----- Denne side: db200903.html   

<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste måned ( eksternt ) ---- 

<---- saker–index.html  ( intern )   <---- Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  
---- dato denne side / måned:  
---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16.

17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. - 31. ---- 
----- 
--- Mars 2009 - Dagboks-notater, rlh, Vinberget, Vikebygd, Vindafjord:
   BEGYNNELSEN AV MARS 2009 ENDA IKKE INNSKREVET IFRA HÅNDSKRIFT, MEN KOMMER /
---
--01-- 


   
 

---
   

--02-- *****

--03--

 

--04--*****

--05--


 
*****

--06-- *****

--07-- 


 
*****

--08--*****

--09-- 
*****

--10-- 
   *****

--11-- *****

--12--

-- Dagboks-notater, torsdag 12. mars 2009 - Åna fengsel:

Side 2 - Åna fengsel 12.03. 2009:

   Klokken er 08.00. Sne, vind og kaldt ute her nu.
   Urinprøve før utlåsing. Jeg har pakket sammen alt.
   Alt - d.v.s. en stor bunke saks-dokumenter, og litt klær.
---
   Klokken 10 telefonerte jeg advokat Meling.
   Klokken 10.20 fikk jeg beskjed om at jeg skal løslates. - Det høres veldig fint ut, sa jeg.
   - Da venter vi bare beskjed ifra Mottaget, sa betjenten ifra callingen.
   Og jeg skriver disse ordene her nu. Sa at jeg har pakket alt.
   Advokat Melings sekretær sa at

---
---

-- Dagboks-notater, torsdag 12. mars 2009, Vinberget:

   Hjemme igjen, og nu er det sent kvelden. Det er forferdelig rotete og rasert her ja! Mildt sagt. Og enda så har Trygve Einar vært her og ryddet. Tyver og vandaler har vært her, og så forskjellig er stjålet. Jeg vet ikke alt hva enda, men iallfall esker med dvd-filmer, flatskjerm-tv-n, saks-dokumenter (hvis ikke politiet i Vindafjord har de), digital-kameraet, dvd-spillere, diverse tekniske greier, motorsagene og jeg vet ikke hva. De har tydelig bevisst rotet og rasert. Det vil ta lang tid å få orden på dette igjen, og å finne ut av alt hva som er stjålet. Antennen på en digital-radio har de brukket og bøyd to ganger. Trygve fortalte at det store kjøkkenbordet og mye annet var bekket, osv. Tilsynelatende meningsløst - eller bevisst for å rote og rasere mest mulig.
   Trude er seg bevisst noe hun har sagt flere ganger, med hensyn til hvor ungene skal bo - og rettssak. At det er den aktuelle situasjon på tidspunktet for rettssaken som retten (og også Fylkesnemnda) legger vekt på og tar utgangspunkt i når de skal avgjøre hvor ungene skal bo og hva som er til beste for de! Og rettssaken vet hun, eller tror hun, skal være 15. og 16. april 2009! Og meg hadde hun - sammen med politiet i Vindafjord - håpet å holde i fengsel også inntil da!
   Jeg har vel flere ganger tidligere her i Dagboks-notatene omtalt dette at hun flere ganger har gitt uttrykk for at hun har villet at det skal være så rotete og utrivlig som mulig her hjemme, efter at hun flyttet til Finnskogen!
   Og all denne raseringen her nu skjedde altså omtrent samtidig som Trude var her. Jeg tror ikke det er tilfeldig. Stauda forteller at de efter å ha vært her lørdag 21. februar 2008, Trude, Stauda og de mindre ungene (unntatt Mariel), ble kjørt hjem til Balder som de tok med og kjørte til Skogland. Og at det var Trudes naboer Olav og Lillemor som kjørte de.
   Og at Balder hadde moret seg over det som var skjedd, og sagt at han hadde alibi.
---
   Jeg ble av en fengsels-betjent kjørt til Nærbø tog-stasjon i formiddag. Fikk først en slags sjømannssekk til å ha sakene mine i, nesten bare saks-dokumenter - tungt! Og et slags slutt-oppgjør med innehavende penger på min konto i fengselet. Og hva jeg hadde i lommene da jeg ankom det for nesten fem måneder siden. Det manglet nu omtrent 100,- kroner i lommeboken. Jeg fikk ingen reise-penger, men ble altså kjørt til Nærbø jernbane-stasjon. Fra og med Nærbø tog-stasjon måtte jeg klare meg videre på egen hånd, og reiste med toget derfra til Stavanger, med bytte til buss underveis - i Sandnes. Telefonerte Trygve Einar i Stavanger, han og Ingrid var i Bergen. De var imidlertid forberedt på at jeg kom ut ifra fengselet i dag. Jeg dro ifra Stavanger klokken 12.45 med Kystbussen med ankomst til Føyno klokken 15.10. Der kom Trygve Einar og Ingrids sønn Einar og hentet meg og kjørte meg omtrent ti minutter hjem til sin far og mor, og laget kaffe og slikt til meg før han måtte videre igjen. Trygve Einar og Ingrid kom hjem ved 17-tiden, og Trygve Einar kjørte meg på kvelden der ifra Mosterhamn til hjem i Vikebygd her og ble her en stund før han kjørte hjem igjen.
   Jeg telefonerte Stauda ifra Trygve og Ingrid og snakket litt med både henne og Frøydis. Alfredo og Mariel hadde kommet bort, med en buss, men kom seg i bra behold til Skogland et par timers tid efterpå, fortalte Stauda.
   Men nu holder jeg på å rydde her hjemme. Og tenner i ved-ovnen. Trygve Einar har tidligere vært her med flere esker med ved.
   Det ble for kaldt til Idun her uten ved, sier han.
   Det er rått og kaldt her nu. Muglet i kjøleskapet, og på flere vegger og steder og bøker og papirer. Riktig så utrivlig!
   Endog i ildhuset har de rotet utover, for moro skyld! Noen har tilsynelatende villet gjøre Trude en kriminell tjeneste! Vil vel politiet i Vindafjord komme til å gjøre noe som helst i den anledning? I anledning av hva som nu har skjedd her hjemme? Jeg vil se det før jeg tror det! De har vel fortsatt full fri-billett til Trude og Balder og deres medhjelpere til å gjøre kriminelle ugjerninger i saks-komplekset! Eller hva? 
   Vinduet på nordsiden av huset stod åpent nu, det vil si gjenlukket men uten hempene på.
---

*****

--13-- 

-- Dagboks-notater, fredag 13. mars 2009, Vinberget:

   Sneklokker blomstrer her, og nesten de første krokuser. Og viburnum og hamamelis, og de første kirsebær-korneller (Cornus mas). Kvann har begynt å titte frem og spanskekjørvel og gressløk.
---
   Stauda forteller at mormor (Unn), som enda er der (i Skogland hos Trude), sier at hvis noen av ungene drar hjem til Vikebygd så skal hun telefonere politiet og barnevern-tjenesten for å hente de, og at da kan det gå galt.
   Mormor håper nok å hjelpe Trude med å forberede ungene på rettssaken.
   Og både Frøydis og Stauda forteller at Trude hele tiden har villet at ungene skal være likt til meg og Trude, iallfall liksom, - men at Trude nu sier at nu vil hun selvfølgelig ikke det. Underforstått: For jeg er jo nu en morder. Det er hva hun sier til ungene!
   Det er iøvrig ikke hva Trude sier eller vil som er - eller bør være - av betydning. Selv om hun tror det.
---
   Frøydis spurte meg om hvordan det var å være i fengselet, og jeg sa som sant er at det er tortur. Hun sa at en dame fra barnevern-tjenesten i Haugesund hadde sagt til Alfredo, da han spurte hvordan pappa har det i fengselet, at en på det nærmeste har det bra der og får god mat. Jeg sa til Frøydis at den damen løy eller ikke visste hva hun snakket om eller kanskje vel trodde at det er slik det er.
   Hadde jeg enda vært skyldig i noe som helst, så ville det ha vært lettere å holde ut.
   Haugaland tingrett leker med lov og rett og med mennesker, ved å mishandle - og å seigpine, og med å sende i tortur. Både barn og andre med-mennesker.
   De er så absolutt ikke i god tro! Hadde de vært det så hadde de holdt seg til lov og rett i steden.
---
   Jeg telefonerte og snakket med både Frøydis, Stauda, farmor (min mor), Idun og Trygve Einar og Ingrid og advokat Meling i dag.
   Advokat Meling snakket om at det er vanskelig å få utsatt den såkalte barnefordelings-saken! Det til tross for dommer Helga Hågenviks løgnaktige og ensidige og barne-fiendtlige håndtering av saken ifra første stund! Jeg har iøvrig både angående dette og tusen andre ting spørsmål til ham i saks-komplekset.
   Vi snakket såvidt også om anken til Høyesterett, av Fylkesnemnda, og noe av problematikken angående dette. Jeg håper imidlertid så inderlig at han virkelig har tid til å håndtere alt og det hele så omfattende saks-komplekset!
---
   Jeg har vasket det store kjøleskapet vårt. Matvarer og medisiner, etc. for mange tusen kroner er ødelagt.
   Gulv og tak og vegger og alt må vaskes, men først enda mye å rydde og å sortere!
   Jeg fant en geitost med embalasje ifra Lygrepollen på utedassen! Antagligvis gjenglemt av hvem? Den så ikke ut til å ha stått der særlig lenge.
   Laderen til mobil-telefonen finner jeg ikke. Heller ikke skriveren til pc-n og mye annet.
---
   Da vi flyttet hithen, allerede før det, var det planlagt at vi skulle bygge nytt hus her, og at dette vi nu bor i hverken var bra nok eller stort nok. Og at vi maksimalt kunne bo i dette gamle her i oppmot omkring ti år. Jeg snakket endel med skogbrukssjef Ole Vasstrand om dette, både før og efter at vi flyttet hit. Ole Vasstrand brukte å besøke oss iblandt, og vi ham. Hele familien. Flyttingen var godt planlagt. Vi flyttet ifra stort selveid hus med moderne bekvemmeligheter i Høylandet i Namdalen.
   Jeg valgte å prioritere beplantningen først, de første tre års tid, med frukt-trær, bær-busker, medisin-vekster og forskjellig slags matnyttige vekster ifra hele verden. For å kunne ha rikelig og frodig med slike ressurser til familiens bruk og behov, og for å kunne selge forskjellig slags produkter. Og å lage til et enormt eventyr-landskap for familiens trivsel, ve og vel, som samtidig skal være et arboretum og en slags planteskole, etc.
   Alt dette gikk uproblematisk og efter planen og konsesjons-søknaden, og vi trivdes meget og hadde det bare godt og vel. Før den såkalte barnevern-tjenesten i nye Vindafjord kommune begynte å hærje med oss! Da de forsøkte å voldta familien ble det meste for familien vendt til det motsatte, verre og verre! Dette skjedde midt under fødselen til Solborg og gikk straks særlig skadelig ut over Balder og Trude. Dernest Idun og Gudmund. Både Balder og Trude ble som en følge av dette alvorlig sinnsforvirret. Balder ble nemlig et stort problem, men ble på grunn av dette enig med meg om å flytte hjemmenfra, hvilket Trude fikk vanskelig for å finne seg til rette med. Og de to, Trude og Balder, påbegynte sammen en kamp og krig imot meg og resten av familien. Trude kunne ha forhindret dette, men var for forvirret og umoden til å forstå hva det dreide seg om. Alt dette nemlig som en følge av et forskrekkelig angrep med grov trakassering og trusler ifra den såkalte barnevern-tjenesten.
   Trude ville bestemme at Balder ikke skulle flytte helt hjemmenfra. Balder ble da verre, stimulert av en umoden og mere og mere egenrådig Trude. Balders opposisjon og kamp imot resten av familien ble også mere og mere Trudes. De to sammen. Trude støttet opp under Balders argumentasjon og metoder - og Balder støttet opp under Trudes argumentasjon og metoder. De brukte løgn, lureri og sverting i sin kamp.
   Idun og Gudmund ble sure for at Balder ikke fikk komme hjem igjen med det første - oppildnet av Trude og Balder. Denne surheten og misnøyen, oppildnet av Balder og Trude, ble hos de gradvis verre og verre partisk og enøyd. Og de fikk, med Balder og Trude i spissen, med seg både Per Schnabel og Ødegård og andre. Ikke minst også mormor - dog mormor imot Trudes vilje.
   Og "sneballen" rullet seg gradvis større og større! Med forvirrede, umodne og uansvarlige Balder og Trude i spissen! All min tålmodighet og tillit og kjærlighet misbrukte de mere og mere. Trude først motstrebende - og også i kamp og konflikt med seg selv. Fordi hun egentlig ville være sannferdig, lovlydig og ansvarlig - og angret så ofte når hun likevel ikke var det!
   Balder mere og mere uhemmet - inspirert av Iren K. Hebnes og mormor!
---
   Og nu er det fredag 13. mars 2009. Tre års tid siden det hele begynte. Og utartet i mere og mere galskap og hysteri, og kriminelle ugjerninger! Hele veien stimulert og applaudert av Iren K. Hebnes.
---
   Endel av posten som har ankommet her mens jeg har vært fengslet er antagligvis også borte.
   Jeg syns det ser ut til at noen - muligvis Trond Hjelde? - har ordnet det slik at den økonomi vår familie har disponert her hjemme månedlig er redusert med mere enn to tredjedel - fra mere enn tredve tusen kroner, til nu omkring ti tusen kroner månedlig. Og at de manglende omkring tyve tusen kroner månedlig antagligvis er overført til Trude! Som nu antagligvis månedlig får utbetalt mere enn vi månedlig hadde her hjemme hele familien!
    Dermed - for omkring ti tusen kroner måneden - blir det sånn sett fullstendig umulig her nu å bygge nytt hus! Det huset som har vært planlagt her for oss hele familien ifra begynnelsen. Og kanskje også umulig for meg å fortsette å bo her - med ti tusen kroner månedlig. Tilrettelagt og tilordnet av Haugaland tingrett - som opprettholdt og videreførte kidnappingen av ungene!
   Det siste jeg hørte fra Trygdeetaten / NAV, litt før jeg ble fengslet, var at Barnetillegget i uføre-trygden inntil videre tilbakeholdes. Trude og advokat Hjelde eller Åse Kristensen eller noen har antagligvis mens jeg befant meg i fengselet ordnet med at pengene isteden overføres til Trude!
   Dermed blir jeg og ungene nokså handlingslammet og kneblet, også sånn sett - og Trude det motsatte!
   Interessant - og tankevekkende! Også det! Både Iren K. Hebnes og Haugaland tingrett visste det slik. Selvfølgelig.
   Arbeiderparti-ideologiens mishandling og oppløsning av familier understøttes og stimuleres kompakt og massivt.
---


*****

--14-- 

-- Dagboks-notater, lørdag 14. mars 2009 - Vinberget:

   Jeg har sovet godt og lenge også i natt. Ikke som de nesten fem måneder i fengselet!
   Det er til tross for rasert hus, rot og kaos hærlig og deilig å være hjemme igjen! Også for å forsøke å friskne til igjen!
---
   Stauda telefonerte ved 8.30-tiden. Hun hadde forsøkt å telefonere flere ganger i går kveld, men da bare fått opptatt-signal. Jeg fortalte henne at jeg da hadde snakket så lenge med Trygve Einar. Balder og en Balder kjenner hadde hatt en episode antagligvis i Ølen med politiet i går, fortalte Stauda. Balders venn, som har epilepsi, ble innbragt til politiet og satt i glattcelle til i dag. Stauda skal forsøke å komme hit hjem i dag, sa hun og ivrer selvfølgelig også jeg for.
   Frøydis kommer antagligvis også i dag, med eller uten Idun, fortalte Frøydis i går.
---
   Klokken er 9 og det er lyst men overskyet ute. Jeg har enda ikke sett påfuglene noe. Ingen av fjærfeet. Både Trygve Einar og Frøydis så de to påfuglene her for ikke lenge siden.
---
   Det ankom her et brev ifra Gulating lagmannsrett i dag, i postkassen. Angående anken av dommen ifra 15. januar 2009. En Kjennelse. Jeg har bare såvidt sett på den - og ser iallfall at det er mye løgn eller usant ifra Gulating lagmannsrett der. De synes ikke som å ha skamvett. Mye motsatt fakta og lov og rett i det!
---
   Det er snart midnatt. Stauda telefonerte ifra Skogland og vi snakket i godt over en time.
   Hverken Frøydis eller Stauda klarte å komme seg hjem i dag heller.
---
   Trude har nu brukt fem måneder, pluss enda seks måneder, på å forsøke å få ungene til å tro at det er sånn og sånn og til å tro at hun ikke går god for hva advokat Hjelde sier i og til retten. Om så Trude sier noe annet enn advokat Hjelde i retten, så kommer retten ikke til å høre på henne, men på advokat Hjelde. Dette vet også Trude. Og det var slik det var også i Fylkesnemnda!
   Trude kommer fortsatt til å si til ungene at det er beklagelig at det er slik, men at hun gjorde sitt beste - og at retten jo vet best. Og at det ikke var hun som fikk det til eller ville det slik! (For derefter mere og mere skylde på meg!)
   Men si ifra seg advokat Hjelde vil hun ikke!
   Og det er ikke noen tvil om hva retten sine ønsker for saks-komplekset er! Det er ikke vanskelig å forutse at samme hva som blir fortalt og bevist og bevitnet i retten så kommer ikke retten til å bry seg om det - om så det hele blir gjort lyd-opptak av! Og særlig uten lyd-opptak av hva som skjer der så vil retten hærje fritt frem! Som den hittil har gjort.
   Slik som advokat Hjelde nu med god hjelp ifra Trude, Balder og Gudmund ønsker og håper på å få det til, så vil de for eksempel forsøke å få meg fengslet lengst mulig og for enda mange år, så jeg vil komme til å bli borte vekke og dø i fengselet! Advokat Hjelde er seg nok bevisst på en slik strategi - som han nok mere og mere føler og kjenner som en nødvendighet også for sitt eget vedkommende, for ikke å bli ytterligere avslørt!
   Trude og Balder gjør som advokat Hjelde sier, og Balder og Gudmund (og tildels Idun) gjør som Trude sier!
   Hva ungene og mine vitner og beviser og fakta og dokumentasjoner sier vil politiet og retten fortsatt komme til å skyve i bakgrunnen eller helt bort vekk! Om den kan, - og det er om og om igjen det de forsøker!
   Retten og advokat Hjelde tilrettelegger for at det er løgnene, urett og mishandling som skal råde - også i retten, og ikke fakta, beviser, visdom, menneskelighet eller anstendighet!
   Jeg snakket ikke om disse tingene til Stauda, men skriver det her nu efter å ha snakket med henne.    
---
   Tiden og stresset med å kjøpe og handle varer koster noe som er mye viktigere enn penger.
   Trude begynner nu kanskje å forstå dette en smule, sa og tror Stauda. I begynnelsen, sa Stauda, var Trude vilter glad da hun fikk mye penger mellom hendene, - men nu virker det som at hun skjønner mere og bedre at det er ingen som helst fordel eller glede i det. Tror altså iallfall Stauda.
   Og, sier Stauda, at Trude bedre også antagligvis skjønner og har skjønt at hun hverken har kunnskaper, kompetanse, erfaringer eller muligheter for å kunne finne frem til nødvendige og selvfølgelige kvaliteter. At Trude ganske enkelt, med eller uten andre sin hjelp, ikke kan gi ungene og familien de viktige og nødvendige kvaliteter som vi er vant med og trenger.
   Trude har ikke skjønt det før, men Stauda tror Trude nu efter hvert har innsett og skjønt bedre hvordan det er.
   Og kanskje og at barn trenger og skal ha sine to foreldre? Stauda er muligvis noe naiv med hensyn til disse tingene og Trude, fordi nettopp Trude tilstreber slike følelser for lettere å kunne lure ungene!?
   Stauda gjør seg mange slags dypsindige refleksjoner. Men hun er dog bare tolv år enda. Selv om hennes tolv år betyr veldig mye mere enn barn flest sine tolv år.
   Trude forsøker å gjøre Stauda fornøyd og glad nu, og å få henne til å tenke på annet. Det var endog derfor, forteller Frøydis, at Balder i dag skulle ta med seg Stauda til Aukland i Ølen - for å kunne ri på hest og se på dyr der. (Og for å bruke opp dagen til det.)
   Faktum er uansett at Trude og advokat Hjelde hærjer enda. Meget så farlig og ødeleggende for hele familien.
   At Trude nu lot - eller ikke klarte å hindre - at jeg og Stauda nu fikk snakke sammen, nokså lenge til og med, kan være - og er antagligvis - fra hennes side desperasjon og fortvilelse for ikke å miste Staudas velvilje! Og for liksom selv å vise velvilje, i desperat fortvilelse for ikke å bli avslørt. For så og slik heller å fremstå som liksom snill - og slik liksom å trosse Iren K. Hebnes, Fylkesnemnda og advokat Hjelde.
   Slikt noe kan vel et hvilket som helst barn la seg lure av!
   Stauda tror iøvrig enda at det ikke er for sent at Trude kan skikke seg og slutte med galskapen og hysteriet, og at hun enda vil noe annet enn advokat Hjelde! - Vi har vært utrolig så tålmodige, sier jeg, men det er farlig med særlig mere tålmodighet nu, for da får advokat Hjelde og Iren K. Hebnes det som de vil! Det er ikke tid til mere tålmodighet, når Trude fortsatt vil ha advokat Hjelde som sin advokat - og tildels, og også gjennom det, gjør som han sier og forventer.
   Da blir tålmodighet ikke mere tålmodighet, men farlig dumhet.
   Farlig dumhet og naivitet som ødelegger oss mere og verre videre!
   Det er, som bekjent, for sent å snyte seg når nesen er borte vekke.
   Det er veldig mye mere enn nesen som nu er i fare for å forsvinne for oss!
   I disse dager.
   Hvis Trude nu får det som advokat Hjelde vil, og det gjør han nesten uansett om ikke Trude stopper ham, da blir familien borte vekke og ødelagt enda mere og verre!
   Hvordan skal vel jeg og advokat Meling kunne stoppe slike mektige krefter som advokat Hjelde har bak seg i og med Iren K. Hebnes?!
   Det er for sent for oss alle å forsøke å få Trude til å snu! Og særlig for meg.
   Hun kommer ganske enkelt ikke til å snu eller angre, på lang tid - om noensinne.
   Det samme tror og vet også Frøydis sikkert nok.
   Og ikke heller har hun eller får hun tid til det nu!
   Om hun så hadde ønsket det. Hun vet ikke engang hvordan kunne takle det tilstrekkelig om så hadde vært.
   Det er ikke det vi eller jeg nu må satse på!
   Så dumme og naive er vi bare ikke!
   Og må vi bare ikke mere være!
---
   Jeg skal telefonere Trygdeetaten / NAV og fortelle de at jeg ikke har noe som helst samvær med ungene og ikke har hatt det siden 21.10. 2008 - og derfor vel ikke er berettiget til noe som helst såkalt Barnetillegg i trygden jeg har utbetalt. Og derfor heller ikke kan betale noe som helst såkalt Underholdsbidrag til Trude for ungene. At hvis det har blitt gjort og er feil så må feilen rettes opp.
   Jeg vil selvfølgelig ikke være med på å premiere Trude for kidnappingen og fangeholdet av ungene.
   Og hva gjelder rettens håndtering av saken:
   For mitt og ungene sitt vedkommende vil jeg nokså sikkert heller ikke kunne akseptere noe som helst samvær som ikke er likeverdig eller tilnærmet likeverdig. Ikke heller at Trude alene skal kunne ha foreldreansvaret eller den daglige omsorg for ungene.
   Ganske enkelt. Heller og så absolutt ingenting enn annerledes. Fordi dette er så meget viktig. At nemmelig ungene ikke ødelegges og mishandles. Jeg kan ikke akseptere eller gå god for at ungene ødelegges og mishandles videre. Det skal også ungene vite, alltid. De skal kunne vite hva og hvem som ødelegger og mishandler de om så skjer.
   At det er jeg som er deres pappa - og ikke Iren K. Hebnes. Og heller ikke Balder eller Åse Kristensen eller Per Schnabel!
   Det er enten eller sånn sett - ikke både og!
   Jeg har ikke tenkt å la meg administrere eller misbruke til svik, uansvarlighet eller lureri overfor ungene! Hva enn andre - så som Trude - gjør!
---
   Konkret hva det er Haugaland tingrett betviler i og med mine ord sier Haugaland tingrett ikke og lar meg ikke imøtegå eller motbevise! Eller hva?
   Hvitvaskede løgner og påstander er hva de vil ha!
   Kildene, sammenhengene og årsakene vil de ikke undersøke eller granske!
   Overfladisk, forhastet og enkelt vil de det skal være.
   Lov og rett vraker de for det.
   Og hvorfor?!
   De vil heller ha synsing.
   Og hvorfor?
   Fordi de diskriminerer og misliker eller misunner vår kultur og livsstil? Særlig for eksempel dette med hjemmeskole og hjemmefødsler! Og dette med sjølberging og enkel og ukomplisert levemåte og vår kjærlighet og hengivenhet til naturen, landskapet og hjemstedet, og til helse, trivsel, studier, utfoldelse, fred og ro! Slikt noe de selv ikke får til eller ønsker!?
   Og i sitt hovmot!
   Og i og med SINE personlige standarder!?
   I og med sin fattigdom, - som de tror eller kjenner seg rik i!?
   Om vi så levde i et kloster på en bortgjemt øy, så hadde og har ikke de noe som helst med det!
   Hverken de, Iren K. Hebnes eller advokat Hjelde!
---
   Det å videreføre eller produsere løgner skal retten selvfølgelig holde seg for god til.
   Når ikke Haugaland tingrett, Fylkesnemnda eller andre skjønner såpass da er det alvorlig fare og ødeleggelser på ferde!
---

