----- Denne side: db201901.html   

<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste måned ( eksternt ) ---- 

<----  Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

---- dato denne side / måned:  
---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16. -
17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. - 31. --- 
----- 
---  Januar 2019 - Dagboks-notater, rlh, Vinberget, Vikebygd, Vindafjord:


--01-- 
-- Dagboks-notater, tirsdag 01. januar, nyttårsdag, 2019:

   Mørkt, vind, vått, tildels yr og omkring fem til tre pluss-grader Celsius her ute i natt. Og et nytt år påbegynt nu. Som forhåpentligvis blir det store frigjørings-året for alle kidnappede og menneskerettighetene! Omtrent det samme været med omkring to pluss-grader utover formiddagen og eftermiddagen og kvelden og mot midnatt.
   
---
--- 
*****
 

--02-- 
-- Dagboks-notater, onsdag 02. januar 2019:

   Mørkt, stjerner og ned mot omkring null grader Celsius her ute i natt. Overskyet og opp mot en pluss-grad utover formiddagen. Med to minus-grader frem mot klokken 15. Mørkt og i underkant av null grader klokken 18. To minus-grader klokken 20. Tenkte i de siste dager at jeg bør og skal skrive enda en særlig nødvendig liten artikkel om menneskerettighetene, men jeg må fremfor det prioritere helsen, remedier og det å holde varmen og luften og å beholde livet, så jeg utsetter enda den artikkelen. Det å skrive for kriminelle, dumme, falske, hovmodige og indoktrinerte, pluss for relevante vite-begjærlige, er dessverre enda nødvendig. Jeg gjør det videre når og som jeg klarer det og efter evne. Og forhåpentligvis og sikkert stadig flere. Vi er enda iallfall mange hensynsfulle, ydmyke og ikke fullstendig kneblede. Mørkt og omkring en til to minus-grader utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---
*****

 --03-- 
-- Dagboks-notater, torsdag 03. januar 2019:

   Mørkt og omkring en til to minus-grader Celsius her ute i natt. Overskyet og opp til en pluss-grad frem mot klokken 12. Tildels yr utover eftermiddagen. Mørkt, yr og en pluss-grad klokken 18. Omkring en og to pluss-grader, vått og yr videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---

---
*****

--04-- 
-- Dagboks-notater, fredag 04. januar 2019: 

   Mørkt, vått, yr og omkring to pluss-grader Celsius her ute i natt. Disig, yr og seks pluss-grader frem mot klokken 10. Med oppmot syv videre utover formiddagen. Og med syv frem mot klokken 15. Mørkt, yr og syv pluss-grader utover kvelden. Vått, men mindre nedbør sent på kvelden og mot midnatt.
   
---

---
*****

--05-- 
-- Dagboks-notater, lørdag 05. januar 2019: 

   Mørkt, vått, tildels litt yr og omkring 7 pluss-grader Celsius her ute i natt. Overskyet, vått og omkring 7 pluss-grader klokken 09.30 og derefter. Mørkt, vått og 7 pluss-grader klokken 17. Med mellom 7 og 6 pluss-grader og noe lett yr videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 05.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215184273574929

   Menneskerettighetene og de som kompromisser

   Er de som kompromisser om menneskerettighetene medmenneskers og menneskerettighetenes verste katastrofe?

   Hvordan eller hvorfor de enn gjør det, ja, så er de medmenneskers og menneskerettighetenes verste katastrofe.

   De ønsker å erstatte menneskerettighetene eller medmennesker med sin egen eller andres versjon av de.

   Dermed neglisjerer eller forfalsker de menneskerettighetene, med skjulte eller synlige katastrofale konsekvenser.

   De uforfalskede menneskerettighetene er ikke bare en helhet, men de er en nødvendig helhet.

   De utgjør det som elementært og felles-menneskelig er nødvendig for enhvers medmenneskelighet og rettferdighet.

   Å neglisjere eller forfalske en av de foruretter og forfalsker automatisk også andre.

   Eksempelvis kan mangelfull, feil eller falsk dokumentasjon forurette alle andre.

   Slik er det med enhver menneskerettighet - den er for enhver en nødvendighet og forpliktelse.

   Det er derfor den for enhver er og skal være en umistelig og uavhendelig personlig eiendom, frihet, forpliktelse og minste-garanti.

   Det i offentlig eller privat regi å forurette et medmenneske er ikke og skal ikke være en normal eller lovlig handling.

   Absolutt enhver menneskerettighet for absolutt enhver er og skal være umistelig og uavhendelig.

   Og skal uforfalsket være beskyttet av enhver og av loven.

   Det er dette som først og fremst kjennetegner en menneskerettighet og er lovbestemt i menneskeretts-konvensjonene.

   Demokrati, rettferdighet og rettssikkerhet er umulig uten.

   Ps:

   Vi må flest mulig og oftest mulig snakke og skrive om menneskerettighetene. Slik blir de stadig mere enhvers forståelse.

   Dette er for enhver en enkel og effektiv måte for alltid å øke respekten, kommunikasjonen, fakta og opplysningen om menneskeretts-konvensjonene.

   *

   Rune L. Hansen:
   Hovmodig egoisme og diskriminerende sær-interesser misliker selvfølgelig oppmerksomhet på dette, men la de ikke indoktrinere noen til det samme.

   Rune L. Hansen:
   Alternativet til menneskerettighetene er fortsatt vilkårlig og forurettende politikk og splitt og hersk. Altså politisk offentlig organisert kriminalitet og utplyndring.

   
---

---
*****

--06-- 
-- Dagboks-notater, søndag 06. januar 2019: 

   Mørkt, vått, antydninger til yr og omkring 7 til 6 pluss-grader Celsius her ute i natt. Disig overskyet, vått og omkring 7 og 6 pluss-grader utover formiddagen og tildels og efter hvert med lett yr utover eftermiddagen. Mørkt, vått og med mindre nedbør og ned mot 5 pluss-grader frem mot klokken 19. Det er meget begrenset hva jeg nu i disse dager har tid, ressurser og helse til å innskrive eller skrive her. Også den psykiske belastningen og skaden den vedvarende terroren og torturen gir gjør seg ikke mindre gjeldende. Gradvis ned mot to pluss-grader frem mot midnatt.
   
---

---
*****

--07-- 
-- Dagboks-notater, mandag 07. januar 2019: 

   Mørkt, vått og omkring null grader Celsius her ute i natt. Disig himmel, vått, lett regn, noe bris og to pluss-grader frem mot klokken 12.30. Regn, noe vind-drag og fire pluss-grader frem mot klokken 15. Med fem pluss-grader frem mot klokken 17 og mørkt. Mørkt, vått, for det meste regn og omkring fem og fire pluss-grader utover kvelden og mot midnatt.
   
---

---
*****

--08--
-- Dagboks-notater, tirsdag 08. januar 2019: 

   Mørkt, vått, noe bris og omkring fire til henimot tre pluss-grader Celsius her ute i natt. Lys blå himmel, litt lett spredt skyet, solen lavt sørlig og tre pluss-grader klokken 12. Tilsvarende utover eftermiddagen. Mørkt og to pluss-grader klokken 20. Med ned mot null grader klokken 22. Med en pluss-grad mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 08.01. 2018:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155821546726875

   Erna Solberg uttaler seg om forhold hun ikke har greie på, og skaper med det stor irritasjon hos fremtredende politikere i Polen.

   Det å være nedlatende og ignorant overfor andre land, slik Solberg har vært her, er aldri noen god strategi.

   Polsk besøk: Avviser Erna Solbergs insinuasjon om at det er tillatt å slå barn i Polen
   https://idag.no/nyheter/avviser-erna-solbergs-insinuasjon-om-at-det-er-tillatt-a-sla-barn-i-polen/19.29953
   Mener Erna Solberg tar feil
   idag.no

   *

   Kyrre Wiik:
   Ingen i Norge har valgt Erna som statsminister eller som hun selv tror, president. Mange velgere har stemt på høyre, ja, men ikke på Ernas kommunist-storebror-politikk.

   Rune L. Hansen:
   Mange lands politiske regimer har tillaget lovbestemmelser som liksom gjør det i stor grad eller helt ulovlig å stemme på mennesker som ikke er representanter og medlemmer i et "godkjent" politisk parti. Dette er selvfølgelig fullstendig ulovlig og fullstendig motsatt av hva menneskeretts-konvensjonene har lovbestemt!

   Rune L. Hansen:
   Egentlig, Kyrre Wiik, så kan også sies at heller ikke mange har stemt på partiet Høyre (eller andre partier) - i og med at det de egentlig har gjort er å stemme på visse egoistiske "tilbud" som partiet har lokket og fristet med. For eksempel hvis partiet lokker med skatte-lette eller andre fordeler for for eksempel vissse aviser eller andre, så vil de angjeldende aviser forsøke å få flest mulig til å stemme på nettopp det partiet.

   Poenget er at ingen hverken har stemt på partiet Høyre eller Arbeiderpartiet eller andre og heller ikke på hverken Erna Solberg eller andre! Og minst av alt på deres utplyndringer og diverse mafia-virksomheter - som oftest jo er et "biprodukt" av slike politiske valg-ordninger og nepotismer!

   Truls Thue:
   Arrogansen er til å ta og føle på !

   Lillian Lervold:
   hennes intensjon blir så tydelig ....

   Bjørn Røkeness:
   Skremmende og forferdelig trist ! Den holdningen hun her har ovenfor Polen , ER jo akkurat den samme holdningen som eksisterer i barnevernet . Denne nedlatende krenkende holdningen basert på uvitenhet og bruk av hersketekniker .Tro får vi gjøre i kirka ! Med tanke på de skandalene det har vært rundt politikere fagfolk og barnevernet siste årene . Så burde hun ikke smelle så hardt i dørene .!

   Aina Gregersen:
   (Så hun dro til India ,for å slippe å møte dere !? Ja ja ja ,der ser man ... slik kan det gjøres - jeg er heller aldri hjemme ....

   Lena Haukland:
   Synd at det er så liten vilje å sette seg inn i enkelt saker før en uttaler seg offentlig. Jeg synes Erna er en Lam politiker. Burde være byttet ut :(

   Mona Kågen:
   Noen må da kunne få forklart at foredrene tas livet av for at barna skal kunne utnyttes som sex-slaver og porno-industri og være leketøy for pedofile??

   Ann Aurora Palmer:
   :(

   Solveig Marie Braseth:
   Tror vel fortsatt atNorge er best på alt!

   Rune L. Hansen:
   Politikeren Erna Solberg sier i artikkelen at. "Vi har i Norge et annet syn på barns rettigheter og på hva som er familiens rettigheter rundt barn. Vi er et land som mener at du ikke kan drive oppdragervold. Du kan ikke drive avstraffelse." Liksom uvitende om at norske såkalte barnevern-saker sjelden i det heletatt dreier seg om vold! Piotr Uściński i Polen sier da også at: "Jeg skjønner ikke hvorfor statsminister Erna Solberg sier dette. Vold var ikke en del av saken til Silje Garmo. Og polsk lov mot familievold er svært streng."

   Med andre ord lyger og forfalsker Erna Solberg, som vanlig i og omkring hennes politiske mafia-virksomhet. Det gjør hun også når hun fortier at det er det såkalte barnevernet i Norge - og omtrent ingen andre - som utøver vold mot barn og familier! Som hun også fortier at det er kriminelt, også i Norge.

   Og hvilkne "barns og familiens rettigheter" er det hun snakker om? Hun nevner ingen - og vi vet jo egentlig hvorfor. Det konsekvent å neglisjere barns og familiers og medmenneskers rettigheter i Barnekonvensjonen og Straffeloven er på ingen som helst måte å respektere rettighetene, tvert om!

   Rune L. Hansen:
   Dessuten - den volden hun og hennes politiske og offentlige medskyldige står for overfor barn og medmennesker, er ikke bare direkte fysisk og psykisk vold, men omfatter og inkluderer langt på vei det meste av forbrytelser mot Straffelovens og Barnekonvensjonens lovbestemmelser! Tortur, terror, kidnapping, falsk dokumentasjon, traumatisering, utplyndring, forbrytelser mot menneskeheten, etc., etc.!

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Den nedlatende stygge kommentaren (fullstendig tatt ut av kontekst forøvrig) føyer seg bare inn i rekken av stygge hensiktsløse kommentarer mot kvinner i en allerede marginalisert situasjon, fra pratesjuke politikere og dramabøtteballeten av «et system» som er viden kritisert av andre nasjoner (deriblant Polen...), for nettop den unødvendige politiker og system dramatiseringen fra norske politikere og offentlig ansatte.. Hvilket er uverdig for enhver politiker (eller andre) å kommentere på den måten Erna gjorde. De (av alle) som har et tillitsverv fra befolkningen (!)... , burde vite at ord har makt og slike ord sagt til en sårbar person under press fra myndighetspersoner kan oppleves som en trigger. Myndighetspersoner kan ikke bare si ting som faller de selv inn, uten respekt eller hensyn til andre (som faktisk har det bare bra!). Politikken er ikke for hensynsløse oververpesjuke bajaser med harselerende ordbruk - som Erna desverre ble nok et nedlatende eksempel på. Hennes manglende medmenneskelighet viser at det er på tide at hun går av. Leit. For hun var tidligere en godt likt statsminister. At man kunne ta så feil :( !

   Rune L. Hansen:
   Hvorfor, Charlotte Desiree Jacobsen, ønsker du en mildere straff (det at hun går av) for henne enn det hva Straffeloven har lovbestemt?

   Mona Kågen:
   Nesten slik at dere skulle hatt dekket å være lenger på statens sin regning til dama kommer tilbake ;)

   Mona Kågen:
   Hvorfor lager du sint fjes på det? Charlotte Desiree Jacobsen?

   Aina Gregersen:
   Vi tar det til egen inntekt , Mona <3

   Mona Kågen:
   Aina Gregersen Jeg har ikke råd til å støtte noe privat lenger jeg.. men har betalt skatt.

   Aina Gregersen:
   Kågen - ok , nå var det Jeg som valgte å støtte Deg ! Og jeg kunne tatt dette du sier som humor og trykket med latter , men aaaaner ikke hvilket humør du er i - vær vennlig og Prøv å bruk emoij så misstolkninger kan unngåes mest mulig. Ok ? Og har jeg brydd meg i privatoppgjør - så beklager jeg dette !

   Mona Kågen:
   Aina Gregersen Jeg mener det seriøst. Jeg og mange andre kan ikke betale skatt og se at pengene ikke går til noen former for hjelpetiltak til folket, og så betale på nytt igjen for at vi skal få den hjelpen vi har krav på alle. Skjønner?

   Mona Kågen:
   Men det som er enda verre er at vi er en hel nasjon mennesker som ikke klarer å få kontakt med egen "statsminister".. og regjering. :D

   
---
---

   Marius Reikerås, 28.09. 2018:
  ·https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155616228226875

   Reprisals from Norwegian officials, due to support for India and Indian families in Norway.

   From: marius@reikeras.no
   Date: Tue, September 25, 2018 2:05 pm
   To: post@

   Til den det gjelder i Utenriksdepartementet.

   Kopi: Offentlig.

   Se brev sendt den indiske regjering, att den indiske utenriksministeren i dag.

   Det er fullstendig uakseptabelt at kommuneadvokater, her representert ved kommuneadvokat for Bærum kommune, Andreas Heffermahl, bruker mot foreldre som kjemper i retten for sine barn, at de kjenner mennesker som engasjerer seg internasjonalt i menneskerettsspørsmål.

   Bergen, den 25.9.18

   Marius Reikerås

   ---------------------------- Original Message ----------------------------
   Subject: Reprisals from Norwegian officials,due to support for India and Indian families in Norway.
   From: marius@reikeras.no
   Date: Tue, September 25, 2018 2:00 pm
   To: eam@
   --------------------------------------------------------------------------

   Her Excellency, Mrs Sushma Swaraj,
   External Affairs Minister of India

   Subject: Norwegians and International Activists joined
   Indian Government in 2016, to save Indian child in Norway.
   Reprisals from officials representing the Norwegian government.

   Dear Madam,

   I refer to the Aryan-case from late 2016, in which you, as the External Affairs Minister of India got personally involved in, and helped to resolve.

   See article:

   https://www.thelocal.no/20161227/india-intervenes-in-norway-child-abuse-row

   In relation to that case, many hundred citizens and residents of Norway, relatives of victims in Norway and activists from around the world, among others from the European Parliament and former members of the Norwegian Parliament, signed a petition to express our support for your intervention in the matter of the 5-year-old only child of Anil Kumar and Gurvinderjit Kaur, who had been snatched by Barnevernet in Oslo, Norway in late 2016.

   Barnevernet, the Norwegian child protection authority has, for many years, been wrongly taking children from loving parents in Norway, and was recently found guilty in the European Court of Human Rights for violating Article 8 of the Convention in another Barnevernet- case, and where the general principles applies to several hundreds of other cases.

   And in three weeks from now, on October 17th, Norway has to stand trial in the Grand Chamber of the European Court of Human Rights, in yet another child-welfare case.

   In late June 2018, PACE, the worlds largest Human Rights organisation, voted in favor of Resolution 2232, which content is in particular aimed towards Norway:

   http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=25014&fbclid=IwAR07JngfZznfK_IRS-ynf1qD3HBZK4ljx9HpOKyBU-QKICTW-AmDRTLSsUY

   The reasons for these violations are incompetence, overbearing officials, lack of transparency, inadequate judicial oversight, and, in cases involving cultural and religious minorities, prejudice and racism.

   I recently got back from Dubai, where another perfectly functioning family is on the run from Norwegian authorities, and the only specific reason given in the court decisions, is because Norwegian authorities are concerned for the religious and ethnically background, and want to "save" the child into Norwegian culture.

   Please see this statement from the 10 year old child involved:

   https://www.facebook.com/marius.reikeras/videos/10155600404861875/

   We are thousands, around the world, who have been campaigning against Norway’s regime for years.

   In 2016, protests were hold every month against Barnevernet attended by hundreds of thousands of people around the world, including the United States of America, Russia, Australia, Spain, Ireland, UK, Brazil, Romania, Czechia, Lithuania and India.

   I am also thrilled to announce that the outstanding Indian Human Rights lawyer, Suranya Aiyar, has been awarded the Nordic Human Rights Committee (NHRC) for outstanding bravery, compassion and humanitarian engagement for families struggling in Norway.

   However, fighting the Norwegian regime may come with a high price, as the Norwegian regime revenge on families who happen to know people like Suranya ,me or others who are in the front of this Human Rights fights.

   A recent example is when a mother recently had her case heard in Borgarting High Court, and where the lawyer for Bærum kommune ( Bærum municipality), Andreas Heffermehl, used against her that she knew people who has signed up on the petition supporting India in the above case.

   And he did so, even without our consent to use our names.

   We, the citizen of Norway or elsewhere who are involved in Human Rights matters, can simply not accept that our freedom of speech are being threatened by Norwegian officials, simply because we stand up for Human Rights issues.

   However, the Norwegian regime will never succeed scaring us to silence.

   Thus, we will continue to stand in solidarity with India and other countries , whose citizens face Human Rights violations in Norway.

   Thank you for your attention.

   Best regards,

   Marius Reikerås

   *

   Rasha Masri:
   Skulle ønske at vi hadde politikere som India

   Ken Joar Olsen:
   Veldig bra min venn, dette kommer til å svi. Og det burde svi, en så nedrig oppførsel av Heffermehl.

   Rune Fardal:
   Spre og del denne alle sammen så flere får innblikk i overgrepene kommuneadvokatene driver med.

   Suranya Aiyar:
   Marius Reikerås Can you translate.

   Marius Reikerås:
   Suranya Aiyar
   The Norwegian government and their lawyers are using against parents that they know people like you and me.
   The petition signed in 2016 in support of the Indian government has been used as a evidence against May Lund in the Court because she knows us.

   
---

---
*****

--09--
-- Dagboks-notater, onsdag 09. januar 2019: 

   Mørkt og omkring en pluss-grad Celsius her ute i natt. Solen lavt sørlig og en pluss-grad klokken 13.30. Mørkt og en minus-grad klokken 18. Omtrent det samme videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 09.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215207156506988

   Menneskeretts-spørsmålet

   Hva er det som lovliggjør offentlige eller private sin rett til å neglisjere menneskeretts-konvensjonenes og straffelovgivningens en eller flere lovlige lovbestemmelser?

   Hvem har det rette svaret?

   *

  
---

   https://www.facebook.com/groups/1159549030838039/1938546189604982/

   Toni Stannov:
   Bureaukratisk diktatur - tilsidesætter alle lovlig argumenter for beskyttelse af den enkeltes liv, lykke og sikkerhed :(

   Ellen Sellereite Leira:
   Så sant som det er sagt!! Ellen

   
---

   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/2205235302830720/

   Tommy Rosvold:
   Skammen sitter på andre siden av bordet... Hele systemet er gjennomsyret av korrupsjon. Grunnlovsbrudd skjer på alle nivåer. De skyldige må straffes...!

   
---

---
*****

--10--
-- Dagboks-notater, torsdag 10. januar 2019: 

   Omkring null grader Celsius, efter hvert med yr og noe hagl her ute i natt. Disig grå-lysning, vått, lett yr og i overkant av null grader klokken 09. Nokså lav disig himmel, tildels lett yr og opp mot to pluss-grader frem mot klokken 13.30. Mørkt, vått, lett yr og tre pluss-grader klokken 18 og fem klokken 21. Med seks pluss-grader klokken 23 og videre mot midnatt.

---

---
*****

--11--
-- Dagboks-notater, fredag 11. januar 2019: 

   Mørkt, vått, yr og omkring 6 til 5 pluss-grader Celsius her ute i natt. Mørkt, tre pluss-grader uten nedbør klokken 07. Lys blå lett skyet himmel, en lett bris og omkring tre pluss-grader utover formiddagen og eftermiddagen.
   Nu er jeg antagligvis ferdig for denne vinteren med provisorisk å tette det jeg økonomisk klarer av husets varme-lekkasjer. Det vil si med boble-plast og stiftepistol de verste stedene. Da familien ble kidnappet for nu mere enn ti år siden ble den økonomien jeg disponerte redusert med mere enn antagligvis omkring 70%, av kidnapper regimet og dets medspillere. Også dermed ble for meg alt av vedlikehold, muligheter for å leve og å overleve, fremdrift, lenge og godt planlagte fremskritt og fremtids-utsikter plutselig stoppet og ødelagt. Hensikten var utvetydig tortur og utplyndring verst mulig og drap. Da jeg gjentagne ganger ryddig ba offentlige instanser om hjelp fikk jeg bare det motsatte. Også når jeg spurte bare om minimalt. Fra våren 2018 regnet de antagligvis med rette med at jeg forlengst var nokså fullstendig ødelagt eller drept. Da plutselig doblet de min økonomi til omtrent det minimum jeg mange år tidligere ba om. Altså til noe som fortsatt umuliggjorde vedlikehold, reperasjoner, fremdrift og muligheter for å leve, men som iallfall uansett bedret forholdene noe. Uten kidnappingene og kidnapper regimet ville vi nu blandt annet ha vært en dyktig og velstående familie med en flott eiendom og arbeids-inntekter både her og flere andre steder i Europa. Alt raserte og ødela kidnapper regimet og dets medspillere. Og fortsatt enda tortureres, terroriseres, ødelegges og drepes mennesker, familier og medmennesker fortløpende i Norge. Til tross for også mange og stadig flere og sterkere protester både nasjonalt og internasjonalt. Mange andre land, mennesker og instanser også er med rette bekymret for at den kriminelle politiske offentlige ideologien i Norge skal få ­sterkere fotfeste i deres eget og i andre land.
   At jeg hittil har klart å beholde hjemstedet og livet, om enn utplyndret, er et mangfoldig mirakel. Lignende sikkert nok for mange andre også, i forskjellig grad. Den økonomiske side av saken er også drepende, sikkert nok også for mange andre. Først reduseres økonomien med kanskje 75% - og efter ti års tid til kanskje 50% eller mere - samtidig som inntekts-muligheter og økonomiske reserve-løsninger blir fraværene eller borte, i forskjellig grad. Mange ser ikke og forstår ikke mekanismene i slikt - og det vet terror regimet. Det vil ha flest mulig draps-metoder til sin disposisjon, best mulig skjult bak propaganda og bak både lovlige og ulovlige lov-paragrafer, regler og papirer som sier det motsatte.
   Mørkt og to pluss-grader her ute klokken 17.30 og 20.30.
   Det er ikke mye jeg har fått tettet vegger og åpninger her med de midler jeg har til rådighet, men det hjelper sikkert nok litt, selv om temperaturen her i huset i vinter sjelden og lite kommer til å overstige ti pluss-grader. Mange vet heller ikke at det meste som selges av kjøleskap og frysebokser i Norge slutter å virke når temperaturen blir lavere enn ti pluss-grader i rommet de står. Til tross for den lave temperaturen her i huset klarer jeg likevel å tillage blandt annet kombucha og vann-kefir, etc., som normalt skal tillages med over dobbelt så høy temperatur, men prosessen tar langt lengre tid.
   Det er en tendens i alle land og samfunn at offentlig ansatte og deres medspillere beskytter seg selv og hverandre mot å bli straffeforfulgt for sine menneskeretts-krenkelser. Slikt og konsekvensene gjør de ofte alt for at skal være tabu og det motsatte av det det egentlig er. De mildt sagt hverken innrømmer eller reparerer sine menneskeretts-krenkelser. Men de fremstiller det i verste fall for seg overfor enhver som gode hensikter og feil, hvor myndighets-misbrukende og kriminelt det de har gjort og gjør enn er. Og det vil de ha flest mulig med seg på å gjøre. Jo mindre moral og ekte medmenneskelighet, dess verrre er de. I steden for å gjøre ansvarlighet og reperasjoner til sitt forsvar, så gjør de fortielser, forfalskninger, frykt, angrep og ødeleggelser til sitt forsvar.
   Mørkt og omkring en pluss-grad sent på kvelden og mot midnatt.
   
