Rune L. Hansen / dagboksnotater : Moderne sadisme -    Db199504.htm

--- ---- ---- 1995, april /

--- Moderne sadisme - Dagboksnotater fra Midt-Norge ...
Av Rune L. Hansen


- FORORD   | HUN  / SKAUN-SKOLE-SAKEN   |SDNR | PDNR | THE END |

DAG >
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 <

1995 > 01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10 - 11 - 12  <<<

1996 > 01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10 - 11 - 12  <<<


---

08.04.95 /

08.04.1995, lørdag - Poesihaugen :

Det sner og det sner ute og det er nokså kaldt, og det er vel ikke så rart heller slik som endel folk oppfører seg, at det også innvirker i atmossfæren! Uttrolige mengder med sne nedkommet den siste uken. Jeg tar kjemisk-syntetisk medisin for første gang i mitt liv siden ungdomsårene, efter tannlegebehandlingen nu i det siste. Uffda! Det er mye stribart, vanskelig og vondt. Og så mye ondskap rundt omkring oss, og likegyldighet, problemer og forfærdelig! Jeg var hos Fylkesmannens familie- og sosialavdeling i møte forleden dag, med Klara Dille Skistad og Mariann Markussen. Jeg ble rent paff og slukøret av at de syntes så menneskelige, i og med at jeg var forberedt på det værste! De også spurte litt og jeg kunne fortelle litt hva som var skjedd i hele saken, og bare det syntes jeg også var sterkt. Jeg gråt i bilen en times tid efterpå, særlig fordi september 1992 på en måte ble gjenopplevd og erindret - og for at jeg vet og visste hvor ubeskrivelig forfærdelig det som skjedde var, og for andre å kunne forstå egentlig! Pengene ifra Landbruksdepartementet kom i går (bekreftelse/varsel dagen før), kr. 8.472,- Nesten 5.000,- kr. for lite, som av noen slags grunn var trukket ifra ... Men gledelig at såpass altså nu kom uansett. Dermed kan vi vel nu betale for dyrematen vi er skyldig på Fannrem, endelig omsider det iallefall. Over 6.000,- kr. siden før årsskiftet! Vi har ikke kunnet handle dyremat der de siste månedene derfor. Jeg var innom Tor og Ruth en tur i går. Jeg og Tor har så mye på gang nu om dagen i den siste tid. Da jeg kjørte til byen i går var bilen punktert da jeg kom ned til Audun og Ellen hvor den har stått parkert nu en stund, en ukes tid eller to, og jeg tok meg frem til bensinstasjonen ved Laugen med ene forhjulet punktert! og han der ordnet det for kr. 130,- Men da jeg kom ut ifra Tor og Ruth for å kjøre hjem var bilen igjen punktert, på samme hjulet! Frøydis har begynt å gå på egen hånd nu de siste ukene, den siste måneden omtrent, riktig så meget og riktig så fint!Det er meget artig med det! * Forleden dag kom gave fra Christian W. Beck, hans nyutkomne bok "Farvel, pedagogikk!" - Trude leste den i går og syns den var fin. Hun har ikke lest så mange bøker at det gjør noe, men boken er vel fin den! Jeg har lest bare litt i den enda.

*

09.04.95 /

09.04.1995, søndag - POESIHAUGEN:

Noen ord om naboene. Lenge siden jeg og vi har vært hos Svee nu. Det er så altfor travelt. Undres hvordan det er med henne. Familien Stamnes sine barn har vært mye ekkel med barna her i familien. Særlig Arnt Helge, som endog også tildels har vært voldelig. Han har ofte forårsaket små men alvorlige bekymringer. Også Linda Merete, men ikke så ofte, og som dog har blitt mere voksen eller moden det siste året. Også Ola og Anders, som f.eks. oppfordrer Balder til å være trollat med Gudmund. Holdningene og mentaliteten hos barna i fam. Stamnes setter idet heletatt også et uheldig og ekkelt preg på de andre barnas oppførsel, ikke bare her i vår familie, som vi ofte nok må være obs på for å motvirke. Trusler om vold, simple spydigheter, oppfordringer til simpelhet og greier, osv.! Kjellrun og Per Aune har jeg ofte hatt en fornemmelse av driver narr med oss bak vår rygg. Overfor oss er de bare meget imøtekommende og vennlige og ikke et vondt ord å høre på noe sett og vis, men som sagt har jeg fornemmelser likevel (som kan være feilaktige) om både det ene og det annet uhumsk, saker og ting som ikke stemmer helt. Forhåpentligvis tar jeg feil, og de ikke holder oss for narr fullstendig. Jeg har ikke sett de på måneder omtrent nu, og har hatt fornemmelsen av at de har holdt seg gjemt pga. skamvett eller noe. Deres svigersønn Knut Aune forteller den notorisk upålitelige Per Hermstad meg at sprer rykter og løgn om vår familie, - at jeg går overalt hos naboene og låner penger som så aldri blir tilbakebetalt! Men det kan jo godt være at Per Hermstad bare tøver, hvilket han har en sterk tendens til. Hallgerd Aune syns jeg har et meget fornuftig og fint forhold overfor barna i nabolaget i det heletatt, som jeg er glad for. Per Nilsen Melby var her innom på besøk forleden dag. * Det sner i dag også, rent så vinterlig. Det er mye sne ute enda ja, men konsistensen er av en slik art nu den siste uken at det går an å ta seg frem noenlunde uten å synke ned stort mere enn en halvmeteren. En høne døde i forgårs. En av de brunrøde. * Frøydis kan snakke noen ord ja, - foruten "mamma" og "pappa" sier hun f.eks. både "ja" og "nei" og også "namnam". Men dessuten er hun svært så flink til å skjønne og forstå svært så meget av hva vi sier til henne! Svært så meget! Gudmund blir meget fort bare flinkere og flinkere til å tegne. Ja, Balder og Idun også. De er så flinke alle ungene her at det er rent utrolig fint. Karate-akrobatikken går det også lekende lett og fint fremover med. Og så mye mere!

*

12.04.95 /

12.04.1995, onsdag - Poesihaugen, Skaun :

Jeg ble oppringt og intervjuet pr. telefon av dagsavisen VG igår, og en fotograf derfra var her og tok noen bilder. Det kommer på trykk i dag nu ble jeg fortalt. Hans Kringstad het journalisten, og jeg oversendte div. dokumenter til ham pr. fax, bl.a. SDNR.1-2-3-4-5-7-21-26-50-51-65-72-96-97-98. Han hadde såvidt jeg forstod det snakket med Uttrøndelag politikammer i går formiddag før han telefonerte hit, og der fått høre at saken nu (NU FØRST?!) oversendes til rettslig berammelse - og vil komme for retten nu i sommer som jeg forstod det på ham. Han fortalte også at kommunen har hatt diverse kontakt med Uttrøndelag politikammer ... hvis jeg forstod ham rett. Håper han får til noe bra av det i avisen. Jeg skal kjøpe avisen VG i dag for å se efter.

*

13.04.95 /

13.04.1995, torsdag, SKJÆRTOSDAG 13. april 1995 --- POESIHAUGEN, SKAUN:

I går ble jeg intervjuet to ganger i radiosendinger pr. telefon. Av "Radio Lux" i Drammen først, dernest av "P4" ifra Oslo mot kvelden. Han som intervjuet meg på radio P4 het noe sånt som "Per-Ståle Lønning" ... eller lignende. Mens jeg i dag nu også er blitt radio-intervjuet pr. telefon av "Forbruker-radioen" i Oslo. Alle tre bare korte intervjuer/innslag, med kort runde korte spørsmål og korte svar.

*

SDNR99-rlh. Til: Hans Kringstad, dagsavisen VG, avd. Trondhjem, Telefax 73533990.

