----- Denne side: db201409.html   

<---- forrige måned ( eksternt ) ----> neste måned ( eksternt ) ---- 

<----  Oversikt dbn   ( eksternt  <---- brevene-index.html.  ( ekstern )  

---- dato denne side / måned:  
---- 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15. - 16. -
17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25. - 26. - 27. - 28. - 29. - 30. --- 
----- 
---  September 2014 - Dagboks-notater, rlh, Vinberget, Vikebygd, Vindafjord:


--01-- 
-- Dagboks-notater, mandag 01. september 2014, Vinberget:

   Mørkt, noe stjerner og 12 pluss-grader Celsius her ute i natt. Overskyet med oppmot 16 pluss-grader frem mot klokken 10. Mikka varslet i formiddag om to hvite uniformerte biler som ankom nedkjørselen her litt før klokken 10. Jeg var nokså sikker på at det var en ny terror-aksjon på gang, men da jeg gikk ut for å se viste det seg gledeligvis denne gangen å være biler fra e-verket. Jeg forholder meg uansett sindig og nokså rolig til terror-aksjonene, men de er uansett både traumatiserende og stigmatiserende og de har pågått meget lenge. Kontinuerlig og uvilkårlig både dag og natt uroer og skaper de frykt og utrygghet. Ikke minst også tanken på at flere av de uniformerte er typer som Arild Austerheim eller Tommy Eika, som hærjer fritt frem - også bak kulissene og i forhold til mange andre. Omkring 18 pluss-grader og noe mild vind frem mot klokken 13. Den terror, tortur og utplyndring og det fangenskap jeg fra før av befinner meg under gjør ikke situasjonen bedre, mildt sagt! Det samme hva angår den terror, tortur og utplyndring som kontinuerlig ankommer via post-kassen! Overskyet med 16 pluss-grader frem mot klokken 17. Og 15 frem mot klokken 19. Dunkelt grålig, yr og 13 klokken 21. Mørkt, 13 pluss-grader og uten nedbør en stund omkring klokken 22. Derefter mørkt og nokså mye regn mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 01.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203089676977573

   Norge eller norske myndigheter er ikke ensbetydende med norske myndighets-misbrukere.

   *

   Rune L. Hansen:
   Myndighets-forbrytelser representerer hverken lov og rett eller myndighet.

   
---
---

   Rune L. Hansen, 01.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203090946249304

   At barn og foreldre kidnappes medfører blandt annet tortur og kan være vanskelig å overleve særlig bra eller lenge eller i det heletatt.

   Det blir feil å kalle dette psykologisk tortur. Den torturen det handler om rammer både eksistensielt, sosialt og fysisk - og psykisk.

   *

   Rune L. Hansen:
   Dette, som så meget annet, er en meget ubehagelig eller uønsket sannhet som folkeopplysning, for den politiske mafiaen i Norge og de mange som har vært dens medvirkende eller indoktrinerte av dens virksomhet og propaganda.
   Den sier nemlig altfor meget om den kriminelle, groteske og perverse virksomheten!
   Og om hvem vi har vært eller er som menneske i forhold til våre med-mennesker!

   
---
---

   Marius Reikerås, 01.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152238166171875

   Det er noe gjennomsyrende hatsk over det Raymond Johansen forfekter i dagens kronikk i VG. Ikke bare at han ser på de som ikke deler hans verdensbilde som underlegne, jf stempelet hans om at alle Rettsikkerhetsgruppas medlemmer er så langt unna den vanlige nordmann som det er mulig å komme.

   Han skriver også:
   Vi glemmer ikke Leirsteins konstituering av "rettssikkerhetsgruppen på Stortinget i juni"

   Med andre ord, signaliserer han at rettsikkerhetsgruppa er en fiende i hans verden.

   *

   Ellen Ronæss:
   Ja, alt som ikke er "sugd" av AP's eget bryst, er en fiende av... AP's verden.

   Kjetil Martinsen:
   Stemmer nok bra det Marius rettsikkerhetsgruppen er nok en fiende i hans øyne, for alle oss andre er den ett lyspunkt i et ellers veldig skakk kjørt demokrati. Men med tid og stund så har jeg troen på at dere kan være den avgjørende tyngden på vekskålen og at vi atter en gang kan være stolte av å være nordmenn.

   Monika Johnsen:
   Alt som AP ikke selv kommer på, er bare å rakke ned på for denne gjengen. Slik har de holdt på i maaaaaange år, og jeg tror ikke det noen gang blir bedre.

   Lilliann Roppen:
   Klart at rettsikkerhetsgruppa er ein fiende! - tenk på alt som er avslørt... : ) Nei, til dere uvanlige mennesker: dere bør legge ned gruppa og gjere som AP beordrer - ikkje meir avsløringar no .. : )

   Sveinung Vegsund:
   Utfordrere må bekjempes ?

   Dag Vidar Madsen:
   Du verden for et enveis-demokrati vi lever i ; ) OBS! Da heter det visst diktatur.

   Sidsel Emmy Nordby:
   Folket har ikke glemt, kanskje noe de burde notere seg? http://www.tv2.no/a/5355752
   Stoltenberg vil ikke kommentere nestlederens sverteoppfordring - TV2.no
   www.tv2.no
   I fjor anklaget Jens Stoltenberg Høyre og Frp for å snakke Norge ned. Nå vil han ikke kommentere Helga Pedersens utspill om å sverte regjeringen.

   Scott Johansen:
   Noen som husker denne stygge Ap saken med Martin Kolberg:
   http://www.dt.no/nyheter/kolberg-vet-du-ikke-hvem-jeg-er-1.7675860
   Kolberg: – Vet du ikke hvem jeg er?
   www.dt.no
   Flere offentlig ansatte reagerer på Martin Kolbergs (Ap) oppførsel i telefonen.

   Eric Van Brug Wilting:
   Raymond Johansen har rett i at den vanlige 'Nordmann' lever i en virkelighetforståelse av at 'Alt er vel', -'Norge er verdens beste land', osv. Flesteparten av befolkningen har denne illusjonen inntil dem selv møter og/ eller blir offer for strukturelle overgrep ifra forvaltningen, og menneskerettsstridige prosesser. RJ kan umulig ha kjennskap til den virkelighet mange borgere opplever fra dag til dag. Eller vil han bare være like konform som alle andre som vil slå seg opp i systemet ved å være systemlojal?

   Sveinung Vegsund:
   Hva sier Forvaltningslovens § 11 om informasjonsplikt , om rikets tilstand ?

   Sveinung Vegsund:
   Eric Van Brug Wilting: Virkelighetsfornekterne fornekter seg ikke ??

   Ayhan Vural:
   hıva er kılokken eric cüz olivar

   Eric Van Brug Wilting:
   Har kommet fram til at det Norske systemet er en videreutvikling og perfeksjonering av det gamle sovjetsystem. Enda bedre skjult for bevisstheten, men mye farligere!

   Sveinung Vegsund:
   Frykter at din slutning medfører rikltighet ,utover det ønskelige !

   
Eric Van Brug Wilting:
   10447863_10202639725373903_1772261226495389148_n.jpg
   
   Scott Johansen:
   Nordmenn er ikke klar over hvilket farlig land de lever i. Et system hvor det offentlige og elitepolitikere har all makt... og at alt er lagt opp til å passe den politiske eliten, og det blir bare smuler igjen til landets befolkning. Smarte nordmenn bør begynne å legge planer for en fremtid i et land hvor de kan leve i fred og ro og utenfor norske myndigheters rekkevidde.

   Sveinung Vegsund:
   Jeg forstår det slik at du ikke har tillit til våre folkeutvalgte hyrder ?

   Eric Van Brug Wilting:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202640172025069&set=p.10202640172025069&type=1
   Eric Van Brug Wilting's Photos

   
---
---

   Marius Reikerås, 01.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152238481046875

   VG er landets sjefshetser. Tre ganger på fire dager, er vi i Rettsikkerhetsgruppa blitt omtalt i avisa i onde ordelag, uten noen form for tilsvarsrett.

   *

   Ronny Alte:
   Føler med dere....

   Marius Reikerås:
   Det takler vi fint Ronny, men det beviser bare at det er en indre krets av politikere og journalister i Oslo som definerer sine egne spilleregler.

   
---
---

   Fortsettelse fra 30.08. 2014:
   https://www.facebook.com/groups/grunnlovsvenn/permalink/951956598163524/

   Rune L. Hansen:
   Det er kanskje den samme politiske mafiaen som i sin vanlige frekkhet har vært på ferde?

   Gjer Mund:
   Ett landsvik er dette! Men blir dem straffet for det?

   Rune L. Hansen:
   Selvfølgelig skal de bli straffet for det. Det er jo det Straffeloven sier. I blandt annet § 123.

   Per Einar Guthus:
   Den største grunnlovsforandringen i Norgeshistorien ble kamuflert, med at alle + media bare hadde fokus på Anders B.B. rettsak. Så man kan lure på om selve stortinget også var med på den saken.... Det kan ikke være så tilfeldig. Og at Norge gikk fra å være protestantisk til katolsk. I historien så har det falt adskillig flere hoder når det har skjedd, enn denne gangen.... http://lovdata.no/artikkel/grunnlovsbestemmelse_21__mai_2012_(kirkeforliket)/138

   Rune L. Hansen:
   Enhver slik ulovlig endring uansett hverken blir eller er lovlig eller gyldig, hvem enn som sier det motsatte.
   Mht. Grunnlovens § 2 så gikk Norge liksom fra å være protestantisk evangelisk-luthersk til å bli hyklersk. Passer utmerket for den politiske mafiaen, men ikke for mennesker som tar lov og rett på alvor.
   Og minst av alt for Grunnlovens ånd og kjerne.
   Hykleriet er enda et stort problem i og for verdens største folke-bevegelse, kristendommen. Og det er nettopp det den evangelisk-lutherske religion (og ikke hverken Martin Luther eller andre) i Grunnlovens § 2 skal beskytte oss mot!

   
---
--- 
*****
 

--02-- 
-- Dagboks-notater, tirsdag 02. september 2014, Vinberget:

   Mørkt, 12 pluss-grader Celsius og tildels regn og yr her ute i natt. Disig, regn, yr og omkring 12 og 13 pluss-grader frem mot klokken 09.30. Tildels med yr og oppmot 18 pluss-grader frem mot klokken 13. To uniformerte biler fra e-verket samme steds også i formiddag, men jeg så i dag fortere hvem det var. Fikk dessuten en melding fra e-verket om at strømmen her vil være utkoblet fra 21-tiden i kveld til 21-tiden i morgen. Mindre overskyet mot kvelden, med 16 pluss-grader klokken 18. Dottete overskyet og 14 pluss-grader klokken 20. Grålig dunkelt og 11 klokken 21. Strømmen ble borte bare noen sekunder ved 21-tiden, den ble heldigvis bare omkoblet og ikke utkoblet. Jeg leste muligvis meldingen fra e-verket litt for hastig, for det står egentlig ikke utkoblet, men omkoblet. Mørkt, fuktig luft og 10 pluss-grader her ute klokken 23. Med 8 mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 02.08. 2014 shared a link:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152240559721875

   Barnevernet – stat i staten?
   http://www.tb.no/meninger/barnevernet-stat-i-staten-1.8567903
   KOMMENTAR: I TB 21. august påtar kommunaldirektør Pål Thalmann seg det administrative ansvaret for hvorledes barnevernet i Tønsberg driver virksomheten sin. Det er bra. Da vet vi i det minste på hvilken katt bjella skal henges. Det er...
   TB.NO|BY INGER LEXOW (FRP), MEDLEM AV UTVALG FOR BARN OG UNGE I TØNSBERG

   *

   Anne Sunde:
   Ja, det har jeg påstått lenge. BV lager sine egne lover og følger ellers bare de lovene som tjener dem. De kan bryte lover, begår mened og kidnapping av barn uten at det får NOEN konsekvenser. En fylkesmemndsleder sto frem og sa at BV måtte få vinne så mange saker som de gjør slik at de kunne redde ansikt, det ville ellers se ut som etaten ikke kunne jobben sin. De vinner altså ikke fordi de har en god sak..... mafiavirksomhet og menneskehandel er vel mer dekkende enn barnevern. Tusenvis av barn og familier blir ødelagt i dette spillet om barna. Fremdeles får vi likevel høre at vi ikke må snakke negativt om BV for da kan de hevne seg på oss og familiene våre. Så hvor er da ytringsfriheten vår blitt av? BV er ikke bare en stat i staten, i praksis styrer de staten for hvis du ikke er snill så kommer de og truer med å ta ungene dine som gisler og sette dem i fosterhjem og institusjon. Og de forfølger deg samme hvor dårlig sak de har mot deg. De forfølger deg til du forhåpentlig går til grunne av sorg etter barna dine....

   Terry Hopkin Sundby:
   og de har sine egen politi styrker

   Tore Svendsen:
   Barnevernet er en hemmelig tjeneste som har til hovedoppgave å luke ut mangfoldet til fordel for enfoldet, åsså kalt etnisk utrensking.

   Anne Sunde:
   En annen sak er.... Fylkesnemnda bruker ikke lenger lekdommere som før. Det var ofte disse lekdommerne som sørget for at BV tapte en del saker. Jeg ser nå et mønster som tyder på at BV nå er ute etter barn og barnebarn til de som tidligere var lekdommere i nemnda....

   Rune L. Hansen:
   Aktiv innsats for Arbeiderpartiet og deres med-spillere skal være den eneste tryggheten mulig.

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat:
   "Thalmann har ikke ett eneste empatisk ord – eller forklaring – å gi til de mange foreldre som mener at de er blitt fratatt barna sine på et urettferdig, unødvendig eller galt grunnlag. Noen ganger hentes barna med makt av barnevernet, assistert av uniformert politi som kaster protesterende foreldre på glattcelle. Skjønner Thalmann hvilket helvete dette er for de berørte? Bare de ansattes forhold vektlegges av Thalmann"

   
---
---

   Marius Reikerås, 02.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152240689056875

   Den europeiske menneskerettskonvensjon, EMK, artikkel 6 nr. 1 gjelder ved avgjørelsen av en sak vedrørende borgerlige rettigheter og plikter eller en straffesiktelse.

   Begrepet borgerlige rettigheter og plikter er autonomt og avhenger ikke av nasjonale definisjoner. Det er ikke den borgerlige rettigheten som sådan som er garantert ved konvensjonen, men at de borgerlige rettigheter som følger av intern rett, skal kunne prøves og avgjøres av nasjonale domstoler i overensstemmelse med garantiene i artikkel 6.

   Dette er viktig at du påpeker overfor alle offentlige instanser, slik at de ikke selv definerer hva som er dine rettigheter.

   *

   Morten Aarmo:
   Det vil si at rettigheter som er fastsatt ved lov, er underlagt behandling ihht. EMK art 6. Feks om dine trygdeytelser som er lovfestet, er de også i tillegg sikret gjennom EMK`s første tilleggsprotokoll art 1. Det samme er din eiendom dvs, din faste eiendom og oppspart midler.

   Marius Reikerås:
   Riktig Morten Aarmo

   Monicha Nyhuus Aas:
   tok den Morten Aarmo

   Stig Von Hirschenjeger:
   Bra det eksempliseres. !

   
---
---

   Marius Reikerås, 02.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152240706921875

   Det har lenge pågått en diskusjon her på Fb om hvorvidt forvaltningsorganer vil falle inn under begrepet "tribunal" slik det heter i EMK artikkel 6 nr 1. Gjør de det, plikter de å følge de saksbehandlingsregler som følgere av artikkel 6.

   Menneskerettsdomstolen (EMD) har i flere avgjørelser fastslått at konvensjonens domstolsbegrep, «tribunal» i den engelske originalteksten, er materielt og konvensjonsautonomt. Det samme gjelder begrepet «court» i artikkel 5(4).

   I dette ligger at det ikke er avgjørende hvilken formell posisjon organet har etter nasjonal rett, se blant annet saken X mot Storbritannia, Series A no. 46 para 53, Campbell og Fell, Series A no. 80 para 76, Lithgow, Series A no. 102, para 201 og Gustafson, Reports 1997-IV side 1149.

   I den sistnevnte avgjørelsen hvor den svenske Brottskadenemnden ble godkjent som domstol, heter det i para 45:

   «45. The Court recalls that for the purposes of Article 6 para. 1 (art. 6-1) a tribunal need not be a court of law integrated within the standard judicial machinery. It may, like the Board at issue, be set up to deal with a specific subject matter which can be appropriately administered outside the ordinary court system. What is important to ensure compliance with Article 6 para. 1 (art. 6-1) are the guarantees, both substantive and procedural, which are in place (see the Lithgow and Others v. the United Kingdom judgment of 8 July 1986, Series A no. 102, pp. 72-73, para. 201).»

   Det viktige her er altså ikke hva du kaller organet, men at organet, eksempelvis Fylkesnemnda, plikter å følge de prosessregler som følger av EMK artikkel 6 nr.1.

   Man kan altså ikke skyve dette foran seg, ved å hevde at EMK artikkel 6 nr 1 først gjelder ved tingrettsbehandlingen.

   Tenk på alle de mennesker i dette landet som har tapt sine menneskeretter i organer som har levd i den "egentro" at de ikke trenger å følge EMK artikkel 6 nr 1.

   *

   Mette Karin Heggøy:
   Bra forklart Marius : ) håpe du held kurs om menneskeretter og barnekonvensjon , trur det er mange som hadde møtt då : ) kjem NAV òg innunder ordet "tribunal" ?

   Bjorn Hannaas:
   Godt Marius. Har du tro på at barnevernstantene (eller de assisterende politikonstablene, for den del) rundt omkring er kompetente til, eller interesserte i, å diskutere denslags med dødsfortvilte foreldre?

   Heidi Helena Moen:
   EMK er jo faktisk over norsk Lov, det har jeg alltid hevdet ... : ( 

   Heidi Helena Moen:
   Bjorn Hannaas og alle andre: Skaff dere en god advokat fra første stund!!!!

   Elise Lang:
   Mette Karin Heggøy: Ja om du har innbetalt til folketrygden i løpet av 3 år , med fast bostedadr. i Norge. Da kan du kalle nav "tribunal", om de ikke oppfyller sine egne krav og pålegg`strekk i lønnen din.

   Liv Løberg:
   God og enkel forklaring. Takk!

   Rune L. Hansen:
   Norges Grunnlov § 110c har lov-bestemt at: "Det paaligger Statens Myndigheder at respektere og sikre Menneskerettighederne." Fylkesnemnda kan ikke være noe unntak fra begrepet "myndigheter" uten å umyndiggjøre seg selv. (Hvilket den jo i alt og ett har gjort.)

   Og f. eks. Menneskerettsloven V3&4 & 5&6 Art 5, som gjelder for hele Menneskerettsloven:
   "1. Intet i denne konvensjon skal kunne tolkes som å innebære rett for noen stat, gruppe eller person til å ta del i noen virksomhet eller å utføre noen handling som tar sikte på å tilintetgjøre noen av de rettigheter eller friheter som er anerkjent i denne konvensjon, eller å begrense disse i større utstrekning enn konvensjonen gir adgang til.
   2. Ingen innskrenkning i eller avvik fra noen av de grunnleggende menneskerettighetene som i kraft av lov, overenskomster, forskrifter eller sedvane anerkjennes eller gjelder i noen konvensjonsstat, skal kunne gjennomføres under påberopelse av at denne konvensjon ikke anerkjenner slike rettigheter eller anerkjenner dem i mindre utstrekning."

   Både Norges Grunnlov, Menneskerettsloven og Straffeloven har lov-bestemt det samme mht. alt dette! Og Straffeloven inneholder blandt annnet også straffe-rammene for forbrytelser mot dette!

   
---
---

   Marius Reikerås, 02.08. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152240727261875

   Vi må endre måten vi tenker på. Vi bør ikke lengre akseptere at forvaltningsorganer som feks Fylkesnemnda skal gripe inn i menneskerettene, uten at den selv følger menneskerettene.

   *

   Heidi Jensen:
   Riktig men barnevern og advokater tvinger en til å gjøre det.jeg fikk en løsning av deg og morten som du la ut for et par tre dager siden som tvinger nemnda til å videre sende saken til til tingretten fordi nemnda ikke har mandat til å behandle brudd på menneskerettigheter. thanks .

   Kjell Melhus:
   Hva med alle avgjørelsene Fylkesnemda har tatt der ikke EMK er fulgt siden 1999?

   Sveinung Vegsund:
   En mental ommøblering, er ingen enkel foreteelse !

   Sidsel Emmy Nordby:
   Mulig besvart tidligere men, er anvendelsen og betydningen av menneskerettigher og avsagte domsavsigelser derfra tlllagt noe vekt under jusstudier her i Norge ved anvendelsen av de norske lover?

   Mona Kågen:
   det kan gå lang tid før en sak kommer så langt som til fylkesnemda. Bør vel kunne forlange av ansatte i barnevernet også da å følge menneskerettene siden det er dem som får saker inn for fylkesnemdene?

   
---
---

   Marius Reikerås, 02.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152240763856875

   Dette kan ikke presiseres ofte nok:

   Etter forarbeidene retter menneskerettighetene seg mot statens myndigheter i videste forstand (se NOU 1993: 18 side 159-69). Det vil si at både Stortinget, regjeringen, kommunale og fylkeskommunale myndigheter, andre forvaltningsorganer og domstolene omfattes.

   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 02.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152240818936875

   Det avgjørende er om "organet" (Tribunalet) behandler og avgjør en "dispute on civil rights and obligations", eller som det står i den franske teksten til EMK: "des disputations".

   I Le Compte, Van Leyven og de Meyers mot Belgia hevdet Belgia (i premiss 51) at behandlingen i Provinsrådet og Apellutvalget, ikke trengte å tilfredsstille art 6-1, siden den etterfølgende rettslige behandlingen i Court de Cassation tilfredsstilte dette.

   EMD avfeide dette, og sa at det var ingen forskjell på rettslig behandling og saksbehandling:

   "Both categories are equelly crucical for the outcome of proceedings relating to "civil rignts and obligations".

   Med andre ord: Forvaltningsorganer MÅ følge EMK artikkel 6. Spørsmålet er hvilke konsekvenser dette får, når det sjelden eller aldri har vært gjort i Norge tidligere.

   *

   
---

---
*****

 --03-- 
-- Dagboks-notater, onsdag 03. september 2014, Vinberget:

   Mørkt og fra 8 til 11 pluss-grader Celsius her ute i natt. Jevnt overskyet utover hele formiddagen, med oppmot 20 pluss-grader klokken 13.30. Omtrent det samme videre utover dagen, med 17 pluss-grader klokken 17. Efter hvert mindre overskyet, med tildels skyet og mønstret himmel og 14 pluss-grader mot klokken 19. Mørkt, noe stjerne-himmel, nordlys og 10 pluss-grader klokken 23 og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 03.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152242312021875

   Menneskerettsloven er en ”konkurrerende” lov” med de andre lover i det norske regelverk. Ofte vil det være motstrid mellom hva denne sier og hva norsk særlov sier. Ved motstrid, skal menneskerettsloven gå foran.

   Det spesielle er at der våre særlover ofte er tilpasset det offentliges interesser, så er menneskerettsloven designet for å beskytte enkeltindividet.

   Det oppstår altså en interessekonflikt mellom den private og offentlige aktør.

   Når denne interessekonflikten oppstår, er det alltid den offentlige part som sitter med makten.

   Ta Fylkesnemnda som et eksempel. Det er ikke noe uavhengig forvaltningsorgan, men et organ underlagt Barnedepartementet.

   Medholdsprosenten for det offentlige i gitte barnevernsssaker i fylkesnemndene, var 97,4 prosent i 2010!

   Dette fremkommer av det offentliges egne tall i Norges offentlige utredninger 2012:5 "Bedre beskyttelse av barns utvikling. - Det biologiske prinsipp"

   Tallet beviser at resultatet tilnærmet er forutbestemt i Fylkesnemnda.

   Det offentlige legger heller ikke skul på at det er viktig at Barnevernet må "vinne saken", ellers får vi en sosialforvaltning uten gangsyn.

   Slik formulerer pensjonert fylkesnemndsleder Audun Edwardsen seg i en artikkel publisert i siste utgave av Tidsskriftet Norges barnevern (01/2014). Det samme uttalte den erfarne nemndslederen også under fylkesnemndenes 20-års jubileum i fjor.

   Konkret uttalte han følgende:

   "Det ligger i sakens natur at de fleste private parter vil tape i fylkesnemnda. Dersom kommunenes forslag om tvang stadig skulle bli avvist av nemnda som uhjemlet og ulovlige, ville vi hatt en sosialforvaltning uten gangsyn. Domstolsprosessens brede og kontradiktoriske behandlingsform kan være nettopp det som skal til, for at en privat part kan leve videre med et dypt alvorlig inngrep i relasjonen til sine kjæreste."

   På de andre rettsområder der det offentlige er part, er medholdsprosenten også oppsiktsvekkende høy i favør det offentlige. Dog noe lavere enn i barnevernssaker.

   Meg bekjent, kan ingen land i verden vise til en statistikk hvor det offentlige vinner i 97,4 % av sakene, slik det var i fylkesnemndene i 2010.

   En av grunnene til at medholdsprosenten er så høy, er at menneskerettene konsekvent neglisjeres. På den måten mister den private part sine sterkeste rettigheter.

   Han eller hun er dermed prisgitt hvordan det offentlige tolker den tradisjonelle juss, eksempelvis barnevernsloven. Den private part mister dermed mye av kontrollen på sine rettigheter, og forblir gjenstand for grov skjønnsutøvelse.

   En skjønnsutøvelse som utelukkende pleier å gå i det offentliges favør.

   *

   Rune Fardal:
   La oss få aktivert en stopper for denne galskap

   Roar Moe:
   Det er vel heller ingen obligatorisk lov, og blir derfor kun veilendende, eller villendende om du vil.

   Rune L. Hansen:
   Det er ikke bare Menneskerettsloven og våre menneskerettigheter de neglisjerer, men også alt og ethvert i Straffeloven. Og akkurat det samme skjer videre i rettsvesenet, og hos politiet og påtale-myndigheter og i de andre offentlige instansene.

   Alf Reuss Kollsete:
   Igjen en veldig god beskrivelse fra Marius!

   
---
---

   Marius Reikerås, 03.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152242290441875

   Medholdsprosenten for det offentlige i barnevernsssaker i fylkesnemndene, var 97,4 prosent i 2010! Dette fremkommer i Norges offentlige utredninger 2012:5 "Bedre beskyttelse av barns utvikling. - Det biologiske prinsipp" Tallet beviser at resultatet tilnærmet er forutbestemt i Fylkesnemnda.

   *

   Elisabeth Bettan Kjelstad:
   SKREMMENDE høye tall....

   Frode Nordli Stranger:
   Hele denne fylkesnemnda er jo så korrupt at man ikke kan forstillelse seg at det er mulig uten at det er noen som reagerer. Her her det mye å ta tak i for det er jo barna som taper på dette å ikke de ekte foreldrene

   Rune L. Hansen:
   Både barna, foreldrene, besteforeldrene og samfunnet taper katastrofalt på det, Frode Nordli Stranger.

   Frode Nordli Stranger:
   Joda Rune er ikke det at disse taper er fullstendig klar over dette men de som taper mest er jo barna som mister sin tilknytning til slekt og venner. Det er jo ikke de voksne som blir frarøvet sin frihet og kunne gjøre hva de ønsker. Men barna som ikke får sin frihet til å være nettopp frie barn når de er i offentlig omsorg som det så fint heter : )

   Rune L. Hansen:
   Du tar grundig feil mht. alt det der, Frode Nordli Stranger. Både barna og foreldrene er degraderte og diskriminerte og frarøves sin eksistensielle og menneskelige frihet og retten til familie-liv og foreldre-rett, med alle de groteske konsekvenser dette medfører. Deriblandt ikke minst tortur, men f.eks. også degradert sosial frihet og retten til bevegelsesfrihet og mye også katastrofalt mere.

   Rune L. Hansen:
   Du har kanskje lyst til å prøve selv, Frode Nordli Stranger, som et eksperiment?

   Frode Nordli Stranger:
   Tror ikke du har forstått det jeg skrev Rune : ) og jeg er der selv i dette eksprimentet som du kaller det. : )

   Rune L. Hansen:
   Da gjenstår å se hvor lenge og hvordan du og barn og evt. mor overlever. Håp og forhåpninger har de fleste så lenge de kan.

   Rune L. Hansen:
   Du er jo i så fall egentlig fratatt også retten til å ha noe som helst med barn eller andre familier å gjøre. Blandt annet.

   
---
---

   Marius Reikerås, 03.09. 2014 shared a link:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152242035306875

   - Her ser du forskjellsbehandlingen
   http://www.nettavisen.no/dittoslo/--her-ser-du-forskjellsbehandlingen/8481477.html
   nettavisen.no
   Mens millionæren Odd Kalsnes kjører rundt i NAV-støttet bil, får trygdede og ensomme Oddny H. Gustad nei.

   *

   Tove Johnsen:
   Galskapen lever..

   Monika Johnsen:
   Velferdsnorge på sitt "beste".

   Liv Søyland:
   Ja det provoserer det er en skam

   Tove Johnsen:
   Ikke rart Mr Kalsnes er rik, lite skamvett å frekk som f...

   Eirin Bråthen:
   .-(

   Frank Hult:
   Kjennskap og vennskap!!!

   Tom Kiil:
   NAV på sitt verste : (

   Irene Abrahamsen:
   Norge er et for lite land .... vennskap og kjennskap .. Viss du er har penger nok ..kan du få hjelp til det meste...

   Torill Pletten:
   Skjønner meg ikke på dette samfunnet vi lever i : ( . Dette er så horribelt urettferdig:). Det er en stor skam, men hvordan kan vi angripe dette og få en slutt på urettferdigheten?? Noen som kan svare meg på det?

   Eva Tangstad:
   Ja slik er det blitt etter 8 år,s vanstyre fra AP.

   Lars-Erik Johnsrud:
   Skammelig

   Jan Inge Hanssen:
   Torill Pletten, kan kun gi deg mitt svar: Slutten på denne horribiliteten begynner med at statlige ansatte ikke lenger kan, slik det virker for meg, bryte loven, uten å bli straffet for det.

   Inger Marie Kyle Frogner:
   Gi kvinnen mulighet til å ha et sosialt liv . Gi henne bil .
   Mllionærer trenger IKKE støtte til bil . Tull og vas NAV

   Rune L. Hansen:
   http://www.nrk.no/ytring/dumskapens-system-1.10998630
   Dumskapens system
   www.nrk.no
   Som representant for NAV-systemet plukker jeg livet ditt fra hverandre, til jeg finner en måte å trykke deg igjennom kverna på. Her er mitt vitnesbyrd, skriver Heidi Follett, vinneren av Ytrings kronikkonkurranse.

   Rune L. Hansen:
   http://www.dagbladet.no/2012/10/14/kultur/debatt/kronikk/nav/arbeidslinja/23867659/
   Nav gjør folk syke
   www.dagbladet.no
   KRONIKK: Som psykolog har jeg sett mange få sin restarbeidsevne ødelagt av Nav.

   Sølvi Frances Fløistad:
   En stor skam!!!! : ( Forstå det den som kan.....

   Rune L. Hansen:
   http://sommer17.wordpress.com/2014/05/13/den-alvorlig-syke-trygderettsavdokatens-mote-med-nav-kommentar/
   Den alvorlig syke trygderettsavdokatens møte med NAV - Kommentar
   sommer17.wordpress.com
   Advokat Anders Andersen Fagområder: Trygderett, personskadeerstatning og forsikringsrett. Cand. jur UiO: 1985 Rikstrygdeverket: 1985-1991 Fylkestrygdekontoret i Oslo: 1991 - 1994 Advokatfirmaet Nes...

   Maria Khawaja:
   Trodde ikke det var forskjellsbehandling her i Norge

   Rune L. Hansen:
   Å degradere og diskriminere mennesker gir makt til den og de som degraderer og diskriminerer.

   
---

---
*****

--04-- 
-- Dagboks-notater, torsdag 04. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt, noe stjerner og 9 pluss-grader Celsius her ute klokken 02 i natt. Og 8 henimot klokken 05. Noe lett skyet og mønstret himmel og oppmot 14 pluss-grader frem mot 11-tiden. Omtrent det samme med oppmot 17 pluss-grader frem mot klokken 15. Det ankom meg et brev datert 03.09. 2014 fra Politiet angående "anke over tingrettens dom 24.06. 2014 ( ekstern ). Jeg har bare scannet inn brevet og enda knapt kikket på det. 15 pluss-grader frem mot klokken 18. Noe lett grålig tilskyende frem mot klokken 19.30. Grålig dunkelt og 13 pluss-grader klokken 21. Derefter nokså fort mørkt. Med 12 pluss-grader mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 04.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152243969086875

   Har vi ingenting lært?

   Det er altså ikke lenge siden Norge ble domfelt i en svært pirinsipiell sak av Menneskerettsdomstolen(EMD) i Starsbourg. Den 4. oktober 2007, for å være helt nøyaktig, i den såkalte Cardenas- saken.

   Veldig enkelt: Det EMD konkluderte med, var at når domstolene stigmatisere en person uten å gå inn i realiteten, så var det en klar en krenkelse av EMK artikkel 8.

   *

   Finn Kristian Halvorsen:
   Lærer aldri når oss andre betaler regningene.

   Mandel Stang:
   Vi har trolig ikke lært noe særlig. Stift et parti Marius Reikerås. Dette må angripes fra stortinget - ikke fra utsiden av stortinget. I mellomtiden bør alle stemme Frp.

   Rune Fardal:
   Jon Wessel-Aas… Marie Simonsen.. som kaler folk konspirasjonsteoretikeer og kvakksalvere… bryter åpenbart mot asrt.8.