---

---
*****

--12--
-- Dagboks-notater, lørdag 12. januar 2019: 

   Mørkt, omkring en pluss-grad Celsius, vått og yr her ute i natt. Grå-lysning, vått, yr og i overkant av en pluss-grad klokken 09. Vått, yr, disig himmel og opp til to pluss-grader videre utover formiddagen. Med opp mot fem pluss-grader frem mot klokken 15. Mørkt, vått, yr og fire pluss-grader klokken 18. Med i underkant av fem klokken 21.30 og videre frem mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 12.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215228846969236

   Hva er et ekte offentlig barnevern - og hva er det ikke?

   Menneskeretts-konvensjonene har lovbestemt at de skal gjelde over og foran alt annet av lovbestemmelser, politikk, regler, dommer, avgjørelser, prosesser og meninger. Og at enhver menneskerettighet for ethvert menneske er og skal uforfalsket være umistelig og uavhendelig. Det er dette som fremfor noe annet kjennetegner en menneskerettighet.

   Barnekonvensjonen er en av menneskeretts-konvensjonene - og her er for eksempel hva Barnekonvensjonen har lovbestemt og sier i sin innledning:

   "De stater som er part i denne konvensjon,
   - som tar i betraktning at anerkjennelsen av den iboende verdighet hos alle medlemmer av menneskeslekten og av deres like og uavhendelige rettigheter, i samsvar med prinsippene fastslått i De forente nasjoners pakt, er grunnlaget for frihet, rettferdighet og fred i verden,
   - som tar hensyn til at De forente nasjoners folk i Pakten har bekreftet sin tro på de grunnleggende menneskerettigheter og på det enkelte menneskets verdighet og verdi, og at de har besluttet å fremme sosiale fremskritt og bedre levevilkår under større frihet,
   - som erkjenner at De forente nasjoner i Verdenserklæringen om menneskerettighetene og i de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene har fastslått og er blitt enige om at alle har krav på alle de rettigheter og friheter som er fastsatt i disse, uten forskjellsbehandling av noe slag".

   ("that everyone is entitled to all the rights and freedoms set forth therein, without distinction of any kind")

   Og for eksempel i Art 4, at:
   "Partene skal treffe alle egnede lovgivningsmessige, administrative og andre tiltak for å gjennomføre de rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon."

   Videre sier menneskeretts-konvensjonene, som i blandt annet Menneskerettserklæringen, Art 30, at:

   "Ingenting i denne Erklæringen skal tolkes slik at det gir noen stat, gruppe eller person rett til å ta del i noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som den inneholder."

   Med andre ord er og blir ethvert barnevern og enhver offentlig eller privat avgjørelse, handling eller unnlatelse som neglisjerer eller forfalsker noe av dette ulovlig og noe kriminelt.

   Barnekonvensjonen og de andre menneskeretts-konvensjonene hverken handler om eller aksepterer eller lovliggjør at menneskerettigheter skal kunne krenkes. Men altså tvert om!

   Det eneste unntak som i samsvar med menneskeretts-konvensjonene kan lovliggjøres, er hva som ligger i begrepet lovlig nødverge. Hvilket blandt annet innebærer for en kortest mulig tid og reell forholdsmessighet - med snarest mulig gjenopprettelse som aktiv og reell hensikt - også i praksis. Og at absolutt ingen menneskerettighet skal kunne forfalskes eller neglisjeres.

   Den som leser (uten å forfalske) Barnekonvensjonen forstår lett at et barnevern ikke er mulig uten 100% å respektere og sikre absolutt enhvers umistelige og uavhendelige menneskerettigheter.

   Og at ethvert lovlig barnevern 100% også må og skal være et familievern.

   Vi alle og enhver både skal og må kjenne til og forstå - og å respektere - alle lovbestemmelsene i menneskeretts-konvensjonene og i Straffelovens lovlige lovbestemmelser.

   Det er umulig å respektere innholdet i menneskeretts-konvensjonene uten uforfalsket og presist å lese det. Men alt dette er det mange sær-interesser og deres medspillere som misliker og forfalsker, De gjør seg dermed til politiske og offentlige mafia-virksomheter.

   Jeg sikter dermed særlig til det politiske offentlige såkalte barnevernet (CPS), som enda ødelegger og truer verden.

   De vil ha rom for vilkårlighet, men Barnkonvensjonen og de andre menneskeretts-konvensjonene har blandt annet også flerfoldige total-forbud mot vilkårlighet. Men det bryr de seg ingenting om.

   Slike kriminelle sær-interesser vil i og for hovmod ha erstattet menneskerettighetene med seg selv og sine egne meninger, ønsker, dumheter og hensikter. De forstår liksom ikke rekkevidden og betydningen av menneskerettighetene og later derfor som de selv eller sine medspillere er menneskerettighetene.

   Selv utttrykkene "barnets beste" og "barnets interesser" i Barnekonvensjonen vil de i praksis ha erstattet med seg selv og vilkårlighet - og altså lovløshet og splitt-og-hersk.

   Men Barnekonvensjonen, i sin Art 18, har blandt annet også klart og tydelig lovbetemt at:

   "1. Ingen barn skal utsettes for vilkårlig eller ulovlig innblanding i sitt privatliv, sin familie, sitt hjem eller sin korrespondanse, eller for ulovlige angrep mot sin ære eller sitt omdømme.
    2. Barnet har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller slike angrep."

   ** *

    Her er noen typiske fraser, spredt og forsøkt indoktrinert av den kidnapper-virksomheten som det såkalte barnevernet (CPS) og dens medspillere og dirigenter egentlig er:

   "Barnevernet må vi ha." Og: "Barnevernet gjør mye godt også, eller iallfall noe."

   Er det egentlig navnet de sikter til, som vi må ha? Eller er det innholdet de sikter til? Eller er det hensikten som ligger i navnet?

   Hva om vi bytter ut navnet, og sier for eksempel:
   Gestapo, Adolf Hitler og Stasi, etc. må vi ha. (Som mange visse steder tidligere sa.)

   Kidnapping, tortur, traumatisering og fremmedgjøring av barn er groveste slags mishandling og vold og kriminalitet mot barn og medmennesker - og den politiske og offentlige mafia-virksomheten bagatelliserer og forfalsker slik kriminalitet med å omtale den som "barnets beste", og krenkelser som nødvendige eller som "feil" eller som "forbedrings-potensiale". Som om barn og medmennesker er politiske prøve-kaniner som ikke har og ikke skal ha sine menneskerettigheter! Og som å krenke og forurette de ikke er kriminalitet!

   Faktum er at det politiske offentlige såkalte barnevernet (CPS) er en nyttig virksomhet for kriminelle og ondskapsfulle mennesker, men er så barne-fiendtlig og barne-ødeleggende og menneske-ødeleggende og samfunns-ødeleggende og menneskeretts-krenkende og grovt kriminelt som noe kan bli.

   Slike sær-interesser sier videre om seg selv, at "barnevernet må vi ha".

   Vel, vi har fra før av et barnevern - som er det fullstendig motsatte av det de forsvarer! Det ekte barnevernet vi har er i Barnekonvensjonen og i Straffelovens lovlige lovbestemmelser - som mildt sagt ingen tillater det politiske såkalte barnevernet!

   * * *

   Erstatt den politiske offentlige kidnapper-virksomheten med de uforfalskede menneskeretts-konvensjonene, så blir det automatisk et ekte barnevern i steden.

   Uten kidnappingene og kidnapper regimer ville vi hva angår barn og familier og medmennesker ha hatt menneskerettighetene i steden.

   Alt raserer og ødelegger kidnapper regimet og deres medspillere. Og fortsatt enda tortureres, terroriseres, ødelegges og drepes mennesker, familier og medmennesker fortløpende både i Norge, UK, USA og flere andre land. Dette fortier og neglisjerer de i det lengste. Til tross for mange og stadig flere og sterkere protester både nasjonalt og internasjonalt.

   Mange andre land, mennesker og instanser er med rette bekymret for at den kriminelle politiske offentlige ideologien i nuværende Norge og slike land skal få ­sterkere fotfeste i deres eget og i andre land.

   De er med rette meget bekymret og protesterende.

   Enhver offentlig kidnapper-virksomhet eller mafia-virksomhet er en katastrofe i og for verden.

   *

   Harald Myrhaug:
   Barnevernets filosofi er tydeligvis mer fokusert på å redde en grein ennå bry seg om selve treet som greina vokser ut fra.... Straks de har kuttet av greina - tar de livet av både treet OG greina...

   
---

   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/2209641465723437/

   Sara Olsen:
   De foreldre som tar sine barn tilbake, hvis barnevernet ikke har grunnlag for tvangsfjerningen i internasjonellt lovverk, gjør ikke noe straffbart ifølge internasjonell rett. Det er staten som bryter loven.

   Rune L. Hansen:
   Vel, ikke staten, men myndighets-misbrukere ansatt i og av og under staten.

   
---
---

   Øyvind Furnes, 12.01. 2019 via Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet:
   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/permalink/2209645842389666/

   Skrevet av Ruth Ensby

   Skrevet av en fantastisk bestemor Ruth Ensby

   28. desember 2017 · Algorfa, Spania

   Tankekors:

   Hvis det i Norge var slik at hver dag ble fem hunder stjålet fra sine eiere, da hadde Dyrebeskyttelsen fått god tid i media til å komme med sine anklager om at denne organiserte kriminaliteten måtte stoppes med alle midler, pressen, TV-selskapene hadde fulgt opp i flere dager over dette forferdelige som skjer.

   Barnevernet fjerner, stjeler, kidnapper fem barn i gjennomsnitt hver dag i Norge, til og med nyfødte rett fra keisersnitt. Ønskebarn til de som ikke vil ha bryderiet med å gå gravide selv. Barnet kan også byttes innen tre måneder hvis det ikke svarer til forventningene.

   Dette er også organisert kriminalitet.

   Dette får ikke en millimeter spalteplass, eller fem minutter i nyhetsbildet.

   Noe er helt fundamentalt galt i Norge.

   Dyr har beskyttelse som overstiger fantasien til hver enkelt av oss. Barn er rettsløse, det er bare å forsyne seg.

   Vil vi virkelig ha det slik?

   *

   Kirsten Leikny Femundsenden:
   Så sant.

   
---
---

   Marius Reikerås, 12.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155828308291875

   Jeg fikk spørsmål fra en tyrkisk journalist i dag, om det kunne være slik at Norge har et av Europas mest korrumperende offentlige systemer, sett i forhold til folketall.

   Jeg svarte, at det var slettes ikke utenkelig.

   Tenk bare på kombinasjonen verdens mest konsekvensløse land for offentlige ansatte, kombinert med verdens største offentlige lommebok. I alle fall målt per offentlig ansatt.

   Jeg mener :

   I hvilken land kan en lokal barnevernssjef skaffe 500 000 kroner til umiddelbar veie, hvis penger skal gå til å bestikke personer i Tyrkia for å få ut to barn, og det uten at noen av hans overordnede får vite om det?

   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 12.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155829653191875

   Man skjønner betydningen av Lobben - saken, etter å ha lest dette:

   "The obvious purpose of the Grand Chamber is to establish a principle of European human rights law that is applicable to all cases involving a combination of administrative and criminal proceedings."

   Paulo Pinto de Albuquerque, the Portuguese judge to the European Court of Human Rights.

   *

   Trine Ødemotland:
   Ja, den norske stat har jo hævdet, at det biologiske familiebånd kan erstattes med et ikke-biologisk familiebånd, der fremadrettet skal indgå i forståelsen af EMRK art. 8. Det er jo noget af en påstand, der vil eliminere hele forståelsen af familie-begrebet, Norge ønsker, at staten bestemmer, hvad der er familie.

   
---

---
*****

--13--
-- Dagboks-notater, søndag 13. januar 2019: 

   Mørkt, vått, yr, regn og omkring 5 pluss-grader Celsius her ute i natt. Efter hvert mindre nedbør utover formiddagen. Noe vind-drag fra nord-vest og noe mindre overskyet og mellom tre og to pluss-grader frem mot klokken 14. Litt derefter med ned mot null grader. Mørkt, noe bris, omkring null grader og antydninger til hagl klokken 20. En halv cm ikke så grov hagl på bakken her ute og ned mot to minus-grader frem mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 13.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155831481856875

   Kloke Albert Johnsen med "knock out" på Regjeringsadvokaten:

   I Lobben -saken hevdet Regjeringsadvokaten ovenfor EMDs storkammer at det er han som representerer den gutten denne saken dreier seg om.

   Men dersom den samme gutten om noen år ønsker å stevne staten for brudd på hans menneskeretter i forbindelse med en konvensjonstridig omsorgsovertagelse og potensielt svikt i oppfølgingen, kommer han altså til å møte Regjeringsadvokaten igjen, men da som representant for myndighetene, som hans potensielle motpart.

   Jeg mener at å bare definere alle uønskede parter, så som barnet selv, besteforeldre, biologisk familie, etc. som ikke parter med egne partsrettigheter i sakene, er å hoppe over hele menneskerettskonvensjonen.

   *

   Rune L. Hansen:
   Sant nok, de hopper over medmenneskelighet og menneskeretts-konvensjonene, til fordel for sin politiske mafia-virksomhet.

   Trudy Lobben:
   Jeg håper da jeg har fått gutten ut fra dette Hælvette, som regjeringingsadvoksten begår mot barnet å hans familie. At det fins vett i huet på dommerne i storkammeret, dem kan da ikke være helt skutt, når dem sitter så høyt oppe.

   Lill-Ann Bjørnholt:
   Det håper jeg også Trudy, vi er mange som holder pusten og håper nå. Jeg vet det har lite betydning men dette er en sak du har vunnet mitt <3 hjerte ihvertfall, uansett utfall. Du kommer alltid til å bli mammaen som ALDRI ga seg

   Solveig Marie Braseth:
   <3

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Det er jo bare tull lang vei fra regjeringsadvokaten, han taper ansikt og driter ut regjeringen dersom han unnlater å tolke i biologisk families rettmessige juridiske begrunnede, (og menneskerettslig velbegrunnet favør!).
   Det tjener staten bedre i det lengre løp å støtte oppunder menneskerettighetene - og tolkningen Fra den biologiske familie.
   Disse påstander må vektlegges mer fra et juridisk faglig standpunkt, og det må også tidlig inn i juridisk undervisning det å tillegge faktum (som jo er i dette tilfelle familiens juridiske påstand: Deres juridiske faktum) vekt!. Da det er riktige for den enkelte familie.
   Pluss: Regjeringsadvokaten slipper å drite seg ut, og slipper en latterliggjort regjering ovenfor, ja resten av verden...!

   Trudy Lobben:
   Charlotte Desiree det får holde med at han er bedriten, mer arrogant mann skal du leite lenge etter.

   Rune L. Hansen:
   Konklusjon: Det å neglisjere, forfalske eller bagatellisere en menneskerettighet har katastrofale konsekvenser også for alle andre. Enhver menneskeretts-krenkelse overfor et eller flere mennesker må og skal real-kompetent straffeforfølges og repareres.

   
---
---
*****

--14--
-- Dagboks-notater, mandag 14. januar 2019: 

   Mørkt, omkring tre og to minus-grader Celsius og tildels noe hagl og sne-rusk her ute i natt. Ankommet kanskje omkring 5 cm klokken 10, med to minus-grader. Derefter tildels noe blålig i skydekket fra nord-vest og opp til omkring en minus-grad frem mot klokken 12. Mellom null og en pluss-grad tildels med noe sne-rusk i luften utover eftermiddagen. Mørkt og omkring null grader klokken 18. Tildels med lett sne videre utover kvelden og mot midnatt på bakken kanskje omkring 10 cm.
   
---

---
*****

--15--
-- Dagboks-notater, tirsdag 15. januar 2019: 

   Mørkt, omkring en og to minus-grader Celsius og tildels noe sne og sne-rusk i luften her ute i natt. På bakken i alt beliggende kanskje omkring 15 cm hvitt dekke tidlig i dag, derefter synkende og våtere med en pluss-grad frem mot klokken 10. Tre og to pluss-grader, tildels med sne-rusk og yr videre utover formiddagen. Omtrent det samme utover eftermiddagen. Mørkt, noe yr og sne-rusk, omkring en pluss-grad og tildels synlig tiltagende halv-måne sørlig omkring klokken 20. Omtrent tilsvarende videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 15.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155835900706875

   Att: FRIDA MARIE GRANDE, sosiale medier-ansvarlig i Amnesty International Norge

   Det vises til dagens artikkel i VG der du, i likhet med din Generalsekretær, kritiserer en rekke såkalte "influensere " for å ha reist til Dubai; et sted der du og din Generalsekretær hevder det forekommer alvorlige brudd på menneskerettene.

   I den anledning, har jeg noen spørsmål jeg håper du kan besvare:

   1. Har du selv vært i Dubai?

   2. Vi skal ikke lengre tilbake til september i fjor, for å finne at Norge enstemmig ble dømt for brudd på EMK Artikkel 8 av Den Europeiske Menneskerettsdomstolen.

   Jeg kan ikke se at Amnesty Norge har kommentert dommen overhodet, langt mindre fordømt det faktum at Norge her ble dømt for alvorlige menneskerettsbrudd.

   Så hva er årsaken til at Amnesty Norge aldri tar opp, eller fordømmer, de mange alvorlige menneskerettsbrudd som forekommer i Norge?

   *

   Gunn Tove Forsmo:
   Bedre og kritisere andre land men nu tror jeg Norge snart må vere det verste land når det gjelder brudd på menneskeretiheter

   Mona Kågen:
   Vi er nok det :(

   Inez Isabel Arnesen:
   Jeg ønsker Amnesty må begynne å se nærmere på de sakene her i Norge å være med på å fremheve at det fremkommer brudd på menneskerettighetene her til lands. Det kan være godt for Norge at en slik seriøs aktør som Amnesty gjør dette.

   Allan Caritopaps Jorung:
   Hadde de vært seriøse hadde de vel fulgt med når dette begynte å skli ut, begynner å bli en stund siden det nå.

   Allan Caritopaps Jorung:
   Men med den propagandaen folk vokser opp i her til lands er det vel ikke så rart at man ikke ser dritten på egen dørmatte. At de ikke reagerer med alle sakene som florerer i sosiale media og landets rettsaler derimot, det stiller jeg med forundrende til?

   Monika Johnsen:
   Har mistet fullstendig troen og tilliten til Amnesty.

   Vigdis Nygård:
   Jeg har forsøkt å få Amnesty i tale, men de hadde ikke mandat til å hjelpe meg, enda foreldrene mine blir mishandlet, med døden til følge! Hvor langt ned går det an å synke? Og hvilke mennesker er det som sitter i styre og stell, og som går hen å behandler mennesker på en sånn uverdig måte, og hvorfor vil ikke frivillige organisasjoner heller hjelpe . og hvorfor vil ikke Amnesty stiller opp for de mange som opplever menneskerettsbrudd Norge?!

   Gunn Tove Forsmo:
   Da får dem nok ikke pengestøtte fra regjeringa.

   Albert Johnsen:
   Det er svært behagelig å motta offentlige tilskudd, men dersom du skal motta tilskudd fra staten, må du kjenne reglene. Vi ser jo at de aller fleste mottakere av offentlige støtteordninger har latt seg disiplinere og kommer ikke med kritikk av den som styrer pengesekken.

   Allan Caritopaps Jorung:
   Kvalmt at det kan få utvikle seg slik i et land som Norge, av alle steder.

   Margaret Hennum:
   Glimrande, Marius! Eit betimeleg spørsmål som skulle kunne svarast på straks og med ein gong!

     
---
---
*****

--16--
-- Dagboks-notater, onsdag 16. januar 2019: 

   Mørkt, yr, vått, sørpete synkende sne på bakken og omkring en og to pluss-grader Celsius her ute i natt. Grå-lysning, vått, yr, fem pluss-grader og lite sne igjen her ute klokken 08.30. Sneen helt borte utover formiddagen. Mindre nedbør, vått, helt og delvis lett overskyet og ned mot to pluss-grader omkring 16-tiden. Mørkt, vått, halv-månen sørlig og en minus-grad omkring 20-tiden. Ned mot to minus-grader klokken 23 og videre mot midnatt.
   
---

---
*****

--17-- 
-- Dagboks-notater, torsdag 17. januar 2019: 

   Mørkt, fuktig og omkring en og to minus-grader Celsius her ute i natt. Skyfri lys blå himmel utover formiddagen, med omkring null grader klokken 13.30. Ned mot to minus-grader frem mot klokken 16. Mørkt, den voksende halv-månen høyt i sør-øst og i underkant av to minus-grader her ute klokken 18. Mørkt og halv-månen sørlig og ned mot fire minus-grader frem mot klokken 23. Med fire minus-grader mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 17.01. 2019 shared a note:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215270411008311

   Adopsjon og traumer, 16.01. 2019 published a note:

   Adopterte babyer sørger

   Da jeg først ble sammen med min nye familie, i et nytt hjem, i et nytt land med nye lyder og ukjente lukter og mat, gråt jeg med uforminsket styrke i mange dager. Moren min var så bekymret at hun tok meg med til lege.
   Legen diagnostiserte meg med "akutt separasjonsangst".
   Jeg var seks måneder gammel.
   Hvorfor deler jeg alt dette?

   Folk har for vane å bare avvise adoptertes tap og sorg ved å argumentere med at vi var "for unge" til å forstå forskjellen, som om det å være baby betyr at følelsene våre den gang var ubetydelige og uten effekt, som om vårt tap og sorg den gang ikke hadde noen innvirkning på hvem vi ble og hvem vi er i dag.
   Nå som jeg er mor selv blir jeg mer og mer overbevist om at dette synet er en løgn som gjør stor skade på den adoptertes velvære.
   Babyer sørger. Babyer vet. Babyer forstår når noe er galt, når noen  er borte.
   Når deres verden har blitt snudd opp-ned og de har mistet alt, så vet de.

   Det var ikke bare "akutt separasjonsangst" mitt seks måneder gamle jeg opplevde.
   Det var omfattende tap og sorg. Det var en traumatisk separasjon.
   Først fra min Omma - min koreanske mamma som bar henne i sin kropp.
   Så en traumatisk separasjon til fra min fostermor - den eneste omsorgsperson jeg hadde kjent de første seks månedene av livet.

   Jeg gråt i dagevis fordi jeg visste jeg hadde mistet alt.
   Jeg sørget.

   Babyer er, selvfølgelig, ikke voksne.
   Men de er heller ikke hjerneløse klumper av fett og søthet.
   Babyer føler. Tenker. Vet. På den mest grunnleggende, vitale måte.

   Men babyer vil også gjøre hva som enn er nødvendig for å overleve.
   Og noen ganger betyr det å stenge av og prøve å glemme.
   Jeg glemte. Eller trodde jeg gjorde det.
   Men nå kan jeg ikke glemme.
   Nå kan jeg bare huske.
   Hver Eneste Dag Av Mitt Fantastiske, Grusomme, Vakre, Smertefulle Liv.
   Aldri glemme.
   Det er mantraet i enhver adoptert sin underbevissthet. Enten de vet det eller ikke.
   Ikke fordi vi ønsker det slik, men fordi det er grunnleggende biologi.
   DNA glemmer ikke.
   Det gjør ikke mødrene våre heller.
 
