idun, eller Alfredo. Mobil-telefonen er til Hebnes og Trude sin skrekk og forfjamselse forlengst oppfunnet! Også de kjærlighetens bånd som holder mennesker sammen!
   Endog også internasjonale menneskeretts-konvensjoner som forsvarer og ivaretar barns og menneskers rettigheter!
   Trude og Hebnes er kanskje til sin skrekk og gru i ferd med litt å oppdage såpass?
   Og hører de såvidt nærmere og nærmere Ordet i menneske-verdets stemme:
   Slipp de uskyldige fangene fri!
   Sett heller i fengsel Hebnes og Trude og deres medspillere, terror-regimets fangevoktere, menneske- og barne-mishandlere!
   Eller hva?
---
   Trude vet ingenting om at Stauda nu var her hjemme.
   Hun tror hun bare har vært med Idun, men ikke hjem.
   Hvilket vi bare lar henne tro.
   Både Frøydis og Stauda ble nu når de ser hvor hærlig fint det er her og alt de har ugjort og holder på med og sakene sine og alt, selvfølgelig bare enda ivrigere på fort å komme seg hjem igjen!
   Stauda sa noe sånn som at: - Så kan mamma, slik hun har tenkt, skaffe seg en kanin og noen høner, og være alene der i Skogland og stelle med de! Vi ungene vil uansett hjem igjen. Siden kan vi heller besøke henne, eller hun besøke oss. Eller hun kan, men bare hvis hun vil, flytte hjem igjen. Eller bo og leve et annet sted.
   Stauda sa også, men det var i telefonen i dag, at Trude iherdig lyger overfor Alfredo og forsøker å lure ham til å tro at han ikke bor hjemme i Vikebygd, men i Skogland. Dette ble Stauda forståelig nok nokså meget sint på Trude for.
   Og det overfor Alfredo, som kanskje aller mest av alle, iallfall med veldig tydelighet, med veldig stort, sårt og dypt savn hele veien i mere enn et år nu bare har lengtet og ivret for å komme hjem til pappa igjen!

   Klokken er omtrent 21.30. Jeg snakket med Idun i telefonen nettopp, og må kjøre og hente henne i Ølensvåg også i kveld. 
---
*****
 
--29--
-- Dagboks-notater, onsdag 29. april 2009, Vinberget:

   Sol og fint vær ifra før klokken 8 her ute i dag også.
   Bier og humler summer og surrer ivrig i blomstrende busker og trær, hvor det efter hvert kommer forskjellige slags bær og frukter.
   Det er bare bier i to av bi-kubene nu. Som har overlevd.
   En hærlig dag. Søt-kirsebær-trærne også nu i full blomst, og brudespirea.
---
   Stauda telefonerte litt efter klokken 8 og jeg hadde en kort samtale med henne. Hun var ute og gikk. Trude også. Hun sa at hun og Frøydis kom for sent til bussen ifra Skogland til Steinerskolen i dag. Og at Trude fortalte at hun i retten hadde sagt at hun ville jeg og ungene skulle ha samvær to dager i måneden. Som om det gjorde noen forskjell!
   - Snakker du med han som lyger nå? spurte Trude Stauda.
   Jeg sa: - Det sier hun som lyger! At det er jeg som lyger, når hun ikke gjør stort annet enn å lyge. Som hun også har gjort det overfor oss alle når hun om og om igjen har sagt at hun vil ungene skal være likså mye sammen med pappa som med mamma, - og om og om igjen sier det motsatte til og i retten! Og hun snakker om å lyge. Og som om det var og er det eneste! Hun gjør jo ikke stort annet. Og det hun sa i retten det sa hun i retten. Både denne gangen, og hva hun sa tidligere. Hun sa det hun sa da også. Noe fullstendig annet enn hva hun har sagt til oss, og enn hva hun har sagt at hun vil og forsøker å få til. Og i retten noe helt forskjellig men motsatt og likedan, omtrent hver gang! 
   Stauda omtrentlig sa, henvendt til Trude: - Du sa det du sa i retten, og hvorfor sa du det da?
   Stauda sa videre: - Hun snur seg og bare går bort nu, sur og uten å si noe.
   Jeg sa: - Når Trude er i retten så skal hun selvfølgelig si det som hun ønsker og vil, og ikke hva Iren K. Hebnes eller advokat Trond Hjelde vil! Det er retten som skal bestemme over Iren K. Hebnes, og ikke omvendt! Hvordan skulle det ellers bli?!
   Stauda sa: - Mamma bør få det sånn som hun vil for oss, heller for seg! Når hun sier sånn som hun gjør i retten.
   Jeg sier: - Vi kan ikke og skal ikke oppføre oss sånn som hun. Vi må oppføre oss bedre enn som så.
   Stauda sier: - Ja, men hun fortjener det når hun oppfører seg sånn og sier sånn. Og dessuten kan det gå et år før hun ser oss først, sånn at hun også får igjen for hva hun selv har gjort nu i et år!
   Jeg sier: - Rolig nu, Stauda. Vi vil være snille, og vi vil det som er godt.
   Stauda sier: - Ja.
   Jeg sier: - Vi får heller snakkes mere siden i dag vel? Jeg holder på ut i det fine været, med forskjellig. Og håper vi alle kan det nu snart. Det er vel fint vær der også nu? Du kan jo forsøke å snakke med mamma om flere av disse tingene?
   Stauda sier: - Ja. Ha det!
   Sånn sånn omtrentlig forløp samtalen.
---
   Trude får som vanlig et stort problem med å forklare seg og å unnskylde seg.
---
   Plante-dag her hjemme for meg i dag. (Blomst i Så-kalenderen, ifra Thuun.)
   Flere av de store spadene er borte også, ser jeg nu.
   Idun jobber mest med pc her hjemme i dag. Hun skal ikke på jobb i Etne i dag.
---
   Jeg har snakket flere ganger med Frøydis og Stauda i dag. Planter, graver og steller i hagen og tar omtrentlig en kort pause en gang i timen eller annenhver eller så. Bruker gjerne å gjøre det på den måten. Vi telefonerer nokså gratis med den type abonnement vi har. (Fri Familie, Telenor.)
Noen ord med Mariel og Urda også, i Frøydis sin telefon.
   Trude prøvde seg overfor Frøydis og Stauda med at de har det så fint i Skogland, for der kan de være med i Natur og Ungdom i Haugesund, og forskjellig, og i Vikebygd nesten ingenting. Som om de ikke likså greit kan være med i Natur og Ungdom i Haugesund i Vikebygd også, om vi ønsker det! Og Trude har nok glemt alt det mye forskjellig ungene var med på i Vikebygd! Korps, musikk-skolen, o-løp, turn, fotball, etc., som jeg ofte kjørte de frem og tilbake til. Pluss rundt omkring hageselskap-møter, gartnerier, butikker, besøk, osv.!
   Hun har kanskje glemt det meste, som dog betød og betyr mye for ungene!
   Blandt annet ikke minst også deres far, og deres kjempe-flotte hjemsted, deres leker, klær, osv.!
   Hun snakker som om hun ikke har vett.
   Som om hun har blitt og er en av de verste av de lesbiske!
   Men det er nok ikke det det går på?
   Og forsøker å avlede sitt såkalt samvær med tilsyn en gang i måneden med at noen lyger og at det rette skal være to ganger i måneden, som hun hang seg opp i og gjentok flere ganger for Stauda. Som om en slik forskjell betyr noe som helst! Samvær med tilsyn og med slike frekvenser vet Trude også at betyr ingenting. Ingenting annet enn at jeg sier nei, og ungene og jeg mister sånn sett fullstendig hverandre. Det vet hun faktisk.
   Og dog: Det har vært og er det hun egentlig vil.
   Men hun syns kanskje en slik ordning passer bedre for seg selv? At hun kan få ha samvær under tilsyn en eller to ganger i måneden?
   Sykt.
   Angrer hun? Har hun underveis efter rettssaken gjort seg fundereringer på at kanskje ikke alt eller noe går slik som hun og advokat Hjelde forsøkte å få til?
   Tenker hun nu kanskje at det hele alt kanskje var dumt av henne?
   Ikke minst det?!
   Og på at hun ikke har noenting som helst som ikke ungene heller og mere og bedre har og får hjemme!?
   Og på den store forskjellen!
   For på sett og vis å imøtegå hennes tankegang.
   Hva tenker hun i det heletatt?
   Nu når det grådig egoistiske nuet hennes kan bryte sammen når som helst!
   At tingene trolig ikke blir som hun trodde?
   Uansett ikke i lengden.
   Egoisme, dumhet og grådighet er kortsiktig og varer ikke i lengen.
   Angrer hun noe som helst?
   Er hun bekymret nu?
   Jeg tror nok det.
   Men hun har selvfølgelig ikke gjort noenting som helst for at ungene skal få treffe sin pappa.
   Så meget tvert imot!
   Med skremsels-bilder i fleng, ifra seg selv, Iren K. Hebnes og medspillere.
   Hun ble nok nokså vel fornøyd med sin siste aksjon! Før rettssaken.
   Da hun 18. mars 2009 politi-anmeldte meg for liksom å ha kidnappet Frøydis og Stauda!
   Og fikk så mange til på det utrolig groveste å skremme og true Frøydis, Stauda og ungene!
   Med alle tilhørende iscenesettelser!
   Og altså med selveste Iren K. Hebnes i spissen!
   Barnas skrekk!
   Familiens skrekk!
   Menneskehetens skrekk!
   Det menneskeliges skrekk!
---
*****
 