*****

--15-- 

-- Dagboks-notater, søndag 15. mars 2009, Vinberget:

   Jeg sover så utrolig godt og vel nu, som jeg ikke har gjort på fem måneders tid!
   Hærlig!
---
   Dog er det jo fortsatt all grunn til bekymring!
   For ungene som mishandles og fremmedgjøres for sin integritet, identitet, hjemsted og far!
   Og for deres mor som svinner hen i sviket, løgnene, falskheten og galskapen.
   Og for at både jeg og Trude mister våre barn, - på hvert sitt vis! På motsatt vis.
   Og for at uretten, galskapen, det kriminelle og hysteriet enda turer frem, og har fått til og vil verre og verre!
---
   Klokken er 10.30. Overskyet vær her ute med noe fuktighet i luften.
---
   Advokat Meling sa nu sist at om anken av Fylkesnemnda vil vise seg å ikke føre frem for Høyesterett så må vi iallfall gå til Menneskerettsdomstolen i Strassburg med saken.
   Rett og riktig og viktig nok. Selvfølgelig. Hvem forstår vel ikke det?!
   Men det hjelper kanskje ikke vår familie noe som helst, - som i mellomtiden ødelegges enda mere og videre.
   Trist. Forskrekkelig trist. Mildt sagt.
---
   Trude hadde ifra september oktober 2008 liggende noen av sine saks-dokumenter i en kommode-skuff her. Ifra Trygdeetaten / NAV. Disse er nu også borte.
   Er det Idun som har hentet de til Trude? Noen - eller hun selv - synes iallfall som å ha hentet de til henne. Andre enn jeg og Trude har nok ikke hatt noen interesse av de saks-dokumentene! Flere av mine saks-dokumenter ifra den samme skuffen er også borte vekke. Og postkortet ifra Balder, som antagligvis lå i den samme skuffen, sammen med også andre brever og papirer.
   Det ene saueskinnet, som egentlig er Trude sitt, er også borte vekke. 
---
   Jeg telefonerte og snakket med Idun i dag.
---
   En politimann telefonerte hit klokken 19.16. Han sa hva han het og at han er fra politiet, og at han bare vil spørre om to av døtrene mine er hjemme hos meg. Jeg sa ja og at de ankom for litt siden. Han sa at det var bare det han ville spørre om, og stort mere ble ikke sagt.
   Trude og mormor har nok telefonert politiet og sagt at det har begynt å bli mørkt og at de ikke vet hvor Frøydis og Stauda er men at de antaglig kan ha dratt hjem til Vikebygd.
---
   Jeg, Frøydis og Stauda har blandt annet begynt å skrive liste til politiet og forsikringsselskapet over hva som er ødelagt og stjålet.
   Og også en liste over hvorfor de nu er her.
   Jeg forteller ifra fengselet og vi snakker iøvrig om så forskjellig, samt vasker og rydder og annet.
   Nudi-pusen dukket plutselig opp her ute i dag tidlig, koste seg der hun lå innmot husveggen på en hylle to meter over bakken og visste at jeg nu er hjemme igjen. Ingen har sett henne mens jeg har vært i fengselet, forteller Frøydis.
   Påfuglene har vi enda ikke sett noe til.
   Det er skolefri ifra Steinerskolen i Haugesund i morgen. Planleggingsdag for lærerne der. Vi planlegger også da her blandt annet å planlegge, her hjemme.
   Frøydis og Stauda går og legger seg ved 23-tiden.
---
   Hvorfor vi er hos pappa nå?

  1 -- Vi setter opp liste til politiet og forsikringsselskapet over alt som er stjålet og ødelagt hjemme av tyvene.
  2 -- Vi setter også opp liste over alt som er ødelagt og skadet på grunn av varetekts-fengslingen av pappa fra mandag 21.10. 2008 til torsdag 12.03. 2009.
  3 -- Vi feirer gjensyn med pappa etter nesten fem måneder! Det er synd på de ungene som nektes det. Særlig de som har vært kidnappet og holdt som fanger i nesten ett år nå.
  4 -- Vi rydder og vasker huset og hjemstedet vårt etter ødeleggelsene og tyvene.
  5 -- Vi må sammen med pappa passe på at ikke tyvene kommer og ødelegger og tar mere.
  6 -- Pappa trenger mye hjelp nå, med forskjellig. Og pappa hjelper oss med forskjellig.
  7 -- Nå har vi vært for lenge bort hjemmenfra sammen mamma, så nå iallfall er vi hos pappa og hjemme.
  8 -- Nå planlegger vi advokat til Frøydis og rettssakene sammen med pappa.
  9 -- Det er mye å ordne og å passe på her hjemme, for eksempel to bortkomne påfugler. Og blomsterbed, leker, bøker, klær og så mye forskjellig.
10 -- Vi trenger å være sammen med pappaen vår. Og han sammen med oss, selvfølgelig.
11 --
---

*****

--16-- 

-- Dagboks-notater, mandag 16. mars 2009, Vinberget:

   Grålysning her ute klokken 7, fuktig, overskyet og regn.
---
   En hastig skisse her ifra min side:

   En far og en mor er de som naturlig er aller mest i hele verden glad i og avhengig av barna sine.
   Barnet er naturlig mest av alt i hele verden glad i og avhengig av sin far og mor, de begge, som har bedyret og lovet å elske, ære og hedre hverandre i gode og onde dager. 
   Den ene av de må ikke uten særdeles meget gode grunner tro seg mere glad enn den annen i barnet.
   Barnet ser seg naturlig elsket av foreldrene og at foreldrene elsker elsker hverandre over alt i verden, i gode og onde dager, og at de sammen elsker barnet høyest av alt i verden. Og barnet elsker å se og å vite dette.
   Når barnet blir voksen for forlovelse og trer inn i ekteskap skjer naturlig en slags endring og likevekt. Barnet kan da naturlig bli endog mere glad i sin ektefelle enn i sine foreldre. Og foreldrene elsker naturligvis å se og å vite at deres barn elsker så høyt og blir elsket så høyt. 
   Når barnet selv trer inn i ekteskapet vil det voksne barnet naturlig elske, ære og hedre sin ektefelle i gode og onde dager, kanskje også efter at døden skiller de fra hverandre.
   Det er bare kjærlighetens ånd og bånd som hom holder et ekteskap, en familie, samfunn og medmennesker sammen.
   Nestekjærlighetens ånd og bånd.
   Det halve skal heles, det hele fordeles.
---
   Jeg telefonerte Lensmannen i Ølen i Vindafjord klokken 12.40 i dag, for å høre om jeg skal få tilbake det de har vært her og beslaglagt. Jeg ble straks satt over til politioverbetjent Arild Austrheim og sa hva det gjelder. Han skulle telefonere tilbake om noen få minutter. Det gjorde han syv minutters tid senere, og sa noen derifra kan forsøke å kjøre de beslaglagte sakene hit hjem i kveld mellom klokken 16 og 20.30 eller i morgen ved samme tid.
   Jeg telefonerte nokså straks efterpå politibekjent Haraldstveit ved samme Lensmannskontoret og spurte om det har skjedd noe i efterforskningen og saksbehandlingen av raseringen og tyveriene her hjemme. Han sa nei, lite, at det er nedprioritert, men at han ikke har glemt det - og at han skal se hva han kan få gjort. Jeg gjorde samtidig oppmerksom på at vi her hjemme nu er i ferd med å utarbeide liste over hva som er stjålet og ødelagt, og nevnte noe ifra listen for ham, og sa at det dreier seg om endel mere, og at det vil ta tid å få listen ferdig men at han gies beskjed herifra også videre underveis.
---
   Frøydis og Stauda forteller, at:
   Omkring torsdag 19.02. 2009 eftersøker Trude Balder via politiet. Hvor er han hen?
   Omkring torsdag 26.02. 2009 Trude i møte med barnevern-tjenesten i Haugesund og lærere ved Steinerskolen i Haugesund - i Steinerskolen i Haugesund. Hun forteller til Frøydis at Steinerskolen skrøt av ungene og at de skal ha enda et møte.
---

   Frøydis, Stauda og Idun forteller, at:
   Lørdag 21.02. 2009 - Olav og Lillemor (Hjørdis), i hver sin bil, kjører Trude, Stauda, Alfredo, Mariel, Urda, Solborg og Tormod hjem til Tindeland omkring 12-tiden. Efterpå kjører begge bilene hjem til Balder i Skjold, Balder kommer da dit og ser ikke ut til å ha vært hjemme på en stund. Muglet mat på hans bord og i hans kjøleskap. Stauda forteller at det da stod en slags radio-cd-spiller hjemmenfra Tindeland hjemme hos Balder da, antagligvis stjålet ifra Tindeland i desember 2008. Den ene bilen (Olav) kjører til Trude i Skogland. Den andre bilen (Lillemor), med Stauda og Alfredo, kjører Balder til hans venn Robert i Ølen hvor Balder henter noe og derefter blir kjørt i Lillemors bil hjem til Trude i Skogland.
   Stauda var veldig nøye med å sjekke at både vinduene og døren i huset hjemme i Tindeland var skikkelig lukket og låst.
   Omkring midnatt natt til søndag 22.02. 2009 forsvinner Balder, uten å si noe til de andre, ifra Skogland - uten å ha med seg skolesaker.
   Søndag eftermiddag kommer Idun og mormor Unn. Mormor Unn med fly ifra Trondhjem. Trude møter Unn på Karmøy flyplass.
   Natt til mandag 23.02. 2009, ved 2-tiden, går Frøydis og Idun til Haugesund. Ved 7-8-tiden på morgenen mandag påtreffer Idun og Frøydis Balder og Robert sittende på en benk i Haraldsgaten, de så ruset ut. Balder og Robert forteller da at de har døgnet. Idun og Frøydis reiser derefter med buss til Kongsvinger via Oslo. De hentes derifra til Finnskogen av Merete. Frøydis og Idun kommer tilbake ifra Finnskogen lørdag 28.02. 2008.
   Frøydis hadde nøklene til hjemme i Tindeland i en lomme på sin skolesekk. Skolesekken befant seg hjemme hos Trude i Skogland. Hun vet ikke hvem som kan ha tatt den - eller når. Trude kan ha funnet den og fortalt til Balder at den var der, forteller hun. (Trude liker, efter kidnappingen iallfall, å grafse og å undersøke i andres saker, uten at de vet eller ser det. Mobiltelefoner, vesker, jakkelommer, lommebøker, brever, etc.)
   Mandag formiddag 23.02. 2009 omkring 9-tiden ankommer Balder hjem til Trude i Skogland. Han sover lenge der utover dagen.
---
   Trygve Einar forteller at raseringen og tyveriene nu sist her hjemme nokså sikkert må ha skjedd natt til mandag 23.02. 2009.
---
   Jeg telefonerte og snakket med Idun i kveld. Idun forteller at hun ga nøklene til her hjemme til Balder omkring midten av desember 2008 og at han da hadde de i omkring en ukes tid. Det undrer meg at Idun ga nøklene til Balder, i og med at hun gjentagne ganger hadde fått tydelig beskjed om ikke i det heletatt å la andre få tilgang til nøklene enn Trygve Einar - og særlig ikke Trude, Balder og Gudmund. Idun sier at fordi hun var syk da ga hun likevel nøklene til Balder - for at han skulle mate fjærfeet. Dog: Hun trengte ikke gi ham nøklene av den grunn. Maten til fjærfeet er ikke inne i husene, men ute i vanntette tønner. Hvorfor gjorde hun det likevel?
   Fikk Balder da ordnet seg med en kopi av nøklene?
---
   Jeg vet enda ikke hvor mange ganger Trygve Einar skiftet lås og nøkler på husene her mens jeg var i fengselet? Men iallfall tirsdag 03.02. 2009 og gav da klokken 17 ny nøkkel til Frøydis, og kun henne.
   Trygve Einar forteller at da han fredag 19.12. 2008 var hjemme hos Trude i Skogland og leverte julegodt til ungene, kjørte han efterpå Idun til Haugesund og snakket da med henne. Han fikk da fortalt og inntrykk av, ifra Idun, at hun hadde gitt nøklene til Balder og at Balder - og Gudmund, tror han - var i vårt hjemsted i Tindeland siden omtrent onsdag 17.12. 2008 og at Balder og venner fortsatt fredag 19.12. 2009 befant seg der i tilfelle om jeg ble sluppet fri ifra Åna fengsel torsdag 18.02. 2009, fordi de da skulle "ta meg".
   Trygve Einar som da hadde tenkt seg dit våget derfor ikke å ta turen dit. Ikke før i januar - og da så han hvordan de hadde rotet der. Og tydelig at det hadde vært flere der, i mere enn en dag. Det så ut som at rusede tullinger hadde feiret både julen og mere til der, sa Trygve Einar. Men det ble jo enda langt verre i februar!
---
   Jeg kom hjem ifra Åna fengsel på kvelden torsdag 12.03. 2009, til rasert hus.
   Søndag 15.03. 2009 fant jeg på gulvet en buss-billett, med følgende informasjon på: "Skyss / EnkeltSkyss / EnkeltSkyss Voksen / Kvitteringsnummer: 2737. / 16.12.08 - 18.13. / Sjåførnr. 124286. / Fra: Hagland sør. / Til: 601. / Linje: 700. / 23  -"
---
   Jeg telefonerte min advokat Meling i dag ved 15-tiden. Bare hans sekretær tilgjengelig. Hun forteller at han er borte i rettssak hele denne uken. Hun skal gi ham beskjed om å telefonere meg snarest.
   Jeg og advokat Meling må få fremsatt våre ønsker og krav til Haugaland tingrett i god tid før rettssaken 15. og 16. april 2009! Vitner, beviser, protester, etc.
   Og enda mere forsøke å få utsatt saken noe samt flere dager i retten avsatt til hovedforhandlingen, få erklært dommer Helga Hågenvik som inhabil, ensidig, harelabb, løgnaktig, protestere imot Iren K. Hebnes som vitne, etc.
   Og altså selv få fremmet krav om vitner, beviser, sakkyndige, etc.!
   Det svarbrevet jeg i så måte mottok ifra Gulating lagmannsrett er ikke akseptabelt - og er fullstendig løgnaktig. Mildt sagt!
---
   Jeg og Frøydis telefonerte også efter ny advokat til Frøydis i dag. Hun jeg og Frøydis snakket med var advokat Lill Hege Furulund Høimyr. Hun vil gjerne påta seg å være advokat for Frøydis, men forteller at Frøydis sine rettigheter og muligheter er særdeles meget begrenset ut ifra rettspraksis og f.eks. Barnelovens paragraf 61. Vi skal telefonere henne tilbake igjen i morgen.
   Hun sa iøvrig blandt annet at det at Haugaland tingrett har satt av bare to dager, 15. og 16. april 2009, til hovedforhandling i saken m.h.t. såkalt barnefordeling er skremmende og tyder meget så sterkt på at de anser saken som plankekjøring og at retten har bestemt seg på forhånd! At jeg og ungene er forhåndsdømt.
   Det er hele veien, ifra første stund, Iren K. Hebnes og diagnosen hun var så glad for å finne, det hele tilsynelatende dreier seg om og går ut på!
---
   Alle som i de siste tre år nu på det groveste har mishandlet ungene og deres foreldre, vår familie, har brukt som unnskyldning at de hører efter og tror på Iren K. Hebnes.
---
   Jeg telefonerte og snakket dr. Olav Tungesvik i kveld ved 18-tiden. Spesialist i psykiatri. Det blir ny dobbeltime hos ham torsdag 19.03. 2009 klokken 11. Flott at han kan gjenoppta saken så fort!
   Advokat Lill Hege Furulund Høimyr sa at dette er meget viktig.
---
   Jeg snakket også noen ord med advokat Thor Bache Wiig. Han håper og tror sterkt at jeg er i gode hender hos advokat Meling.
---
   Har min Begjæring om såkalt Besøksforbud overfor Trude, Balder og Gudmund trådt i kraft? Advokat Meling hadde, sa han, avsendt både det og forslaget til Samværsavtale. Antagligvis i begynnelsen av forrige uke.
---
   Jeg telefonerte og snakket med Idun i kveld, og snakket en stund med henne. Hun var i Skogland. Hun lot meg samtidig få snakke med både Alfredo, Mariel, Urda og Solborg. Jeg snakket noen få minutter med hver av de.
   Idun er iallfall på flere vis fortsatt dessverre tydelig preget av Balders og Trudes sinnsforvirring og krigføring. Og hun er fortsatt særdeles naiv - med vitende og vilje vel? - overfor de. Jeg oppfordret henne til å undersøke, spørre og granske bedre og mere, for ikke å bli lurt - og hun sa ja.
---
   Jeg telefonerte også og snakket med Trygve Einar, til frem imot midnatt.
   Frøydis og Stauda gikk nokså tidlig til sengs.
---
*****

--17-- 

-- Dagboks-notater, tirsdag 17. mars 2009, Vinberget:

   Det er ikke særlig viktige ting for Frøydis og Stauda på Steinerskolen i dag, forteller de.
   Jeg skal telefonere Steinerskolen i dag. Forsøke å forklare de, at Frøydis og Stauda nu er engasjert og har det nokså travelt, og å få ordnet med nye månedskort for buss for de begge - til og ifra Steinerskolen og hjemme her. De ønsker og forlanger å få være hjemme sammen med meg inntil videre. Hvilket er fortreffelig bra - og trengs!
---
   Det er regnvær og overskyet i disse dager, men våren er i anmarsj og det begynner snart å blomstre og å grønnes - og det blir både lysere og varmere og trivligere ute nu for hver dag fremover! Hærlig!
---
   Trude og advokat Hjelde jobber hver på sin måte for Iren K. Hebnes. Trude på grunn av frykt og fristelser vil jobbe for Iren K. Hebnes. Advokat Hjelde for liksom å vinne saken for Trude, ved å oppfylle Iren K. Hebnes sine ønsker!
---
   Klokken er snart 13.30 og det har vært endel sol i dag selv om det også er endel overskyet.
   Jeg og Frøydis har i dag igjen snakket med advokat Lill Hege Furulund Høimyr. Hun høres kompetent og dyktig ut. Hun skal sende nødvendige formelle papirer til Frøydis, som antagligvis ankommer her kanskje i morgen.
   Klokken 11.35 telefonerte jeg og snakket med Steinerskolen i Haugesund. Line derifra skal telefonere tilbake hit i morgen.
---
   Jeg telefonerte igjen også til advokat Meling, og fikk bare snakket med hans sekretær litt, og hun skal igjen gi ham beskjed.
   Dessuten telefonerte Trygve Einar nu ved 14-tiden, og fortalte at han og Ingrid kommer hit i dag, efter klokken 16, og at de har med ved til oss.
---
   Forsikringsselskapet rakk jeg ikke å telefonere i dag, så det får jeg gjøre i morgen.
   Klokken er nu 19.40 og Trygve Einar og Ingrid kjørte nettopp hjem igjen og har vært her med blandt annet et bil-tilhenger lass med tørr ved.
   Godt å nu har tørr ved i hus, selvfølgelig!
---
*****