DAGBOKSNOTAT 2 (& BREV) --- SKJÆRTORSDAG 13. april 1995, POESIHAUGEN, SKAUN :

Joda; det var kommet i avisen VG med oss i går, og relativt brukbart syns jeg, selv om det ikke ble noe å lese for barna kanskje ... av hensyn til den sterke mistillit og frykt de kunne komme til å få overfor norske "myndigheter"! En helside omtrent inne i avisen VG, med et stort bilde av 2/3 av familien, med to store overskrifter: "Skolen skader sønnen, mener pappa," og: "Risikerer fengsel fordi han holder gutten hjemme,". Av journalist Hans Kringstad og fotograf Morten Rakke. Teksten går slik:

*

"SKAUN (VG). Firebarnsfar Rune L. Hansen mener norsk grunnskole er skadelig for ungene. Nå risikerer han å havne i fengsel fordi han holder sønnen Balder (9) hjemme. Gutten skulle gått i annen klasse, men har ennå ikke vært en eneste dag på skolen. Faren nektet å vedta et forelegg på 8000 kroner for brudd på skoleplikten. Etter lang tids overveielse har påtalemyndigheten besluttet å møte foreldrene i Midt-Trøndelag herredsrett - og kreve barnefaren bøtelagt ved domstolen. Hansen har ikke penger til å betale. Dermed kan han havne bak murene om han taper saken. Kjærlighet. Rune L. Hansen og kona Trude Skjærvik står bak foreningen Hjemme Undervisningen i Norge (HUN). De insisterer på foreldres rett til selv å gi barna lærdom. Risikerer fengsel fordi han holder gutten hjemme. - Vi gjør det av kjærlighet til ungene. Vi ønsker å gi dem det beste. Det får de i hjemmet. Skolen er som en fabrikk. Den har ikke tid til å fremelske de fine tingene i mennesket. Ungene blir sviktet og tingliggjort i samfunnet vårt, sier Rune L. Hansen. Skaun kommune utenfor Trondheim politianmeldte foreldrene allerede høsten 1993. Kommunen viser til den lovfestede opplæringsplikten. Loven åpner for fritak fra tradisjonell skolegang dersom barna får tilsvarende undervisning på annen måte. Rune L. Hansen og Trude Skjærvik sier de gir barna undervisning. Påtalemyndigheten fastholder likevel at loven er brutt - blant annet fordi ingen av foreldrene har godkjent lærerutdanning. - Vi er ressurssterke på alle områder, bortsett fra det økonomiske. Vi har valgt å holde ungene hjemme etter grundige vurderinger. Jeg har studert mønsterplanen. Delvis består den av fine ord som ikke blir satt ut i livet, delvis inneholder den rammetimetall og pålegg om at små barn skal sitte så og så lenge på baken i et klasserom. Det finner jeg motbydelig, sier Rune L. Hansen. Familien bor på et lite småbruk. De sliter økonomisk, og hevder at tvisten med kommunen har tappet dem både for penger og krefter. - Vi er svertet og fremstilt som uansvarlige. Jeg ber om respekt for det vi gjør, sier Hansen. Skyggesider. Til høsten skal 7-åringen Idun begynne på skolen. Ifølge lovverket. Foreldrene vil holde også henne hjemme. Det samme er de innstilt på å gjøre når skoleklokka klinger for Gudmund (3) og Frøydis (1). - Jeg tror stadig flere oppdager skyggesidene ved skoleverket vårt. Interessen for hjemmeundervisning er stor, sier Rune L. Hansen."

Og i billedteksten: "BOIKOTTER: - Barna har det best hjemme, mener Trude Skjærvik, med minstejenta Frøydis (1) på armen, og Rune L. Hansen. De holder Balder (9) hjemme fra skolen, og må snart møte i retten anklaget for brudd på grunnskoleloven."