   Morten de Lange:
   Det er 2 ting jeg tror er viktig å tolke i din overskrift, Marius : ) 1) Hva har VI lært? For oss som menigmenn vet vi og hører for lite om dette og har vanskelig å forholde oss til begrepet å bli domfelt i Strasbourg. Pressen skriver (naturlig nok) lite om akkurat dette. 2) Dette er jo noe politikerne må ta innover seg, det er jo de som holder orden(?) på lover og regler.

   Morten de Lange:
   PS Heldigvis er du råflink til å informere oss om viktige ting som dette Marius - takk for alt arbeidet du legger ned i dette og ikke minst sprer ut til oss : )

   Rune L. Hansen:
   Hva har "vi" lært av det? Ingenting. Stigmatisering, trakassering og falske påstander som hvitvaskes og påplusses er jo fortsatt alminnelig oppskrift og metode både i fylkesnemnda, påtale-myndighet og rettsvesenet i Norge. Til tross for at det også er ulovlig og straffbart i henhold til Straffeloven.

   
---
---

   Marius Reikerås, 04.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152243571616875

   Norge har en dyster rekord i å bli domfelt av Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, for brudd på uskyldspresumsjonen, jf EMK artikkel 6 nr. 2.

   I forhold til innbyggertall, tror jeg neppe noen andre land er blitt domfelt hyppigere enn hva vi er på dette området. Hele fire ganger er Norge blitt dømt i Menneskerettighetsdomstolen for brudd på uskyldspresumsjonen.

   Og det virker som vi har tatt lite eller ingen lærdom av de mange domfellelser. Dessverre er det ofte slik at mantraet er at du er skyldig inntil du eventuelt har klart å bevise din uskyld. Altså en omvendt uskyldspresumsjon.

   *

   Lena Haukland:
   Må dele denne. : )

   Bjorn Hannaas:
   Verdensmester igjen, HURRAAAAA...... - eller?

   Sissel Råsterk:
   Marius, jeg skulle gjerne visst hvilke konsekvenser disse dommene får for de av våre involverte instanser, dommere og jurister i disse sakene? Fungerer det som en "advarsel fra rektor", en bot, er det snakk om gjenopptak av sak, eller betales en sum for tort og svie til de som urettmessig har fått en dom? Helt konkret, hvem vet hva som skjer etter at brudd på menneskerettene er bekreftet? Dette kan jeg ikke huske blir særlig belyst i media heller. Det burde vært førstesideoppslag, selvsagt. Noen som kan svare meg?

   Marius Reikerås:
   Svaret er enkelt, Sissel. Ingen konsekvenser overhodet.

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Vanskelig ord, men skal det forståes som at du er uskyldig inntil det motsatte er bevist?

   Bjorn Hannaas:
   hva skal vi da med den domstolen i det hele tatt? Når den kun er en lynavleder og treneringsinstitusjon. Koster vel natuligvis mye penger å drifte denne unyttigheten også.

   Sissel Råsterk:
   Med andre ord, bare et spill for galleriet. En uthalingsprosedyre som fremskaffer penger i statskassene, nok en gang? Et system under EU for pengesirkulasjonens verdi, utmattelesespolitikk?

   Nina Grønneberg Andresen:
   Typisk utmattende : (

   Sissel Råsterk:
   Avslørende. Deprimerende. Oppklarende. Dette må få oss til å reagere kraftig. Menneskerettigheter er altså bare på papiret for at vi dødelige med juridiske navn skal tro vi blir beskyttet. Nok et bevis på navnebedraget?

   Nina Grønneberg Andresen:
   Det er vel "mangel på bevissthet" som lar organer styre på denne måten. Flere mennesker må våkne opptil en NY dag. Om hvert menneske gjør jobben i seg selv, så vil kanskje "hjernen" og "hjertet" i statlige/internationale sammenhenger restarte ?

   Rune L. Hansen:
   Mottoet: Skyldig inntil det motsatte er bevist - og det motsatte skal ikke kunne bevises.

   Kari Sparhell:
   Jeg stemmer for at Norge får bøter eller fengselsstraff inntill 3 år, Brusevann og pølse i brød "! Utestengelse fra Bilderberger og andre innflytelsesfulle møter. Eller bedre; Får ikke lenger lov å delta i Natos og FN\s operasjoner, straff skal vi ha ! skal det være lover , så må det vel også være konsekvenser ved å bryte dem... ( lurer på åssen det hadde blitt, hvis vi fra den ene dagen til den andre opphevde alle lover.. ) ( Tror det ville gått seg til etter en rimelig kaotisk periode )

   
---
---

   Heidi Jensen, 02.09. 2014:
   https://www.facebook.com/heidi.jensen.9693/posts/609105902534216

   BLØFFEN OM MENNESKERETTIGHETENE I NORSK RETTSSYSTEM.

   Den 25 september 2014. kl.18.00 skall Marius Reikerås holde foredrag om menneskerett situasjonen i Norge.
   (På Håndverkeren Kurs og Konferansesenter i rosenkrantz gate 7. 0159 Oslo. Norway.)
   VELKOMMEN Alle sammen.

   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 31.08. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152236301936875

   Jeg tenker med gru på alle de mennesker i vårt lille land som får krenket sine menneskeretter i prosessene med det offentlige. Still alltid følgende spørsmål om nettopp du er i en prosess mot det offentlige:

   Hva gjør dere for å sikre mine menneskeretter?

   *

   Sissel Wennevik:
   Ett godt spørsmal
   Man synes at en prøver det man kan , men møter veggen : ( Da er det godt at mote ikke svikter!!

   Rune Fardal:
   Husk at staten/myndighetene ALLTID krenker minst 2 artikler i EMK. Krenker de f.eks. art. 10 om ytringsfrihet, så har de også krenket art. 1 som sier at staten skal sikre våre rettigheter og friheter.

   Sissel Klungsøyr:
   Takk, Marius. Dette kom som bestilt. : )

   Wenche Sandbæk:
   Hvorfor sverte foreldre så mye .. har fått en bunke på over 200 sider fra barnevernet og det er bare trist og virker som jeg er en jævelen selv...

   Anne Shrestha:
   Det er livstruende situasjoner for utsatte. Søppel blir bedre behandlet enn msk i dette landet. Man blir torturert på det groveste og ranet og lekt med til livet er bare en lidelse og sa gir det ringvirkninger til barn og fam.etc.. man blir så holdt nede økonomisk at man mister alt. Dette er kriminalitet. Men det er jo syke og skadde som blir betraktet som kriminelle... Ikke de som ulovlig forvalter andres liv.. for profitt og program.... Et helvetes liv i uverdighet under sykelig dumhet. Karma.

   Anne Rønnaug Teigen:
   Ja,det kan du si Marius!! For det første så har det vært ett samfunn som er bygt opp av sosialistisk styre i titalls år, og også de fleste råd og utvalg har vært bygt opp i den trenden, ikke vært nøytrale. Dette har jeg sett ganske mange eksempler på. Altså har ikke menneskerettigheter vært noe tema her i landet. Jeg som har jobbet så alsidig, sittet i så mye forskjellig++ har sett haugevis av eksempler på det, og har man sagt noe, så har de på toppen hatt sine metoder til å feie temaet bort. Det norske folket har ikke blitt oppdradd til å vite hva menneskerettigheter er, rett og slett. For det andre er det ett ganske stort antall psykopater her i landet, både av etnisk norske, og ikke minst i enkelte kulturer så florerer hvertfall de symptomene, enten de er det, eller bare har lært å opptre slik. Kommer du bort i disse menneskene så blir du helt ødelagt, og tror oftest at alt er din feil. For det første skulle dette temaet om menneskerettigheter vært tatt mye mere opp i media, og så skulle det vært obligatorisk undervisning om psykopati både i jusstudiet og i studier hvor folk skal hjelpe og behandle andre. Jeg er ofte sliten, men håper dette blir kjent over alt her i Norge, og at vi får rettferdighet.

   Rune Fardal:
   Husk at menneskerettigheter ikke bare gjelder visa staten og privatpersoner, men også mellomprivatpersoner. I saken Kurshid Mustafa & Tarzibachi mot sverige ble det klaget på at de ble kastet ut av leiligheten for å ha "brutt en privat leiekontrakt" da de satte opp en parabol som kuen ta inn signaler fra deres eget land.

   Sverige påsto art. 10 ikke gjaldt mellom privatpersoner men det ble forkastet i EMD fordi det ikke var noen tvil om at utkastelsen byget på nasjonal lovgivning og saken aktualiserte da statens ansvar "slik det følger av art. 1".

   Lilliann Roppen:
   Eit enkelt spørsmål, men så viktig!

   Marius Reikerås:
   Veldig bra Rune

   Emilia Mikkelson:
   Dette er prosessfullmektigens oppgave. Folk som er i en krisesituasjon, skal ikke behøve å tenke på slikt. At det finnes advokater som ikke kan sin juss, er et annet spørsmål. Man betaler for at de skal utføre oppdraget sitt på en forsvarlig måte. Og gjør de ikke det, bør de innklages!

   Anne Rønnaug Teigen:
   Det blir kanskje som å gå til en fastlege? Det er jo så enorme forskjeller på om en lege er pliktoppfyllende og gjør det beste for sine pasienter? Slik er det jo med advokater også, og neimen om det er greitt å vite om de kan nok og står på for deg? Jeg har da faktisk brukt advokater,da jeg trodde jeg måtte ha det, men har selv gjort hele jobben, og bare betalt 70-80000 til ingen nytte på beg. av 90 tallet.Du er jo ofte nedslitt når du søker hjelp, og da blir du verre, hvis du møter fagpersoner som ikke gjør sitt beste for deg.

   Lilliann Roppen:
   Anne Rønnaug Teigen: Har samme erfaring. Har vore borti EN advokat som gjorde jobben sin skikkelig (ikkje barnevern) : Jan Inge Thesen (adv. Robert Robertsen, Oslo). Han tok tak i saka og ordna opp. Det er når du er heilt nede at du oppsøker advokat.

   
---
---

   Fortsettelse fra i går, 03.09. 2014:
   
https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152242290441875 

   Rune L. Hansen:
   Du er jo i så fall egentlig fratatt også retten til å ha noe som helst med barn eller andre familier å gjøre. Blandt annet.

   Rune L. Hansen:
   Ja, mange håper i det lengste. Og tror at noe så utrolig og grovt ikke kan fortsette. At det gjelder om å få en god nok advokat og mange nok vitner og beviser, etc. Å anke saken til fylkesnemnda eller til tingretten eller videre, og å politi-anmelde saken. Selv om ingenting av dette hjelper og de hvitvaskede løgner, forvridde halv-sannheter og påstander blir stående og mere eller mindre påplusset, så håper de fleste i det lengste. Også på at masse-media og politikerne skal gripe inn og stoppe galskapen. Men håpene blir ikke virkelighet. Hvor lenge og mange år prosessen enn vedvarer. Tvert om. Og mange gir opp underveis, også skrekk-slagne over løgnene og påstandene om seg selv. Mange klarer ikke mere og går til grunne. Og mange forsøker å unndra seg det hele. Blandt annet ved å få nye barn, med samme ektefelle - eller annen. I håp om at dette ikke skal bli oppdaget eller få oppmerksomhet. Hvilket de i beste fall kan klare lenge eller i flere år.

   Mens de mange som ødelegges fullstendig underveis blir usynlige, uten stemme og stille som graven og begraves i og med falsk dokumentasjon og falske døds-attester. Og propaganda-instansene og de mange som ser seg tjent av eller med galskapen kjører videre.
 

   Anne Sunde:
   Dette er en medholdsprosent vi bare ser i diktaturer og kommunistland

   Rune L. Hansen:
   Medhold i å bli fratatt sine "umistelige og uavhendelige menneskerettigheter".

   
---
---

   Marius Reikerås, 03.09. 2014 shared a link:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152242871701875

   Knusende dom over over barnevernet i Orkdal
   http://www.adressa.no/nyheter/article10086215.ece
   Barneverntjenesten i Orkdal, Meldal, Agdenes og Skaun sikrer ikke en forsvarlig oppfølging av barn i fosterhjem.
   ADRESSA.NO

   *

   Lilliann Roppen:
   Byttet barneversleder 5 ganger på to år!! Kritikk på fleire punkt, men eit punkt som nevnes sjelden er om alt går rett for seg fra tida barnevernet får ei melding og til ein omsorgsovertakelse er eit faktum - vert alt prøvd?, vert det prøvd med hjelp i heimen? Meiner også det er svært kritikkverdig når det kjem opptil 10 vaksne personer for å hente eit lite barn - berre det kan barnet få store seinskader av.

   Rune L. Hansen:
   "Knusende dom", etc. er ment for å berolige sivil-befolkningen, men betyr det motsatte!

   Lena Haukland:
   Dette gjelder nok over hele linja.. Ikke bare i Orkdal.. Det nå mange GODE GRUNNER for Bekymring rundt Barnevernet i Norge.. Dette beviser hvor viktig det er med System Forandring.. : )

   Klara Høiseth:
   Ja, det er nok dessverre en ukultur og systemfeil i hele landet, med noen få unntak. Denne saken i Orkdal kom til overflaten pga en modig og dyktig journalist. Takk Catharina Morken for at du tok denne saken på alvor, og gjennom dine artikler fikk denne saken opp i lyset. Vi trenger flere journalister som vil skrive om dette og medier som tør å ta opp temaet. Men Barnevernet er det offentlige organet her i landet med størst makt - så det er mye redsel.

   
---
---

   Marius Reikerås, 03.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152242168971875

   Det er påfallende at det offentlige aldri kan erkjenne feil overfor sine borgere.

   Som jeg skrev i forrige uke, trakk barnevernstjenesten i Eidsvoll en sak etter nærmere ett års kamp. Det var rett og slett ingen ting for BV å forfølge.
   Likefullt, og for ikke å miste ansikt fullstendig, må BV skrive i henleggelsesvedtaket at den "fortsatt er bekymret".
   Det er verdens letteste ting å slenge ut standardiserte utsagn som er udokumenterte.
   Men, det gjøres over en lav sko. Og det eneste man oppnår, er flere sår i den familien det gjelder.

   *

   Jane Kile:
   Det vil si at de ikke henlegger saken, men på grunn av at de mangler et moment for å kunne ta barnet, så legges "mappa" til sides til de har nok til å gå på igjen. Det er mange måter å skaffe seg en bekymringsmelding på.

   Bente Vik:
   Det er vel for å lettere å åpne en ny sak, bare sånn for sikkerhets skyld. For noen svin dem er. Dårlig gjort!

   Kjell Melhus:
   såklart, den bemerkningen blir jo hengende med i saksdokumentene for all framtid

   Kristian Rønås:
   De bare venter på en unskyldning for å starte igjen .

   Ragnhild Kristiansen:
   Det er sant det du sier Jane. De kan til og med finne på å produsere en bekymringsmelding selv.

   Bente Vik:
   Denne etaten må endres....

   Alf Reuss Kollsete:
   Dette var veldig godt kommentert Marius!

   Alf Reuss Kollsete:
   Veldig bra Jane, med tilslutning fra Ragnhild, og ditto fra meg!

   Anita Elias Sin Mazhoudi:
   Nei, ærlig talt... ja, dette er jo bare bv d i ett nøtteskall. Nå må de jaggu gi sg. La fam. være i fred. De har vunnet... <3 Bv er å blir utrolig dårlig tapere... å slenger alltid på ett men, el. hvis om at el. dersom at... for å heve sg å d å forts. kunne være en trussel. Ved å skrive d at de forts. er bekymret... klarer de å forts. holde saken åpen, selv om den er henlagt... skummelt...

   Stein Mikalsen:
   Denne e goe: Saken henlegges p.g.a. bevisets stilling.......

   Siri Hjelm:
   Rett og slett Trist!!!

   Kjell Melhus:
   de kan og vet best uansett, å kalle dette en stat i staten må være helt på sin plass

   Sigbjorn Aase:
   Stort sett folk som ikke har d godt som jobber i bv og de liker ikke nederlag.

   Robert Steffensen:
   RSG bør drøfte muligheten for opprettelse av offentlig instans for direktekontakt med befolkningen -- dette for å motta forvaltningen eller offentlige instansers krenkelser av befolkningen. Folket må ha krav på å få formidle sin missnøye, av en rekke forhold som de er utsatt for.

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Den som leter skal finne". Det er vel mottoet til bv-ansatte?

   Anita Elias Sin Mazhoudi:
   Jane Kile, Bente Vik, Kjell Melhus og Kristian Rønås.... d er helt riktig tenkt. D er akkurat d bv nå har gjort. Sikret sg for å igjen lettere kunne gjenåpne saken. Derfor skrev jg at nå MÅ BV gi sg å la denne familien få være i fred.... D skal da ikke måtte være nødvendig at familien skal måtte gå å føle sg utrygg hjemme i sitt eget land pga en instans som bv? At kanskje eneste måten og muligheten for familien for å få fred og trygghet på er å flytte utenlands, til ett land utenfor schengen. For ja, d må være utenfor schengen... ellers kan bv sende bekymring til d land de bor i... Og da kan barn bli tatt på flekken fordi de stoler for mye på Norge. Vet om en sak fra Kristiandsand der fam. flyttet til Spania av samme årsak som er gitt i denne saken. Bv sendte bekymring til myndighetene/bv i Spania og de kom å tok alle 5 barna umiddelbart og plasserte de på ett spanskt barnehjem. Ingen av barna kan spansk. Tenk bare hvor redde de er. Helt fryktelig. Bekymringen var fra en sak ang. de 3 eldste særkullsbarna å de tok alle 5, også de to barna som dette paret har sammen som d aldri har vært bekymring el. sak på. Huff, hvordan har Norge å verden (Europa) blitt? Man skal virkelig ikke kunne være trygg ett sted fra Norsk BV?

   Julianna Snill Ramp Keilhau:
   Vi som er rammer, har vell egentlig bare resignert. Baade stort og de smaa.

   Vedic Terje Vedic:
   Jeg har jobbet et år i bv her i Grue som tilsynsfører for mangen år siden , så jeg har sett og hørt de fra innsiden ... det finnes ikke et eneste lyspunkt , og en av historiene er rett og slett jævlig . MAKTARROGANSE og helt uten hjerte og hjerne !!! : (

   Jane Kile:
   Å produsere nye bekymringsmeldinger er ikke noen stor kunst. Disse etatene har stort sett et samarbeid om flere barn, og saksbehandler kan jo bare nevne barnets navn i en annen sammenheng og spørre hvordan det går for så å kalle dette en bekymringsmelding.
   Jeg har sett følgende eksempel; Bv ringte barnehagen for å spørre hvordan det går med barnet, og barnehagen forteller at saksbehandleren var så glad for å høre hvor bra ting gikk, Allikevel hevder saksbehandler at barnehagen var bekymret.

   Kristian Rønås:
   Eidsvoll beskytter seg med alle middler . I skolen bruker de PALS som jo kan virke bra og fint for skolebarna , men de bruker også et digitalt verktøy som heter SWIS og det er litt mere alvorlig for det er et spørre program som er til for å avdekke adferdsavvik . Som igjen kan utløse et PTMO kurs og vips så tar barnevernet på Eidsvoll barna dine . Superbrukeren på SWIS , ja hun jobber i bv : )

   Sigbjorn Aase:
   Sakene går mer på foreldrene enn det gjør i å hjelpe barnet. Dette er en side av de Voksnes makt arroganse over folk de for eksempel ikke liker, eller som ikke passer inn i saksbehandlerens bilde. Barn som sliter med Lærevansker på skolen er de første de tar. Foreldrene får skylda. Skolen har ikke midler til å hjelpe disse. Midlene kommer først når Barnet er flyttet i Fosterhjem. Men da sliter Barna etter savnet etter foreldre, familie, venner og de nære kjente ting. Grusomme ting for et barn å oppleve. Fytti grisen! Så har du kampen med å få de hjem. Og den følger barna godt med på. Kan ikke si mer enn for en SKADE! Barnevernfolk er skikkeligt nærme krimminelle handlinger om de da ikke er det. Der mye som kunne vært sagt om BV. Og vi må ha et. Men det må fungere. Nå er det rene hekseriet. Sko trodd fanden var blitt sluppet løs.

   Sigbjorn Aase:
   3 av 10 fosterbarn greier seg i Voksen alder. Finnes forskning på det.

   Kari Sparhell:
   Virkelig ! Fanden må være løs i BV. De ødelegger relasjoner i hele samfunnet. Det er det som er gria. Å ta barn fra foreldre må være ulovlig, men nei da. ikke i Norge. De turer fram over lave sko i små størrelser og alle blir rammet; Barnet, søsken, venner, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler. Slik spres ulykke i det ganske land ! Ingen er tjent med dette untatt visse ufyselige Salamandere ! hurra for Martin ! (mulig konspiratoriker) (kanskje det er et nytt navn for systemkritiker)

   Elisabeth Haugen:
   Ja det blir noen sår i sjelen til familiene som blir utsatt for barnevernet! Noen dype sår! Etter hva jeg kan forstå så står ikke barnevernet oppreist. Det er en etat som er sykelig opptatt av å ødelegge for andre, noe som er totalt respektløst. Man skal ikke gjøre seg selv stor på å gjøre andre liten.

   May-Bente Runeberg:
   Presis....

   
---
---

   Marius Reikerås, 31.08. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152236204096875

   Det å få melding lørdag kveld om at Eidsvoll barneverntjeneste hadde trukket saken til xxx, var en fantastisk beskjed å få.

   Jeg kjenner familien personlig, og vet at det er en fabelaktig god familie. Hele saken var oppkonstruert, og vi bestemte oss tidlig for å gjøre kommunen og dets advokater oppmerksom på deres ansvar for brudd på menneskerettighetene. Ofte er det slik at det er det offentlige som dikterer hele prosessen, fordi det er den som besitter makt.Nå snudde vi det på hodet, og dikterte tilbake.Vi stilte krav, og gjorde hele tiden oppmerksom på EMK artikkel 8.Derfor var det utrolig gledelig at kommunen til slutt kastet inn håndkleet. Nå kan denne unge moren og hennes familie endelig få leve i fred.

   Jeg håper denne saken kan være til inspirasjon, også for andre.La deg aldri diktere. Still alltid krav til det offentlige om at dine meneskeretter blir ivaretatt. Vær proaktiv:) Og ikke minst: Skap allianser med mennesker du stoler på, og som vil ditt beste:) Dette ble en søndag i rettferdighetens navn.

   *

   Mary-Ann Holtet Ringheim:
   !

   Anne-Kristin Abbedissen:
   Fantastisk! Gir håp for andre.

   Mette Karin Heggøy:
   Fantastisk : )

   Vera Gellein-Hansen:
   håper på en trend som sprer seg over det ganske land : )

   Kari Sparhell:
   så kjempemoro at det gikk !

   Elisabeth Aaslie:
   Jeg skal ha saken opp i fylkesnemnda i høst/vinter . Takk for at du skrev dette : ) når det sitter et barn alene tilbake i fosterhjem, det ene barnet kom hjem og ikke det andre. Er jo helt latterlig : )

   Elisabeth Aaslie:
   Som barnevernet tærer og sliter i alt for mange tilfeller:(

   Siri Hjelm:
   <3 <3

   Solveig Orre:
   Flott Dette gleder mitt gamle hjerte Da Danita er en meget god mor <3

   Liv Søyland:
   Du gjör en bra jobb

   Aase Iren Hegelstad:
   Dessverre nytter det lite uansett noen ganger : ( Løgnen og deres makt rår i de fleste tilfeller når de har begynt.

   Per H Bonde:
   Gratulerer ..

   Anita Elias Sin Mazhoudi:
   Å så flott Marius Reikerås : ) Veldig glad på moren å fam. vegne og veldig glad denne fam. har dg som venn og støttepers. <3 Jg er glad vi alle har dg : ) Ønsker dg en herlig søndag ; ) <3 

   Trude Helen Hatlem:
   <3 <3 <3 !

   Eliyahna Yisrael:
   Fantastiske ... : ) : )

   Marianne Bodding:
   Jeg er såååååå glad for at du finnes! Du gjør hverdagen litt enklere for oss andre Marius Reikerås <3 takk!

   Marianne Bodding:
   Om vi alle kunne stått sammen slik du står opp for oss, ja da ville denne verden vært ett fantastisk sted <3 ditt arbeid er vitalt!

   Alex Michael:
   En bit av gangen...

   Marianne Bodding:
   Absolutt, en bit av gangen, men hva ville verden vært uten slike mennesker som Marius Reikerås?

   Cecilia L. Houck:
   Det at saken var oppkonstruert er hårreisende! Er det mulig??!

   Tanja Bekkelund:
   Kjempeherlig i går da familien fikk vite nyheten
   Jeg også kjenner denne fantastiske familien 💕

   Gina Brendemo:
   Hurra!

   Nick Humphrey:
   Hva r EMK artikkel 8, Marius ?

   Inger Marie Myhre:
   : ) Alltid fint å høre slike positive historier. Glad det er noen som får tilbake livene sine , Gratulerer så mye ! : )

   Lenaa Pino:
   Gratulere hopper at alle vi mødre såm er knyst og sår får vi våre barn tilbake

   
---
---

   Myndighets brott mot enskilda, 04.09. 2014:
   https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=280298175506875&id=227615334108493

   Ingen av juristerna upplevdes att ha någon som helst erfarenhet av barnfrågor eller kännedom om vad det innburit att ha varit utsatt för vanvård.

   http://anneskaner.wordpress.com/2014/09/03/barnexperterna-hoppade-av-ersattningsnamnden-fran-start/

   *

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat:
   "Flera av de experter på barns villkor och kunskap om vanvården av barn tackade nej till att sitta i Ersättningsnämnden (ERN) redan på förberedelsestadiet. Maria Larsson hade personligen bjudit in personer som ansågs skulle vara en tillgång i Ersättningsnämndens arbete. När träffarna med ERN började var det ett fåtal barnexperter och 15 personer med juridisk bakgrund varav flera som domare. Ingen av juristerna upplevdes att ha någon som helst erfarenhet av barnfrågor eller kännedom om vad det innburit att ha varit utsatt för vanvård. ”Det är väl inga problem att fatta beslut om det här, säger en av juristerna, det är ju bara att läsa pappren och sedan besluta.”

   Det påpekades också att det behövdes utbildning, detta kom sedan barnexperterna påpekat att det inte handlade om enkla fall av kansliärende utan människor som upplevt fruktansvärda saker som barn. Eftersom samtliga ansågs enlig meritlistorna ha kunskap om barn, borde de själva begärt detta. Men ordet utbildning i domstolsväsendet har en låg prioritering. Dock genomfördes en två dagars utbildning i vanvårdsfrågan, men de måste ha sovit under den perioden för inget av den kunskap verkar genomsyra deras väg till beslut.

   Maria Larssons möjlighet att påverka när lagen antagits var minimal. Göran Ewerlöf föreslogs via Justitiekanslerämbetet och Justitieminister Beatrice Asks departement. Ewerlöf var med och diskuterade möjliga kandidater som sedan tillsattes av regeringen. Det var andra gången i Vanvårdsfrågan som Maria Larsson inte kunde påverka frågan om vanvård i den sociala barnavården. Men inte heller nu tog hon konsekvenserna och avgick utan stannade kvar i en regering där hon var ensam om arbetet för de före detta utsatta barnen. Dessutom hade människor som hon satt sitt hopp till valt att tacka nej eftersom de förstod hur ERN skulle utformas – till en partsinlaga för Regeringen. Det fanns aldrig någon ambition att tillsätta en nämnd som bestod av sakkunniga i frågan.

   Man tvingades att vika sig i ersättningsfrågan, men genom att välja de mest konservativa och ointresserade inom området, fanns garanten för att regeringen i slutänden skulle vinna. Det har man gjort – 50 % får avslag.

   På ERNs hemsida står ”Ersättningsnämnden består av två avdelningar som fattar beslut om ersättning. Ordföranden i varje avdelning är eller har varit ordinarie domare. Övriga ledamöter är jurister eller har annan kompetens, inom till exempel barnpsykiatri. Ersättningsnämnden har även möjlighet att ta in utomstående experter för att kunna fatta sina beslut. Experterna har särskild sakkunskap, till exempel om vilka levnadsförhållanden som var att betrakta som normalt förekommande under en viss tidpunkt eller om den sociala barn- och ungdomsvården.”

   I Processbeskrivningen 2012-12-01 skriver Ewerlöf att man ska arbeta enligt Europakonventionens grunder. Han påpekar också att juristerna har möjlighet att tolka lagen. I det fallet borde man rimligtvis kunnat tolka lagen mildare. Det står i förarbetena till lagen och i lagen att ma ska se milt om det saknas handlingar, akter eller material som försvunnit. Ingen av dem som inte kunnat redovisa en personakt har fått ersättning. (processbeskrivningen läggs som pdf o kan läsas av den som vill veta mer om förarbetet). I debatten har det framförts att lagen är bristfällig vilket är sant, men för slipade erfarna jurister hade det självklart varit fullt möjligt att tolka lagen mildare istället för som nu, lägga ribban så högt att många blir utan för att de inte våldtagits av allvarligaste art etc.

   ERN läser heller inga dokument utan grundra sina beslut på 1,5 A4 med noteringar från utredande tjänstemän. En person med insyn i ERNs arbete berättar att ERNs ledamöter allt mer slentrianmässigt avslår tillstyrker. Det är sällan eller aldrig debatt och heller aldrig någon som reserverar sig mot beslut. Intresset för att skaffa sig en djupare kunskap om ärendena saknas. Eftersom underlaget görs av tjänstemannastab med relativt unga människor missas mycket av viktiga händelser i slutdokumenten. Detta berättar sökanden som fått avslag. I vissa fall underlåter man också att leta efter dokument och journaler och det värsta exemplet är när utredare säger att vissa dokument saknar betydelse för ärendet.

   Klagomålen på ERN jobbar kommer inte från den organisation som anser sig företräda gruppen officiellt. Där har man lagt ersättningsfrågan bakom sig med uppfattningen om att alla beslut fattats i god ordning. Med andra ord organisationen anser att det är okej att 50 procent får avslag.

   Andra har krävt granskning av ERNs arbete. Socialutskottet har några gånger kallat upp Göran Ewerlöf för att utvärdera ERNs arbete. Svaret efteråt blir att ERN jobbar enligt de intentioner som finns med lagen. Intentionerna är då att så få som möjligt skall ha ersättning – eller….? En granskning bör rimligtvis inte göras av den person som har till uppgift att besluta utan borde rimligtvis ha följts av oberoende granskare.

   De politiska partierna visar en stor ovilja att disktera lagen och ERN. Miljöpartiet är unantaget där Gustav Fridolin uttalat att de ska väcka frågan i Riksdagen och begära en granskning. Dock är när tiden för ansökningar gått ut. Han reserverar sig också lite då lagen ligger hos Högsta Domstolen för prövning och med all säkerhet går vidare. Men, säger Gustav Fridolin ERNs arbete måste utvärderas och har det begåtts fel måste man aktualisera lagen igen. Andra som inser att något är fel är Björn Fries, (V), Hillevi Larsson,( S ) och Jonas Eriksson,(Mp). Den som borde stå för Styvbarnen, Stefan Löfven, pratar gärna som sig som fosterbarn men vägrar å andra sidan träffa representanter för gruppen.

   Politikernas hänsynslösa spel om gruppen vanvårdade, lär fortsätta. Just nu tiger man. Och SD gnuggar händerna och talar om att de står på ”vår” sida. Så gott som varje fd vanvårdad har i snitt två personer i sin närmiljö, anhöriga mao. Om gruppen vanvårdade handlar om den lägsta siffran 5 000 personer innebär det totalt 100 000 personer. Människor som av ren leda för att politiker inte vill beröra vare sig vanvårdsgruppen eller den sociala diskrimineringen, mycket väl kna lägga sin röst på SD. Det andra scenariet är att om lagen underkänns i Europadomstolen, får Svenska Staten betala 100 000 kr i skadestånd till var och en som fått avslag och detta oberoende om avslagen är berättigade eller ej."

   
---
---

   Marius Reikerås, 04.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152243941931875

   Jeg synes vi skal rette en stor takk til Fritjof Jacobsen i VG og Marie Simonsen i Dagbladet. De har bidratt til å avsløre hvordan spillet rundt DIN rettssikkerhet foregår.

   Ingen skal fortelle meg at verken Jacobsen eller Simonsen har nevneverdig interesse av rettssikkerheten til den vanlige mann og kvinne i Norge. Den hever de seg over.

   Det som imidlertid er interessant, er at de kan sitte i Akersgata, og trykke ut karakteristikker på mennesker de ikke kjenner. Og det er her skoen trykker. For Jacobsen og Simonsen, tilhører en krets av likesinnede mennesker, som med tillatelse av systemet, har ”licence to judge”. Akkurat som en sakkyndig som kan dele ut karakteristikker over et menneske han aldri har møtt i forkant av en barnevernssak.

   I dette spillet, er det ikke lett å være liten. For du kan allerede være forhåndsdømt. Av folk som ikke kjenner deg.

   Så uansett hvor feil karakteristikkene av deg måtte være; I Norge praktiserer vi ofte omvendt uskyldspresumsjon. Du må altså selv motbevise det som noen autoriserte allerede har vedtatt som en sannhet om deg.

   Du synes jeg overdriver? Spør Menneskerettsdomstolen da vel. Spør hvorfor Norge er domfelt ikke mindre enn hele fire ganger nettopp for brudd på uskyldspresumsjonen.

   Det er som sagt vanskelig å vinne en sak, hvor holdningen er forutinntatt. Og det før det hele er begynt.

   *

   Mandel Stang:
   Makta rår som det heter. De sitter der og kan trykke på knappen og få skitten spredd i hundretusentalls av oppslag på PC'er og smarttelefoner. Det er en lang veg å gå for å få rettsikkerhet i dette landet - Norge altså.