--18-- 

-- Dagboks-notater, onsdag 18. mars 2009, Vinberget:

   Politiet i Ølen i Vindafjord kom likevel ikke med de beslaglagte sakene i går heller.
---
   Vi gikk nokså tidlig til sengs i går kveld før klokken 22 både jeg, Frøydis og Stauda.
   Jeg syns det er hærlig igjen å bli skikkelig trøtt og å få sove!
   Og så fint at iallfall Frøydis og Stauda også er hjemme!
---
   Klokken er 12.45, jeg har nettopp telefonert og snakket med forsikringsselskapet og meldt fra til de om hva som har skjedd med hensyn til raseringen av vårt hjemsted her. Jeg vil bli kontaktet av en takstmann ifra forsikringsselskapet antagligvis senere i dag, i morgen eller overmorgen.
   Frøydis, Stauda og jeg har såvidt begynt å få litt oversikt over hva som er ødelagt og stjålet. Vi skal skriftlig sette opp liste og oversikt efter evne.
---
   Klokken er snart 15. Jeg har telefonert og snakket med Folkeregisteret i Vindafjord og med NAV Trygdeetaten, for blandt annet særlig å kunne finne ut av om Tormod er registrert i Folkeregisteret nu. Det er han iallfall ikke med meg som far, fikk jeg beskjed om.
   Og også for å finne ut nærmere om dette med såkalt Underholdsbidrag, - hvor det siste jeg hørte ifra NAV var at dette holdes tilbake av NAV inntil nærmere avklaring i saken, m.h.t. samvær, etc.
   Hun jeg snakket med i NAVs ekspedisjon pr. telefon skulle straks gi NAV Vindafjord beskjed om å ta kontakt med meg pr. telefon for at vi kan finne ut nærmere av disse forhold.
---
   Jeg telefonerte i dag også og snakket litt med advokat Melings advokat.
   Og takstmannen ifra forsikringsselskapet telefonerte med beskjed om at han kommer fredag formiddag.
---
   Fax og kopierings-maskinen her virker som å være ødelagt.
---
   Påfuglene har vi enda ikke sett noe til.
---
   Jeg telefonerte Idun ved 19.15-tiden i kveld for å spørre henne om noe. (Hun sier hun tror geitosten ifra Åse Kristensen i Lygrepollen var der også i november, på dassen her. Og at hun tror at ingen i vår familie har sett Åse eller hennes familie siden januar i år.)
   Idun sa at hun og mormor var der i Skogland nu og Trude i foreldremøte i Steinerskolen. Frøydis og Stauda forteller at Trude er i foreldremøte i Steinerskolen omtrent kanskje fem ganger i måneden.
   Idun sier at advokat Hjelde sa følgende til Trude:
   - Hvis noen av ungene drar til Vikebygd, så skal jeg personlig sørge for at de kommer i fosterhjem!
   Iøvrig nekter Trude fortsatt omtrent alt snakk med Idun om saks-komplekset. Sier Idun. (Slik var det vel ikke i slutten av oktober og fremover!)
---
   Jeg telefonerte Erik Evenrud i Hamar i dag, bestilte Såkalenderen for 2009.
---
   Rolig kveld og vi går vel nokså tidlig til sengs igjen. Kjører vel innom Lensmannskontoret i Ølen i morgen tidlig eller utpå dagen for å hente de sakene de har beslaglagt herifra. Skal jo til Skånevik i Etne i morgen.
   Farmor telefonerte og jeg og Stauda snakket litt med henne.
   Jeg snakket litt også med Trygve Einar.
---

*****
--19-- 

-- Dagboks-notater, torsdag 19. mars 2009, Vinberget:

   Stjerneklar natt. Solfull morgen, klokken 8.
---
   De meget onde og frekke mennesker feirer seg selv og sitt i stor stil mange steder i verden nu, - ikke minst i Vindafjord kommune også.
   Uanstendige, frekke og kriminelle mennesker kommer tilsynelatende langt ved at de tar seg friheter og ikke har hemninger eller anstendighet.
   Jeg kom hjem omtrent klokken 17. Vi kjørte herifra ved 9-tiden, til Skånevik i Etne kommune (nærmest nord for Vindafjord kommune).
   Jeg telefonerte Tungesvik klokken 17.25 og fortalte ham i grove trekk hva som nu nettopp har skjedd, bare et minutt omtrent. Han har middagsgjester og ba meg telefonere igjen om en time. Greit, sa jeg.
   Jeg telefonerte derefter Frøydis sin nye advokat, Lill Hege Furulund Høimyr, og gav henne en kort orientering om hva som nettopp har skjedd.
   Tungesvik telefonerte meg klokken 18.25, og vi snakket igjen bare litt.
   Jeg telefonerte også advokat Meling, som ikke var mulig å få snakket med før i morgen ved 9-tiden, ble det sagt - av vedkommende i en slags advokatenes vakt-telefon.
---
   Men dette er hva som i så måte hendte, nu i dag:
   Det var en solrik og fin dag i dag, og jeg, Frøydis og Stauda kjørte til Skånevik ved 9-tiden. Jeg var til dobbel-time hos Tungesvik igjen, og han hilste på Frøydis og Stauda efterpå. Derefter kjørte vi hjemover, handlet i en butikk og stoppet i Etne og kjøpte en kjempestor pizza (150,- kr,) som vi knapt rakk å smake på, for vi stoppet bilen utenfor Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord for å hente sakene der. Da fikk jeg høre at Trude og Balder har politi-anmeldt meg i går, og Iren K. Hebnes sin Barnevern-tjeneste i Vindafjord efter samarbeide med Barnevern-tjenesten i Haugesund har gjort et kommunalt administrativt vedtak datert i går. Altså et kommunalt administrativt vedtak gjort 18.03. 2009 av Vindafjord kommunes Barnevern-tjeneste, hvor de begjærer hjelp ifra politiet i Vindafjord til å hente Frøydis og Stauda og bringe de jeg vet ikke hvor, hos Trude antagligvis. Politiet hadde en kopi av det kommunale vedtaket, som de lot meg få lese - og der stod selvfølgelig de groveste og frekkeste løgner og krenkelser på rekke og rad. Som for eksempel at Rune er alvorlig psykisk syk, og at han nettopp har sonet en dom for draps-trusler imot Trude, og at han - med henvisning til Fylkesnemndas skriv med vedtak ifra juni - har mishandlet kone og barn.
   Med andre ord litt av et kommunalt administrativt vedtak!
   Galskapen, hysteriet og det kriminelle i full fart stadig fremadskridende.
   Jeg ble sittende der i en times tid og svarte på dumme og tendensiøse spørsmål og formuleringer ifra politibetjent Haraldseid. Efterpå var ungene borte vekke, tatt imot sin vilje - enda en gang - av gudene vet hvem, antagligvis i politiet og barnevern-tjenesten i Vindafjord. Jeg fikk med meg de sakene vi var kommet dithen for å hente, og la merke til da jeg kjørte derfra at det satt en stirrende lyshåret dame og snakket i en mobil-telefon i en bil like ved. Hun satt der lenge og stirret og snakket i sin mobil-telefon, og hun lignet på Britt Nelly Tveit og Ingeborg Nyland, tror jeg. Hun kjørte omtrent samtidig med meg - og jeg noterte meg bilnummeret, SD 13935.
   Det hele altså enda et trist og skuffende møte med Lensmannskontoret i Vindafjord, og angrepende og terroren ifra Iren K. Hebnes.
   Ny mishandling og terror. Også ikke minst ifra Trude og Balder. Igjen med løgner frekkere enn frekt!
---
   Barna mishandler de ved å peke på foreldrene, og foreldrene mishandler de ved å peke på barna. Psykt! Perverse greier!
---
   De gjør iherdig alt de kan for å mishandle og ødelegge meg, hvordan det enn går ut over ungene og alt annet.
   Det er det det dreier seg om for de.
   Og at de bruker ungene - eller meg - som et påskudd for sine misgjerninger er det verste av alt!
   De bruker ungene som et påskudd for å mishandle meg - og de bruker meg som et påskudd for å mishandle ungene.
---
   Politiet lukker sine øyne for både overordnet lov og rett (f.eks. Menneskerettsloven ifra 1999) og for sitt personlige ansvar (hjemlet av f.eks. Nürnberg-domstolen), og lukker sine øyne for fellesmenneskelig anstendighet! Til fordel for særdeles innskrenkede, fikserte, frekke og kriminelle greier.
---
   Herunder litt om lov og rett og anstendighet, angående disse saks-forhold. 
   I norske Menneskerettslovens (1999) paragraf 3 står følgende:
   "Bestemmelsene i konvensjoner og protokoller som er nevnt i § 2 skal ved motstrid gå foran bestemmelser i annen lovgivning."

---
   I Menneskerettslovens Konvensjon om beskyttelse av menneskerettighetene og de grunnleggende friheter, Protokoll nr. 4 Art. 2, står følgende bestemt:
   "Enhver som lovlig befinner seg på en stats territorium, skal ha rett til bevegelsesfrihet innenfor dette territorium og til fritt å velge sitt bosted."
---
   I samme Konvensjons Art. 1, står det iøvrig - følgende:

   "Enhver fysisk eller juridisk person har rett til å få nyte sin eiendom i fred. Ingen skal bli fratatt sin eiendom unntatt i det offentliges interesse og på de betingelser som er hjemlet ved lov og ved folkerettens alminnelige prinsipper."

   Og i Konvensjons Art. 2, følgende:

       Ingen skal bli nektet retten til utdanning. Funksjoner staten påtar seg i utdanning og undervisning, skal den utøve med respekt for foreldres rett til å sikre slik utdanning og undervisning i samsvar med deres egen religiøse og filosofiske overbevisning.

   
   Og Menneskerettslovens Vedlegg 4, Den internasjonale konvensjonen om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter, Art. 11-1, sier følgende:

   "Konvensjonspartene anerkjenner retten for enhver til en tilfredsstillende levestandard for seg selv og sin familie, herunder tilfredsstillende mat, klær og bolig, samt til stadig bedring av sine leveforhold. Konvensjonspartene skal treffe de nødvendige tiltak for å sikre virkeliggjørelsen av denne rett, og erkjenner i den anledning den vesentlige betydning av internasjonalt samarbeid grunnet på frivillighet." 

   Og Art. 13-3 går slik:

   "Konvensjonspartene forplikter seg til å respektere foreldres og, når det er aktuelt, vergers frihet til å velge andre skoler for sine barn enn dem som er opprettet av offentlige myndigheter, forutsatt at skolene oppfyller eventuelle minstekrav til undervisningen fastsatt eller godkjent av staten, og til å sikre sine barn en religiøs og moralsk undervisning i samsvar med deres egen overbevisning." 

---

   Og ifra Menneskerettslovens (1999) Vedlegg 6, Den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter med protokoller:

   Ifra dens Art-2-2:

"1. Hver konvensjonspart forplikter seg til å respektere de rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon, og å sikre dem for alle som befinner seg på dens territorium og er undergitt dens jurisdiksjon, uten forskjellsbehandling av noe slag slik som på grunn av rase, hudfarge, kjønn, språk, religion, politisk eller annen oppfatning, nasjonal eller sosial opprinnelse, eiendom, fødsel eller status for øvrig.

2. Hver konvensjonspart forplikter seg til, i samsvar med sine konstitusjonelle bestemmelser og med bestemmelsene i denne konvensjon, å treffe slike lovgivningsmessige eller andre tiltak som vil være nødvendige for å gjennomføre de rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon, når slike tiltak ikke allerede er i kraft.

3. Hver konvensjonspart forplikter seg til: 

   a - Å sikre at enhver, hvis rettigheter og friheter etter denne konvensjon blir krenket, skal ha adgang til effektive rettsmidler, uansett om krenkelsen er foretatt av personer som har handlet i offentlig tjeneste, 

   b - Å sikre at enhver som gjør krav på slike rettsmidler skal få sin rett til dette prøvet av kompetente judisielle, administrative eller lovgivende myndigheter, eller av en annen myndighet som er kompetent i henhold til statens rettsordning, samt å utvikle mulighetene for overprøving for domstolene,

   c - Å sikre at de kompetente myndigheter tar en klage til følge dersom den er funnet å være berettiget." 


       Art. 7: "Ingen må utsettes for tortur eller for grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. I særdeleshet må ingen, uten sitt frie samtykke, utsettes for medisinske eller vitenskapelige eksperimenter."

  Art 10.

   1. Alle som er berøvet friheten, skal behandles humant, og med respekt for menneskets iboende verdighet.

   2. a - Personer som det er reist tiltale mot skal, hvis det ikke foreligger ekstraordinære forhold, holdes adskilt fra dømte personer, og skal gis særskilt behandling avpasset deres stilling som ikke domfelte personer. 


   Art 12.

   1. Enhver som lovlig befinner seg på en stats territorium, skal ha rett til å bevege seg fritt der og til fritt å velge sitt bosted.

   2. Enhver skal ha rett til å forlate et hvilket som helst land, også sitt eget.

   3. I de forannevnte rettigheter skal det ikke gjøres andre begrensninger enn slike som er fastsatt ved lov, som er nødvendige for å beskytte den nasjonale sikkerhet, den offentlige orden (ordre public), den offentlige helse eller moral eller andres friheter og rettigheter, og som er forenlige med de andre rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon.

   4. Ingen skal vilkårlig berøves retten til å reise inn i sitt eget land.

   Art 14.

   1. Alle skal være like for domstolene. Enhver har ved behandlingen av en siktelse mot ham for en straffbar handling eller av spørsmål om hans rettigheter og forpliktelser i et tvistemål, rett til upartisk og offentlig rettergang ved en kompetent, uavhengig og upartisk domstol som er opprettet i henhold til lov. Pressen og offentligheten kan utelukkes fra hele eller en del av rettergangen av hensyn til sedelighet, den offentlige orden (ordre public), eller den nasjonale sikkerhet i et demokratisk samfunn, eller hvis hensynet til partenes privatliv krever det, eller i den utstrekning retten finner det strengt nødvendig når offentlighet på grunn av ekstraordinære forhold vil skade rettferdighetens interesser; dog skal enhver dom i en straffesak eller i et tvistemål offentliggjøres med mindre hensynet til mindreårige krever at dette ikke skjer, eller rettergangen gjelder ekteskapssaker eller saker om foreldremyndighet eller vergemål for barn.

   2. Enhver som er siktet for en straffbar handling skal anses uskyldig inntil hans skyld er bevist etter loven.

   3. Enhver har ved behandlingen av en siktelse mot ham for en straffbar handling, rett til følgende minimumsgarantier, uten forskjellsbehandling:

   a - Å bli underrettet omgående, utførlig og på et språk som han forstår om innholdet av og grunnen til siktelsen mot ham.

   b - Å få tilstrekkelig tid og anledning til å forberede sitt forsvar og til å rådføre seg med en forsvarer som han selv har valgt.

   c - Å få sin sak pådømt uten unødig opphold.

   d - Å være tilstede i retten, og å forsvare seg personlig eller ved en forsvarer han selv har valgt; å bli underrettet om sin rett til dette dersom han ikke har forsvarer, og, hvis rettferdshensyn krever det, å få oppnevnt en forsvarer; og da uten omkostninger for ham selv dersom han ikke har tilstrekkelige midler.

   e - Å avhøre eller få avhørt vitner som føres mot ham og å innkalle og avhøre egne vitner på de samme betingelser som de vitner som føres mot ham.

   f - Å få gratis bistand av tolk, dersom han ikke forstår eller taler det språk som brukes i retten.

   g - Ikke å bli tvunget til å vitne mot seg selv eller til å erkjenne seg skyldig.
  4. I saker mot unge mennesker skal rettergangen avpasses hensynet til vedkommendes alder og ønskeligheten av å fremme deres rehabilitering.

   5. Enhver som er domfelt for en forbrytelse skal ha rett til å få domfellelsen og straffutmålingen overprøvet av en høyere instans i overensstemmelse med lov.

   6. Når noen er blitt dømt for en straffbar handling ved endelig dom og når dommen senere er blitt omgjort eller han er blitt benådet på grunn av en ny eller nyoppdaget omstendighet, som på avgjørende måte viser at dommen var feilaktig, skal den som har måttet utstå straff som følge av en slik dom, ha erstatning i overensstemmelse med lov, med mindre det bevises at det helt eller delvis skyldes ham selv at sakens fakta ikke ble kjent i tide.

   7. Ingen skal kunne tiltales eller straffes på ny for en lovovertredelse som han allerede er blitt endelig dømt eller frifunnet for i overensstemmelse med loven og rettergangsordningen i det enkelte land.


   Art 16.

     Enhver skal ha rett til overalt å anerkjennes som en person i rettslig henseende.

   Art 17.

   1. Ingen må utsettes for vilkårlige eller ulovlige inngrep i privat- eller familieliv, hjem eller korrespondanse, eller ulovlige inngrep på ære eller omdømme.

   2. Enhver har rett til lovens beskyttelse mot slike inngrep eller angrep.


   Art 18.

   1. Enhver skal ha rett til tankefrihet, samvittighetsfrihet og religionsfrihet. Denne rett skal omfatte frihet til å bekjenne seg til eller anta en religion eller tro etter eget valg, og frihet til alene eller sammen med andre, offentlige eller private, å utøve sin religion eller tro gjennom gudstjeneste, iakttagelse av religiøse skikker, andaktsøvelser og undervisning.

   2. Ingen må utsettes for tvang som vil kunne innskrenke hans frihet til å bekjenne seg til eller å anta en religion eller tro etter eget valg.

   3. Friheten til å utøve en religion eller tro skal ikke være gjenstand for andre begrensninger enn slike som er foreskrevet i lov og som er nødvendig for å beskytte den offentlige sikkerhet, orden, helse eller moral, eller andres grunnleggende rettigheter og friheter.

   4. Konvensjonspartene forplikter seg til å respektere foreldres, og i tilfelle vergers, frihet til å sørge for sine barns religiøse og moralske oppdragelse i samsvar med deres egen overbevisning.

   Art 19.

   1. Enhver skal ha rett til meningsfrihet uten inngrep.

   2. Enhver skal ha rett til ytringsfrihet; denne rett omfatter frihet til å søke, motta og meddele opplysninger og tanker av alle slag, uten hensyn til landegrenser, enten i muntlig, skriftlig eller trykt form, eller ved kunstneriske eller andre uttrykksmidler etter eget valg.

   3. Utøvelsen av de rettigheter som er fastsatt i denne artikkels paragraf 2 medfører særlige forpliktelser og et særlig ansvar. Den kan derfor gjøres til gjenstand for visse begrensninger, som dog må være fastsatt ved lov, og være nødvendige av hensyn til: 

   a - Respekten for andres rettigheter eller omdømme. 

   b - Beskyttelsen av den nasjonale sikkerhet, den alminnelige samfunnsorden (ordre public), eller den offentlige helse eller moral.


  Art 21.

     Retten til fredelige sammenkomster skal anerkjennes. Utøvelsen av denne rett skal ikke være underkastet andre begrensninger enn slike som er fastsatt i samsvar med loven og som er nødvendige i et demokratisk samfunn av hensyn til den nasjonale eller offentlige sikkerhet, den alminnelige samfunnsorden (ordre public), til beskyttelse av den offentlige helse eller moral eller beskyttelse av andres rettigheter og friheter.


   Art 23.

   1. Familien er den naturlige og grunnleggende samfunnsenhet og har krav på beskyttelse av samfunnet og staten.

   2. Retten for menn og kvinner i gifteferdig alder til å inngå ekteskap og stifte familie skal anerkjennes.

   3. Intet ekteskap må inngås uten de fremtidige ektefellers frie og uforbeholdne samtykke.

   4. Konvensjonspartene skal ta passende forholdsregler for å sikre ektefellene likestilling med hensyn til rettigheter og plikter ved inngåelse av ekteskap, under ekteskapet og ved dets oppløsning. I tilfelle av oppløsning av ekteskapet, skal barna sikres nødvendig beskyttelse.

   Art 24.

   1. Ethvert barn skal uten forskjellsbehandling av hensyn til rase, hudfarge, kjønn, språk, religion, nasjonal eller sosial opprinnelse, eiendom eller fødsel, ha rett til slike beskyttelsestiltak fra familiens, samfunnets og statens side som dets stilling som mindreårig krever.

   2. Ethvert barn skal registreres umiddelbart etter fødselen og skal ha et navn.

   3. Ethvert barn har rett til å erverve et statsborgerskap.


   Art 26.

     Alle er like for loven og har uten noen form for forskjellsbehandling rett til lik beskyttelse av loven. I dette øyemed skal lovgivningen forby enhver form for forskjellsbehandling og sikre alle likeverdig og effektiv beskyttelse mot forskjellsbehandling på noe slikt grunnlag som rase, hudfarge, kjønn, språk, religion, politisk eller annen oppfatning, nasjonal eller sosial opprinnelse, eiendom, fødsel eller stilling forøvrig.