   Les originalartikkelen her:
   http://www.thelostdaughters.com/2019/01/adopted-babies-grieve.html

   *

   
---
---

   Alf Magne Henriksen, 15.01. 2019 via Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet:
   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/permalink/2214424195245164/

   Skrevet av Rune L. Hansen
   https://www.facebook.com/groups/133352076685775/permalink/824805347540441/

   Det er inntil 30 år fengsel-straff for enhver med medvirkning i bortførelse av et barn fra sin far eller mor med medvirkning fra noen slags offentlig myndighet.

   Grovere forbrytelse finnes ikke i vår lov-givning!

   I henhold til Straffeloven 2005 § 102 c, e, f, h, i, k og § 101 a, b, c, d, e og § 109.

   Jamfør dessuten følgende gjeldende paragrafer som også omhandler alminnelig forekommende forbrytelser ved bortførelse av barn i Norge:
   Straffeloven § 4, § 60a, § 98, § 104a, § 105, § 110, § 116, § 117, § 117a, § 118, § 120, § 123, § 124, § 125, § 129, § 132 a, § 140, § 147a, § 215, § 216, § 218, § 219, § 222, § 223, § 225, § 229, § 233 a, § 242, § 270, og § 276 b.

   Straffeloven § 147a f.eks., går slik:
   "§ 147a. En straffbar handling som nevnt i §§ 148, 151 a, 151 b første ledd jf. tredje ledd, 152 annet ledd, 152 a annet ledd, 152 b, 153 første til tredje ledd, 153 a, 154, 223 annet ledd, 224, 225 første eller annet ledd, 231 jf. 232, eller 233 anses som en terrorhandling og straffes med fengsel inntil 21 år når handlingen er begått med det forsett
   a) å forstyrre alvorlig en funksjon av grunnleggende betydning i samfunnet, som for eksempel lovgivende, utøvende eller dømmende myndighet, energiforsyning, sikker forsyning av mat eller vann, bank- og pengevesen eller helseberedskap og smittevern,
   b) å skape alvorlig frykt i en befolkning, eller
   c) urettmessig å tvinge offentlige myndigheter eller en mellomstatlig organisasjon til å gjøre, tåle eller unnlate noe av vesentlig betydning for landet eller organisasjonen, eller for et annet land eller en annen mellomstatlig organisasjon.
   Straffen kan ikke settes under minstestraffen som er bestemt i straffebudene som er nevnt i første punktum.
   Med fengsel inntil 12 år straffes den som med slikt forsett som nevnt i første ledd, truer med å begå en straffbar handling som nevnt i første ledd, under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Får trusselen en følge som nevnt i første ledd bokstavene a, b eller c, kan fengsel inntil 21 år idømmes. Medvirkning straffes på samme måte.
   Med fengsel inntil 12 år straffes den som planlegger eller forbereder en terrorhandling som nevnt i første ledd, ved å inngå forbund med noen om å begå en slik handling.
   Tilføyd ved lov 28 juni 2002 nr. 54, endret ved lov 20 juni 2003 nr. 45 (i kraft 1 juli 2003 iflg. res. 20 juni 2003 nr. 712)."

   Og følgende lov-bestemmelser fra Norges Grunnlov:
   § 102:
   "Hus-Inkvisitioner maa ikke finde Sted, uden i kriminelle Tilfælde."
   § 110c:
   "Det paaligger Statens Myndigheder at respektere og sikre Menneskerettighederne."
   § 30, tredje ledd:
   "Finder noget Medlem af Statsraadet, at Kongens Beslutning er stridende mod Statsformen eller Rigets Love, er det Pligt at gjøre kraftige Forestillinger derimod samt at tilføie sin Mening i Protokollen. Den der ikke saaledes har protesteret, ansees at have været enig med Kongen, og er ansvarlig derfor, saaledes som siden bestemmes, og kan af Storthinget sættes under Tiltale for Rigsretten."
   § 2:
   "Alle Indvaanere af Riget have fri Religionsøvelse. / Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende sig til den, ere forpligtede til at opdrage deres Børn i samme."


   Og Menneskerettsloven § 3:
   "§ 3. Bestemmelsene i konvensjoner og protokoller som er nevnt i § 2 skal ved motstrid gå foran bestemmelser i annen lovgivning."

   Osv.!
   Hva angår menneske-rettighetene er det også et mangfold menneskeretts-forbrytelser som samtidig automatisk skjer!
   Alt og ethvert av alt dette ulovlig og straffbart, med inntil 30 år fengsel-straff for medvirkning.

   *

   Oddvar Espegard:
   Medvirkning, det vil da også si rådmenn, ordførere, dommere, advokater, sakkyndige !

   Hans Tomter:
   Kort sagt noen kjeltringer hele bunten Oddvar...

   Oddvar Espegard:
   Takk Hans Tomter!

   Vigdis Nygård:
   ! ! ! 

   Unni Merle:
   Det er en kjensgjerning at ansatte eller medlemmer i et system blir mer og mer «farget»av det systemet man er en del av!
   Da slutter man å tenke selv, som Hannah Arendt hevder med sin forskning fra etterkrigstiden!
   Hun fulgte også rettssaken mot Eichmann som fikk dødsdom i Jerusalem hvor det underlig nok fremkom at han faktisk var et helt vanlig menneske!

   Oddvar Espegard:
   - - tenk det, - han var faktisk et helt vanlig menneske.

   Unni Merle:
   Oddvar Espegard
   Da får man bevis for hvor loyale mennesker i et maktsystem kan bli til en ond ideologi!

   Oddvar Espegard:
   Ja, her er kunnskap og forståelse av virkeligheten å hente ut av slike ting Unni Merle! - Men det er for dem som vil. De fleste mennesker er overfladiske og bryr seg ikke.

   Unni Merle:
   Oddvar Espegard
   Ja, de blir overfladiske fordi de IKKE vil engasjere seg i å tenke selv - for da må de finne alternativer til bedre løsninger med hypotetisk sannhet!

   Rune L. Hansen:
   De vinner mye sympati på å være mest mulig som vanlige mennesker. :(

   Unni Merle:
   Rune L. Hansen
   Ja, som følger systemet slik det er tilrettelagt for BV!

   Vigdis Nygård:
   Unni Merle kan ikke skjønne at man kan vinne sympati med et nazisystem, og jeg kan si at vanlige mennesker er ikke dette som støtter en så menneskefientlig ideologi,...

   Unni Merle:
   Vigdis Nygård Systemet har bindinger til hverandre hele veien ser det ut til og «sympatiserer» med hverandre!

   Vigdis Nygård:
   Unni Merle ja de er innflettet i hverandre, med stort sett de samme aktørene..... kriminelt nettverk...

   Tommy Rosvold:
   Hele systemet er korrupt... Og alle medvirkende i disse overgrepene er skyldige.. Det holder ikke å si jeg bare fulgte ordre her nei...
   Til slutt må man bruke makt for å forsvare seg og sine..

   Inge Olsen:
   Interessant, vi må til med nye fengsler

   Inge Olsen:
   For barnevernet,

   Oddvar Espegard:
   Enig Inge Olsen, vi starter et nytt selskap i denne anledning. Og så går vi på børs.

   
---
---

   Marius Reikerås, 17.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155839445156875

   Et det tilfredsstillende at staten (Helsetilsynet) skal granske staten (Barnevernet)?

   *

   Alf Reuss Kollsete:
   Samme ANSVARSFRASKRIVELSEN FORTSETTER OG FORTSETTER!!!!!

   Siw Elisabeth Aamodt:
   NEI !! De kan ikke granske seg selv, da vet vi hvordan det går !

   Kåre Sletten:
   Hvis helsetilsynet hadde vært uavhengig av staten så.. Men ikke slik det er nå. Samme Ulla bare annen farge på sauen

   Audun Sagbua:
   Nei!
   Di får føringer i å prøve å overse det meste.

   
---
---

   Rune L. Hansen, 17.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215273154396894

   Mange husker ikke ...

   Mange husker lite eller ingenting av hva som skjedde for nu for eksempel 30 år siden. Mange kan ikke huske det og mange vil ikke huske det. Men hva skjedde egentlig?

   Her i Norge skjedde blandt annet det at veldig mange lokal-aviser rundt omkring i landet jevnt og trutt hadde innlegg og reportasjer om grove justismord i regi av det politiske offentlige såkalte "barnevernet" overfor mengder barn og familier i Norge. Veldig mange mennesker gråt og var dypt rystet eller forurettet fordi barn og familier systematisk og vilkårlig ble ødelagt av den politiske offentlige forvaltningen og dens medspillere.

   Protestene på det som skjedde var veldig mange og veldig livlige. Men den politiske offentlige forvaltningen og dens medspillere bagatelliserte, løy, benektet og fortiet alt og det hele så meget som de klarte - samtidig som de motstridende "trøstet" med at stadige endringer og forbedringer var underveis. Underforstått, at sivilbefolkningen må finne seg i å være dens prøve-kaniner samtidig. For mange hadde nytte av den offentlige mafia-virksomhetens kidnappinger, tortur og ødeleggelse av barn og familier - og mange gjorde karriære, makt eller penger på myndighets-misbruket og mafia-virksomheten.

   Mafia-virksomheten ble derfor stadig mere utspekulert, omseggripende og finansert. Gradvis ble også de mange lokal-avisene mere og mere kneblet og mere direkte gjort til propaganda for mafia-virksomheten. Samtidig som alt ble stadig mere verre skrøt de direkte og indirekte av mafia-virksomheten. Og mafia-virksomheten og dens dirigenter fikk stadig mere nytte av olje-rikdommen som flommet inn til Norge.

   Enda mere mye ble kneblet og liksom "glemt" og fortiet og forfalsket. Hvem nu husker vel for eksempel norske TV2 sin "kritiske" og dengang i 1993 meget sette 3-delte dokumentar om det såkalte barnevernet?
   Heldigvis gjorde jeg et opptak av blandt annet de tre tv-programmene og gikk de dermed heldigvis ikke tapt. Mange år senere fant jeg de frem igjen og Alf Magne Henriksen lastet de opp på Internettet for oss alle og enhver. Ja, Internettet og Facebook utviklet seg enormt og stadig mere og bedre efter 1993 - og lot seg ikke likså lett kneble eller manipulere. (Ps: Alf Magne Henriksen er en av administratorene i Facebook-gruppen "Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet", med nu mere enn 24.000 medlemmer.) Mengden av protester mot mafia-virksomhetens kidnappinger og ødeleggelser er stor og stadig mere og bedre artikulert og voksende. Men mange husker eller vet enda lite eller ingenting om hva som skjedde for 30 år og mere eller mindre siden.

   I min tidlige ungdom for nu omkring 50 år siden var jeg på en gjennomreise i blandt annet Tyskland. Jeg ble meget skremt av hva jeg med min følsomhet så og opplevde der. Jeg "så" litt av meget skremmende som der i og av og for sivilbefolkningen ble og blir forsøkt skjult. Hitler-regjeringens nepotisme, svik, falskhet, perversiteter, ondskap og menneske-forakt var enda meget levende under, i og omkring overflatene og menneske-sinnene. Bak pyntede slør av løgner, falskhet og intensjoner.

   Det var ikke vanskelig å forstå at mangt som skjedde under Hitler-regjeringen også var underveis i blandt annet Norge, bare litt annerledes. Og også videre litt annerledes også i Tyskland og mange andre land. I Norge kom dette skremmende særlig til uttrykk i den politiske offentlige kidnapper-virksomheten - det såkalte barnevernet - og i "rettsvesenets" politiske omtrent fullstendige neglisjering og forfalskning av menneskerettighetene.

   I Tyskland efter Hitler-regjeringen skjedde også efter hvert blandt annet noe av det samme. Men der særlig rettet mot barn og foreldre fra andre nasjoner. Stadig flere barn og foreldre fra andre land ble og blir kidnappet, med det tyske såkalte "Jugendamt" i spissen - den nu tyske versjonen av "barnevernet" (CPS). En politisk byråkratisk fornyelse av det som tidligere var det tyske SS, Gestapo, Hitlerjugend og Lebensborn, etc. Styrt og dirigert og tilordnet av mange av de samme menneskene og deres medspillere og efterfølgere. Som nu ikke husker mye av det som skjedde dengang, eller som ikke ønsker eller klarer å huske det.

   Heldigvis klarte verden dengang å mobilisere for å fjerne Hitler-regjeringen og mangt av dens nepotisme. Og klarte klart og tydelig fra de de forskjelligste land og områder av verden med menneskeretts-konvensjonene å gi et monumentalt felles-menneskelig uttrykk for at nok er nok - slikt noe eller lignende og annet av urett og ondskap mot enkelt-mennesker, uansett antall, må aldri igjen kunne skje. Det er ikke politisk lov og rett, vilkårlighet eller politiske eliter som skal styre og bestemme samfunnet og verden - det er det enhvers uforfalskede, umistelige og uavhendelige menneskerettigheter som skal.

   Men mange enda husker ikke eller vet ikke hvorfor. Og setter seg selv eller andre over en og dermed automatisk flere menneskerettigheter.

   Absolutt enhver mulig eller reell offentlig eller privat menneskeretts-krenkelse må og skal real-kompetent straffeforfølges og repareres. Det er veien videre - å huske og å vite dette. Å si eller ville noe annet politisk eller juridisk er grotesk ondskap.

   *

   
---

   https://www.facebook.com/groups/1159549030838039/1950389391753995/

   Toni Stannov:
   Godt skrevet - og husket... det er der alt for lidt af - vores erindring :(

   
---

   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/2217901318230785/

   Ragnhild Moen:
   Rune L Hansen dette er veldig å kjempeviktig skrevet dette skulle stått på førstesiden i Romsdals Budstikke å andre lokale aviser .vi er mange så er imot BV å den slags KYNISKE kalde løgnere vold

   Oddvar Espegard:
   Jeg er helt enig med Ragnhild Moen her, dette er kjempeviktig! Takk til Rune L. Hansen. .. . . . . - - Alf Magne Henriksen.

   Kathrine Bjelland:
   Så samt og flott skrevet !

   
---
---

   Marius Reikerås, 17.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155840092076875

   Høyesterettsdommer, Bergjlot Webster, var en av høyesterettsdommerne som enstemmig ble funnet skyldig i å ha krenket EMK Artikkel 8, da Norge ble domfelt i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen i Jansen-saken den 6 september i fjor.

   Hun har også deltatt som dommer i både Lobben-saken og i Ensby – saken, begge hvis utfall var tvungen adopsjon.

   Spørsmålet er:

   Dersom Norge og Webster blir dømt i en eller begge sakene i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen;

   hvilken konsekvenser vil det da få for henne personlig?

   Reparasjonsregelen i EMK (Artikkel 41) er klokkeklar på at det medfører et personlig ansvar, for de som medvirker til brudd på menneskerettene.

   Det er derfor vi har ansvarlighetsloven og Riksrettsinstituttet, når høyesterettsdommere bryter med våre grunnlovsfestede menneskeretter.

   *

   Rasha Masri:
   Det internasjonale samfunnet må straffe disse dommerne fordi det de gjør er ikke mindre forferdelig enn krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Ta deg ferie Marius, Ungene trenger deg, Trenger pause jeg og, ...før ny innfallsvinkel. Gir meg aldri, men må samle info og forbundsfeller. Godt år.

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Men, dette gjelder vel teoretisk alle statsansatte med referanse til Statsansattloven?
   - men, meg bekjent finnes det lite rettspraksis på dette.

   Magnar Inge Wisnes:
   Kan ikke fatte hvorfor ikke mange i Norge - inkl. våre rikspolitikere - er under etterforskning av domstolen i Den Haag :(

   
---

---
*****

--18--
-- Dagboks-notater, fredag 18. januar 2019: 

   Mørkt og omkring fire og fem minus-grader Celsius her ute i natt, tildels med tre og ruskete sne i luften. Dunkelt grålig og oppmot en cm hvitt ankommet på bakken og fire minus-grader klokken 09. Mørkt og tre minus-grader og halvt skyet tildels måne-belyst av månen nokså rund høyt sørlig utover kvelden og mot midnatt med omkring to minus-grader.
   
---

---
*****

--19-- 
-- Dagboks-notater, lørdag 19. januar 2019: 

   Omkring to minus-grader Celsius og sneen fortsatt liggende ca en cm på bakken her ute i natt. Spredt skyet med opp til omkring null grader utover dagen. Nokså mørkt, månen nokså full østlig og to minus-grader klokken 17.45. En minus-grad her ute klokken 21.30. Videre mot midnatt nokså mørk himmel, månen sørlig tildels lite synlig og omkring en minus-grad.
   
---
---

   Marius Reikerås, 19.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155843144951875

   Ensby- saken:

   For lagmannsretten, mente fire-4- erfarne psykologspesialister, at det var best for gutten å komme hjem til sin familie.

   Borgarting lagmannsrett hørte ikke etter, og vektla kun kommunens egenoppnevte psykolog, som ikke engang hadde møtt med familien Ensby.

   Borgarting lagmannsrett var, da saken var til muntlig behandling i juni 2017, fullt ut klar over at diagnosen på mor fra 1998 var blitt slettet, i det den var åpenbart medisinsk feil.

   Også dette så lagmannsretten bort fra.

   Det er ikke tilfeldig at Borgating lagmannsrett har brutt menneskerettene, i de seks-6- siste domfellelsene av Norge i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen.

   Bli ikke overrasket om Norge og Borgarting, blir domfelt ytterligere både i Lobben- og Ensby-saken.

   Måten Borgarting har "evaluert" i Ensby-saken, ref over, får ytterligere næring til de som mener at lagmannsretten tilrettelegger for at stat og kommuner skal vinne.

   *

   Rolf Bernhard Halln Senior:
   Som jeg har påpekt maaannge ganger nå Marius, dette beskriver kompentansen til dommerstanden i Norge, dessverre :(
   Dessuten klarer de overhodet ikke å tenke selvstendig, så hva skal man egentlig med disse utgiftspostene?
   I over 97 % av tilfellene dømmes det etter aktors/offentliges "sakkyndiges vurderinger"
   Rett og slett en farse uten sidestykke :(

   Rolf Bernhard Halln Senior:
   Jeg vet om konkrete saker hvor det er dokumentert vold, rus, løyn, løyn som ble utført av offentlig ansatt (dokumenterte løyn) mm, dommerne ble faktisk sjokkerte som mennesker, allikevel klarte de det umulige å gi mor daglig omsorg, altså de klarte ikke å unngå å dømme etter en latterlig sakkyndigs vurdering :( :(

   Arild Randulf Jakobsen:
   Er det mulig å få opplyst navn på vedkommende som har dømt i de respektive sakene det refereres til ???

   Aina Gregersen:
   Er det noen som har kapasitet til å finne navnene på alle , OGSÅ resepsjonsfolket ,samt arkivererne(som er begge stillinger som er undervurdert av samfunnet,men nesten Krever den aller høyeste disiplin og skikkelighet- da valg av "sett over til" er høyst undervurdert ! (!)) i dette "borger" tinget !
   Jeg har lagt inn på Rajas side (det var den politikeren som dukket opp i farta )om det forståes at Åremåls stillinger er Nødt til å innføres i som Lov i offentlig forvaltning.
   En rådmannstillingsinnehaver kan ikke sitte som innehaver av rådmannstillingen i mer enn så og så lenge før pulten er ryddet og akrivet klart til neste som blir innsatt :
   Dette er første bud for at uheldige bindinger og tidligere avgjørelser må hensynstages !
   Og fri dem fra dem selv og deres egne tidligere handlinger !
   Dette vil drive Norge i riktig retning ! Så øverste ansvarlig for innhold som var aktuellt DA , ikke hemmer avgjørelser NÅ!
   Kommunaldepartementet vedgår at de har (selvfølgelig) hull i lovverket på dette med disse stillingene av høyeste karakter !
   - og dette MÅ det en lovendring på/over. ! (!)
   Mens ordførere og regjering velges hvert fjerde år er det INGEN som tenker på at de Faste forvatningstillingene ,som utgjør at de folkevalgte sitter underlagt disses Nettverk av gjøren og laden - i et skinn av demokrati og valgets muligheter !

   Mona Kågen:
   Hvem dømte saken i Borgarting lagmanssrett? En jurist? ;)

   Rolf Bernhard Halln:
   Senior Nei, en betalt sakkyndig ! :( :(

   Audun Sagbua:
   Blir som her det da.
   Kun løgna til såkalt saksbehandler.. innleide svinet Ole Martin Hjell og BV’s sakkyndige Olaf Baardsgaard som heller ikke har møtt oss.
   Å system korrupte dommere :(

   Eirik Solås:
   Helt sykt spør du meg. Enkelte burde få sparken av mindre, om ikke fengsel.

   Ken Joar Olsen:
   Det som jo så kan være litt uforståelig og ja synd kan man kalle det, er jo at man fra enkelte deler av Ensby familien rent faktisk deltar i hets og er med på å undergrave tilliten til en av de 4 sakkyndige.
   For meg så virker det som gangsynet er manglende, og at visse på nettet ikke burde ha nett tilgang. Da de selv ikke er på nett.
   Så litt synd at man ønsker seg mange skritt fremover, men tar valg som setter saker flere skritt tilbake egentlig.

   Audun Sagbua:
   Ken Joar Olsen omtaler du deg selv i andre og tredje person nå ja :)

   Ken Joar Olsen:
   Audun Sagbua ??? Opklar gjerne her?

   Rune L. Hansen:
   Ikke bare for dommerne, men for mange andre visse andre, er det viktige og viktigste ikke å være på rett side av loven, - men å være på rett side av den offentlige forvaltningen. :( Er det virkelig ikke oppdaget av folk flest enda?

   Solveig Marie Braseth:
   Håper Borgarting lagmannsrett blir»satt på plass»og dømt!!!

   Aina Gregersen:
   Nb : personlig ansvar!
   Og hvor ble det av den >varslerplattformen< Siv Jensen proklamerte med før regjeringSkifte innsettingen ?

   Aina Gregersen:
   Man får ikke orden på å dømme en kommune , eller en ambulanse instans fordi en gærning har begått drap ved kvelning for åpent kamera - og er UTDANNET for å Hjelpe folf med tette luftveier ,ved å kalle dette for "HALSGREP" i øverste påtalemakt styrt av en enkel bonde (Tor Aksels beskrivelse av seg selv på Torp ! ) Legg merke til Alt han sier , det er jo barne tv !

   http://tv.nrk.no/serie/torp/NNFA52090616/
   NRK TV – Torp
   tv.nrk.no

   Greta Solheim:
   Jaha Marius, dersom saken forholder seg slik du hevder, nemlig at ”For lagmannsretten, mente, fire-4- erfarne psykologspesialister at det var best for gutten å komme hjem til sin familie”, samt var ”fullt ut klar over at diagnosen på mor fra 1998 var blitt slettet, i det den var åpenbart medisinsk feil”, så undres jeg på følgende:
   Dette var vel forhåpentligvis en av muligens flere ankegrunner? Så hvordan forholdte Høyesterett seg til at lagmannsretten dermed hadde underslått slike bevis? Dersom Høyesterett ignorerte dette, utgjør jo det brudd på bl a EMK artikkel 1 (statens sikringsplikt) og EMK artikkel 13 (statens reparasjonsplikt).
   Så hva er årsaken til at saken da ble klaget til EMD? I stedet for å kreve at bevisene skal rettslig vurderes nasjonalt?

   Aina Gregersen:
   Ja ,hvorfor tror du dét ,Greta? Hvert veldig fint om du fant ut dét , du som alltid har rettslige argument i klar kontekst ! Kanskje det er på Tide å få teamBolstad ( type Erik (!) : norges wonderboy team) på banen her - til å rydde opp i dette virrvarret av ordkliniker fjaset ditt >som selvfølgelig ikke er mer fjas enn annet enn det IKKE Etterfølges! <

   : og dét er svaret !
   Alle dine ord om hvordan det ikke fungerer eller etterfølges er jo dét det HELE tiden er snakk om her - er du ordkinikerautist ala Broen etterforskeren eller hva er det du egentlig Prøver å formidle av LØSNING på dette ? Er du klar over hvor dypt problemet strekker seg eller har du lest en bok om hvordan det BØR og SKAL være, men dessevere ikke er !?

   Aina Gregersen:
   Finn den j* feilen - og slutt og spør om hvorfor ditt og datt og fjatt og fjott ikke ettterfølges ! Du er jo et heeelt annet sted - dette er ikke et diskusjons fora for hvis så og så er rett hvorfor må det det og dét da? Hvorfor gjør ikke folk det de et pålagt ved de situasjoner du hele tiden tjaser om at er slik og slik ? Og kom gjerne tilbake DA !

   Aina Gregersen:
   Og beklager å ikke kjøre apostrof tegn og kommaplassering- men du fatter vel greia om du ikke er denne utprøvde domstolroboten ,eller ordklinkerautist - men menneske !