   Vedic Terje Vedic:
   Det fine med at de oppfører seg slik ,er at de skaper omtale og publisitet , verre om ingenting hadde skjedd . Nå ser de som er litt våkne denne maktarrogansen og nedlatenheten ,mot det Norske folk .

   Bianca Beate Bjørnsen:
   Å hvem som helst kan anmelde deg for det villeste ville, og det blir du som må bevise det motsatte og ikke omvendt. Det går igjen hele veien og det er ikke en god ting. Samfunnet beskytter krenkerne og den som er rammet blir ikke ivaretatt. Merkelige holdninger i et samfunn . .

   Bianca Beate Bjørnsen:
   På tide det blir ryddet opp i disse uverdige forholda for Hvermannsen. Det må da være noen i posisjon som har ryggrad og moral ?

   Rune Fardal:
   adv. Jon Wessel-Aas sitt favorittutrykk er "kvakksalver"…. Simonsen har få egne meninger og jatter med sine cafe-late-venner.

   Bianca Beate Bjørnsen:
   Det er bare advokat kvakk ; )

   Cathrine Woldstad:
   Vi vet at du ikke overdriver.

   Per Bronson:
   Du har helt rett Marius og godt skrevet. Dette har jeg selv opplevd i 34 år hvis jeg får lov å ta med "bivirkninger".

   Per Bronson:
   Bianca: Marius har ryggrad, emosjonelle følelser og moral : ) Han er ikke som flertallet av andre advokater!

   Inge Bjart Torkildsen:
   På tide å fjerne pressestøtten. Nå er vi jo alle journalister....

   Bianca Beate Bjørnsen:
   Ja, det vet jeg, Per Bronson og han er min advokat <3 jeg tenkte på makteliten i regjering\storting som kan\burde ta flere grep i umoralen.

   Bianca Beate Bjørnsen:
   Advokat kvakk var ment til kommentaren til Rune Fardal om Wessel Aas sitt jabb ; )

   Kjell Melhus:
   som gammal rockeartist burdte Fridtjof Jacobsen ha litt mer kontakt og forståelse for den vanlige mannen i gata, regner med han må ha sloss mot autoriteter selv iløpet av karrieren

   Wenche Tømmervik:
   *Spikeren på hodet*

   Øistein Østgaard:
   Iflg. Dokumenter fra de beslaglagte Stasi-arkivene fra det tidligere Øst-Tyskland så er Marie Simonsen identifisert som en av deres påvirkningsagenter. Hun ble rekruttert i ungdoms og studietiden som så mange andre. Man vet også at det tidligere KGB- nå FSB overtok de fleste Stasi-agenter da DDR gikk i oppløsning..
   Norske medieredaksjoner et fulle av disse folkene med en venstreekstrem og kommunistisk fortid.. De tillater ingen avvik fra den politisk korrekte linjen som de og deres føringsoffiserer har bestemt..
   Derfor slipper ikke systemkritikere til i norske massemedier med sin godt funderte kritikk på alvorlige forhold i rettsystemet..

   Per-Gunnar S. Ballo:
   Demokratiet er ikke verdt noen ting om domstolen(e) råttner på rot, ved å la seg påvirke/styre av ulike nettverk og maktstrukturer og ikke praktiserer likhet for loven hvor også menneskerettene praktiseres helt og fullt.
   Det er nesten surrealistisk at vi skal sitte i verdens rikeste land, som proklamerer å være en demokratisk rettsstat, og faktisk debattere en tirade av "urent trav" fra de ulike offentlige institusjoner som nettopp er til for å yte tjenester til folket og hvor den såkalte frie presse (4. statsmakt) forsøker å styre og kneble debatten ved å ta parti med de som kritiseres av grasrota, som vel begrunnet bl.a. henviser til at Norge flere ganger er dømt for å ha brutt menneskerettene av nettopp Menneskerettsdomstolen.
   Er det ikke bedre at pressen selv tar tak i dette og objektivt løfter fram bl.a disse sakene, enn å drive usaklig kampanjejournalistikk mot den delen av folket som våger å si i fra? Bak hver person som våger å si ifra er det en stor mengde mennesker som er enige i kritikken, men som IKKE våger å heve sin røst fordi de er redd for represalier og negative konskvenser fra omgivelsene, det være seg fra både arbeidsgivere, offentlige myndigheter og privatpersoner som blir kritisert. DET forteller meg at vi lever i et ganske så massivt meningsdiktatur som nå også det mangehodete "pressetrollet" beviser at de er en av de største eksponentene for å opprettholde MOT det norske folk, som våger å påpeke overgrep, feilbehandlinger og utrettferdigheter, å hindre at hele folket kan praktisere ytrings- og meningsfrihet.

   
---

---

   Krishnaraj Rao, 02.09. 2014 via ‎Law Intellect:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204444779302612&set=gm.837911749590893&type=1

   The police are law enforcers. But do they understand law? Most policemen don't.

   Policemen have powers to accept complaint, detain, arrest and file FIR citing various IPC sections. They also have investigative powers to summon & interrogate possible witnesses, conduct searches etc. But, does the average cop understand anything beyond following the orders of superior officers? No.

   Their hierarchy and rigidly authoritarian organizational culture -- in fact, a brutal and criminal-minded culture -- makes cops cynical and cruel. This prevents policemen from having respect for democracy and citizens.

   Cops are habituated to speak the language of oppression and fear. They respect only power, not gentleness & rule of law.

   The main utility of the police force is VIP SECURITY & CROWD CONTROL. Read http://tinyurl.com/cops-VIP-duty

   As a law -enforcement, investigative and crime-prevention agency, police is a TOTAL FAILURE.

   The main role of police today is drawing a clear line between ordinary citizens (the masses, the subjects) and the VIP classes (the rulers). They are the main instrument of oppression in the hands of the ruling class. It's all very similar to the role of the police during the British Raj.

   Unless We The People clearly understand this, we will not be able to focus on it and change it.

   *

   
---
---

   Dysfunctional Judges, 27.08. 2014:
   https://www.facebook.com/Nebraska.Judges/photos/a.258550420991816.1073741828.176037682576424/317772365069621/?type=1

   16071_317772365069621_7129412967903553743_n.jpg

   Thank You all for the comments and likes for cameras in the court rooms. PLEASE COMMENT Anyone out there that believes that we shouldn't have cameras?

   *

   Gary S Rowell:
   There should be camera's in court rooms. I feel any government department should have some type of video surveillance. Same for police departments, the cops should have to wear body cameras for OUR protection! The courts already use the street light video's to prosecute you, so yes judges should be on camera during all types of court.... traffic, drug, misdemeanors, felony, and especially FAMILY court !!!!

   Laine Calley:
   It's called accountability !

   Pam Deal:
   Cameras should be mandatory .

   Rey Gonzalez:
   It's so obvious why there isn't. They're corrupt and rather be in control of their environment without us watching over their shoulder as we should since we pay them. The number 1 reason there should be cameras in any and all gov't body agencies is because we the ppl are for it. 2 it's in their best interest for protecting them as well.

   Joseph M Carl:
   Judges are big criminals at best, people shuold see how corrupt bias and ignorant our legal system is. Biggest violators of civil rights ever, but they have no integrity to allow themselves to be caught on camera if their illegal activities are even carried out in a courtroom rather than retreating to their chambers to discuss compelling evidence they lockdown. If you were so just, why would you be afraid of camerss?

   Jewel Shine:
   Love the idea

   Dysfunctional Judges:
   Thank You all for the comments and likes for cameras in the court rooms. PLEASE COMMENT Anyone out there that believes that we shouldn't have cameras?

   Tracy Leahy:
   Cameras would be great.. then people could see what really goes on.

   Brandy Wright:
   Yes it is absolute torture!!! The judges are already bought & paid for by the lawyers before we ever step foot in the courtroom. I have been in & out of court for many many years & if there would have been cameras installed & the judges & lawyers got watched then there would have already been many many arrest. Our system is totally corrupt. I can't say it any other way.

   
---
---

   Rune L. Hansen, 04.09. 2014 via Falske og ekte dommere:
   https://www.facebook.com/groups/376728652377815/permalink/806824996034843/

   "Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it."

   10521696_10203887154090703_852766864928278548_n.jpg
   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 04.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152244798616875

   I kjølvannet av det som er kommet frem om sakkyndig psykolog Per Thorvald Slaastuen, hvor det blant annet fremkommer at han har en anonym blogg med særdeles kvinnefiendlig innhold, bringer jeg frem denne saken for reise debatt om de sakkyndiges rolle.

   Det var altså Slaastuens sakyndightessrapport som var avgjørende for at faren til lille Alexandra fikk omsorgen. Med værst tenkelig utfall. Heller ikke dette har fått noen konsekvenser for hans rolle videre, og det viser nok en gang hvilket konsekvensløst samfunn som vi lever i.

   Alexandra (5) ble drept av sin far
   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barnedrapet-i-krageroe/alexandra-5-ble-drept-av-sin-far/a/10006891/
   GRIMSTAD (VG Nett) - Natta, mamma. Jeg elsker deg masse, sa den lille lyse barnestemmen før faren la på røret. Det var siste gang Gitte Bohnhorst snakket med Alexandra (5).
   VG.NO

   *

   Glenn Westbye:
   En psykisk syk mor eller far som har omsorgsretten vil selvfølgelig handle mot barnet når barnet viser kjærlighet til den andre forelderen. Dette er grunnleggende for alvorlig personlighetsforstyrrede / narsissister. Dette fikk katastrofalt utfall og bør være et varsel til RETTS-NORGE. Sørg for at psykologene er i stand til å vurdere og beherske metodikken rundt barnefordelingssaker. Det kan lett, med innsikt, avsløres at noe er galt. Det å konstatere at den friske foreldren er syk og den syke forelderen er frisk blir ofte et resultat hvis psykologen ser etter avvikende adferd eller uttalelser. Hvis uttalelsen er sann så er det jo IKKE tegn på avvik, men en forklaring om realitetene. Det er her retten og psykologene tar feil - de klarer ikke å skille mellom løgn og virkelighetsbeskrivelser - men ser etter avviksmønsteret.

   Elin Gregusson:
   Takket være Rune Fardal ble sakkyndig Slaastuen suspendert av BLD, men kun som fagkyndig i fylkesnemnder. Forstå det den som kan. For dette bringer skandalen til nye høyder, ettersom Psykologforeningen, departementet og Helsetilsynet lot ham fortsette nøyaktig som før, som sakkyndig i barnefordelingssaker.

   Nå, men først nå, har Helsetilsynet begynt å føre tilsyn med ham. -Og den som tror at dette var noe myndighetene selv kom frem til må tro om igjen.

   Atter er det modige privatpersoner som står bak og kjemper mot myndighetenes iboende trang til å skjule selv de mest åpenbare feil i vårt glansbildelignende system.
   "Image is everything", selv når små barns liv står på spill.

   Rune L. Hansen:
   Foreldre som mishandler sine barn er et forholdsvis lite - men dog alvorlig - problem. Barn mishandles hovedsaklig av å mangle den ene av sine foreldre - eller begge. Og der hvor den ene av foreldrene eller begge er borte er naturlig nok forholdene betydelig større for ytterligere mishandling. Hvilket også skjer, i henhold til seriøse statistikker og undersøkelser.

   Problemet enormt forsterkes av den politisk organiserte kriminalitet som fratar barn og foreldre retten til familie-liv og foreldre-rett. Diskriminering og degradering av barn og foreldre. Noe som er kilden til katastrofale konflikter og ødeleggelser av barn, foreldre og familier. Og en katastrofal ødeleggelse av samfunnet.

   Anne Sunde:
   Dette er dessverre ikke uvanlig, jeg kjenner til flere saker der kvinner som er utsatt for vold av sin partner ender med å se at han får omsorgen for barna med barnevernet som støttespiller. Argument om fars inntekt og bolig der også. Barna ble slått og led annen overlast. BV hevdet barna løy og at juling ikke forekom. 3 år seinere viste det seg at BV var vitne til mishandlingen de sa barna løy om. BV ville da ta barna med § 4.12, men far ga dem til BV frivillig. Da kunne han være med og bestemme hvor de skulle bo og mor fikk ikke lengre være part i saken om egne barn. Far kunne starte ny familie uten å betale bidrag for de barna han hadde.... I en annen sak ble mor lovet hjelp dersom hun kvittet seg med voldelig ektemann. Hun gjorde det. Fikk ingen hjelp, men de tok alle hennes 4 barn.... hun får nesten ikke se dem.

   Voldsofre får sjelden hjelp mot overgriperen enten det er voksne eller barn, tvert om ser man i mange saker at overgriperen er den som får barna.... derfor undres jeg over vurderingsevnen til de som skal være barnevern og sakkyndige. Det er store mørketall her, aangt fra alle sakene kommer frem

   Rune L. Hansen:
   Hva enten det er kvinner eller menn eller barn som er utsatt for vold eller mishandling - i egen familie eller i falsk familie-stand - så skal det ikke være annet enn en sak for kompetent og lovlig politi og rettsvesen og evt. fengselsvesen, etc. Og skal uansett hverken barn eller foreldre frataes sine menneske-rettigheter.

   Kim Edwin Jektvik:
   Dommern i den saken her burde fått sparken, tenk å begrunne med fast jobb og bolig, når det gjelder omsorgen for et barn. Dette er klar diskriminering av folk uten fast arbeid, samt en stor svikt ovenfor barnet.

   Rune L. Hansen:
   Det er kanskje hysteri, hovmod, egoisme, grådighet eller dumhet at et barn eller en voksen frataes en eneste eller flere av sine menneske-rettigheter, men det er uansett grov, ulovlig og straffbar kriminalitet. Uansett i regi eller medvirkning av hvem.

   Rune L. Hansen:
   Straffen for grov kriminalitet og organisert kriminalitet er ikke bare å få sparken, Kim Edwin Jektvik. Og diskrimineringen og degraderingen gjaldt både barnet og den ene av foreldrene - som mennesker.

   Kim Edwin Jektvik:
   Nei helt enig, men i sin mildeste form, kameraderi og alt derre der så burde man med selv minimalt med fornuft ha klart å sparke den eller de rette vedkommende, men kjenner jeg norge rett skjer ingenting.

   Glenn Westbye:
   Rune L Hansen . Foreldre som mishandler sine barn fysisk er kanskje lite med 50 000, men psykisk er det ca 110 000. I hver klasse på skolen er det mellom 3-4 som lever i et hjem der oppvekstvilkårene må sies å være skadelige.

   Rune L. Hansen:
   Tøv og løgn, Glenn Westbye!
   Her er litt fakta-opplysninger:
   "Omtrent hver eneste uke blir et barn i Norge mishandlet så grovt at det må legges inn på sykehus." Dvs. omkring 50 pr. år.
   "Det viser en ny rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Etter å ha samlet informasjon fra barneavdelingene ved alle landets sykehus for å undersøke om legene oppdager mishandling, fant de at 70 saker ble utredet i løpet av ett år."
   "** VG Nett har etter grundige undersøkelser funnet at 27 barn er drept av sine egne foreldre siden 2000. I tillegg er seks barn blitt tatt livet av med dødelig vold.
   ** VG Netts egne undersøkelser viser også at halvparten av barna som er drept opplevde et samlivsbrudd mellom foreldrene kort tid forut for drapet eller at en av foreldrene ønsket å skille seg."

   Dette, vold eller mishandling fra foreldre, er for ingenting å regne sammenlignet med den vold og mishandling barn utsettes for i offentlig regi! Forskjellen er enorm!

   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/49-mishandlede-barn-paa-sykehus-meldt-til-barnevernet/a/10005560/
   49 mishandlede barn på sykehus meldt til barnevernet
   www.vg.no
   (VG Nett) Omtrent hver eneste uke blir et barn i Norge mishandlet så grovt at det må legges inn på sykehus.

   
---
---

   Marius Reikerås, 04.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152244823411875

   Vi har fått et samfunn, der en del utvalgte mennesker, det være seg sakkyndige, advokater, dommere og journalister, har fått det jeg vil kalle et offentligrettslig privilegium, til å stigmatisere og drite ut andre mennesker. Ofte med uopprettelige konsekvenser for den det gjelder.

   Jeg har en innstendig oppfordring til å heve deg over denne type mobbere. Det er bare du som kan definere hvem du er. Ingen andre. Så vær ditt eget beste. Det fortjener du og dine omgivelser.

   *

   Julianna Snill Ramp Keilhau:
   I sannhet! : (

   Inge Bjart Torkildsen:
   Ja, og vi utvandrere føler oss som om vi er løslatt på prøve fra den norske fangeleiren. Den offentlige lenken henger på oss til vår død og selv da kan vi bli risikere å bli ranet.... : )

   Østerbø Alf-Magne:
   Når det gjelder f eks journaliststanden så har den vært "blodtørstig" lenge, jfr bl a Tønne og Schenken saken.

   Rune L. Hansen:
   Den som kraftig nok er fangehold og under tortur, utplyndring, trakassering og terror under slike kan i det heletatt ha vanskelig for å være seg selv eller å leve eller overleve! Noe som bak kulissene og propagandaen er nokså vanlig i dagens Norge.

   Sveinung Vegsund:
   Fikk i dag beskjed fra min advokat om at han ikke vil representere meg i retten dersom den rettsoppnevnt sakkyndige ikke gir meg sin støtte allerede i utgangspunktet. Min egen - eller sakkyndige vitners forklaringer blir ikke tillagt vekt av retten, ifølge min juridiske medhjelper !

   Julianna Snill Ramp Keilhau:
   Det er dessverre helt riktig Sveinung. De sakkyndige har all verdens makt. Retten har allerede føyd seg etter liste,og dom falt,før rettsanhandlingen i det hele tatt er funnet sted nærmest.  håper for deg at den sakkyndige er 100 prosent på din side. Da vinner du med strålende glans. Lykke til. :))

   Rune L. Hansen:
   Hverken retten eller advokat ønsker å ivareta og sikre dine menneske-rettigheter, Sveinung Vegsund?

   Sveinung Vegsund:
   Du bekrefter et faktum som inntil nylig har ukjent for meg. Vi er allerede i utgangspunktet ikke like for loven. Hav F.. driver jeg egentlig med ?

   Sveinung Vegsund:
   Rune L. Hansen: Tror jeg søker beskyttelse i Lov om dyrevern !

   Julianna Snill Ramp Keilhau:
   Sliter deg selv ut. Du må kvalitetssikre at advokat og sakyndig jobber for deg ! De fleste ligger i lommen på staten. På det settet får de flest mulig oppdrag. Så råttent er det bare.

   Julianna Snill Ramp Keilhau:
   Ring Mattilsynet eller dyrevernet ja.

   Sveinung Vegsund:
   Julianna Snill Ramp Keilhau: Kan ikke se hvordan jeg er istand til å foreta en sådan kvalitetssikring, men blir nok nødt til å overlate dette til tilfeldighetene !

   Rune L. Hansen:
   De som mest og best skal respektere og sikre våre menneske-rettigheter er de som gjør det minst og verst!

   Sveinung Vegsund:
   Jeg står midt oppe i dette !

   Rune L. Hansen:
   Menneskeverdet skal jo egentlig være helt sentralt for oss alle.

   Sveinung Vegsund:
   Julianna Snill Ramp Keilhau: Meldingsfunksjonen funker, og er således ikke i stand til å svare på din melding, men navnet til vedkommende advokat er notert. !

   Sveinung Vegsund:
   Den fleste konvensjoner er tilsidesatt, og det er praktisering av nasjonal lovgivning som råder grunnen !

   Rune L. Hansen:
   Hva hjelper det hva en advokat sier hvis ikke dommeren ønsker å ivareta lov og rett?

   Rune L. Hansen:
   Ps: Menneskeretts-konvensjonene ER norsk nasjonal lov og rett. Det er bare dommerne som misliker lov og rett, fordi de selv vil være loven!

   Sveinung Vegsund:
   Det seiest so, i festtalar !

   Jo Ståle Opsahl:
   Er ikke lett bestandig å heve seg over ting når noen går inn for å ødelegge livet ditt

   Anne Rønnaug Teigen:
   De har jo blitt et resultat av det vi har gjort dem til her i Norge. Vi har blitt oppdratt til at slik er det, og det har vi godtatt. Jeg har selv veldig mye utdannelse, men har faktisk ikke hørt om menneskerettigheter før disse siste årene! Jeg har aldri godtatt autoriteter uten videre, og kjempet mitt løp på egen hånd, men det har vært en tung veg å gå, da de aller fleste ikke har stilt opp, og jeg har ikke kunne vise til menneskerettigheter, da det har vært ett ukjendt begrep for de fleste. Slik har det norske samfunnet blitt bygt opp, med eller uten viten fra toppolitikerne. Fremdeles vet ikke hovedparten av det norske folket om hva det er, slik jeg ser det.

   Julianna Snill Ramp Keilhau:
   Menneskeverdet betyr alt. Vi får vår lønn til sist

   Rune L. Hansen:
   Jeg oppdaget tidlig, for flere ti-år siden, at jeg levde i et land hvor barn og deres foreldre ble kidnappet i regi av den offentlige forvaltningen og kunne ikke fatte og begripe at det kunne være mulig! Men det var det altså. Men i den store verden og i historien og i verdens-litteraturen og i lov og rett var jo dette groteske grove forbrytelser!
   Jeg undersøkte kontinuerlig videre og fant bedre og bedre ut hvem de grov-kriminelle var og hvor de befant seg hen. Og deres perversiteter har sjokkert og forskrekket stadig mere og mere!

   
---

---
*****

--05-- 
-- Dagboks-notater, fredag 05. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt og 12 pluss-grader Celsius her ute klokken 03 i natt. Lett overskyet med 12 pluss-grader frem mot klokken 09. Med oppmot 20 frem mot klokken 12. Grålig dunkelt og 12 pluss-grader klokken 21. En tur innom Facebook sent på kvelden. Mørkt og 12 klokken 23 og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246271181875

   Når det er motstrid mellom sannhet og rettferdighet på den ene side og formelt rettskraftige avgjørelser på den annen side, er det altid det siste som må vike.

   Vi kan ikke la en dom bare bli stående slik som den er, når nye opplysninger viser at det ikke er bevismessig grunnlag for den fellende dommen.

   *

   Roar Moe:
   Nå har jeg konstantert at den første til å drite i menneskerettigheter, er justiskomiteen leder, Hadia Tajik, som helst ikke vil være involvert.

   Mona Kågen:
   Nei, da må det være grunn til å få anket. Bare synd at det koster så enormt å anke.

   Anita Elias Sin Mazhoudi:
   Ja, hadde d nå bare kunne vært at d fungerte slik i praksis....

   Rune L. Hansen:
   Meget viktige ord Marius Reikerås har i denne posteringen.
   Hva er verdien av en "rettskraftig dom" hvis den er ulovlig eller om det er ulovligheter i den? F.eks. om den krenker en eller flere menneske-rettigheter?
   Skal slike ulovligheter respekteres av myndigheter eller mennesker?
   Selvfølgelig ikke. Det er enhver og alle sin plikt å respektere våre menneske-rettigheter og over-ordnet lov og rett. Men det er hverken dommerens eller dommens ulovligheter som er loven!

   Marianne Lund:
   Deler ordene dine Marius.

   
---
---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246284016875

   "Manglende begrunnelse for en domstols standpunkt, er ofte blitt vurdert til å være en krenkelse av EMK artikkel 6 nr 1:

   I en sak mellom Ruiz Torija og Spaqnia, var det påstått foreldelse fra den ene part.

   Retten hadde ikke tatt hensyn til dette, og hadde ikke gitt noen begrunnelse for sitt standpunkt. Unnlatelsen var i strid med artikkel 6(1). I dommen heter det (para. 30): «In the absence of such a reply, it is impossible to ascertain whether the Audiencia Provincial simply neglected to deal with the submission that the action was out of time or whether it intended to dismiss it and, if that were its intention, what its reasons were for so deciding. There has therefore been a violation of Article 6 para. 1.»

   Avgjørelser bygger på det prinsipp at det må fremgå av avgjørelsen at retten har vurdert og tatt stilling til partens sentrale anførsler til støtte for sin påstand, og at retten må angi hvorfor den har forkastet disse, sml. også Clayton og Tomlinson, The Law of Human Rights (2000), side 653.

   Av andre avgjørelser følger det videre at den begrunnelse som gis må være egnet til å forklare rettens standpunkt. Som eksempel kan nevnes Georgiadis, Reports 1997-III side 949 hvor retten hadde forkastet et krav om erstatning under henvisning til partens egen grove uaktsomhet, uten å angi nærmere hva retten bygget dette på. Den europeiske menneskerettighetsdomstol fant dette utilfredsstillende, og konstaterte krenkelse av artikkel 6(1): «41. As to the alleged lack of adequate reasons in the decisions of the military tribunals, it is to be noted that, in discarding the State’s liability for the applicant’s detention, the domestic courts referred to the applicant’s own «gross negligence».

   In doing so, they repeated the wording of Article 533 para. 2 (see paragraph 22 above) ... 43.. . . The lack of precision of this concept, which involves an assessment of questions of fact, required that the courts give more detailed reasons, particularly since their finding was decisive for the applicant’s right to compensation.» "

   *

   Greta Solheim:
   Da er det bekreftet – dommeres selvgodhet og hvorfor de nekter å begrunne sine avgjørelser - De består nemlig av så enorme feil at de ikke lar seg begrunne.

   Om de begrunner så vil det innebære straff for deres ”fortreffelige” stand.

   Bør ikke deres unnlatelser av å verne sin ”fortreffelig” stand, være straffeverdige? - Unnlatelsene går jo ut over en parts rettssikkerhet.

   Advokat Jan Tennøe har en aldeles glimrende beskrivelse av dommeradferd på side 85-86 i boka ”Torgersensaken”. Som ikke synes å samsvare med en rettsstats prinsipper. Han henviser til jusprof Carl August Fleischers uttrykk om ”miljøenes fortreffelighet” som en forklaring på enkelte miljøers selvgodhet. Mao at våre dommere anser seg selv som en del av en så fortreffelig stand at de ikke tror at feil kan ha skjedd dersom de selv eller noen av standens andre fortreffelige medlemmer har truffet avgjørelsen. Og kanskje enda verre: Hvis de likevel – med skylappene på plass – ser at det har skjedd feil, så ofrer de enkeltpersoners skjebne for å spare sitt ”fortreffelige” miljø.

   Vi ser også at dommerernes tillit strekker seg videre enn til deres egen stand. Det ”fortreffelige” miljøet omfatter etter Høyesterett mening tydeligvis også påtalemyndigheten. Således ser vi at Høyesterett nekter å legge til grunn at det har skjedd feil i påtalemyndigheten dersom det gjelder grove og forsettlige feil som rammes av strenge straffebestemmelser. Dette i motsetning til mindre betydelige feil.

   For grove (og straffbare) feil hvor det ikke er mulig å forsvare det som har skjedd, skal vi se at Høyesterett flere ganger bare lukker øynene og uten tilløp til begrunnelse nøyer seg med å postulere at det ikke er holdepunkter for at feil har skjedd.

   I slike tilfelle må det antas at mangel på begrunnelse skyldes at dommerne selv er klar over at deres standpunkt ikke lar seg begrunne. Om det – når det ikke lar seg begrunne – da går an å mene at feil ikke har skjedd, blir et åpent spørsmål, et spørsmål som bør oppfattes som ubehagelig for de dommere som treffer avgjørelser på slikt ”grunnlag”.

   Rune L. Hansen:
   En fraværende, utilstrekkelig eller ulovlig begrunnelse er ganske enkelt en ulovlighet. Forholdsmessig i forhold til hva den angår eller omfatter.

   Rune L. Hansen:
   Av interesse i visse tilfeller i denne sammenhengen kan også f.eks. Straffeloven § 120 være:

   "§ 120: Har en offentlig Tjenestemand i nogen Tjenesten vedkommende Protokol anført Usandhed eller lagt Skjul paa Sandheden, eller har han ved Udfærdigelsen af Protokoludskrift, Telegram eller Telefonmeddelelse eller ved Stempling, Merkning eller anden tjenstlig Erklæring, der er afgiven for at tjene som Bevis, anført eller bevidnet Usandhed eller lagt Skjul paa Sandheden, straffes han med Tjenestens Tab eller med Fængsel indtil 3 Aar, men indtil 6 Aar, saafremt han har handlet i Hensigt at forskaffe sig eller andre en uberettiget Vinding eller at skade nogen."

   
---
---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246291851875

   EMD har gjennom en lang rekke avgjørelser fremholdt at en dommer ikke bare er inhabil etter EMK artikkel 6 nr. 1 dersom han faktisk må forventes å være påvirket av uvedkommende hensyn («den subjektive test»),
   men også dersom det slik forholdene fremstår utad, kan være grunn til å trekke dommerens nøytralitet og uavhengighet i tvil («den objektive test»).

   *

   Noralf Aunan:
   Det må bli både letter og vanligere å få avsatt såkalte dommere som bryter på lover og de etiske regler for hele yrkesgruppa.

   Kjell Erik Midtgård:
   gi eksempler på dommer EMD har gitt i tema Marius Reikerås?

   
---

---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246294456875

   NHR Kjennelse 2007-11-19. Rt 2007 s. 1609

   Straffeprosess. Habilitet. Opphevelse av straffedom etter avgjørelse av EMD

   Den europeiske menneskerettsdomstol hadde kommet til at en lagdommer var inhabil ved behandlingen av en straffesak, fordi hun tidligere hadde tatt standpunkt til skyldspørsmålet i en fengslingskjennelse etter straffeprosessloven § 172.

   Høyesterett måtte legge EMDs konklusjon til grunn, jf, menneskerettsloven § 3, og lagdommeren var derfor inhabil etter domstolsloven § 108, som er en absolutt opphevelsesgrunn.

   Lagmannsrettens fellende dom ble opphevet, og domfelte måtte løslates.

   *

   Angelica Hatlestad:
   Selv om det gàr sent sà skjer det i allefall noe.

   
---
---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246555071875

   Jobber med en klage til Strasbourg. Klagen gjelder den rettslige behandlingen av en sak om tvangssalg av aksjer.

   Den er meget prinsipielt interessant, fordi det avslører at norske domstoler, og da særlig Gulating lagmannsrett, ikke bryr seg med de krenkelser som Norge allerede er domfelt for.

   Her er de fire ankepunktene:

   1. Klager har ikke fått muntlig behandling i verken tingrett, lagmannsrett eller Høyesterett. Dette selv om EMD gjentatte ganger, har vært klar på at klager har rett til muntlig behandling i minst en instans.

   2. Domstolene har ikke behandlet klagers innsigelser om inhabilitet i Gulating lagmannsrett. Her er det snakk om at de samme lagdommere har deltatt i behandlingen av klagers sak ved flere anledninger tidligere.
   Norge ble domfelt for liknende forhold av EMD i 2007, men fortsetter i samme spor som før

   3. Klager har ikke fått kopi av motpartens epost til namsmannen, og dermed heller ikke fått mulighet til kontradiksjon forut for tvangssalget.

   Norge ved Gulating lagmannsrett ble domfelt for liknende forhold av EMD i 2006, men fortsetter i samme spor som før

   4. Klager har anført at tvangssalget ikke er proporsjonalt, og vist til at Sverige, i 2013, ble dømt for uproporsjonalt tvangsinngrep.
   Domstolen har ignorert hans anførsel. Det å ikke behandle en parts anførsel, er en krenkelse av EMK artikkel 6 nr 1.

   I en sak mellom Ruiz Torija og Spaqnia, var det påstått foreldelse fra den ene part.

   Retten hadde ikke tatt hensyn til dette, og hadde ikke gitt noen begrunnelse for sitt standpunkt. Unnlatelsen var i strid med artikkel 6(1). I dommen heter det (para. 30):
   «In the absence of such a reply, it is impossible to ascertain whether the Audiencia Provincial simply neglected to deal with the submission that the action was out of time or whether it intended to dismiss it and, if that were its intention, what its reasons were for so deciding. There has therefore been a violation of Article 6 para. 1.»

   Dette viser at Norge ikke bryr seg nevneverdig med de dommer de får mot seg av EMD. Det er DIN rettssikkerhet som må lide for denne arrogansen. Husk på det.

   *

   Per Bronson:
   Ønskelig for mange at du sier litt om ulike foreldelsesfrister man bør være mer oppmerksomme på, helst i "eget kapittel", når du får hodet over vannet. Vi vet jo at mange har tapt stort på disse ulike og urettferdige frister. Ser at du er engasjert. Stå på!

   Anne Rønnaug Teigen:
   Merkelig rart at de bare fortsetter i samme sporet! Eier de ikke skam, eller kan de overhodet ikke miste sin jobb uansett?

   Rune Fardal:
   Hva skal man si: Arroganse?

   La oss bidra a til å rive disse ned fra sin høye hest.

   Gunnar Reinsnes:
   Hmmmmm

   Noralf Aunan:
   Her er det også Stortingspolitikerne som svikter totalt. De har naturligvis ansvaret for at domstolene følger både lover og tar hensyn til lovbrudd som avslører de lovløse forhold. EMD avgjørelser mot nasjonen skal man absolutt både rette opp og legge om praksisen etter.
   Når domstolen ikke gjør den jobben de er satt til, da skal naturligvis Stortinget gripe inn.

   Greta Solheim:
   Enig Noralf. Når dommere ikke anvender lovgivningen eller tar utenforliggende hensyn og til og unnlater å komme med begrunnelse for å verne sin egen stand istedet for en parts rettsikkerhet, bør det få følger. Advokat Jan Tennøe har en aldeles glimrende beskrivelse av dommeradferd på side 85-86 i boka ”Torgersensaken”. Som ikke synes å samsvare med en rettsstats prinsipper.