   Art 27.

     I de stater hvor det finnes etniske, religiøse eller språklige minoriteter, skal de som tilhører slike minoriteter ikke nektes retten til, sammen med andre medlemmer av sin gruppe, å dyrke sin egen kultur, bekjenne seg til og utøve sin egen religion, eller bruke sitt eget språk.

---

   Vedlegg 8. FNs konvensjon om barnets rettigheter med protokoller (norsk oversettelse)

   FNs konvensjon om barnets rettigheter av 20. november 1989
   Innledning
   De stater som er part i denne konvensjon,

   - som tar i betraktning at anerkjennelsen av den iboende verdighet hos alle medlemmer av menneskeslekten og av deres like og uavhendelige rettigheter, i samsvar med prinsippene fastslått i De forente nasjoners pakt, er grunnlaget for frihet, rettferdighet og fred i verden, 

   - som tar hensyn til at De forente nasjoners folk i Pakten har bekreftet sin tro på de grunnleggende menneskerettigheter og på det enkelte menneskets verdighet og verdi, og at de har besluttet å fremme sosiale fremskritt og bedre levevilkårunder større frihet, 

   - som erkjenner at De forente nasjoner i Verdenserklæringen om menneskerettighetene og i de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene har fastslått og er blitt enige om at alle har krav på de rettigheter og friheter som er fastsatt i disse, uten forskjellsbehandling av noe slag på grunn av rase, hudfarge, kjønn, språk, religion, politisk eller annen oppfatning, nasjonal eller sosial opprinnelse, eiendomsforhold, fødsel eller annen stilling,

  - som minner om at De forente nasjoner i Verdenserklæringen om menneskerettighetene har fastslått at barn har rett til spesiell omsorg og hjelp,
  - som er overbevist om at familien, som den grunnleggende enhet i samfunnet og den naturlige ramme for alle sine medlemmers og særlig barns vekst og trivsel, bør gis den nødvendige beskyttelse og hjelp slik at den fullt ut kan påta seg sine forpliktelser i samfunnet,
   - som erkjenner at barn bør vokse opp i et familiemiljø, i en atmosfære av glede, kjærlighet og forståelse for å sikre full og harmonisk utvikling av deres personlighet,
   - som mener at barn fullt ut bør forberedes til å leve sitt eget liv i samfunnet, og oppdras i pakt med idealene fastslått i De forente nasjoners pakt og særlig i en ånd av fred, verdighet, toleranse, frihet, likhet og solidaritet,
   - som tar hensyn til at behovet for å gi barn særlig omsorg er fastslått i Genève-erklæringen om barnets rettigheter av 1924 og i Erklæringen om barnets rettigheter vedtatt av De forente nasjoners hovedforsamling 20. november 1959, og er anerkjent i Verdenserklæringen om menneskerettighetene, i Den internasjonale konvensjon om sivile og politiske rettigheter (særlig i artikkel 23 og 24), i Den internasjonale konvensjon om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter (særlig i artikkel 10) og i vedtektene og relevante instrumenter for særorganisasjoner og internasjonale organisasjoner som er opptatt av barns velferd,
   - som tar hensyn til - som angitt i Erklæringen om barnets rettigheter - at «barn på grunn av sin fysiske og psykiske umodenhet har behov for spesielle beskyttelsestiltak og særlig omsorg, herunder egnet lovfestet beskyttelse både før og etter fødselen»,
   - som minner om bestemmelsene i Erklæringen om sosiale og rettslige prinsipper for beskyttelse av barns velferd særlig med henblikk på plassering i fosterhjem og adopsjon innenlands og utenlands, De forente nasjoners standard minimumsregler for rettspleie angående mindreårige (Beijingreglene) og Erklæringen om beskyttelse av kvinner og barn i nødssituasjoner og under væpnet konflikt,
   - som erkjenner at det i alle land i verden finnes barn som lever under særdeles vanskelige forhold, og at det må tas særlig hensyn til slike barn,
   - som tar tilbørlig hensyn til den betydning hvert folks tradisjoner og kulturelle verdier har for barns beskyttelse og harmoniske utvikling,
   - som erkjenner betydningen av internasjonalt samarbeid for å bedre barns levekår i alle land, særlig i utviklingslandene,
   - er blitt enige om følgende:

   Art. 3:

   1. Ved alle handlinger som berører barn, enten de foretas av offentlige eller private velferdsorganisasjoner, domstoler, administrative myndigheter eller lovgivende organer, skal barnets beste være et grunnleggende hensyn.

   2. Partene påtar seg å sikre barnet den beskyttelse og omsorg som er nødvendig for barnets trivsel, idet det tas hensyn til rettighetene og forpliktelsene til barnets foreldre, verger eller andre enkeltpersoner som har det juridiske ansvaret for ham eller henne, og skal treffe alle egnede, lovgivningsmessige og administrative tiltak for dette formål.


  Art 7.

   1. Barnet skal registreres umiddelbart etter fødselen og skal fra fødselen ha rett til et navn, rett til å erverve et statsborgerskap, og, så langt det er mulig, rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg fra dem. 


  Art 8.

   1. Partene forplikter seg til å respektere barnets rett til å bevare sin identitet, herunder statsborgerskap, navn og familieforhold som anerkjent av loven, uten ulovlig innblanding.

   2. Dersom et barn ulovlig blir fratatt sin identitet helt eller delvis, skal partene yte egnet bistand og beskyttelse med henblikk på hurtig gjenoppretting av hans eller hennes identitet.

   Art 9.

   1. Partene skal sikre at et barn ikke blir skilt fra sine foreldre mot deres vilje, unntatt når kompetente myndigheter, som er underlagt rettslig prøving, i samsvar med gjeldende lover og saksbehandlingsregler, beslutter at slik atskillelse er nødvendig av hensyn til barnets beste. Slik beslutning kan være nødvendig i særlige tilfeller som f.eks. ved foreldres mishandling eller vanskjøtsel av barnet, eller dersom foreldrene lever atskilt og det må treffes en avgjørelse om hvor barnet skal bo.


  Art 12.

   1. Partene skal garantere et barn som er i stand til å gjøre danne seg egne synspunkter, retten til fritt å gi uttrykk for disse synspunkter i alle forhold som vedrører barnet, og tillegge barnets synspunkter behørig vekt i samsvar med dets alder og modenhet.

   2. For dette formål skal barnet særlig gis anledning til å bli hørt i enhver rettslig og administrativ saksbehandling som angår barnet, enten direkte eller gjennom en representant eller et egnet organ, på en måte som er i samsvar med saksbehandlingsreglene i nasjonal rett. 


  Art 16.

   1. Ingen barn skal utsettes for vilkårlig eller ulovlig innblanding i sitt privatliv, sin familie, sitt hjem eller sin korrespondanse, eller for ulovlige angrep mot sin ære eller sitt omdømme.

   2. Barnet har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller slike angrep.

   Art 18.

   1. Partene skal bestrebe seg på å sikre anerkjennelse av prinsippet om at begge foreldre har et felles ansvar for barnets oppdragelse og utvikling. Foreldre, eventuelt verger, har hovedansvaret for barnets oppdragelse og utvikling. Barnets beste skal for dem komme i første rekke.

   2. For å garantere og fremme de rettigheter som er fastsatt i denne konvensjon, skal partene yte egnet bistand til foreldre og verger når de utfører sine plikter som barneoppdragere, og de skal sørge for utvikling av institusjoner, ordninger og tjenester innen barneomsorg.

  Art 37.

       Partene skal sikre at: 

   a - intet barn utsettes for tortur eller annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Verken dødsstraff eller livsvarig fengsel uten mulighet til løslatelse skal idømmes for lovovertredelser begått av personer under 18 år, 

   b - intet barn ulovlig eller vilkårlig berøves sin frihet. Pågripelse, frihetsberøvelse eller fengsling av et barn skal skje på lovlig måte og skal bare benyttes som en siste utvei og for et kortest mulig tidsrom, 

   c - ethvert barn som er berøvet friheten, skal behandles med menneskelighet og med respekt for menneskets iboende verdighet og på en måte som tar hensyn til barnets behov i forhold til dets alder. Særlig skal ethvert barn som er berøvet sin frihet, holdes atskilt fra voksne, med mindre det motsatte anses å være det beste for barnet, og det skal ha rett til å opprettholde forbindelsen med sin familie gjennom brevveksling og besøk, unntatt under særlige omstendigheter, 

   d - ethvert barn som er berøvet sin frihet, skal ha rett til omgående juridisk og annen egnet bistand, samt rett til å prøve lovligheten av frihetsberøvelsen for en domstol eller annen kompetent, uavhengig og upartisk myndighet og til å få en rask avgjørelse på en slik sak.

  Art 39.

   Partene skal treffe alle egnede tiltak for å fremme fysisk og psykisk rehabilitering og sosial reintegrering av et barn som har vært utsatt for: enhver form for vanskjøtsel, utnytting eller misbruk; tortur eller enhver annen form for grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff; eller væpnede konflikter. Slik rehabilitering og reintegrering skal finne sted i et miljø som fremmer barnets helse, selvrespekt og verdighet.


---
   Det ankom i postkassen her to brev-konvolutter ifra advokat Meling i dag.
   Jeg har knapt rukket å se på de enda og det begynner å bli sent på kvelden.
   Trude ble nok også, slik hun tenker, desperat av tanken på at jeg, Frøydis og Stauda rydder og ordner efter raseringen av huset.
   Jeg snakket på telefonen litt med Trygve og Ingrid.
---
*****

--20-- 

-- Dagboks-notater, fredag 20. mars 2009, Vinberget:

   Trygve Einar var dum nok til å sende Idun en tekst-melding pr. telefon om postkortet som ankom ifra Balder lørdag 18.10. 2008. (Jeg omtaler dette postkortet i mine Dagboks-notater for 29.10. 2008, i fengselet.) Frøydis fortalte meg forleden dag at hun hørte Idun fortelle Balder om postkortet og tekst-meldingen ifra Trygve Einar, efter at den ankom, og at Idun, tror jeg, trodde at det dreide seg om et julekort, som Balder sa at han ikke har skrevet.
---
   Multi-skriver-maskinen lar seg likevel skrive med. Jeg måtte bare tørke blekk-patronen. Men skriveren til pc-n er borte vekke ser det ut som.
---
   Det fremgår av hva Idun forteller at Balder i desember 2008 iallfall herifra stjal med seg hermetikk og matvarer, en kombi-cd-spiller og "noen dvd-filmer".
   Dette var altså i desember.
---
   Ivar B. Løne telefonerte ved 8.30-tiden og vi snakket sammen.
   Vi - og nu mest jeg - snakket blandt annet om dette at Det skjer ikke meg! De fleste, nærsagt alle - i beste fall, tenker at: Det skjer ikke meg, det skjer ikke oss, vi er ikke sånn eller sånn, vi er uangripelige, - alle og enhver vet at vi har det ikke sånn og er ikke slik eller slik! De andre, den og den og de og de, de var annerledes - og kunne selv kanskje for det. Det er umulig at det eller det skulle kunne skje meg og oss! Vi er helgarderte, vi har det mye bedre enn de fleste, aldri har noen klaget eller sagt annet en ros og heder, - det kan derfor ganske enkelt ikke skje!
   Dog vil det likevel meget fort kunne komme til å skje, også den og den - og deg! Og alt plutselig være snudd på hodet og være omvendt, og galskapen og hysteriet i vold! Før noen visste ordet av det!
   De bare ikke tror det nu. De bare tror det umulig nu.
   Dog: Det vil likevel plutselig kunne komme til å skje!
---
   At noen - Trude og Balder inklusiv - virkelig egentlig er så naive og dumme at de kan tro og tenke at jeg noensinne vil kunne akseptere at barna blir fratatt sin far og jeg mine barn, og det all den stund vi enda er hverandres i vårt hjerte, det er og må være århundrenes idiot-spøk!
   Ifra den Arbeiderparti-ideologien som forsøker å omskrive all verdens idealer, moral, visdom og kjærlighet.
---
   En av politibetjentene spurte meg i går om jeg er sint. Jeg sa nei, men jeg er meget trist og meget skuffet og kan også være berettiget irritert, og jeg er meget tålmodig.
   Han sa at han skjønner meg så vel, men at han for sin del ikke engang er irritert på meg.
   Haraldstveit var, i sin uforstand muligvis, gang på gang provoserende.
   De aller fleste i min situasjon ville ha blitt meget sint meget berettiget.
---
   Jeg telefonerte advokat Meling klokken 9.30 og snakket noen ord med sekretær der, som sa at det var ankommet en e-post ifra Trygve Einar om hva som har skjedd. Hun skulle videreformidle den til advokat Meling i dag.
---
   Takstmannen ifra forsikringsselskapet har vært her, klokken er nu 11.15. Han kom for en times tid eller mere siden.
---
   Jeg telefonerte NAV / Trygdeetaten igjen i dag. Angjeldende hva jeg har skrevet om, også i disse Dagboks-notatene. Jeg blir nødt til å komme der hos de i Sandeid, sa de.
---
   Jeg refererte i går ifra Menneskerettslovens ( ekstern ) Konvensjon om beskyttelse av menneskerettighetene og de grunnleggende friheter, Protokoll nr. 4 Art. 2, hvor følgende står bestemt:
   "Enhver som lovlig befinner seg på en stats territorium, skal ha rett til bevegelsesfrihet innenfor dette territorium og til fritt å velge sitt bosted."
   Her står det hverken indirekte eller direkte noe om alder eller slektskaps-forhold. Og det står enhver.
   Skal dette så minst av alt gjelde foreldre og barn?!
   Fordi Iren K. Hebnes sier det, og hun er allmektig og hennes ord ikke kan ankes?!
   Er det så slik det skal være?
---
   Jeg vet ikke om det administrative kommunale vedtaket ifra barnevern-tjenesten bør og må ankes, men jeg regner med det. Som selvfølgelig. Slikt noe kan jo hverken bli stående eller gå upåaktet hen! (Det er jo slik de gjør det. Stadig mere og flere løgner. Inn i systemet og byråkratiet med de.) Jeg fikk ingen kopi av det ifra politiet, som sa - så vidt jeg forstod de - at det vil jeg få ifra Vindafjord kommune.
   Barnevern-tjenesten til Iren K. Hebnes har tidligere unnlatt å sende oss slikt noe.
   Og det at et kommunalt administrativt vedtak ( ekstern ) derifra nu begrunnes i trakassering med grove krenkelser og løgner er ikke noe nytt!
---
   Det at den såkalte barnevern-tjenesten i Vindafjord kommune, med andre ord Iren K. Hebnes, i sitt haste-vedtak ( ekstern ) som begrunnelse henviser til Fylkesnemnda i juni er å gå en utspekulert omvei, for Fylkesnemnda i  Rogaland bare gjorde og sa jo omtrent akkurat det som samme barnevern-tjenestens Iren K. Hebnes ba de om! I all sin enkelhet, ingenting annet.
   Men henvisningen kommer kanskje likså gjerne også fra Trude og Balder, - hvilket gjør det hele enda mere psykt!
---
   Jeg har iøvrig aldri noensinne vært hverken alvorlig eller ikke alvorlig psykisk syk.
   Bare for å få sagt det i klar tekst.
   Jeg har heller aldri sonet noen som helst dom for draps-trusler eller noe som helst annet!
   Jeg har vært varetekts-fengslet, av Arild Austrheim så å si, i nær fem måneder for påstand ifra Trude om draps-trusler. Hvilket er noe helt annet!
   Av den samme politioverbetjent Arild Austrheim ved Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord kommune som i hele saks-komplekset grovt har latt seg manipulere og styre av Iren K. Hebnes.
   Jeg har heller aldri noensinne hverken slått eller sparket eller vært truende, aggresiv eller voldelig overfor Trude!
   Hvis en da ikke oppfatter mitt ultimatum til henne om separasjon og skilsmisse som en trussel!
   Bakgrunnen for mitt ultimatum overfor henne i så måte var i all sin enkelhet og nødvendighet dobbel:
   Å hindre at Balder med sin sinnsforvirring efter møtet med Iren K. Hebnes sin barnevern-tjeneste overtok farsrollen hjemme og derigjennom mishandlet hele familien. Og å hindre at Trude og Balder sammen gjorde dette da de var i gang med sin aggresive krigføring imot resten av familien.
   Disse enkle fakta er det de nu, med Iren K. Hebnes i spissen, har omskrevet til det motsatte i det kommunale administrative haste-vedtak datert 18.03. 2009!
---
   Jeg forsøkte å telefonere Frøydis ved 14.30-tiden, og tidligere i dag, men telefon-svareren der stod på og jeg la igjen en kort beskjed med spørsmål om hva som har skjedd.
   De har antagligvis, nokså helt sikkert, tatt ifra henne mobil-telefonen.
   Og hjernevasker videre med at pappa er en skurk osv.
   Stauda sin mobil-telefon fant jeg i bilen, i lommen på jakken hennes der.
   De har hundre prosent sikkert ikke forlatt bilen og meg med sin vilje.
   Psykt det hele! (Men det har jeg vel sagt mange ganger efter hvert!) Ikke minst det som foregår i Trude og Balder sitt sinn. Og i Iren K. Hebnes og advokat Hjelde sitt, - og i visse andre sitt.
   Hvilken verden er det de tror seg å leve i?!
   Trude sin oppførsel er mildt sagt meget skuffende.
   Og selvfølgelig også Balder, og Gudmund, sin.
   Og selvfølgelig skurkene sin.
---
   Men hva skal en gjøre imot all den galskapen? Hvordan best forholde seg nu, og å få det hele til å snu?
   Jeg håper så inderlig at advokat Meling har gode svar og vet hva som bør og må gjøres!
   Overfor meg brukes ifra motparten bare frekke løgner og galskap, og hjelper tilsynelatende ingenting av hva jeg sier.
   Overfor meg og ungene tar de seg ganske enkelt alle mulige slags friheter, umenneskeligheter, ugjerninger og frekkheter.
   Og ungene vil de ikke høre det minste som helst på.
   Og hva de ønsker å oppnå er det ingen som helst tvil om.
   Og de metodene de anvender er det heller ingen som helst tvil om, er først og fremst løgner.
---
   Jeg blir selvfølgelig trett og klar av det hele i blandt.
   Og jeg er trett og klar nu. Hviler meg litt nu, til sengs. Klokken er 15.15.
   Har vasket endel.
---
   Klokken er 16.40. Gjorde godt å hvile og å sove litt.
---
   Klokken er 20. Jeg fant i skrivebordet til Idun et brev datert 23.09. 2007 ifra Trude til Idun, leste det og ble nokså forskrekket!
   Trude sprer bak min rygg hæslige løgner om meg i dette sitt brev til Idun, for å selv fremstå som snill og kjær overfor Idun og andre!
   Dette har Trude også gjort overfor andre, - og er i hennes metode. Det er slik hun er. Og slik ble hun verre og verre.
   Og slikt noe hører og tror visse andre på!
   Enn om jeg skulle ha snakket og skrevet slik om henne bak hennes rygg! 
---
   Stauda forteller at Balder forteller løgner om meg også for eksempel til han i tyrker-butikken, som så igjen sprer løgnene videre.
   Balder synes som å være særdeles pågående og effektiv til slikt.
---
   Frøydis forteller at Trude sjelden lager middag, men omtrent hver dag bare brødskiver. Jeg ser det på Stauda, at hun har fått for lite og dårlig mat og ikke sin medisinering. Både farmor og Trygve Einar bekymret seg over dette da de så ungene.
   Hverken Trude eller andre enn meg vet også sånn sett hva ungene trenger, forventer og vil ha. Men det vil minst av alt Trude innrømme eller innse eller bry seg om. Hun holder på med sitt.
   Vi har vært og er en noe spesiell familie også sånn sett. For ungenes vedkommende nokså fullstendig uten sykdommer, plager, mismot eller ulykker av noe slag - før Iren K. Hebnes trengte seg inn i familien. (Med unntak av at Balder brakk en bit av en tann til Frøydis, med en sten. Og Trudes tidvis hysteriske tendenser. Og da Balder i 2005 rotet seg inn i Rottereiret.)
   Blandt annet har Alfred Vogel vært en av våre helter og husleger i tredve års tid. 
---
   Jeg telefonerte Idun ved 21.30-tiden og snakket litt med henne. Hun var hos Henriette. Jeg fortalte henne om brevet. Idun sa hun ikke visste annet om Frøydis og Stauda og gårsdagens hendelse enn at noen hadde kjørt de til Haugesund.
---
   Trude klarer altså fortsatt langt på vei å hindre ungene og meg enhver kontakt.
   I nu snart et år.
---

   Jeg telefonerte også og snakket med både farmor, Trygve Einar og Aud Signy i kveld.
---
   Politiet har reparert den bærbare pc-n de beslagla her efter at jeg ble varetekts-fengslet. Antagligvis. De har antagligvis trodd at de ødela den under og efter beslagleggelsen. Morsomt, syns jeg! Og vel flere til.
---
   Jeg ville ikke ha publisert disse mine Dagboks-notater om ikke det var for å informere og orientere om den forskrekkelige nødverge-situasjon, tortur og ødeleggelse, skapt av Iren K. Hebnes, som jeg og min familie befinner oss i og som disse Dagboks-notatene omhandler.
---
   Jeg er selvfølgelig bekymret for at hovedforhandling i den sivile rettssaken til Trude skal være bare i to dager og med den samme dommer Helga Hågenvik som gjorde så stor urett i og med sin midlertidige Kjennelse og forskrekkelige saksbehandling, og skal være nu 15. og 16. april 2009, om tre uker, straks efter påskeferien. Og hun særdeles meget mildt sagt på forhånd ifra begynnelsen har tilkjennegitt sin mishandling av ungene og meg.
   Har advokat Meling fått ordnet med lyd-opptak av hva som kommer til å skje i retten da?
   Og hva vil komme til å skje i retten da?
   Og vil retten komme til å være selvstendig i sin saksbehandling? Uten å bygge på løgnaktige påstander? Og å få motbevist løgnaktige påstander?
   Uten å mistenkeliggjøre meg?
   Får jeg og advokat Meling fremført nødvendige vitner og beviser?
   Hvilkne bør prioriteres?
   Hva vil det komme til å være tvist eller usikkerhet om?
   Vitner og beviser etc. bør være klargjort senest 14 dager før 15. april, så vidt jeg forstår det.
---
*****