   Frode Rognes:
   For å komme videre må vel både de fleste politkere, dommere og advokater settes utenfor og det heter.....????

   Rune L. Hansen:
   De skaper automatisk store traumer og livs-ødeleggelser og tortur og terror både når et barn kidnappes og derefter.
   Og selvfølgelig er det en ondskap som både smitter og perverterer og sprer seg. Den stopper ikke der!

   Barnekonvensjonens total-forbud mot bortførelse av barn og foreldre og mot menneskehandel må respekteres og sikres!

   Barnekonvensjonens Art 35 har klart og tydelig lovbestemt, at:
   "Partene skal treffe alle egnede nasjonale, bilaterale og multilaterale tiltak for å hindre bortføring og salg av eller handel med barn til noe som helst formål og på noen som helst måte."

   Barn skal ikke være handelsvarer som pakker med penger!

   Det er to ting som trengs for å eliminere nær alt av bortførelser av barn og handel med barn. Og for å sikre og styrke barnets familieliv.

   1 - Offentlige eller ufrivillige inngrep i eller forstyrrelser av noen sitt familieliv skal ikke kunne forekomme. Alt av slikt må real-kompetent straffeforfølges. Effektiv gjenopprettelse og adekvat erstatning til alle ofre for bortførelse eller adskillelse av barn og foreldre. 100% real-kompetent og sikker rettssikkerhet også i forhold til nødverge.

   2 - Alt og ethvert av penger via det offentlige i forbindelse med barn må kun skje via 100% likelig fordeling mellom barnets biologiske foreldre.

   Barnekonvensjonen, som også internasjonalt er øverste lov og rett angående slikt, sier og har mangfoldig klart og tydelig lovbestemt at det er foreldrene som eier barna og at den naturlige familien alltid har krav på (og ikke bare rett til) samfunnets og statens beskyttelse. Og at det er umulig og ulovlig å beskytte et barn uten samtidig å beskytte barnets foreldre og familie.

   Og sier blandt annet også - i Art 7, at:
   "Barnet skal registreres umiddelbart etter fødselen og skal fra fødselen ha rett til et navn, rett til å erverve et statsborgerskap, og, så langt det er mulig, rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg fra dem."

   Er alt dette og alt videre i Barnekonvenskonen for vanskelig å lese og å forstå for noen? Hvorfor tror de seg å ha rett til å være på feil side av loven?!? Hvorfor tror de seg at babbel, hovmod eller uvitenhet, falskhet, forfalskninger, egoisme og løgner kan erstatte reell lov og rett?!? Ingen og ingenting kan være lov og rett uten å være i samsvar med alle og enhver av de umistelige og uavhendelige menneskerettighetene! 

   Og hvorfor fornektes saklig og sannferdig juridisk argumentasjon med babbel og fortielser?

   
---

---
*****

--20--
-- Dagboks-notater, søndag 20. januar 2019: 

   Omkring to og tre minus-grader Celsius her ute i natt. Hvit himmel, sne og en minus-grad klokken 10. Grålig og hvitlig himmel og omkring null og en pluss-grad videre utover dagen. Mørkt, lett yr og en pluss-grad klokken 18. Med yr og regn videre utover kvelden mot klokken 23 og omkring null grader. Med tung, våt sne videre mot midnatt.
   
---

---
*****

--21--
-- Dagboks-notater, mandag 21. januar 2019: 

   Omkring en minus-grad her ute i natt. Sneen som kom sent i går kveld og den som var på bakken fra før ble mere og mere til skare i natt, omkring en til to cm. Opp til omkring null grader utover dagen. Ned mot to minus-grader og full-månen østlig klokken 17 og frem mot klokken 21. Månen høyt og sørligere og i blandt tildels synlig og tildels omkring en minus-grad videre mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 21.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155847458721875

   Norge gidder ikke engang å underrette andre lands myndigheter om hvor deres barn befinner seg, når barnevernet har overtatt omsorgen.

   Dette er et grovt brudd på FN konvensjonen om konsulære relasjoner fra 1961, artikkel 37 b.

   I stedet utvises den polske konsulen, Slawomir Kowalski, nettopp fordi han har påberopt seg sine konsulære rettigheter.

   *

   Brynhild Karlsen:
   Elitens diktatur!! Nå får vi begynne med gule vester----

   Rune L. Hansen:
   Den politiske nepotismen i Norge er livredde også nu - livredde for å miste makt og anseelse og for dermed å bli straffeforfulgt og fengslet for mange år. Og som vanlig også livredde for at sine forbrytelser blir dokumentert, ikke minst av andre land!

   Gs Allan:
   https://www.dagbladet.no/nyheter/polsk-konsul-bes-forlate-norge/70683209
   Polsk konsul bes forlate Norge
   dagbladet.no

   Dag Stranna:
   Eg vonar menneskerettsdomstolen og det internasjonale samfunn snart kjem oss innbyggjare til unsettning mot ein stat og eit u-"vesen" kalla "barnevetnet" som oppererer som ein skjerma, lovlaus avdeling i dette statsapparatet.

   Tetka Ditka:
   Wiener agreement, articles 36, 37 :
   http://legal.un.org/ilc/texts/instruments/english/conventions/9_2_1963.pdf

  
---

   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/2223710194316564/

   Rune L. Hansen:
   Den politiske nepotismen i Norge er livredde også nu - livredde for å miste makt og anseelse og for dermed å bli straffeforfulgt og fengslet for mange år. Og som vanlig også livredde for at sine forbrytelser blir dokumentert, ikke minst av andre land!


   Kathrine Bjelland:
   Så riktig beskrevet Rune!

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Ikke er de redde og ikke blir de straffeforfulgt.

   Eva Bakke Kaldhussæter:
   Dette er bare sørgelig og respekten for myndighetspersoner bare daler og daler :( :(

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Trodde dette ikke var mulig i et såkallt demokrati.

   Eva Bakke Kaldhussæter:
   Charlotte Berg Jacobsen, Innen den sektoren eksisterer ikke demokratiet. Der er det diktatur. Gjør som vi sier eller så tar vi ungene dine. ! Nå er jo Norge dømt så at det kommer noen og blander seg nå er jo skummelt. Dessuten har han hjulpet norske på flukt fra barnevernet og gitt de asyl ! Fy skam. Mannen er jo gal !

   (...)
   Thordis Strand:
   Kunne ikke det gått stille for seg uten at det kom i mediene at hun fikk asyl det burde vært fler som fikk asyl, det har blitt utrygt å få barn i Norge. Erna er feig som sparker ut Konsulen til Polen.

   Rune L. Hansen:
   De har enda makt til å beskytte hverandre og sine medspillere mot å bli straffeforfulgt. De har også rikelig makt nok til å få mennesker i Norge til å tro at de må stemme på seg. Og til å kjøpe, friste eller true nesten hvem og hva som helst. Og når de er mange og mektige nok så er de selv-sikre på å kunne gjøre hva som helst som de vil, uten at noen i Norge makter å protestere nok. Menneskerettighetene, saklighet og argumentasjon betyr absolutt ingenting for de.

   Rune L. Hansen:
   Hvem vet eller visste at når de stemmer på de politiske partier sine fristelser, så stemmer de samtidig også på deres kriminelle aktiviteter? Er det prisen å betale for å stemme på en Grøss & Gru Harem Brunstland eller Erna Solberg, osv., og deres nepotismer og heia-gjenger, at man samtidig også stemmer på de som eliter og på deres kriminelle aktiviteter? Selv om man bare stemte på de for å oppnå noen fordeler de fristet med?

   
---
---

   Marius Reikerås, 18.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155840370441875

   A careful examination of the travaux préparatoires for what is today Article 41 (former Article 50) reveals the original intentions of the founding fathers of the Convention.

   The original version of the Article presented on 5 September 1949 by P.-H. Teitgen read as follows:

   “The verdict of the [European] Court [of Human Rights] shall order the State concerned:

   (1) to annul, suspend or amend the incriminating decision

   (2) to make reparation for damage caused;

   (3) to require the appropriate penal, administrative or civil sanctions to be applied to the person or persons responsible."

   *

   Rune L. Hansen:
   Menneskeretts-konvensjonene sier blandt annet at:
    "Ingenting i denne Erklæringen skal tolkes slik at det gir noen stat, gruppe eller person rett til å ta del i noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som den inneholder."

   Også dermed er og blir real-kompetent og effektiv straffeforfølgelse og reparasjon en selvinnlysende nødvendighet.

   Aina Gregersen:
   Translation please ! <3
   Reperasjonsplikten fikk jeg med meg ,men..

   
---

---

   Marius Reikerås, 21.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155847614711875

   If I am surprised that Norwegian authorities have declared a Polish consul for unwanted in Norway?

   No!

   This is business as usual in Norway.

   If you claim your Human Rights to be heard , you are in serious danger for being declared an "enemy of the state".

   *

   Pavel Hasenkopf:
   And the reason declared by the norwegian government?

   
---
---

   Marius Reikerås, 21.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155847597981875

   Spør du meg, er det ikke noe oppsiktsvekkende med begjæringen som norske myndigheter har sendt, om å tilbakekalle den polske konsulen. Slawomir Kowalski.

   Slik jeg har forstått saken, har norske myndigheter neket å respektere de rettigheter som Kowalski nyter, i regi av å være konsul. Herunder gir det han særlige rettigheter i forhold til barnevernet der polske familier er involvert.

   Når han så viser til de rettigheter som er nedfelt i Wien-konvensjonen om konsulært samkvem, så nekter norske myndigheter å respektere dette.

   Akkurat som når man påberoper seg menneskerettene, men blir møtt med hån og latter av de samme myndigheter.

   Og her ligger hunden begravet.

   Folk som norske myndigheter finner brysomme, ser de helst at de blir kvitt. I minste at de blir ytrings-kneblet.Selvsagt på en måte som gjør at folk flest ikke vil reagere nevneverdig.

   Og pengesekken til Norge kommer selvsagt godt med. Også Polen er et land som mottar betydelig med midler fra Norge.

   Derfor tror makthaverne at den betydelige pengesekken, vil veie opp for de ulemper en slik diplomatisk "disputt" vil skape.

   Men, det er å håpe at denne saken skaper de nødvendige internasjonale reaksjoner.

   Det går en grense, selv for norsk maktarroganse . Og Polen, med sine 40 millioner innbyggere, er for alvor i ferd med å bli en stormakt i Europa.

   *

   Albert Johnsen:
   Egentlig bør en ikke bli forbauset. Denne saken er kun en videreføring av det vi har opplevd fra norske myndigheter innen kampen for menneskerettene. Norske myndigheter oppfører seg, av en eller annen grunn, som om de er uangripelig.

   Per Steinar Sørå:
   Dette er et farlig spill som norske yndigheter bedriver, det kan klassifiseres som russisk rulett med kuler i samtlige kamre!!

   Inge Olsen:
   Polen setter familien i sentrum, og det gjør en nasjon sterk. Mens Norge .....Å kaste ut en konsul er alvorlig og dette må da bli lagt merke til internasjonalt. Kan ikke fatte hvordan Norge skal kunne "betale," seg ut av dette.

   Luna Alina Perlam:
   Helt enig Inge Olsen. Jeg har også stukket til Polen med mine 3 barn og vi ser det samme, at Polen setter familien i fokus. Og vi ser også at norge bruker alle skitne triks for å prøve å få oss utlevert.

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Ble skuffet da jeg hørte om tilbakekallelsen av en konsul fra Polen.
   Det var svært forunderlig og unødvendig fra den norske stat.
   For den polske konsulen har vel ikke gjort annet enn å bry seg om mennesker, som var et medmenneske.
   Hvilket var en gode for Polen såvel som Norge.
   Det virker ikke som norske myndigheter har tatt noe innover seg og ikke forstått noenting.
   Og mennesker som ikke forstår problemstillingene kan desverre ikke være politikere heller.
   Folkets interesse må faktisk komme først.
   Jeg håper derfor det blir mer internasjonal nyhetsdekning om hvordan Norges myndigheter har behandlet egne og andre lands borgere og at det dermed blir sterke internasjonale reaksjoner og fordømmelser fra andre land, mot tilbakekallelsen av den polske konsulen, Slawomir Kowalski.

   https://youtu.be/1F3WYjAPZAU
   MUSIKKVIDEO: Demokrati!

   Olav Terje Bergo:
   Tja. Oppsiktsvekkende var det kanskje ikke. Men pinlig og arrogant, var det. Polen er et land vi bør respektere og samarbeide med, ikke omtale nedsettende, slik Erna Solberg gjorde. Flausen med denne polske konsulen føyer skam til skade.

   Hans Jakob Rivertz:
   Det er ikke bare Erna som snakker nedsettende om Polen. Av en eller annen grunn ar holdningene Nordmenn har til Polen og polakker ikke helt gode.

   Gro Ødegård:
   Dette er jo slik offentlige myndigheter behandler alle brysomme som truer deres maktposisjon.

   
---

---
*****

--22--
-- Dagboks-notater, tirsdag 22. januar 2019: 

   Noe på undersiden av null grader Celsius her ute i natt. Noe bris og omkring en pluss-grad mot dagen. Hvitlig himmel, tildels noe vind-drag og omkring to pluss-grader, vått, fuktig og noen antydninger til yr videre utover formiddagen og eftermiddagen. Månen høyt sør-øst, noe vind-drag og en pluss-grad her ute mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 22.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215310846259167

   Hvorfor - dobbel-moral, og hva er reell lov og rett i Norge?

   De felles-menneskelige menneskeretts-konvensjonene inneholder menneskerettigheter som for enhver, både offentlig ansatte og alle andre, er forpliktende og umistelige og uavhendelige. Og som derfor skal gjelde foran og over alt annet av lovbestemmelser, politikk, regler, dommer, avgjørelser, prosesser, handlinger og unnlatelser.

   Som om dette ikke er nok, har også Menneskerettsloven (som inneholder alle våre ratifiserte menneskeretts-konvensjoner) i sin § 3 klart og tydelig lovbestemt, at:
   "Bestemmelsene i konvensjoner og protokoller som er nevnt i § 2 skal ved motstrid gå foran bestemmelser i annen lovgivning."

   Og det samme har også Norges Grunnlov, og Straffeloven lovbestemt! 

   Og menneskeretts-konvensjonene sier det blandt annet også slik, som blandt annet i Menneskerettserklæringen, Art 30, at:
   "Ingenting i denne Erklæringen skal tolkes slik at det gir noen stat, gruppe eller person rett til å ta del i noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som den inneholder."

   Alikevel ser vi mange steder - også ikke minst i dagens Norge - at det er mennesker, sær-interesser, offentlig ansatte, dommere, politikere og i det heletatt forskjellige mennesker, nepotismer og instanser som forbryter seg mot dette. Og at det til tross for at det er ulovlig, forurettende og straffbart - kompetent straffeforfølgelse og reparasjon uteblir, fordi slike mennesker ulovlig beskytter hverandre og dermed også gjør seg medskyldige.

   De neglisjerer eller forfalsker en eller flere menneskerettigheter for et eller flere mennesker - samtidig som de forsøker å forsvare det. Med katastrofale konsekvenser for samfunnet og for de som rammes.

   Neglisjeringene og forfalskningene er det først og fremst offentlig ansatte som gjør seg skyldige og medskyldige i. Dette gjør de først og fremst med å bestemme eller anvende lover, regler, prosesser og avgjørelser som ikke er i samsvar med menneskeretts-konvensjonene.

   For eksempel er den såkalte "Barnevernsloven" og den såkalte "Barneloven" og hvordan de i praksis anvendes, lett synlig for enhver mildt sagt ikke i samsvar med Barnekonvensjonen og de andre menneskeretts-konvensjonene. Det er derfor menneskeretts-krenkere ønsker at slike ulovligheter skal gjelde foran og over menneskeretts-konvensjonene. Noe som selvfølgelig er kriminelt.

   De felles-menneskelige menneskeretts-konvensjonene bærer i seg og bygger på de felles-menneskelige prinsippene for lovlig lov og rett, politikk og forvaltning - kontra ulovlig. De er først og fremst ment for å beskytte enhver mot politisk og offentlig kriminalitet og urett.  Verdens groveste og mest alvorlige og enda mest utbredte form for kriminalitet. Også ikke minst i dagens Norge, hvor meget det enn blir forsøkt applaudert, fortiet og forfalsket av menneskeretts-krenkere og deres medspillere.

   Et faktum er også at om en eller flere menneskerettigheter i offentlig regi krenkes uten at det effektivt real-kompetent straffeforfølges og repareres, så krenkes og forurettes samtidig kriminelt også flere mennesker og menneskerettigheter.

   Vennligst les alt dette om igjen. Enhver skal vite det. Det gjelder i og for ethvert land.

   Det er viktigere enn alt annet av politikk og offentlig forvaltning og medmenneskelighet at det optimalt blir lest og rett og riktig forstått.

   Hvem enn som skriver det eller videreformidler det.

   *

   Rune L. Hansen:
   Noen vil innvende at menneskerettighetene er utopiske og at det er umulig alltid samtidig å respektere alle og enhver av de og at de derfor ikke kan taes på alvor. Men de er uansett faktisk gjeldende lov og rett, i motsetning til de og det som er i strid med de.
   Det eneste unntak som i samsvar med menneskeretts-konvensjonene kan lovliggjøres, er hva som ligger i begrepet lovlig nødverge. Hvilket blandt annet innebærer for en kortest mulig tid og reell forholdsmessighet og eventuelt reell nødvendig distinksjon - med snarest mulig gjenopprettelse som aktiv og reell hensikt - også i praksis. Og at absolutt ingen menneskerettighet skal kunne forfalskes eller neglisjeres.
   Krig til og med også er kriminalitet - eller nødverge. Hvor også skal gjelde prinsippene for nødvendighet og forholdsmessighet, inklusivt nødvendig distinksjon.

   
---
---

   Marius Reikerås, 22.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155849315541875

   Den Europeiske Menneskerettsdomstol har tidligere satt nasjonale foreldelsesregler til side, som krenkende i forhold til EMK artikkel 6 nr. 1.

   I saken mellom HOWALD MOOR ET AUTRES vs Sveits fra 2014, satt EMD til side absolutte sveitsiske foreldelsesfrister for helseskader på 10 år, da det var urimelig for klager ikke å få prøvd saken sin for en domstol.

   Følgelig forelå det en krenkelse av EMK artikkel 6 nr 1.

   *

   Arild Randulf Jakobsen:
   Kan jo virke som om menneskerettigheter og norske politikere er noe som ikke er helt kompatibelt. Tror nok at en dypere analyse av den typiske norske karriere politiker kommer til å avsløre betydelige kunnskapsmangel på en rekke områder og da særlig innfor det juridiske. Fra min tid i lokalpolitikken (Frp) så var det uaktuelt at kommunestyregruppa og lokallagsstyrer skulle bli skolert på noe så vesentlig som kommuneloven. Sier vel litt om hvilke prioritering folkevalgte gjør. Sier ikke at dette er tilfelle for alle politikere og alle parti men at mange har manglende kunnskaper på områder vesentlig for å drive politikk er jeg meget overbevist om.

   
---
---

   Marius Reikerås, 22.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155849575781875

   Å være statsråd er fint:

   Du trenger ingen formell kompetanse, du kan hoppe fra et departement til et annet, og er det ikke plass?

   Ingen problem. Da opprettes bare et nytt.

   Og når du er ferdig,venter gjerne jobben som Fylkesmann:)

   *

   Gunn Tove Forsmo:
   Noen plass må dem plassere sauer også

   Raymond Hammeren:
   Og det beste av alt. Du kan være dritsekk og gjør hva du vil. Ser ikke ut som de får straff e konsenkvenser for det.

   Veronika Midtlien Nordengen:
   :(

   Kristian Dirdal:
   Hvor har de lært dette spillet tro? Driver de ikke på slik i afrikanske diktaturer med, der de forfordeler sine egne, og vi kaller det da korrupsjon! Likner ikke vårt demokrater litt på Robert Mugabes tidligere styresett i Zimbabwe?

   Steinar Martinsen:
   Værste i hele saken er befolkningen som sitter å sutrer på nett og lar det skure og gå uten å gjøre noe med det. skam dere.

   Ann Elisabeth Eivindsen:
   Ja kan ikke forstå at yrkesveiledere ikke opplyser om dette. Lønn og pensjon er jo en drøm, for de som ikke har lyst på utdannelse

   Raymond Nøis:
   Helt utrolig at det skal være mulig!

   Rasha Masri:
   Det skjer i alle diktatorer

   Anne Grete Axelsson:
   Engasjere oss i politikken så kan jaggu all bli på topplan te slutt.

   Anne Skram:
   Ja, dette har jeg alltid forundret meg over !
   Tror KrF blir bare mindre for så å forsvinne.
   Ropstad kunne blitt «Sorteringsminister» med den innstilling han har :( :(

   Per Steinar Sørå:
   I norsk politikk er alt mulig, ser det ut til!!

   Brynhild Karlsen:
   Menneskeretter, grunnlov og lovverk forøvrig forvaltes etter den enkeltes forgodtbefinnende. Jeg har kalt dette elitens diktatur, men vet ikke om Regjeringen er plukket ut av noen elite heller. Maktmennesker derimot? Nå har anstendigheten nådd et bunnivå. Både Venstre og KRF var i sin tid alminnelig respektable partier. Venstre ledes av et menneske uten moralsk kompass, og hva KRF står for i dag aner jeg ikke.

   
---

---
*****

--23--
-- Dagboks-notater, onsdag 23. januar 2019: 

   Tildels noe bris, månen noe dust høyt sørlig og omkring en pluss-grad Celsius her ute i natt. Hvit-grålig himmel og omkring en pluss-grad utover formiddagen og eftermiddagen. Mørkt og ned mot null grader klokken 18. Lett sne og i overkant av null grader sent på kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 23.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155850940101875

   Vedr: Lobben- og Ensby sakene for EMD.

   From: marius@reikeras.no
   Date: Wed, January 23, 2019 1:39 pm
   To: Postmottak@bld.dep.no
   Cc: familie-kultur@stortinget.no

   Til: Barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad.

   Kopi: Offentlig.

   Vedr: Anmodning om å tilbakeføre barna til familiene Lobben- og Ensby.

   Innledningsvis vil jeg gratulere deg med ny jobb.

   Jeg er en av mange som vil følge spent med ditt virke, og jeg deler ditt synspunkt der du i pressen uttaler at du håper at "folk dømmer meg for det jeg gjør de neste dagene og årene"

   Jeg vil utfordre deg på to saker, Lobben- og Ensby- sakene, som begge ligger til behandling i Den Europeiske Menneskerettsdomstol, den ene sogar i storkammeret.

   Det sier sitt om alvoret, at Lobben- saken, har vært til behandling av storkammeret i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen.

   Uavhengig av utfallet i disse sakene i EMD så har du, som øverste ansvarlige på området, et konstitusjonelt ansvar for ikke å bryte med menneskerettene.

   Som det heter i ansvarlighetsloven § 11:

   "Den der som medlem av Statsrådet på annen måte enn nevnt i denne lovs øvrige bestemmelser ved handling eller undlatelse bevirker noget som er stridende mot Grunnloven eller rikets lover, straffes med bøter eller med fengsel inntil 10 år."

   Jeg viser til hva lovgiver selv har sagt om dette ansvaret, Dokument nr. 19 (2003-2004):

   "Nærmere om Riksrettsinstitituttet:

   Ansvarsgrunnlaget

   Ved sin gjennomgang av alternativer til riksrettsordningen la utvalget særlig vekt på følgende vesentlige prinsipper:

   For det første er det et grunnleggende utgangspunkt at statsråder, stortingsrepresentanter og høyesterettsdommere skal ansvarliggjøres i de tilfeller disse personer har begått rettsstridige handlinger. Med makt må det følge et reelt ansvar. Ansvarsreglene bør bidra til å sikre at disse personene ikke oppnår en form for immunitet mot å bli trukket til ansvar, og at de straffverdige handlinger er straffbare. Dessuten må de konstitusjonelt ansvarlige også kunne bli erstatningsansvarlige, dersom det er grunnlag for slikt ansvar."

   Om Norge skulle bli dømt, i en eller begge saker, så har altså en rekke offentlige tjeneste- og embetsmenn krenket familiene sine grunnleggende menneskerettigheter gjennom en årrekke, og av det også Grunnloven, jf dets kapittel E.

   Og i begge disse sakene, står vi overfor noen av de mest alvorlige offentlige krenkelser som kan gjøres mot familiene:

   Nemlig å tvangsadoptere deres barn.

   Jeg kjenner begge familier godt, og kan si deg at de er helt normale familier.