* Det er imidlertid en feil i dette oppsettet til VG som jeg umiddelbart reagerer på og straks skynder meg herved for å korrigere. Formuleringen: "De sliter økonomisk, og hevder at tvisten med kommunen har tappet dem både for penger og krefter." Formuleringen slik den nu står er å underdrive hva vi hevder. Vi er i løpet av den tiden tvisten med sentrale mennesker innen Skaun kommuneadministrasjon har pågått blitt utsatt for grov kriminell behandlig, værste sort maktmisbruk, ifra sentrale mennesker, som tildels allerede er blitt politianmeldt ifra vår side, innenfor Skaun kommunes administrasjon og innenfor vårt lands myndigheter og forvaltning! Det er det som har skjedd, og det er det som bør bli stående. Vi er også blitt svertet, baktalt, injuriert og ærekrenket av stedets lokalavis, dagsavisen "Sør-Trønderen", som ifra vår side også ble politianmeldt (15.08.1994, SDNR33-rlh.). Det ble fra vår side derfor også reist et krav om offentlig beklagelse og om økonomisk erstatningsansvar overfor Skaun kommune og involverte, i en størrelsesorden som er antydet til å kunne dreie seg om anslagsvis oppmot ti millioner kroner eller mere (SDNR21-rlh, datert 20.05.1994 , - hvor vi også skriver til Uttrøndelag politikammer at: "Imidlertid er dette med erstatningskravets størrelse noe som vi også ønsker rettslig vurdert og belyst." Og SDNR84-rlh, datert 20.02.1995). Saken er - sagt i et nøtteskall - meget større og langt alvorligere enn hva som fremgikk i oppslaget i VG 12.04.1995.

*

Beste hilsner fra Rune L. Hansen, (sign.), på vegne av fam. Hansen / Skjærvik, Avs.: Rune L. Hansen, Poesihaugen, N-7360 Skaun. Tlf. / fax: 72864114.

PS-VEDLEGG: Jeg vedlegger SDNR15, som jeg tror du vil forstå. Det er et brev "Om hjemmeundervisning og Jantelov" som ble tilsendt dagsavisen "Trønderbladet" (red. i Melhus kommune ved Trondhjem) 07.04.1994. Jeg vet ikke om de tok brevet inn på trykk. d.s., (sign.),

*

15.04.95 /

15.04.1995, lørdag, Påskeaften - POESIHAUGEN, SKAUN :