--21--

-- Dagboks-notater, lørdag 21. mars 2009, Vinberget:

   Overskyet vær her ute klokken 10.30. Bedre og sol også utover dagen.
   Inntørkede små fikener på ene fikentreet her ute.
---
   Trist å være alene i huset igjen, selvfølgelig. Og tanken på hva Trude og hennes medhjelpere holder på med av barne- og menneske-mishandling.
   Det er iallfall ingen som helst tvil om det.
---
   Og Iren K. Hebnes er på farten igjen, kanskje farligere enn noensinne. På grunn av Trude, Balder og advokat Hjelde.
---
   Jeg spør i blandt Idun om hun aksepterer hva Trude og Balder holder på med, og hun sier som oftest at hun ikke vet hva de holder på med eller hva Trude vil. Fordi Trude sier så forskjellig og sier så lite til Idun, sier Idun.
   Jeg har vanskelig for å forstå at Idun virkelig er så dum, men jeg vet ikke hva forklaringene på dette er.
   Og nu da? Nu er det vel iallfall også for Idun helt uunngåelig å vite hva Trude og Balder holder på med, og hva de faktisk vil!
   Jeg tror hun mest holder med Balder og Gudmund, men har dårlig samvittighet for å innrømme det - særlig overfor meg og ungene.
   Så nær nu hovedforhandling i rettssaken blir særlig Trude og Hjelde desperat! For tenk om dommerne spurte om hvor Frøydis og Stauda befinner seg! Og svaret ble at de er hjemme, fordi det helt selvfølgelig er det de selv vil!
   Det har jo hver gang i et år nu vært for å unngå det at de har kidnappet og fangeholdt og forsøkt å hjernevaske ungene!
---
   Trude hadde jo tenkt å politi-anmelde meg efter midten av september også, for at Frøydis og Stauda ikke var hjemme hos henne i Skogland! Jeg henviser til mine Dagboks-notater for lørdag 27. september 2008 ( ekstern ), hvor jeg forteller hva Trude interessant nok forteller om dette!
---
   Trude oppfører seg hele veien, siden begynnelsen, efter oppskriften. Instruert, skremt og fristet, først og fremst av Iren K. Hebnes, advokat Hjelde, Åse og Balder. Retten, og mange andre, først og fremst visse kvinner, kjenner selvfølgelig godt til oppskriften!
   Jeg også nu efter hvert.
---
   Det er neppe tilfeldig at de siste innbruddene og raseringen her hjemme skjedde omtrent helt samtidig med at Trude var her.
   Eller at tyvene har tatt med seg saks-dokumenter og bevisst synes som å ha rasert og rotet mest mulig.
   Og at de eneste som vel hadde tilgang til nøklene - bortsett fra Trygve og Frøydis - var Trude, Balder og Gudmund! (Hvis en ser bort ifra ungene.)
   Jeg har satt opp en kronologisk rekonstrusjon, som jeg oppdaterer. ( ekstern ).
---
   Klokken er 14.15. Jeg er nettopp ferdig med å ta ut ifra kjelleren alle oppbevarings-esker der, med dvd-filmer, etc. For lettere å kunne se hva som er borte vekke ifra huset efter raseringen og innbruddene. Mange esker med dvd-filmer er stjålet. Blandt annet en eske med førsteklasses filmatiseringer ifra Bibelen, omtrent 30 filmer. Flere med kung-fu og shaolin-filmer, og flere med annet. Det er omtrent 30 filmer i hver slik 15 liter eske (40 x 30 x 19 cm). En likedan eske med mp3-opptagere og tilbehør. En med mine barbersaker, skjegg-trimmer-maskin etc.!
---
   Ble det så min begjæring om såkalt Besøksforbud for Trude, Balder og Gudmund trådte i kraft? ( ekstern ).
   Og når skal det motsvarende og evt. tilsvarende møte i retten avholdes?
---
   Et brev til meg her i postkassen fra NAV / Trygdeetaten i dag, datert 19.03. 2009. ( ekstern ). Angående hvorvidt jeg er far til Tormod eller ikke, som jeg telefonerte om. Det blir opplyst om at Trude har oppgitt til Folkeregisteret at jeg er far til ham, og at barnet nu står oppført uten far i Folkeregisteret.
   Jeg blir bedt om å finne ut av dette hos NAV i Vindafjord. Og det skal jeg gjøre nokså umiddelbart snart!
   Jeg håper selvfølgelig at jeg er far til Tormod, men forskrekkes jo hva enten jeg er det eller ikke!
---
   Nesten fem måneder med mishandling, tortur og krenkelser i kanskje landets strengeste og verste fengsel, sammen med stort sett voldsforbrytere og narkomane. Som varetekts-fengslet, sammen med straffedømte, i strid med Menneskerettsloven (1999)
Vedlegg 6, Den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter, både Art. 10 punkt 1 og 2 og flere til. ( ekstern ).
   Omtrent 20 timer i døgnet innelåst i en liten celle, avskåret omtrentlig fullstendig fra enhver og all kontakt med omverdenen, endog min egen familie.
   Og utenfor fengselet, terror, mishandling, krenkelser og tortur både overfor meg og ungene.
   Vi alle uskyldige, snille, flinke og tålmodige, mishandlet på kryss og tvers.
   Omtrent totalt avskåret fra rettssikkerhet, lov og rett.
   Og heksejakten, galskapen og hysteriet fortsetter og fortsetter!
---
   Jeg har inntrykk av at det er advokat Hjelde, Balder og Trude som 
pisker opp stemningen mest i disse dager efter at jeg kom ut ifra fengselet!
---
   Lyd-opptak av alt det som skjer og blir sagt i retten er selvfølgelig særdeles meget viktig!
   Hvor meget har jeg vel ikke allerede erfart det!
---
   Det pågår mere og mere og tydeligere og tydeligere en slags forskrekkelig og merkverdig borgerkrig i Norge!
   Det kjempes for fred, anstendighet, lov og rett og nestekjærlighet, kontra krig, uanstendighet, ulov og urett og egoisme.
   Det kjempes for og imot Arbeiderparti-ideologien. Samtidig som Arbeiderparti-ideologien desperat med alle midler forsøker å skjule hva som enda foregår bak kulissene!
---
*****
--22-- 

-- Dagboks-notater, søndag 22. mars 2009, Vinberget:
   Regn og helt overskyet, grått. Klokken snart 9. Mye regn på formiddagen, derefter sol og så overskyet igjen. Men klokken 14.15 kom brått og tett fem minutter med store, hvite hagl, store som erter. Derefter vind et kvarters tid. Jeg arbeidet og ryddet i hagen en times tid inntil det nesten haglet seg ferdig. Før det var jeg på besøk hos Bernt og Hilde en times tid, og hilste så vidt på Daniel også. Frøydis og Stauda håpet også på å besøke de nu i helgen, hvilket det altså ikke ble noe av.
   Klokken 19.45 i kveld flere meget sterke torden nord for her, i retning Ølen - og også sør-øst i retning Vikebygd. Regn også litt efterpå.
   Gamle, gode Nudi-pusen har vært her hver dag siden jeg kom hjem og vi oppdaget hverandre. Hun vil helst nesten bare være ute, utenfor her. Hun har blitt vant med det mens jeg og alle har vært borte.
---
   Fine ord om poesien på radioen i dag formiddag, NRK P1, før klokken 10.
   Om poesien - og hvor nødvendig og viktig den er. 
---
   Det er mye å få orden og rydding på her hjemme, både ute og inne.
   Det er mye å få orden og rydding på i forhold til rettssakene og saks-dokumentene også, ikke minst.
   Og det er nu fem måneder med saks-dokumentasjon som enda ikke er skrevet inn på pc!
   Hadde enda det nye huset stått ferdig!
   Hadde noe gått annerledes og bedre da?
   Trolig ikke. Men at huset enda mangler er trist og upraktisk og medfører endel ekstra arbeide og mye tinglig rot.
   Så lett det var å holde orden da vi bodde i Namdalen! Med mere plass og bedre hus.
   Slik det også skulle bli her!
   Og vel skal bli!
   Men nu er jeg foreløbig alene her, hvilket gjør det hele mye tyngre.
   Løsningene kommer forhåpentligvis snart!
   De må kommende løsningene!
   Med hensyn til alt og det hele.
   Så godt skadene og ødeleggelsene lar seg hele og lege.
   Annen vei er ikke å gå.
---
   Klokken er 23. Jeg telefonerte Idun, og vi snakket lenge. Mest om opplevelser og erfaringer ifra fengselet, og om dyrene og litt av hvert. Jeg forstod det på henne som at Frøydis og Stauda iallfall ikke er i noen umiddelbar fare, hvilket beroliget meg. Og jeg ville ikke vite mere, for ikke igjen å bli beskyldt for gudene vet hva. Og det forstod Idun også. Vi hadde i steden en trivlig og koslig lang samtale om så forskjellig.
   Hun sa at Frøydis og Stauda straks hadde forsøkt å komme seg hjem igjen til Vikebygd. Men at det så var skjedd noe i all hast og at nu bare Idun var der i Skogland. Og at Trude og mormor hadde vært ganske så oppfarende.
   Balder har fødselsdag, 23 år, i dag. Snart også Solborg, 28. mars, tre år.
   Snart også Tormod. Antagligvis 15. april, ett år.
---
   Trude tror kanskje at jeg er sint på henne og hevngjerrig, efter alt det groteske hun har latt meg og ungene gjennomgå.
   Og for at hun er som hun er.
   Men det er jeg ikke. Ikke den minste smule som helst.
   Det er mange som følger den samme oppskriften som henne. Det er nokså det vanlige. Endog de som får med seg barna inn i den, langt mere vellykket enn Trude.
   Omkring 70 prosent av alle ekteskap i Norge går nu i disse tider under Arbeiderparti-ideologien i oppløsning, hvis jeg husker statistikken riktig. Og det er i den forbindelsen ifra Arbeiderparti-ideologiens side lagt opp til den krig og mishandling og det spetakkel som pågår, og som visse onde, grådige krefter skor seg på, og den borgerkrig som også sånn sett pågår.
   Trude er ingen martyr, som hun selv ved noen anledninger har sagt det. Og hun er hverken særlig klok og vis eller modig.
   Og hvordan skulle jeg vel kunne forlange eller forvente slikt noe av henne?
   Det gjør jeg ikke.
   Jeg verner om henne og er glad i henne, så godt jeg formår.
   Hun har ikke bedt meg om noe annet.
   Ber hun meg om det, så blir jeg løst fra det ansvar jeg har overfor henne.
   Det har hun ikke gjort.
   Det er bare kjærlighetens bånd som holder oss sammen.
   I gode og onde dager.
---
   Endog for eksempel politioverbetjent Arild Austrheim er redd Iren K. Hebnes, eller har grunn til å være redd henne.
   Hun er ganske så meget allmektig.
---
*****
--23-- 
-- Dagboks-notater, mandag 23. mars 2009, Vinberget:

   Regn i natt og på formiddagen, sol og finvær da jeg kom hjem omkring 13.30. 
--- 
   Jeg kjørte til Ølen i formiddag, derfra videre til NAV / Trygdeetaten i Sandeid. 
   Avleverte den foreløbige listen over hva som er stjålet og ødelagt i Lensmannskontoret. 
   Hos NAV i Sandeid måtte jeg fylle ut et skjema for å finne ut hvorvidt jeg er far til Tormod eller ikke. Hun jeg snakket med het Gudny Økland. Jeg spurte som tenkt også og om hvordan det forholder seg angående Barnetillegg og Underholdsbidrag, og hva som har skjedd i så måte. (Henviser til hva jeg skrev om dette i mine Dagboks-notater tidligere, særlig i fengselet.) Det sa hun at vi får vente med å snakke om til resultatet av undersøkelsen om farsskap foreligger. Jeg sa at det først og fremst gjelder de andre barna m.h.t. Barnetillegget og Underholdsbidrag, men hun ville ikke snakke om det nu. Heller ikke om det forhold at min uføretrygd er redusert til omkring ti tusen kroner, og omstendighetene omkring dette. Jeg uttrykte meg enkelt, kortfattet og saklig. Hun spurte om jeg har advokat, - og sa at det hele er advokat-mat! 
   I Ølen var jeg innom Kommunehuset både på vei til Sandeid og tilbake. Først spurte jeg i ekspedisjonen om jeg kan få en kopi av det kommunale administrative vedtak som ble fattet 18.03. 2009 vedrørende meg og min familie. Hun jeg der snakket med skulle undersøke en stund og lurte på om jeg kunne komme tilbake om en halvtimes tid, fordi det datasystemet barneverntjenesten brukte var lukket og noe for seg selv, som bare barneverntjenesten kunne bruke, og jeg sa jeg kunne komme tilbake om en times tid eller to. Hvilket jeg gjorde. Hun hadde i mellomtiden snakket med Iren K. Hebnes, som hadde sagt at jeg ikke kunne få en kopi av det vedtaket - fordi, hadde Iren K. Hebnes sagt, det var et vedtak til politiet. Annet svar eller forklaring kunne ikke hun jeg snakket med gi. 
---
   Nok en falsk politi-anmeldelse ifra Trude, sammen med Balder, og igjen et falskt kommunalt administrativt vedtak ifra Iren K. Hebnes, som jeg forsøker å innhente opplysninger om.
---
   Det synes som å gå imot en Avsløringenes tid - som også er selv-avsløringenes tid. Ikke minst også for Trude og hennes nærmeste medspillere sin del.
---
   Farmor (min mor) telefonerte klokken 16.30. Hun telefonerer igjen i kveld.
   Jeg telefonerte og fikk snakket noen minutter med advokat Meling klokken 16.45, han har hatt det og har det travel, og jeg skal telefonere ham igjen efter klokken 20.30. 
---
   Jeg gjør meg noen hastige notater herunder, å huske å spørre advokat Meling om:


   --- hvordan er prognosene for hva som kommer til å skje
   --- kan ikke risikere å komme i retten og tape ungene - forberedes nødvendig godt
   --- jeg kan ikke sitte og se på at ungene blir borte vekke - og at tiden går, uten at jeg gjør mitt veldig beste -
   --- går det i orden med lyd-opptak av hovedforhandlingen i retten 
   --- blir det hele virkelig bare over to dager / plankekjøring, er det meste bestemt på forhånd, meget tydelig hva dommeren vil,
   --- kreve flere dager, annen dommer, lyd-opptak,  

   --- løgnene tidligere avsagt av retten, motbevises - eller hva, hvordan, når
   --- hva viktig motbevise - bevise
   --- volds-påstandene motbevises, fakta bevises
   --- trude og jeg, veies opp imot hverandre -
   --- adv. hjelde sin strategi, metode og mål er definitivt storangrep på meg, fullstendig ødeleggelse av meg i pakt med Iren K. Hebnes, og ros og skryt av trude, særlig for at hun har forlatt meg - ikke være naiv over hjelde -
   --- trude og hjelde - strategien nekter konsekvent om og om igjen kontakt og samvær -
   --- trudes fangehold og kidnappinger, vesentlige - flyttingene, flyktninger -
   --- retten kjenner jo meget godt til oppskriften i slike saker, borgerkrig, frekkhetens lov og jungelens lov, bak kulissene -
   --- trusselen fra hebnes, elimineres 
   --- advokat hjelde contra trude, bevises - påvises, trudes ustabilitet,
   --- ungene vil ha tilbake livene sine, og pappaen sin,

   ---
   --- volds-alarm hastevedtaket krisesenter oppskriften besøksforbudene samværsavtale-forslaget -
   ---
   --- jeg har vært hos NAV i dag / advokat-mat / ti tusen kroner månedlig - ikke hebnes / familiens økonomi plutselig overført Trude, premieres, kidnappingen og fangeholdet premieres og videreføres både av fy-nemnda, politiet, bvt og tingretten! -
   ---
   --- vår strategi presiseres - 
   --- den kronologiske rekonstruksjonen straffesaken - viser og bevitner hva som egentlig skjedde med stor tydelighet -
   --- politi-anmeldelsene ifra meg henlagt, imot hebnes, trude
   --- bilene grue kommune, lyd-opptakene - utspekulert lureri, eller
   --- ankehenvisningen, dens innhold og faremomenter,
   --- ungene nu kidnappet og fangeholdt og mishandlet et år, og jeg fengsel og galehus, trakassering, krenkelser, løgner, stigmatisering, segregering, osv.
   ---
   --- besøksforbudene, hvordan gikk det - går det, med de
   --- forslaget til samværsavtale, fått reaksjon
   ---
   --- hebnes, stevnes for retten, når - viktig
   --- saks-komplekset, hebnes, pågått nu i tre år, terror, trakassering, trusler og tortur -
   --- politiets rolle i det hele, stevnes - når, hvordan 
   --- frøydis nektes advokat, telefon, bevegelsesfrihet, etc. - adv. Lill Hege Furulund Høimyr -
  
 --- menneskerettsloven 1999, viktig - mange lovbrudd -
   ---
   --- anken hr, menneskerettsdomstolen strassburg, 4 års ventetid -
   --- pressen - media - involveres, vg f.eks., eller -
   --- 

---
   Mange spørsmål og tanker nu bare umiddelbart!
---
   
Jeg telefonerte og snakket litt med Timm på Averøy i kveld, og før det med Sigmund. Begge før klokken 19. Og Ingrid Gjerde. Såvidt også Bernhard, samt telefon-svarer hos Eirik og Hege. Jeg snakket litt med Idun også i kveld, to ganger, bare nokså kort. Og hun hadde også snakket litt med Trude, sa hun.
   Jeg gjorde iøvrig Idun oppmerksom på at jeg jo skjønner hvor Trude med ungene befinner seg, uten at jeg sa hvor. Og at Frøydis av Trude nektes både advokaten sin, telefon, bevegelsesfrihet og ytringsfrihet. Likesom resten av ungene.
   Det er vel aller mest og strengest frem til rettssaken hun har tenkt å fangeholde de, tenker jeg. Men nok også derefter.
   Særlig hvis hun ikke får fjernet meg fullstendig ifra sin og deres verden.
   Særdeles psykt.
   Og alvorlig.
   Trude ble selvfølgelig i sitt hysteri, og med sitt smittsomme skuespiller-talent, sin selv-innlevelse - og Iren K. Hebnes sin kalde hjerne - bragt til Krisesenteret i Haugesund, i henhold til oppskriften. Sammen med ungene, som Trude igjen lager spetakkel med.
   Mange kvinner har også falskt gjort det før henne!
   Tankevekkende.
   Noen fortalte at Balder trolig satt i fengsel kanskje to uker (antagligvis Sandeid fengsel) straks før raseringen her hjemme. Antagligvis blandt annet sammen med sin viltre og forvirrede venn Robert, som han også bodde i en campingvogn sammen med. Forundrer meg ikke.
---
   Og så lettvint og enkelt som det egentlig er med likeverd, dialog, fred og fordragelighet!
   Om en - og den annen - bare vil det.
---
   Advokat Meling ble antagligvis for opptatt med noe eller noen, sa en som svarte i hans telefon.
   Det er henimot midnatt nu, og Trygve Einar telefonerte og vi snakket en stund.
   