   I et slikt perspektiv blir overgrepene enda mer alvorlige, og derfor har jeg da også brukt betegnelsen i oppsummeringen av klagen i Ensby- saken på følgende måte:

   "In fact, I will not hesitate to classify the above, as Crimes Against Humanity towards the Ensby- family."

   Husk at når EMD anvender sin prinsipplære, så er det tuftet på den minstestandarden som et konvensjonsland forplikter seg å gi dets borgere.

   I tillegg nyter staten godt av en ikke ubetydelig skjønnsmargin, før det eventuelt blir aktuelt å konstatere krenkelser.

   Men, det er altså ikke noe i veien for å gi mer menneskeretter til folket, enn den absolutte minstestandard.

   Jeg kan derfor bare innstendig oppfordre deg til å avbryte de enorme lidelser som disse familier går gjennom, og tilbakeføre barna til sine respektive biologiske familier.

   Om så ikke skjer, og Norge likevel blir dømt, så går vil det bety at krenkelsene har vedvart i svært mange år.

   Det vil i så fall gjelde også i den periode du har fungert som barne- og familieminister, og frem til domstidspunktet.

   Det er et ansvar du bærer med deg fra din tiltredelse som minister.

   Derfor håper jeg at du kan bidra til å avbryte de potensielt svært alvorlige krenkelsene som kontinuerlig skjer mot disse familiene.

   Om du gjør det, har du også støtte fra et betydelig flertall i Europarådet som, ultimo juni i fjor, vedtok resolusjonen som nettopp tar sikte på å styrke barn- og families rettigheter.

   Bergen, den 23.1.19

   Marius Reikerås

   *

   John Terje Henriksen:
   Aldeles praktfullt Marius....

   Rasha Masri:
   Det er lov å håpe men for meg personlig er de håpløst og han kommer til å fortsette på samme måte som hans kamerter i regjeringen, jeg vil ikke håpe slik at jeg ikke blir skuffet eller overrasket hvis han er like ubrukelig som.andre

   Inge Olsen:
   Bra Marius

   Ruth Ensby:
   Takk Marius, vi har lov til å håpe ! :) 
   Uten håp, intet liv <3

   Trond Rikard Ensby:
   Veldig bra Marius. Det skal være interessant å se om du får noe svar.

   Aina Gregersen:
   I Jesus navn ,Ropstad !
   - ikke i Arnepappaen s
   (hei ,til Evje !

   Solveig Marie Braseth:
   Så bra!

   
---
---

   Rune Fardal, 23.01. 2019, via Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet:
   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/permalink/2226695227351394/

   107 mennesker døde i trafikken i 2017!

   Over 140 barn døde i barnevernets varetekt samme år...+ de foreldre som tok sine liv

   *

   Liv Styve:
   Det er hjerteskjærandes ..
   og alle dei som er blitt øydelagt for resten av livet både fysisk og psykisk :( :( :( :( :( :(

   Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug:
   Ja så snakker de om null visjon ang drepte i trafikken, men hvilken visjon har de i barnevernet.?

   Liv Styve:
   Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug gale

   Juka Jusuf Mahmutovic:
   :(

   Nasirs Helsebrønn:
   :(

   Mary Ann Fedje:
   Mord begått av staten :(

   Mona Kågen:
   av det private næringsliv.. og offentlige ansatte er blitt manipulert til å følge etter dem (

   Torill Born:
   I en verse-linje i et dikt...tror det er Nordahl Grieg..står det

   "Vi er så få her i landet..hver fallen er bror og venn.."
   Dette gjaldt den 2. verdenskrig da nordmenn flest var etnisk norske.
   Av disse ser det ut for ...i våre dager..blir radert helt bort etterhvert. Håper iallefall det blir en liten rest igjen iallefall...selvom noen av disse igjen ser ut til å ønske oss helt bort...
   Vel...vel..

   Johansen Nilsen Amina Løeng:
   Fy kor sint eg bli. Lett folk få prøve å være foreldre for dem gripp inn. Er så rotten dere bv at dem skule vorte sprengt.

   Renathe Sharm:
   Sorry men jeg skjønner di foreldrene så valgte å ta sitt liv pga bv

   Johansen Nilsen Amina Løeng:
   Det kjønner eg også

   Margrethe Lundegaard:
   :(

   
---

---
*****

--24--
-- Dagboks-notater, torsdag 24. januar 2019:

   Mørkt og omkring null grader Celsius her ute i natt. Hvit-grå himmel og omkring null grader utover formiddagen. Med opp til omkring to pluss-grader først utover eftermiddagen, derefter en stund mindre overskyet og omkring en pluss-grad. Mørkt og omkring null grader klokken 18. Omtrent det samme videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 24.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155852633836875

   Manglende etterlevelse av konvensjonsforpliktelsene , også for de tilfeller der Norge allerede er dømt , jf. EMK Artikkel 46.

   From: marius@reikeras.no
   Date: Thu, January 24, 2019 12:16 pm
   To: Postmottak@bld.dep.no
   Cc: familie-kultur@stortinget.no

   Til barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad:

   Kopi: Offentlig.

   Vedr: Manglende etterlevelse av konvensjonsforpliktelsene, også for de tilfeller der Norge allerede er dømt, jf. EMK Artikkel 46.

   Den 6 september 2018, ble Norge enstemmig dømt i saken mellom Jansen og Norge, og hvor den bærende konklusjonen for domfellelse lyder som følger:

   ".....the potential negative long-term consequences of losing contact with her mother for A and the positive duty to take measures to facilitate family reunification as soon as reasonably feasible were not sufficiently weighed in the balancing exercise.

   105. In the light of the above, the Court concludes that there has been a violation of Article 8 of the Convention."

   Artikkel 46, slik gjengitt i den ferske domfellelsen i saken mellom ALIYEV v. AZERBAIJAN, er i høyeste grad relevant for Norge, gitt blant annet domfellelsen den 6 september i saken mellom Norge og Jansen:

   I dommen heter det:

   "The Court reiterates that, by virtue of Article 46 of the Convention, the Contracting Parties have undertaken to abide by the final judgments of the Court in any case to which they are parties, with execution being supervised by the Committee of Ministers of the Council of Europe."

   Videre heter det:

   It follows, inter alia, that a judgment in which the Court finds a breach imposes on the respondent State a legal obligation, whether or not the applicant has requested just satisfaction, to select, subject to supervision by the Committee of Ministers, the general and/or, if appropriate, individual measures to be adopted in its domestic legal order to put an end to the violation found by the Court and to redress so far as possible the effects."

   Det er et stort nasjonalt problem at norske myndigheter, landet over, ikke ønsker å rette seg etter de dommer Norge får mot seg og som følgelig er et nasjonalt anliggende.

   Eksempelvis har jeg fått en rekke henvendelser etter Jansen- dommen, der fortvilte foreldre opplever at de ulike kommuner ikke etterlever tilbakeføringsprinsippet slik det er presisert i EMDs langvarige rettspraksis, sist altså i Jansen- dommen.

   Det virker på meg som om barnevernstjenesten, med hjelp av sine "kommuneadvokater" som ofte er privatpraktiserende advokatfirmaer som ser seg tjente med at sakene drar ut i tid, har dette som bevisst strategi:

   Nemlig å drøye med å sende inn tilbakeføringkrav til nemndene.

   Nemndene er heller ikke fritatt ansvar, da de bruker uforholdsmessig lang tid på å avgjøre spørmålet.

   Jeg minner om at da jeg var i Strasbourg i forbindelse med storkammerhøringen mot Norge den 17 oktober, så er nettopp et av de temaer som jeg tok opp også med representanter for internasjonale organer;

   nemlig at Norge, utover å betale den idømte erstatning, fortsetter å krenke som før.

   Norge har altså et ansvar for å rette seg eter de dommer den får mot seg.

   Og på dette området, er du øverste konstitusjonelt ansvarlige.

   EMD har i gjentatte dommer, herunder også mot Norge, vært klare på at en omsorgsovertakelse er et midlertidig inngrep som skal avbrytes så fort forholdene ligger til rette for det.

   Ergo støtter IKKE EMD opp under barnevernloven 4-21, 2.ledd, som sier at det må gå 12 måneder fra rettsbehandling før tilbakeføring kan kreves.

   EMD sier konkret følgende i storkammersaken K. and T. v Finland premiss 178, som det også er henvist til i saksforberedelsene til storkammersaken i saken mellom Lobben mfl og Norge:

   "The Grand Chamber, like the Chamber, would first recall the guiding principle whereby a care order should be regarded as a temporary measure, to be discontinued as soon as circumstances permit, and that any measures
implementing temporary care should be consistent with the ultimate aim of reuniting the natural parents and the child (see, in particular, Olsson (no. 1), cited above, pp. 36-37, § 81). The positive duty to take measures to facilitate family reunification as soon as reasonably feasible will begin to weigh on the competent authorities with progressively increasing force as from the commencement of the period of care, subject always to its being balanced against the duty to consider the best interests of the child."

   Og der det er motstrid mellom barnvernsloven og EMDs praksis, så skal altså EMD sin lære gå foran, jf også menneskerettsloven § 3.

   Likefullt så ser vi altså, landet over, at det treneres fra barnevernets side med å sende inn tilbakeføringssaker. Og at det går uforholdsmessig lang tid før nemnda begynner på behandlingen av den enkelte sak.

   Mine spørsmål er:

   Hva vil du, som øverste ansvarlige på området, gjøre for at Norge faktisk etterlever EMK Artikkel 46?

   Og hva vil du gjøre for at Norge skal etterleve at tilbakeføring faktisk skjer i henhold til premissene, stadfestet av the Grand Chamber i EMD, om at "care order should be regarded as a temporary measure, to be discontinued as soon as circumstances permit"?

   Bergen, den 24.1.19

   Marius Reikerås

   *

   Rolf Schou:
   Slik de holder på i Barnevernet og de impliserte politikere, hva slags mennesker er dette, som uanfektet holder på med alt det som går under kriminalitet, i så alt for mange av disse <Barnevern sakene her? Takk, M.R. for disse opplysende tilbakemeldingene til oss!

   Rune L. Hansen:
   Du, Marius Reikerås, burde også her få sagt at det i henhold til menneskeretts-konvensjonene og EMD etc. ikke skal være de forurettede av krenkelsene sin forpliktelse eller nødvendighet å kreve kompetent reparasjon, erstatning og straffeforfølgelse. Det er jo en forpliktelse som skal iverksettes av staten og enhver offentlig ansatt - og som ikke ytterligere skal belastes de forurettede.

   Alf Reuss Kollsete:
   VELDIG BRA SPØRSMÅL Marius, men jeg er redd for at mister Ropstad ikke klarer, eller vil, oppfylle de forpliktelser han har påtatt seg som statsråd! Det blir spennende om han i det hele tatt svarer, og i tilfelle hvilket svar han gir?

   
---  

---
*****

--25--
-- Dagboks-notater, fredag 25. januar 2019: 

   Mørkt, månen sørlig dust tildels synlig og omkring null grader Celsius her ute i natt. Hvitlig himmel, tildels med litt bris og antydinger til sne-rusk i luften og omkring null grader utover formiddagen. Lett spredt sne i luften klokken 15. Tildels noe mere sne derefter. Mørkt, noe vind-drag og ankommet kanskje to cm ny lett sne rundt omkring og på den tynne spredt stedvis smeltede skaren på bakken. Omtrent det samme med tildels litt mere sne og omkring null grader videre mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 25.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155853635616875

   Vedr: Polititjenestepersoner på Hamar sin opptreden mot den polske konsulen, Slawomir Kowalski med følge.

   From: marius@reikeras.no
   Date: Fri, January 25, 2019 12:36 am
   To: postmottak@jd.dep.no
   Cc: politidirektoratet@politiet.no
   Bcc: justis@stortinget.no

   Til de det måtte vedrøre.

   Kopi: Offentlig.

   Vedr: Polititjenestepersoner på Hamar sin opptreden mot den polske konsulen, Slawomir Kowalski med følge.

   Det vises til vedlagte video, som i disse dager er gjenstand for det som virker å bidra til en alvorlig konflikt mellom Polen og Norge.

   Måten politiet opptrer på i denne videoen, er intet mindre enn skandaløs.

   Velger du en jobb som polititjenesteperson i Norge, er du underlagt Grunnlovens § 92 hvor det heter:

   "Dei statlege styresmaktene skal respektere og tryggje menneskerettane slik dei er fastsette i denne grunnlova og i traktatar om menneskerettar som er bindande for Noreg."

   Denne videoen viser, med all sin tyngde, at de aktuelle tjenestepersoner ikke kjenner til selv de mest grunnleggende rettighetene som konsulen, og den familien han er satt til å betjene, innehar. Noe de også for øvrig erkjenner i videoen.

   Så la meg derfor ta dette punktvis:

   En diplomat(konsul) nyter godt av de rettigheter som finnes i Wien-konvensjonen om konsulært samkvem fra 1963.

   Stortingets samtykke til ratifikasjon ble gitt 11. desember 1979, jf. St.prp.nr.3 (1979–1980) og Innst.S.nr.68 (1979–1980).

   Konvensjonen og protokollene, trådte i kraft for Norge 14. mars 1980.

   I konvensjonens Artikkel 36 a, heter det:

   "Kommunisering og kontakt med borgere av senderstaten

   1. For å lette utøvelsen av konsulære funksjoner overfor borgere av senderstaten:

   a) skal konsulære tjenestemenn fritt kunne kommunisere med borgere av senderstaten og ha adgang til å oppsøke dem."

   Borgere av senderstaten skal ha samme frihet til å kommunisere med og oppsøke senderstatens konsulære tjenestemenn;"

   Denne konvensjonen kjenner altså ikke de aktuelle tjenestepersoner ved Hamar politidistrikt til, og uttaler til konsulen at han må forlate møtet samt forlate Hamar med umiddelbar virkning. Det samme gjelder for de personer han har med seg.

   Noen hjemmel oppgir ikke polititjenestepersonene, men selv om det hadde vært en klar hjemmel så sier poltiloven § 3 følgende:

   "Politiloven § 3.

   Forholdet til folkeretten

   Loven gjelder med de begrensninger som er anerkjent i folkeretten eller følger av overenskomst."

   Det er ytterst pinlig å bevitne hvordan en rekke politipersoner på Hamar,i tillegg til å opptre direkte ufint, hindrer konsulen i å utføre sine oppgaver, og på den måten bidrar til å sette Norge i internasjonal forlegenhet.

   Det hele kan ikke kan betegnes som annet en maktmisbruk, og hvor kunnskapsnivået om gjeldene rettigheter er tilnærmet fraværende.

   Om dette er representativt for offentlig virksomhetsutøvelse, er vi virkelig på ville veier.

   Et minimum av anstendighet, må være å beklage overfor konsulen og det polske folk.

   Vedlagt følger aktuelle video:

   https://www.youtube.com/watch?v=0VpXZJmQoiw&feature=share

   Bergen, den 25.1.19

   Marius Reikerås

   *

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Hvem er eieren av bygget som han måtte forlate? Er ikke kommunen sine bygninger et offentlig sted som skal gi adgang til folk? På tide å sende politietaten på kurs om "høvelig framferd," jmf grunnloven.

   Veronika Midtlien Nordengen:
   Love it <3  Stå på Marius Reikerås

   Charlotte Berg Jacobsen:
   ! !

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Det er flaut, det er drøyt, det er myndighetsmisbruk, det er uvitenhet, det er trakassering, det er uanstendig og de burde skamme seg.

   Halvorsen Kristian Finn:
   Der er å lese i politiinstruksen, at politiet er pålagt å først sjekke lovligheten i å bistå andre organer, med deres tjenestefolk.

   Halvorsen Kristian Finn:
   https://www.hamar.kommune.no/hamar/www/site/politisk/ordfoerer/
   Ordfører
   hamar.kommune.no

   Steinar Martinsen:
   Hvorfor er det ingen på denne siden her som tar affære? Det er jo klart at man ikke når frem med lover og regler på egen styresmakt. Hva skal til? Det står for meg helt klart at det bor en sykdom i de norske statsorganene og man når ikke noen vei med papirer, advokater,rettsak et cetera tydeligvis. hvilke valg har du igjen da?

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Godt spm. Vet ikke svaret, men stemmer ikke blått ved neste valg. I min sak som bv og styresmaktene trenerte i 5 år, så satt jeg igjen med ingenting da jeg vant i Lagmansretten.
  
   Steinar Martinsen:
   Jeg vet svaret og det kan jeg fortelle deg, Dét svaret ligger ikke i ett stemmekort, utfallet av en rettsak, eller hvilket parti som får stemmer. Dette har pågått i over 3 tiår. Svaret er at innsatsen som kreves av folket er mer enn en stemme men handling og det må handles skarpt!

   Rigmor E. Bjørgvik:
   Anne-Kristin Abbedissen Tror du forholdene i Norge blir bedre ved å stemme rød/grønt eller andre partier også for den saks skyld?

   Anne Aandal:
   Rett og slett flaut å se denne videoen. En gjeng politifolk som fremstår som cowboyer på tur. Snakk om tullinger!

   Kjell Marcussen:
   Her bør jo justisministeren på banen! Her har vi jo polititjenestemenn som foran kamera står å lyver! Og det et jo overhodet ingen tvil om st disse polititjenestemenn utelukkende lytter til barnevernets krav om at foreldre og barn ikke får ha med seg en representant på et møte!

   Øyvind Furnes:
   Man kan jo lure.. hva har dette systemet å skjule for allmenheten!!

   Marion Alexandra Bendig Aakra:
   Skremmende, og FOLKET fortsetter å sove i sitt "trygge" hi?

   Heidi Turid Dammann:
   Håper dette blir vist og skrevet om i flest mulig andre land. Befolkningen i Norge trenger hjelp. Vi har ikke engang et fungerende rettsvesen, men arrogante politikere og en pressen som ikke tør skrive om det folk opplever av urett fra det offentlige.

   Rune L. Hansen:
   Hvorfor søker de seg hen til ansettelse i Politiet når de har så liten interesse for lov og rett, inklusivt menneskerettighetene og menneskeretts-konvensjonene?
   Forakten for folkeretten og forakten for Grunnloven, Straffeloven, Politiloven og forholdsmessighet er jo helt fremtredende hos de! Og her er det endatil blandt annet diplomater som blir angrepet og frihetsberøvet!
   Særlig den ene av politi-mennene i sitt store følge er med sin oppførsel og arroganse tydelig av den aggresive og voldelige typen uten hverken interesse eller forståelse for lov og rett, medmennesker eller dialog og argumentasjon.
   Slikt fra norske offentlige instanser og ansatte har forskrekkelig og terroriserende og traumatiserende blitt helt alminnelig i dagens Norge! Til og med mot barn - og foreldre! Og mot diplomater!
   Slike ansatte i politiet adlyder tydeligvis sine overordnede og andre offentlig ansatte, uten lovlydighet og uten å tenke anstendig selv! Oftest vil de også hjelpe hverandre med alt av nødvendige løgner og forfalskninger! For å beskytte seg selv og sine forbrytelser!
   Det hele er ovenfra og ned, men ikke lex superior, men med politisk utnevnte politisjefer og offentlig ansatte nøkkel-personer! Politisk hovmod og vilkårlighet i verste slags grov kriminell offentlig mafia-virksomhet overfor sivilbefolkningen og verden!

   Rune L. Hansen:
   Ps: Politisk (eller annen) utnevnelse eller forfremmelse av offentlig ansatte fungerer bare når det er lex superior (med the rule of law) som rår! Uten går det meget galt! Også derfor er en god og riktig forståelse av de felles-menneskelige menneskeretts-konvensjonene (som er lex superior) viktigere enn alt annet i og for samfunn!

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   En ting er sikkert, vil man bli politi - så må man like å lese juss!

   Rune L. Hansen:
   Vel, Charlotte Desiree Jacobsen, gjør det ikke vanskeligere enn det er. Menneskeretts-konvensjonene er alle og enhvers viktigste ABC. Og som det blir erklært og sagt i innledningen i Menneskerettighetserklæringen (UDHR):

   "Verdenserklæring om menneskerettighetene som et felles mål for alle folk og alle nasjoner, for at hvert individ og hver samfunnsmyndighet, med denne erklæring stadig i tankene, skal søke gjennom undervisning og oppdragelse å fremme respekt for disse rettigheter og friheter, og ved nasjonale og internasjonale tiltak å sikre at de blir allment og effektivt anerkjent og overholdt både blant folkene i medlemsstatene selv og blant folkene i de områder som står under deres overhøyhet."

   Og blandt annet i Art 28:
   "Enhver har krav på en sosial og internasjonal orden som fullt ut kan virkeliggjøre de rettigheter og friheter som er nevnt i denne erklæring."

   Og blandt annet i Art 30:
   "Intet i denne erklæring skal tolkes slik at det gir noen stat, gruppe eller person rett til å ta del i noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som er nevnt i Erklæringen."

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Obligatorisk pensum i grunnskolen, ungdomskolen og videregående <3 !

   Rune L. Hansen:
   Ja, det og der også, selvfølgelig.

   Rune L. Hansen:
   Fra Innledningen i Barnekonvensjonen:  

   "De stater som er part i denne konvensjon,
   - som erkjenner at De forente nasjoner i Verdenserklæringen om menneskerettighetene og i de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene har fastslått og er blitt enige om at alle har krav på alle de rettigheter og friheter som er fastsatt i disse, uten forskjellsbehandling av noe slag".

   Tim Rene Peeman:
   We are alowed to, cause we say so! Oh,yes.

   Jimmy Robinson:
   Viser jo at politi og barneværn er i samme orginasasjon.

   Leon Byberg:
   Love it , kjem nok et svada svar uten innhold og meining....

   Oskar B. Strand:
   Dette MÅ FÅ ETTERSPILL vedrørende politiets utøving av en makt!

   Øyvor Nesbakken:
   Flaut, Politiet ser ut til å ikke vite helt hva de driver med. Når de gjør slikt mot en diplomat, kan man jo bare tenke seg hva de gjør mot vanlige mennesker.

   Arne Aksel Wikestad Sørensen:
   Sørg for å dele denne videoen i hytt og pine. Dette er intet mindre enn en skandale!

   Jan Rønning:
   Kjempefint, Marius, det står virkelig respekt av arbeidet du legger ned for å gjøre "myndighetene" i landet vårt oppmerksom på lovbruddene de gjør :)

   Aina Gregersen:
   MY GOD !

   Vigdis Glesaaen:
   Jeg blir så flau... og forbanna :(

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Veldig bra skrevet Marius.

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Dette faller vel inn under bestemmelsene i straffeloven 389?
   Jeg kan ikke forstå annet enn at det er «påvirkning av en annens stilling»?

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Æreskrenkelse (Politiet påstod feilaktig at konsulen var forstyrrende) i tillegg til et ugyldig krav om bortvisning og bli nektet å bistå egne borgere ... Ganske alvorlig.

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Sikkert, men jeg tror det kan være mer alvorlig enn det.
   De utviser ham for påstander som er usanne, og som påvirker yrket hans.
   Han ilegges en sanksjon.
   Jeg kan ikke nok jus til å kunne spesifisere lovhjemler, annet enn at det må være et omfattende juridisk overtramp.

   
---
---

   Marius Reikerås, 25.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155854348401875

   Subject: [Fwd: Unlawful action against the Polish diplomat, Slawomir Kowalski]

   From: marius@reikeras.no
   Date: Fri, January 25, 2019 10:56 am
   To:
   --------------------------------------------------------------------------

   Til seniorrådgiver i UD, Per Bardalen Wiggen, og den det ellers måtte vedkomme.

   Kopi: Offentlig.

   Det vises til gårsdagens henvendelse.

   Det vises også til vedlagte e-post med video, som åpenbart forteller et helt annet bilde enn hva UD prøver å gi.

   Videoen er selvforklarende.

   I motsetning til hva UD hevder, at konsulen skal ha vært truende og til dels voldelig oppførsel mot offentlige tjenestemenn, og at han har hindret dem i deres arbeid, så er det det motsatte som er tilfelle:

   Det er offentlige tjenestepersoner på Hamar, ved å bryte fundamentale rettigheter, som hindrer han i å få utført sitt arbeide på vegne av polske familier.

   Konsul- saken, viser at det offentlige Norge er villig til å bryte internasjonale konvensjoner, også overfor et annet lands diplomater.

   I tillegg viser saken at Utenriksdepartementet er villig til å forsøke å fjerne diplomaten ved å, i beste fall, ikke kvalitetssikre informasjon den får fra andre myndigheter, i verste fall, bevisst å lyve.

   Og dette er ikke noe enestående tilfelle.

   Vil skal ikke lengre tilbake til 17 oktober i fjor, da Regjeringsadvokaten, foran storkammeret i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen, løy til de 20 dommerne, da han sa at livet til sønnen til Trude Lobben var i alvorlig fare.