--30--
-- Dagboks-notater, torsdag 30. april 2009, Vinberget:

   Sol og finvær ifra tidlig på dagen.

   Forventningens dager.
   Det er i dag to uker siden rettssaken. Dommen skulle komme innen tre uker, sa dommeren.
   Blir dommen mere Hebnes-greier, eller ikke?
   Det er det store spørsmålet.
---
   Jeg sendte omkring 6-tiden i dag tidlig følgende e-post til Jørgen Lollike:

Re: forsinket julehilsen - 2

Hei Jørgen Lollike -
   Jeg er så glad for at du involverte deg i saken!
   Idun smilte og lo da hun leste dine ord om mitt utseende. Greit nok.
   Saken som helhet har pågått i mere enn tre år nu. Enda lengre hvis en medregner dens forhistorie for mange år siden, da vi varslet den kommunale administrasjon om hjemmeskole for våre barn.
   Disse tre siste årene har vært stadig mere og mere forferdelige, mildt sagt.
   Vi håper og tror dog på en snarlig nødvendig første seier nu.
   Det er sånn sett forventningens dager akkurat nu.
   Galskapen og det kriminelle hysteriet ifra motparten har stått på topp!
   Som i tre år nu.
   Mange vil i lang tid fremover bli særdeles meget overrasket og forskrekket over at slikt noe kunne forekomme i Norge.
   Og enda i stort monn forekommer, bak kulissene.
   Også jeg håper og tror hele denne saken vil bli oppsiktsvekkende i norsk rettshistorie!
   Det er vel uunngåelig.
   Den handler om Norge bak kulissene, i Arbeiderparti-ideologiens tid.
   Og om menneskeverd - og om menneske-forakt.
   Og angår alle, dypt og vesentlig.
   Ikke minst kristne i Norge, og i ethvert land.
   Det er en utrolig rystende sak!
   Jeg lar forhåpentligvis høre fra meg igjen.
 
   Beste hilsner ifra
   Rune L. Hansen og ungene!
---
----- Original Message -----
From: Jørgen Lollike
To: Rune L. Hansen
Sent: Saturday, December 27, 2008 1:14 AM
Subject: forsinket julehilsen

Kjære Rune!

Du er heldig som har så mange venner. Det er ikke alle forunt som sitter eller har sittet i varetektsfengsel med slike anklager. Jeg reagerte med vanntro da jeg hørte at du var satt i fengsel med slike anklager – du som ikke er i stand til å gjøre en kat fortred.

Det komplott som står bak hele denne affære bør dømmes til å betale en skikkelig oppreisning. Du trenger startkapital til husbygging for deg og familien din. Jeg har skrevet til din advokat om dette.

Din sak vil bli en oppsiktsvekkende sak i Norsk rettshistorie.

Vel har du utseendet imot deg når du ikke har klippet deg og latt skjegget stå noen dager. Ikke tap motet Rune, men prøv å gled deg for hver dag du sitter inne for jo større oppreisning vil du få.

Ønsker deg og dine en fortsatt god jul og et velsignet nyttår. 