   Han henviser til jusprof Carl August Fleischers uttrykk om ”miljøenes fortreffelighet” som en forklaring på enkelte miljøers selvgodhet. Mao at våre dommere anser seg selv som en del av en så fortreffelig stand at de ikke tror at feil kan ha skjedd dersom de selv eller noen av standens andre fortreffelige medlemmer har truffet avgjørelsen. Og kanskje enda verre: Hvis de likevel – med skylappene på plass – ser at det har skjedd feil, så ofrer de enkeltpersoners skjebne for å spare sitt ”fortreffelige” miljø.

   Vi ser også at dommerernes tillit strekker seg videre enn til deres egen stand. Det ”fortreffelige” miljøet omfatter etter Høyesterett mening tydeligvis også påtalemyndigheten. Således ser vi at Høyesterett nekter å legge til grunn at det har skjedd feil i påtalemyndigheten dersom det gjelder grove og forsettlige feil som rammes av strenge straffebestemmelser. Dette i motsetning til mindre betydelige feil.

   For grove (og straffbare) feil hvor det ikke er mulig å forsvare det som har skjedd, skal vi se at Høyesterett flere ganger bare lukker øynene og uten tilløp til begrunnelse nøyer seg med å postulere at det ikke er holdepunkter for at feil har skjedd.

   I slike tiilfelle må det antas at mangel på begrunnelse skyldes at dommerne selv er klar over at deres standpunkt ikke lar seg begrunne. Om det – når det ikke lar seg begrunne – da går an å mene at feil ikke har skjedd, blir et åpent spørsmål, et spørsmål som bør oppfattes som ubehagelig for de dommere som treffer avgjørelser på slikt ”grunnlag”.

   Bente Bratvold:
   Det er faktisk lengesiden vi adopterte liberalismen fra Frankrike, slettet aldelen og hylte at "alle skal være like for loven". Likevel er det grupper i det norske samfunn som føler seg hevet over lovverket, og det får heller ikke store konsekvenser for dem å gjøre små brudd på lovverket. Før hadde vi adelen som alltid hadde rett, og nå har vi det offentlige. Urettferdigheten skjer pga penger, fordommer og egen vinning. Det skjer i den norske kirke der prestene samler inn penger for et et kristent land skal forsvare seg, det skjær med IS. Om ikke saksbehandleren på NAV ønsker å hjelpe en trengende familie, så får det ingen konsekvenser for han. Menneskerettighetene kommer aldri til å bli bedret i Norge om folk ikke får konsekvenser for ikke å ha fulgt loven. Det gjelder det offentlige, domsstolene, men også de andre gruppene i samfunnet.

   
---
---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246584591875

   Hva betyr egentlig domstolsadgang? Noen tanker.

   Når det gjelder ”access to court”, har EMD presisert at denne retten skal være effektiv, og ikke illusorisk. Større rettsgebyrer, kan for eksempel innebære at saksøkeren ikke har en reell adgang til domstolen og kan således krenke retten til en domstol.

   En annen side av ”access to court” er at saken må behandles innen rimelig tid, slik at tvistespørsmålet blir avgjort når tvisten er reell. Dersom det for eksempel er tale om midlertidige inngrep i den personlige frihet, så må saken behandles særlig raskt fordi krenkelsen ellers ofte har opphørt når spørsmålet skal avgjøres.

   For at tilgangen til en domstol skal bli effektiv, må domstolen også kunne behandle alle sider av saken. I motsatt fall vil det heller ikke foreligge en endelig ”determination” av tvistespørsmålet etter artikkel 6 (1).

   *

   Greta Solheim:
   Årsaken er at norske dommere ikke gidder å anvende formålstolkning. Til eksempel sier rettshjelploven at lovens formål skal forhindre at noen lider rettstap. Lovens formål er normalt retningsgivende for vurderingen og altså verken saksområde eller intektsgrenser som dept har fastsatt og som domstolene anvender. Jeg har ialle fall ikke lest en eneste avgjørelse der dommere har vektlagt lovens formål. Også tvisteloven har en formålsbestemmelse, uten at jeg ei heller har sett avgjørelser som bærer preg av formålstolkning

   Rune Fardal:
   Hadde akkurat et interesant tilfelle. Skattvest ila gebyr for tvangsindrivelse på 1500 etter at innbetaling av krav var gjort.
Jeg krevde muntlig forhandling, men måtte betale rettsgebyr 860,-
   Så trakk skattvest de saken, reversterte sitt gebyret og nå nekter bergen tingrett refundere sitt gebyret.
   Da krevde jeg dekket saksomkostninger med 500,- + gebyr 860,-.

   Nå får vi se hva retten gjør, den viste til rettsgebyrloven §4 og påsto jeg ikke kunne få igjen gebyret!

   
---
---

   Arild Holta, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/arild.holta/posts/10152863076828296

   Alle de dagene som kom og gikk - ikke visste jeg at det var de som var livet. - ukjent

   En gammel mann som jeg kjente, som nå er borte, snakket om at livet går så fort. Nærmest frustrert utbrøt han: - Hvor fa... ble det av?!
   Glemmer aldri de intense øynene han satte i meg når ha sa det.
   Jeg tenker ofte på de mange av oss som sliter med forskjellig maktpakk. Det maktmennesker gjør, er å bruke opp ANDRES liv. De fyller ANDRES liv med SITT - eller mer eller mindre tilfeldig innhold.
   Det er tyveri - tidstyver. Det tyveriet er i samme klasse som slavedrift og kidnapping. Det er bare gradsforskjeller.
   Oftere enn vi liker å tro er dette politikeres og byråkraters arbeid. Måtte vi få mindre politikk og makt og mye mer frihet i EGET liv.

   *

   Jane Kile:
   Så sant! Vi er vel ganske mange som opplever å leve i en unntakstilstand som følge av maktarroganse og manipulative metoder for å forsøke å knekke oss.

   Rune L. Hansen:
   De er livs-ødeleggere. Mange av de mordere.

   
---

---
*****

--06-- 
-- Dagboks-notater, lørdag 06. september 2014, Vinberget: 

   Helt mørkt, regn og 12 pluss-grader Celsius her ute omkring klokken 03 i natt. Overskyet, fuktig, tildels yr og oppmot 15 pluss-grader utover formiddagen. Derefter disig himmel, regn og yr. Med 12 pluss-grader og nokså mørkt klokken 21.30. Ankom meg med posten i dag et brev datert 04.09. 2014 fra Politiet med bekreftelse på anmeldt forhold ( ekstern ). Denne gangen har de altså umaket seg til å sende en bekreftelse i forhold til min politi-anmeldelse. I dag rekker jeg neppe noe Facebook eller å skrive noe her. Har mye annet pc-relatert som også må gjøres og mye annet som jeg heller ikke rekker. Blandt annet også gyldne, saftige Shiro-plommer som skulle ha vært konservert i flere dager nu. Høstet fra rett utenfor her, mens nesle-sommerfugler, bier, veps, fluer og små-fugler i en sfære omkring treet ivrig i mange dager forsynte seg grovt. Blå Vossa-plommer rakk jeg å få plukket inn endel av forleden dag. De er egentlig kanskje noe bedre enn de blå lignende som var her fra før av, og også noe tidligere. Men veldig mye bær og frukter og forskjellig her går også i år til dyrene og jorden. Prøver også å gi meg tid til blandt annet mindre hastig mat og til mere hvile og pause i arbeidet. Mørkt, yr, fuktig, lett regn og omkring 12 pluss-grader videre utover kvelden og mot midnatt.
   
---

---
*****

--07-- 
-- Dagboks-notater, søndag 07. september 2014, Vinberget: 

   Helt mørkt, regn, yr og omkring 13 pluss-grader Celsius her ute i natt. Disig og nokså mye regn og noe vind frem mot grå-lysningen og utover formiddagen frem mot 11-tiden. Derefter noe lettere overskyet, uten nedbør og omkring 15 pluss-grader. Men disig luft og mere nedbør igjen fra omkring 15.30-tiden. Mindre nedbør omkring 18.30-tiden. Disig, vått, yr og omkring 12 pluss-grader klokken 19.30. Halv-mørkt, fuktig og 11 klokken 21. Nokså mørkt og regn fra før klokken 21.30. Omtrent det samme med 10 pluss-grader mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 07.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203144140299122

   Forakt for familien og forakt for lov og rett og menneske-rettighetene er flere ti-år gammel og stadig forsterket Arbeiderparti-politikk i Norge.

   Med smittsomt kriminelt myndighets-misbruk og makt-misbruk perverterte Arbeiderpartiet stadig mere og mere Norge. Og mennesker og familier degraderes, diskrimineres, mishandles og ødelegges.

   Tydelige eksempler på deres politikk i tråd med dette har vært og er veldig mange, uten at jeg skal si særlig mye om dette her nu. Men jeg skal herunder gjengi endel stoff om dette jeg skrev i 1997.

   *

   Arbeiderpartiets nestleder og varaordfører i 1923, Edvard Bull, skriver og sier følgende i 1923:
   "Vi skal gjøre skolen verdslig, liksom sykepleien og begravelsen, ekteskapet og fødsels- registreringen. Vi skal sloss uforsonlig med den bestående offisielle lutherdom, som med andre fordummende sekter.
   Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk, fordi vi mener at religionen i og for seg er en privatsak. Barna skal gjøres til sosialister og det er lœrerne som skal gjøre dem til det. Skal vi skape den sosialistiske skole, må vi ha makten i skolestyrene og i kommunestyrene og bruke vår makt hensynsløst. Vi vil bort fra alt det barbariske og fra den usunne lœre og moral, som barna lœrer gjennom religionsundervisningen. Skolepolitikk er klassepolitikk. (...)
   Først må alle lærerskoler bli offentlige. Bare når staten har hånd om hele lærerutdannelsen, kan en ha kontroll med hva barna lærer. Så må religionsundervisningen ut av skolen. (...) Hele skolen må gjennomsyres av den sosialistiske tankegang. Og den eneste måte vi kan nå dette på er, så vidt jeg kan se, at der bare ansettes sosialistiske lærere. Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det. Skal vi skape den sosialistiske skole, må vi ha makten i skolestyre og kommunestyre og bruke den hensynsløst."

   Foreldreretten er hovedtemaet i boken "Foreldrerett og friskolekamp. Festskrift til rektor Hans Bovim på 70- årsdagen 31. mai 1985", et festskrift på ca. 200 boksider med Jon Kvalbein som redaktør og med mange bidragsytere. Festskriftet er en artikkelsamling som efter forordet innledes med en artikkel av jubilanten Hans Bovim - "Foreldrerett og foreldreforpliktelse", opprinnelig fra 1953. Denne hans artikkel innledes med ordene:
   "I dag reises foreldrerettskravet med styrke også hos oss, og årsaken er den gamle: det offentlige undervisningsvesen gjør mer og mer krav på å få være alene om å gi ungdommen undervisning og opplæring."

   Hvordan rimer dette med Menneskerettsloven V1&2 P1 Art 2:
   "Rett til utdanning: Ingen skal bli nektet retten til utdannelse. Funksjoner staten påtar seg i utdannelse og undervisning, skal den utøve med respekt for foreldres rett til å sikre slik utdannelse og undervisning i samsvar med deres egen religiøse og filosofiske overbevisning."

   Og med f.eks. Menneskerettsloven V7&8 Art 29 p1b&c:
   "1. Partene er enige om at barnets utdannelse skal ta sikte på:
   b)  å utvikle respekt for menneskerettighetene og de grunnleggende friheter og for prinsippene nedfelt i De forente nasjoners pakt,
    c)  å utvikle respekt for barnets foreldre, dets egen kulturelle identitet, språk og verdier, for de nasjonale verdier i det land barnet bor, landet hvor han eller hun eventuelt kommer fra og for kulturer som er forskjellige fra barnets egen kultur."

   *

   Litt bakgrunns-historikk:

   Da nazistene ville tvinge vår ungdom inn i "Ungdomstjenesten" møtte de sterk motstand også fra foreldrehold og da i særlig grad nettopp gjennom kravet om en kristent motivert foreldrerett.
   De norske biskopers brev til nazi-ministrene Skancke og Stang, datert 14.02. 1942, omhandler blandt annet Mose-lovens 4. bud: "Du skal hedre din far og din mor så det går deg godt og du får leve lenge i landet som Herren din Gud gav deg." Den 4. paragrafen av De ti bud som fyndig uttrykker den selvfølgelighet og pakt at vi skal og må respektere våre Store foreldre, Fader vår og Moder jord, og Deres gjenbilde i våre jordiske foreldre. Sentrale, vesentlige og elementære ord for oss alle.

   Biskopene sa bl.a.:
   "Grunnforholdet mellom foreldre og barn er en skaperordning, et Gudsbestemt forhold, som består ubrytelig og hellig for alle hjem. Det ansvar og den rett som deri er gitt hjemmet, er derfor ubetinget og uoppløselig. (...) Hver mor og far har det fulle ansvar også for hvordan de har tillatt andre å være med å forme deres barns karakter, tro og overbevisning. Dette samvittighetsansvar legger ikke bare en plikt på foreldrene, men gir dem også en ukrenkelig rett.
   På samme måte er det fjerde bud - Hedre din far og din mor - for barna ikke bare en plikt, men en rett, gitt dem av Gud. Et godt hjems indre frihet har alltid vært en grunnpillar i vårt samfunn, og ingen kan med tvang bryte inn i hjemmet og fremkalle et motsetningsforhold eller et skille mellom foreldre og barn uten at Guds bud da blir trådt under fot.
   I alt dette står kirken og foreldrene ubrytelig bundet av sin samvittighet og av Guds hellige befaling.
   Den som vil søke å tvinge barna ut av foreldrenes ansvarshånd og bryte hjemmets guddommelige rett, han vil med det samme tvinge foreldrene til den ytterste samvittighetshandling. Hver far og mor vet at de engang skal stå den Allmektige til ansvar for hvordan de har oppdratt eller latt oppdra sine barn. De må her alltid lyde Gud mer enn mennesker."
   I prestenes erklæring, opplest i kirken søndag 22. mars 1942, gjentas de samme argumenter, og man uttaler også følgende i tillegg: "Så har da foreldrene av Gud fått en rett til og en myndighet over sine barn som ingen kan ta fra dem så lenge de øver denne rett og myndighet over det av Gud gitte oppdrag".

   I sin bok "Nye innhogg og utsyn" (1964) i norsk historie skriver Halvdan Koht i det avsluttende kapittelet "Frå klasse-solidaritet til samfunns-solidaritet", at:
   "Samkjensla i striden for eit nytt samfunn blir ikkje avgrensa berre til arbeidarklassa i trongaste meininga, men kjem til å gjelde alle som arbeider, alle som lever berre av arbeidet sitt, - lønns-takarane, som vi no ofte seier."
   Dette har Halvdan Koht rett i. Solidariteten med medmennesket i forskjellige samfunn blir større, utvides. Men det er stadig, og nu mere ideologisk, klassekamp som råder grunnen. Halvdan Koht var selv en av førerne i denne klassekampen, som medførte mere ensidig industrialisering, byråkratisering og ødeleggelser i stor stil av landskapene og atmosfæren.
   Halvdan Koht sier også med rette at "sjølve det politiske demokratiet var ei føresetning og framhjelp for makta åt Arbeiderpartiet". Og at: "Framgangen for den sosialistiske arbeidarreisinga vart eit slåande sidestykke til historia om vinstre-partiet her i landet. Vinstre var fødd av klassereising, det òg, - ei bondereising mot eit embetsvelde som stødde seg på ei overklasse av forretningsfolk. (...) Sjølvsagt måtte striden fra førsten vera huvudsaka. Og i politikken kunne han lenge sjå rett vonlaus ut. Men det markerte da eit steg", sier han videre, "på framgangsvegen her òg, da just i hundreårs-skiftet den faglege lands-organisasjonen (sia best kjent som LO) og arbeidsgjevar-foreininga reiste seg mot einannan som stormaktene i arbeidslivet".
   Han sier bl.a. videre: "Etter dei nasjonal-politiske spørsmåla var løyst med unionssprengninga i 1905, kunne dei økonomiske og sosiale spørsmåla få fullare rådedom i interessene hos folket. Samstundes var det at elektrisitet og ny teknikk for alvor tok til å laga om det norske samfunnet. Nye klasse-motsetninger kvesste seg til. Og hadde bondestriden kunna halde seg innafor dei nasjonale grensene, så fekk både industri-kapitalismen og arbeidar-sosialismen samanheng med internasjonal strid. Vi som levde med i den første verdenskrig, vi har levande med i oss minnet om koss stor-jobbinga skapte både ein ny rikmannsmentalitet og ein mektig underklasse-harme. Aldri før hadde vi sett så tydeleg og i så avskræmeleg form kapitalistisk utsugarvilje. Difor vekte det slik jubel og slike voner da dei russiske kommunistane gjorde sin revolusjon i 1917 og dei tyske sosialdemokratane gjorde sin revolusjon i 1918. Det ga ein veldig kveik til arbeidarreising i alle land, - sjølvsagt i Noreg òg. Dei to revolusjonane ga oss vonbrot på kvar si vis. Det sosialistiske samfunnet dei organiserte i Russland, vart etter kvart til eit byråkratisk tyranni som stridde imot alle våre tankar om demokrati og fridom. Og det tyske sosialdemokratiet synte seg maktlaust til å gjennomføre noko slags sosialisme. (...) Arbeidarpartiet fekk den første store politiske framgangen sin med stortingsvala i 1927, med det same den eine av dei utskilde gruppene hadde komi tilbake i partiet. Det førte til den stutte regjerings-freistnaden i 1928 og til den sterkare motstands-vilje hos dei andre partia. Men så kom ein varigare framgang med vala i 1933, og da Arbeidarpartiet skipa ny regjering i 1935, da var det verste motstandet brote. No hadde partiet eit tillits-grunnlag i folket som heldt det oppe gjennom allslags stridar og vanskar. Da det hadde den store sigers-demonstrasjonen sin i Oslo søndagen den 2. juni 1935, da gikk toget fram under merket: By og land hand i hand! Arbeidar-regjeringa skulle vera ei folkeregjering, og parti-politikken skulle meir og meir vera ein politikk for heile folket. (...) Da Arbeidarpartiet gikk til val i 1933 under kamp-ropet: Heile folket i arbeid! da vart det frå dei andre partia helsa med spott-ord om luftig utopi. I dag er alle parti samde om at full sysselsetting for alle folk i landet må vera eit vilkår for alle politiske tiltak. Det er den største sigeren Arbeidarpartiet har vunni."
   Halvdan Koht er gjennomsyret av begeistring for Arbeiderpartiets fremgang. Ideene om arbeiderklassens herrevelde har imidlertid samtidig også negativt bl.a. medført en reduksjon av menneskeverdet. Naturlig nok. En faktisk treffende paralell kan være å betenke at det over portalene til Hitler-Tysklands konsentrasjonsleire i smijern stod påskrevet: "Arbeidermakt frigjør!"

   I 1990 utkom en slags selvbiografisk bok ifra en av de sentrale pionerene i det norske Arbeiderpartiet i begynnelsen av vårt århundrede, som betegnende belyser endel av dette, - på hans 90-årsdag: Johan Vogts bok "På talefot med sin egen ungdom". Her sier han i begynnelsen av boken:
   "Fra året 1923 og frem til midten av 1960-årene var det i vårt land, i forhold til folketallet, flere eks-kommunister enn i noe annet land i verden.
   Det norske Arbeiderparti hadde vært det eneste masse-parti som etter den russiske revolusjon hadde meldt seg inn i den nye kommunistiske Internasjonale. Dette eventyr varte bare i fire år. Det kom til brudd i 1923. Det norske Arbeiderparti ville ikke bøye seg for Internasjonalens statutter, som tilsa de enkelte nasjonale partiene å følge de beslutninger som måtte bli tatt av ledelsen i Moskva.
   I nesten tyve år etter frigjøringen ble Norge regjert av eks-kommunister. Vi kan godt si: Vi var i dette tidsrom ekskommunistenes eldorado.
   (...) I går kommunist. Idag sosialdemokrat. Vi kan kanskje imøtese at det sovjetiske kommunistparti i et av de kommende årene vil foreta en tilsvarende navneforandring."

   Johan Vogt var selv ifra begynnelsen med i den beryktede - og innflytelsesrike - kommunistiske Mot Dag-bevegelsen i kretsen omkring Arbeiderpartiet, stiftet av Erling Falk, noen få år efter at han hjemkom fra Amerika i 1918, og Mot Dag ble formelt oppløst våren 1936 og medlemmene trådte inn i Det norske Arbeiderpartiet. Denne bevegelsen ble bl.a. kjent for oversettelsen (av Erling Falk) og utgivelsen av Karl Marxs` "Das Kapital" på norsk, og utgivelsen av "Arbeidernes leksikon", og bl.a., med Karl Evang i spissen, utgivelsen av den lille boken "Fødselsregulering" på Fram forlag i 1930 og håndbøkene "Seksuell opplysning" i 1933 og 1934.
   Johan Vogt sier, at: "De fleste av denne gruppes medlemmer sitter nå i betydningsfulle stillinger i vårt samfunn, i Kongens råd, i Stortinget, som administrasjonssjefer, som direktører og byråsjefer, og et par som professorer." Litt efterpå gjengir Johan Vogt et stykke han efter sigende skrev i 1955, hvor han bl.a. snakker om det samme. Der står det: "Det norske samfunn regjeres i dag av Det norske Arbeiderparti, som for litt over tretti år siden hadde et kommunistisk program. De aller fleste av dem som nå sitter i Arbeiderpartiets ledelse og som har passert 50-årsalderen, var i årene 1920-23 medlemmer av Den kommunistiske Internasjonale. Dette gjelder således for alle de statsministre og for de aller fleste av de statsråder vi har hatt i vårt land de siste 20 år. Noen av de mest fremtredende menn innenfor Det norske Arbeiderparti i dag var i året 1923, da Arbeiderpartiet tok sitt brudd med Komintern, endog med på å stifte Norges Kommunistiske Parti, og var i flere år sentrale medlemmer av denne nye kommunistiske organisasjonen. Dette gjelder således for den nåværende formann for Arbeidernes faglige Landsorganisasjon og for den nåværende hovedredaktør av Arbeiderbladet.
   Vårt land er idag, kort sagt, regjert hovedsaklig av menn som i sin ungdom har gått gjennom en mer eller mindre langvarig kommunistisk fase.
   Norge står her, vel å merke, i en særstilling i vår verden.
   Det er riktignok en tallrik skare av forhenværende kommunister i alle vestlige land. Disse var alle outsidere i sine samfunn dengang de var kommunister, men de fleste av dem er det også i dag. Noen av dem er fremragende skribenter. De har gitt opphavet til en helt ny litteraturgenre, som til dels er av høyst makaber art, - de eks-kommunistiske bekjennelsesskrifter. Det er imidlertid bare i ett land eks-kommunister har den politiske makt. Det er her hjemme hos oss selv.
   Dette særnorske fenomen er ofte nokså ubegripelig for amerikanerne, som vanligvis betrakter kommunister som en art forbrytere, og som bare levner en respektabel vei for ekskommunister; nemlig som angivere som utleverer sine tidligere medsammensvorne til det politiske overvåkingspoliti.
   Vi står hos oss unektelig i en noe annen stilling.
   Det sitter i vårt land så mange tidligere kommunister i regjeringen og i den offentlige administrasjon, at vi vanskelig kan tenke oss hvordan den norske stat ville se ut hvis vi hos oss skulle følge amerikanske metoder.
   På tross av at vårt land således på sett og vis er eks-kommunistenes eldorado, spiller problemet om eks-kommunisme praktisk talt ingen rolle i vår offentlige debatt.
   
   (...) Det er også mulig at eks-kommunismens problemer og eks-kommunistenes psykologi ikke har vært tatt opp til behandling her hjemme, ut fra våre egne erfaringer, nettopp fordi eks-kommunisme hos oss er et så alment fenomen, at en analyse av det ikke kan gi plass for noen som helst sensasjonelle avsløringer."

   Sier Johan Vogt. Johan Vogt siterer - nærsagt i de samme åndedragene - også noen ord ifra et essay av Henrik Groth som skildrer Mot Dag-bevegelsen, hvor det bl.a. blir sagt følgende:
   "Følelser og tankegang blev tvunget ind under en slags indre økonomi og rettet mot det "fælles beste". Hvis dette "fælles beste" hadde været godt nok, eller hvis det overhodet hadde været godt nok at la sin personlighet avrunde til fordel for en kollektiv hensigtsmæssighet, saa hadde det ikke været nogen grund til at klage. Men den nye generation paatok sig med glædeløs ildhu ørkenvandringen: partiene. Eller rettere: partiet. De enkeltes værdi for dette blev litt efter litt ensbetydende med deres værdi som individer. En ny vurdering av mennesker og ideer trængte igjennem. Det var ikke længer tidsmæssig at forbinde sin tilværelse med selvstændige pretentioner; en uavkortet individuel opfatning, som ikke lot sig ramme inn i en partiutformet meningsytring, blev en formaalsløs og i vor tid utilladelig luksus. Men det vil ikke kunne negtes: for mange faldt det mistænkelig let at gi avkald paa en slik luksus. (...) Og den avgrund av manglende menneskekundskap, som kommunismen bygger paa naar den en sjelden gang er konstruktiv, tok gjestfrit imot alle som kunde undvære en selvbevisst individualitet og dermed kundskapen om dybden i andre menneskers følelser og motiver."

   *

   Mange av våre menneske-rettigheter omhandler dette med familie, foreldre og barn. For eksempel også disse:
 
   Menneskerettsloven V5&6 Art 23 p1:
   "Familien er den naturlige og grunnleggende samfunnsenhet og har krav på beskyttelse av samfunnet og staten."

   Menneskerettsloven V7&8 Art 7:
   "1. Barnet skal registreres umiddelbart etter fødselen og skal fra fødselen ha rett til et navn, rett til å erverve et statsborgerskap, og, så langt det er mulig, rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg fra dem.
   2. Partene skal sikre gjennomføringen av disse rettighetene i samsvar med sin nasjonale lovgivning og sine forpliktelser i henhold til relevante internasjonale instrumenter på dette området, særlig når barnet ellers ville blitt statsløs."

   Menneskerettsloven V7&8 Art 29 punkt 1:
   "1. Partene er enige om at barnets utdanning skal ta sikte på:
   a)    å utvikle barnets personlighet, talenter og psykiske og fysiske evner så langt det er mulig,
   b)    å utvikle respekt for menneskerettighetene og de grunnleggende friheter og for prinsippene nedfelt i De forente nasjoners pakt,
   c)    å utvikle respekt for barnets foreldre, dets egen kulturelle identitet, språk og verdier, for de nasjonale verdier i det land barnet bor, landet hvor han eller hun eventuelt kommer fra og for kulturer som er forskjellige fra barnets egen kultur,
   d)    å forberede barnet til et ansvarlig liv i et fritt samfunn i en ånd av forståelse, fred, toleranse, likestilling mellom kjønnene og vennskap mellom alle folkeslag, etniske, nasjonale og religiøse grupper og personer som tilhører urbefolkningen,
   e)    å fremme respekten for det naturlige miljø."

   Menneskerettsloven V1&2 P1 Art 2:
   "Rett til utdanning: Ingen skal bli nektet retten til utdannelse. Funksjoner staten påtar seg i utdannelse og undervisning, skal den utøve med respekt for foreldres rett til å sikre slik utdannelse og undervisning i samsvar med deres egen religiøse og filosofiske overbevisning."

   Verdenserklæringen om menneskerettighetene, Art 16:
   "1. Voksne menn og kvinner har rett til å gifte seg og stifte familie uten noen begrensning som skyldes rase, nasjonalitet eller religion. De har krav på like rettigheter ved inngåelse av ekteskapet, under ekteskapet og ved dets oppløsning.
   2. Ekteskap må bare inngås etter fritt og fullt samtykke av de vordende ektefeller.
   3. Familien er den naturlige og grunnleggende enhet i samfunnet og har krav på samfunnets og statens beskyttelse."

   & Art 26 p 3:
   "Foreldrene skal velge den art av undervisning som deres barn skal få."

   & Art 28:
   "Enhver har krav på en sosial og internasjonal orden som fullt ut kan virkeliggjøre de rettigheter og friheter som er nevnt i denne erklæring."

   & Art 30:
   "Intet i denne erklæring skal tolkes slik at det gir noen stat, gruppe eller person rett til å ta del i noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som er nevnt i Erklæringen."

   Menneskerettsloven V5&6 Art 26:
   "Alle er like for loven og har uten noen form for forskjellsbehandling rett til lik beskyttelse av loven. I dette øyemed skal lovgivningen forby enhver form for forskjellsbehandling og sikre alle likeverdig og effektiv beskyttelse mot forskjellsbehandling på noe slikt grunnlag som rase, hudfarge, kjønn, språk, religion, politisk eller annen oppfatning, nasjonal eller sosial opprinnelse, eiendom, fødsel eller stilling forøvrig."

   Menneskerettsloven V7&8 Art 2:
   "1. De stater som er part i denne konvensjon, skal respektere og sikre de rettigheter som er fastsatt i denne konvensjon for ethvert barn innenfor deres jurisdiksjon, uten diskriminering av noe slag og uten hensyn til barnets, dets foreldres eller verges rase, hudfarge, kjønn, språk, religion, politiske eller annen oppfatning, nasjonale, etniske eller sosiale opprinnelse, eiendomsforhold, funksjonshemming, fødsel eller annen stilling.
   2. Partene skal treffe alle egnede tiltak for å sikre at barnet beskyttes mot enhver form for diskriminering eller straff på grunn av sine foreldres, sin verges eller familiemedlemmers stilling, virksomhet, meningsytringer eller tro."

   *

   Rune L. Hansen:
   Mere fra 1997 p
å blandt annet følgende link:
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/DIVERSE/ANNET/hunwww/Hun9704a.htm

   
---
---

   Rune L. Hansen, 07.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203144129338848

   Arbeiderpartiets psyke sinn

   Mye av det jeg offentlig skrev i 1997 er ikke mindre aktuelt nu enn da.
   Her er noen eksempler
   
   
17.10. 1997, HUN www / Notater / Rune L. Hansen:

   Arbeiderpartiets psyke sinn

   At Arbeiderpartiets kriminelle tvangspolitikk frem til disse dager rett og slett har vært et grøsselig, umenneskelig terrorregime er noe de aller fleste voksne mennesker i vårt land har visst om og vet. Selv om de færreste har våget å si noe særlig om det. Det har de ikke våget av frykt for selv å bli nestemann i den sorte heksegryten.
   Grunnen til at Arbeiderpartiet har villet ha og har hatt omtrent totalitær kontroll med det offentlige og kommunale byråkratiet i vårt land, og med massemedian, rettsvesenet, kulturlivet, skolene, kirken, næringslivet, arbeidsmarkedet, helsevesenet, familiene, osv., - er hva, tror du?
   Det har for de fleste vært tryggest å ikke si for mye om dette!
   Det har vært tryggest, på tvers av lov og rett, menneskelighet, dyder, de 10 budene, osv., å ikke si for mye om dette - å holde seg til de ovenifra kommende frasene og babbelet, å være korrupte, lydige undersåtter!
   Omtrent alle og enhver voksen i vårt land vet hva de har kunnet risikere:
   Å miste karriére-mulighetene, å bli frastjålet sine barn, å bli innesperret på et psykiatrisk sykehus, tvangsmedisinering, lobotomisering, sterilisering, å bli forfulgt, å bli ruinert, å bli satt i rennesteinen av Sosialkontorene, osv.!
   Noe som foregår optimalt sterilt og hygienisk.
   De forurettede forsvinner, blir borte vekke - usynlige, ikke mere eksisterende i den offentlige anstendighetens navn. Bare i den bortgjemte avgrunnen, og i graven.
   I massegraven med de! Bort vekk fra våre øyne!
   Her er ingen nød! Her er ingen korrupsjon! Her er ingen terror!
   Alt annet er overdrivelser og sykelighet!
   Her er tilfredshet, fryd og gammen!
   Her går skremsel og glemsel hånd i hånd!
   Skolerte kjøttkaker i buljongkraft! Mmm!
   Nydelige, og ubetydelige!
   Idealene skal være forgjengelighet, sex, Jantelov og glemsel, - heltene skal være sportsidoler, underholdningsklovner og pengestrebere. Optimalt intetsigende og likegyldige.
   Premieduster vil vi ha!
   *
   Premieduster som ikke tror på sannheten og virkeligheten.
   Og som hverken tror på det de ser eller de ikke ser.
   Det er det vi vil ha.
   Hvor mange så f.eks. Arnold Juklerød da han satt 11 år på "lukket avdeling" på Gaustad psykiatriske sykehus i Oslo, og i de 25 årene han var berøvet sitt menneskeverd?
   Og hvor mange vet hva hans sak dreide seg om? Til tross for at han fortalte om dette i 25 år, til han i januar 1996 døde 71 år gammel.
   Han var en av de sterkeste. Så sterk - og dette sier ikke lite! - at Arbeiderpartiet og kompani ikke klarte å kverke ham fullstendig i løpet av alle disse årene! En av de ytterst få som overlevde så mye at han klarte å kunne snakke, - selv om nesten alle dører og ører ble stengt for ham!
   Hans sak dreide seg om en skolestrid i Kragerø kommune i Øst-Norge i 1960-70-årene, som avslørte at sentrale myndigheter bevisst dirigerte og lurte skoledirektører og lokale skolemyndigheter rundt om i Norge til å fatte lovstridige vedtak for å gjennomføre skole-sentraliseringer. Og om en Arnold Juklerød som i hjemstedets skolekrets enstemmig, mot sin egen stemme, ble valgt til formann for en aksjonskomitè for å bevare sin skolekrets - og som i all enkelhet avslørte skolemyndighetenes lovstridigheter. Og derefter fikk gjennomgå! Som nevnt. Uten å ha gjort noe som helst galt, eller vært den minste smule gal! Tvert om, - bare mere ansvarsbevisst og redelig enn de fleste.
   Arbeiderpartiet satte bl.a. altså psykiatrien på ham - som skikken og bruken er i så mange andre fascistis-marxistiske totalitære regimer.
   Dette og de nevnte metoder, m.m., har fordekt vært skikken og bruken i det norske Arbeiderpartiet frem til disse dager."