   Og når norske myndigheter er villige til nærmest hva som helst bare for å få viljen sin, hva da med alle de saker vi ikke hører så mye om?

   Hvor mange justismord tror du ikke forekommer, men hvor de krenkede stemmene aldri blir hørt?

   Bergen, den 25.1.19

   Marius Reikerås

   *

   Bente Olavsdatter:
   Hvorfor tar ikke media fatt i denne saken???

   Rolf Schou:
   Se hvem, som eier media, kanskje du finner firmaet Amedia mange steder? Arbeiderpartiet?

   Jan Kowalski:
   Marius Reikerås fint om Du publiserer svaret også (om du får noen svar selvfølgelig). På forhånd mange takk! Forresten hvorfor er det så stille i media ang. denne filmen fra YT. Er det den Ytringsfriheten fra paragraf 100 i grunnloven som Norge skryter av verdens rundt som fungere slik ?

   Anna O. Malon:
   Jeg fikk gåsehud da jeg har sett denne filmen :(

   
---
---

   Marius Reikerås, 25.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155854300566875

   ---------------------------- Original Message ----------------------------
   Subject: Unlawful actions against the Polish diplomat, Slawomir Kowalski

   From: marius@reikeras.no
   Date: Fri, January 25, 2019 9:47 am
   To: kontroll-konstitusjon@stortinget.no
   Cc: justis@stortinget.no
   --------------------------------------------------------------------------

   To whom it may concern.

   Copy: Public.

   Subject: Police-officers at Hamar unlawful actions against the Polish consul, Slawomir Kowalski, and others.

   Reference is made to the attached video, which content is truly damaging to Norway`s reputation.

   The way the police-officers act in this video, is nothing but scandalous.

   As a police officer in Norway, you must respect and safeguard human rights treaties which are binding to Norway, see the Norwegian Constitution Article 92.

   This video, however, proves that the police-officers do not know even the most basic rights which are given to the consul and the Polish people.

   So let me go through the basics:

   A diplomat benefits from the Articles in the Vienna Convention on Consular Relations from 1963.

   The Convention and the Protocols entered into force for Norway, on 14 March 1980.

   Article 36 a of the Convention, states:

   "Communication and contact with nationals of the sending State

   1. With a view to facilitating the exercise of consular functions relating to nationals of the sending State:

   (a) consular officers shall be free to communicate with nationals of the sending State and to have access to them. Nationals of the sending State shall have the same freedom with respect to communication with and access to consular officers of the sending State;"

   Even though this Convention is binding for Norway, the officers in charge force the consul to leave. Not only the meeting, but also the city of Hamar.

   The same goes for the people he has with him.

   It is fundamental under the Rule of Law, that a law must be clear in order to interfere with the rights of others.

   In this case, the officers do not provide with any basis of law, but even if they had a clear basis in law, the Norwegian Police Act § 3 states the following:

   "Relationship with international law

   The law applies with the limitations that are recognized in international law or follows from treaties."

   I will also remind what is stated in Article 43 nr.1 of the Vienna Convention on Consular Relations:

   "Immunity from jurisdiction

   1. Consular officers and consular employees shall not be amenable to the jurisdiction of the judicial or administrative authorities of the receiving State in respect of acts performed in the exercise of consular functions."

   It is therefore extremely embarrassing to witness how a number of police-officers in Hamar, in addition to improper and rude behaviour, prevents the consul from performing his duties as a diplomat.

   It is nothing but an international embarrassment for Norway.

   A minimum of decency, must be to apologize to the consul and the Polish people.

   Attached is the current video:

   https://www.youtube.com/watch?v=0VpXZJmQoiw&feature=share

   Bergen, 25.1.19

   Marius Reikerås

   *

   Olav Terje Bergo:
   Politiet på Hamar truet den polske diplomaten, med at de ville "take him out", hvis han ikke ble med dem frivillig. Mulig de ikke mente å true med å drepe ham, og at det de EGENTLIG mente, var at de ville "take him outside". Ville de da bruke fysisk makt? Det ville også ha vært problematisk i forhold til diplomatens rettigheter. Han var i motsetning til hamarpolitiet, høflig og vennlig gjennom hele det lange video-opptaket. Men videoen viste et hamarpoliti som åpenbart var uvitende om at utenlandske diplomater har spesielle rettigheter, og at den spesielle "Police law" som hamarpolitet oppga som sin hjemmel for å utvise diplomaten fra "Hamar downtown" i 24 timer, ikke kan sette ut av kraft de spillereglene og avtalene som gjelder mellom alle siviliserte land om samarbeidet mellom myndighetene og de utenlandske diplomatene. Også engelskkunnskapene i hamarpolitiet kunne nok vært bedre. Da hadde de kanskje ikke truet diplomaten med at de skulle "take him out!"

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Dårlig formulering fra politimannen.

   Anne Aandal:
   Olav Terje Bergo Du har noen poeng her ja!

   Olav Terje Bergo:
   Det var nok ikke bare formuleringene som var dårlige. Respekten for den polske diplomaten, og for de rettighetene han forklarte politiet om, sto også til stryk. Jeg har sett hvordan politiet opptrer i mange krevende situasjoner, og jeg har sett politi takle krevende situasjoner dårlig tidligere. Men som regel er politi ute på oppdrag svært profesjonelle, vennlige og bestemte. På Hamar dummet de seg grundig ut, i møte med en høflig, vennlig og profesjonell utenlandsk diplomat. Det er bare pinlig.

   Charlotte Desiree Jacobsen:
   Jeg forventet også som et minimum(!) en mellommenneskelig respekt ja.
   Ble svært skuffet og sjokkert når jeg så denne videoen, da det var sjokkerende dårlig oppførsel fra både bv og politi (både kvinner og menn) Forferdelig skuffende og sjokkerende!
   Men synes konsulen var svært flink til å snakke for seg, og holdt en eksempsjonell RO, tross en svært presset situasjon han var i :( :( Det var vondt å se hvordan de menneskene han skulle forsvare og han m. følge ble avvist av kunnskapsløse norske "myndigheter".
   Jeg fikk nesten lyst til å gråte når jeg så hvordan han høflig takket for gjestfriheten, for det var ikke mye gjestfrihet bv og politi viste der - vondt!
   Det skremmende er den frykten og rettsløshetsfølelsen polske borgere som pt. befinner seg i Norge kanskje føler på nå :( :( :( Jeg får helt vondt bare av å tenke på det :( : ( :( 
   Håper derfor at Polen nå umiddelbart tar tak i disse problemstillingene (take action), og får løst opp ALLE eventuelle konflikter fra norske myndigheter (og barnevern) for alle sine borgere, for sånn går det ikke an å behandle folk :(

   Rolf Schou:
   Jeg håper at alle disse kjennsgjerningene her, kommer ut til så mange i befolkningen her til lands, slik at folk virkelig skjønner hva som foregår her i staten Norge! Vi har i alle fall sett her, at det er livsfarlig, å sovne, og ikke å følge med som velger og person her i landet!

   Tetka Ditka:
   Who is sleeping in a democracy, wakes up in totalitarianism!

   Rasha Masri:
   Hvis politikerne ikke har respekt
og praktiserer all slags sadisme mot sitt folk, må du ikke forvente at de respekterer konsulenten eller diplomatiske lover. Disse politikerne i Norge har nådd en tilstand av arroganse og kynisme at de tror de er over internasjonale lover og at deres stjålne penger fra folket skattepenger kan kjøpe verden.

   Ellen Kollstrøm:
   Finnes Hamar downtown? Mellom hvilke åkerlapper ligger dette?

   
---
---

   Marius Reikerås, 25.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155854283411875

   Wienkonvensjonens Artikkel 43 nr. 1,:

   "Immunitet mot jurisdiksjon

   1. Konsulære tjenestemenn og konsulatfunksjonærer skal ikke være underlagt jurisdiksjonen til de rettslige og administrative myndigheter i mottakerstaten for handlinger foretatt under utøvelsen av konsulære funksjoner."

   *

   Rune Fardal:
   Heia politiet i Hamar...

   Halvorsen Kristian Finn:
   For mye intern kriminalitet, der.....

   Siw Hammerstad:
   Genialt...press på

   Daniel Bayer:
   Synes det er mer enn god nok grunn til å gi dem sparken. Senest dagen etter det skjedde.

   Kirsten Leikny Femundsenden:
   Det er ikke bare "nisselua", som er dratt ned over både øyne og ører her til lands.

   
---
---

   Marius Reikerås, 25.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155854869981875

   Sett at konsulen ikke var konsul, men en vanlig polsk borger som ønsket å bistå den aktuelle familien i møte med barnevernet.

   Om så var tilfellet, sier forvatningsloven paragraf 12, at "en part har rett til å la seg bistå av advokat eller annen fullmektig på alle trinn av saksbehandlingen.

   Som fullmektig kan brukes enhver myndig person eller en organisasjon som vedkommende er medlem av."

   *

   Johnn Oddvar Mjell Hjelmeland:
   Å utvise konsulen er rent tullball

   Greta Solheim:
   Det sorterer under elementære rettigheter, god folkeskikk, som man ikke burde trengt en lov til å ivareta.

   Jan Kowalski:
   Man ser jo på denne filmen at Konsulen viser diplomatisk ID til Politiet. Hvem som påstår å ikke ha sett? Er de fra Hamar politistasjon blinde? Forstår jeg riktig at de fortsetter å lyve..?

   
---

---

   Marius Reikerås, 25.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155854314716875

   Ikke glem hva barnevernssjefen i Herøy kommune uttalte:

   Menneskerettene gjelder ikke for oss!

   *

   Rasha Masri:
   Samme i Bærum kommune, det siste de tenker på er menneskerettigheter, vi har et stort problem med statsministerens først og fremst som kan ingenting om menneskerettigheter

   Simon Strandheim:
   Ja, hva kan egentlig denne Erna?

   Rasha Masri:
   Simon Strandheim ,hun kan absolutt ingenting annet en å ta penger av folk og gi til andre land

   Halvorsen Kristian Finn:
   Oppsøk de ansatte, så sparker dere de bak. Alle som en.

   Rasha Masri:
   Halvorsen Kristian Finn på et land som respektere seg selv og er ikke beskytte av større mafia og folk er ikke så redd så skulle de ja kommet ut på gatene til de ansatte går av

   Magnar Inge Wisnes:
   Dette opplever jeg gjelder de aller fleste innen barnevernet uansrett stilling og sted :( :( :(

   
---

---
*****

--26--
-- Dagboks-notater, lørdag 26. januar 2019: 

   Mørkt, noe vind-drag og omkring null grader Celsius her ute i natt. Overskyet, noe vind-drag, uten nedbør, men antagligvis omkring fire og fem cm for det meste nokså lett sne på bakken rundt omkring her ute klokken 09.30. Omtrent det samme videre utover dagen. Mørkt og efter hvert tildels noe sterkere vind-drag med antydninger til sne og omkring null grader og noe under utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 26.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155857310611875

   Tre grunner til at deler av norske makthavere, påfører deler av befolkningen unødvendige og uopprettelige lidelser:

   For det første, gir mange makthavere blaffen i menneskerettene, og satser på at de som rammes ikke har ressurser til å følge opp krenkelsene, eller at Den Europeiske Menneskerettsdomstolen "legitimerer" krenkelsene gjennom statens skjønnsmargin.

   Det holder å se videoen av Hamar " downtown" police sin ferd overfor den polske konsulen, så skjønner man det.

   For det andre, leter altfor mange makthavere etter det negative ved et menneske, uten å forsøke å balansere det med samme individs positive egenskaper.

   Og finner man ikke noe som passer til det bilde man vil ha, så konstruerer eller fabrikkerer man de bevis som måtte passe inn.

   Det holder å se hvordan Utenriksdepartementet har begrunnet sin avgjørelse mot den samme polske konsulen.

   For det tredje; det økonomiske perspektivet.

   I Norge er det svært mange som profitterer på å opprettholde systemet slik det er i dag.

   Følgelig er det mange som ønsker status quo, og ser på menneskerettene som en fiende mot deres egen lommebok.

   *

   Alf Reuss Kollsete:
   FLOTT BESKREVET Marius!

   Anne-Sølvi Holstad:
   Sant Marius !

   Mona Utheim:
   Du har dessverre rett

   Simon Strandheim:
   Det økonomiske motivet er viktig,mange som tjener seg rike på å holde folk nede. De er villige til å bruke masse ressurser på dette,og det gjennomsyrer hele systemet. Hvor er logikken i den sterke viljen til å for eks. ville bruke 100000 på å trykke folk ned,istedenfor å bruke bare 10000 på det som er rette å gjøre? Jo,de er avhengige av å ha kontroll over mennesker,slik at det opprettholdes status q..

   Greta Solheim:
   Det er imidlertid alltid staten som skal ansvarliggjøres for sine feil, og statens ansattes kvalifisert klandreverdige forsømmelser, grove lovbrudd, kan altså ikke lempes over på individet, en berørt part, jf for øvrig EMDs uttalelse i saken Zubac mot Croatia, der EMD fremholdte følgende i premiss 40:

   “40. In connection with the foregoing, the Court reiterates that the risk of any mistake made by a State authority must be borne by the State, and errors must not be remedied at the expense of the individual concerned, (see Platakou v. Greece, no. 38460/97, § 39, ECHR 2001 I; Freitag v. Germany, no. 71440/01, §§ 37-42, 19 July 2007; and Šimecki, cited above"

   Truls Thue:
   Helt korrekt Marius. Når man ser hvordan de behandler en konsul, så kan man tenke seg hvordan oss vanlige folk blir behandlet. Borgervern er vel eneste utvei snart.

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Jeg prøver se på nemd behandlingene: hvem er nemda underlagt, - departementet?

   Aina Gregersen:
   Det er hull i lovverket på Kommunaldep om misstillitsforslag på eksvis rådmannstillingsinnehaver, og dennes overordnede igjen Fylkesrådmannstillingsinnehaver, Det samme gjelder for ordførere opp mot fylkesordførere , Fylkesdirektør for nav (alle hopper Rett til Arbeid og velferd for klage da også Før fylkesdirektøren er nav forvaltning, som har sitt ansvar for nav sosial kontorene som folk må hendvende seg og dermed er det 12 kongeriker som heter Fylkesmannens embete. Det er De som ikke har årmåls stillinger , og ikke velges ,men ansetter for livet ut. Og de styrer skuta. Eksvis i mellom nav sentrals hoved resepsjon: blir man fordelt ned til avdelingen for fylket man tilhører ,og Der er det en avdeling med folk som er Så hemmelige at de ikke er oppført med navn hos nav sentrals register engang. Og du kan jo tenke deg når Fylkesmannens juridiske rådgiver hos har sin helt private og totalt egen agenda vedrørende kjøp og salg av mennesker- vedrørende tilskuddsorninger og dette vi Vet disse driver med av vemmelige ting , og legger ut på face'en sin noe han syntes er fint om mennesker ,og sier Alt om hva han promoterer for egen saks skyld: og dette er bare Agder - han er så farlig og jobber med så farlige folk at ingen tør å si noe - og du kan jo levende forestille deg nettverket av fylkesmenns folk og østblokk og politi og hvilken makt han ibesitter - behøver ikke velges eller velges vekk - han er inne for livet - for de han har drasset med inn - både i landet og betalt som "fosters" og hjulpet til i kommunekassa og satt sine stillinger i klemme : vil ALDRI : akkurat som Eirik Jensen ende opp i noe vanskelig situasjon. Hvor skal folk hendvende seg når han har politiet i lomma og med buksa nede på mindreårige (!) ? ? ?

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1332758973547163&set=p.1332758973547163&type=3&theater

   Aina Gregersen:
   Kommunaldepartementet , men der er de like forskrekket som i resten av korrupsjons rekkene... Fylket rår - og der er det Rått parti !

   Edith Kristense Bjørnestad:
   Så sant

   Arild Randulf Jakobsen:
   Du kan føye til kunnskapsløshet også Marius. Massevis av folk i kommunepolitikken kan ikke en gang kommuneloven. Når det ikke stilles andre kvalitetskrav til våre politikere annet en at de må være god til å prate, god til å lyve, god til å tråkke på andre, god til å skjule sine spor, ja da ender vi jo opp med Crem dela Crem på det politiske plan. Hvem gidder sette seg inn i de lover og forskrifter som dette landet skal styres etter ??? I alle fall ikke en politiker

   Juro Kuvicek:
   At Norge er et gedigent menneskerettighetsbruddland har jeg hevdet lenge. En mer familiefiendtlig politikk skal du lete lenge etter og en etat som bv fungerer som reneste stasiopplegget til glede for mange empatiløse drittsekker som beriker seg på alteret av barneblod. Ren og skjær barnehandel!

   Mari Anne:
   Manglende relasjons- og handlingskompetanse.
   Dette betyr at de som vurderer medmennesker, IKKE har kunnskap om negative og positive sider hos mennesket. De har heller ikke kunnskap om motiverende faktorer, som kan gjøre at terapeuter kan utløse bedring. Det handler desverre mye om at de,ansatte ikke har ressurser selv, til å vurdere og forstå at de selv styres av hat, bitterhet, skuffelser, fordommer og nedlatenhet. Mulig p g a skam til egne foreldre, manglende foreldre, omsorgsvikt, grådighet og lav EQ - Emosjonell intelligens. Der er mangel på nåde og barmhjertighet. De skammer seg ikke engang, for de skjønner selv ikke hva de gjør. Tror det er deres rett å forfølge de som strever i en periode av livet, eller der barnet kom før foreldre har fått tatt en utdannelse etc.
   Barna skal tas, tross at det er barna som ofte lider . Her beskriver jeg de som IKKE gjør en god jobb. De dyktige presses ut av jobben.
   I USA har de nå lov til selvvalgt abort, helt til babyen er 9 måneder. Så lenge barnet ligger i mor sin kropp, kan barnet drepes. Dette gjøres med å gi babyen gift. Babyen dør en smertefull død. Prosessen varer et døgn. Har ikke babyen dødd da, gis en ny dose av giften.
   Det er barna som er mest forfulgt i verden i dag. Trist og skremmende.

   Richard Evensen:
   Helt rett Marius Reikerås. Ofte er det slik at det er i din egen begravelse du får høre om de positive sidene et menneske har hatt.

   Gudrun Berg:
   Marius R, Bra skrivet! Tror att det skulle vara bra om barnens föräldrars yrken blev synliga i diskussioner och en diskurs utåt i samhället. I "yrken" ligger makt och ekonomi.

   
---
---

   Per John Rolseth, 26.01. 2019 via Støttegruppe for vårt felles menneskerettighetsarbeid!:
   https://www.facebook.com/groups/1159549030838039/permalink/1962448343881433/

   `` TILFELDIG`` OG ``VILKÅRLIG``
   ER GJENGANGERE I NORGE SITT RETTSSYSTEM.

   *

   Brynhild Karlsen:
   Stemmer det! Stemmer til det groteske.

   
---

---
*****

--27--
-- Dagboks-notater, søndag 27. januar 2019: 

   Mye luftig sne og vind-drag i luften fra straks efter midnatt her ute i natt og ankommet kanskje mere enn ti cm i løpet av natten. Grålig og hvitlig himmel og omkring en pluss-grad og sneen i natt noe sammen-sunket utover formiddagen og eftermiddagen. Mørkt og en minus-grad klokken 18. To minus-grader klokken 19 og tre klokken 20 og fire klokken 22. Med i underkant av fire minus-grader videre mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 27.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215350178802456

   De har hørt uttrykket "barnets beste" som brukes i Barnekonvensjonen (CRC).

   De elsker uttrykket og vet så altfor godt hva det betyr. Og hvem gjør vel ikke det?

   Uttrykket er noe alle og enhver kan være enige om.

   Selv å lese Barnekonvensjonen, for å se om det er noe de har misforstått, trenger de ikke.

   De vet så altfor godt at de har rett.

   Hvem kan vel være uenige om noe så vakkert som "barnets beste"?

   Det å lese Barnekonvensjonen, for å se om det er noe de har misforstått, trenger de ikke.

   De er selv Barnekonvensjonen og de som vet best.

   Hvem konkret tror du det er jeg nu sikter til?

   *

   Rune L. Hansen:
   Det lengste de har nådd er å plukke et og annet fra hist og pist og i praksis gjøre det med fortielser og tilføyelser til sin egen lov og rett med sine egne "menneskerettigheter". Som gies det motsatte innhold av hva som er lovbestemt i menneskeretts-konvensjonene. Det er jo slik kriminelle og deres gjenger i hovmod oppfører seg. Er det ikke det kanskje? De reelle menneskerettighetene og hva en menneskerettighet er skal være forfalsket eller tabu! Og fordi de selvfølgelig ikke lar noen straffeforfølge seg selv og sine dirigenter og medspillere, så lar mange seg enda lure, forvirre eller friste av slikt. Ikke minst også fordi slikt masivt også premieres med penger, makt, karriærer, propaganda og trusler og hvitvasking!
   Samtidig med at så mange og stadig flere grovt forurettes, forties og forfalskes og ødelegges, så ødelegger slikt også samfunnet og verden! I stadig større omfang, når krenkelsene i praksis ikke straffeforfølges og repareres! Fordi makt og vilkårlighet - og det - i praksis erstatter reell lov og rett!
   Hva blir menneskerettighetene (som enhver for enhver skal være og er umistelig og uavhendelig) i praksis verdt når de forfalskes eller ikke mulige eller reelle offentlige menneskeretts-krenkelser kompetent og effektivt straffeforfølges og repareres? Absolutt ingenting! Samtidig som ondskap og onde sirkler utfolder seg og ekspanderer! 
   
   
---
---

   Marius Reikerås, 27.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155859150521875

   Norge-en mafia-stat?

   I dag har jeg vært i intervju med en tyrkisk tv-kanal, og programlederen bruker innledningsvis ordet "mafia" om de temaer som skal diskuteres.

   Så hva er egentlig en mafiastat?

   Er det en stat som tar loven i egne hender, og bruker sin økonomiske styrke til å bestikke andre lands personer, for selv å oppnå det dem ønsker?

   Vel, jeg skal la svaret stå åpent, men la oss se litt nærmere på de to temaene som ble tatt opp i programmet:

   Den første saken som ble diskutert, var den såkalte Tyrkia-saken.

   Kort fortalt, hadde tyrkiske domstoler lagt ned et forbud mot to fosterforeldre til å ta de to guttene,som da var 11 og 13 år gamle, ut av Tyrkia.

   Men dette hindret ikke norske myndigheter, med både Stavanger barnevern og Utenriksdepartementet involvert, til å betale bestikkelser til tyrkiske personer, nettopp for å få guttene ut å av Tyrkia.

   Den andre saken, er konsul-saken, der norsk UD har brukt betydelige med ressurser for å forsøke og kvitte seg med den polske konsulen, Slawomir Kowalski.

   Og hvor vi har sett hvordan en rekke politjenestepersoner på Hamar bryter internasjonale konvensjoner om konsulært samkvem.

   De nevnte saker, setter ikke Norge i et godt internasjonalt.

   Om Norges opptreden er en mafiastat verdig, får andre besvare på.

   *

   May Brith Harestad Hollos:
   https://www.youtube.com/watch?v=fwOtxDnThoQ  
 
   Geir Thorvaldsen:
   Mafiastat!

   Tore B. Krudtaa:
   Det er vel ikke tvil om at Norge er en mafiastat på flere områder. Spesielt når det kommer til dette med krig og terror mot andre stater. Norge droppet 588 bomber over Libya, og terroriserte med det det libyske folk. I dag opprettholder Norge dødelige sanksjoner mot det Syriske folk - og Norge støtter aktivt terrorister i Syria. Tenk på alle de menneskerettsbrudd som den norske stat har begått og begår fremdeles mot barn, ungdom og voksne i Libya og Syria. Hvor mange millioner mennesker har fått sine liv ødelagt av korrupte globalist-svine-politikere i Norge?

   Hva vet norske politikere om situasjonen i Syria?
   http://monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/268-hva-vet-norske-politikere-om-situasjonen-i-syria

   Hør hvordan Jaquesson avslører den dødelige politikken til regjeringen, og nok en norsk utenriksminister som er delaktig i krigsforbrytelser
   https://www.youtube.com/watch?v=FgWVqJ5hjDg

   Anmeldelsen medianorge ikke snakker om
   http://monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/266-anmeldelsen-medianorge-ikke-snakker-om
   Hva vet norske politikere om situasjonen i Syria?
   monsanto.no

   Aina Gregersen:
   Humre ... har ikke kommet lengre enn til Kari Jackelson , bra dame !