Jeg sitter her og er glad for at det igjen stunder mot rettssak; - den aller første og forhåpentligvis eneste nødvendige. Forhåpentligvis vil rettsvesenet gjøre et saklig og orntlig arbeide. Enskjønt jeg kan jo ha en nokså velbegrunnet frykt for det motsatte i første omgangen, når jeg overskuer at både riks- og statsadvokater, politiet, utdanningsdirektøren, sosialsjefer, rådmann, og en lokalavis jo bl.a. er involverte! Tankene streifer så mangt. Jeg har vært innom Trondhjem en tur i dag, og handlet noe mat til oss og dyrene. Var heldig med at bakeriet holdt på å lufte eller noe. Siste nr. av tidsskriftet "DATATID" (nr. 3, april, 1995) har en megetsigende lederkronikk av Eirik Rossen om "Illusjonssamfunnet" eller også informasjonssamfunnet og altså begrepet IT (Informasjons Teknologi). Den åpner slik: "Det er på mote å snakke om informasjonssamfunnet, enten fordi vi skal være på full fart mot det, eller fordi vi skal være der allerede." Jeg sitter her med siste nr. av tidsskriftet "DINE PENGER" (nr. 3, april, 1995, fra Christan Vennerød & Co. i Oslo). Et tidsskrift jeg dessverre ikke har hatt anledning til å bla i på lenge. "Ikke start egen bedrift!" er advarselen med store bokstaver på lederplass, under bildet av de to redaktørene Christian Vennerød og Carsten O. Five. "Dagens skatteregler for småbedrifter er dødsveien for Norge. (...) Slik "kvelingsmodellen" i dag virker for oss og mange andre som ønsket å drive for seg selv, er det ingen grunn til å stå opp om morgenen," sier de bl.a. Og de gir en meget god forklaring på hvorfor ikke starte egen bedrift. Fordi norske politikere og myndigheter gjør svært så mye for å kvele slike iniativ til egen bedrift. De to redaktørene sier også rett ut hva vi alle nærsagt har erfart, - at "dagens norske skattesystem virker i realiteten slik at det blir mindre skatt, jo større du er. Slikt går ikke an i et demokratisk samfunn." Ja, hvilket forunderlig slags babylonsk og babelsk fjell-land mot nord er vel ikke Norge nærsagt blitt nu inn i 1995! Hvilket skræmsel! Hvilken udåd! Hvilket virkelighetsrom! Så preget av forbrytelser og overgrep, og i slik en forfærdelig elendighet! Og så uttrolig et kaste-vesen som har alet seg frem med Jante i spissen! Og så stort som erkjennelsens og lidelsens proletariat er blitt! Med flere og flere fattige og flere og flere nyrike om hverandre. Og det er dyrt å være fattig, slik tiden nu har snudd seg til. Dyrest! Og dyrest om igjen! Svært så meget dyrt og katastrofalt kan det være. Men mere og mere dyrt, - eller iallfall på mange måter risikabelt -å være halvrik også! Og skattesystemet vårt som liksom skulle være så folkelig og betryggende! Men allerede navnene sier sitt om hva det dreier seg om. F.eks. "SELV-ANGIVELSE"! Men det er absolutt mental uniformering det dreier seg om, hvor tilværelsen impregneres av rabbel, søppel og skrot i vonde, demoniske sirkler, som binder oss mere eller mindre fast tilklistret dette spindelvevslør i Mayas skrud! - Hvem våger vel å se skjøgen inn i øynene! Og hvem andre har vi vel å die? Hvem andre ammer oss? Moder jord er en saga blott snart. Våre store foreldre, hvem var nu de egentlig? Snakke seg til avgrunnsglefsende generasjonskløft! Medmenneskeforakt! Virkelighetsforakt! Midtgards-forvirrede!

*

25.04.95 /

DAGBOKSNOTATER --- TIRSDAG 25. APRIL 1995, POESIHAUGEN, SKAUN :

Formiddag. Thore Lie hos Arnold Juklerød telefonerte som avtalt idag. Har snakket endel med ham de siste dagene, og med Arnold Juklerød også. De er svært meget glad for min notis til Familie Posten nr. 1. Og jeg er også svært meget glad for å ha oppsport saken. Århundredets antaglig mest kriminelle og uhyggelige skolesak i Norge! Telefonen her blir avlyttet, og de som avlytter forstyrrer. Så også når jeg snakket med Rolf Jakobsen i går (eller var det i forgårs). Thore Lie telefonerte tilbake hit igjen, for å tipse meg om Helge Arild Bolstad som i avisen "Dag og Tid" for 14 ½ år siden, 6., 13. og 20. november 1980, skrev om Arnold Juklerød-saken, og som nu arbeider i tidsskriftet "Fiskaren" i eller ved Bergen.

*

---

---


- TIL TOPS | THE END / Adresse |


Denne side er fra (This page is from):


Rune L. Hansen,
N-5520 Sveio, Norge.
Telefon: 52740864. Fax-modem: 52740435.
Postbankgiro: 0533.3885.605.
Foretaksnr. / Org.nr.: 971 383 755.
E-mail: runelh@online.no
Rune L. Hansen har Internett-adresse:
http://home.sol.no/runelh
Og er daglig leder
i foreningen HUN / Hjemme Undervisningen i Norge,
adresse: http://home.sol.no/hunwww -
e-mail: hunwww@online.no