   Mere på linken:
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/DIVERSE/ANNET/hunwww/Not2.htm

   *

   Jeg skrev i samme 1997 blandt annet også følgende:

   "Gro & kompani i Arbeiderparti-regjeringen - mentaliteten der - er så iherdig opptatt av tvang, mental uniformering og kontroll at "ingen" tror det er mulig i et land som Norge. Hun er det beste argument for at det var for lite fri abort i tiden før hun ble født. Æres den som æres bør. Sentralisering, kastevesenets oppblomstring, salg av nasjonen, den store familieoppløsningen, fosterdrap an mass på linje med gamle kong Herodes, likkjole til småindustrien og det private iniativ, maskuliniseringen og fremmedgjøringen av kvinnene, den organiserte egoismens stormannsgalskap, Forvaltningsstatens mentale uniformering, fordekthet og selvhevelse over lov og rett, over ærlighet, over miljøhensyn, over menneskelighet, over selvstendig tenkning, osv., osv. - jovisst, hun og hennes mentalitet har æren for så mangt! (...)

   Gledeligvis er Arbeiderpartiet blitt mere og mere omstridt i vårt land de siste årene. Men det er langt igjen før vi blir kvitt denne pest og plage for vårt land, som så sterkt er og har vært et uttrykk for erkjennelsens proletariat, organisert egoisme, babbel og onde sirkler!"

   Mere på linken:
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/DIVERSE/ANNET/hunwww/Not1.htm
 
   ***

   11.09. 1997, Rune L. Hansen: Diktaturstaten Norge - nu?

   Diktaturstaten Norge - nu?

   Overskriften kan skremme noen og enhver! Norge er da vel ikke noen diktaturstat?! Fikse idéer ...
   Nei, jasså ja! Så betenk dette mitt spørsmål først, før du leser videre: Oppkomsten av et terrorregime, av en diktaturstat, forutsetter nær sagt at en til dels stor andel i befolkningen har latt seg lure eller forholder seg sløve og likegyldige mht. vesentligheter som angår dette ... Er vi så lettlurte, sløve og likegyldige i Norge nu? Har vi vår frihet og vår kulturbasis - og vår samvittighet - i orden?

   Det er et saksforhold vedrørende Arbeiderpartiet som mere og mere grenseoverskridende har fått meg til å måpe i forundring. Og det er dette, at de efter hvert har kommet dithen at de totalitært i og angjeldende langt på vei det aller meste og viktigste i våre hverdagsliv forlanger å få ha kontroll og en ganske så bestemt styring med våre liv. Ved å vedta og å endre lover og reformer, og ved å forbigå de som allerede finnes - også internasjonale menneskerettighetskonvensjoner og fellesmenneskelige verdinormer, samt også å forbigå vårt eget Storting. Frenetisk vil de ha totalitær kontroll og styring med alt! Og er de villige til umenneskelighet, lovstridigheter, løgn, bortforklaringer og hemmelighetsstempling for å oppnå, og å fortsette med, å ha en slik makt!

   Så til de grader frenetisk at jeg altfor ofte har spurt meg selv, om de kanskje egentlig gjør det for å se hvor langt de kan gå i forhold til Ola og Kari Nordmann - før resultatet blir protest og tilbaketrekning, eller åpen krig! Og når de ser at så ikke skjer, samme hva de finner på og forlanger, så fortsetter de bare enda lengre, og ser at ingenting særlig av noen som helst betydning enda skjer, uansett, som ikke svært så lett lar seg bortforklare eller undertrykke, men ser at interessegrupper (særlig økonomiske) hist og pist isteden hyller de og støtter de og roper efter mere av samme ulla - vel, noen grupperinger eller individer også på moderasjon eller revisjon - men, i det store og hele, ingenting skjer! Bare de er påpasselige med ikke å la folk få se rødt blod, og påpasselige med at Arbeiderpartiets egne sitter i de fleste av landets nøkkelposisjoner mht. å utøve makt. Og at disse tjenestemenn alle som en er klar over, helst ubevisst, at deres karriere og stilling - for ikke å si situasjon og fremtid, og hverdagsliv - er avhengig av ærgjerrig lydighet, mht. signaler og retningslinjer som utgår ifra "høyeste hold"! Bare da kan de få være hevet over lov og rett, og gjøre penger og ære. Samtidig må i så måte den ene alltid være den andres vokter.
   Og befolkningen iøvrig må holdes i sjakk med tvangspolitikk, utrygghet, frykt for å falle utenfor, stress, underholdning, bråk og spetakkel, mental uniformering via massemediaen og skolene i monopolisert lydighet, anstendighetsnormen, "Barnevernet", Sosialkontorene / Fattigkassen, Psykiatrien, osv. - i det heletatt være passelig grovt plaget og utrygge. Samtidig som befolkningen også nu og da må fremvises glansbilder av lov og rett og menneskelighet, og håp og idyll! For ikke fullstendig å gå opp i limingen. Et av poengene er jo å holde og å beholde uretten mest mulig usynlig.
   Og - Sodoma og Gomorra levde iallefall mens de levde - i nuet! Eller hva? Før det tar slutt - før vår jordiske virkelighet og vår eksistens nasjonalt og globalt er underminert helt, så har vi vel i all vår klokskap oppfunnet og bygd romskip som kan ta oss med opp til månen, eller videre inn i himmelen ... Skal vi kalle det Star Wars, eller Babylon system A/S? Eller Hovmod A/S kanskje, nei vel, ikke?! Babylon, - er ikke det Fandens tøs da? Uff da - nå banner jeg vel også! - Som om Fanden eller Skjøgen skulle finnes! Milde Moses! Har jeg helt gått ifra forstanden egentlig?!
   Nok galskap! Ironi - eller hvem sin virkelighets poesi? Minste motstands vei - er vel nåløyet?
   Hva når minste motstands vei banker på din dør? Hva når den kortsiktige og innskrenkede egoismen ikke gjenkjenner hverken menneskebarnet - eller Fanden?
   Om du har det vondt og ikke har lyktes enda eller kjenner deg ille til mote - eller kjenne noen som har det sånn ... Så er det vel bare deg - må du iallfall i så fall tro - som har det slik!
   Jantelov, løgn, tvang og egoisme går godt sammen i et terrorregime.

   Norge - et av verdens rikeste land, iallfall i materiell henseende, i disse dager! De nye og slipsbekledde oljesjeikenes land! Hva gjør det vel om forskjellene mellom de som har minst og de som har mest, og mellom fattige og rike, øker og øker - det lar seg en smule både dysse ned og bortforklares, likså vel som selvmordshyppighet, ensomhet, mistrivsel, osv. - når samtidig pr. idag omkring 40.000 nye mennesker i befolkningen har klart å karre til seg å bli millionærer; - og er nær sagt levende bevis og vitnesbyrd om at det går an! Ikke bare med Lotto!

   Så er Norge kanskje likevel ikke noen diktaturstat nu da?
   Vel. Kanskje det kan være en idé for noen og enhver å undersøke dette litt nærmere og i det egentlige sin verden? Med din egen kropp, og det indre av den?

   ***

   Og jeg skrev i 1997 videre blandt annet følgende:

   01.09. 1997, Rune L. Hansen: Arbeiderpartiet i innspurten til enda 4 år!

   Jeg kunne ha blitt kvalm når jeg hørte Torbjørn Jagland på tv ifra talerstolen si at Arbeiderpartiets politikk omsetter den kristne nestekjærligheten til politikk. Men jeg ble ikke kvalm. Men jeg ble heller noe i retning av sint og trist, - fordi jeg vet at en stor andel av det norske folk sluker det som blir sagt ifra "høyeste hold" rått og direkte. Og jeg ble en smule overrasket over at han tillot seg å si noe slikt, noe så til de grader usant og langt borte vekke ifra sannheten og virkeligheten - angående kristendommen og medmenneskelighet!
   Det var ikke usannheten som overrasket meg, - slikt er en vant med i tonnevis ifra Arbeiderpartiet. Men dette at Arbeiderpartiet nå tilsynelatende omfavner sin hovedfiende gjennom mange tiår - kristendommen og medmenneskeligheten -, det overrasket meg en smule. Men bare en smule! Egentlig så har jeg vel i de siste par årene i allefall bare forventet at så kom til å skje. Og særlig kanskje i det aller siste. For å snu misnøyen i befolkningen og nedgangstidene for Arbeiderpartiet trengtes - sett ifra deres side - nettopp en slik taktisk fulltreffer.
   Og den satt! Og i siste liten!
   Hva kan kristenfolket i vårt land annet enn å måpe perplekse?! Og hva med folk flest?
   Folk flest vil nok, i dypet av seg selv, beundre en slik omfavnelse av kristendommen og nestekjærligheten, og anse den for en proklamasjon eller altså bekjennelse. En bekjennelse som vekker håp, og håp om fornyelse. Og som på forunderlig slags vis vekker tillit! Nesten så en fornemmer en sval, suggetiv, liten bris - nesten som en vårbris - av vekkelse og frelse!
   Her har kristenfolket igjen for sin enda ikke klare og entydige avstandtagen til Arbeiderpartiet! - Den satt, tenker jeg, - sier Torbjørn Jagland og Arbeiderpartiet stille i sitt indre. - En unnfallenhet og feighet de skal få betale dyrt for!
   Dermed er det bare for Torbjørn Jagland å glad og rolig å skru på charmen - og la det ose av den - og seile medvinds resten av veien. Frem imot Stortingsvalget 1997 - noen få uker bare. Så får de andre i Arbeiderpartiet, bak kulissene, holde media med jernhånd langt borte ifra alt og ethvert som kan skape forstyrrelser - i innspurten.
   Iøvrig er jo - på toppen av det hele - noe av nestekjærlighetens vesen dette å kunne og å ville vende det andre kinnet til. Noe ifra Bibelen og Jesus som ikke engang trenger å bli bortforklart, men som også kan bli - og helst blir - forstått overfladisk, til fordel for likegyldighet og likegyldighetens atmosfære ...
   - I løpet av de neste 4 årene har vi fullstendiggjort vårt arbeide med å overta Den norske kirke, og å kvele denne og kristendommen i Norge. Og har sikret vår fremtid og de kommende generasjoner ytterligere gjennom Reform 97 i skoleverket, og 6-åringreformen som tilstrammer grepet enda mere på vår kontroll med folkesjelen - og vårt grep på massemediaen, - og arbeidsmarkedet og næringslivet, og rettsvesenet! Med mere!
   Komplett fullkomment! Nydelig! Da blir vi uovervinnelige! Enda mere!

   Mere på linken:
   http://hunwww.net/ekte-kristendom/SAKER/MENNESKEVERN-DVD-RLH/MENNESKEVERN/DIVERSE/ANNET/hunwww/Not2.htm

   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 07.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152251227151875

   Husk på å minne offentlige myndigheter om denne:

   EMK Art 17. Forbud mot misbruk av rettigheter
   Intet i denne konvensjon skal kunne bli tolket slik at det innebærer at noen stat, gruppe eller person har noen rett til å ta opp noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som er fastsatt her, eller til å begrense dem i større utstrekning enn konvensjonen gir anledning til.

   *

   Hilde Stein Reinskou:
   En forklaring på dette?

   Cath Woldstad:
   I forbindelse med hva Marius?

   Rune L. Hansen:
   Det er forvirrende for mange i dagens Norge at våre menneske-rettigheter sier en ting, mens den politiske "ånds-elite" så lenge og stadig konsekvent har sagt og sier det motsatte?

   
---
---

   Noralf Aunan, 07.09. 2014 via Marius Reikerås shared a link:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/745816042150151

   Alf Kollsete presenterer nok en gang våre skremmende samfunnsforhold på en både kort og meget presis måte:

   KVEN STYRER NORGE?
   
http://alfkollsete.wordpress.com/2014/09/07/kven-styrer-norge/
   alfkollsete.wordpress.com
   DEMOKRATISK STYRING BETYR FOLKESTYRE ! STORTINGET ER EIT FOLKEVALD ORGAN OG ER SÅLEIS INNBYGGARANE I NORGE SITT TALERØYR I ABSOLUTT ALLE SAKER SOM GJELD LANDET SINE BORGARAR!...

   *

   Ann Tove Buklev:
   Veldig bra! Oppfordrer samtidig lesere til å dele den.

   Jane Kile:
   skrev en kommentar, men den kunne ikke postes.

   Noralf Aunan Kollsete:
   er ekspert på klare og avslørende uttalelser om våre samfunnsforhold, og til og med på en kort form. Her har mange mye å lære.

   Ann Tove Buklev:
   Et språk og forfattet på en måte som folk forstår er bra!

   Noralf Aunan:
   Hvem kan egentlig bortforklare de klare realiteter Kollsete fremmer både klart og tydelig, til og med på en kort og enkel måte. Dette skrivet bør kunne brukes i utrolig mange forhold. De folkevalgte skal naturligvis stilles til ansvar når de slett ikke engang prøver å gjør den jobben de tross alt har tatt på seg.

   Unni Stangnes:
   WOW!!!

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat:
   "STORTINGET ER EIT FOLKEVALD ORGAN OG ER SÅLEIS INNBYGGARANE I NORGE SITT TALERØYR I ABSOLUTT ALLE SAKER SOM GJELD LANDET SINE BORGARAR!

   STORTINGET VEDTEK ALLE LOVER SOM GJELD FOR DEN ENKELTE BORGAR SIN RETTSSTILLING I EIT SAMFUNN BASERT PÅ RETTSSTATENS BERANDE/GRUNNLEGGJANDE PRINSIPP!

   REGJERINGA HAR ANSVARET FOR Å HANDHEVE ALLE LOVER OG REGLAR SOM ER VEDTEKNE AV STORTINGET!

   SÅVEL REGJERINGA SOM STORTINGET HAR EIT SOLEKLART ANSVAR FOR SJÅ TIL AT VEDTEKNE LOVER OG INTERNASJONALE KONVENSJONAR VERT ETTERLEVD!

   DERSOM DETTE IKKJE SKJER SVIKTAR DEI DEN BEFOLKNINGA DEI ER SETT TIL Å TJENE!!!

   DET ER SÅLEIS IKKJE NOK Å VEDTA LOVER OG SLUTTE SEG TIL INTERNASJONALE KONVENSJONAR, UTAN Å FYLGJE OPP OM DEN OFFENTLEGE FORVALTNING, HERUNDER PÅTALEMAKTA, BARNEVERNET, FYLKESNEMDENE OG DOMSTOLANE FUNGERER SLIK DEI SKAL!

   (...)
   DET ER DIFOR SNAKK OM EIT TERRORREGIME SOM HAR UTVIKLA SEG OVER TID, DER SÅVEL DEN SITJANDE REGJERINGA SOLBERG SOM STORTINGET STILLTIGANDE HAR UNDERGRAVE RETTSSTATENS OG DEMOKRATIETS BERANDE PRINSIPP!"

   
---

---
*****

--08--
-- Dagboks-notater, mandag 08. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt, vått og kontinuerlig regn her ute i natt, med omkring 10 pluss-grader Celsius. Helt lav disig himmel frem mot klokken 09.30. Derefter mindre disig og mindre overskyet utover formiddagen, med oppmot 15 pluss-grader frem mot klokken 13. Nokså jevnt noe lett overskyet med 14 pluss-grader klokken 15.30. Derefter gradvis også blålig himmel, med 12 pluss-grader klokken 17.30. Halv-mørkt og 9 klokken 21. Mørkt, full måne i sør-øst og 8 pluss-grader klokken 23. Omtrent det samme med 7 pluss-grader mot midnatt.
   
---

---
*****

--09--
-- Dagboks-notater, tirsdag 09. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt med grålig mørk himmel, aura omkring full måne mot sør-vest og 6 pluss-grader Celsius her ute i natt mot klokken 04. Disig himmel, yr og 12 frem mot klokken 09. Fuktig, disig lav himmel og tildels lett yr frem mot klokken 12. Omtrent det samme, med noe vind, men uten nedbør utover eftermiddagen. Mørkt, månen i øst og 9 pluss-grader frem mot klokken 22. 
En snartur innom Facebook sent på kvelden. Mørkt, grålig mørk himmel, noe stjerner, 8 pluss-grader og månen noe høyere i sør-øst klokken 23. Mot midnatt omtrent det samme.
   
---
---

   Marius Reikerås, 09.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152254613316875

   Vi nordmenn er nå noe for oss selv:) Kjøper vi en sjokolade på butikken som er gått ut på dato, er vi raske til å klage. Men, når rettssystemet gjør grove feil mot vår integritet, står vi ofte med lua i hånda.

   *

   Irene Sæther:
   Uff ja.... du har så rett Marius

   Svein Sjøblom:
   Vi er for dummsnille Marius Reikerås,!!!

   Bente Vik:
   Dumme?

   Cath Woldstad:
   Men så får du også bedre hjelp med din klage på kiwi enn du gjør med din klage til rettsvesenet har jeg skjønt.

   Åse Karin Karlsen:
   Ikke bare rettsapparatet : ( Alle etater som i utgangspunktet skal hjelpe : (

   Jan Trygve Harila:
   jepp

   Ronny Solheim:
   Er ikke så mange som har økonomi til å sloss mot rettsystemet. Man skal ha temmelig feit konto eller særdeles lite. Så alle de midt i mellom er sjanseløse. For min del har jeg brukt over 100 000 og saken har enda ikke kommet for retten.

   Bente Vik:
   Det er skammelig at det er slik. Føler med deg, Ronny. Og alle andre som utsettes for systematisk systemsvikt. Vennlig hilsen Bente.

   Ronny Solheim:
   En sak mot politiet

   Christin Kahya:
   Wow,jagge sant!

   May Brith Harestad Hollos:
   Sant men så bor vi jo i en politistat ! Gjør vi ikke ?

   Rolf Kjosmoen:
   ja og du kan også sikte til alle som klikker like og klager her inne på FB for de gjør ingenting i virkeligheten bare her inne.. : (

   Susanne Johansen:
   ja, det er vel en form for redsel for overmakta og som eg mange ganger hørt sies, det nytterno ikke å gjøre noe allikevel, man når ikke frem!

   Heidi Turid Dammann:
   Det fins jo ikke noe reelt klageorgan når rettsystemet gjør grove feil. Vi har ikke noe sted å henvende oss. Jeg skal nå prosedere selv mot Protector eierskifteforsikring i lagmannsretten. Etter tingrettsdommen fant jeg ut at den ene fagkyndige dommeren hadde oppdrag for Protector både før og rett etter rettssaken. Dommen bærer preg av dette. Jeg kontaktet domstoladministrasjonen. De ba meg kontakte tingretten. I tingretten fikk jeg møte med en dommer og jeg ba om å få anke på saksbehandlingsfeil fordi dommeren var inhabil. Det får du ikke sa dommeren. Det har ikke noe å si om en dommer er habil for en dommer kan skille.

   Heidi Turid Dammann:
   Så hvor står man. Protector har innrømmet i prosesskriv at dommeren hadde oppdrag for dem, men mener at det ikke er av viktighet for saken. Pressen vil ikke skrive om dette. De vil gjerne skrive om hvor uheldig jeg er med boligkjøp, men ikke hva jeg opplever innenfor rettsvesenet. Jeg skal prosedere 21 oktober mot senioradvokat i Protector. Jeg trodde jeg hadde krav på hjelp fra forberedende dommer i lagmannsretten, men hun er tydelig mer opptatt av å hjelpe Protector. Hvor skal jeg henvende meg?

   Cath Woldstad:
   Rolf Kjosmoen, det er en hel del mennesker, vanlige folk som deg og meg, som virkelig prøver å endre urettferdige/uverdige systemer. Men det er ikke enkelt å sloss mot overmakta. Fb hjelper oss og forenes, som er første steg mot å klare og endre ting.

   Rolf Kjosmoen:
   ja det er sant Cath Woldstad du er vel den som står svært mye på... håper du når frem til mange som til slutt står frem mot de skyldige : )

   Rolf Kjosmoen:
   Ja Susanne du er ine på noe, selv om Marius Reikerås, Cath Woldstad og endel andrew modig står frem så ser det ut til at myndighetene gir blaffen i deres og andres protester her inne på FB man MÅ stå sammen og ikke vike hvis de skulle komme med motaksjoner slik de gjorde med Marius da han ble satt inn på grunn av hannes protester, heldigvis endel vanskligre i dag da han sitter høyt oppe han også : ) .... man kan påvirke de politiske partier hvis alle går sammen og poster på deres FB sider .. for det er faktisk DU som bestemmer og ikke politikkerene, for de kan skiftes ut med DIN stemme..

   Reidun Synnøve Henningsen:
   Er vell mye økonomi opp i dette. Dn vanlige mann i gata har ikke mulighet til å kjempe flere års kamp for dt blir ofte år!

   Heidi Jensen:
   Såsantatte.

   Mette Solberg:
   Helt sant, rare greier det der, prøver vi å klage får vi en skrape i lakken, dvs anmeldelse...( snakker av erfaring)

   Gerd Isaksen:
   Når en klager på sjokoladen, får en som regel oppgjør/medhold der og da... Hvis en derimot klager på noe innen det offentlige, kan man ende opp som gjeldsslave, eller "bukke under" av utmattelsestaktikken som oftest blir brukt.. : )

   Helge Hamra:
   Jeg sa at jeg trodde det skulle være likhet for loven i en rettsal en gang, og da fikk jeg en reprimande fra dommer med påminnelse om at det var noe som het "forakt for retten ". Siden har jeg hatt en forakt for rettssystemet.....

   Signhild Andora E. Nerhus:
   Der traff du spikeren , så sant atte!!

   Åse Margareth Vimsa Thon:
   Denne deler jeg Marius.... er ikke så flink til å ordlegge meg, så da må jeg stjele litt.... : )

   Ann Elisabeth Eivindsen:
   Egentlig veldig underlig

   Anne Rønnaug Teigen:
   Som jeg tidligere har sagt, så har de fleste trodd det skulle være slik her i landet, om de har følt det både urimelig og galt. Det har da ikke vært noen vei å komme med klager vel? Håper det nå blir bedre, etter at det blir belyst? Burde vært førstesidestoff i alle aviser, som en stor nyhet! : ) : ) SANT!

   Owe Hernes:
   Vi har altfor mye tillit til det offentlige.

   Alma Larsen:
   : )

   Monicha Nyhuus Aas:
   Usunn holdning i en befolkning dette her , det truer muligheten til å bevare den gode freden vi er prisgitt med. Begynn å bry dere, når dere ser mennesker sliter med systemet, støtt dem, og hjelp dem, der dere kan. Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe !

   Anita Skippervik:
   Enklere å få ny sjokolade enn å få medhold i fornuftige rettsendringer. mange føler avgjerder blir feil og blir for utmatta til å kjempe mot eit autorativt system som rettsapparatet og staten.

   
---
---

   Marius Reikerås, 09.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152255106381875

   Her er Høyesteretts egen oppfatning av begrepet korrupsjon, inntatt i Rt 2014-1779:

   "Straffeloven § 276a første ledd har slik ordlyd:

   «For korrupsjon straffes den som
   a) for seg eller andre krever, mottar eller aksepterer et tilbud om en utilbørlig fordel i anledning av stilling, verv eller oppdrag, eller
   b) gir eller tilbyr noen en utilbørlig fordel i anledning av stilling, verv eller oppdrag.»

   (13) Det følger allerede av bestemmelsens ordlyd at det bare er de utilbørlige forhold som rammes. Dette understrekes også i lovens forarbeider, jf. NOU 2002:22 side 39 og Ot.prp.nr.78 (2002-2003) side 34 og side 55. Straffelovrådet gir uttrykk for at det ligger en ganske sterk fordømmelse i uttrykket utilbørlig, og i proposisjonen understrekes det at det må foreligge et klart klanderverdig forhold for at bestemmelsen skal kunne anvendes. På side 29 i proposisjonen utdypes dette slik:

   «Det er ikke tilstrekkelig at forholdet er kritikkverdig. Ved at loven bruker uttrykket 'utilbørlig' er det gitt en margin slik at tjenestemannen eller den næringsdrivende ikke skal kunne straffes med mindre det foreligger et ganske klart klanderverdig forhold. Vurderingen vil kunne variere noe fra område til område, og det må til syvende og sist overlates til domstolene å trekke grensen.»"

   *

   Anne-Lise Solli:
   det overlates for mye til skjønn (liker deg/liker deg ikke)

   Wenche Olafsen:
   Er rettspraksis korrekt eller "utilbørlig" i de fleste saker som er behandlet?

   Hilde Salvesen:
   Det vi ser er et monopolspill der bankene eier spillereglene & kan forandre dem når de vil/finner det hensiktsmessig, på din & min bekostning, uten at du & jeg kan melde oss ut av spillet...

   Den såkalte sosiale kontrakten mellom folket og statsmakten går ut på at "statsmakten" har makt og myndighet til å legge føringer for samfunnets atferd; konformitet heller enn fremragenhet for eks.

   I det ene øyeblikket lages det fordeler for en gruppe for å få dem til å respondere i den retning det er ønskelig at folket går. Så forandres spillets regler underveis & når tilstrekkelig mange enkeltmennesker har gått på limpinnen av fordelene, osv...

   I villrede kaller folket programmet for demokrati.  I praksis dras penger & energi ute av oss alle i tur og orden.

   Anne-Lise Solli:
   kan jeg bruke din kommentar som min status, hilde?

   Hilde Salvesen:
   Naturligvis om den holder mål

   Anne-Lise Solli:
   den er så god atte jeg vil dele den

   Mona Kågen:
   Det på slutten der forundrer meg ikke ble lagt til da det ble endringer på både lover og reglers tolkninger på 90-tallet..

   Greta Solheim:
   Man bør huske at handlinger som rammes av strl § 276, overhodet ikke trenger å være økonomisk motivert, jf Ot prp nr 73 (2006-2007) som omhandler gjennomføring av Europarådets konvensjon om korrupsjon. Økokrim legger derfor feil lovforståelse til grunn når de utelukkende legger økonomiske motiver til grunn. For dommerhandlinger herunder unnlatelser er det tilstrekkelig å vise til at de ikke har utført sine plikter men gitt motparten en uberettiget - utilbørlig fordel de etter sakens faktum og lovgivningen ikke skulle hatt.

   Cleo Manlapat Nordli:
   eg har delt den,,,så bra ordlyd

   Marius Reikerås:
   Kan du utdype det, Greta? Det om dommerhandlinger?

   Greta Solheim:
   Det er ingen prinsipiell forskjell på dommerhandlinger elr unnlatelser og andre gruppers forsømmelser av sine tjenesteplikter som etter situasjonen og sin art faller inn under kvalifisert klanderverdig (uaktsomhet) og derfor rammes av strl § 276. Se mer i ovennevnte Ot.prp. Hva som faller inn under kvalifisert klandreverdig adferd (uaktsomhet) har også ESA konkret uttalt seg om, men har det ikke for handa

   Erik Nordbye:
   Hva er passivitet da Gretha?

   Vigdis Victoria Koppang:
   Og alle vet hvor domstolene setter sine grenser...

   Robert Steffensen:
   Korrupsjon er å sette moral og etikk ut av spill, til egen fordel. Vedkommende lar seg kjøpe eller selv foreslår å motta ytelser til egen vinning. Kostnaden må alltid tredjepart betale, og i de fleste tilfeller uten å vite det. Jeg synes HR ikke vektlegger alvorligheten med korrupsjon og er svakt, juridisk formulert. En ny definisjon av korrupsjon bør utarbeides og differensierte strafferammer bør være fastsatt for forskjellige former for korrupsjon. Korrupsjon kan bryte ned et helt samfunn og demokrati og lovverket bør derfor være mye mer presis.

   Rune L. Hansen:
   Godt og viktig påpekt, Greta Solheim. Dessuten må ikke ordene om en dommers vurderinger mht. visse grenser bli misforstått dithen at en dommer ikke skal stå til ansvar for sin argumentasjon og dens konklusjoner og avgjørelser! Tvert imot. Det er aldri dommeren som er eller skal være loven!

   
---

---
*****

--10--
-- Dagboks-notater, onsdag 10. september 2014, Vinberget: 

   7 pluss-grader Celsius her ute klokken 03 i natt. Lett overskyet og 12 pluss-grader frem mot klokken 09. Et mildt vind-drag og dus blålig himmel henimot 11-tiden. Noe mindre dus himmel og oppmot 15 frem mot klokken 14. Mørkt med en liten full-måne i øst, noe stjerner og noe strimer av nordlys og 8 pluss-grader henimot klokken 22. Omtrent det samme, med månen høyere, mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 10.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203158909068332

   I enhver rettsstat og ethvert sivilisert samfunn MÅ og SKAL menneske-rettighetene (som er et minste felles multiplum) PRIORITERES fremfor absolutt alt annet.
   Der eller om dette ikke skjer naturlig må Straffeloven lovlig og kompetent sørge for at det skjer!

   *

   Rune L. Hansen:
   Menneskerettsloven V4:
   "Det enkelte mennesket har plikt til å arbeide for at de rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon, fremmes og overholdes, idet det enkelte menneske har forpliktelser overfor andre mennesker og overfor det samfunn det tilhører."

   Menneskerettsloven V3&4 & 5&6 Art 5:
   "1. Intet i denne konvensjon skal kunne tolkes som å innebære rett for noen stat, gruppe eller person til å ta del i noen virksomhet eller å utføre noen handling som tar sikte på å tilintetgjøre noen av de rettigheter eller friheter som er anerkjent i denne konvensjon, eller å begrense disse i større utstrekning enn konvensjonen gir adgang til.
   2. Ingen innskrenkning i eller avvik fra noen av de grunnleggende menneskerettighetene som i kraft av lov, overenskomster, forskrifter eller sedvane anerkjennes eller gjelder i noen konvensjonsstat, skal kunne gjennomføres under påberopelse av at denne konvensjon ikke anerkjenner slike rettigheter eller anerkjenner dem i mindre utstrekning."

   Straffeloven:
   "§ 123. Misbruger en offentlig Tjenestemand sin Stilling til ved Foretagelse eller Undladelse af Tjenestehandling at krænke nogens Ret, straffes han med Bøder eller Tjenestens Tab eller med Fængsel indtil 1 Aar. / Har han handlet for at forskaffe sig eller andre en uberettiget Vinding, eller er ved Forbrydelsen betydelig Skade eller Retskrænkelse forsætlig voldt, kan Fængsel indtil 5 Aar anvendes."

   "§ 125. En offentlig Tjenestemand, der forleder eller tilskynder nogen ham i offentlig Tjeneste underordnet eller hans Opsyn undergiven Tjenestemand til at forbryde sig i denne Tjeneste, eller som bistaar ham dermed eller vidende lader ham gjøre det eller som misbruger sin offentlige Stilling til at tilskynde en anden offentlig Tjenestemand til Forbrydelse i Tjenesten eller til at bistaa ham dermed, straffes efter de samme Straffebud som denne. / Straffen kommer til Anvendelse uden Hensyn til, om den anden Tjenestemand paa Grund af god Tro eller af andre Grunde ikke er strafskyldig."

   Norges Grunnlov § 110c:
   "Det paaligger Statens Myndigheder at respektere og sikre Menneskerettighederne."

   Menneskerettsloven § 3:
   "Bestemmelsene i konvensjoner og protokoller som er nevnt i § 2 skal ved motstrid gå foran bestemmelser i annen lovgivning."

   Osv.!

   
---
---

   Marius Reikerås, 08.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152253241636875

   Menneskeretter som ikke kommer folket til gode, har ingen som helst verdi.

   Følgelig hjelper det lite om Grunnloven § 92 pålegger statens myndigheter og respektere og sikre menneskerettighetene slik de er nedfelt i denne grunnlov og i for Norge bindende traktater om menneskerettigheter, dersom virkeligheten er en annen.

   Og det er den. Dessverre.

   *

   Hilde Salvesen:
   Den nysgjerrige Askeladden kan være en veileder for oss i et Norge som preges av standardisering, regulering, normalisering og inflasjon i avvik. ; ) (konformitet) som N. Tesla & Ibsen bl.a. omtalte..
   
   http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Fem-diagnoser-som-mangler-Ai-den-norske-folkesjelen-i-dag-7689184.html
   Fem diagnoser som mangler i den norske folkesjelen i dag
   www.aftenposten.no
   Derfor vil jeg gjenopplive Askeladden, skriver Per Fugelli.

   Arthur Sandberg:
   Kjempemesig Marius Reikerås

   Arthur Sandberg:
   at du har kommet i en posisjon der du virkelig hørere hjemme ! Go on, man !

   Unni Stangnes:
   Vi må lære oss hvilke rettigheter vi har og BRUKE dem!!!

   Kenneth Alexander Karlsen:
   Det har jeg virkelig fått smake på

   Mona Kågen:
   Får ikke til å trykke "liker"...

   
---

---

   Marius Reikerås, 09.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152254597751875

   En venn av meg skrev følgende til en journalist i dag på epost:

   Hva kan historien fortelle oss om stater der rettssprinsipper og rettssikkerheten neglisjeres så fundamentalt som den blir gjort i Norge; i et land der statens interesser favoriseres mellom 80 - 98 % av tiden på bekostning av individets rettigheter, og hva kalles et slikt styresett for?

   Men, jeg forstår at dere og resten av pressen ikke interesserer dere for dette. Den viktigste debatten et hvert samfunn burde være opptatt av; demokrati og rettssikkerhet, er et ikke-tema i Norge. Vi er mer interessert i menneskerettighetsbrudd i andre land og på andre kontinenter. Mer behagelig slik antakelig.

   *

   Wenche Olafsen:
   Betimelige spørsmål!