   Aina Gregersen:
   Usj :(

   Rasha Masri:
   Er det et Spørsmål? De er mafiastat uten tvill,

   Gs Allan:
   http://www.varden.no/kjop-tilgang?aId=1.2571578
   Skien klaget på polsk konsul i barnevernssak - UD vil ha han ut av Norge
   varden.no

   Charlotte Berg Jacobsen:
   !

   Gs Allan:
   Klagen kom fra kommuneadvokat Kristin Albretsen. En fosterfamilie fikk problemer med å skaffe pass til sitt polske fosterbarn.

   Greta Solheim:
   Erna Solberg synes å være grenseløs i sin virkelighetsfjerne skjønnsmaling/markedsføring. Jeg tenker dessuten at neppe bare jeg har opplevd det motsatte enn det Erna hevder, nemlig at ansvarlige styresmakter overhodet ikke ønsker å diskutere grunnleggende problemstillinger i dagens samfunn, og Norge er heller ikke (lengre) et trygt land, om enn muligens ikke en mafia-stat, så i alle fall en tyranni-stat, nettopp det Grunnloven skal bekjempe.

   Erna Solberg: I dag markerer vi den årlige internasjonale Holocaustdagen. 27. januar markerer avslutningen på den industrielle delen av nazistenes massemord på jødene og andre grupper under andre verdenskrig. Vi markerer Holocaustdagen for å minnes hvor galt det kan gå – for at vi aldri skal glemme. Og vi markerer for å diskutere grunnleggende problemstillinger i dagens samfunn. Anti-semittisme er en av dem.
   Den jødiske minoriteten skal ikke stå alene. Ingen minoritet skal stå alene. Norge skal være et trygt land å bo i for oss alle.

   Jeg er iallfall gørr lei av hennes fremstilling og svarte henne: ”Ord uten substans. Med litt selvinnsikt, det motsatte av å tildekke, forstår man det går den vei høna sparket med Norge, det har ikke minst Erna & co selvgode og arrogante mannskap de senere år sørget for. Behandlingen av den polske konsulen kan stå som et godt eksempel.

   Per Steinar Sørå:
   På mange måter er Norge et mafialand! Da jeg var i arbeid ble jeg ansett for å være psykisk utviklingshemmed eller evneveik åndssvak! Ap klanen visste best, mens jeg i realiteten manglet nødvendig skolegang!!

   Liselotte Olufsen:  
   Du er inne på noe her

   
---
---

   Marius Reikerås, 27.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155859684151875

   I was asked by a Turkish journalist today:

   Is Norway a mafia state?

   I answered:

   If you by that mean that public officials can conduct Human Rights crimes without facing any consequenses, my answer is yes.

   *

   David Ames Holland:
   Well put!

   Marius Reikerås:
   David Ames Holland thank you! Hope to see you and your familiy soon:)

   Rune L. Hansen:
   Tendensen og realiteten av dette er enda katastrofal i veldig mange land, i forskjellig grad og i forskjellig mengde. Mulige og reelle menneskeretts-krenkelser i regi av den offentlige, inkluivt politiske og juridiske, forvaltningen blir ikke real-kompetent, effektivt, enkelt og gratis straffeforfulgt og reparert. Dermed opererer offentlige politiske nepotismer fritt frem og perverterende som groveste slags mafia-virksomheter. Verdens til alle tider og enda farligste og mest omfattende form for kriminalitet i ethvert land og i verden!
   Dermed forhindres også en sunn organisk utvikling i og av samfunnet. Og forhindres og forfalskes både lov og rett, rettferdighet og demokrati. Og ødelegges og forvirres og splittes både mennesker og samfunnet. Og dette var det og er det de felles-menneskelige menneskeretts-konvensjonene forbyr! Lov og rett, rettferdighet og demokrati er ikke mulig uten at mulige og reelle offentlige menneskeretts-krenkelser alltid og til og for enhver tid blir real-kompetent, effektivt, enkelt og gratis straffeforfulgt og reparert. Det er egentlig også dette menneskeretts-konvensjonene har lovbestemt - og ethvert anstendig og lovlydig menneske vet det skal være.
   Når dette forties og forfalskes så er det et unødvendig katastrofalt og aller viktigste samfunns-problem!
   Menneskeretts-konvensjonene er enkle, presise og lett-forståelige i og med enhver av alle sine for enhver umistelige og uavhendelige og nødvendige menneskerettigheter. De forplikter ethvert menneske i og utenfor den politiske og offentlige forvaltningen - til absolutt respekt for absolutt ethvert menneske og absolutt enhver menneskerettighet! Konsekvensene av ikke å gjøre det skal ikke kunne bagatelliseres, ned-prioriteres eller forfalskes!

   Bente Olavsdatter:
   Godt svart. Det er eksemplet med den polske diplomaten som ble nektet å være med på et møte med Hamar barneverntjeneste et soleklart eksempel på! Jeg ble rystet da jeg så videoen og hvordan norske myndigheter beskrev situasjonen... :( :( :(

   
---

---
*****


--28--
-- Dagboks-notater, mandag 28. januar 2019: 

   Mørkt og omkring fem til ni minus-grader Celsius og den tiltagende halv-månen tildels synlig lavt sørlig her ute i natt. Lys blå nokså skyfri himmel og gradvis opp mot tre minus-grader utover dagen. Det er kaldt, men det er når det er vinter som vanlig kaldere og mye mere sne de fleste andre steder i Norge. Og her ute er temperaturene og været langt mere skiftende mellom pluss og minus og yr og sne. Og sneen her er forholdsvis sjelden og liten i mengde og blir sjelden liggende lenge. Men januar, februar og mars har mest kulde. De karrige forberedelser jeg har hatt mulighet for har jeg gjort. Men det blir uansett kaldt her inne. Det var ikke meningen at vi skulle bo i dette huset i mere enn opptil ti år og særlig ikke uten anstendig vedlikehold og gjøremål og forberedelser underveis. Men vi ble kidnappet og blandt annet det nye huset står derfor fortsatt fullstendig uferdig. Og utplyndringen, torturen og ødeleggelsene pågår enda. Den enda rådende politiske nepotismen i Norge arbeider stadig og iherdig bare for at alt skal bli stadig verre og mere ødelagt. Men stadig flere gledeligvis også ser det og avslører det og reagerer bedre og bedre på det efter evne og muligheter. Men et politisk og offentlig terror regime er ikke lett å fjerne og erstatte med anstendighet. Det er altfor mange som har nytte og glede av forurettelser, egoisme, fortielser, falskhet og ondskap og som beskytter hverandre. Mørkt, stjerner og syv minus-grader her ute klokken 18.30. Mørkt og seks minus-grader klokken 20.30. Mørkt, stjerner og omkring syv minus-grader videre mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, xx.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215357763152060

   Offentlig ansatte og politiske partier som krenker en eller flere menneskerettigheter

 
  Menneskeretts-konvensjonene, som i blandt annet Menneskerettserklæringen Art 30, sier klart og tydelig, at:

   "Ingenting i denne Erklæringen skal tolkes slik at det gir noen stat, gruppe eller person rett til å ta del i noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som den inneholder."

   Med andre ord må ethvert slikt forhold og enhver slik aktivitet, avgjørelse eller situasjon stoppes - samt også repareres. Uten vil i praksis menneskerettighetene være vilkårlige (altså synsing og tilfeldigheter), og forfalskninger og ikke-eksisterende.

   Mange mennesker og sær-interesser, inklusivt politiske partier, har mildt sagt andre interesser enn å respektere og sikre menneskerettighetene.

   Jeg skal her i en viss grad utdype alt dette, først med noen ord fra Menneskeretts-forsvarer-Erklæringen, hvor Art 2 lovbestemmer, at:

   "1. Hver stat har et hovedansvar og plikt til å beskytte, fremme og implementere alle menneskerettigheter og grunnleggende friheter, blandt annet ved å vedta de tiltak som er nødvendige for å skape alle nødvendige betingelser i de sosiale, økonomiske, politiske og andre felt, samt som de juridiske garantier som kreves for å sikre at alle personer under dens jurisdiksjon, individuelt og i samarbeid med andre, er i stand til å nyte alle de rettigheter og friheter i praksis.
   2. Hver stat skal vedta slike lovgivningsmessige, administrative og andre skritt som er nødvendig for å sikre at rettighetene og frihetene som er referert til i denne Erklæringen er effektivt garantert."

   Og med dens Art 3:
   "Nasjonal lovgivning i samsvar med FN-pakten og andre internasjonale forpliktelser for staten innen menneskerettigheter og grunnleggende friheter er den juridiske rammen i hvilken menneskerettigheter og grunnleggende friheter bør gjennomføres og nytes innenfor og der alle aktiviteter referert til i denne Erklæring for fremme, beskyttelse og effektiv realisering av de rettigheter og friheter bør gjennomføres."

   I Art 3 poengteres det altså at den nasjonale lovgivning og alle handlinger og avgjørelser skal og må være i samsvar med menneskeretts-konvensjonene - og også at menneskeretts-konvensjonene i seg selv er og skal være nasjonal lovgivning - og samtidig også lex superior.

   Det er ikke alle og enhver som innser eller ønsker dette. Et politisk og offentlig terror regime er ikke lett å fjerne og erstatte med anstendighet og lovlighet. Det er altfor mange som har nytte og glede av forurettelser, egoisme, fortielser, falskhet og ondskap og som beskytter hverandre. Altfor mange lar seg lure, friste, true, forvirre eller indoktrinere av slikt. Samtidig er det og blir det altfor mange - særlig i og for sitt eget land - som ikke forstår viktigheten og nødvendigheten av de uforfalskede menneskerettighetene.

   Men i blandt annet 
innledningen i Menneskeretts-forsvarer-Erklæringen, blir følgende erklært:

   "Understreker at alle medlemmer av det internasjonale samfunn skal oppfylle, i fellesskap og hver for seg, deres alvorsfulle forpliktelse til å fremme og oppfordre respekt for menneskerettighetene og de grunnleggende frihetene for alle uten forskjell av noen art (...) Erkjenner forholdet mellom internasjonal fred og sikkerhet og gleden av menneskerettigheter og grunnleggende friheter, og er klar over at fraværet av internasjonal fred og sikkerhet ikke unnskylder avvik".

   Og videre:

   "Stadfester at alle menneskerettigheter og grunnleggende friheter er universelle, udelelige, avhengige av hverandre og henger sammen og bør fremmes og gjennomføres på en rettferdig og likeverdig måte, uten forbehold for gjennomføringen av hver av disse rettigheter og friheter.
   Understreker at hovedansvaret og plikt til å fremme og beskytte menneskerettigheter og grunnleggende friheter ligger hos staten,
   Erkjennende rett og ansvar for enkeltpersoner, grupper og foreninger til å fremme respekt for og fremme kunnskap om menneskerettigheter og grunnleggende friheter på nasjonalt og internasjonalt nivå."
 
   Barnekonvensjonen er en av menneskeretts-konvensjonene - og her er samsvarende hva Barnekonvensjonen har lovbestemt og sier i sin innledning:

   "De stater som er part i denne konvensjon,
   - som tar i betraktning at anerkjennelsen av den iboende verdighet hos alle medlemmer av menneskeslekten og av deres like og uavhendelige rettigheter, i samsvar med prinsippene fastslått i De forente nasjoners pakt, er grunnlaget for frihet, rettferdighet og fred i verden, (...)
   - som erkjenner at De forente nasjoner i Verdenserklæringen om menneskerettighetene og i de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene har fastslått og er blitt enige om at alle har krav på alle de rettigheter og friheter som er fastsatt i disse, uten forskjellsbehandling av noe slag".

   ("that everyone is entitled to all the rights and freedoms set forth therein, without distinction of any kind")

   Og blandt annet Barnekonvensjonen i og med Art 4 har lovbestemt, at:

   "Partene skal treffe alle egnede lovgivningsmessige, administrative og andre tiltak for å gjennomføre de rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon."

    Offentlig ansatte og blandt annet politiske partier og andre som krenker en eller flere menneskerettigheter for et eller flere mennesker må og skal altså stoppes og real-kompetent straffeforfølges.

   Med besluttsomhet er dette lett å tilordne i og for ethvert land og samfunn, om nødvendig med real-kompetent hjelp fra mennesker og instanser i andre land. Å medvirke i eller for at dette ikke fullverdig skjer er i seg selv grov kriminalitet.

   *

   Rune L. Hansen:
   Legg merke til at det er ikke meget jeg selv sier, jeg lar menneskeretts-konvensjonene selv uforfalsket og direkte snakke og bestemme. Det er det jeg bruker når jeg skriver om slikt. Jeg hverken dikter opp, endrer, utelater, forfalsker eller tilslører menneskerettigheter. Og det er det som er det viktige og nødvendige.

   
---

   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/2234208216600095/

   Janny Kristine Skei:
   Dette blir ikke overholdt av barnevernet som kidnapper barna uten grunn.

   Rune L. Hansen:
   Dagens norske offentlig ansatte politikere og deres medspillere respekterer ingenting av dette, Janny Kristine Skei.

   Janny Kristine Skei:
   Rune L. Hansen samfunnet er blitt respektløst.

   
---

---
*****

--29--
-- Dagboks-notater, tirsdag 29. januar 2019: 

   Mørkt og fra syv til to minus-grader Celsius her ute i natt. Oppmot to pluss-grader og ganske skyet og med synlige sky-masser utover formiddagen, men også med åpninger med blått og sol. Med noe sne-rusk i luften og omkring en og to pluss-grader frem mot klokken 15. Med i overkant av null grader klokken 16.30. Frem mot klokken 20 det samme, men mørkt. Mørkt med omkring en pluss-grad og tildels noe bris videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 29.01. 2019 via Støttegruppe for vårt felles menneskerettighetsarbeid!:
   https://www.facebook.com/groups/1159549030838039/?multi_permalinks=1966556386803962

   Makt og menneskerettigheter

   Den makt som setter seg over eller forfalsker en menneskerettighet er kriminell.

   Så enkelt kan det sies - og er det.

   *

   Manius B. Primus:
   And I will add if I can, that everything that has to do with childrens must not be misused, kidnapping childrens from their parents that they love so much ... it is a criminal act and dangerous because they can not protect themselves, so everything that has a price is a business, but not with children ... let all the children that are imprisoned be set free ...

   Rune L. Hansen:
   Barnekonvensjonen, Art 35:
   "Partene skal treffe alle egnede nasjonale, bilaterale og multilaterale tiltak for å hindre bortføring og salg av eller handel med barn til noe som helst formål og på noen som helst måte."

   
---

---
*****

--30--
-- Dagboks-notater, onsdag 30. januar 2019: 

   Omkring en pluss-grad Celsius og noe vind-drag og bris her ute i natt. Grålig og hvitlig overskyet og omkring tre pluss-grader frem mot klokken 12. Omtrent det samme videre utover eftermiddagen. Mørkt og ned mot null grader klokken 18 og 19. Med et vind-drag og omkring en pluss-grad videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---
---

   Oddvar Espegard, 30.01. 2019 via Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet:
   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/permalink/2237005316320385/

   Rune Fardal:

   ALLE i Europa vet hva som skjer i det norske barnevern.

   *

   Oddvar Espegard:
   - - - - fremdeles Rune Fardal: - - - Og vi skal spre nyheten enda mer...

   Dennis Bowen:
   Spre sannheten. Vi skal ta våre menneskerettigheter tilbake! Nå.

   Mia Watson:
   Utenom Norges egen befolkning da :)

   Fevzi Yildiz:
   Mia Watson helt enig med deg !!

   Vigdis Nygård:
   Vi kvitrer videre..

   Ula Miziołek:
   Hele verden må vet!!

   Lars-Toralf Utnes Storstrand:
   Jeg slengte med leppa i en annen gruppe og nevnte #barnevernet...
   Svaret jeg fikk var nedslående uvitende:
   "Åja, du er en av dem, ja..."

   Rebekka Stray:
   Lars-Toralf Utnes Storstrand den har jeg og fått..

   Rolf Sverkmo:
   Det som er oppsiktsvekkende er att Europa reagerer med avsky på norsk barnevern, og de verste tilfellene av tortur det norske barnevrnet har bedrevet er ikke dokumentert utenfor Norges grenser enda. Men fortvil ikke, det blir formidlet til verden over så fort det lar seg gjøre det også, da blir det spennende om ryggraden til terroristorganisasjon norsk barnevern blir brukket eller knust, vil tro att når opprenskingen begynner for alvor, vil vi se en tendens på barnevernssatte og deres lakeier som vi kan sammenligne med rotter på ett skip som er i ferd med å synke, de flykter for livet for å prøve å komme unna det uunngåelige, Europa og verden forøvrig vil ikke ta lett på det grusomme som har skjedd i Norge med barn og biologiske foreldre, og det fine er att samme hvor i hierarkiet terroristene befinner seg , vil skjebnen bli den samme.

   Dennis Bowen:
   da blir det spennende om ryggraden til terroristorganisasjon norsk barnevern blir brukket eller knust,

   Vigdis Nygård:
   Jeg håper på det siste, Dennis..

   Valentin Ivanov Jelev:
   I Bulgaria vet veldig bra alle om norsk nazi Barnevern !

   Fevzi Yildiz:
   Hadde en av landene i verden bare gått hart mot Norge så både Norge dritet i boksa

   
---
---
*****

--31--
-- Dagboks-notater, torsdag 31. januar 2019: 

   Mørkt og en minus-grad Celsius her ute klokken 03.30 og 04 i natt. Derefter med omkring null grader. Grålig og hvitlig overskyet, noe vind-drag og bris og omkring en pluss-grad frem mot klokken 10. Tildels med vind videre utover dagen. Mørkt, noe vind-drag og omkring en pluss-grad frem mot klokken 20. Omkring null grader klokken 22. Omtrent det samme videre mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 31.01. 2019:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10215375282630036

   Justismord og menneskerettigheter

   Ethvert justismord betyr at noen forurettes - og at noen foruretter. Uansett hvem eller hvor mange.

   Hva enn årsaken er, så er den uansett at noen foruretter - og noen forurettes.
   
   Kall det gjerne også inkompetanse, dumhet, onde hensikter, onde konsekvenser, eller noe annet passende.

   Hva skjer hvis et justismord ikke kompetent stoppes, straffeforfølges og repareres?

   Da skjer blandt annet at den eller de som foruretter selv fortsetter å forurette, eller andre gjør det samme.

   Dermed oppstår onde sirkler og onde spiraler og en meget farlig og perverterende samfunns-utvikling.

   Og jo flere som begår slike eller lignende justismord, dess flere blir de som beskytter hverandre.

   I offentlig regi å krenke en menneskerettighet, uansett hvilken, kan få katastrofale konsekvenser.

   Katastrofale konsekvenser, skjulte, synlige eller mindre synlige. Hvor meget enn de forties.

   Hvorfor nevner jeg her spesifikt menneskerettigheter? Jo, fordi de er og skal være lex superior.

   Og fordi andre lovbestemmelser eventuelt kan være et justismord, overfor et eller flere mennesker.

   Og vit at enhver menneskeretts-krenkelse kan skjule eller innebære flere menneskeretts-krenkelser.

   Og menneskeretts-kovensjonene har lovbestemt at vi hverken må glemme eller utelate noens menneskerett.

   Ethvert muligvis eller reelt justismord skal og må kompetent stoppes, straffeforfølges og repareres.

   Hvor meget og av hvem enn det blir forsøkt bortforklart, bagatellisert eller beskyttet.

   Uten forurettes og perverteres både mennesker, samfunnet og verden.

   *

   
---

   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/2237539522933631/

   Janny Kristine Skei:
   Da er det mange i barnevernet som må stilles til ansvar. Jeg gremmes til mere jeg leser om overgrep der.!

   
---

   https://www.facebook.com/groups/1159549030838039/permalink/1968686746590926/

   Monika Lill Grøtte:
   Det er ikke enkelt å "rydde opp" i justismord når det er begått av politiet. Norge er ett av få land hvor politi og domstolen samarbeider. Selv statsadvokaten nekter å røre saken.....

   Rune L. Hansen:
   Ja, de beskytter hverandres forbrytelser. Og har ødelagt maktfordelings-prinsippet.

   
---
---

   Marius Reikerås, 31.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155867094896875

   Viktig!!

   Ministerkomiteens uttalelse i saken mellom Vilnes mfl og Norge:

   "Recalling the respondent State’s obligation, under Article 46, paragraph 1, of the Convention, to abide by all final judgments in cases to which it has been a party and that this obligation entails, over and above the payment of any sums awarded by the Court, the adoption by the authorities of the respondent State, where required:

   - of individual measures to put an end to violations established and erase their consequences so as to achieve as far as possible restitutio in integrum; and

   - of general measures preventing similar violations;

   *

   
---
---

   Elin P. Gregusson, 31.01. 2019:
   https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1141745082653363&id=100004536465723

   TV2 fulgte opp saken fra Skodje, der skolen sendte bekymringsmelding til barnevernet fordi foreldrene til Are ønsket at sønnen skulle få litt større utfordringer i matematikk, fordi han likte faget og var flink.

   Det er som kjent ofte en logisk sammenheng mellom disse størrelsene. Ingen fant noe å utsette på foreldrene. Ikke engang barnevernets saksbehandlere, (og ingen skal beskylde dem for å ha for vane å gi seg uten sverdslag). Kontrollutvalget i kommunen gransket saken, og endte med skarp kritikk av skolen og rådmannen.

   Man skulle tro det holdt? Men neida. Rådmannnen - som overhodet ikke var i nærheten av å kjenne barnet, gikk til angrep og stilte ukvalifiserte og udokumenterte fjerndiagnoser, på barnet. -Og ikke nok med det - men kommuneadvokaten fulgte villig opp. Hva enkelte voksne er villige til å gjøre, i desperate forsøk på å redde sitt eget skinn... se selv.

   Rådmann stilte psykiatrisk diagnose på Are (11)
   https://www.tv2.no/a/6604362
   SKODJE (TV 2): Da mamma og pappa ba om tilpasset undervisning til skoleflinke Are (11) koblet kommunen inn barnevernet. Da startet marerittet.
   tv2.no

   *

   
---
---

   Maiken Alice, 28.10. 2018 via Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet:
   https://www.facebook.com/groups/946004698753793/permalink/2098030886884496/

   Jeg vil gjerne at dere skal få høre min historie.

   Jeg skal nå ta deg med tilbake i tid i livet mitt der alt startet, så hver tålmodig for dette er en lang historie.

   Den 14 september 2006, en helt normal dag, med skolesekken på ryggen går jeg glad og fornøyd til skolen. Skoletimene var normale, jeg koste meg med vennene mine og jeg gledet meg til jeg skulle komme hjem til mamma igjen, uviten visste jeg ikke at dette ville bli dagen jeg aldri kom hjem til mamma igjen.
   Skoleklokken ringte å det var på tide å dra hjem, alle andre dro hjem men jeg ble stoppet av to damer som ville snakke med meg. Jeg visste ikke hvem disse damene var da dem tok meg med på et enerom, jeg forstod først hvem dem var da dem forteller meg at jeg hadde fått en ny familie og at jeg skulle flytte fra mamma. Jeg skjønte lite. I neste sekund førte dem meg til bilen og kjørte meg direkte til flyplassen, når jeg ankommer flyplassen møter jeg et syn som sitter langt inni hjerteroten den dag i dag. Synet av at mamma sitter i bilen å gråter og gråter. Jeg går bort til hun, hun klemmer meg og kysser meg å sier at alt vil ordne seg. Hun gir meg en bamse som hun har sprayet med parfymen hennes. Jeg gråter.
   1 minutt med mammaen min var det jeg fikk før barnevernet dro meg med videre.
   Jeg ble satt på et fly, til hvor visste jeg ikke. Da vi ankommer destinasjonen blir jeg møtt av den «nye familien min», som var onkel og tante jeg aldri hadde møtt. Da får jeg vite at jeg skal bo hos dem i Larvik.
LARVIK?! Som er flere timer fra alt og alle.
   Jeg følte meg så alene, men heldigvis hadde broren min klart å være med på reisen der jeg ble plassert til noen andre. Jeg holdt han i hånden, jeg var redd.
   Vi kom frem til huset jeg skulle bo. Vi satt oss ned å snakket, hva vi snakket om husker jeg ikke, alt jeg tenkte på var mamma. Det ble sent på kvelden å det var på tide at barnevernet skulle dra, da spurte broren min om han kunne sove her med meg første natten.
   Dette var ikke greit mente barnevernet, for jeg måtte venne meg til det nye stedet.
   Den første natten glemmer jeg aldri, så alene og så redd har jeg aldri følt meg. Med bamsen mamma ga meg vedsiden av meg, våt. Våt av alle tårene jeg hadde grått. Dagene, ukene, månedene gikk, følelsen av at jeg var hjemme kom aldri.
   Jeg ville bare hjem, hjem til mitt ekte hjem. En gang i måneden fikk jeg treffe mamma, i 3 timer. Noen ganger bestemte barnevernet hvem jeg skulle treffe, så noen ganger fikk jeg bare se mamma 1 time før barnevernet dro meg til noen andre dem mente jeg hadde godt av å se. Hver onsdag klokken 16 fikk jeg ringe mamma i 15 minutter.
   Jeg begynte på skolen, men dessverre tok det ikke lang tid før mobbingen startet.
   Jeg var stygg, ekkel, feit og vemmelig. Jeg ble sparket og slått. Dette pågikk i mange år. Da jeg sa ifra til lærere og barnevernet ble det ikke gjort noe. Tilslutt fikk jeg nok så jeg begynte å skulke. Jeg pleide å elske skolen, da jeg bodde hos mamma var jeg best i klassen, men da jeg ble tatt fra mamma utviklet det seg til at jeg hatet skolen. I løpet av årene utviklet jeg sinne og frustrasjon, noe som er helt normalt etter slike traumatiske hendelser.