I går kveld, Balders 23-årsdag, ikke bare kraftig torden, men også tornado, rundt om Haugesund! Det stod om tornadoen i Haugesunds avis i dag, sa Trygve Einar.
--
*****

--24--

-- Dagboks-notater, tirsdag 24. mars 2009, Vinberget:

   Formiddag med sol og fint vær.
---
   Jeg sovnet og sov godt og våknet tidlig.
   Har skrevet et godt stykke på vei Kronologisk rekonstruksjon ( ekstern ) av hva som skjedde ifra september - oktober m.h.t. straffesaken med Trudes påstander om mord-trusler.
   Tankevekkende stoff!
---
   Jeg telefonerte advokat Meling ved 15-tiden, men har var i fengsels-besøk, sa hans sekretær. Hun skulle varsle ham om at jeg har telefonert.
   I morgen skal jeg sende ham en konvolutt jeg har gjort i stand til ham.
   Jeg telefonerte også advokat Høimyr, for å si at Trude har tatt ifra Frøydis telefonen og at Frøydis derfor ikke får tatt kontakt med advokat Høimyr. Jeg foreslo at hun sender henne brevet til Trudes adresse, hvilket advokat Høimyr sa hun skal gjøre.
---
   Såkalenderen 2009 ankom her med posten i går.
---
   Jeg telefonerte Frøydis omtrent klokken 17.40, og la igjen en beskjed til henne på mobil-svareren - med telefon-nummeret til hennes nye advokat, i tilfelle om hun bare har det på sin fratatte mobil-telefon.
   Straks efterpå telefonerte jeg Idun. Spurte om hun var i Skogland, hun sa nei, at hun er i Haugesund. Ba henne igjen om å forsøke å hjelpe Frøydis med telefon-nummeret til hennes nye advokat (som Idun har notert seg), og hun sa også nu ja, men Idun spurte om jeg kan telefonere senere heller, og jeg sa ja - og ba henne huske at det er en Avsløringenes tid, og også selv-avsløringenes tid. Og jeg gjentok dette med telefon-nummeret. Jeg tror dog at Idun kanskje var sammen med Trude. Jeg tror hun kanskje hjelper Trude med ugjerninger. Mormor reiste hjem til Trondhjem igjen forleden dag. Det ble vel for mye galskap endog for henne.
---
   Jeg telefonerte og snakket litt med Trygve omkring litt efter klokken 20. Han hadde sendt Frøydis sin nye advokat et brev om at Frøydis er fratatt telefonen sin, etc. Et noe langt brev særdeles rundt og grovkornet i kantene, men velment ifra hans side.
---
   Jeg skulle ha spurt Idun om noe, i forbindelse med den kronologiske rekonstruksjonen i forhold til straffesaken, og har telefonert henne flere ganger i kveld, inntil nu ved midnatt, men hun tar ikke telefonen.
---

*****
--25-- 
-- Dagboks-notater, onsdag 25. mars 2009, Vinberget:
 
   Jeg sliter som vanlig - og for familien - på min helse.
   Fikk gjort mye kontor- og skrive-arbeide i går, helt til henimot og efter midnatt.
---
   Jeg har forsøkt å telefonere Rolf Jakobsen noen dager, men får inntrykk av at han ikke vil påtreffes. Hverken på sin mobil-telefon eller hus-telefon.
---
   Politi-avhørene med Balder, Trude og Gudmund ble mens jeg satt varetekts-fengslet i sterk grad villere og villere med hensyn til påstander om voldsbruk ifra min side i familien! For å si det mildt. Forutsett ifra min side allerede før desember 2006 - hvilket også en rekke av lyd-opptakene taler sitt tydelige sprog om. Det er heller ikke uten grunn at det synes som å fremgå av politi-avhørene at advokat Hjelde har forsøkt å få Trude inn på Krisesenteret i Haugesund! Han vet hvordan tingene skal gjøres - og fremstå! Og Trude adlyder, mere og mere desperat!
   Jeg må spørre advokat Meling om disse falske volds-påstandene bør eller må taes på alvor, og motbevises, eller hvorvidt de faller på sin egen gjennomskuelighet. De er dessuten også et vesentlig element og aspekt av de lovstridige straffbare falske vitnemål som nu mere og mere er fremsatt ifra Balder, Trude og Gudmund. Med utgangspunkt i Iren K. Hebnes, selvfølgelig, som i tillegg har dette som en av sine alvorlige påstander i sitt haste-vedtak til politiet 18.03. 2009!
   Påstandene om voldsbruk kan nokså grundig motbevises ifra min side, med solide beviser, i og med at jeg som sagt forutså slikt noe allerede før desember 2006. Men å motbevise de - og å påvise og å bevise deres løgnaktighet - vil måtte kreve at retten gir seg en hel del tid til å få den side av saken opplyst og fremlagt. Vil det komme til å bli nødvendig - og nu i de første omganger fremover?
---
   Det er nok jeg som heller skulle ha vært på Krisesenter med ungene! Iallfall ikke Trude!
---
   Jeg kjører til Haugesund i dag tidlig, og tar med mobil-telefonen (tlf. 91 72 99 20) som jeg nu via Trygve Einar har en lader til. Skal postlegge en brev-konvolutt til advokat Meling, og håper også å få snakket litt med ham. Og jeg skal i dag forsøke å finne ut av ny-priser omtrentlig for de sakene som ble stjålet herifra, til forsikringsselskapet.
--

*****
--26-- 
-- Dagboks-notater, torsdag 26. mars 2009, Vinberget:

   Og jeg bestemte meg for efterpå å besøke Trygve Einar og Ingrid, hvis det passet for de. Telefonerte og snakket med Trygve Einar omtrent ifra Aksdal, og han sa det passet bra. Jeg kom hjem derfra først klokken 2 i natt.
   Spiste to eller tre måltider med de og hadde det bare fint. Telefonerte derifra og snakket med Idun, og med advokat Meling.
   Min mor telefonerte tilfeldigvis mens jeg var der dit og snakket litt med Trygve Einar, og med meg.
   Melings juridiske rådgiver, Bjørn, skal telefonere meg i formiddag.
---
   Jeg har dobbel time-avtale hos dr. Tungesvik i dag klokken 13.
   Min mor telefonerte litt før klokken 11. Skal snakke med henne i kveldningen. Jeg skal straks kjøre til Tungesvik nu.
---
   Dette med bevegelsesfrihet og de kjærlighetens bånd som holder oss sammen tenkte jeg å skulle skrive litt om. Også i forhold til Menneskerettsloven. Men ikke akkurat nu.
   Kanskje også skrive om for eksempel den alminnelige taktikk, metode og kvinnelist i oppskriften i dette med å opprettholde falske forhåpninger? (Trude kanskje egentlig overfor både meg, ungene og andre. Men at hun i verste fall (og grådig fristet) bare later som at hun vil det motsatte av advokat Hjelde, og som om hun ikke klarer eller tør å stoppe ham.) Og om forskjellige visse andre yre felles-nevnere. Så som dette å forholde seg taus, kidnapping, volds-påstander, Krisesentre, påstander om hjernevask og dårlig påvirkning, om underkuelse og undertrykkelse, om psykisk sykdom, om psykotisk adferd, om religiøs fanatisme og om seksuelt misbruk, osv.
---
   Jeg kom hjem fra Tungesvik ved 16.30-tiden. Og da var jeg nokså trett, men telefonerte advokat Meling uten å nå frem, og fikk hvilt meg en times tid efterpå.
   Nu er klokken 20.30. Jeg snakket nokså lenge med Idun i telefonen i sted, og derefter bare litt med min mor.
   Mormor er i Haugesund enda, fortalte Idun, og at mormor hadde tenkt å reise forleden dag, men reiser til Trondhjem først i morgen. Trude har vel villet holde på henne i det lengste nu. Jeg og Idun snakket som vanlig om så forskjellig. Litt om Trude også. Og om at Trude nu ble så taus. Og om dette forskrudde at advokat Hjelde liksom jobber for ungene - og ikke for Trude! Men for Iren K. Hebnes. Helt imot Trude, og helt imot meg og ungene og hele familien! Og all galskapen og alt det kriminelle han får Trude med på med sine trusler og skremsler om at Iren K. Hebnes ellers kommer og tar ungene! (Og nu er vel psykt nok i realiteten egentlig derfor faren større for det enn noensinne!)
   Hvordan eliminere fullstendig faren for Haste-vedtak ifra Iren K. Hebnes?! Det er på sett og vis det store spørsmålet!
   Men Trude ble taus overfor Idun for det lille Idun hadde fortalt meg om hva som var skjedd og om at ungene ikke er i noen umiddelbar fare! Som for å demonstrere at hun ikke mere vil si noe som helst mere - til Idun. Meget dårlig gjort overfor Idun. Trude, Hebnes og Hjelde vil at jeg skal være mest mulig bekymret og uvitende. De vil i det heletatt bevisst eller instinktivt sin motpart mest mulig psykisk angrepet, belastet og nedbrutt! Det også hører med til oppskriften. Og til dramaturgien, i-scenesettelsen. Vi alle har måttet finne oss i mye sånn sett ifra Trude. I lang tid nu.
   Idun bekrefter og forteller iøvrig at Frøydis og Stauda nu sterkt og massivt blir utsatt for trusler om fosterhjem / barnehjem hvis de oppsøker eller tar kontakt med sin pappa!
---
   Iren K. Hebnes med sine undersåtter - en ung-jente, med en helt annen kultur-bakgrunn, og en meget ufin oppførsel, tror seg å komme og overta mors- og fars-rollen i vårt hjem, efter å ha trakassert oss (og særlig Balder) i en og en halv time (13.03. 2006)! Og det endatil midt i en barne-fødsel! (Solborg.) Igangsette en maktsyk såkalt Undersøkelse (eller hus-inkvisisjon) i vårt hjem efter en tullerusk såkalt Bekymrings-melding (22.02. 2006) ifra Mattilsynet! Komme hjem til oss, hun og Berit Molbosæter, i inntil tre måneder eller mere, for "å bli venner med oss", og for å "snakke med ungene i ene-rom" og for "å se hvordan vi har det", og for å se om også vi har noen "sjeletter i skapene", osv.! For "det har vi jo bare nødt til!" Og "alle og enhver har jo sjeletter i skapene"! Vi må bare ikke tro oss som noe unntak i så måte - sier hun!
   Og så ikke engang gidde svare på spørsmålene våre - eller ha noen meningsfull dialog! Hverken da muntlig eller videre skriftlig. Jeg og Trude hadde da for eksempel eventuelt videre tenkt å foreslå for eksempel PP-Tjenesten eventuelt kunne komme, - for de har vi jo god erfaring med fra før, for mange år siden, i Skaun. Men Iren K. Hebnes og hennes er ikke interessert i noe som helst annet enn sin egen maktsyke arroganse, trakassering - terror og trusler! Og når jeg sier til henne - at jeg kommer til å offentliggjøre en utskrift av lyd-opptaket med vårt forskrekkelige møte med de (13.03. 2006), da sier hun frekt og tydelig, uten blygsel, via Jens Tveit, at hvis jeg gjør det så kommer hun og tar ungene ifra oss! (Og det skulle liksom gjøre meg mindre interessert i å offentliggjøre dialogen med henne!)
   Og hun mente alvor med hva hun sa! Samtidig som hun sa at jeg måtte være paranoid og gal hvis jeg trodde at hun (les: barnevern-tjenesten) ville oss noe vondt! Men det ville hun jo ikke? - eller hva?!
   Det var det som skjedde! Og det er det som enda skjer! Nu pågått i tre år! Og videre og nu særlig via mormor, advokat Hjelde og Balder! Og flere til. Og trusselen ifra Iren K. Hebnes var utspekulert og tydelig - og tydeligere og tydeligere - ifra begynnelsen og forløpet: Haste-vedtak, barna bort vekk, hvis de eller Trude gies noen som helst anledning til kontakt med Rune L. Hansen! Familien skal ødelegges, sier Iren K. Hebnes, - ellers kommer hun og ødelegger barna! Og nu står hun der, ved vrak-restene av familien, efter tre år med terror, trakassering, trusler og tortur - og våger snart å gjøre det Haste-vedtaket hun truet med! Det endelige døds-støtet!
   Hvis ikke Trude selv først gjør det, livredd, miserabel og galskapens fristelser i vold - med Iren K. Hebnes sin velsignelse!
   Og Trude, mere og mere trengt opp i et hjørne, livredd og desperat - tvunget til å mishandle og å ødelegge seg selv, sin egen mann, og våre egne barn! Nu ikke mere i stand til å snu. For å redde ungene fra en skjebne verre enn verst! Trodde hun - og trodde alle som trodde på Iren K. Hebnes!
   Den allmektige Iren K. Hebnes!
---
   Det er fint der på stedet hvor dr. Tungesvik nu har kontor og det er et slags helsesenter. Ved en elv, en hage med en paviljong, og et stort furu-tre - og et stort bøke-tre, og noe thuja og sypress, og en lekeplass for barn, med blandt annet en liten jordvoll med en rutsjebane, og en fin-fin bålplass, og langs med elven hundre amelanchier-trær som må være litt av et syn når de blomstrer i et langt hvitt broderi og slør der, mens elven risler forbi - bare kanskje hundrede meter eller mindre ifra sjøen!
   Og trivlig og hyggelig nok et lite bakeri med konditori og kaffe-servering rett i nærheten. Hvor det dog koster penger, og for mange vel langt for mye, å handle. Uten at en får spesiell kvalitet for pengene, - for kvaliteten på varene og råvarene i norske konditorier er, som i mange andre land, dårlig og tildels elendig! Men bare tanken og tiltaket er jo penger og mere verdt!
---
   Hastig notat, - spørre adv. Meling om:
   bjørn, jur. rådgiver tlf ikke i dag - fakta er at balder alene eller ikke, med eller uten trude, er skyldig i raseringen, bare de to hadde egentlig tilgang til nøkkelen (bortsett kanskje fra Gudmund? - og bortsett jo fra Idun og Frøydis) - tungesvik fikk på dvd-plate lyd-opptakene ifra tvangsinnleggelsen galehuset 07. - 12. januar 2007 - bilene Grue utspekulert at ikke ankes?! hvordan så frifinnes?!
---
   Nokså sterk og kald vind ute nu i dag og særlig i kveld.
---
   Trygve telefonerte på kvelden og jeg snakket litt med ham. Min mor rett før ham.
   Jeg bare noterer meg at Trygve forteller at det er 73 km eller omtrent 1 t 10 m fra Mosterhamn til Tindeland. Og at en omregner fra amerikanske miles ved å gange med 1,6.
   Derav tror jeg det er anslagsvis i overkant av 75 km fra Tindeland til Tungesvik der i Skånevik.
   Jeg legger meg for å sove nu nokså tidlig. Er enda trett. Det er så godt og nødvendig og hærlig at jeg nu efter fengselet får og kan sove godt og vel! Og nu begynner det å varme ifra ved-ovnen.
---
*****

--27-- 
-- Dagboks-notater, fredag 27. mars 2009, Vinberget:

   Sterk og kald vind også i natt. Bittelitt tørr sne i vinden også.
---
   Jeg har dessverre enda ikke fått koblet til Internettet. (Og jeg som var blandt de første her til lands tilkoblet Internettet, for mange år siden!) Det er leit, for det trengs i dette saks-komplekset, for å kunne nå frem.
   Jeg snakket med telefon-selskapet Telenor om dette i formiddag, og bestilte et mobilt bredbånds-abonnement som kan brukes på kveldstid efter klokken 18 og i helgene. Forhåpentligvis tilsendt og brukbart om en ukes tid.
   Jeg faxet over noe til advokat Meling i dag formiddag. Som en skisse, og så han kan se hvor tankene mine går og at jeg forsøker å forberede rettssaken så godt jeg formår. Håper han i så måte ikke stiller store forventninger til meg. Det er fremmedartet for meg med slikt noe, og jeg må best mulig lite på ham!
   Meg herser og hærjer de hundre prosent med, meg og ungene - vil de ikke høre et sekund på.
Og ikke heller Trude, med mindre hun sier det samme som Iren K. Hebnes og advokat Hjelde! 
   Den ensidighet, stigmatisering og segregering som har vært dommer Helga Hågenviks saksbehandling hittil og videre lagt opp til er forrykende skremmende!
---
   Min egen kone er i ferd med å ville ta ifra meg våre barn. Det er så sykt som noe sykt kan bli! I Norge kan slikt noe skje.
   Og det er fullstendig grøsselig hva hun holder på med.
---
   Bjørn der hos Meling telefonerte ved 14-tiden, og vi fikk snakket ut og han forstod situasjonen og min bekymring og skal sørge for at Meling ivaretar alt og at vi får gjort det hele godt ferdig - til rett tid. Og jeg får høre nærmere om alt dette senest tirsdag formiddag. Så vi blandt annet får bestemt hvilkne dokumenter som skal fremføres for retten 15. april, og vi får se motpartens Bevisoppgave så langt, vitner, etc.
---
   Dette er den vitneliste vi nu foreløbig ble enige om pr. telefon:
           - Frøydis Hansen, 15 år, datter av Rune og Trude Hansen. -
              - Stauda Sofie Hansen, 12 år, datter av Rune og Trude Hansen. -
              - Idun Hansen (? Rune snakke med henne først.), f.
16.01. 1988, datter av Rune og Trude Hansen. -
              - Anja Maria Veastad og Ove Steinstø, Gamlevegen 17 A, 5563 Førresfjorden. Tlf. mobil: 48 25 50 22. Samboerpar som kan uttale seg om barna og om hele familien. Anja og Ove har vært og er naboer og venner med familien i sommertiden, men også ellers. Anja sin avdøde mor, Tordis, var også en god venn av familien. -
             - Trygve Einar Gjerde, 5440 Mosterhamn. Tlf. 53 42 62 06 og 53 42 04 29. Mobil-tlf.: 93 03 08 03. Mobil Ingrid: 93 40 56 93. Telefaks: 5342 62 06. Venn av familien. Hjemme hos familien Hansen har Gjerde bistått i samtaler og møter angående familiens problemer. Kan uttrykke seg om inntrykk av barna og hele familien, og også av saksforholdet. -
             - Bernt Ø. Stokke, tlf. 52 84 29 52, tlf. hytten: 53 76 85 75. Nærmeste naboer til familien Rune og Trude Hansen i Tindeland i Vikebygd. -
             - Ivar B. Løne, Tjønnegrend, Vinje i Telemark. Tlf. Voss: 56 51 26 69. Tlf. Telemark: 35 07 18 47. Eldre venn av familien som deler deres interesser på mange områder. Han har de senere år vært på flere møter, turer og sammenkomster med familien, i forbindelse med selvberging og gamle kulturtradisjoner, og han har et godt forhold til barna i familien, og også far og mor. Ivar B. Løne er høyt verdsatt og respektert i familien. -
              - Erik Wiken (? Rune snakke med ham først.), Klyvevegen 181, N-5612 Steinstø, Norge. Tlf. 97 65 53 91. Nær venn av familien, som også deler mange av familiens interesser. Slik var det iallfall. -
              - Aud Signy Jakobsen (? Rune snakke med henne først), Storberget, 2256 Grue Finnskog. Tlf. 62 94 77 62. Bekjent av familien gjennom mange år. -
              - Trond Høy, Dalanesvegen 110, 5563 Førresfjorden. Tlf. 52 77 30 51. Mob: 95 88 16 68. Venn og bekjent av far. Lærer. Styremedlem sammen med far i Arborets Venner for Haugalandet. Kan uttale seg om fars forhold til barn og familie, og om far som menneske. -
---
   De med spørsmåls-tegn er bare vurderinger foreløbig.
---
   Jeg har forsøkt flere ganger i dag å telefonere Idun, men når ikke frem. Er hun også nu nektet kontakt med sin far?
Jeg har visse fornemmelser og en viss frykt i så måte. Rart at jeg er snar til bekymring i dager som dette? Avsløringens og selv-avsløringens dager.
   Jeg håper så inderlig at også Balder og Gudmund og Trude snart heller må begynne å gjøre det rette.
   Bjørn - som har god greie på slikt - sa til meg i dag hva også jeg selv en rekke ganger har sagt til Trude, Balder, Idun og Gudmund, at hva hva retten avgjør vil ikke være lett for Iren K. Hebnes å gjøre noe med.
   Trude har av en eller annen grunn - som vel heter Hjelde - ikke villet tro på dette.
---
   Det kommunale administrative haste-vedtaket datert 18.03. 2009 nu forleden dag, begrunnelsen i det og i politi-anmeldelsen ifra Trude og Balder i den forbindelsen, viser på en typisk måte den umåtelige frekkheten og løgnaktigheten de hele veien turer frem med.
---
   Bekymrings-meldingen, nr. 2 ifra februar på Arild Austrheim, som enda ikke er avsendt, har jeg enda ikke fått snakket med advokat Meling om.
   Meling har vel ikke glemt den?
---
   Jeg holdt helt på å glemme at jeg allerede tidlig i denne saken har anført og innlevert retten beviser! Jeg kom til å tenke på det nu. Innesperringen og isolasjonen i nær fem måneder i fengselet med tilbehør, så som også raseringen og tyveriene her hjemme, endog av saks-dokumenter, har nok også svekket min orden endel. Naturlig nok. Jeg er nu mentalt ganske enkelt dårlig oppdatert på flere av sakens aspekter. Og rotet og tyveriene her hjemme ...
   For meg til daglig er det ikke helt lett å skille mellom de tre rettssakene samt politi-anmeldelsene - i og med at det hele jo egentlig er bare en og samme sak, hele saks-komplekset!
---
   Den bærbare pc-n som politiet beslagla har de nok likevel ikke reparert. Jeg fikk startet den igjen i dag, og forsøkte å koble meg til Internettet med den, men da slo den seg helt vrang og ville ikke mere, skjermen ble helt svart.
---
   Tungesvik ba meg rette opp eller kommentere hans småfeil eller annet i hans skriv pr. 22.10. 2008 ( ekstern ) hvis det trengs.
   Jeg rakk bare å skrive det inn på pc-n før jeg måtte kjøre dithen i går formiddag. Men så at det var utrolig lite feil eller misforståelser. Han virker i det heletatt på alle måter som å være meget skarp og dyktig, erfaren, årvåken og kompetent!
---
   Jeg telefonerte og nådde frem til Idun rett før klokken 20. Spurte henne om Trude har nektet også henne å ha kontakt med meg. Idun sa: - Ja, på en måte, en kan vel si det. Jeg sa: - Ved å si at hun ellers ikke vil snakke med deg? Jeg tror Idun sa: - Ja, det også.
   Vår samtale ble avbrutt ved at Idun sa at det ankom en melding til telefonen hennes, og at jeg kan ringe henne opp igjen om fem minutters tid.
   Jeg gjorde det og snakket litt med henne. Hun har fått mange og lange tekst-meldinger ifra Trude, sa hun. Og at hun vil fundere og tenke på de. Vi snakkes igjen i morgen.
   Jeg nevnte for Idun at jeg så litt i en av hennes notat-bøker, og så så vidt det stod noe om Iren K. Hebnes ...
---
   Jeg snakket litt med Ivar B. Løne også.
---
   Det var følgende jeg så som stod der i Iduns ene notat-bok:
   "I morgen kommer kanskje Frøydis og Stauda hit, de tar bussen etter skolen. Ikke til Skogland, men hit til Vikebygd.
   De får ikke lov av mamma, barnevernet liker ikke at dem er sammen pappaen sin, men hvem kan hindre dem. Barn, de er mennesker med frie viljer. Sine egne tanker og behov. Mine yngre søstre på 11 og 14 år. Mamma og pappa døtre. Jeg er 20 år og er unik, hehe ... sprøtt det med tid og rom asså."

   Videre der skriver hun blandt annet slikt noe:
   "Elvis på anlegget nå, jeg ble storbegeistret for Elvis da jeg var 13 år, og har vært det siden da. 60 elvis sanger kan jeg utenatt, har lest 8 bøker om han. Og en gang, bli to ganger sang jeg Elviskaroke på Lord Nelson i Haugesund. Det ble populært. Hmm ... for en tid. For et liv. Og nå er det 31 år siden Elvis døde, han ville vært 73 år om han levde nå. Zorropus klorer på madrassen. Pappaen hans het Elvis. Zorropus er 3. generasjon av kosepuser jeg har hatt. Først fikk jeg Tusse mannen, Tusse Opus het han. Da var jeg 13 år, det var på den tida jeg begynte å høre på Elvis. Så omdøpte jeg Tussepus til Tusse Elvis Opus. Tusse var med meg da vi flytta til Vikebygd."