   Stig Von Hirschenjeger:
   Pressen var mannen i gatas røst, nå er den knapt nok å høre som den hviskende stemmen de har blitt !

   Marit Isaksen:
   Så sant så sant.,.

   Åse Karin Karlsen:
   Nei tabuer bla det å erkjenne feil... DET er farlig det: (Ja man bør rydde opp i eget reir før man dømmer andre.. Altfor mange lider til at galskapen skal få fortsette:(

   Dag Vidar Madsen:
   Ikke å undre seg over at det blir mye krig i en verden, der noen blir ofre for all urett, i fra vugge til grav. Der andre lever i sus og dus, uten den minste bekymring for dem som lider.

   Turid Jørgensen:
   Det er vanskelig å se " bjelken i eget øye .. "

   Dag Vidar Madsen:
   Mye av årsaksforholdene bak denne situasjonens-beskrivelsen Marius viser til her, er skapt av tidligere generasjoners korttenkthet og ditto egoisme. De har skapt seg et system som passet utmerket for dem selv, men hoppet bukk over yngre generasjoner som kommer etter dem. Systemet er avlegs, gammeldags og ubrukelig med tanke på langsiktighet. Ikke tilpasset vår tid i det hele tatt. Vi må fornye oss totalt, skal vi komme noen vei. Det er et langt lærrett å bleke, men et sted må vi begynne.

   Dag Vidar Madsen:
   Skal vi kalle en spade for en spade her, så er dette en såkalt systemkrise" Verken mer eller mindre.

   Nils Johan Persen Utsi:
   DVM: Jeg har hørt at det var en professor som under en forelesning nevnte for studentene sine i sosionomfaget at det norske trygdesystemet er skapt av menn for menn, og med tanke på å tilgodese dem selv først og fremst, mht pensjon. At det senere er kommet andre ytelser inn i bildet endrer ikke på det faktum, og kan også være noe av forklaringen på at systemet halter når det nå skal omstilles til å samvirke med sosiale ordninger som økonomisk hjelp til livsopphold m.m.

   Rune L. Hansen:
   Og dette er bare en bitteliten topp av is-fjellet mht. NAV. Og hva gjorde den offentlige forvaltningen i forhold til dette, som er grov organisert kriminalitet og lett å efterforske og straffe-forfølge?
   Denne artikkelen er nu mere enn tre år gammel.

   http://www.nrk.no/nordland/grove-lovbrudd--pa-nav-kontor-1.7452351
   Grove lovbrudd på Nav-kontor
   www.nrk.no
   Uforsvarlig lave satser på stønader og brudd på taushetsplikten. Dette er noen av de til dels grove lovbruddene som er avdekket hos et flertall av NAV-kontorene i landet.

   Rune L. Hansen:
   I enhver rettsstat og ethvert sivilisert samfunn MÅ og SKAL menneske-rettighetene (som er et minste felles multiplum) PRIORITERES fremfor absolutt alt annet.
   Der eller om dette ikke skjer naturlig må Straffeloven lovlig og kompetent sørge for at det skjer!

   
---
---

   Marius Reikerås, 08.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152253123281875

   Mange av de som utøver makt overfor andre, og som burde være de første til å ha inngående kunnskap om våre konvensjons- og grunnlovsbestemmelser, bryr seg ikke. De lever i en verden, der det å krenke andres menneskeretter imøteses med likegyldighet.

   Hvorfor?

   Fordi det aldri får konsekvenser når de bryter menneskerettene.

   *

   Per Bronson:
   Så sant. De svakeste har ikke kraft og midler til å slå tilbake. Er du sterk og forsøker å slå tilbake, tar det ikke lang tid og de har sugd all kraft og reserver ut av deg. Det er også riktig det Marius her poengterer, det får INGEN konsekvenser.

   Bente Vik:
   Dette er helt riktig og gammelt nytt. Hvorfor bry seg om lover og menneskerettighetskonvensjonen når det ikke får konsekvenser? Det er det man burde få en lovendring på. Ved brudd på dette, bøter og min. to års fengsel. Så alvorlig er det.

   Alf Reuss Kollsete:
   Det finnes vel allerede bestemmelser i Straffeloven som rammer disse Lov og konvensjonsstridige handlingene!

   Marius Reikerås:
   Det gjør det Alf, men er de noen gang brukt?

   Alf Reuss Kollsete:
   Når det gjelder Embedsverket så er det regjeringens ansvar å straffeforfølge brudd på Menneskerettighetene! Marius, hvem skal sørge for at straffebestemmelsene blir brukt?

   Odd Eirik Broen:
   Jeg har ingen problemer med å stemple politiadvokatene i dette landet som noen av de verste medborgerne vi har. Jeg har blitt utsatt for noen av de groveste brudd på rettighetene mine av politiadvokat Trude maren Buanes ved Stovner politistasjon. Saken det dreier seg om, har blitt svært omfattende hvor svært mange mennesker har blitt satt opp mot meg. Det hele er så drøyt at jeg har ingen betenkligheter med å mene at Trude Maren Buanes er ren ondskap. Hennes umenneskelighet er hinsides alt jeg har opplevd i mine 40 år.

   Alf Reuss Kollsete:
   Kjære Odd Eirik; Det er selvsagt en mager trøst men Buanes er nok på ingen måte den eneste som begår grove brudd på Menneskerettene, du finner de overalt i rettsappartet og den offentlige forvaltning! Jeg tillater meg å reklamere litt for min blogg om disse spørsmålene: www. alfkollsete.wordpress.com

   Per Bronson:
   Regjeringens ansvar : ) De tar ikke ansvar og feil valg av rådgivere gjør det enda verre!

   Alf Reuss Kollsete:
   Per; Hvordan skal vi få ansvarliggjort disse politikerne?

   Per Bronson:
   Odd Eirik: Advokater er generelt noe dritt, selvsentrerte og selviske sjeler, med unntak av Marius, en skatteadvokat jeg brukte som var udugelig og en en advokat i USA. Det var fra min verden, men har også målt to yrkesgrupper opp mot hverandre gjennom flere år i mitt arbeid. Arkitekter kom overlegent godt ut av det med langt over normalt på emosjonelle følelser. Advokater datt rett ned i kjelleren, pill råtne!

   Per Bronson:
   Godt spørsmål Alf : ) Tror jeg har løsninger på mye, men her melder jeg pass!

   Alf Reuss Kollsete:
   Det mest drastiske, men neppe helt realistiske, er å BØYKOTTE valget, med andre ord melde seg inn i Hjemmesitterpartiet de er jo allerede landets tredje største, nesten nest største parti!

   Noralf Aunan:
   Hva med å gå løs på en av de verste f.eks. en dommer med et privat søksmål? Flere av oss bør da samarbeide om de nødvendige kostnader, og på den måten få belyst hva den aktuelle person er ansvarlig for. En slik sak skal naturligvis være åpen og med lyd og bildeopptak, og naturligvis med flere medierepresentanter på plass.

   Dag Vidar Madsen:
   Verden vil bedras. Diplomer og titler går til hodet på folk. De er så suverene i sin egosentriske verden, at de får ikke øye på hva som skjer utenfor sitt eget stuevindu. I såfall så ser de bare sitt eget speilbilde i glasset, en mørk høstkveld med en god cognac i hånda. ; ) Vanlige folk må slutte å stå med lua i hånda ovenfor disse selvutnevnte besserwisserne. Småfolket" må kvitte seg med sine mindreverdighets-komplekser og begynne å ta til motmæle. Det er virkelig på tide nå, at husmannsånden" slipper taket i folket. Det er godt håp om det skjer etter hvert, som yngre generasjoner kommer på banen. Noen av oss lever i hvertfall i håpet ; )

   Elisabeth Haugen:
   Liker ikke : (

   Dag Vidar Madsen:
   På fakulteter og universiteter fant jeg bare presise, kliniske og iskalde kunnskaper. Blandt de fattigste og utslåtte, fant jeg ekte kjærlighet, forståelse og den dypeste liv-visdom. : )

   Dag Vidar Madsen:
   Du kan ikke lese deg frem til eksamen i livets harde skole. Der er det kun praksis som teller.

   Christin Kahya:
   Det er jo ,på godt norsk,for j@v3lig.

   Greta Solheim:
   Det er jeg fullt enig med deg i, Noralf. Jeg er forøvrig overraska over at du ikke fikk respons på ditt forslag. Kan det bety alle bare er prat - og klagemakere? Kom igjen folkens. La oss samle oss, og gå løs på "bøllene". Vi kan også kreve erstatning etter skl § 1-6, jf Ot.nr 73 (2006-2007) som omhandler gjennomføring av Europarådets sivilrettslige konvensjon om korrupsjon. Vi kan sikkert få advokat Jan Tennøe med som vitne. I alle fall anses hans beskrivelser i "Torgersensaken" gull verd

   Howard Jones:
   Det er godt mulig at et massesøksmål vil få oppmerksomhet, men stort mer enn det kan man ikke oppnå når systemet i den grad er korrupt som det vi alle er vitne til. De nekter jo å etterforske eller straffe forfølge sine egne, uansett hvor galt det er.

   Rolf Kjosmoen:
   Man kan gjøre MYE hvis man står samlet og ingen stikker av i frykt for myndighetene..

   Greta Solheim:
   Hmm .. myndigheter? Gir ikke ”Statens sabotører” en bedre beskrivelse av situasjonen enn ”Statens myndigheter?

   Vi har vel ingen myndigheter her i landet? Når det gjeld lovverket har jo politikerne abdisert og overlatt all myndighet til juristene, og som igjen benytter enhver anledning til å abdisere og overlat hele rukla til såkalte sakkyndige.

   Ansvar – ja det er jo normalt innfortolket i myndighetsbegrepet, altså hør det til selve definisjonen, og det kan derfor ikke finnes noen myndighet som ikke har et ansvar mens det her til lands synes å bety ansvarsfrihet. Det er i alle fall ingen som tar ansvar for regelrette fjottate rettsavgjørelser, som ikke heng på greip – fordi disse folka på forhånd har bestemt sakens utfall, og derfor starta med konklusjonen og forhold seg kun til den. Kan hende er det unnskyldelig? At de ikke kjenner metoden? Og derfor best å overlate til kontorsekretær? I allefall heter kontorsekretærene ved Sør-tr tingrett nå saksbehandlere.

   Helge Hamra:
   Det er i praksis ikke likhet for loven, og det er langt igjen.

   Greta Solheim:
   Høyesteretts vurdering av utilbørlighetsprinsippet i strl § 276, og trekker frem flere forarbeider og proposisjoner som rammer dommere selv: http://lovdata.no/dokument/HRSTR/avgjorelse/hr-2014-1779-a
   Lovdata - Norges Høyesterett: HR-2014-1779-A
   lovdata.no
   «A var i tiden 2009-2011 ansatt som trafikkplanlegger/driftssjef i Ruter AS med ansvar for utarbeidelse av anbudsdokumenter ved innkjøp av busstjenester. Som en del av sitt ansvarsområde utarbeidet han detaljerte kravsspesifikasjoner for bussmateriellet som skulle kjøpes inn til kollektivtrafikken.

   
---

---

   Marius Reikerås, 08.09. 2014 shared a link via Bjørg Brennan:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152252691341875

   – Har mistet troen på rettssystemet - TV2.no
   http://www.tv2.no/2014/02/17/nyheter/innenriks/brevik/5332544
   www.tv2.no
   Therese Rørholt (35), bestevenninnen til avdøde Linn Madelen Bråthen (33), er i sjokk etter at Riksadvokaten dropper drapssiktelsen mot politimannen Lars Trøen von Hoegee (40).

   *

   Anne Sunde:
   Det var vel ingen overraskelse? Men dette må jo stoppe en gang eller er de frimurere hele gjengen?

   Hege Lillemy:
   JA hun er nok ikke den eneste som har gjort det. For det kan jo virke slik at Politi-tjenestemenn og andre offentlige ansatte har flere fordeler enn en alminnelig borger i rettsystemet - å lovstridige handlinger blir lettere å se gjennom fingrene og henlagt - så lenge man er polititjenestemann og offentlig/kommunalt ansatt, mens andre skal dømmes hardt for bagateller...

   Bente Vik:
   Han er jo en politimann. Og systemet beskytter sine egne. Noen ganger så må man statuere litt, og da blir noen dømt. Tror ikke det skjer ofte.

   Anne Sunde:
   Hva venter våre politikere på egentlig?? Både politi, barnevern og andre offentlige etater fungerer som en mafia som gjør det de vil ustraffet og holder folket nede. De som sitter ved makten kan da ikke ha unngått å se dette allerede FØR de kom til makten?? Jeg trodde de hadde en plan om hvordan de ville endre dette, men nå lurer jeg veldig på om flere av dem også er involvert i dette systemet.

   Howard Jones:
   Spør heller hva FOLKET venter på. Som selv den blinde kan se, er IKKE våre myndigheter opptatt av noe av dette, de vender det døve øret til, og vil ikke se eller høre. Bare les Fabians Stang hyllest til de politikere som stadig står MOT folkeviljen i OL saken, så ser man bedre hva dette er for noe. De som trodde at adelen er borte tar feil, det er bare ingen lister mere som viser hvem de er.

   Anne Sunde:
   Ja, jeg har fått med meg Fabian Stangs uttalelser og jeg vet at nordmenn er konformister som lever i sin egen boble og nekter å stikke hodet ut der fra før det brenner under baken på dem selv. Og selv da kan de prestere å skylde på at andre ikke gjorde noe i tide,

   Howard Jones:
   Når det nå er fremkommet at KUN 6.5% av OL pengene går til anlegg, og nye anlegg er det sterkeste argumentet, må man spørre om hvor edruelig man er med sin omgang med skatte penger når man fremmer en sak der man skal bruke 93.5% av pengene til annet enn hoved argumentet.
   Når noen i den grad kan trosse de som skal betale som her, viser det med all tydelighet at hva folket mener har absolut ingen betydning.
   DET MÅ ENDRES.

   Per Arne Granbo:
   En avgjørelse som må ankes. Folkets rettsfølelse må ivaretas. Husker at det var mye "skjerming" i begynnelsen av etterforskningen. Faktisk var det tiltaltes kollegaer som foretok etterforskningen helt i begynnelsen. Fellende spor ble holdt utenfor og kom ikke for dagen. Mye snusk.

   Anne Sunde:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154592732590517&set=p.10154592732590517&type=1
   Anne Sunde's photo.

   Anne Sunde:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154592733570517&set=p.10154592733570517&type=1
   Anne Sunde's photo.

   Anne Sunde:
   Vi har ikke demokrati i Norge, det er helt andre krefter som styrer. Vi har ikke frie valg, vi kan bare velge blant de kandidatene som politikerne stille til disp for oss og helst i den rekkefølgen de står på valgseddelen. Er Norge klar for et mer direkte folkestyre eller gidder ikke det norske folk å engasjere seg?

   Arvid Tjørhom:
   Ho er ikkje den fyrste som har mista trua på rettssystemet, desverre.

   Wenche Sveløkken:
   Det er to ting i Norge som er hellig , politiet og sauen

   Svein Henning Sørlie:
   Sånn fungerer rettsystemet her, politiet blir beskyttet av riksadvokaten det har bi flere eksempler på. Selv om det er mord

   Jostein Løvetann Wetteland:
   Ja dette er skremmende de slipper endog unna med mord. Det er også skremmende det jeg opplevde på lørdag på min gebursdag. Fordi jeg har politi anmeldt en lokal barnevernstjeneste. Kommer 2 politi betjenter på min gebursdag og skal pågripe meg. De beslag legger mobilen min og pc,en. Fordi vi som organisasjon har anmeldt barnevernet for tjenesteforsømmelse og for å unnlatte en tjeneste handling.

   Jostein Løvetann Wetteland:
   Dette er virkelig skremmende og det bekrefter min teori om at Norge driver sosial klassifisert systematisk folkemord på deler av sin befolkning f.eks tidligere barnevernsbarn. Selvmordsraten og statistikken over for tidlig unaturlig død bekrefter dette. Sammenholdt med forhistorien til barnevernet = vergerådet og deres forfølgelse av den reisende befolkning i Norge, Romani folket og sigøynere, og andre deler av den norske befolkning, som falt inn under deres sosiale beskrivelse av deres klassifiserte og systematiske samfunns klassifisering og internering og fødselsreduksjon, tvangsabotering, tvangsterilisering, og lobotomi, syklig gjøring, og tvangs diagnoser, og bruk av sinnsykehus mfl. Norge har en grufull og mørk og dyster historie på dette felt. Og myndighetene er livredde for mennesker som har kjennskap til denne deres utøvelse av folkemord. Derfor så holder de også sterkt øye med disse personene også i dag. Og utsetter deres barn for forfølgelse i generasjoner. Mange lever i Norge i frykt for sine egne liv, meg selv inkl! Og med god grunn har vi grunn til å frykte. Våre myndigheters utøvelse av makt og undertrykkelse ovenfor oss understreker vår berettigede frykt for livet!

   Ole Texmo:
   Pussig tiltale, LTvH skal ha etterlatt LMB i hjelpeløs tilstand. Skulle han hoppet etter? hvis han nå ikke aktivt bidro til at hun havnet i sjøen slik man har unnlatt å ville føre sannsynlighetsbevis for. Mange tiltaler som har endt med fellende dom er bygd på langt spinklere materiale enn i denne saken, så da kan man jo begynne å lure. Hvis LTvH blir dømt etter tiltalen, vil han ikke usannsynlig bli ansett som drapsmann.selvom en slik betraktning strider mot såk "alminnelig rettsfølelse"

   Mette Solberg:
   Det er hu vel ikke alene om

   Christin Kahya:
   Hah! Hvem har ikke det?

   Øivind Kastbrekken:
   må man se att noen blir drept.. før man blir tiltalt for drap...

   
---
---

   Marius Reikerås, 07.09. 2014 shared a link:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152251713326875

   NAV-direktør taus om millionærstøtten
   http://www.nettavisen.no/nyheter/nav-direktr-taus-om-millionrsttten/8482206.html
   nettavisen.no
   Bruker flere dager på å behandle spørsmål.

   *

   Per Steinar Sørå:
   Her er det mye kameraderi ute og går.

   Cath Woldstad:
   Det er lettest å ikke forsnakke seg hvis han forholder seg taus vøtt!

   Vårhild Hoholm:
   Han så da unektelig sint ut... er det fordi dette er kommet ut i media, kanskje (?)

   Mette Solberg:
   Han tør vel ikke å uttale seg om det.. Fy f..... Tenk på se som ikke får en krone eller må klare seg på småpenger... Blir kvalm av hele greia!

   Jon Gulbrandsen:
   Lærte forresten et nytt uttrykk i dag, nemlig CRONY CAPITALISM, som defineres slik; Crony capitalism is a term describing an economy in which success in business depends on close relationships between business people and government officials.

   Ruth Heglum:
   Nav direktøren burde fått sparken for lenge siden, det har vært alt for mange tvilsomme avgjørelser han har truffet. Det er helt meningsløst at han alene skal ha makt til å fordele eller bevilge penger uten at det finnes et kontrollsystem i NAV som også han skal være underlagt. Hvor mye har han egentlig i lønn for alt det han ikke har peiling på. Hans standart uttrykk for å ha bommet i sine avgjørelser er jo hele tiden; " jeg legger meg flat". Og så er han ferdig med det problemet.

   Maria Khawaja:
   Skam

   Greta Solheim:
   Når det grunnleggende kravet er rettstridig og ugyldig, følger det samme også for det avledede utleggspant og tinglysning. Disse blir jo ikke gyldige i den forstand at de kan stifte noen rettighet, når den første etter sitt innhold er utelukket. Dommere synes å tro at selv om de har avsagt rettsstridige og derved ugyldige avgjørelser, er de blitt gyldige og kan stifte en rettighet fordi dommere kan bestemme lovverket selv om det går utenfor enhver logikk herunder at såfremt de har signert på en avgjørelse så har innholdet ingen betydning. Da er avgjørelsen plutselig blitt gyldig og de saksøkte er dermed utstyrt med legitimasjon og notoritet og et gyldig krav som kan tvangsfullbyrdes og tinglyses. Videre er det en villfarelse å tro at tinglysning i seg selv angir en rettighetsstiftelse.

   Det ville vært mer forståelig om jurister forstår at de saksøkte som nå plutselig opptrer som saksøker, såkalte krav, svikter det grunnleggende prinsipp. Notoriet i juridisk sammenheng betyr den er etterviselig og kontrollbar, og det er altså ikke de saksøktes krav.

   Med henvisning til ugyldighet, avtaler og tinglysning vises til Sivilombudsmannens (SOM) uttalelse i sak 2007/1061:

   ”Et sentralt poeng i klagen hit har vært hvordan forarbeidenes uttalelse om at ”det på behørig måte blir faststått at ”rettighetsstiftelsen eller – overføringen er ugyldig”, skal forstås? Advokat D har bl a anført at departementet ”legger en altfor snever forståelse av loven og forarbeidene til grunn”.

   Begrepet ”ugyldighet” er i første rekke et koblingsbegrep, og dets innhold må knyttes til og klarlegges ut fra det rettsområdet det benyttes innen. Forutsetningene for og virkningene av at for eksempel et forvaltningsvedtak og privatrettslige avtaler er ugyldige har likhetstrekk, men er også forskjellige. I forarbeidene vises det i utgangspunktet kun til ugyldighet, et begrep som kan utlegges i mer eller mindre vid eller generell forstand. Men sammenhengen gir etter min mening like fullt, slik departementet også har anført, uttrykk for at det er avtalerettslig ugyldighet man har hatt i tankene.

   Selve tinglysningsordningen tilsier at rettighetsoverføring og rettighetsstiftelse er noe annet enn tinglysning, nærmere bestemt det underliggende forhold som tinglysningen skal befeste overfor omverdenen. Tinglysning er nettopp en offentlig registrering/registreringsforretning av dokumenter som gir publisitet og notoritet, og har til formål å sikre rettsvern for rettstiftelser som dokumentet inneholder, se for eksempel Falkanger /Falkanger, Tingsrett (6utg.2007) s 503-504. Med andre ord er tinglysning ikke en rettighetsstiftelse/overføring i seg selv, men en registrering av en rettighetsstiftelse/overføring for å verne den mot tredjeparter. En rettighetsstiftelse som vinner frem etter sitt innhold på grunn av ekstinksjon som følge av tinglysning i aktsom god tro, har imidlertid likhetstrekk med en avtalt rettighetsstiftelse.

   Jeg er ikke enig i departementet i at tinglysning av hjemmesoverføring til fast eiendom er eksempel på en slik rettighetsstiftelse, mens det er mindre naturlig å omtale den underliggende kjøpsavtalen som en rettighetsstiftelse eller overføring. Jeg mener derimot det er omvendt.

   Riktignok får tinglysningsloven §§ 20 og 21 betydning for partenes rettigheter ved tilfeller av rettighetskollisjoner ved såkalte ”dobbeltsuksesjonstilfeller”. Det er likevel ikke rettighetene som sådan i henhold til avtalen om å overføre rettighetene til en eiendom som den enkelte erverver har overfor selger som reguleres, men hvem som skal vinne rett i kollisjonen mellom to gyldige erverv som ikke er forenelige. Hvis det skulle være tale om å omtale noe som ugyldig i sammenheng med tinglysningsloven §§ 20 og 21, måtte det eventuelt vært at tinglysningen av en rettighetsstiftelse/overføring er ugyldig.

   Etter dette er det lite naturlig å omtale tinglysning som rettighetsstiftelse eller –overføring, og i det minste liten grunn til å forstå forarbeidene dit hen at det gis anvisning på at tilfeller av manglende ekstinksjon etter tinglysning på grunn av manglende aktsom god tro skal dispenseres for fordi det må ses som en ugyldig rettighetstiftelse/-overføring”

   Greta Solheim:
   Beklager jeg bryt i tråden, Fant ingen slike tema som passa. Og tenkte det var info som andre kunne ha nytte av. Situasjonen er at dommere, namsmenn samt dept trur at så frem et ugyldig dokument (f ex en ugyldig domsavgyldig) etter sitt innhold så er den som følge av tinglysning blitt gyldig og rettsstriftende. Det mener jeg er feil. Tinglysning i seg selv angir ikke noen rettighetsstiftelse i seg selv. Det gjør kun det underliggende - ja om det er ugyldig

   Greta Solheim:
   Jeg fant en avgjørelse fra Sivilombudsmannen, som nettopp tar for seg, og som "refset" både adv og dept

   Elisabeth Larsen:
   Mye og svare for i NAV fremover

   Hilde Salvesen:
   Alt henger sammen mens vi lærte om fragmentering i det 20. århundre.. & trodde (tror?) så inderlig vel.. Denne mannen må gjerne ha pengene for meg.. Når jeg VET hva Ingunn Sigurdsdatter har opplevd & mange med henne så tenker jeg at her er det mange som kan ta hatten & gå! Takk til deg..

   Terry Hopkin Sundby:
   NAV sangen, 'THE RICH GET RICHER, THE POOR GET POORER , IN THE MEAN TIME AIN'T WE GOT NAV?????

   Hilde Stein Reinskou:
   De kommer aldri til og svare og de kommer til og rævkjøre oss vanlige. INGEN i dette landet gar guts til å gjøre noe med NAV. Ikke politikere hvertfall. Feige svin.

   Astri M. Øvrebø:
   Da eg måtte flytte med min datter og starte på nytt uten no mer enn noen tusen på knto, så søkte eg om hjelp til å skaffe hvitevarer slik at vi kunne ha både mat og reine klær, husleie og strøm, men det ble blankt avslått siden eg hadde hatt fast inntekt i mnd før, og fortsatt hadde noen kroner på konto...

   Marius Mikkelsen:
   Like greit at han ikke sier noe,fordi han e jo tatt med buksa på anklene og har bæsjet ut begge leggene....

   Inger Helander:
   Bra at dette kom ut!

   
---
---

   Marianne Lund, 06.09. 2014 shared a link via Marius Reikerås:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10154553431670158

   Dette som Herman J Berge har skrevet her må jeg bare legge ut på siden din også Marius.
   Noe av det som du skriver må jeg bare merke meg Herman J Berge:

   "Jeg må jo få si at det er litt merkelig at brukerne av domstolen ikke engang har tenkt tanken på å kreve sikkerhet og kvalitet av det arbeidet som de selv betaler i dyre dommer for. På den annen side er det vel bare fåtallet av oss som ikke straks krever å få en ny melpose når det oppdages at melposen som man har betalt for lekker? Man krever altså å få det man har betalt for. Det gjør man i stor grad ikke når det gjelder rettsarbeid. Hvorfor?"

   http://www.rettsnorge.com/artikler/2005/160505_Rettssikkerhet_i_ny_Tvistem%C3%A5lslov.htm
   .: :: RETTSNORGE :: :.
   www.rettsnorge.com
   Forslag til ny prosesslov behandles i disse dager i Stortinget. Rettssikkerheten i norske rettssaler lider voldsomt som følge av at de som synes å styre dette landet (samfunnsdebattantene, enten det nå er politikere, journalister eller bedrevitere fra de forskjellige private eller statlige ledersjik…

   *

   
---

---

   Marius Reikerås, 05.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152246269666875

   Det er grunn til å peke på at skyldspørsmålet i straffesaker, ofte bare blir prøvet en gang.

   Dette er i strid med artikkel 2 i Protokoll nr. 7 til Den europeiske menneskerettighetskonvensjon, Som sier at enhver tiltalt for en straffbar handling skal ha rett til to gangers prøving av skyldspørsmålet.

   *

   Anne Rønnaug Teigen:
   Er å ønske at alle advokater er klar over det, og kan veilede sin brukere riktig!

   Kenneth Alexander Karlsen:
   Æ fikk bare en og blei uskyldig dømt. anka saken og fikk avslag i Tromsø

   
---
---

   Rune L. Hansen, 10.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203159529323838

   Hverken rus eller vold gir noen rett til å bortføre et barn fra sine foreldre. Unntatt hvis det skjer i henhold til prinsippene for nødverge.
   De vrang-forestillinger mange har fått om dette bidrar til å opprettholde politisk organisert kriminalitet, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

   *

   Cecilia Ohvall:
   Eg vill ikje kalla det før bortføring. ( kidnappning) og tvångs medicering. Av førældrer og barn ..og domma førældrer til att av vænde droger . Aom bv utsetter førældrerna før...barnen dopas før de ska hålle sig. Från medvetandet. Og til passe vardagen . Og til lit till familjen de er hos !! Mens førælderna .før det jobbigt . Slækt og bekanta lider med . I sitrationen

   Rune L. Hansen:
   Poenget er at det er grovt ulovlig og straffbart.
   Samtidig som det er mennesker visse steder i verden (deriblandt Norge og Sverige) som vimser omkring og tror eller ønsker at det skal være lovlig. Det er ikke vanskelig overdådig, solid og uomtvistelig å bevise at det både er ulovlig og straffbart - og også må være det.

   Cecilia Ohvall:
   Okej men sverige går in för nye lov ändringar inom kort ? Var ein som vissla det Til meg  får se om det stämmer ?

   
---
---

   Marius Reikerås, 10.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152256758326875

   Husk at Norge ble domfelt av EMD for brudd på EMK artikkel 8 i Sanchez-saken, fordi Gulating lagmannsrett omtalte en person i fordømmende og nedsettende ordelag, uten å ha vurdert utsagnene tilstrekkelig.
   Dette bør være en rettssnor for oss alle. Med andre ord:

   Dersom man ikke kan føre tungtveiende bevis for sine fordømmende påstander, men likevel velger å ytre de, kan man risikere å bli domfelt for brudd på EMK artikkel 8. Det gjelder både private og offentlige aktører.

   *

   Åse-Marit Persdatter Svendstad:
   Man blit kneblet og bundet med andre ord.

   Marius Reikerås:
   Nei Åse, det viser bare at privatlivets fred står like sterkt som ytringsfriheten.

   Rune L. Hansen:
   Hensikten er også ofte enda mere enn å kneble og binde.

   Steinar Kolnes:
   I Norge er det noen unntak. Eks. kan Statoil gjøre dette uten noen som helst konsekvenser.

   Martha Aftret:
   Min anmeldelse ble henlagt, uten begrunnelse,, først flere år senere forsto jeg årsaken,, fikk sjokk,,, masse falske journaler osv, Hva kan jeg gjøre ang. mine menneskerettigheter ? Blir stadig forfulgt av påstander jeg ikke kjenner til,,,,

   Olav Sylte:
   var denne egentlig til meg??

   Kjersti Mindeberg:
   Nei, til meg!

   Olav Sylte:
   ok

   
---
---

   Marius Reikerås, 10.09. 2014 shared a link via Frøya Freddiesdatter:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152256749241875

   – Riksadvokatens hemmelighold gjør at pressen ikke har noen mulighet til å ettergå etterforskningen til Spesialenheten for politisaker som kontrollinstans. Sjansen for å få innsyn i en avsluttet straffesak der politiet, eller overordnet instans, mistenker at pressen kan bruke materialet til kritikk av politiet virker mikroskopisk, sier Kristine Foss, jurist i Norsk Presseforbund.

   Nekter innsyn i tyveri av Breivik-avhør
   http://www.dagsavisen.no/samfunn/nekter-innsyn-i/
   www.dagsavisen.no
   AVSLAG: Riksadvokaten nekter Dagsavisen innsyn i hva som egentlig skjedde da et 42 siders avhør av Anders Behring Breivik ble stjålet fra Politihuset. Avslaget er endelig og kan ikke påklages.

   *

   Jørgen Skarsvåg:
   Sikkert stakkars Klomset som får skylden for dette også,,,,<3

   Bjorn Hannaas:
   En farse, hele greia

   Kjetil Martinsen:
   På tide å reise seg og gi klar beskjed om at folket ikke tolererer dette hemmligholdet og neglisjeringen av folks  menneskerettigheter lenger.

   Åse-Marit Persdatter Svendstad:
   Dette lukter det ikke godt av, og har aldri gjort det heller.

   Martha Aftret:
   Ja, så enig Bjorn Hannaas.

   Åse-Marit Persdatter Svendstad:
   Det er slik man beskytter seg selv og sine kumpaner.

   Kjetil Martinsen:
   Den dagen folket finner ut at nå er det gått for langt vil det nok bli en del som får døra temmelig hardt i fjeset på vei ut av kontorene de har okkupert i alt for lang tid. Tipper att det ikke er så lenge til, internett sørger for att folk finner ut hvordan enkelte har beriket seg selv og sine venner på bekostning av flertallet.

   Anne Sunde:
   Kanskje vi burde laget et persongalleri over den mafiaen som reelt styrer dette landet? Kunne vært greit å få satt det i perspektiv

   Kjetil Martinsen:
   God ide , ta gjerne med disse som sitter og forskjellsbehandler fok på NAV også. Prøvde å snakke med en kar der i dag men endte opp med å bli forbannet på rasshølet.

   Monicha Nyhuus Aas:
   hva vil de skjule ???
   What are they hiding??? (Translated by Bing)

   Kjetil Martinsen:
   Sin egen inkompetanse muligens.

   Per Steinar Sørå:
   Vi hvem som styrte landet. Gå bakover i historien, det ligger strødd spor etter dette partiet.

   Cleo Manlapat Nordli:
   Eg må dele det.

   Kristian Rønås:
   Bukken og havresekken !

   Øistein Østgaard:
   http://www.nrk.no/norge/breivik-avhor-pa-avveie-1.11683158
   Breivik-avhør på avveie
   www.nrk.no
   Et langt og sensitivt avhør av terrordømte Anders Behring Breivik forsvant fra et låst kontor på Politihuset i Oslo i august 2011. Spesialenheten for politisaker mener politiansatte sto bak tyveriet.

   Mike Axdal:
   Kære Venner. Den norske Riksadvokat er den største torsk dr kan gå på to ben. Han har så mange liv på sin samvittighed, og blander seg i saker selv om han er indhabil, smid ham på porten.