Din venn
 
Jørgen Lollike
Daglig leder
Plant Et Tre
Mobil: 922 25 123
E-post: post@plant-et-tre.no
 
---
   Hva Iren K. Hebnes skulle en kunne tro anser som et bevis er et interessant fenomen!
   Når noen hvem som helst sier noe hva som helst til henne da tar hun ivrig det hva de sier som et faktum. Hvis det passer henne.
   Hvis noen hvem som helst sier til henne at Rune er sinnssyk fordi noen hvem som helst har sagt at han ønsker å gjøre en Edens hage i Vikebygd, da er dette et av hennes faktum. Og bevis. Et uomtvistelig og urokkelig bevis på at Rune er sinnssyk.
   Iren K. Hebnes anser seg også blandt annet som en god og pålitelig pskykiater.
   Ingen nåde til den som betviler hennes ord.
   Ingenting i verden kan motbevise hennes faktum, eller sette spørsmålstegn og tvil ved det.
   Alt dette er tilsynelatende hva som for Iren K. Hebnes er et uomtvistelig og urokkelig bevis.
   Damen er antagligvis enten utrolig ond, utrolig dum eller alvorlig sinnssyk!
   Eller hva?
---
   Jeg telefonerte Frøydis nu ved 10.30-tiden.
   Hun er på handletur i Haugesund sammen med Trude og de aller minste av ungene.
   Stauda, Alfredo og Mariel på Steinerskolen.
   Frøydis og Stauda forteller at den kommunale barnevern-tjenesten i Haugesund efter rettssaken har vært hos Trude i Skogland mindre enn tidligere.
   De også avventer dommen?
---
   Hele saken vil bli en oppsiktsvekkende sak i norsk rettshistorie. Sier også Jørgen Lollike.
   Det hele ble kanskje dessuten langt verre og mere groteskt enn jeg lenge underveis trodde det faktisk kunne komme til å bli, - iallfall i og med langt flere aspekter!
   Det ble til litt av en utrolig slags heksejakt!
   Med krim, skrekk, romantikk, sakligheter, perversiteter og spenning i et frodig rikt monn!
   Også blandt annet egnet for filmatisering! Flere filmer!
   Men først og fremst til å ta lærdom av!
---
   Idun tok bussen herifra til jobben i Etne klokken 15.15.
   Jeg telefonerte omtrent samtidig og snakket med Frøydis. Vi planlegger en tur til Ove og Anja i morgen.
   Trude skal på foreldre-møte i Steinerskolen i kveld, forteller Frøydis.
   Det er ikke stort annet enn det og Tormod Trude har å holde på med, og å kjefte på ungene. Efter hvordan Frøydis og Stauda noen ganger sier det.
   Jeg er mest opptatt med hage-arbeide, og inne i dag blandt annet lager jeg marsipan, og pakker tørket brennesle og bringebær.
---
   Stauda telefonerte klokken 19.30, sa hun har gått til Kvalamarka. - Ifra Skogland? spurte jeg. I det samme ble telefon-forbindelsen brutt. Da jeg straks efterpå telefonerte henne var det bare mobil-telefonsvaren. Mystisk. Så telefonerte Frøydis, som også syntes det var mystisk. Hun trodde Trude kanskje hadde tatt med seg Stauda til møtet i Steinerskolen, og som vanlig kjeftet og kranglet med henne. Trude hadde tidligere i dag truet Stauda med å telefonere til den kommunale barnevern-tjenesten, forteller Frøydis. Både Frøydis og jeg skal forsøke å finne ut hva som har skjedd. Frøydis tror Trude tok ifra Stauda mobil-telefonen.
   Trude ble kanskje misfornøyd for noe?
   Kanskje for at Frøydis, Stauda og jeg nu så lett telefon-snakker?
---
   Nei, det var batteriet i mobil-telefonen til Stauda som gikk tomt og trenger opplading, trodde Stauda.
   Hun hadde gått til Kvalamarka, hvor hun telefonerte ifra, og derefter imot Haugesund. På vei dit hadde Stine, kjæresten til Gudmund, kjørt forbi og tatt henne med i bilen til Gudmund i Skogland. - Hadde du tenkt å telefonere for å få meg til å hente deg, Stauda? spurte jeg på telefonen senere på kvelden Stauda om. - Ja, jeg vet ikke. Iallfall har jeg veldig lyst til å komme hjem.
   Både Trude og Gudmund hadde forsøkt å ta ifra henne mobil-telefonen. Endel spetakkel også i den forbindelse. Det endte med at Stauda tok Trude sin mobil-telefon.
   Stauda telefonerte meg mere efterpå. Laderen til mobil-telefonen hennes virker ikke mere i forhold til telefonen, lader ikke. Merkelig.
---
   Trygve Einar og jeg snakket i telefonen med hverandre noe sent på kvelden.
---
*****


<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste månedeksternt ) ---- 

<---- saker–index.html  ( intern )   <---- Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  
 
---- dato denne side / måned:  

---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16.
17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. ---- 
----- 
-----  Øverst denne side
---
--- qqq