---
   Trude sa blandt annet i begynnelsen da hun var her hjemme i oktober 2008, til meg og Idun, at: - Iren K. Hebnes og de der vil drepe pappaen til ungene, mannen min, men de vil tvinge meg til å gjøre det for seg!
---
   Det er på alle måter uhyre grovt det Iren K. Hebnes og Fylkesnemnda på så utspekulert vis ved hjelp av hvitvaskede løgner, forvridninger og forfalskninger, splittelse og terror, har gjort og gjør overfor meg og min familie! Ment som forlystelse for seg selv og for folket. Ment som forlystelse og underholdning for seg selv og for folket, - perversiteter og ondskap av en annen makaber verden. Forbrytelser av aller verste sort.
   Og meg skal de fradømme ikke bare mine barn og min kone, og barna sin far og min kone sin ektefelle, men også retten til eventuelt noensinne å stifte annen familie eller ekteskap og det å kunne ha barn, og til det å kunne være slik glad i et menneske av det annet kjønn, til nutid og fremtid, til det å kunne leve!
   Og barna sin integritet og identitet, sin fortid og fremtid, sitt hjemsted, sin skole, sin familie, sin arv, sin glede og trivsel!
   Og det skal de endog, ved å misbruke lov og rett, på utspekulert vis fradømme oss uten at vi skal kunne ha anke-mulighet!
   Og iverksetter de endog før det skulle kunne bli rettskraftig!
   Og dette er bare noe av alt det groteske, perverse, ondsinnede og kriminelle de har gjort og gjør overfor meg og min familie, underveis i den terror og tortur vi nu i tre år har vært utsatt for!
   Og uenset lov og rett og menneskelighet de opprettholder og viderefører galskapen og hysteriet, med mennesker så som advokat Hjelde og dommer Helga Hågenvik og politioverbetjent Arild Austrheim til å hjelpe seg!
   Med en galskap og et hysteri som ingen tror kan være sann!
   For slikt noe går jo ganske enkelt bare ikke an.
   Slikt noe foregår bare ikke i Norge.
   Eller er det nettopp i Norge slikt noe foregår?!
---
   Jeg telefonerte igjen Rolf Jakobsen i kveld og finner det interessant at han muligvis og antagligvis ikke vil snakke med meg.
   Trude har iøvrig kanskje vært ute efter å få ham til å påstå noe. Hvilket han antagligvis har villet være med på, men som de antagligvis efterpå har funnet ut at vil være for lett for meg å motbevise og å avsløre.
   Jeg bare gjetter ...
---
   Jeg gjettet antagligvis litt feil, i forhold til hva Trygve Einar og Aud Signy fortalte at Rolf hadde sagt iallfall. Men Rolf telefonerte meg tilbake ved 22-tiden og jeg hadde en liten prat med ham. Han sa at Trude hadde telefonert ham, antagligvis mens hun bodde i Skoglandsveien - og da hadde sagt til ham at jeg hadde truet henne på livet, og spurt om hva hun skulle gjøre. Rolf hadde da sagt, sier han, at da må hun heller henvende seg til politiet. Og Rolf hadde derefter snakket med en venn av seg som er i politiet om det, og han hadde sagt til Rolf at da må Trude eventuelt politi-anmelde det. Dette hadde Rolf, som jeg forstod det, sagt til Trude. Jeg spurte Rolf om når dette skal ha skjedd, at han ble oppringt av Trude, men det visste han ikke helt. Da må han slå opp i Dagboken sin, sa han. Jeg sa at jeg gjetter på at det skjedde 17. oktober 2008, eller litt senere. Og fortalte ham at det var da, eller kvelden før, at Trude hadde telefonert til Åse og Balder og sagt det samme, og til enda flere i dagene efter. Og derfor ble jeg varetekts-fengslet i nesten fem måneder. Jeg sa til Rolf, at det er ikke rett og riktig at det skal være så lett å få noen i fengsel! Men det må jo ha vært mere, beviser og slikt, sa han. Nei, sa jeg, det var ikke og er ikke mere, ingenting annet enn at Trude ivrig og iherdig sa det til dem hun sa det til, og at politiet ønsket at det skulle være slik.
   Rolf skal sjekke det opp med Dagboken sin og telefonere meg om det i morgen.
   Hvorfor Trude sa det, skal ikke forbli noen hemmelighet!
   Det kunne politiet og retten også ha funnet ut av, - hvis ikke det var nettopp det de ikke ville finne ut av.
   Hadde det vært Trude de trodde på så kunne de ha holdt seg til lov og rett. Men det var det de målbevisst ikke gjorde, og derfor de ikke holdt seg til lov og rett! Eller overdriver jeg når jeg sier det? Sjekk selv, den som hører disse mine ord!
---
   Jeg og Trygve Einar snakket i kveld en stund i telefonen, til henimot midnatt. 
---
   Jeg ivrer veldig efter å kunne påbegynne rettssak imot Iren K. Hebnes, men har enda ikke fått anledning til å kunne snakke særlig med advokat Meling om det. Jeg liker ikke at tiden går uten at den rettssaken enda er påbegynt!
   Og jeg kan ikke skjønne annet enn at den er helt nødvendig i dette saks-komplekset!
   Og veldig meget lett å vinne!
   Frykter veldig at den skal komme for langt unna i tid og rom, - for langt unna, før det igjen kan bli spetakkel eller for strevsomt og vanskelig å igangsette. Slik det jo på sett og vis mere og mere har blitt i forhold til saken med Olav Høstad i Skaun kommune, den gangen vi varslet om hjemmeskole for våre barn.
   De begge utrolig dårlige mennesker, som bør stilles til ansvar for sine ugjerninger - og forstå nødvendigheten av at vår familie tilkjennes stor økonomisk erstatning og oppreisning, for deres ufattelig ille ugjerninger!
   Ikke minst for at slikt noe i beste fall ikke skal kunne skje noen igjen!
   Men også for vår familie og dens mennesker sin del! De begge har ødelagt enormt mye for vår familie og vår fremtid.
   Også bærer særlig Arild Austrheim ved Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord og den eller de som står bak ham i så måte et stort ansvar for hva vi har blitt utsatt for! Og bør stevnes for retten.
   Flere andre også, efter hvert mange, - som bør stå til rette for hva de har gjort. Og som iallfall bør kunne få ta inn over seg skammen, og oppvise skamvett og anger!
   Med hensyn til Iren K. Hebnes så bør vel kommunen stevnes?!
   Og med hensyn til Lensmannskontoret staten?!
   På det viset vil vel forholdene bedre og best kunne oppklares og opplyses, og mange flere av de forskjellige involverte kunne påpekes og måtte ta ansvar inn over seg!
---
*****

--28-- 
-- Dagboks-notater, lørdag 28. mars 2009, Vinberget:

   Jeg sovnet godt og lenge litt efter å ha snakket nokså lenge med Trygve Einar til henimot midnatt.
   Formiddag, sol og finvær nu.
   Jeg faxet over også gårsdagens dbn til advokat Meling, for at han ikke så lett skal glemme forberedelsene i saks-komplekset.
   Det ankom et brev med en brev-kopi datert 26.03. 2009 fra ham i går, hvor han spør politiet om forhold vedrørende lyd-opptakene de har tatt kopi av ifra noen av mine hard-disker, som de gjorde beslag i.
   Mulig advokat Meling har misforstått litt med hensyn til hvor de forskjellige lyd-opptakene befinner seg. Han henviser til lyd-filene på dvd-platen merket 070408 Grue Finnskog - som inneholder bare komplett alt ifra tre lyd-opptagere som skjedde i Grue Finnskog 07. april 2008. De øvrige mest sentrale lyd-opptakene ble i fjor innlevert både politiet og retten på andre dvd-plater. Særlig som Vedlegg til mine Prosesskrift til Haugaland tingrett datert 07.08. 2008 og 13.08. 2008 - i sak nr. 08-081491TVI-HAUG. Altså den såkalte sivile saken, som advokat Hjelde skriftlig varslet samme dag som kidnappingen av ungene ble påbegynt, 03. april 2008. (Og som Trude sier han gjorde uten det minste som helst å spørre eller orientere henne.)
   Jeg vet ikke om advokat Meling helt er obs på dette.
   Men politiet har jo også langt flere av lyd-opptakene, og det Meling efterspør i sitt brev til politiet har de dermed et enda bedre grunnlag for å kunne besvare, skulle en kunne tro.
---
   Klokken er snart 12 og jeg skal ut i det fine været nu. Det trengs. Jeg får heller vente litt med å telefonere Idun.
   Jeg fikk avklart med Idun i går at Gudmund ikke kan ha vært med på raseringer og tyverier her hjemme natt til mandag 23.02. 2009 iallfall, for da var Gudmund først i NU-kontoret og derefter sammen med Idun og Frøydis og hang opp plakater for NU i Haugesund.
   Dermed gjenstår bare Trude og Balder.
   Og det er som sagt neppe tilfeldig at Trude var her rett før. Eller at Balder var sammen med Robert. Balder og Robert sitter antagligvis mye og ser på film nu for tiden ...
---
   Flere esker med filmer ifra vår store film-samling enn jeg først trodde er borte vekke.
---
   Samene og romanifolket og andre ble for ikke lenge siden, og enda tildels i dag, utsatt for lignende slags terror og forfølgelser her i Norge som vår familie har blitt gjenstand for. Jeg snakket mye med en ifra romanifolket i fengselet, på min alder, men mye mere hærjet enn meg - allerede ifra tidlig barndom, av representanter for norske myndigheter. Han hadde nettopp fått innvilget såkalt billighets-erstatning etc., mere enn tredve år i efterhånd. Oppmot tilsammen en million norske kroner. (Han var nesten komisk eller tragisk glad og fornøyd med det, - og godt i vei på allerede å ha oppbrukt pengene.) Han hadde meget mye og interessant å fortelle. På mors-siden til Trude er det samisk blod. Trude sin mor ble iøvrig tvangs-sterilisert straks efter Trudes fødsel (ved keisersnitt).
   Og jeg er en av Arbeiderparti-ideologiens brysomme opposisjonelle, - for å si det mildt.
   Og jeg må jo være paranoid hvis jeg tror meg og min familie forfulgt av Iren K. Hebnes, sier Iren K. Hebnes.
   Det ser vel alle og enhver!
   En skjebne verre enn døden skal være meg og min familie til del. Til de perverse sin glede og underholdning.
   Hør bare på Iren K. Hebnes og hennes advokat Vikse når de snakker
i Fylkesnemnda i Rogaland, om vår familie, om meg og Trude, og om hva de skal gjøre med ungene våre!
---
   Hør bare på Trude også, når hun snakker i Fylkesnemnda juni 2008! Ikke et vondt ord om meg, og helt og holdent avvisende til påstander om vold og galskap.
   Men 22. oktober 2008 og derefter, i politi-avhørene, efter 15.10. 2008 møtet med sin advokat Hjelde og Kjennelsen ifra Gulating lagmannsrett, på alle vis fullstendig motsatt! Mildt sagt!
---
   Iren K. Hebnes er som den heksen som vant fandens hjerte og halve kongeriket!
   Den allmakt hun ble til del. For sin mangel på samvittighet.
   Bjørn, advokat Melings juridiske rådgiver, sa noe om at Barnevern-tjenesten uansett ikke har all makt og er allmektige i Norge.
   Han er kanskje bortimot naiv der?
   Men forhåpentligvis er det noe eller i beste fall meget rett i hva han sier!
   Jeg tror iallfall de er dyktige der ved advokat Sjødin og Melings kontor.
---
   Klokken er 15.15 og jeg har snakket med Idun i telefonen i en times tid. Hun er i Skogland og venter Henriette på besøk der.
   Idun har tenkt mye på tekst-meldingene ifra Trude i går. Og på dette at Trude ikke vil at hun skal fortelle noe som helst til meg, hverken om det ene eller annet. Og så absolutt ikke om ungene. Samtidig som Trude klandrer Idun grovt for at Idun er tilbakeholden med å fortelle Trude hva Idun og jeg snakker om. Jeg har imidlertid ikke bedt Idun om ikke å fortelle eller si noe til Trude. 
   Og hva Trude forteller og sier til Idun er typisk den krigerske Trude, som kaller meg for løgnaktig - når det er hun som er det!
   Ikke bare er hun løgnaktig, men jo også veldig ussel og simpel og kriminell. Og prøver - som vanlig nu i tre år - å få ungene, de alle, til å bli det samme!
   Åpenhjertighet, fortrolighet, ærlighet og dialog vil hun ikke ha. For da vet hun blir hun desto fortere avslørt og klandret.
   Og et godt utfall av rettssaken og hele saks-komplekset vil hun ikke ha.
   For hun tror seg, som jeg (og hun selv) og visse andre (så som Rolf Jakobsen, i sitt brev) tidligere har sagt, å ha vunnet i Fylkesnemnda!
   Hvor dum, snever og forledet går det an å bli?!
   Og nu går det et stykke på vei som jeg forlengst har fortalt henne og advart henne imot, uten at hun enda skjønner det plukk!
   Idun skrev av tekst-meldingene ifra Trude, og leste de i telefonen for meg. Det ble en sammenhengende tekst av de.
   Innholdet går innledningsvis ut på at den såkalte Barnevern-tjenesten (nu igjen med Iren K. Hebnes sterkt involvert) mere og mere truer og forteller, i følge Trude, at hvis Trude flytter tilbake til Skogland igjen så må de vurdere å plassere ungene i barnehjem eller fosterhjem! Og likedan hvis ungene (eller vel antagligvis jo også hun selv, selvfølgelig) får ha noen som helst mere kontakt med meg!
   Og slik har nu altså Trude selv balet det hele mere og mere og verre og verre til! Fordi hun lar seg skremme av advokat Hjelde og friste og forlokke av dumme fjotter som Åse Kristensen, Per Schnabel og Ødegård - og en fullstendig forvillet Balder. (Forvillet av både Hebnes og henne selv, og slike som Åse og Ødegård!)
   Samtidig som hun kaller meg for løgner og det som verre er, som vanlig bak min rygg og med hysteri og hemmelighets-kremmeri.
   For hvorfor skulle hun (og Balder) denne gangen politi-anmelde meg, for at Frøydis og Stauda var hjemme? For at hun ville fremstå i retten som å ha omsorgen og alt det gode for ungene, og ble livredd for at det ikke skulle gå slik. Uten å betenke konsekvensene av en slik frekk handling og de nye løgnene som Haste-vedtaket til Iren K. Hebnes ble begrunnet med! Uten å betenke hvor mye klokere det heller ville ha vært som hun forrige gangen gjorde da hun i samme situasjon tenkte på å politi-anmelde! Situasjonen var ikke stort annerledes egentlig nu. Og hun kunne ha beroliget situasjonen heller. Men nei da, - hun skulle jo også liksom være drapstruet, og alenemor, og det ene med det andre.
   Og ungene hærjes i mellomtiden og videre mere og mere.
   Og advokat Hjelde blir vel også bare mere og mere desperat, og redd for å bli avslørt.
   Ubesindighet, dumhet og frekkhet alt og det hele.
   Både jeg og Idun betenker nu denne situasjonen og dens uhyre alvor. Vi skal snakkes igjen i kveld.
---
   Nydelig vær her til ut i eftermiddagen.
---
   Idun sa iøvrig at hun var nokså helt sikker på at Trude lå og sov i Skogland natt til mandag 23. februar 2009.
   Frøydis mente forleden iøvrig at Trude kan ha vist eller sagt Balder hvor nøkkelen befant seg hen, i skolesekken til Frøydis.
---
   Klokken er 23.30 og jeg snakket nettopp med Idun en stund i telefonen. Hun var på kafe Moody i Haugesund.
   Hun kommer hit hjem antagligvis tirsdagen.
   Hun vil fortsatt også stille som vitne i rettssaken. Får hun bli hørt så blir hun vel et godt vitne!
---
*****

--29-- 
-- Dagboks-notater, søndag 29. mars 2009, Vinberget:

   Klokken er snart 8 og solen stod opp og begynte å varme her ute for en halvtimes tid siden.
   Jeg hører på radioen, drikker litt kaffe. Tar turen ut snart. Tenkte og jeg skal telefonere Ivar B. Løne.
   Sover bare så godt her hjemme! Flere sneklokker og krokuser kommer nu i blomst for hver dag. Nydelige gul-oransje krokuser, samt også fiolett-lilla.
---
   Jeg telefonerte og snakket med Anja i formiddag. Også hun vil gjerne stille som vitne. Jeg samler sammen vitner i disse dager.
   Jeg snakket og med Ivar B. Løne, som kommer hit på besøk ca. 2. påskedag og som blir her og også gjerne stiller opp som vitne.
---
   En kommer lengre med greip enn med traktor. Særlig hvis en ingen traktor har.
---
   Iren K. Hebnes og medspillere gjør neppe noen "omplassering" av ungene før rettssaken er over nu i april. Men seg selv lik kan det, så vidt jeg kan se, nokså straks rettssaken er over skje hvis retten sier at ungene skal være hos Trude, eller altså ikke hos meg!
   Jeg er ikke et sekund i tvil om at det er det Iren K. Hebnes ønsker. Og gjør, hvis hun bare våger. Det er om hun våger det det står på.
   Og nokså likeså advokat Hjelde. Han som i følge Idun Trude sa han hadde sagt til Trude, at hvis noen av ungene dro til Vikebygd så skal han personlig få de til barnehjem eller fosterhjem!
   Og slikt noe er det Trude menger seg med! Tettere og tettere. Så lenge det varer.
   Og de er forrykende gale og kriminelle!
   En inkvisisjon.
---
   Lyd-opptak av rettssaken er meget meget viktig, og håper jeg meget advokat Meling får retten til å ordne med.
   Hvis ikke kan jo dommeren si og gjøre og dømme nærsagt hva som helst! (Sånn som for eksempel også Fylkesnemnda i Rogaland gjorde!)
---
   Rolf Jakobsen har enda ikke telefonert, som han sa han skulle.
   Han snakker kanskje med Trude først?
---
   Jeg har snakket med Idun også i kveld, hun er enda alene i Skogland - og passer Mikka (den yngste hunden vår), og vi snakket nu for det meste om saks-komplekset, men også om annet.
   Litt også om hennes kjæreste i Sveio, Jon Inge.
   Det er ikke lett for Idun heller nu å nå frem til de også nu fangeholdte ungene.
   Jeg er glad for at Idun underveis under kidnappingen og fangeholdet og flyttingene av ungene har prioritert å være der som ungene er, for å bidra efter evne for ungene. Både jeg og også Trygve Einar har flere ganger bedt henne om det, og det har Idun uansett gjort efter evne og på en selvfølgelig for henne nærliggende måte. Men ikke bare de andre ungene, men også Idun har vært forvirret og forskrekket i alt det som hele Iren K. Hebnes-veien har skjedd!
   Idun aksepterer selvfølgelig ikke det som Trude vil og forsøker. Men Idun er samtidig meget usikker på hva Trude egentlig vil og holder på med. Og hvem av oss andre er vel ikke det! Hva Trude tilsynelatende og med engasjement vil, skifter ofte til fullstendig det motsatte fra den ene dagen til den andre, og fra den ene uken til den andre! Og ofte også på utspekulerte vis. I den grad hun i det heletatt sier noe, og det kan hun gjøre til fulle! - og ikke forholder seg taus, avvisende og hemmelighetsfull, hvilket hun også til fulle ofte gjør!
   Trude er, som jeg tidligere flere ganger har sagt, og som med all tydelighet om og om igjen fremgår av disse mine siste tre års Dagboks-notater, veldig meget ustabil og upålitelig av seg, og lar seg lett bevege av stemninger, og frembringer til fulle ofte også selv stemninger - dessverre også uhyggelige i blandt.
   Trude gav i efterkant av desember 2006 selv en interessant beskrivelse av fenomenet! Som jeg gjengav i mine Dagboks-notater den gangen.
---
   Av de opplysningene og data jeg har innsamlet om raseringen og tyveriene her hjemme i februar, synes som nokså klart og tydelig at det er Balder som er den skyldige, antagligvis iallfall sammen med Robert, og eventuelt med en viss medvirkning ifra Trude sin side.
---
   Først nu i kveld, efter at jeg kom hjem ifra fengselet, får jeg tent opp i ildhuset og vasket meg skikkelig.
   Hærlig.
---
   I forordet til dommer-avhøret av Stauda sier Trude at Stauda ikke ønsker å forklare seg for dommeren og retten. Disse Trude sine ord var så usanne som noe bare kan bli. Stauda iherdig både ønsket og ønsker å bli hørt, og å være med på slikt noe!
   Stauda er ivrig på å bli hørt mere også. Som også Frøydis, og også de andre ungene - om de vet noenlunde hva det dreier seg om.
   Selvfølgelig er de det. De er ikke gjenstander eller dukker, som Trude tildels og verre og verre og visse andre til fulle later til å tro.
---
*****

--30-- 
-- Dagboks-notater, mandag 30. mars 2009, Vinberget:

   Helt overskyet og regn her ute da jeg våknet ved 7-tiden i dag, og også vind.
   Jeg sovnet godt efter å ha vært i ildhuset.
   Såkalt "sommertid" m.h.t. klokken og kalenderen her i Norge og også jeg stilte derfor klokken frem med en time i går.
---
   Det går nokså tregt med ryddingen, fordi det er så mye småtterier å få orden på og oversikt over, og så mye i skapene og andre steder er muglet og tildels ødelagt eller skadet på grunn av fengslingen og jeg vasker og tørker det alt som kan berges nokså grundig.
   Mye dokumenter igjen å få orden på, nedskrivinger, telefonering, forskjellig inne og ute.
   Små og gamle hus det her, som vanlig på sørvest-landet i gamle dager og tildels enda.
   Vi kom ifra store hus med god plass flyttende hithen, med svært så mye særlig bøker, papirer og arkiver, men også klær. Det var meningen vi bare i noen få år skulle bo i dette lille, gamle huset, nærsagt litt nesten som å være på lang hyttetur, men Iren K. Hebnes kom for tre år siden og ødela all fremdrift med hensyn til det nye huset vi skulle bygge bortved inngangen til den 144 dekar store eiendommen vår.
   Det er vanskelig å ha så mye saker på så små rom og små hus, men vi har trivdes godt likevel. Og vi har vært sammen om å rydde og å holde nødvendig orden, hele familien, selvfølgelig.
   Og nu sitter jeg her helt alene, enda uten mulighet for å videreføre hva jeg sånn sett har tilrettelagt for her med hensyn til husbyggingen, inntil videre.
   Det er trist og leit, og nu er jeg på vegne av familien av Iren K. Hebnes og medspillere også satt i økonomisk ruin.
   Jeg har dog her ute for i år nu så vidt påbegynt våronn og videreføringen av beplantningen og stellet og arbeidet i og med landskapet, og har stor glede og fred i sinnet med det. Men ungene mangler jo, er borte vekke enda!
   Og også de gleder seg stort i alt dette!
   Og det at vi er sammen om det, og for hverandre.
   Med lek, arbeide, trivsel og glede i tusenvis!  
---
   Klokken er litt mere enn 10. Jeg forsøkte å oversende pr. fax oppdatert liste samt kronologi til takst-mannen fra forsikringsselskapet, men faxen hans var ikke tilkoblet så jeg telefonerte og snakket litt med ham. Han sa jeg kan forsøke å overføre pr. fax igjen i morgen, så skal han se om han får tilkoblet sin fax-maskin. Jeg måtte bare beklage at jeg enda ikke får til å oversende pr. e-post.
   Politiet har jeg knapt enda hørt noe som helst fra i den sakens anledning.
---
   Jeg forstår ikke hvorfor advokat Meling vil vente til så tett inntil tidsfristene utgår før retten tilsendes svar, og svar klargjøres og ferdiggjøres ifra vår side ...
   Han forstår vel at det bekymrer meg?
   Jeg tror dog ikke han er noen John Raknes.
   Men antagligvis altfor travelt opptatt?
   Eller vet og takler godt hva han holder på med!
   Dialogen burde uansett vært bedre!
---
   Dommer-avhørene og alt slikt noe med de angjeldende barna, både Frøydis, Stauda, Alfredo og Mariel iallfall har der sagt sitt, bør og må vel selvsagt fremkomme i rettssaken som påbegynnes 15. april!
---
   Hadde ikke anken av den forskrudde dommen av 15.01. 2009 i den såkalte straffesaken blitt tatt til efterretning så ville jeg ha vært straffedømt og enda befunnet meg i fengselet!
   Og det var det de egentlig hadde tenkt!
   Og hadde ikke advokat Meling fått meg ut av fengselet 12.03. 2008, så ville jeg enda vært i fengselet nu og frem imot slutten av juni, og måtte omtrent stille med håndjern på i retten fra og med 15. april, og overnatte i fengselet eller i politiets glattcelle, nu om 14 dagers tid, og derefter tilbake til fengselet igjen!
   Og kanskje aldri kommet ut derifra?
   Og det var slik de egentlig hadde tenkt det!
   Og hvorfor - og hva de videre har tenkt - er det faktisk heller ikke noen som helst tvil om!
   Det er fortsatt keiser Iren K. Hebnes sitt direktiv, det vil si Hekseboken 2008, som styrer det meste som skjer i hele dette saks-komplekset!
   Iren K. Hebnes, med sine undersåtter.
   Allmektige henne.
   En av Arbeiderparti-ideologiens nøkkel-personer, gitt allmakt!
   Bak kulissene.
---
   Jeg telefonerte før klokken 14 advokat Høimyr, Frøydis sin nye advokat, for å høre om hun har fått i orden det formelle med Frøydis.
   Og for å fortelle at Frøydis og ungene enda holdes som fanger, og trues med det mest groteske, med de groveste umenneskeligheter.
   Har hun fått i orden det formelle med Frøydis, og har begynt å gjøre noe i saken?
   Det hadde hun ikke! Fordi, sa hun, hun er i ferd med 1. april å avslutte i advokat-firmaet hun arbeider og måtte overlate jobben til en annen der, som heter Erlend (tidligere politi-advokat, sa hun), som hun dog sier er dyktig og hun har tillit til. Og nu skulle hun snakke med ham, og få ham til efterpå nu i dag å telefonere meg.
---
   Vitnene Eirik Wiken og Aud Signy Jakobsen tror jeg kan frafalles. Det foreligger vel tilstrekkelig dokumentasjon ifra de begge. Skriftlig ifra og vedrørende Aud Signy Jakobsen, og innlevert lyd-opptak med Eirik Wiken.
   Min mor, altså farmor til ungene, har veldig behov for eller lyst til å vitne, men er antagligvis - så som min mor - et vitne av liten vesentlig betydning. Det er mangt og mye som opprører farmor. Iren K. Hebnes sine løgner og sin allmakt, Trudes ufattelige fangehold og kidnapping av ungene, så ingen mere får kontakt med de, og selvfølgelig at de holdes bort vekk endog ifra sin far, osv.!
   Bernt og Trond har jeg enda ikke fått snakket med, idet jeg først tenkte høre med advokat Meling om deres vitnemål kan være av særlig betydning? Familien Bernt kan vel stort sett bare vitne om våre flotte, flinke og over alt godt likte barn. Og Trond Høy om meg som person og min særlig store interesse for og vektlegging på barnas og familiens lærdom, utfoldelse, trivsel, glede, trygghet og velferd. Og om vårt samhold, og om vår eventyr-hage, kunnskaps-interesse, osv.
   Når det gjelder Ove og Anja kan det være nok med bare Anja.
   Retten vil jo også helst ha færrest mulig vitner.
---
   Enda mere snusk og lureri?
   Jeg telefonerte nu ved 15-tiden advokat Benedicte Storhaug i Haugesund. Jeg sa: - Jeg er pappaen til Frøydis Hansen. Du har vært eller er Frøydis Hansen sin advokat?
   - Det er jeg ikke, sier advokat Benedicte Storhaug. Og at da hun tok kontakt med Haugaland tingrett fikk hun ifra dommer Elisabeth Granberg der (tror jeg hun kalte henne) beskjed om at det ikke er behov for advokat for Frøydis og at det er ingen barnevernssak. Og at hun dermed ikke er Frøydis sin advokat. Det var jo meget underlig, sa jeg. Og jeg mener bestemt at jeg i fengselet faktisk mottok et brev ifra retten hvor det opplyses om at advokat Benedicte Storhaug er oppnevnt som advokat for Frøydis. Og saken er jo at saken for Fylkesnemnda ble anket, og anken nu med frist 3. april innsendes Høyesterett. - Det var merkelig, sa advokat Storhaug.
   Jeg fortalte henne og om Frøydis sitt ønske om ny advokat, advokat Høimyr. Og at Frøydis og ungene nu holdes i fangenskap og trues grovt.
   Derefter telefonerte jeg for ordens skyld igjen advokat Høimyr, og fortalte henne dette. Og hun sa også at dette var merkelig, og videre at hun skal fortelle det til advokat Erlend og at han nokså straks telefonerer meg.
   Det er regn og kald vind og utrivlig vær her ute, så nu sitter jeg her og undrer hva den der advokat Erlend vil si. Vil si eller også eventuelt vil kunne gjøre.
   I mellomtiden faxer jeg i all hast dette jeg her i dag hittil har skrevet over til advokat Meling.
---
   Det er forhåpentligvis ikke Iren K. Hebnes sin medspillere som igjen driver ap med oss?
   Og at det hele liksom skal være en 1. april-spøk?
   Jeg har i så fall selvfølgelig ikke sans for den slags form for humor!
---
   Jeg ser at jeg har glemt å stille frem en time den ene klokken her, den store på veggen. Jeg gjør det nu.
---
   Jeg kikket på mobil-telefonen ca. klokken 16.45 og så det til tross for dårlig dekning (særlig i overskyet vær) var beskjed om at det ligger en melding til meg på MobilSvar, ifra et telefon-nummer. Jeg forsøkte å telefonere MobilSvar, men for dårlig dekning. Med hus-telefonen ringte jeg telefon-nummeret og kom til advokat-firmaet til Høimyr, og fikk beskjed om at jeg derfra var blitt forsøkt oppringt på mobil-telefonen, men at advokatene nu var gått for dagen. Hun jeg snakket med sa at jeg vil bli oppringt derifra i morgen, til min hus-telefon.
---
   Klokken er 19.30, og jeg fant nettopp postkortet ifra Balder, idet jeg sorterte klær! Postkortet var flyttet på, og lå nu av en eller annen mystisk grunn i en barneseng oppe i 2. etasje sammen med en dvd-opptager under en haug med Iduns klær!
   Jeg forsøkte nettopp to ganger å faxe det over til advokat Meling, men nådde ikke frem.
   Sender ham nu en melding om det pr. telefon, tekst-melding.
   Gjorde det, men fikk det også faxet over - da jeg så jeg bare hadde glemt å sette i telefon-ledningen til fax-maskinen!
---
   Postkortet ifra Balder beviser grundig at både han og Trude med hensyn til vesentlige forhold har forklart seg falskt i politi-avhørene i den såkalte straffesaken! Hvilket Trude ifra min side iøvrig også er politi-anmeldt for.
---
   Den av Balder håndskrevne teksten i postkortet går slik:

   Hei alle saman!
   Takk for hyggelig
samvær på tysdag.
Eg blei glad då de
var så gjestfrie.
De er velkomne om
de vil besøkje heimen
min. Eg ser fram
til å treffe dykk
igjen.
// Nyt alle gode
stunder!
   Helsing
   Balder
---
   Jeg telefonerte Rolf Jakobsen, som nu heller ikke tar telefonen. Han syns vel ikke det var så interessant da han oppdaget at det var, som jeg sa jeg antok, efter 16.10. 2008 Trude hadde telefonert ham med påstander om mord-trusler?
   Efterpå telefonerte jeg Aud Signy og hadde en prat med henne. Hun syns det var ille med den situasjon ungene nu befinner seg i, og hun skulle telefonere Idun for en liten prat, sa hun. Det tenkte jeg også gjøre om litt.
   Jeg ville, som forleden dag, mest høre med Aud Signy om hun står inne for den forklaringen hun i sin politi-anmeldelse inngav til politiet efter hendelsene hos henne 07.04. 2008. Jeg forstår det på henne som at hun gjør det, lyd-opptakene til tross. Henne om det.
   Og jeg undres jo på hva hun sier til Idun. Hvis Idun sier noe om det da.
   Håper ikke Aud Signy gjør noe dumt ut av at jeg var åpenhjertig overfor henne. Med hensyn til at jeg fortalte henne situasjonen for ungene nu, og antagligvis for Trude.
---
   Enn om retten kunne være rett - og hypotetisk sa til seg selv: - Enn om Rune faktisk er troverdig og snakker sant, hva i så fall, skal vi hypotetisk undersøke og gjøre et godt og uhildet forsøk på å finne det ut?
---
   Jeg skrev ved en anledning at Idun ikke overnattet i Snekkerbua, men dette var antagligvis feil. En feil antagligvis, som jeg her nu ønsker å rette opp. Jeg trodde av noen slags grunn at det var slik - jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg er usikker angående dette - med hensyn til når, tidsrommet ... Merkelig.
   Iøvrig vil jeg iallfall si - og innrømme - at jeg hendelsesvis kan være noe krass og også for krass (særlig i ironisk henseende) i min uttrykksmåte, kanskje også uberettiget, hvilket jeg i efterhånd forhåpentligvis blir oppmerksom på og angrer. Dog, tror jeg, krass, mye mindre enn folk flest.
   Og jeg forsøker virkelig og inderlig alltid å kvitte meg med mine feil, når jeg blir oppmerksom på de. Og jeg forsøker alltid å være oppmerksom på de. Kanskje ikke godt eller dyktig nok, men jeg ivrer i så måte efter evne.
   Jeg tror om meg selv at jeg fort og lett får dårlig samvittighet.
---
   Det kan synes som temmelig sikkert at Balder er den skyldige m.h.t. raseringen og tyveriene her hjemme. Det finns en litt annen og dyster versjon også, for ikke å la den være usagt iallfall. Den går slik: At noen i familien Jakobsen og flere i familien Hansen på noe vis i tillegg er involvert! Med eller uten bil, til Finnskogen hos Aud Signy Jakobsen - eller til Rolf Jakobsen, eller til deres sønn (og Iduns tidligere kjæreste) Kenneth Jakobsen, eller noen av de andre Jakobsen-ungdommene. Og altså også kanskje Idun - og eventuelt Frøydis (lurt med). Eventuelt også tyvegodset med på togreisen til Finnskogen?
   Jeg ville for ordens skyld også bare nevne den hypotetiske muligheten! Som jeg meget for all del håper ikke stemmer!
   Den skade og ødeleggelse på så forskjellig vis særlig Balder og i sin desperasjon Trude nu og videre er i stand til å gjøre er meget så alvorlig. Så mye er iallfall sikkert.
---
   Min mor telefonerte og snakket en stund med meg. Hun skal sende meg to par ullsokker. Hun er fortvilet og forskrekket over at hun ikke nu på meget lenge hverken har kunnet strikke ullsokker til ungene - eller snakke med de.
   Jeg telefonerte efterpå og snakket med Idun. Hun hadde da nettopp snakket med Aud Signy.
   Jeg og Idun snakket nokså lenge og hun kommer altså i morgen.
---
*****

--31-- 
  -- Dagboks-notater, tirsdag 31. mars 2009, Vinberget:

   Enda en helt overskyet dag med regnvær. Det pøser ned på formiddagen.
---
   Klokken er 9.30 og jeg telefonerte nettopp advokat Meling, og fikk snakke med hans sekretær. Hun sa jeg kan ringe opp igjen om en times tid så skal hun forsøke å ordne at jeg får snakket med ham. Jeg sa ja. Det kom en kort tekst-melding fra ham på mobil-telefonen, om at vi snakkes i morgen, men det er jo for drøyt. Iøvrig har jeg oversendt ham flere faxer, også tidligere i dag.
   Fristen for å innlevere til retten, vitneliste og Bevisoppgave etc. utgår i morgen, 1. april, 14 dager før rettssaken, og det er jo for drøyt, uforsvarlig og urett at vi ikke snakkes før da? Å skulle tilrettelegge og ferdiggjøre alt på den siste dagen holder bare ikke, efter hva også advokat Høimyr sa. Meling må gi seg nødvendig tid til sine klienter.
   Dessuten så skal jo anken av Fylkesnemnda til Høyesterett være ferdig innlevert før 3. april, sa Meling. Og det er jo også nokså snart.
   Advokat Meling tenker vel ikke at alt og det hele er en april-spøk?!
   Eller å komme i retten uten å vite skikkelig hva saken og dens aspekter og deres betydning dreier seg om?
   For travle advokater i for mange saker er for ille.
   For travle advokater fraskriver seg kanskje sitt gode navn og rykte? Eller er det omvendt?
   Eller er alt og det hele fullstendig avgjort på forhånd? Og i så fall, av hvem?
   Gjette-konkuranse.
---
   Meling vet vel godt at jeg og ungene om og om igjen i lang tid nu har av politiet og retten har blitt mishandlet og forurettet på det groveste?
---
   Klokken 10.30. Jeg fikk beskjed om å forsøke igjen i løpet av en halvtimes tid. Meling satt opptatt i telefon, sa hun.
---
   Advokat Erlend telefonerte omtrent klokken 10.35. Han skal i første omgang nu forsøke å sette seg i kontakt med advokat Benedicte Storhaug for å høre hva hun har å si. Jeg fortalte ham blandt annet at Frøydis nu blandt annet blir fangeholdt og truet på det groveste og er fratatt sin telefon også for å nekte henne kontakt med advokat. Og at den såkalte barneverns-saken ankes inn for Høyesterett i disse dager, før fristen 3. april. Og at dommer Elisabeth Granberg (?) i Haugaland tingrett hadde sagt til advokat Benedicte Storhaug at Frøydis ikke trenger eller har noen advokat for det er ingen barnevernsak. (Men det er det jo.) Og om politi-anmeldelsen og haste-vedtaket nu ifra Trude, Balder og Hebnes - 18. og 19.03. 2009.
   Advokat Meling satt fortsatt opptatt i en eller annen telefon klokken 10.45, fikk jeg beskjed om ifra hans sekretær. Og at han skal i et møte klokken 14.
   Jeg vasker kopper og kar og telefonerer og rydder innimellom og avvekslende med hva jeg ellers nu holder på med inne hjemme i regnværet ute.
   Jeg prøvde igjen klokken 11.30, og skal prøve igjen klokken 12.
   Klokken 12 gikk heller ikke. Bare hans sekretær, som ba meg prøve igjen om en halvtime og som har lagt frem beskjed til ham.
   Jeg sa at tidsfristene står like før forfall og at det vel er dumt og uforsvarlig å vente så lenge, og at for meg er det viktig. Og at mange ting står i bero for at jeg ikke får snakket med ham om de. (Som for eksempel Bekymrings-melding nr. 2 på Arild Austrheim datert 23.02. 2009.)
   Klokken 12.30 gikk det omtrent likedan, og jeg ble bedt om å forsøke igjen senere i dag. Rett efterpå sendte jeg ham pr. mobil-telefon en tekst-melding om at han vel kan snakke med meg noen minutter også i dag, og at fristene står for forfall og det haster, og at det er vel ingen aprilspøk?
   Hans sekretær igjen klokken 13 i den andre enden.
   Jeg snakket i mellomtiden også litt med Idun, som kommer utpå eftermiddagen.
   Jeg prøvde Meling igjen klokken 15.30, men ikke kontakt med ham da heller.
   Hvorfor venter han til siste dagen?
---
   Idun telefonerte klokken 16.30 og sa hun blir noe forsinket efter å ha prøvd å få Gudmund til å passe Mikka og huset der i Skogland. Hun kommer med bussen som ankommer Skjold Isvik klokken 20.05, og jeg kjører og henter henne der.
---
   Jeg telefonerte og snakket nettopp, klokken 18, med Rolf Jakobsen, for å høre om han har sjekket opp med Dagboken sin når det var Trude telefonerte ham og påstod at jeg har truet henne på livet. Rolf sa at det var klokken 14.30 den 21. eller 22.10. 2008. Han måtte sjekke opp en gang til med Dagboken sin for å være sikker, og gjør det når han kommer hjem og skal da telefonere meg og fortelle det.
---
   Trude telefonerte mange i de dagene, - for å skaffe seg liksom vitner! På jakt efter vitner.
   Var det advokat Hjelde som sa hun skulle gjøre det slik, eller Arild Austrheim?
   Jeg tviler på at hun fant på det selv.
---
   Rolf Jakobsen telefonerte tilbake omtrent klokken 18.30 nu, og sa at datoen Trude telefonerte ham var 20.10. 2008, omtrent klokken 14.30. Jeg sa: - Da var du en av vitnene du da? Rolf sa: - Nei, jeg bare hørte hva hun sa jeg. Jeg har ikke vært vitne til noe som helst. Jeg sa: - Det er det de kaller vitne. Trude telefonerte til mange i de dagene, og det er de de kaller vitner. De har ikke bevitnet noe som helst, annet enn hva Trude sa. Rolf sa: - Men det der holder jo ikke. Jeg sa: - Det er det jeg mener jeg også, ja. Det holder bare ikke. Skulle det vært slik så ble det bare enda mere galskap i verden. Rolf sa: - Ja, mye ville gått galt da. Jeg sa: - Og det var det det gjorde.
   Jeg takket Rolf for tilbakemeldingen.
---
   Jeg var og hentet Idun i Skjold. Kjørte herifra omkring klokken 19.30. Haraldseid fra Lensmannskontoret i Ølen i Vindafjord telefonerte min mobil-telefon mens vi enda satt i bilen der litt efter klokken 20. Han sa at det såkalte Besøksforbudet jeg er begjært pålagt i forhold til Trude, det at retten skal behandle det 07.04. 2009 må forkynnes for meg og undret på om jeg kan komme dithen eller noen hithen for å gjøre den forkynnelsen. Vi ble enige om at han telefonerer meg torsdagen og vi så blir enige om han (eller noen) skal komme hit eller jeg dit. (Jeg har jo forlangt å være til stede i retten når retten skal behandle det spørsmålet om Besøksforbud.) Jeg spurte om hvordan det går med Begjæringen om Besøksforbud ifra min side pålagt for Trude, Balder og Gudmund - men det visste han ingenting om at var begjært samme dag der i fengselet ifra min side, og skulle han spørre politibetjent Nesby om. Underlig.
   Da vi kom hjem så jeg at han hadde telefonert til hus-telefonen her også - klokken 19.57.
---
   Jeg og Idun er her hjemme og prater mest nu. Særlig også om saken og om hva som har skjedd.
   Trude telefonerte til hennes mobil-telefon. Noe av det første Trude spurte om og ikke visste var hvor Idun nu er. Idun sa: - På rommet ditt. Trude sa: - I Vikebygd? Idun sa: - Ja.
   Da sa Trude at hun ikke ville snakke med Idun nu, og la nokså fort på telefonen. Alt skal være så særdeles hemmelig - særlig overfor meg, og de som ikke holder med henne - ifra Trude sin side. Seg selv lik. Hun ble nok noe forskrekket og betenkt da hun hørte at Idun nu er hjemme i Vikebygd. Hun om det!
---
*****


<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste månedeksternt ) ---- 

<---- saker–index.html  ( intern )   <---- Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

 ---- dato denne side / måned:  

---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16.

17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. - 31. ---- 

----- 

-----  Øverst denne side

---
--- qqq