   Arianne Høvik Christiansen:
   Er det av prinsipiell interesse at denne riksadvokaten skal fortsette å være riksadvokat?

   Mike Axdal:
   Riksadvokaten er let at bestikke, for der er ingen der fører kontrol med ham, og så længe han drikker kaffe med folkene i Dommerforeningen og departementerne så er han ikke farlig for den norske stat. MEN FOR FOLKET.

   
---

---

   Marius Reikerås, 10.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152256849981875

   Denne statusmeldingen postet jeg i februar 2013. Den er like aktuell i dag, da dette med forskjellsbehandling i vårt rettsystem ser ut til å bare øke i styrke.

   Dette er hva jeg skrev:
   I dag har jeg sendt sorenskriverpromillesaken til Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, for å påpeke hvor urimelig forskjellsbehandling som praktiseres i vårt rettssystem og av vår forvaltning.
   Jeg er, i likhet med mange andre, luta lei av den åpenbare forskjellsbehandlingen som skjer rett foran øynene på oss.
   At makt korrumperer, det vet vi. Men, tror makteliten at vanlige mennesker er så ”dumme” at alt kan passere? Det virker dessverre slik.

   Xxxxxx har gitt meg tillatelse til å bruke hans sak for å demonstrere forskjellen mellom Kong Salomo og Jørgen Hattmaker. Det er hans sak, som allerede ligger i Menneskerettsdomstolen, jeg bruker for å vise den urimelige forskjellsbehandlingen.

   Legg merke til følgende:

   xxxxxx: Bilen stod på en parkeringsplass mens varmeapparatet var på. Promille 2.11. Fengsel 18 dager. Bilen var ikke i bevegelse.
   Sorenskriver Inger Myhr: Bilen var i bevegelse og forvoldt åpenbart potensielt stor skade, da hun krasjet i et autovern. Promille 2.98.
   Her er noen av de åpenbare forskjellene:
   Myhr:
   Ingen fengselsstraff
   Fikk fritt velge domstol
   Fikk sykepenger umiddelbart
   Fikk strafferabatt
   Fikk bøterabatt
   Xxxxxx:
   18 dagers fengselsstraff
   Fikk ikke velge domstol
   Fikk ikke sykepenger
   Fikk ikke strafferabatt
   Fikk ikke bøterabatt

   *

   Mona Kågen:
   Det er groteskt!!

   Siri Hjelm:
   Sykt:(

   Bjørn Fossby:
   korrupsjonens goder

   Rigmor Laila Hekland:
   det er forskjell på kong Salomon og Jørgen hatte maker.

   Monika Johnsen:
   Utrolig at det kan være en slik forskjell i dagens Norge.

   
---
---

   Rune L. Hansen, 10.09. 2014 shared United Nations Human Rights's photo:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203161427571293

   
   10687082_976177132399094_5197097529095530609_n.jpg


   New UN Human Rights Chief Zeid Ra'ad Al Hussein delivers maiden speech at the opening of the 27th session of the UN Human Rights Council: http://sm.ohchr.org/1wdSu3i

   “Navi Pillay was one of the greatest senior officials the UN has ever had, and one of the most able, formidable High Commissioners for Human Rights. I pledge to continue along the same path: to be as firm, yet always fair; critical of states when necessary, and full of praise when they deserve it,” UN Human Rights Chief Zeid says.
   United Nations Human Rights

   *

   
---

---
*****

--11--
-- Dagboks-notater, torsdag 11. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt, 6 pluss-grader Celsius og liten full-måne høyt i sør her ute henimot klokken 04 i natt. Disig, fuktig morgen og 6 pluss-grader klokken 07. Oppmot 14 og mindre disig frem mot klokken 11. Utover eftermiddagen efter hvert også mindre overskyet, men skyet og oppmot 18 pluss-grader klokken 15. En stund senere overskyet og 14. Grålig mørkt dunkelt, yr og 11 frem mot klokken 21. Derefter og videre frem mot midnatt mørkt.
   
---

---
*****

--12--
-- Dagboks-notater, fredag 12. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt, en stundom noe synlig liten full-måne i sør og 10 pluss-grader Celsius her ute omkring klokken 03 i natt. Lett overskyet med omkring 10 pluss-grader frem mot klokken 09. Derefter gradvis mindre overskyet og en dus hvitlig himmel og 14 pluss-grader frem mot klokken 11. Omkring 15 pluss-grader med noe mere blålig himmel og tildels en mild bris utover eftermiddagen. 11 pluss-grader klokken 20 og 10 og dunkelt mot klokken 21. Mørkt, noe stjerner og 9 klokken 23 og mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 12.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203167337519038

   At Arbeiderpartiet og deres med-spillere er uhyre grov og omfattende politisk organisert kriminalitet er noe de fleste snart vet. Men det er viktig å erkjenne dette best mulig for flest mulig.

   Ikke minst de ødeleggelser av familien som samfunnets grunncelle denne mafia-virksomheten har som sin politikk. Dens såkalte barnevern, inklusivt "barnefordeling" og feminisme, etc. har pervertert Norge og omgivelser - med ødeleggelser som uansett enda vil ha perverterende og farlige konsekvenser i enda lang tid fremover.

   F.eks. lever nu omtrent en fjerde-del av alle barn i Norge med falske "alene-mødre"! Et slikt enormt "sosialt eksperiment" er i seg selv både et folkemord og en gedigen forbrytelse mot menneskeheten. Med kidnappede, fangeholdte, torturerte, utplyndrede, degraderte og diskriminerte barn og foreldre. Og en enda pågående ødeleggelse og feminisering også av fremtidige generasjoner.

   De begge to foreldre og barn er den naturlige familie som er samfunnets grunncelle. De to foreldre representerer for barnet også den natur-gitte doble nødvendighet, beskyttelse, identitet, arv, fremtid, slekt og bevegelses-frihet. Både for barna og foreldrene representerer dette ekstra og nødvendig beskyttelse og sikkerhet og muligheter, - men også kjærlighet, trygghet, trivsel, samhold, integritet og mye mere.

   Den enda pågående ødeleggelsen av familien som samfunnets grunncelle er enormt ødeleggende for samfunnet, verden og oss alle!

   *

   Rune L. Hansen:
   Det er meget lett å forstå at det i dagens Norge enda er veldig mange som sterkt misliker denne kunnskap og folke-opplysning, - men viktig at den best mulig videre får spre seg som ild i tørt gress!

   
---

   https://www.facebook.com/groups/237945106397143/293994260792227/

   Ragnar Driveklepp:
   Kan jo nesten tru at det er noen agenda .. i samfunnet

   Rune L. Hansen:
   Det er det vel ingen som helst berettiget tvil om at det er. Agenda fra flere sin side.

   Rune L. Hansen:
   Virksomheten er i alt og ett overdådig skredder-sydd for premiering av kidnapping, fangehold og tortur av barn og foreldre.
   Bevisene og vitnesbyrdene er uendelig mange!

   Ragnar Driveklepp:
   Ja e man vant å stå med lua i handa så er det lett få å få tred noe ned åver hode,så man blir blind døv og du.

   Ragnar Driveklepp:
   Apatisk og dum

   Rune L. Hansen:
   Godt sagt og godt forstått, Ragnar Driveklepp!

   
---
---

   Rune L. Hansen, 12.09. 2014 via Falske og ekte dommere:
   https://www.facebook.com/groups/376728652377815/permalink/811708965546446/

   NAV - en av de sentrale instanser for den norske politiske mafiaen i degradering og diskriminering, terror, tortur og utplyndring - i verdens mest hygieniske folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

   Her er bare et eksempel på en av deres forskjellige oppskrifter og metoder:

   http://www.fedrerett.no/nyheter/vis-nyhet/artikkel/skjoennsterroriseres-av-navs-bidragsregler/
   Skjønnsterroriseres av NAV's bidragsregler
   Erling André Wennevik betaler bidrag for sine to sønner som er 6 og 9 år. Fortvilelsen var blant annet stor når han åpnet et brev fra NAV og konstaterte at bidrag som ble regnet ut i 2014 var beregnet på grunnlag av...
   FEDRERETT.NO

   *

   Rune L. Hansen:
   Litt sitat fra noen kommentarer fra en annen Facebook-gruppe:

   Hilde:
   Det jeg synes er helt "høl i huet", er at man skal betale bidrag ut fra fars/ mors inntekt, regnet ut fra hva bidragsmottaker tjener. IKKE ut fra egen inntekt, gjeld/ utgifter OG barn i egen husstand... Det er ikke riktig at det knapt skal gå rundt i egen husstand, fordi bidragsmottaker skal ha så og så mye. En ting er at det går ut over barn i eget hus, noe annet at mange spekulerer i dette. Hos oss har det blitt mindre og mindre samvær, og mer og mer bidrag. Et annet spørsmål man kan stille, er hvordan en "alenemor" kan kjøpe ny hybridbil og lete større hus, når andre PAR ikke har råd å kjøpe slike ting. Håper det er en lottogevinst eller arv som betaler dette, ikke min manns alt for høye bidrag (som han må ha ekstrajobb for å i det heletatt klare å betjene)...

   Stig:
   Heia Norge!

   Hilde:
   Bidragsmottaker har også skattefordeler, dobbel barnetrygd, og andre offentlige støtteordninger som f.eks støtte til barnepass. Dette er noe av det bidragene skal dekke, men får bidragsbetaler noe støtte/ skattefordeler el. for disse utgiftene? Nei... Det vil si dobbelt opp med støtte til div. utgifter til mor, mens far må jobbe overtid/ ekstra for i det heletatt å få betalt bidragene..

   Sissel:
   Del gjerne denne reportasjen ang barnebidrag. Må få mest mulig blest om denne skjevfordeling:(

   
---
---

   DaivaJulia GVinje, 12.09. 2014 via Emigrant Rights.Kampen for et kulturkompetent Barnevern.Bedret rettsvern:
   https://www.facebook.com/groups/262543903950636/permalink/290502977821395/

   Barnevern til beste for hvem?
   http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread300849/#post_300849
   Når Barnevernet vurderer hva som er omsorgssvikt, legges ofte en norsk norm for barneoppdragelse til grunn. Vi etterlyser tiltak for å øke kunnskapen om ulike normer for barneoppdragelse, slik at kulturforskjeller ikke mistolkes som omsorgssvikt.
   WWW.DAGSAVISEN.NO

   *

   Rune L. Hansen:
   Dumme eller fremmede nok mennesker kan jo finne på å tro at det er noen slags norm eller standard. Men det er ingen slags norm, annet enn at det fremsettes og produseres og hvitvaskes mest mulig påstander, løgner, trakassering, krenkelser og forvridninger om hva som helst! Karakter-mord for liksom å rettferdiggjøre kidnapping, fangehold, utplyndring, tortur, degradering og diskriminering av mennesker.

   
---

---

   Rune L. Hansen, 12.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203169171204879

   Kan og skal private dømmes for brudd på EMK og de andre menneskeretts-konvensjonene sine bestemmelser?

  Selvfølgelig. Enhver og alle er forpliktet av disse, selv om offentlige ansatte og instanser har mindre frihet i forhold til disse. Men ingen har hverken plikt eller rett til uønsket forstyrrelse av noen sitt privat- eller familie-liv (unntatt i kriminelle tilfeller).

   Menneskeretts-bestemmelsene er norsk lov og rett - og er i tillegg også menneske-rettigheter - og felles umistelige og uavhendelige minste-rettigheter!

   Menneskerettsloven V1&2 (EMK):
   "Art 13. Retten til et effektivt rettsmiddel
   Enhver hvis rettigheter og friheter fastlagt i denne konvensjon blir krenket, skal ha en effektiv prøvningsrett ved en nasjonal myndighet uansett om krenkelsen er begått av personer som handler i offisiell egenskap."

   & Art 17:
   "Forbud mot misbruk av rettigheter
   Intet i denne konvensjon skal kunne bli tolket slik at det innebærer at noen stat, gruppe eller person har noen rett til å ta opp noen virksomhet eller foreta noen handling som tar sikte på å ødelegge noen av de rettigheter og friheter som er fastsatt her, eller til å begrense dem i større utstrekning enn konvensjonen gir anledning til."

   Dessuten er det og skal det ikke være noen konflikt mellom menneskeretts-konvensjonene - de er og skal være samstemte. Hvilket på flere måter og steder fremgår av menneskeretts-konvensjonene selv. (Blandt annet også når det innledningsvis i EMK henvises til Verdenserklæringen om menneskerettighetene.)

   Dessuten skal, som bestemt blandt annet i Menneskerettsloven § 3:
   "Bestemmelsene i konvensjoner og protokoller som er nevnt i § 2 skal ved motstrid gå foran bestemmelser i annen lovgivning."

   Og Menneskerettsloven V7&8 Art 41:
   "Intet i denne konvensjon skal berøre en bestemmelse som i større grad bidrar til virkeliggjøring av barnets rettigheter og som eventuelt inngår i:
   a)    en parts nasjonale lovgivning, eller
   b)    folkeretten som gjelder for vedkommende part."

   Dessuten også viktig - Art 42:
   "Partene forplikter seg, gjennom egnede og aktive tiltak, til å gjøre konvensjonens prinsipper og bestemmelser alminnelig kjent både for voksne og barn."

   Og Menneskerettsloven V3&4:
   "Det enkelte mennesket har plikt til å arbeide for at de rettigheter som anerkjennes i denne konvensjon, fremmes og overholdes, idet det enkelte menneske har forpliktelser overfor andre mennesker og overfor det samfunn det tilhører."

   Marius Reikerås skriver (11.09. 2014) at: 
   "Jeg har hatt en diskusjon med en jusstudent i dag, som mener jeg er på bærtur når jeg hevder at private kan dømmes for brudd på EMKs bestemmelser."

   Men Marius Reikerås har selvfølgelig rett mht dette.
   Også private både kan og skal lovlig og kompetent dømmes for evt. forbrytelser mot noen sine menneske-rettigheter.

   Samtidig er det selvfølgelig nødvendig at eventuell straffe-forfølgelse, dom eller avgjørelse og straff eller påstand også har en lovlig og virksom lov-hjemmel.

   *

   Rune L. Hansen:
   Hvordan EMD forholder seg til henholdsvis staten, offentlig ansatte og private er en sak for seg (som Marius Reikerås forsøker å belyse). Også mht hva den overlater og forutsetter fra stats-forvaltningen og interne nasjonale myndigheter sin side. Les f.eks. EMK Art 13 og 17 (osv.).

   Det fremgår av menneskeretts-konvensjonene (og EMD) at det er (og skal være) vesentlig forskjell på hvem EMD dømmer i forhold til interne nasjonale myndigheter. Fundamental forskjell. Tilsvarende forskjell også f.eks. mellom EMD og ICC!

   
---
---

   Rune L. Hansen, 12.09. 2014 via Falske og ekte dommere:
   https://www.facebook.com/groups/376728652377815/permalink/812065215510821/ 

   I Sverige vet de ikke engang at Barnekonvensjonen ER svensk lov!

   Sitat:
   "Var tredje socialsekreterare funderar på att byta jobb
   Att var tredje socialsekreterare funderar på att byta jobb är en nyhet som borde göra oss livrädda.
   I tysthet håller en myndighet på att gå under. Socialtjänsten, med makt över det som är viktigast för oss: våra familjer, våra barn.
   Personalen flyr, skandalerna avlöser varandra.
   Allt yngre socialarbetare ska göra ett allt tuffare arbete. Larmklockor ringer, om och om igen. I dag efterlyser forskaren Pia Tham, doktor i socialt arbete vid Högskolan i Gävle en statlig översyn, så allvarlig är situationen.
   Hon besökte 40 arbetsplatser, samlade 350 enkäter: två av tre socialarbetare har åtminstone ibland övervägt att lämna yrket.
Det säger något. Att det blir fler dåliga beslut, framförallt.
   Och när fel beslut (eller inget beslut) fattas går skadorna inte att reparera. Yara i Karlskrona är död, för att ta ett färskt exempel.
   Ingen upprättelse finns. Inte ens när socialarbetare åtalas och fälls i domstol för tjänstefel. För det har också hänt.
   I somras kom relativt obemärkt en fällande dom i Borås tingsrätt mot en politiker och två tjänstemän i Marks kommun. Fallet blev känt då Uppdrag granskning avslöjade turerna kring när två barn utan förvarning togs från de enda föräldrar de kände till. De hade bott i familjehemmet sedan de var ett år, respektive några månader.
   Domen fastställer att beslutet var fel.
   Men fem år har gått. Barnen har ett annat hem. Och det gamla familjehemmet har förlorat kontakten. Umgänget är avstängt - ett år framåt i tiden.
   Slutsats: socialtjänstens beslut måste bli rätt, från början. Varje gång.
   I riksdagen talas på allvar om att göra barnkonventionen till lag. Samtidigt är det märkvärdigt tyst om socialtjänsten. För att arbetet gäller utsatta människor? Sådana problem "vi" inte tror vi själva kan få."

   ”Nyheten borde göra oss livrädda”
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19510082.ab;jsessionid=F6AE742C5BCE32BFA452C0C3DED9BC27
   Att var tredje socialsekreterare funderar på att byta jobb är en nyhet som borde göra oss livrädda. I tysthet håller en myndighet på att gå under. Socialtjänsten, med makt över det…
   AFTONBLADET.SE

   *

   Rune L. Hansen:
   Ruby Harrold-Claesson / NKMR - Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter:
   "Nyheten borde göra oss livrädda”? Nej, tvärtom! Efter alla decennier av terror, vem kommer att sakna dessa inkompetenta, maktgalna familjemarodörer?

   Råttorna lämnar det sjunkande skeppet!

   
---
---

   Rune L. Hansen, 12.09. 2014 via Falske og ekte dommere:
   https://www.facebook.com/groups/376728652377815/permalink/812067452177264/

   "Genom att inte ha en resursstark och kompetent spaningsenhet och poliser som utförde utredningen av mordet på Pernilla Hellgren enligt gällande föreskrifter, har Englas familj inte tillförsäkrats det skydd för liv och hälsa, personlig säkerhet och skydd för privat- och familjeliv som stadgas i artikel 2, 5 och 8 i Europakonventionen.

   Europadomstolen har prövat mål som gäller förlust av nära anhörig till följd av överträdelser av Europakonventionen. Ersättningen för lidande till en nära anhörig har i vissa fall uppgått till 60 000 euro (cirka 550 000 kronor), se bland annat Akhmadova v. Russia.

   Ersättningsnivåerna har således satts betydligt högre från Europadomstolens sida sett till de schablonbelopp om 50 000 kronor, eller i exceptionella fall 75 000 kronor, som tillämpas i Sverige.

   Englas familj har beslutat sig för att begära att frågan om deras rätt till ersättning för statens fel och försummelser hänskjuts till Europadomstolen för prövning. Familjen kommer att inge klagomålet till Europadomstolen under denna vecka.

   Det har inte varit ett lätt beslut för familjen att överhuvudtaget inleda en process mot staten, då kostnadsriskerna för familjen varit stora. Det rättsskydd som kan beviljas ur hemförsäkringen för en process i svensk domstol räcker inte till för en prövning i samtliga instanser. 

   Av störst vikt för familjen är naturligtvis inte hur hög ersättning som skall utgå för deras lidande, utan att staten måste ta ett ansvar för de fel och försummelser som lett till att Engla miste livet.

   Genom att ersätta familjens lidande ställs också krav på att staten ändrar rutiner och resursfördelning för att samhällsmedborgarna skall kunna vara säkra och trygga och att för att myndigheterna ständigt skall arbeta skadeförebyggande. Ett rättssystem som saknar effektivt inhemskt rättsmedel vid kränkningar orsakade av statens allvarliga fel och försummelser är inte rättssäkert.

   Om Europadomstolen tar upp målet är det således av stor vikt att få svar på frågan om Europakonventionen överträtts och om familjen anses ingå i den skyddsberättigade kretsen. I annat fall finns det anledning att lagstiftaren ser över hur ett effektivt inhemskt rättsmedel skall uppnås när det är uppenbart att staten begått allvarliga fel och försummelser. (...)

   Englas mamma Carina Höglund skriver själv om sitt engagemang
   Att vi vågar försöka ta ärendet till Europadomstolen beror på flera faktorer: min advokat, som även hon ser problemen med rättssäkerheten när myndigheter gör fel, min envishet och de pengar som samlades in av ”Fonded by me” ,där många i Sverige bidrog för att vi ska reda ut myndigheters ansvar när grova fel begås. (...)

   Jag vill att myndigheter ber om ursäkt när de gör fel och att alla ska ha möjlighet att klaga utan att det är pengarna som styr vem som kan klaga på myndigheter."

   http://www.dagensjuridik.se/2014/09/englas-familj-gar-till-europadomstolen
   "Englas familj går till Europadomstolen - vad är lidandet värt vid förlust av en nära anhörig?" Publicerad 2014-09-12 06:38 DEBATT av advokat Veronica...
   DAGENSJURIDIK.SE

   *

   
---
---

   Rune L. Hansen, 12.09. 2014 shared Trevor Doering's photo:
   https://www.facebook.com/groups/StolenchildrenoftheUK/510747955725966/

   561191_10151573369836368_1647321992_n.jpg

   Trevor Doering's photo.

   *

   Ramona Green:
   lolx  
   Fuc#in Luv It Hun!!!

   Ramona Green:
   Shared on everything x
   F/B, TWITTER, INSTAGRAM, GOOGLE+, PICASSO & REDDIT!

   Maggy Brewer:
   This upsets me so much, foster parents get so much abuse when really they signed up looking.to help vulnerable children they didn't and probably don't know the truth yet why do people feel the need to abuse them and adoptive parents? What about the kids who need to be in care? Without foster parents they'd suffer : (

   Johnathan Archer:
   Not many kids needs to be in foster care ... only greedy ss workers say that .. Our kids are not for sale like 99% of parents out there our kids have been stolen for profit.

   Maggy Brewer:
   So kids who are actually being abused do not need to be in foster care...?

   Johnathan Archer:
   As for you MaggyBrewer your either ss or tapped in head you wanna look at how many of us suffer through ss

   Johnathan Archer:
   Maggy Brewer definitely gone in head or ss not responding to you.

   Maggy Brewer:
   I can assure you I am not social services, and I have had a child stolen myself...but I still believe that there are children who do need to be taken away from abusive parents... and I dont think fc or adoptive parents should get stick when they probably don't know the truth

   Maggy Brewer:
   P.s everyone who disgarees with you isnt a social worker!

   Maggy Brewer:
   I just think people shouldn't hate or abuse foster carers or the adoptive parents when they are unlikely to know the truth about the system... and also think that when a child has been sexually or physically abused that they do an amazing job...but hey maybe Im the only person who has lived it and can see it from everyones point of view...

   Rune L. Hansen:
   Torture and capture of children and parents are illegal, Maggy Brewer.

   Maggy Brewer:
   Oh god... did I say I agree with how social services can work? No...I merely said picking on foster parents is stupid when they probably have no idea of the real system...

   Maggy Brewer:
   I also said SOME children do need to be in care...unless you actually condone physical and sexual abuse to a child?

   Rune L. Hansen:
   They are not the parents of the child, Maggy Brewer.

   Maggy Brewer:
   No they aren't but do they deserve to be bullied?

   Rune L. Hansen:
   The one or more who abuse the child will be in prison, Maggy Brewer.

   
---

---
*****

--13--
-- Dagboks-notater, lørdag 13. september 2014, Vinberget: 

   Lett overskyet, noe disig luft og 10 pluss-grader Celsius her ute i grå-lysningen henimot klokken 08. Dus og tildels noe skyet himmel og 13 klokken 10.30. Noe lett overskyet og mønstret himmel og oppmot 16 pluss-grader frem mot klokken 13. Grålig og 11 klokken 19, derefter dunkelt. Helt mørkt og 9 klokken 22. Med 7 pluss-grader mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 13.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203173784880218

   Hva er det den politiske mafiaen og dens med-spillere vil ha oss til å tro?
   Kan de ikke lese, eller vil de ha oss til å tro at vi ikke kan lese?

   
Menneskerettsloven V7&8 Art 7 p1:
   "1. Barnet skal registreres umiddelbart etter fødselen og skal fra fødselen ha rett til et navn, rett til å erverve et statsborgerskap, og, så langt det er mulig, rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg fra dem."


   
Dette er bare et eksempel av veldig mange tilsvarende! Hva i all verden vil de ha oss til å tro?

   *

   
---
---

   Jon Lystrup, 13.09. 2014 via Debatt shared Fedrerett's photo:
   https://www.facebook.com/groups/217900448360965/permalink/372335349584140/

   Solveig Horne, Morten Stordalen, Morten Wold, Robert Eriksson samværsnekt skulle vært kriminalisert da feminismen kom på banen med Unni Rustad på 70 tallet, men er det ennå ikke. Hvorfor, med FRP i regjering?

   I stedet er fedre kriminalisert og demonisert. Forstår dere ikke feminismens beregnende manipulerende strategi? Deres projeksjoner styrt av narsissistiske og psykopatiske personlighets trekk ødelegger barn og fedres liv. Mange tar sine liv i desperasjon og bunnløs depresjon. Hvor lenge skal vanviddet fortsette? Feminismen har all makt i rettsaler, det sørger Barne-Likestilling og Inkluderings departementet for.

   Gjentar, Norge er korrupt styrt og korrumpert som demokratisk samfunn.
   Ta grep, hold hva dere lovet, endring, handlekraft, rettferd og likestilling.

   https://www.facebook.com/fedrerett/photos/a.358033387541057.93451.162710907073307/856916227652768/?type=1
   Hva mener dere? Burde samværsnekt kriminaliseres eller kreve handleplikt fra Barnevernets side i barnefordelingssaker?
   Fedrerett
   
   *

   Rune L. Hansen:
   Det er fra før av på kryss og tvers ulovlig og straffbart! Mere av det samme vil bli som enda mere "smør på flesk" - og vil de garantert heller ikke bry seg det minste som helst om!

   Rune L. Hansen:
   Dessuten er såkalte "barnefordelingssaker" i seg selv ulovlig og straffbart.
   Klarer du ikke å lese f.eks. Menneskerettsloven V7&8 Art 7 p1:
   "1. Barnet skal registreres umiddelbart etter fødselen og skal fra fødselen ha rett til et navn, rett til å erverve et statsborgerskap, og, så langt det er mulig, rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg fra dem."

   Jon Lystrup:
   Vi må øke presset Rune, det øker muligheten til å bli hørt.

   Rune L. Hansen:
   Ikke ved å late som om vi ikke vet, Jon Lystrup.

   
---

---

   Jan-Terje Aasen, 10.09. 2014 via Den Norske Barneloven - Et bakvendtland der alt går an!:
   https://www.facebook.com/groups/barneloven/permalink/753537288039838/

   Lovendring ? Til fedre som ikke er domsfelte!!!! og har rett til og ha med sine kjære barn å gjøre!!! nåk er nåk dette land !!

   Should divorced fathers have a legal right to see their children?
   http://www.youtube.com/watch?v=Rg4jNVAClK0&feature=youtu.be
   http://ruvr.co.uk/ More than 3.8 million children in Britain are growing up without a father. According to a top judge, the country is facing an epidemic of ...
   YOUTUBE.COM

   *

   Kjetil Thue:
   Jeg er ikke domfelt, men tvertimot renvasket flere ganger. Hjelper det? Nei. : (

   Guilherme F.da Silva:
   of course

   Jan-Terje Aasen:
   Som jeg bruker å si, staten og satan og den feministiske loven, kjører vilje tortur mot fedre????!...

   Rune L. Hansen:
   Should divorced fathers have a legal right to see their children?
   They have. But the political mafia don't care.

   Rune L. Hansen:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203177074842465
   Timeline Photos
   Masse-ødeleggelse av barn, foreldre og samfunn med ulovlige lover, såkalt Barnel... See More
   By: Rune L. Hansen

   
---
---

   Ismail Yahye, 13.09. 2014 via Child Protection Group:
   https://www.facebook.com/groups/143385739187866/280866205439818/

   LOVE NOT WAR
   CARE NOT KIDNAPPING KIDS

   *

   Rune L. Hansen:
   Convention on the Rights of the Child (CRC) & parents

   Art 29 p 1 c:
   "States Parties agree that the education of the child shall be directed to:
The development of respect for the child's parents, his or her own cultural identity, language and values, for the national values of the country in which the child is living, the country from which he or she may originate, and for civilizations different from his or her own."

   Art 7 p 1:
   "The child shall be registered immediately after birth and shall have the right from birth to a name, the right to acquire a nationality and, as far as possible, the right to know and be cared for by his or her parents."

   Art 35:
   "States Parties shall take all appropriate national, bilateral and multilateral measures to prevent the abduction of, the sale of or traffic in children for any purpose or in any form."

   
---
---

   Marius Reikerås, 13.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152261313026875

   EMK art. 6 nr 1 dekker HELE prosessen som er avgjørende for et menneske sine borgerlige rettigheter og plikter

   Det har dessverre vært en oppfatning om at EMK artikkel 6 bare gjelder for selve rettsprosessen for de ordinære domstoler. Dette er ikke riktig.

   EMK artikkel 6, gjelder for hele prosesssen som griper inn i dine borgerilige rettigheter og plikter. Det betyr at alle offentlige organer som beheftiger seg med menneskers rettigheter, må tilpasse sin saksbehandling etter EMK artikkel 6.

   At EMK art. 6 nr 1 dekker hele prosessen, ble for øvrig slått fast i Ringeisen avgjørelsen så tidlig som i 1971:
   "94... The wording of Article 6, paragraph (1) (art. 6-1), is far wider; the French expression "contestations sur (des) droits et obligations de caractère civil" covers all proceedings the result of which is decisive for private rights and obligations. The English text "determination of ... civil rights and obligations", confirms this interpretation."

   I storkammeravgjørelsen mellom DE MOOR og Belgia ( no. 16997/90) 23 June 1994 står det:
   "A. Applicability of Article 6 para. 1 (art. 6-1)
   43. It is clear that the question raised before the Hasselt Bar Council concerned the determination of a right."

   *

   Kay Aabelvik:
   Hvordan kan alle disse lovene være skrevet når ingen av mine 7 advokater jervel. Andersen. Devold. Eide. Staff. Marstrander. Hol ikke tenkt å bruke EMD sitter her ribbet til skinnet med å forholdt meg til loven og systemene. Kan ikke si jeg har brukt feil advokat heller for både statsadvokaten og riksadvokaten og ikke minst justisministeren Grete faremo og noen lokalpolitikere med en ordfører som har sett saken. Forventet et svar men alt ender hos kona til krimsjefen som har vært aktor i saken. Ord fra denne aktor har kun vært. Den saken må du legge død får deretter å høre lyden fra telefonen pip pip pip

   Morten Aarmo:
   Det kan derfor være lurt å sette seg inn i EMK, og forlange at dine advokater bruker disse. Om advokaten nekter, bytt advokat.

   Kay Aabelvik:
   Har en advokat som hjelper meg med å så mer økonomi nå. Slik at jeg kan ta med nye 300 tusen til en advokat som må snu alle Stein får å få en opprydding i min sak. Min siste Adv hol sier at om jeg hadde 26 milioner ville jeg ikke fått opp saken pga barneloven. Barn skal bli hørt. Å det skal også være slik at det barn sier skal bli hørt men. Ord og settninger avhør og journalen må også fram om det er slik barna sier og har sagt.

   Noralf Aunan:
   Det er spesielt nå etter at flere av menneskerettighetene er inntatt i Grunnloven, og de klare uttalelsene av Justisministeren, at vi absolutt skal KREVE våre menneskerettigheter. Det skal naturligvis gjelde for advokater også.

   Kjersti Mindeberg:
   Kay Aabelvik - Eldens advokat Jespersen vil heller ikke bruke annet enn barnefordeling - ikke barnets rettigheter eller noe annet. Låst. I min sak må barnets stemme frem. Har stått på den siden i 4 år, i og med at de ikke bruker balanseteorier mot likevekt av foreldre. Fordeling er ikke balansetilnærmende eller løfting av barnet mot ressurser. Tung og dårlig politikk.

   Emilia Mikkelson:
   Hvorfor ikke bruke Marius Reikerås som hjelpeintervenient?

   
---
---

   Marius Reikerås, 13.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152261645301875

   Hornsby v. Hellas:

   “40. The Court reiterates that, according to its established case-law, Execution of a judgment given by any court must therefore be regarded as an integral part of the "trial" for the purposes of Article 6 (art. 6);
   41. The above principles are of even greater importance in the context of administrative proceedings concerning a dispute whose outcome is decisive for a litigant's civil rights. “

   Legg altså merke til at forvaltningsorganer har en enda strengere aktsomhetsplikt til å respektere EMK artikkel 6.

   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 13.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152261530761875

   Det å ikke behandle en parts anførsel, er en krenkelse av EMK artikkel 6 nr 1.

   I en sak mellom Ruiz Torija og Spaqnia, var det påstått foreldelse fra den ene part.
   Retten hadde ikke tatt hensyn til dette, og hadde ikke gitt noen begrunnelse for sitt standpunkt. Unnlatelsen var i strid med artikkel 6(1).
   I dommen heter det (para. 30):
   «In the absence of such a reply, it is impossible to ascertain whether the Audiencia Provincial simply neglected to deal with the submission that the action was out of time or whether it intended to dismiss it and, if that were its intention, what its reasons were for so deciding. There has therefore been a violation of Article 6 para. 1.»

   *

   Sveinung Vegsund:
   Mine 500 sider med anførsler er kommentert med 2 linjer, mens min motpars anførsler er realitetsbehandlet 100 % og mere !

   Hilde Salvesen:
   http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Pressen-skal-ikke-gi-makten-ro-7703068.html
   Pressen skal ikke gi makten ro
   www.aftenposten.no
   Pressens pågåenhet gir ikke statsråder og byråkrater arbeidsro til å tenke lange tanker i ro og fred. Sånn skal det være.