   Den 31 Januar 2008.
   Dagen hele livet mitt skulle snu seg opp ned.
   Etter en hard dag på skolen kom jeg «hjem», jeg tenkte på mammaen min å gledet meg til jeg skulle få se henne igjen.
   Klokken var rundt 2 da fosterforeldrene mine kom hjem, noe som er merkelig da dem jobbet til 16 hver dag.
   Dem sier at dem må snakke med meg så vi satt oss ned i stuen.
   Fostermoren min begynner å gråte. Jeg forstår ingenting.
   Da sier fosterfaren min: Maiken.. Mammaen din døde i dag.

   Hele verden raste i sammen.
   Alt jeg kunne si var: Nei nei nei, det er ikke sant. Jeg gråt og gråt. Jeg hadde mistet min aller bestevenn, min mamma. Hun var ikke her lenger. Hvordan skulle jeg klare meg? Jeg løp ned på rommet, gråt og gråt mens jeg holdt bamsen fra mamma hardt inntil meg.
   Jeg var sint, frustrert, rasende men samtidig utrolig lei meg.
   Sint på barnevernet så tok meg fra mamma, rasende fordi jeg fikk se min egen mamma så sjeldent.

   Av en eller annen grunn måtte jeg få ut dette raseriet på en måte, bare noen timer etter beskjeden om at mamma var død tok jeg på meg håndballklærna å spilte håndballkamp. Å kunne løpe og springe, kaste en ball hardt mot mål hjalp. I mitt hode stod barnevernet i mål, å hver gang jeg kastet ballen mot mål brukte jeg alle kreftene jeg hadde.

   Det har nå gått en uke å det var på tide med begravelsen. Det å gå inn i en kirke der en hvit kiste med masse blomster står var grusomt. Min mamma lå der, død. Jeg skulle aldri få se henne mer, aldri høre stemmen hennes mer, aldri få høre ordene: Jeg elsker deg, Maiken Alice. Du er mammas gull.

   Da begravelsen var over var det sørgestund hos tanten min, dette fant jeg utrolig godt. Å ha hele familien min samlet.
   Jeg fikk et par timer med dem før barnevernet dro meg til flyplassen igjen for nå skulle jeg tilbake til Larvik.
   Jeg fikk ikke ha en dag med min familie etter mammas begravelse. Det var vondt.

   Etter mammas død forandret jeg meg. Jeg var sint hele tiden, jeg forholdt meg ikke til regler, jeg skulket skolen.
   I en alder av 12 år stod jeg på togskinnene, klar til å ta mitt eget liv.
   Så gikk det opp for meg:
   JEG SKAL TILBAKE TIL FAMILIEN MIN.

   Tiden gikk og jeg ble mer psykisk syk.
   Jeg var mer sint og gjorde mye mer jeg ikke skulle ha gjort.
   En dag kom barnevernet å fortalte meg noe så gjorde meg lettet.
   Jeg skulle flytte. Fosterforeldrene hadde sagt opp avtalen for dem klarte ikke å ta vare på meg når jeg var slik jeg var.

   August 2009.
   Kapittel 2.

   Jeg fikk flyttet, denne gang til et sted som heter Hommersåk, utenfor Sandnes.
   Barnevernet mente dette var det rette stedet for meg.
   Det gikk ikke lang tid før ting ikke var greit.
   Jeg hadde flyttet til den mest kristne familien på hele Hommersåk.
   Forstå en ting, jeg har absolutt ingenting i mot kristne men jeg har noe i mot at dem skal prøve å omvende meg til kristen.
   Jeg tror på det som er mellom himmel og jord. Jeg tror mammaen min sin sjel er her, noe jeg fikk høre gang på gang av fosterfamilien min bare var tull.
   Jeg husker fostermoren min sa: Mammaen din ligger i kisten og er død, den dagen Jesus vender tilbake vil hun stå opp. Jeg var 14 år, og slike ting ville jeg ikke høre. Mammaen min trodde også på sjeler. Jeg fikk en pendel av mamma der man kan kommunisere med sjeler. Fosterfamilien min fant dette, å det dem gjorde var å ta det ifra å sette det ute på gresset i stormen. Dette skulle rense demonene var pendelen mente dem. Så kastet dem den i søppelet. Min egen gave fra min avdøde mor gikk i søpla. Jeg ga beskjed til barnevernet, men igjen. Dem gjorde ingenting med det.
   Tiden gikk, like rasende og sint ble ting verre. Jeg skulket skolen, å før jeg visste ord av det kom barnevernet igjen. Jeg skulle flytte etter å ha bodd på Hommersåk i 1 år da fosterfamilien hadde sakt opp avtalen.

   2010
   Kapittel 3.

   Jeg var på skolen på Hommersåk da jeg igjen ble møtt av barnevernet, dem hadde med en dame og en mann.
   Inn på møterommet blir jeg fortalt at jeg skal flytte til Stokka som ligger i Stavanger . Denne gang til en omsorgsinstitusjon eller barnehjem som noen kaller det.
   En uke etter flyttet jeg å så meg aldri tilbake, inn på omsorgsinstitusjon. Jeg traff ei som bodde der å vi klikket med en gang, hun ble bestevenninnen min. Alt var bra en liten stund tiltross for hvor psykisk syk jeg var men så begynte ting å skjære seg. Det hele startet med en mann som jobbet der. Han stod å skrek på meg, han kalte meg jævla drittunge og han forstod hvorfor jeg var på barnehjem. Problembarn.
   Masse annet ble sakt, å han hadde brukt vold mot andre ungdommer. Ungdommer som var forsvarløse. Jeg sa ifra til barnevernet og institusjonen, ingenting ble gjort for som dem sa: En kollega av dem kunne aldri gjort noe sånt.
   Vi hadde også en «vennelig» kar som jobbet der, han tok oss på låret å fortalte oss hvor søte vi var. Men gjorde institusjonen noe med dette, nei.
   Tiden gikk å det ble verre, for hver minste ting ble politet kontaktet å vi ble lagt i håndjern. Jeg kan med hånden på hjerte å sverge på min mammas grav at masse av det institusjonen hadde sakt til politet vi hadde gjort var løgn. Med tiden skulle jeg utvikle depresjon, å dette utviklet seg til selvskading og selvmordstanker hver eneste dag. I 2012 fikk instutisjon nytt hus på Sunde, så vi alle flyttet ditt. Uviten om at det året skulle bli mitt verste noen sinne. Jeg var fortsatt sint for jeg ikke ble hørt. Hver dag skrek jeg, jeg var så sint på alt og alle. Ingen ville høre. Jeg var sliten. Selvskadingen ble verre, jeg var ut og inn av psykriatisk.
   Så har vi julaften, en dag jeg aldri vil glemme. Etter mamma døde har jeg ikke sett vits med julaften, så jeg ville være på institusjonen på julaften.
   Å vet dere hva dem sa: Nei, jeg kunne ikke være der for dem hadde ikke folk til å jobbe da. Å vet dere hva som skjedde? Med en bag ble jeg kastet på gaten i snøstormen på selve julaften, ingen steder å gå. Dette skal være en omsorgsinstitusjon. Hører dere omsorg i denne handlingen? Nei ikke jeg heller. Å tror dere barnevernet gjorde noe med dette? Nei.
   Jeg var så psykisk syk, ikke var jeg i stand til å gå på skole eller jobbe. Jeg lå å sov hele dagen. Jeg hadde fått nok.
   Jeg havnet på psykriatisk nok en gang, bare denne gangen skulle det bli annerledes da jeg kom ut.

   2012
   Kapittel 4.

   Jeg var utskrevet av psykriatisk avdeling, men denne gang ble det annerledes.
   Jeg ble møtt av barnevernet nok en gang å fikk beskjeden om at jeg skulle flytte siden omsorgsinstitusjonen hadde sakt opp avtalen.
   Denne gang skulle jeg til en akuttinstutisjon, dette er et sted jeg skulle bo inntil barnevernet fant et nytt sted for meg å bo. Det var 2 hus. Jeg flyttet inn i det ene men i det andre bodde det andre ungdommer. Å vet dere hva? Jeg fikk ikke lov å til å bo med dem for barnevernet mente jeg var for voldelig.
   Å nå skal jeg fortelle dere noe, jeg har aldri vært voldelig. Jeg kunne ikke slått en flue men alikevell ble jeg skjermet fra alle andre. Jeg var helt alene i dette huset. Ingen voksne. Alene, ensom.
   Jeg tittet over til det andre huset igjennom vinduet, der så jeg ungdommer sitte ved middagsbordet å koser seg.
   Jeg fikk en tallerk med restene av middagen etterpå.
   Hyggelig, sant? Jeg hadde gitt opp med å si ifra til barnevernet for dem gjorde ingenting uannsett.
   Jeg ville bort, bort fra dette livet.
   Pakket bagen min å dro til en «venn», 1 time fra institusjonen. Jeg måtte komme meg bort for jeg ble ikke hørt.
   Denne avkjørselen jeg gjorde med å stikke av skulle gjøre livet mitt enda verre.
   En normal kveld med øl og sprit for vi skulle kose oss, «vennen» min hadde et par kompiser på besøk.
   Jeg ble full, å spurte om en Paracet da jeg hadde vondt i hodet. Jeg fikk en tablett, uten å se på den svelget jeg den. Ikke lang tid etter inntak av tabletten begynte å se dobbelt, jeg var ute av stand å verken gå eller røre meg.
   Kompisen til «vennen» førte meg til soverommet for jeg måtte få søvn sa han, men... han ville ha noe mer.
   Jeg lå der nesten bevistløs, han kler av meg så skjer det uvirkelige. Jeg blir voldtatt. Jeg gråter men jeg er ikke i stand til å røre meg. Han gjør seg ferdig å går ut av rommet. Gråtende der jeg ligger samler jeg krefter til å komme meg bort.
   Jeg klarer det. Ut av vinduet. Jeg kommer meg ut av huset, går igjennom en mørk skog midt på natten i håp å finne et hus.
   Uten sko, en singlet og en bukse i minus grader går jeg i 20 minutter cirka før jeg finner jeg et hus. Jeg banker på gråtende å der blir jeg møtt av en snill mann som hjelper meg, han setter meg foran peisen med et teppe. Han ringer politet og ambulansen.
   Jeg var på et sted der jeg trenger å ta båt for å komme til sentrum, snill som han var kjørte han meg til båten. På andre siden ble jeg møtt av ambulanse og politet.
   Jeg ble tatt med inn til sykehuset, der etterforskningen skulle skje. Det var en grusom tid. Tiden gikk, å saken ble henlagt grunnet lite bevise. I etterkant fikk jeg vite at barnevernet hadde sakt til politet at jeg hadde nok funnet opp denne historien pga oppmerksomhet.
   Noe jeg absolutt ikke hadde. Det som skjedde ødela meg. Men jeg var alene, ingen trodde meg.

   2013
   Kapittel 5.

   Etter jeg sakte men sikkert kom meg opp igjen fikk beskjeden om at jeg skulle flytte igjen til en annen instutisjon på Våland.
   Det var bare noen måneder til jeg endelig ble 18. Snart skulle jeg få bestemme.
   Jeg flyttet inn. Jeg ble satt på en instutisjon der ungdommene ruset seg.
   Jeg er ei jente som ALDRI har eller vil røre rus, men der ble jeg altså plassert. Det var masse krangling, å nok en gang. Jeg ville gi opp, jeg stengte meg inne. Ingen hjelp å få.

   Endelig kom dagen, jeg ble 18! Nå er det jeg som bestemmer, men det jeg trodde skulle bli mitt beste år ble det ikke.
   Jeg begynte å drikke, hver eneste dag.
   Jeg hadde fått arv fra mamma sin død. 150 000 kroner. Jeg drakk, jeg sov på hotell, tok taxi overalt. Før jeg visste ord av det hadde jeg brukt opp alle pengene på et par måneder. Jeg hadde bestilt masse på nettet på faktura. Som dessverre har resultert til at jeg har en gjeld på over 500.000 kroner nå. Ingen var der å hjalp meg med økonomien. Alene igjen. Hvordan skulle jeg vite hvordan jeg skulle håndtere så masse penger?

   Oktober 2013 hadde jeg vært på fest, et par uker etter følte jeg meg uvell. Kvalm og forsinket mens. Jeg tok en test og to streket dukket opp. Jeg stivnet. Jeg var gravid. Å hva tror dere barnevernet sa om dette? Det stod mellom abort eller at barnet ble tatt.
   Jeg gjorde det som nesten skulle ta livet mitt, jeg tok abort. Deprimert.
   Jeg var så deprimert at jeg bestemte meg for å ta livet mitt. Jeg hadde fått Paracet og Paralgin forte etter aborten.
   Småfull tok jeg uendelig masse tabletter inkludert vallergan. Jeg skulle sovne inn.
   Jeg la meg ned på sofaen, klar til å dø.
   Det neste som skjer er noe uforklarlig, men jeg hørte en slags stemme inni hodet mitt at dette skulle jeg ikke gjøre. Livet ville bli bedre. Sjanglende ut døren dro jeg til sykehuset. Jeg bodde 5 minutter unna.
   Utenfor inngangen faller jeg om.
   Det neste som skjer er uklart, men det var en mann som så dette, han kontakten ambulansen. Jeg husket jeg våknet av masse leger over meg. Han ene sier: Du skal ikke dø. Prøv å hold deg våken. Jeg husker jeg fikk en slange ned i halsen. Alt var uklart.
   Dagen etterpå kom leger å snakket med meg, dem sa jeg var heldig.
   Hadde jeg kommet senere hadde jeg mest sannsynlig vært dø.
   Jeg ble lagt inn på psykriatisk avdeling. Å nok en gang kom barnevernet, tiltross for jeg var 18 hadde dem funnet nytt hjem til meg. Jeg tenkte ikke klart, jeg var borte. Jeg sa bare jada å sovnet.

   2014.
   Kapittel 6.

   Omsider etter jeg hadde komt meg på bena igjen ble jeg plassert i et bofelleskap i egen leilighet. Voksne kom til meg 6 ganger om dagen. Jeg ville ha fred. Ro og fred uten mas. Jeg hadde fortsatt masse sinne i meg og jeg begynte å ty med alkohol igjen. Hver dag. Flere spritflasker ble drukket. Var jeg på vei til å bli alkoholiker? I 2016 bestemte jeg meg for å flytte å si opp alt med barnevernet. Jeg flyttet inn med ei venninne. Å for første gang på lenge hadde jeg det godt. Jeg hadde bra. Jeg måtte begynne å jobbe med meg selv. Jeg var psykisk syk, jeg hadde sosial angst og dødsangst. Barnevernet og institusjoner hadde ødelagt hele barndommen og livet mitt. Og jeg var alene om å få et bedre liv etter masse ødelegelser fra personer som egentlig skal gi meg trygget og omsorg.
   September 2016 ble jeg gravid igjen, denne gangen bestemte jeg meg får å beholde samme hva andre sa.
   I løpet av graviditeten ble jeg en helt annen jente, jeg var glad. Jeg begynte å elske livet. Istedenfor sinne var det kjærlighet. Jeg så fram til å bli mamma.
   Med masse bekymringsmeldinger fra barnevernet og møter så ga jeg ikke opp.
   Jeg bestemte meg for å bli selvstendig så jeg fant meg en ny alene med 2 soverom.

   23 Mai 2017 kom verdens nydeligste datter til verden. Lille søte Juni Alice.
   Mammahjerte mitt smeltet.
   Jeg ønsker ikke å fortelle hva som har skjedd med henne da det er for vondt, men kan oppsummere kort.

   - Barnevernet (min tidligere saksbehandler er nå saksbehandler til Juni Alice)
   - Fikk se henne 1 minutt etter fødsel.
   - Samvær 6 ganger i året

   Jeg skal nå gå i sak mot barnevernet. Jeg skal gå i mot dem med min sak. Hvordan jeg har vært en sprettball i systemet, hvordan jeg har blitt behandlet og hva jeg har slitt med etter dem kom inn i livet mitt.

   Jeg vil takke dere som har tatt dere tid til å lese min historie <3️ Jeg vil også fortelle dere at den dag i dag har jeg det fantastisk bra, jeg er angstfri. Jeg sliter dessverre enda med å gå ut i jobb men dette skal jeg klare. JEG OG KUN JEG har jobbet med meg selv å ikke latt barnevernet tatt knekken på meg.

   Tusen takk igjen <3

   *

   Veronica Slettum:
   Sender deg en god klem <3 stå på, dette var en vond lesing <3

   
---
---

   Marius Reikerås, 31.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155867099126875

   Norge under et betydelig internasjonalt press.

   Hvor lenge varer det, før nødvendige endringer tvinges frem?

   *

   Magnar Inge Wisnes:
   Får håpe at det var "i går" men frykter at norske myndigheter "kjemper til det bitter end" :( :( :(

   Per Steinar Sørå:
   Blir trykket for hard, må myndighetene gi etter!!

   Edith Kristense Bjørnestad:
   Takk og lov. Nå tror jeg de snart må gi seg. De kjenner nok trykket veldig hardt nå. De må bare gi seg og falle til jorden det de har utsatt mange familier i dette landet. En stir skam for Norges land.

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Tviler på at de gir seg.

   Jan Kowalski:
   Anne-Kristin Abbedissen det var mange som tvilte på om Roman Empire kan falle..

   Edith Kristense Bjørnestad:
   De må bare gi seg. De kan ikke ødelegge flere mennesker nå i dette landet. Dette er brudd på menneskerettighetene. Det må de bare bøye seg for.

   Albert Johnsen:
   Myndighetene må ha mye å skjule, som vil få negative følger for de ansvarlige, ellers hadde oppryddinga vært igang for lenge siden.

   Ann Tove Buklev:
   Under press fra flere hold. Se hvordan de terroriserer befolkningen med skatter og avgifter. Skal de fryse ihjel folk her i landet? Hvor mange som er under barnevernet, som har brukt alle sine penger på advokater og reiser, som lider i kulda... Det er så mange sider i vårt samfunn som er rape galt.

   https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/m6mMgE/legger-seg-foer-klokken-1800-for-aa-spare-penger
   Legger seg før klokken 18.00 for å spare penger
   vg.no

   Ola Nordmann:
   Babylon faller :)

   Mandela Stang:
   Den dagen det betyr utgifter kan noe begynne å skje. Jeg er redd det er der moralen ligger. Det er beklagelig at moralen praktisk talt er et spørsmål om kroner og øre.

   Frode Jansen:
   Opplever et helvette etter en rettsak i tingretten hvor det er mye å sette fingeren på men like vel er det men det er sålangt ingen hjelp å få noe sted. :(

   
---
---

   Marius Reikerås, 31.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155866259216875

   Ble nettopp intervjuet på polsk tv om konsul-skandalen.

   Mitt hovedbudskap var at saken er svært viktig, for den viser hvordan det offisielle Norge setter internasjonale konvensjoner til side, når det passer dem.

   *

   Jan Kowalski:
   Er det ikke slik at når Norge ikke overholder sine internasjonale forpliktelser da vi kan også stille spørsmålstegn ved våre forpliktelser ang. f. eks. NATO🤔 ? Når polske Konsulen angripes fysisk, er det etter min mening, også å betrakte som angrep på Den Polske Republikken

   Kåre Sletten:
   Og derfor skulle det vært slik at EMD kunne sparket hele regjeringen på dagen, og satt inn egne folk til de nye aktuelle hadde vært skikkelig skolert både i folkeretten og menneskerettigheter. Samt hva slags forpliktelser og hvordan man oppfyller dem. Kast Erna av sin høye hest. Med makt om det trengs.

   John Vidar Børjesson:
   Kåre Sletten og hva er alternativet om Erna blir tvunget til å gå av?? Judas Støre??

   Kåre Sletten:
   John Vidar Børjesson Det finnes vel en mer oppegående Nordmann får jeg håpe. Personlig har jeg INGEN tillit til noen av de på Stortinget.

   John Vidar Børjesson:
   Kåre Sletten ja da er vi to, etter nå snart 5 år ned å få til en dialog om alle lovbrudd og brudd på retningslinjer i min sak, samt andre saker jeg har fått innsyn i har jeg mistet all tillitt og tru på at Norge er et land der rettferdigheten står sterkest.

   Kåre Sletten:
   John Vidar Børjesson Her er det ingenting som handler om rettferdighet. De rike blir alt rikere, på de fattigstes bekostning.

   
---
---

   Marius Reikerås, 31.01. 2019:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10155866240506875

   Stor internasjonal bekymring for den norske håndteringen av konsul- skandalen.

   Representanter for EU-landenes diplomati i Norge møttes tirsdag i Oslo for å diskutere den norske utvisningsbegjæringen av konsul Sławomir Kowalski.

   EU-delegasjonen sendte deretter en forespørsel til det norske Utenriksdepartementet for å få fortløpende orientering.

   En rekke EU-land har engasjert seg i saken, inkludert Italia, Ungarn, Bulgaria, Latvia, Litauen og Storbritannia.

   *

   Marit Aliza Bood:
   Det er bra at verden begynner å våkne opp ovenfor Norge og alle deres brudd mot mennesker. Gid bare Norge selv gjorde det. Spesielt med tanke på barnevernet

   Jan Kowalski:
   Czy to nie powinno być tak, ze jak Norwegia nie dotrzymuje zobowiązań międzynarodowych, to my na ten przykład moglibyśmy postawić również pod znakiem zapytania nasze zobowiązania wobec nich, wynikające na przykład z traktatu NATO :( ? Bo niby dlaczego mielibyśmy ich bronić jeżeli oni przejawiają wrogie zachowania wobec nas? Ba! Oni fizycznie atakując Pana Konsula, zaatakowali w mojej opinii Rzeczpospolitą

   Jan Kowalski:
   Er det ikke slik at når Norge ikke overholder sine internasjonale forpliktelser da vi kan også stille spørsmålstegn ved våre forpliktelser ang. f. eks. NATO? Når polske Konsulen angripes fysisk, er det etter min mening, også å betrakte som angrep på Den Polske Republikken

   Charlotte Berg Jacobsen:
   Han ble ikke angrepet fysisk, men han ble truet.
   Det forandrer ikke sakens kjerne at dette er helt uakseptabelt og drøyt.

   Aina Gregersen:
   Syntes så tydelig jeg hørte : "You are tuching me!"
   Men ,Berg Jacobsen - jeg Kan huske feil ?

   Line Sandbæk Hansen:
   !

   Margareth Humlen-Grinstead:
   Dette er BRA...

   Rasha Masri:
   Vi har en statsminister som tror at hun kan kjøpe verden med skattebetalerne sine penger, men glemmer at ikke alle er til salgs og ikke alle er kontrollert som nordmenn. Damen er ikke egnet for jobben

   Kyrre Wiik:
   Jeg mener "angrepet" på Polen ikke bare er en tabbe, men en uinteligent handling. Det er ikke på den måten vi ønsker Norge skal gjøre seg kjent for Europa og verden for øvrig.
   Norge har alt for lenge latt seg dirigere av barnevernet.

   Aina Gregersen:
   (Og nå som dette BØRSNOTERTE kjøttselskapet av BIOMASSE kommer til å følge Norges Børs , som er på salg og det forhandles om - så har ingen ansvaret for trafficing'bedriften' - den outsorses ved salget av Børsen - lovnader om mer barnekjøtt ligger nok i avtalen for salg !

   Margareth Humlen-Grinstead:
   Dette er et klart eksempel på at Politiet lar seg dirigere av BV. Dette bør de få slutt på ! Det rimer ikke i det hele tatt. Vi mister respekten for politietaten...

   
---

---
*****


<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste månedeksternt ) ---- 

<----  Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

 ---- dato denne side / måned:  
---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16.17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. - 31. --- 
----- 
-----  Øverst denne side
---
--- qqq