   
---
---

   Marius Reikerås, 13.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152261485221875

   4. HELE RETTSPROSESSEN SKAL VÆRE FAIR, OG UTEN NOEN GRAD AV FORHÅNDSDØMMING

   I den anledning, viser jeg til Van Kück v. Tyskland, (no. 35968/97) av 12. juni 2003, hvor det heter:
   “47. Moreover, it is for the national courts to assess the evidence they have obtained and the relevance of any evidence that a party wishes to have produced. The Court has nevertheless to ascertain whether the proceedings considered as a whole were fair as required by Article 6 § 1 (see Mantovanelli v. France, judgment of 18 March 1997, Reports 1997-II, pp. 436-37, § 34, and Elsholz v. Germany [GC], no. 25735/94, § 66, ECHR 2000-VIII).
   48. In particular, Article 6 § 1 places the “tribunal” under a duty to conduct a proper examination of the submissions, arguments and evidence adduced by the parties, without prejudice to its assessment of whether they are relevant to its decision (see Van de Hurk v. the Netherlands, judgment of 19 April 1994, Series A no. 288, p. 19, § 59).”

   *

   
---
---

   Marius Reikerås, 12.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152260376216875

   – Han reagerer sterkt på at flere tidligere polititopper ikke har blitt behandlet på samme måte som han. Jeg mener det er en klar forskjellsbehandling. De fikk henlagt sine saker, mens min klient må måte i retten og risikerer fengselsstraff. Vi håper retten nå sørger for en likebehandling, sier forsvarer Anders Ruud Christensen til TV 2.

   Jobbet svart for USA - måtte svare for ambassadens ukultur - TV2.no
   http://www.tv2.no/a/6009532
   En rådgiver i Skatt Øst beskrev en ukultur i Den amerikanske ambassaden, der lønnen ikke ble oppgitt på selvangivelsen.
   TV2.NO|BY TV 2 AS

   *

   Per Steinar Sørå:
   Dessverre råder det en ukultur øverst oppe i hierakiet.

   Lilliann Roppen:
   "12 tidligere polititopper som også jobbet svart ved ambassaden slipper straff." Fortel ikkje dette at det er eit korrupt system?

   Per Steinar Sørå:
   I aller høyeste grad.

   Trine Nor:
   Likhet for loven? Loven er ikke verd papiret den er skrevet på. Når skal folk slutte å være så naive, folk er hjernevasket av ilusjonen at vi bor i et av verdens rikeste land og at vi har det så godt.

   Per Bronson:
   Skattemyndigheter = dårlig rettssikkerhet, tilfeldig hvem de rammer og finnes ikke nøytrale klageinstanser . De tar heller ikke sakene alvorlig og du blir ikke innkalt for å forsvare deg selv og din rett. Her er mye mer upløyd mark for rettssikkerhet og likhet for loven. De er Goliat med stor G.

   Per Steinar Sørå:
   Vi må få en David til å ta knekken på Goliat.

   Trine Nor:
   Det er jo så ville greier at folk ikke tror at sånnt fåregår. Hadde folk visst hvor korrupt det er i Norge så hadde det blitt revolusjon

   Per Bronson:
   Takk og lov at jeg kom meg unna Norge i 1999. Flagget ut og la ned flagget samtidig. Blir aldri heist igjen. Glad i Norge som land. Aldri bitter, bare fly forbannet.

   Det er flere av oss i USA og sikkert mange rundt om som flagget ut etter å ha vunnet og tapt saker mot skattemyndighetene. Stort sett de som er bemidlet som vinner frem.

   Kjenner bare en mangemillionær som flagget ut etter å ha betalt et urettmessig krav. De klarer seg bra likevel, men urettferdighet gjør vondt uansett rik eller fattig. Har delt mitt sakskompleks med andre og fått flere horrible saker igjen. Saker man bare tror er mulig når man har opplevd det selv. Det skviser ikke bare alt liv ut av deg, det kan få dødelig utgang i følge indremedisinerer.

   Da snakker vi om ekstremstress gjennom mange år med kamp, psykiske lidelser, fornedrelse, løgner, utbrenthet, når ikke frem, medienes søkelys i mange saker som har etterlatt seg selvmord og totalt ødelagte liv for noen.

   Andre hangler seg gjennom uføretrygd og alderspensjon med påleggstrekk til korset blir satt på grava, hvis det er penger igjen.

   Svein Henning Sørlie:
   Det er bra at det kommer fram hvor korupt det er,, dette har mange av oss vist i lang tid. Selv når politiet begår mord slipper dem unna, blir bedkyttet av sine egene som da blir medskyldig. Men hva gjør det når dem ikke kan straffes. Riksadvokaten er jo en av disse som beskytter dem

   Bjørn Valle:
   Skatteetaten gjorde en saksbeh.feil som gjorde at politifolka slapp straff. Heldige var de ja.

   Trine Nor:
   Ja helt utrolig at de klarte å gjøre feil m alle politifolkene men ikke m den stakkars vakten. NOEN ER SYKE PÅ SINNET

   
---
---

   Rune L. Hansen, 13.09. 2014 Timeline Photos:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203177074842465

   Masse-ødeleggelse av barn, foreldre og samfunn med ulovlige lover, såkalt Barnelov og Barnevernslov, etc., og inkvisisjoner og kidnappinger i sivil-befolkningen, etc.

   Arbeiderpartiet og dets med-spillere i Norge gjorde politikk til organisert kriminalitet, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

   F.eks. lever nu omtrent en fjerde-del av alle barn i Norge med falske "alene-mødre"! Et slikt enormt "sosialt eksperiment" er i seg selv både et folkemord og en gedigen forbrytelse mot menneskeheten. Med kidnappede, fangeholdte, torturerte, utplyndrede, degraderte og diskriminerte barn og foreldre. Og en enda pågående ødeleggelse og feminisering også av fremtidige generasjoner.

   Her driver deres under-avdeling SV propaganda for "feminisme folkestyre".

   SV-feminismen-folkestyre-Akhtar_Chaudhry-20121203.png


   *

   Rune L. Hansen:
   Datert 03.12. 2012.

   Ariane Marques:
   Vi trenger hjelpe på det landet

   Søren Helming Rasmussen:
   Niveau'et er jo... Lad røveren røve banken, fordi der er pengenød. Lad morderen slå ihjel, fordi fingrene kribler. Det tangerer ynkeligt og grådigt

   Rune L. Hansen:
   Ja, de stopper ikke av seg selv.

   
---

---
*****

--14--
-- Dagboks-notater, søndag 14. september 2014, Vinberget: 

   Disig, fuktig luft og landskap og 10 pluss-grader Celsius her ute frem mot klokken 07. Derefter noe yr en stund og disig og 12 pluss-grader frem mot klokken 09. Efter hvert mindre disig og mere dus sol og dus blålig himmel, med 15 pluss-grader klokken 14. Og 14 klokken 17. Plukket inn bjørnebær (Bedford Gigant) for tredje gang i dag, omtrent en kilo. Dessuten både bergamotter og pærer og epler og plommer. Lager blandt annet bjørnebær-saft. Gir meg nu i disse dager noe tid til blandt annet det som nødvendig avveksling, men selvfølgelig i usikkerhet og utrygghet om nye hus-inkvisisjoner og terror-aksjoner. Noen dager i det siste års tid orker jeg nesten ikke å tenke på brevene og saks-dokumentasjonen, etc. En av "bi-virkningene" av det er at jeg iallfall merker at det er sommer ute. Grålig og 11 pluss-grader klokken 20. Dunkelt klokken 20.30 og mørkt med en grålig mørk himmel og 10 pluss-grader klokken 21. Mørkt, noe stjerner og 9 klokken 23 og mot midnatt.
   
---
---

   Marius Reikerås, 14.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152263935681875
   
   EMK artikkel 13 garanterer alle en ”effective remedy”. Dette har avgjørende betydning i forhold til å gi automatisk oppsettende virkning for Fylkenemndas administrative vedtak.

   Strasbourg- domstolen sier følgende i saken mellom Conka og Belgia av 2002, premiss 79:
   ”The Court considers that the notion of an effective remedy under Article 13 requires that the remedy may prevent the execution of measures that are contrary to the Convention and whose effects are potentially irreversible (see, mutatis mutandis, Jabari, cited above, § 50). Consequently, it is inconsistent with Article 13 for such measures to be executed before the national authorities have examined whether they are compatible with the Convention,”
   Oversatt til norsk:
   "Retten anser at begrepet om et effektivt middel under artikkel 13 krever at den som berøres kan hindre gjennomføring av tiltak som er i strid med konvensjonen, og hvor virkningen er potensielt irreversible (se, tilsvarende, Jabari, sitert ovenfor, § 50) .
   Derfor er det i strid med artikkel 13 å gjennomføre slike tiltak skal før de nasjonale myndigheter har undersøkt om de er forenlige med konvensjonen, "
   I denne forbindelse er det utvilsomt sikker rett at begrepet ”national authorities” er ensbetydende med dosmtolsprøvelse før vedtaket iverksettes.
   Regelen er således slik at vedtak om omsorgsovertakelse, som et av de aller mest alvorlige konvensjonsinngrep, ikke kan iverksettes før domstolen har undersøkt hvorvidt inngrepet er forenelig med konvensjonen.Således er det en krenkelse av EMK artikkel 13 når inngrepet iverksettes før det er undersøkt om det i det hele tatt er forenelig med konvensjonen. Likeledes er det en krenkelse av EMK artikkel 13 at vedtaket ikke automatisk ble gitt oppsettende virkning.
   Så lenge vedtaket ikke er gitt automatisk oppsettende virkning, har de som berøres ikke hatt en effektiv rett, noe som altså er en krenkelse av EMK artikkel 13.

   *

   Rune L. Hansen:
   Kort sagt, så betyr også dette at alt og ethvert som noensinne har skjedd i Fylkesnemnda har vært ulovlig og straffbart! Blandt annet også som politisk organisert kriminalitet!

   
---
---

   Marius Reikerås, 14.09. 2014:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152263891296875

   EMK artikkel 6(1) og den tilsvarende bestemmelse i SP artikkel 14(5), stiller ikke noe bestemt krav om hvordan det interne rettssystemet er organisert.
   Men når det blir det truffet avgjørelse om noens borgerlige rettigheter og plikter i forbindelse med bruk av de rettsmidler som står til rådighet etter nasjonal rett, må også avgjørelsen oppfylle kravene blant annet til rettferdig og offentlig rettergang som kan utledes av konvensjonene.

   Som det står i Delcourt v Belgia fra 1970 premiss 25:
   Article 6 para. 1 (art. 6-1) of the Convention does not, it is true, compel the Contracting States to set up courts of appeal or of cassation. Nevertheless, a State which does institute such courts is required to ensure that persons amenable to the law shall enjoy before these courts the fundamental guarantees contained in Article 6 (art. 6) (see, mutatis mutandis, the judgment of 23rd July 1968 on the merits of the case "relating to certain aspects of the laws on the use of languages in education in Belgium", page 33, in fine). There would be a danger that serious consequences might ensue if the opposite view were adopted; the Principal place that a restrictive interpretation of Article 6 para. 1 (art. 6-1) would not correspond to the aim and the purpose of that provision (see, mutatis mutandis, the Wemhoff judgment of 27th June 1968, "

   Det er altså ingen mulighet, på noen stadium av saken, å underminere de rettigheter som følger av konvensjonsforpliktelsene.

   *

   
---
---
*****

--15--
-- Dagboks-notater, mandag 15. september 2014, Vinberget: 

   Mørkt, noe stjerner, en avtagende halvmåne-sigd i øst og 7 pluss-grader Celsius her ute klokken 02 i natt. Fuktig, noe yr og 7 pluss-grader frem mot klokken 08 med sol-oppgang. Lys og dus blålig himmel og 15 pluss-grader frem mot klokken 12. Med 16 pluss-grader frem mot klokken 16 og 12 klokken 19. Og 10 og dunkelt klokken 20. Mørkt, noe stjerner og 8 klokken 22. Omtrent det samme mot midnatt.
   
---
---

   Rune L. Hansen, 15.09. 2014:
   https://www.facebook.com/rlhhun/posts/10203185011280871

   Hadde dagens norske offentlig ansatte politikere heller enn offentlig organisert kriminalitet vært lov-lydige så hadde våre menneske-rettigheter vært respektert og ivaretatt av den offentlige forvaltningen.

   Da ville sivil-befolkningen, inklusivt de offentlig ansatte, både ha lært seg menneske-rettighetene og gledet seg over de og respektert de. Og vårt samfunn ville ha vært et rettferdig samfunn, med trygghet, toleranse, sindighet, trivsel, integritet, likeverd, frihet, velferd og fredsommelighet i harmonisk levende utfoldelse.

   Særlig offentlig ansatte med makt ville ikke mere kunne skade eller ødelegge livene våre eller fremtiden vår. De ville ikke mere kunne skylde på over-ordnede eller på vedtak, dommer, politikk eller regler eller annet eller på noen eller noe som helst. Vi ville ha hatt (og kan få) et åpent, lov-lydig, sindig og rettferdig samfunn og en respektert nasjon med integritet. Hvilket er en forutsetning for et demokrati hvor alle og enhver er inkludert, uten diskriminering. Enhver ville være (og kan bli) levende opptatt av å respektere og å forstå våre menneske-rettigheter - og konkret være ansvarlig og glad for ikke å straffbart forbryte seg mot en eneste en av våre menneske-rettigheter! Enhver i sivil-befolkningen vil ha - og har egentlig - både ansvar og myndighet! (Slikt noe kan bare lovlig være ivaretatt av andre.)

   Å ned-prioritere eller forbigå på noen som helst måte dette for en hvilken som helst offentlig ansatt eller vedkommendes delaktige er ulovlig og straffbart! (Unntatt ved reell lovlig grunn for det motsatte.)

   Forholdene i dagens Norge må med andre ord endres, - nu straks!

   *

   Rune L. Hansen:
   Alt blir meget komplisert og ulovlig når dommerne erstatter lov og rett.

   
---
---

   Rune L. Hansen, 14.09. 2014 via Falske og ekte dommere:
   https://www.facebook.com/groups/376728652377815/813048332079176/

   Perverse dommere hærjer Norge.
   Det er iallfall ikke noe nytt.

   http://www.tv2.no/2014/09/13/nyheter/krim/6011060
   Tidligere dommer (70) i sexchat: – Har hatt seksuell omgang med åtteåring - TV2.no
   Den tidligere tingrettsdommeren befølte ifølge tiltalen en elleve år gammel jente, og hadde uanstendige samtaler på nettet.
   TV2.NO|BY TV 2 AS

   *

   Per Steinar Sørå:
   Får håpe at denne dommeren får en solid straff.

   Rune L. Hansen:
   Han er langtfra den eneste perverse dommeren! De kappes om å være perverse og grov-kriminelle!

   Per Steinar Sørå:
   Mange har sikkert politisk immunitet.

   Rune L. Hansen:
   Ulovlig og straffbart har de alle det. Politisk organisert uhyre grov kriminalitet.

   Per Steinar Sørå:
   Vi må få inn nytt blod i storting og regjering og stilt de nåværende for riksrett.

   Rune L. Hansen:
   Og hva med politiet og de andre som nekter å straffe-forfølge de? De er mildt sagt delaktige de også!

   Per Steinar Sørå:
   Det må utskiftinger til.

   Rune L. Hansen:
   Det må det.

   
---
---

   Marius Reikerås, 14.09. 2014 shared a link:
   https://www.facebook.com/marius.reikeras/posts/10152263792321875

   Britiske kvinne (25) fengslet i Iran for å gå på volleyballkamp
   http://www.vg.no/nyheter/utenriks/iran/britiske-kvinne-25-fengslet-i-iran-for-aa-gaa-paa-volleyballkamp/a/23295363/
   25-åringen Ghoncheh Ghavami har sittet over to måneder i et beryktet iransk fengsel. Hun er i et mareritt, sier broren hennes.
   VG.NO

   *

   Monika Fredriksen:
   For en gal verden disse kvinnene må leve i

   Anne Sunde:
   Det er visst forbudt for kvinner å synge også i Iran

   https://www.facebook.com/video.php?v=855123464498921&fref=nf
   Play Video
   WHAT HAPPENS WHEN A WOMAN SINGS IN IRAN? WATCH AND SHARE
   Lenght: 0:45

   Anne Rønnaug Teigen:
   Kanskje det er slik de vil ha det igjen i verden? Kan jo lure!

   Bente Vik:
   For en gal verden vi må leve i som får disse menneskene hit med slikt kvinnesyn. Det synes jeg er skremmende å tenke på....

   Rune L. Hansen:
   Vel, i Norge kan barn og foreldre og besteforeldre bli kidnappet, fangeholdt, torturert og utplyndret for langt mindre enn som så!

   Evy Gjeverth:
   Idelogien Islam... forpester menneskesinnet. De er ond med hverandre.

   Anne Sunde:
   Det er mye ondskap og maktsyke over alt, det blir feil å gjøre dette til en konkurranse om hvor det er verst. Poenget er å få dritten frem i lyset så man kan få gjort noe med den

   Bente Vik:
   Jeg så ikke videoen før jeg svarte. For noen gærninger!!! Jeg er rystet. Og disse mennene får vi hit til Norge! : (

   Monika Fredriksen:
   Utviklingen i dette landet etter at mennesker med slikt syn ,får rett til å bo i Norge : Skremmende! Se bare på Hussein

   Robert Steffensen:
   Det eneste som hjelper er å erklære Iran krig.

   Bente Vik:
   Norske myndigheter setter den norske befolkningen i fare!!!

   Monika Fredriksen:
   Koranen "Forholdet mellom kvinne og mann (i ekteskap) skal være preget av gjensidighet, respekt, og kjærlighet" Langt fra bok til gjerninger !! Stakkars kvinner

   Ove Onkli:
   Da har vi det ikke så værst i Norge!

   Maria Khawaja:
   Hvorfor skal folk begynne å blande inn Islam i alt. Nå må dere som skriver slik tull slutte med det. Det angår vel ikke noen hva Iran foretar seg . SYNES du skal holde ideologien din for deg selv Evy. Folk som har slik syn på kvinner er syke.

   Inajá Santana:
   Absurd!

   Bjørn Valle:
   Hvorfor utfordre? Greit å gjøre seg litt kjent med kultur, lover og regler i landet en er gjest i. Uansett hvor håpløst og idiotiske de kan virke sett med egne briller. Vår kultur, lover og regler er ikke verdens beste de heller...

   Jostein Løvetann Wetteland:
   Det er sannelig ikke langt fra Iran til Norge. I Norge mister en kvinne det kjæreste hun har nemlig sine barn om hun går til norsk barnevern og ber om hjelp til å takle de mange utfordringer i daglig livet!

   Anya Nala:
   Jeg hadde g-l-a-d-e-l-i-g levd i et land med sharialover og burkapåbud bare det gikk an å få være en familie der. Og det mener jeg. Vi nordmenn har masse rart av frihet vi tar for gitt, men det de landene har er det sterke familieverdier og det er viktigere for meg. Jeg har bodd i to andre land, der patriarch og mannsdominans var gjeldende. Og hadde ziro zicht problemer med å tilpasse meg det.

   Maria Khawaja:
   Hvor mye hjelp får en kvinne her i Norge? ?

   Kjell Selen:
   Til det meste selv om hun burde klare det på egenhånd Maria.

   Jostein Løvetann Wetteland:
   Kjell Selen du kan jo ringe etter en hushjelp fra barnvernet. Da blir blir du fort kvitt dine hybel kaniner!

   Hilde Salvesen:
   Det er helt klart på tide å feie for egen dør.. Jeg siterer Tore Sveum som jobber med stopp mobbingen: "Denne uka starter med flere viktige møter. Noen saker er nye, andre er oppfølging. Felles for alle møter er at det er mennesker som har fått store utfordringer pga det offentlige ikke evner å gjøre jobben sin!" Jeg viser forøvrig Allan Broch & Ingunn Sigurdsdatter sine opplysningsreiser.. : )

   Rune L. Hansen:
   Jesus (Matteus 7,5):
   "Din hykler! Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da først vil du se klart og kan ta flisen ut av din brors øye."

   I dagens Norge degraderes, kidnappes, trakasseres, diskrimineres, tortureres, fangeholdes, utplyndres, terroriseres og drepes mennesker (barn og voksne) på løpende bånd! I regi av en politisk og offentlig mafia-virksomhet. At det skjer mere eller mindre godt skjult bak kulissene, forsøkt skjult bak falsk dokumentasjon og ulovlige lover og propaganda, er ingen unskyldning som rettferdiggjør hva som skjer i dagens Norge.

   Lise Henriksen:
   Tore Sveum ville stille i retten som vitne for oss, min sønn pga. av all mobbingen han har vært utsatt for ,før de tok ham.. Men vi fikk ikke lov til det.. Han skulle forklare hva slags traumer man får av langtids grov mobbing osv... Han skulle sitte i retten og kun høre min sønns forklaring på alt han har vært igjennom, av flyttinger og vold osv..under BV.sin omsorg nå.. Men da sa at dette ville bli en for stor belastning for sønnen min på da 14.. også noe med taushets belagte greier.. Men det er ikke belastning å stå der i vitneboksen, mot sin egen far og bv.. Instittusjoner og fosterhjem og alt.. De får det alltid som de vil BV..

   Terry Hopkin Sundby:
   det ser ut at mennfolk i forvaltning,/ politi behandler kvinner ferferdelig saa er enn farget kvinner i USA arrestert pga ho kysset kvite man

   Rune L. Hansen:
   Både barn, menn og kvinner blir konsekvent fratatt sine relevante menneske-rettigheter av ansatte i den sentrale offentlige forvaltningen i dagens Norge. En mafia-virksomhet som mishandler og ødelegger mennesker fritt frem, ofte i år efter år - hvor mange underveis får fullstendig ødelagte liv. I livs-ødeleggende utmattelses-prosesser fra et enormt og enveis-kjørt byråkrati sin side. Hvor det ikke er ende på mangelen på respekt for våre menneske-rettigheter.

   Lise Henriksen:
   De fratok meg bardommen, jeg gikk gjennom vold,traumatiske opplevelser, mistet skolegang.. De forfulgte meg til stadighet, og måtte skaffe meg advokat. Og fikk en erstatningssum som oppreisning. 42 år .etterpå.. Bare iår etter det kom de inn i bildet igjen og året deretter, tok de 3 av barna mine.. De har ødelagt min morsrolle, og stemplet meg som udegelig mor, og brukt min oppvekst under dem som mye av skylden... At jeg fikk for lite følelsesmessig ivaretagelse ,derfor kunne jeg ikke gi dette videre til mine barn igjen.. Fikk høre,, ja du har jo vært batrnehjems barn selv.. Henter barn med politiet, ungste bare 3år gammel.. Behandlet som den verste forbryter.. Da guttene rømte fra dem hele tiden var jeg forfulgt døgnet rundt, de lurte på om jeg hadde mistet autoriteten ovenfor mine barn, siden jeg ikke klarte å overtale dem til å melde seg.. Jeg ble selv arrestert og annmeldt for kidnapping ,bortføring av mine egene barn.. Og når jeg vinner barna tilbake, så sender de nye bekymringsmeldinger... Jeg er sliten og føler at noen holder øye med meg hele tiden.. Hvor lenge må jeg ha det sånn, når skal de slutte ,og la meg få gleden av å glede meg med mine barn, det er alt jeg ønsker meg.. Har bare lyst til å dra fra hele Norge, men må få den siste tilbake først, og da drar jeg.. Orker ikke å være her lenger.. Begynner å bli veldig sliten av alt...

   Lise Henriksen:
   skulle også tvinge meg 36 år etter traumatiske opplevelser til psykolog,mot min vilje.. Fordi jeg hadde en sekk full av tidligere belastninger jeg måtte kvitte meg med.. Hørt på maken..

   Rune L. Hansen:
   Ja, det er ingen grenser for den sadisme. terror og perversiteter de utøver, Lise. Og alt det der og mye mere til er nokså typisk for hva de egentlig holder på med.

   Lise Henriksen:
   Nei ,sant det Rune.. Derfor blir jeg så kvalm, når det nesten hele tiden er snakk om dem, så er det for hvor bra arbeide de gjør.. Og at de helst skulle ha vært enda tidligere ute i saker.. Og ingen tror på de som sier fakta som selv har opplevd ting, gjelder både barna og foreldrene..

   Rune L. Hansen:
   Ja, det er ikke mindre utrolig hvor meget de later som om de ikke vet. Eller som de klarer å undertrykke at de egentlig vet.

   Lise Henriksen:
   jeg ønsker av hele mitt hjerte at den siste får komme hjem også <3 men det er ikke bare det. Jeg vil jo sæ inderlig renvaske meg fra det usanne stempelet jeg har fått, og hva med tiden jeg har tapt med barna og de med meg.. Og for ikke å snakke om hva de sliter med nå... Ikke rent lite heller...

   Rune L. Hansen:
   Du trenger ikke å renvaske deg, Lise Henriksen. Det er allerede gjort: De har systematisk trakassert, torturert, terrorisert og løyet om nærsagt alle og enhver. Og gjør det fortsatt. Og dreper mange av oss også, barn, foreldre og andre. Det at de blir kompetent (av andre enn seg selv og sine med-spillere) straffe-forfulgt og dømt for det er hva som må skje.

   Rune L. Hansen:
   Med premiering, angiveri, karriære, trusler og falske konflikter, etc. har de også fått nærsagt hvem som helst til å lyge om hvem som helst.

   
---

---

   Kristian Berg, 15.09. 2014 via Staten Norge:
   https://www.facebook.com/groups/briantempel/permalink/854498264574811/

   " Den norske Arbeiderpartidomstolen anno 1945 og frem til 2014! "

   " Denne artikkelen ble skrevet i Bergens Tidende i 2010, men er i høyeste grad om ikke mer, et høyst aktuell tema den dag i dag som definitivt må saumfares."

   Sitat: Årsaken til at ingen de siste tiårene har kunnet føle seg sikre i sitt eget lands retts-apparat, Ligger i Sosialistenes og Arbeiderpartiets maktfordelingsprinsipper. Det uomtvistelige er slik: at denne gruppen har kuppet makten etter krigen og helt og holdent basert de siste 10-årene på sin egen ideologi. Denne er basert på: kontroll av informasjon, farging av nyhetsbildet, overvåking, motarbeidelse av personer og grupper som ikke delte deres tanker. De har Lovstridig innført ulovlige Lover, samt masive lovbrudd i hele etterkrigstiden.
   Kulturen de har fremelsket har basert seg på å gi sine venner stillinger basert på vennskap og ikke på dyktighet, altså et fordummende system som har forpestet sammfunnet og alle dets funksjoner.
   I retsaparatet har denne ulovlige og lite demokratiske prosess enda sin virketid til tross for massiv protest fra deres offere som er vanlige nordmenn. systemet håndteres ved at alle er håndplukkede mennesker som til tross for bedre vitende tar stillingene som gir dem makt og lønn over gjennomsnittet. når dette i tillegg bakkes opp av utnevnte legdommere som alle er handplukket fra det rette partiet så må jo alle med vertfallen to aktive hjerneseller forstå at dette er et totalkorupt system, som bare tjener eliten i arbeiderbevegelsen.
   Denne gruppen av personer er den grå massen av "nyttige idioter" som har gjort diktaturet mulig i de fleste udemokratiske totalitære og sosialistiske himmelriker, som i dag har gådt på den historiske søppelhaug bestående av systemer som ikke fungerer.Vi må gjøre noe med vårt råtnende rettssystem. Gå til linken nedenfor å les hele artikkelen.

   http://www.bt.no/meninger/kronikk/Arbeiderpartidomstolen-1771211.html
   Arbeiderpartidomstolen
   I skolen lærer vi om maktfordelingsprinsippet: Domstolen er en uavhengig statsmakt, alle er like for loven. Men dersom dette er riktig - hvorfor vinner da staten som regel over private i norske domstoler?
   BT.NO

   *

   
---
---

   Stefan Pettersson, 15.09. 2014 via Barnens rätt till både mamma och pappa, shared his status update:
   https://www.facebook.com/groups/1508902245989106/permalink/1525297367682927/

   Att ett feministiskt parti hade chansen att komma in i riksdagen är uppenbarligen något som ligger i linje med utlandets bild av Sverige som ett litet exotiskt land långt där upp i norr där pappor är hemma med sina barn och beter sig supermodernt alternativ väldigt märkligt.

   I årtionden har Sverige betraktas med illa dold avundsjuka av många andra länder. Varje gång bilden av det perfekta Sverige rubbas ligger därför skadeglädjen nära till hands. D

   Stefan Pettersson
   Det här måste nu Socialdemokrater ta på allvar så de inte bara förstör allt som byggts upp och blivit bättre. Och mer rättar till det som blivit dåligt.
   För vist är det så att det är en helhetslösning som behövs

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/wolfganghansson/article19533675.ab

   *

   Katja Tissari:
   http://youtu.be/0rYsJ3xHZ9A
   Play Video
   D.A.D. ( Disneyland After Dark ) - Girl Nation

   Katja Tissari:
   : )

   Stefan Pettersson:
   Ha ha
   ...

   Rune L. Hansen:
   Sitat:
   "Att svenskarna trots att de fått mer i plånboken och klarat krisen bättre än något annat land i Europa ändå röstat rödgrönt är bara ytterligare ett mysterium från det där exotiska landet i norr.

   Flaggskeppet New York Times sammanfattar Sveriges läge så här:
   Sverige har kommit tillbaka från krisen snabbare än något annat land i Västeuropa. Skattesänkningar har ökat den genomsnittlige svenskens inkomst med nästan en månadslön sedan 2006. Sveriges banker är starka. Svenska företag som HM och Spotify går som tåget. Sverige spelar trots sin litenhet en framträdande diplomatisk roll i världen.
   Ändå har väljarna vänt Reinfeldt ryggen.

   Varför?
   En teori som brittiska The Guardian lanserar är att svenskarna mår moraliskt dåligt. Att de drabbats av dåligt samvete.
   Visserligen har de flesta fått det bättre på många sätt men eftersom det samtidigt finns människor som fått de sämre så är många illa till mods över de nedskärningar som alliansen genomfört.

   Gått för långt
   Svenskarnas självbild är ett folk som är solidariskt och där man bryr sig om varandra. Det finns en stolthet över välfärdsstaten även om många inser att det finns en gräns för hur mycket bidrag ett samhälle kan betala ut.
   Men nu verkar det som svenskarna tycker att den sociala nedrustningen gått för långt, resonerar The Guardian.
   Det gäller inte bara det faktum att a-kassan och sjukpenningen ger allt mindre. Svenskarna tycker inte heller att skolan och vården längre fungerar som den ska.
   Utländska medier påminner om de usla svenska resultaten i Pisa, friskolor som går i konkurs och om vårdskandaler som Carema.
Vänstervinden tolkas som att svenskarna tycker att pendeln svängt för långt högerut och att man nu vill tillbaka till mitten. Då spelar det ingen roll att Alliansen med europeiska mått mätt klarat den ekonomiska krisen på ett klart godkänt sätt.

   Löfven dålig
   Tyska Deutsche Welle pekar på att "gapet mellan rika och fattiga ökat i Sverige de senaste åtta åren".
   Många medier menar att framgången för de rödgröna kommer trots snarare än tack vare Stefan Löfven - som i en tidning beskrivs som svetsaren med boxarnäsa - som allmänt anses ha gjort en allt från medioker till dålig valrörelse. "Knuff" mot Annie Lööf har fått omfattande spridning utomlands.
   Något som fascinerade utländska medier inför valet var statsministerns väldigt tydliga ställningstagande i flyktingfrågan där han uppmanade svenskarna att öppna sina hjärtan.
   – Det normala är att regeringar som är pressade av främlingsfientliga partier gör tvärtom, skriver New York Times.

   Många utländska kommentatorer pekar på svårigheten att bilda en stabil regering när ingen vill samarbeta med Sverigedemokraterna, "det svarta fåret" som partiet kallas av den arabiska TV-kanalen al-Jazeera.

   Skadegläde
   Vid sidan av moderaterna och socialdemokraterna är det nästan inget parti som får någon uppmärksamhet i utländska medier. Inget utom Fi.
   Att ett feministiskt parti hade chansen att komma in i riksdagen är uppenbarligen något som ligger i linje med utlandets bild av Sverige som ett litet exotiskt land långt där upp i norr där pappor är hemma med sina barn och beter sig supermodernt alternativ väldigt märkligt.
   I årtionden har Sverige betraktas med illa dold avundsjuka av många andra länder. Varje gång bilden av det perfekta Sverige rubbas ligger därför skadeglädjen nära till hands. Den inställningen kan bland annat ses i Daily Mails rubriksättning.

   Problem i paradiset, basunerar en rubrik ut och syftar på att det kan bli problem med regeringsbildningen på grund av valresultatet.
   I ärlighetens namn ska sägas att det svenska valet knappast dominerar i utländska medier.
   BBC toppar med IS senaste mord. Även domen mot en amerikan i Nordkorea och det faktum att påven vigt sambopar som redan har barn anses vara viktigare nyheter."

   Stefan Pettersson:
   Ja att gällde inte i denna gruppen, utan tog det som var intressant

   Rune L. Hansen:
   Perspektiver på saken kan uansett være på sin plass.

   Rune L. Hansen:
   De fisker stemmer og støtte-spillere med demoniske egoismens og forførelsens grov-kriminelle agn!

   Rune L. Hansen:
   Å degradere og diskriminere mennesker gir makt til den og de som degraderer og diskriminerer. Og å sette penger og makt og propaganda i sirkulasjon for slike hensikter gir enda mere av det samme. Individuell og organisert egoisme.

   
---
---

   Marius Reikerås, 15.09. 2014: